Trots att det inte finns några bilder - så är det här ett inlägg som enbart handlar om skor!

På min skofront här hemma är det faktiskt lite kaos just nu. Jag gjorde några billiga skoinköp i höstas, vilket tyvärr också innebar att skorna var i riktigt värdelös kvalitet. Nu har jag inte ett endaste skopar som går att använda i detta vinterlandskap. De skor som jag använder dagligen är för det första inte fodrade, för de andra är de gjorda i syntetiskt läder (sämst kvalitet, ever), för det tredje har det gått hål på såväl häl som tå och för det fjärde är de totalt släta undertill, vilket så klart resulterar i att jag aldrig kan gå ordentligt - utan bara halkar omkring. De skor som jag före det använde som vinterskor har tappat en stor del av "ytan" på klacken, vilket har resulterat i att det läcker in. Dessutom är de om möjligt ännu plattare undertill än skorna jag nämnde ovan. Och så är klacken slutnött. Det tredje paret "vinterskor" är inte fodrade och för små för att ha yllesockor i. Dessutom har de klack och är inte speciellt mönstrade under. Alltså är de egentligen inte vinterskor överhuvudtaget. Så imorgon ska jag köpa ett par boots från Bianco (jag dör om de inte finns inne i någon av butikerna i city).
-
Mina enda festskor som jag kan gå med en hel kväll har tappat färgen. Det vill säga, de är gjorda i syntetiskt läder och nu har den svarta färgen släppt. Dessutom har de skorna såväl simmat i havet som badat i utspilld alkohol. Så imorgon ska jag (eventuellt) köpa ett par nya svarta pumps med träklack från Bianco.
-
Mina träningsskor som jag använder på gymmet införskaffade jag när jag var som aktivast med handbollen. Det vill säga när jag gick i 8:an eller 9:an i högstadiet. Vilket åtminstone är 4 ½ år sedan. Och gummi är en färskvara. Trots att mina skor hade väldigt bra stötdämpning när jag köpte dem, så är de nu helt utan stötdämpning. Att jag dessutom har problem med knäna samt delvis med fötterna (det blev inte helt hundra efter operationerna) gör att jag måste ha stötdämpning i mina träningsskor. Speciellt om jag ska klara av att springa längre och längre sträckor på löpbandet. Så imorgon ska jag köpa ett par nya träningsskor.
-
När jag ska gå ut och promenera eller på annat sätt röra mig utomhus och inte behöver vara snyggt klädd, samt när snön (förhoppningsvis) snart börjar smälta bort, är jag utan skor. Jag har ett par sneakers som är väldigt tunna, de kan jag använda när våren är här. Men jag saknar några skor att använda i övergången mellan vinter och vår samt såklart under hela våren. Så imorgon ska jag köpa ett par sneakers med högre skaft och lite foder.
-
Ekonomiskt att köpa fyra par skor på en och samma gång? Nej, det är det inte. Jag har lite dåligt samvete över att lägga ut så mycket pengar på skor. Men jag är faktiskt inte någon skogalning, som många andra, utan det här är verkligen skor som jag måste ha. Och då kostar det pengar. Så jag har belastat mitt studielån och ställt upp en kalkyl över vilka skor jag ska köpa - och vilka jag ska köpa om de jag helst vill ha inte finns inne - och så har jag satt en maxgräns för vad hela skoinköpen får kosta. Under marsmånad ska jag inte göra av med många extra slantar.
-
Förlåt, mamma/Gud/Adam/mig själv/bankerna eller vem som nu kan tänkas beröras av mitt våldsamma skoinköp. Men jag känner att jag måste.

Kommentarer
Postat av: Mamma

underbart att ditt förlåt är riktat i första hand till mamma! Det gläder mig. Men jag måste erkänna att jag hickade till när jag såg antalet ordentliga skor du ska köpa på en gång. appropå gamla träningsskor så tränar jag i ett par inneskor som jag köpte när jag sommarjobbade på Alandiabolagen 1983! De du!

VaR snäll och skriv INTE vad dina summan av dina skoinköp blev!!!!!!!!!Men det lönar sig att köpa färre skor men med bra kvalitet.Det är ett vuxentecken<3

2010-02-18 @ 20:03:58
Postat av: Liz

Du kan ju fota skorna du köper :)

Postat av: Malin

Som den fanatiska skogalning jag är läste jag detta och nickade medgivande, men då hör jag till freaksen som har, och jag skojar inte, hundratals par. Jag är lite besatt...



Älskade alla skorna du hade lagt upp bilder på dock! Ett par av bootsen är exakta kopior av jodphurs, typiska stallskor, jag har bott i såna sen jag var fem, skönaste som går att hitta! Rekommenderas. Kan också rekommendera svarta pumps från Din Sko, de håller bra!

2010-02-19 @ 00:06:36

Skriv dina åsikter här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Hemsida:

Dina åsikter:

Trackback