Lite färre kolhydrater!

Det är ett relativt stort steg att lägga om sin kost helt och hållet. För min del behövdes en total omsvängning och därför uteslöt jag kolhydraterna totalt i början. Nu äter jag lite kolhydrater, men fortfarande långt ifrån den mängden som en "vanlig" person gör. Om du känner för att minska på kolhydraterna något, men inte riktigt vet hur kan du läsa mina tips nedan. (Observera att jag på intet sätt är expert på området, utan detta är mina egna påhitt som har fungerat för mig - i kombination med mycket annat.)
-
  • Först det självklara; ta en mindre mängd pasta/ris/potatis än vad du är van vid. Fyll på med t.ex. grönsaker istället. Själv gillar jag goda såser/röror till. Favoriten är guacamole. Jag brukar blanda ihop avokado (mosas), rödlök (hackad), tomat (hackad), vitlök (pressad), turkisk yoghurt, salt, aromat, citronpeppar, paprikapulver samt en skvätt citronsyra. Gott och mättande!
  • Byt bröd! Var mer medveten när du går runt i affären och handlar. Läs på innehållsförteckningen! Detta gäller så klart för alla varor, inte enbart bröd. Själv äter jag solrosbröd från märket va' gott. Det innehåller 32,4 g kolhydrater per 100 g vilket är relativt lite.
  • Var även uppmärksam när du väljer yoghurt. Visserligen är det gott med alla frukt- och bärsmaker som finns, men de är fullproppade med socker. Välj istället naturell yoghurt (brukar ha runt 5 g kolhydrater per 100 g) och köp frusna bär. Sedan tinar du lite bär och äter dem med den naturella yoghurten, mycket bättre än den färdigköpta!
  • När du ändå är i farten med att förändra yoghurten, varför inte byta ut flingorna mot kokosflingor också? Blir riktigt gott - och känns dessutom (enligt mig) mycket lyxigare med bär, naturell yoghurt och kokos än med yoghurt och flingor!
  • Skippa den vanliga chokladen och välj istället mörk choklad med över 70 % kakao. Marabou har hur många sorter och smaker som helst (nästan)!
  • Brukar du dricka juice varje morgon? Det gjorde jag också förut. Om du istället för det där glaset juice tar en vitaminbrustablett får du en snarlik känsla (om än lite vattnigare) och slipper allt socker som finns! Testa t.ex. Multiplexs olika!

Kommentarer

Skriv dina åsikter här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Hemsida:

Dina åsikter:

Trackback