Solarium - rätt eller fel?

Nu är jag tillbaka, lite brunare, lite fräschare. Men jag vill klargöra en sak, jag uppmuntrar inte mina läsare till att sola solarium och jag vet om att det finns en risk för att få hudcancer av det. Jag har fått höra kommentarer om att det är "fel" att skriva i bloggen om att man solar solarium, detta av två orsaker: 1. Det är att uppmuntra folk till att lägga sig i en "cancergrill" och 2. Det är fel att prata om att man inte är "naturligt" brun (alltså av solen), för det är inte okej att fejka. Men som jag skrev redan så uppmuntrar jag inte mina läsare till att sola solarium, jag uppmuntrar att se pigg och fräsch ut. För mig känns det rätt att sola solarium eftersom (och här kommer vi till svaret på punkt två) jag aldrig hinner sitta ute i solen och bli brun. Och om jag pratar om att jag solar solarium är det väl inte fejk? Dessutom har jag solat solarium ca. 10-20 gånger i mitt liv. Inte speciellt mycket. Och om jag solar mera, mitt problem.

Tycker du att det är rätt eller fel att sola solarium (både ang. punkt ett och punkt två)?

Kommentarer
Postat av: Hanne

Nå, alltså, själv försöker jag undvika solen så mycket jag kan, eftersom jag hur jag än försöker aldrig blir brun, utan bränd. Så jag kommer resten av livet att förbli en vit snögumma av något slag. I allmänhet tycker jag att människor som solar solarium slösar pengar. Det är dyrt, det ser faktiskt väldigt fejk ut efter att de gjort det ett visst antal gånger, och faktum är att det faktiskt inte är -så- snyggt. Det känns fjolligt. Men nu vill jag då inte att du ska ta illa upp, för att du går ju inte regelbundet, så att säga. Om man helt enkelt har en fetish för sol och värme, så varsågod, sola på. Inte mig emot om det sker nu och då. Hej och hå, lång kommentar.

Postat av: Jenny

Det är väl helt okej så länge man inte ligger där och steker hela tiden, året om. Då ser det bara förjävligt ut. Jag gör det ju själv ibland så här just före sommaren eftersom man känner sig duktigt mycket fräschare när man har lite fräknar och färg på kroppen. :) Men ja, fortsätt du bara, inte allt för ofta dock.

2008-05-21 @ 21:02:34
URL: http://francesfarmer.blogg.se/
Postat av: ida

jag tycker att solarium är ok på sommaren:) jag ska själv boka tid tills ikv. men det finns inget fulare än någon som springer på solarium 3 ggr/vecka under vinterhalvåret. det är väl fek om ngt är det.

2008-05-22 @ 10:03:46

Skriv dina åsikter här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Hemsida:

Dina åsikter:

Trackback