Värt att överväga

Det skulle nästan vara värt att lägga (den kommande) karriären på hyllan bara för att få vara hemmafru och således kunna bada fotbad och lägga ansiktsmasker i tid och otid. Älskar't.

Kommentarer
Postat av: Katja

Ja, verkligen. Vilken tur att man är kvinna! Som uppskattar såna små saker. Men har du tänkt en sak? Vilken bakåtsträvande syn många har nu för tiden (och jag med för den delen). Just nu är det ju så häftigt och drömmen att kunna vara hemmafru och göra ingenting, gå på lyxiga behandlingar, dammsuga lite kanske (eller ha någon anställd att göra det) dricka champagne i tid och otid, och se snygg ut för sin man när han kommer hem från sitt välavlönade jobb. Men tänk, för 50-60 år sen så var ju det i princip vardag för kvinnor. Då var man ju inte nöjd med att sitta hemma och uggla, utan ville ut och jobba och göra rätt för sig. Vi är konstiga, vi människor, varför är drömmen idag att vara arbetslös och leva på någon annan, när det var verklighet för bara några tiotal år sedan?

2010-08-06 @ 20:54:05
Postat av: katja

då menar jag inte att kvinnorna satt hemma och sippade champagne och inte gjorde någonting, de tog ju hand om både kids, mat och tvätt och allt som kan tänkas hemma. Men i princip är det ju samma som man gör om man är en hemmafru idag. Men idag är det coolt, då var det garanterat inte det.

2010-08-06 @ 20:55:47
Postat av: Julia

Jisses Katja, här skriver du ner en halv roman med dina tankar om hemmafruar. Men jag håller helt med dig! För det är stört att vi idag längtar efter och anser det lyxigt att vara det som kvinnor för bara några tiotal år sedan tvingades till, "slavar" i det egna hemmet. Men som du säger är skillnaden att vi förväntar oss champagne och manikyr alla dagar - ifall vi blir hemmafruar alltså.


Skriv dina åsikter här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Hemsida:

Dina åsikter:

Trackback