Bloggande i realtid: Melodifestivalen deltävling 1

Melodifestivalen efter 12 minuter: Dolph, Måns och Christine känns som en trio av jag-försöker-verka-rolig-naturligt-men-är-egentligen-jättenervös-och-har-övat-repliker-i-ett-halvår-och-spontanitet-vet-jag-inte-vad-är. Pinsamt.

Idol-Ola: Herregud, var är stylisten?! Den där frisyren borde inte vara laglig! Koreografin på scen är icke-närvarande också. Han står mest och flänger med läderjackan. Och låten kommer spelas på radion - länge. Går vidare till finalen direkt, tror jag.

Jenny Silver: Charmig dialekt. ÅHNEJ! Hon har snott Beyonces rymddräkt - och glömde sno kroppen samtidigt! Inte bra. Inte snyggt. Äh, nu missade jag hela låten för att jag började googla ifall det verkligen var Beyonce som hade den konstiga "rymddräkten" i metallic med enorma höfter och minimal midja. Hur som helst, stylisten måste vara icke-existerande i år.

Linda Pritchard: Östeuropa har ett bidrag i vår melodifestival!! Klänningen är snarlik den ovannämnda, men inte lika stel och konstig.

Pain of salvation: Bra första intryck av låten (men inte av den personliga berättelsen innan de går på scen - jag kunde bara stirra på killen med snortajta jeans och en tröja med ELVIS tryckt med stora bokstäver. Tilläggas bör att tröjan var svart och slutade mitt på magen och att under fanns en vit t-shirt som, tack och lov, täckte resten av magen). Lugn stillsam låt - ingen Melodifestivallåt alltså - med mycket känsla som förmedlas genom sångarens klara ögon. Kommer det inte något mera i låten snart? Nej. Låten dog av smärtsamt långsamt tempo utan händelser. Åker ut direkt.

Anders Ekborg: WHAT! Är det han? Hahaha. Kan han sjunga? Kan han showa? Återstår att se. Försök till italiensk skönsång. Smörigt. Känns fel. Stackars bakgrunds"dansare". De fick ta stadsteaterns kostymförråd och klä på sig bäst det gick - men vi kan väl sammanfatta det som att någon annan hade tagit de snygga kläderna före bakgrundsdansarna fick tillgång till förrådet. Nej, Anders Ekborg får nog hålla sig till skådespeleriet hädanefter. För det gör han bra i alla fall!

Jessica Andersson: Har på känn att det här blir bra. Snygg hon är! Låten påminner om någon annan, minns inte vilken. Plagiat-rykten på kommande? I did it my way - den påminner den om nu och då! Men det var nog inte den jag tänkte på, men i alla fall. Det här blir årets ballad!

Frispråkarn: Hip-hop. Spännande. Melodifestivalmaterial? Njet. Skönt gung? Ja. Nytänkande? Nej, det här låter precis som Timbuktus låtar, typ den där som går "hej och tack för kaffet". Men han är singel (låten heter så och det enda han säger typ), så satsa ni som gillar hip-hopkillar och inte bryr er allt för mycket om det yttre. Publiken gick igång på det i alla fall! Eller om det var de snygga tjejerna i tajta fodral som fick igång publiken?

Salem al Fakir: Han läspar, vad spännande. Märks det i sången måntro? Ja, det märks - men det gör det hela lite mera charmigt bara. Jag för Mika-vibbar av framträdandet. Andra chansen - här kommer en pianospelande grabb som ser lite smått galen ut när han sjunger. Men det är charmigt, tralligt och skönt som bakgrundsmusik. Jag gillar't.

Ungar som sitter framför kamerorna - ni måste inte kolla in i kameran och vinka frenetiskt inför VARJE bidrag. Det räcker med en gång och sedan kan ni berätta det för klasskompisarna. Gör ni det flera gånger blir det bara löjligt.
Vem går först till final? Ola.
Vem mera går till final? Jessica Andersson.
Vilka får en andra chans? Salem al Fakir och antingen Jenny Silver eller Linda Pritchard (bara för att söta tjejer alltid går vidare).
Melodifestivalen hittills (en timme in i programmet): programledarna är alldeles för stela och allt är för inövat. Bäst hittills var när Christine Meltzer snubblade i trappan, det var i alla fall inte planerat! Och hela showen känns stressad. Det var bara framträdande efter framträdande efter framträdande o.s.v. Känns inte som att man hinner smälta bidraget innan nästa bidrag har spelat färdigt.

Haha, schysst pausinslag. Härligt svenskt, men ändå gjort med finess.

Oj, Pain of salvation gick vidare i kvällens show. Linda Pritchard också. Salem al Fakir med. Så gjorde även Jessica Andersson. Ola med. Ja, min gissning ovan var ju rätt bra.

Flest röster, och som gick vidare till Globen direkt, fick Salem al Fakir! Min gissning föll nu med andra ord. Vad dumt det känns att han ska köra sin låt igen, eftersom han precis framförde bidraget (för drygt 15 minuter sedan).

Ojoj, Dolph kör ett framträdande!! Han sjunger nog själv, tror jag. Det låter rätt bra faktiskt! Haha. Och trummar gör han också, haha. Nej, han sjunger nog inte själv! Inte live i alla fall. Kvällens, hittills, bästa är helt klart detta galna framträdande av Dolph.

Pain of salvation kom till andra chansen. Linda Pritchard åkte ut. Ola gick direkt till Globen. Jessica Andersson till andra chansen.

Trots att Salem al Fakir fick flest röster ikväll, så fick den andra globenfinalisten - Ola - mera uppmärksamhet och det verkade helt plötsligt som att det var en mycket större och viktigare händelse. Salem al Fakir får finna sig i att vara den som smyger bakom i Olas skugga, trots att det borde vara tvärtom.

Svenska folket har, genom sina röster, skänkt över 1 miljon kronor till Radiohjälpen. Bara ikväll. Herre, vad många som måste sitta och ringa och ha sig. Själv röstar jag i princip aldrig.

Kommentarer
Postat av: Victoria

hahah sitter här och skakar på huvudet vad dåligt allt är... :P hahahha skrattretande egentligen..

2010-02-06 @ 20:28:57
Postat av: Emma

Dolph körde playback, men det var han själv som sjungit in det på förhand, bara så du vet ;) Var riktigt kul att läsa någons minut-för-minut iakttagelser :D Hehe.


Skriv dina åsikter här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Hemsida:

Dina åsikter:

Trackback