Håkan Hellström, sommar och sol

I förrgår (lördag) var det medeltidsmarknad här i Grangärde. Emma och hennes kompisar Sofia, Majken, Martin och Albin sålde fika för att samla in pengar till deras klassresa nästa år, 1460kr fick dom in. Jag var med där och hjälpte till lite grann. Men emellanåt gick jag runt och kollade på resten av marknaden. Jag och Susanne ville bli spådda med tarotkort, men så måste man vara över 18 för att få göra det. Så Susanne blev spådd och jag fick bara lyssna. Men jag måste säga att hon som spådde var ganska dålig... Haha.

Det var strålande sol hela dagen, och jag hade på mig min nya rosa Gina Tricot-klänning (den som Ida har suktat efter...) När vi kom hem vid 4-tiden märkte jag att jag hade brännt axlarna rejält! Inte tänkte jag på att solen tog på även fast jag inte låg ner och solade. Ajaj.

Direkt efter att vi kommit hem så for vi iväg till farmor och Lasse i Skinskatteberg. På vägen dit stannade vi och åt på McDonalds, det var länge sedan sist (kändes det som). Vi satt ute och åt, och det var massa fåglar där som ville ha våran mat, usch! Jag tycker fåglar är snuskiga, och nu sedan allt det här snacket om fågelinfluensan har jag blivit helt anti-vara-i-näheten-av-en-fågel.

När vi satte oss i bilen och fortsatte till farmor och Lasse så körde vi lite sånglekar, det hela slutade med att alla i bilen (inkl. Maja) sjöng för full hals på oliga svenska klassiker. Det var roligt!

Väl framme så fick vi jordgubbar med grädde, MUMS! Jag älskar jordgubbar, jag tror jag skulle kunna äta hur mycket som helst. Utan att börja må illa. Men jag måste ju visa lite hänsyns så jag tog bara två portioner >_<

Efter att vi var fullproppade med jordgubbar så var det dags för bastu. Jag och Emma gick först, men ingen av oss är någon vidare bastu-älskare (ingen riktig finne alltså). Det gick väldigt snabbt och sedan fick Emma smörja in min rödbrända rygg. Det var kaaaallt. Haha.

När pappa, Susanne och Maja gick i bastun så började jag och Emma lägga pussel. Först lade vi ett 100 bitars Pippi-pussel. Men det gick fort, så vi plockade fram ett 1000 bitars pussel. Vi kom en liten bit med det, och sedan måste vi fara iväg. Jag och Emma plockade försiktigt ner pusslet i kartongen så att de bitar vi redan hunnit med inte gick sönder.

Sedan for vi till Börje (Susannes styvpappa) och hjälpte honom med lite digitalbox-problem. När klockan närmade sig tolv hade både Maja och Emma somnat hemma hos Börje, och vi fick brutalt väcka dem och ta ut dem till bilen.

Hemvägen från Börje var lång och mörk, jag tror jag sov hela vägen.

Igår var det strålande sol igen, och eftersom jag ibland saknar lite vett så gick jag ut och solade trots min röda rygg. Korkat. Jag var ute från klockan 11-17, utan att skydda min rygg speciellt mycket. Haha. Jag låg och solade, lade pussel med Emma, läste 'sprängaren' och var även ner till sjön och simmade två gånger! Vattnet var kallt, men det gick!

Nu har jag läst klart 'sprängaren', ojoj. Vilken bra bok alltså. Direkt jag kommer hem ska jag fortsätta, tror att 'studio sex' är följande bok Liza Marklund har skrivit. Fast Susanne säger att den handlar om tiden före 'sprängaren'. Förvirrat.

Under dagen hjälpte jag även pappa att dra elkablar på nedrevåningen (dom renoverar nedrevåningen och så fort den är klar ska dom flytta ner och renovera övre våningen). Vi var ett riktigt bra team pappa och jag. Eletriker kanske vore något? Haha. Pappa hade också en väldigt pedagogisk förklaring för Emma om skillnaden mellan serie- och parallelkoppling.

Till middag blev det grillad hamburgare, och jag tyckte det var lite kul. I fredags grillade vi, i lördags åt vi hamburgare och igår åt vi grillad hamburgare ^_^. Hej variation!

Efter middagen målade jag och Emma. Vi målade en blomstege. Den ska stå utanför huset med blommor på. Vi målade den farmor-blå, med andra ord väldigt väldigt hej-titta-på-mig-för-jag-är-blå. Men vi var duktiga med målningen, och jag hade riktigt snygga kläder. Pappas stoooooora t-shirt, jag tror jag hade haft plats för alla mina vänner i den tröjan om jag hade velat. Och ovanpå det hade jag ett par gröna snickarbyxor som ungefär var lika långa som eiffeltornet. Snygg var jag i varje fall ;)

När vi hade målat klart dök Jonas upp (dock är han 11, lite för ung för mig, haha). Emma, Jonas och jag gick ner till sjön och badade. Först var det iskallt (eller det kändes så), men efter ett tag blev det tillräckligt okej för att man skulle våga doppa sig. Och sedan helt plötsligt lurade Emma och Jonas mig att simma värsta massor. Det gick ju faktiskt. Haha.

När vi hade simmat så for Jonas hem och jag och Emma hoppade studsmatta. Men jag tror vi båda hade varit ute i solen liiiite för länge, våran humor låg lång långt under den vanligtvis låga nivån. Till slut gav vi upp hoppandet för att vi bara föll och skrattade hela tiden.

Vi kollade lite på TV och sedan bokade jag och pappa min hemresa. Jag kommer hem imorgon, men först har jag 5½h i Stockholm. Soft. Det blir tåg från Borlänge klockan 11:52 och då är jag framme i Stockholm klockan 14:15. Sedan går bussen till båten klockan 17:50 (tror jag).

Hoppas jag får lite mera pengar av pappa, så jag har något att göra i Stockholm de där timmarna. Jag måste köpa presenter till Fanny och Frida eftersom de fyllde år i lördags och jag inte var hemma. Sedan ska jag köpa frisörschampoo, och jag hoppas det är lika billigt som det var när jag och mamma var dit förut. Jag måste köpa bomullsrondeller också. Haha.

Nu när jag nyss har ätit frukost ska jag klä på mig och gå till Ica Grangärde och köpa en ny bok, en tidning och något godis att ha på tåget imorgon. Gottegris >_<

Jag tror jag ska smörja in ryggen lite idag också... Så jag inte börjar fjälla! Det är det värsta, äckligaste och jobbigaste jag vet!

Jag måste ladda min mp3 batterin också, för annars kan jag inte lyssna till Håkans ljuva stämma och känna sommaren snurra genom kroppen.

Hängde du med?
Julia

Kommentarer
Postat av: Anonym

Såklart.

2006-06-12 @ 18:08:24
Postat av: kattis

och jag hade på mig min nya rosa Gina Tricot-klänning (den som Ida har suktat efter...) ÄR DET DEN SKITSNYGGA BRUNA MED PRICKAR PÅ?!?

2006-06-14 @ 10:42:41

Skriv dina åsikter här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Hemsida:

Dina åsikter:

Trackback