Spinning (30 min) + Core (30 min)

Träningen igår var alltså 30 minuter spinning och 30 minuter core. Det är två skilda pass - så man behöver inte gå på båda två. Instruktören skulle ha varit Lena Möller på båda passen, men p.g.a. att en annan instruktör var sjuk fick en annan tjej rycka in och dra spinningen.
Spinningen var ett blått pass, vilket - enligt instruktören - egentligen inte innebär att det är tyngre än det gula passet (vilket spinningen egentligen skulle ha varit), utan bara att det blåa passet lägger instruktören upp hur han/hon vill och använder vilken musik han/hon vill. De gula passen är likadana, med samma moment och musik, överallt på alla SATS center samtidigt. Hur som helst, det var en annorlunda upplevelse (jämfört med gamla Avancia) att gå på spinning på SATS Sickla. Först och främst var man mycket flera, cyklarna var sämre (hårdare och obekvämare cyklar får man leta efter!) och instruktören piggare. Musiken pumpade på och lamporna släktes i princip helt. Det var två uppvärmningslåtar, fyra hårdträningslåtar och en nedvarvningslåt. Musiken var bra och instruktören var bra. Jag var väldigt svettig när halvtimmen var över, men hade ändå kunnat hålla ut längre. Troligen hade jag för lite motstånd under hela passet och därför kände jag att jag inte fått ta ut mig helt och hållet. Men nästa onsdag ska jag ge det ett nytt försök, och öka motståndet!
Coren var ett gult pass - i alla fall tror jag det. På 30 minuter hann vi med en uppvärmningslåt ståendes (mestadels utfallssteg), 20 minuter på golvet och lite stretch. De 20 minuterna vi var på golvet var då alltså den hårdaste träningen under passets gång. Det var uppbyggt så att vi först gjorde x antal repetitioner av en övning, sedan bytte vi till en annan. Därefter gick vi tillbaka till den första och lade då till något moment för att göra det svårare och bytte sedan till en tyngre version av den andra övningen. Detta är ett bra koncept, eftersom man då får möjlighet att välja den lättare versionen om man inte är tillräckligt vältränad. Jag tyckte att det var ett bra pass och magmusklerna ger sig till känna idag. Men återigen kändes en halvtimme lite väl kort.
-
Sammantaget var det en timme hård träning som mixade kondition med bålstyrka, vilket ju borde vara ett perfekt upplägg. Men jag känner mig inte helt nöjd. Jag känner i kroppen att jag tränade igår, men inte speciellt mycket mer än vad jag gör efter ett träningspass i gymmet. Jag ska gå på spinning+core nästa onsdag igen och se om intrycket förbättras och om jag själv kan ge mera för att få mera effekt. Däremot tror jag att jag ändå skulle behöva gå två gånger per vecka till gymmet för att träna styrketräning, som komplettering liksom. Låter väl förnuftigt?
(Bilderna är inte mina, utan de är framgooglade.)

Kommentarer

Skriv dina åsikter här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Hemsida:

Dina åsikter:

Trackback