Film: The Jane Austen Book Club

Jag kollade nyss på The Jane Austen Book Club i min ensamhet, men det gjorde ingenting. Det fanns så mycket kärlek i filmen att jag kände mig överfylld med gemenskap.

image274Recension
The Jane Austen Book Club handlar om två kvinnor som bestämmer sig för att starta en bokklubb. De har en idé om att bokklubben ska handla om Jane Austen och då väcks idén om att de ska vara sex personer i bokklubben, en representant för var och en av Jane Austens böcker. Sagt och gjort, en bokklubb med stor variation bland människorna bildas. En nyskild kvinna, hennes lesbiska dotter, en kvinna som har varit gift sex gånger, en kvinnlig lärare som är kär i sin elev och inte i sin man, en kvinna som lever för sina hundar utan att behöva någon man och en science fiction älskande kille. Sedan träffas de en gång i månaden under ett halvår, en månad för varje bok. Dessa personer går igenom flera duster, men finner en stor gemenskap. Hela filmens tema är kärlek, förlåtelse och åter kärlek. Kärleken övervinner allt!

Jag tycker att det var en riktigt bra film. Temat om kärlek passade mig bra. Eftersom jag oftast ser på film med min pojkvän, faller valet av film sällan på romantiska filmer. Filmen var relativt förutsägbar, men tjusningen med filmen var inte spänningen, utan snarare kärleken och hoppet. Det finns någon för alla och den sanna kärleken kommer till den som är öppen för det, ett ganska fint budskap från filmen va? Jag rekommenderar filmen till den som kan se på kärleksfilmer. Om du är den typen som suckar så fort det dyker upp en klyscha borde du nog inte se The Jane Austen Book Club...

Betyg: J J J J J (5 av 5 möjliga)

Kommentarer

Skriv dina åsikter här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Hemsida:

Dina åsikter:

Trackback