Motivation, fokus och mål


På måndag ska jag börja med LCHF (igen). Jag vet vad ni tänker ("som vanligt då, det lär väl ta några veckor innan hon börjar äta vanligt igen. Trenddieter alltså... suck"), men den här gången har ni fel. Den här gången är jag verkligt motiverad. Jag vet att det inte går i en handvändning och jag vet att det inte alla gånger är enkelt att hålla fast vid LCHF när "alla andra" frossar i kolhydrater. Redan nästa vecka kommer första prövningen, då jag ska åka färja+tåg i flera timmar och sedan spendera några dagar hos min pappa i Dalarna. Det är alltid svårare att hålla sig ifrån kolhydraterna när man är på resande fot och när man är hemma hos någon annan (och inte har "makten" över maten). Men med lite planering går det bra, det vet jag.


Jag har bestämt mig för att följa
Katrin Zytomierskas bok ("Dags att bli smal - LCHF på mitt sätt") och jag har även satt upp mål, delmål, belöningar (inte i form av mat) och tidsramar. Om allting går enligt plan (klart det gör!) kommer jag väga 58 kg (163 cm) den dagen jag tar examen från juristubildningen.

Tidigare skrev jag att jag ska lägga undan pengar för att köpa en dyr handväska i slutet av sommaren. Den planen har jag valt att skrota, istället tänker jag nu använda pengarna till att investera i ett gymkort och en personlig tränare när jag är tillbaka i Stockholm i september. Jag vet att jag lätt hittar på ursäkter för att slippa träningen, men jag tror att en PT är tillräckligt sporrande (och hotfull) för att jag ska komma iväg till gymmet. Kroppsfettet ska minska och muskelmassan ska öka, så är det bara.

Nu är jag hundra procent fokuserad på målet.
Jag ska klara det!



(Och ja, jag vet att LCHF är omdiskuterat. Är det hälsosamt? Eller är det rent av hälsofarligt? Därom tvistar de lärde. Jag vet bara att jag mår bra när jag skippar kolhydraterna. Jag vet att jag är sockerberoende. Jag vet att ordet "lagom" inte finns i mitt vokabulär när det kommer till kolhydrater. Nu kommer jag äta enligt strikt LCHF och jag ber er respektera det. Era åsikter om LCHF är faktiskt inte efterfrågade. Jag är vuxen och det är jag och ingen annan som bestämmer vad jag äter och inte äter. Tack för förståelsen.)

Kommentarer
Postat av: Erika

Lycka till, det krävs disciplin men du fixar det. Ordna mycket middagar istället för att gå på middagar så har du mer kontroll :) Det kommer att gå bra.

2012-06-30 @ 17:39:22
Postat av: Frida syster

Jag vet att du klarar det! kommer alltid stötta dig. kram <3

2012-06-30 @ 17:40:15
Postat av: Julia Lindfors

Erika: Tack för peppen! Jag försöker planera och alltid tänka ett steg längre än tidigare. Och tack för bra tips, är ju smart att själv bjuda på middag så slipper man känna sig krånglig och otacksam!



Syster Frida: Älskade Frida, tack för att du stöttar mig! Kram <3


Skriv dina åsikter här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Hemsida:

Dina åsikter:

Trackback