Julia Helena Lindfors

Döm mig inte på förhand.
Jag är hård som sten.

Pilateskick!

Idag har jag varit på ansiktsbehandling på Decorus och jag måste slå ett slag för det! Det var jätteskönt och man kände sig riktigt ren och fräsch efteråt. Dessutom köpte jag aloe vera ansiktsprodukter därifrån (11euro ansiktsrengöring, 12euro ansiktsvatten, 12euro dagkräm). Jag hoppas nu att produkterna ger mig vad jag vill ha, men det är samma produkter som hon använde under behandlingen så det bådar gott!

Dock fick jag inte känna mig fräsch så överdrivet länge, för en timme efter for jag till Avancia på Pilates. Och JESSUS vad kul och krävande det var! Jag måste ju erkänna att jag kände mig lite ung bland alla andra där (majoriteten bestod av mina fd. lärare och kompisars föräldrar..). Jag gillade träningssättet, fast det var svårt med andningen, och jag känner redan idag hur jag kommer att ha träningsvärk imorgon. Men det är det värt! Jag ska lätt gå på det igen. Fast jag får se om det blir nästa vecka eftersom jag redan har bokat in yoga på tisdagsmorgonen och spinning på torsdagseftermiddagen. Kanske jag orkar med pilates på fredagen igen?

Nu började jag fundera på om jag kanske kommer börja sova bättre om jag tränar mera? Jag har för mig att jag har hört att det är bra för sömnen att träna, men stämmer det?

Frustration

Eftersom min röst inte håller för att skrika på riktigt (och för att det är aningen pinsamt) så skriker jag här i bloggen:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!
Jag blir så frustrerad.

Kolla, gå, kolla, titta och kolla igen!

KOLLA DIN MOBIL

1. Vad har din mobil för färg? Svart och orange.
2. När köpte du den? Jag köpte en likadan för ca. 2 månader sedan, men den har strulat så jag fick en ny förra fredagen.
3. Vad är det för märke? Sony Ericsson.
4. Vem ringde dig senast? Andrea.
5. Vad står det i ditt senaste mottagna sms? "Japp, det gör vi:) älskar dig. Pusspuss gulle <3"
6. Ungefär hur många sms har du i inkorgen? 9 st!
7. Vad heter din kontakt nr. 12? Fia.

GÅ IN PÅ DITT RUM

1. Vad är det första du ser? Min säng.
2. Hur städat har du, på en skala från 1-10? 9,5.
3. Har du något på väggarna? Hyllor, spegel, klädstång, anslagstavla, klocka + tapeter.
4. Vad ser du om du tittar ut? Träd, gräs och på andra sidan gräset är grannarnas hus.
5. Har du bäddat din säng? Ja.
6. Hur stort är ditt rum, på en skala från 1-10? 4.

KOLLA I DIN DATOR

1. Vad heter din användare? Julia.
2. Vad har du för bakgrundsbild? En bild från OC där Summer och Seth pussas.
3. Vilken/vilka är din favoritsida på nätet? Jag har inte någon specifik favoritsida, men jag gillar bloggar.
4. Är du medlem på bilddagboken? Ja.
5. Hur ofta sitter du vid datorn? Jag sitter lite varje dag, men oftast står datorn på flera timmar om dagen.
6. Är din dator bärbar? Den går att bära, men det är inget jag rekommenderar.


TITTA I DIN BILDDAGBOK

1. Hur många bilder har du laddat upp? 1227 st.
2. När skapade du din bilddagbok? 31 maj 2006.
3. Hur många bevakar din bilddagbokn anonymt just nu? 6 st anonyma bevakare.
4. Vad heter den person som tittar mest på din bilddagbok? Mina 68 vänner kollar ganska ofta allihopa, så det är svårt att veta vem som kollar mest.

KOLLA I DIN GARDEROB

1. Vilket plagg använder du mest? Min svarta t-shirt som är tidernas bästa basplagg!
2. Hur många Jeans har du? 20 st.
3. Har du mkt kläder? Andra säger att jag har för mycket kläder, men jag anser att man aldrig kan ha för mycket.
4. Har du några märkes kläder? Nästan alla mina jeans är märkesjeans, men annars är det mest "icke-märkeskläder".
5. Har du något helsvart plagg? Ja.
6. Hur sen din bikini ut just nu? Överdelen är randig i färgglada färger och den är kantad med guld, i trekantsmodell. Underdelen är helsvart och är i knytmodell.

Yoga

Jag är sugen på att testa morgonyoga på Avancia på tisdag. Det är klockan 7-7.45 och jag skulle gärna vilja ha sällskap. Dock tror jag att det kan vara väldigt svårt att övertala någon att komma med den tiden på dygnet.. Har du lust att testa yoga med mig?

Klänning

Idag när jag gick hem från skolan körde Madde förbi och gav mig en klänning som jag fick ta hem och prova. Hon vill sälja den och jag hade sagt att jag eventuellt var sugen på den. Och nu har jag provat den och ja, jag ska köpa den!

Det är Maddes bild från bilddagboken.

Jag vill också

Jag vill också sälja kläder! För nog har jag en hel del plagg som jag inte vill ha längre. Men frågan är om det finns någon som vill ha mina gamla kläder?

När jag har blivit frisk får jag ta i tu med min garderob!
(Jag måste förövrigt möblera om i min garderob så att jag får mer plats för klänningarna).

Nu ska jag lägga mig på soffan under en filt, lyssna på kent och läsa Stieg Larssons bok Män som hatar kvinnor. Jag har redan kommit närmare 200 sidor och jag kommer inte riktigt underfund med den, men jag ger den en chans och läser den till slutet.

Pilates + förkylning = kaos?

Nu har jag avbokat min pilates imorgon och bokat om den till fredag eftermiddag. Jag ska inte vara sjuk fortfarande på fredag!

Det är tur att jag slutar så tidigt på fredag så att jag hinner med både ansiktsbehandling och pilates innan helgen sparkar igång. På tal om helgen, händer det något spännande?

Adam och jag

På 3x18 årsfesten i fredags lyckades Sofie ta en jättesöt bild på mig och Adam!
image108

Just nu har jag bara en kass kopia av den från Sofies bilddagbok, men hon ska skicka originalet någon gång.

Nu när jag börjar bli förkyld känns det uppiggande att kolla på en bild på mig och Adam.
Jag älskar dig <3

Vilsen flicka med drömmar

Nu sitter jag här och känner hur helgen rinner iväg från mig. Men det har varit en relativt bra helg, jag har fått vara med Adam ända sen i fredags eftermiddag!

På fredagskvällen var vi alltså till Lemland på fest, Hedda, Jojja och Helium hade en gemensam 18 årsfest. Kvällen var bra och jag hade ganska roligt, sedan fanns det såklart mindre bra saker med kvällen. Men det tänker jag inte skriva om i bloggen, det håller jag helst privat. Adam och jag for hem redan vid halv 1 och det var skönt!

På lördagen sov vi länge, underbart! När vi vaknat kollade vi på Göta Kanal (den första), och jag måste få säga att den kändes väldigt pasé. Men jag kan förstå om man en gång i tiden tyckte att den var underhållande. Sedan steg vi upp och gjorde lite nytta, vi staplade ved (som blev till en pyramid och som lär falla så fort det kommer minsta lilla vindpust..). På kvällen var vi till Adams någon släkting och åt kräftor. Det var mysigt, men fy tusan vad kräftor luktar illa! Haha. Efter att vi hade ätit upp 87 kräftor (på 6 personer), gick Adam och jag tillbaka hem till Adam och kollade på Perfume, the story of a murderer tillsammans med Benjamin. Den filmen var helt okej, men jag tyckte att den var lite seg (kanske det hade något att göra med att jag somnade några gånger?). Dock kändes den sevärd. Fast jag vill rekommendera att sluta se när det är ca. 5 minuter kvar av filmen, där spårar den ur och blir bara otrovärd och knäpp. Har du sett den vet du nog vad jag menar!

Idag sov jag och Adam länge igen och sedan åt vi gröt till frukost. Det kändes rejält och bra. Kanske man borde börja göra det? När vi hade ätit frukost busade vi hur länge som helst och jag har nog aldrig varit så knäpp och sedan kollade vi på 28 days later, den var inte någon höjdare. Det kändes som att man har sett miljontals liknande filmer och att den här inte lyckades vara mer övertygande än någon annan av de liknande. Vi kollade mest på den för att vi vill se på uppföljaren; 28 weeks later.

Nu har jag ätit tacos till middag och håller på och fyller min nya telefon med musik. Ja, jag har alltså äntligen fått en ny telefon istället för min nya som jag köpte i somras. Den höll i två veckor och sedan dess har den varit på reparation. I fredags gav Datatelefon en ny telefon till mig, trots att Sony Ericsson inte beviljat det. Det innebär att det var datatelefon som bekostade den nya telefonen åt mig. Tack!

Ikväll ska jag göra läxor, lägga en ansiktsmask och läsa senaste numret av Cosmopolitan! Loveli.

The drugs don't work

Jag har inte skrivit på evigheter, jag vet. Fast jag har dock ingen aning om det verkligen är någon som följer min blogg längre? Om det inte är någon som gör det får jag väl börja göra reklam för den igen.. Haha.

Skolan har börjat nu och det är skönt tycker jag. Nu kommer man äntligen tillbaka till vardagen med rutiner och hälsosamt leverne. Nu har man en chans att jobba bort den där kulan som har satt sig på magen under sommaren... Därför har jag idag skaffat medlemskort på Avancia och även köpt 10 gångers gruppträning. På ondsag ska jag på pilates för första gången i mitt liv. Det ska bli spännande, alla säger att det är mycket tyngre än man kan tro. Har du provat på det? Vad tyckte du om det? Jag vill veta före onsdag!

Ett stort plus med Avancias medlemskort är att man med det kan få en del rabatter på vissa ställen, bland annat på KlippUpp. Vilken bra grej!

Ikväll ska jag på 18 årsfest x3, Hedda, Jojja och Helium har fest tillsammans. Det ska bli roligt (även fast jag inte känner någon av dem som fyller år och inte har några planer på att inta alkohol)!

Imorgon kväll ska Adams familj och släkt ha kräftskiva och jag ska (förhoppningsvis) vara med på den. Gott! Jag har inte ätit en endaste kräfta hittills i år, skam..

Idag bokade jag även ansiktsbehandling, brynplockning och frans- och brynfärgning på Decorus. Jag ska dit nästa fredag klockan 12.45 (ja, det är väldigt skönt att sluta 11.30 på fredagar..). Fast jag vet inte om jag vågar färga ögonbrynen, tänk om de blir jättemörka? Fast det försvinner väl efter ett tag?

Jag lovar att börja uppdatera oftare nu när vardagen har kommit igång och jag har återfått ordning i mitt liv!

Frågor om sommaren

Sommarens...

Väder?
Solen har tittat fram ett fåtal gånger den här sommaren, men jag tycker att det har varit varmt ändå.

Sysselsättning?
Jobba, vara med Adam och läsa.

Plats?
Mariehamn, Kalmarnäs, Saltvik, Iniö.

Bästa dag?
Hela veckan på Iniö var härlig!

Sämsta dag?
Igår.

Låt?
Amy Winehouse - Rehab, Rihanna - Umbrella m.fl.

Artist?
Amy Winehouse, Rihanna eller kanske Britney eller Paris bara för att de har varit mest omtalade.

Höjdpunkt?
Den här sommaren har faktiskt inte haft någon jättestor höjdpunkt.

Happening?
Det har varit dåligt med sådant också, måste kanske säga RockOff. Tråkig som jag är.

Pinsamhet?
Alldeles för mycket.

Uttryck?
Jag ska...

Surprise?
Rosen, frukosten på sängen och diverse andra gulligheter som Adam stått för.

Snällaste person?
Mamma är alltid den snällaste.


Making enemies is good

Jag förstår varför ni två är vänner, ni båda är lika falska och egoistiska. Jag vill aldrig mer ha något att göra med er. Tyvärr.

Making enemies is good

Idag är det inte någon bra dag. Jag är irriterad på en person som jag egentligen inte ens behöver bry mig om att finns. Jag blir bara irriterad på henne för att hon är så egoistisk och jag fattar inte hur hon tänker. Men som sagt, jag behöver egentligen inte bry mig. Jag skiter i henne och alltsammans. Ja, visst märks det att jag inte bryr mig? Vadfan ska du få förstöra mitt humör för.

Svart läderkjol

Jag vill ha en svart läderkjol. Det är grymt snyggt till ett vitt ribbat linne och något enkelt smycke.
Vet någon var man kan köpa en svart läderkjol som går till halva låret och har hög midja?

När jag tänker efter närmare kanske mamma har en gammal i klädkammaren? Jag måste fråga henne.

30 timmar per dygn gör mig glad

Oj o j o  j, vad jag har blivit dålig på att skriva blogg!

Just nu sitter jag här och våndas. Jag fasar för att mitt solande (utan solkräm, mitt på dagen) idag kan leda till fjällande hud. Och det vill jag definitivt I N T E! Jag fasar också för att min praktikrapport (ja, jag vet att det är sommarlov, men när jag aldrig kan vara normal så..) ska bli värdelös. Jag fasar för att jag snart ska ut och övningsköra och om jag har otur kanske det börjar regna när jag kör (hur får man på vindrutetorkarna?).

Men, jag ser fram emot (eller kanske inte ser fram emot, men tycker att det ska bli skönt) att skolan börjar igen. Jag vill ha ordning i tillvaron och så är det så mysigt att börja med nya krafter och känna att det här året, det blir ett bra år! Då alla bekymmer med tjejkompisarna löser sig, jag och Adam är kära som aldrig förr, skolan fungerar perfekt, jag börjar träna på Avancia och har massvis med tid för att sköta om mig själv. Dock hann jag enbart med skolan (och lite Adam, jag vet) under förra året, så jag hoppas banne mig att dygnet har fått fler timmar nu! Annars får jag kanske dra ner på sovandet till under 6 timmar per natt?

Är det fler än jag som känner att dygnets 24 timmar inte räcker till allt som man vill hinna med?

1. Fem namn jag lyssnar till:
Julia, Juliabulia, Julle, Jullebulle, Jullegulle.. Osv.

2. Någonting jag tycker om med mig själv:
Jag gillar mina händer och mitt dekolletage, om man tänker på ytliga saker.

3. Någonting jag inte tycker om med mig själv:
Får lätt oren hy som inte känns fräsch.

4. Detta är jag rädd för:
Fyllon, mörker, trånga utrymmen, ensamhet, ormar..

5. Tre saker jag vill ha varje dag:
Kärlek, frisk luft och spänning.

6. Tre saker jag absolut inte kan göra:
Äta mat som äcklar mig, slå ihjäl insekter och ta hand om mig själv.

7. Detta tycker jag om att göra:
Att ta mig tid till saker som jag annars inte brukar göra.

8. Detta vill jag göra just nu:
Pussa Adam och ha kul med mina tjejkompisar.

9. Bästa känslan:
När det känns som om man är fri från bekymmer och älskad.

10. Värsta känslan:
Att vara besviken, antingen på sig själv eller på någon annan.

11. Egenskaper jag gärna vill att min partner har:
Trevlig, humoristisk, snäll och lite mystisk.

12. Är jag kär just nu?
Ja, som tusan. Nästan så mycket att jag spricker!

13. Jag vill gifta mig:
Ja.

14. Följande saker vill jag göra innan jag dör:
Resa, göra karriär, skaffa familj och bli erkänd inom det jag brinner för.

15. Min käraste ägodel:
Datorn, telefonen och alla mina kläder.

16. Något jag vill ha i present:
En laptop eller en överraskningsresa.

17. Detta har jag på mig just nu:
Mjukiskläder.

18. Favoritkläder:
Klänningar.

19. Favoritdjur:
Hund.

20. Följande musikstilar tilltalar mig mest:
Pop, rock, punkrock, schlager, hiphop, r'n'b m.fl.

21. Favoritlåt just nu:
Amy Winehouse - Rehab

22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan:
Roligaste: samhällskunskap, tråkigaste: matte

23. Stjärntecken:
Vädur

24. En bok jag älskar:
Den jag läser just nu är ganska bra; Inte någon snäll flicka

25. En film jag älskar:
Dude, where's my car, för att den är så förbannat rolig och Marie Antoinette, för att den är stilfull.

26. Tv-program jag gillar:
Top Model är det enda jag kollar på när det kommer på TV, annars är det mest serier som OC, Grey's anatomy, Desperate Housewives, Prison Break, Lost... Ja, nästan vad som helst

27. Favoritdoft:
Armani Code.

28. Detta äter jag gärna:
Lätt mat, som sallader.

29. Dricker helst:
Mineralvatten.

30. Favoritgodis:
Choklad.

31. Hit vill jag gärna åka på semester:
Australien, Grekland, Italien eller L.A är några av favoriterna.

32. Färg på mina ögon:
Blå.

33. Min längd:
164 cm.

34. Jag tror på:
Mig själv.

35. Jag spelar:
Bubbles, sudoku och löser korsord!

36. Person jag beundrar:
Adam och mamma.

37. Så här bor jag:
I mitt rum i min mammas hus.

38. Antal döda krukväxter i hemmet:
Jag har en död i mitt rum, men de andra i huset lever nog.

39. Det här tänder mig:
Humor och inte för mycket allvar.

40. Det här gör mig avtänd:
Egoism.

41. Favoritfärg:
Vit och rosa.

42. Favoritcitat:
"Great minds think alike".

43. En hemlighet jag vet:
En hemlighet som jag inte tänker berätta.

44. Bästa present jag fått:
En av de bättre presenter som jag kommer på just nu är min säng. Jag förstår inte hur jag kunde sova i en 80cm bred säng.

45. Senast köpta skiva:
Jag har inte köpt en cd-skiva på evigheter.

46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är:
Dekolletaget och händerna.

47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är:
Min hy som lätt blir oren.

48. Udda förmåga/egenskap:
Det är väl ingen speciellt udda förmåga/egenskap, men jag kan finna något bra i nästan alla.

49. Om jag vore ett djur skulle jag vara:
En apa.

50. Vad lyssnar du på just nu?:
Kent - Stoppa mig juni

51. Vad har du gjort/ska du göra idag?:
Jag har övningskört för första gången i mitt liv och jag ska på RockOff och sova hos Adam.

52. Var är dina föräldrar födda?:
Pappa i Finland och mamma på Åland.

53. Vad är det senaste du installerade på datorn?
De nya programmen till min walkman-telefon.

54. Vilken är din favoritrestaurang?
Det är ont om restauranger på Åland, men ÅSS har jag inget emot.

55. När badade du i en pool senast?:
Det har jag nog inte gjort på ett år.

56. Har du varit med i någon skolpjäs?:
Inte någon stor, vad jag minns i alla fall.

57. Hur många barn vill du ha?:
3 stycken.

58. Vilken musikstil tycker du mest illa om?:
Alla låtar som görs om till remix-variant blir dåliga.

59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?:
I höstens val hoppas jag att mamma ställer upp, fast jag får ändå inte rösta.

60. Vad har du för TV-kanaler?:
"De vanliga".

61. Har du åkt moped någon gång?:
Jadå.

62. Har du busringt någon gång?
Ja, väldigt många gånger.

63. Har du fått felparkeringsböter?:
Nej.

64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?
Jag har hoppat brogunga och med tanke på hur roligt det var så skulle jag nog bra kunna hoppa bungy-jump också.

65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?:
Det är väl Kreta det..

66. Har du en egen trädgård?:
Ja.

67. Vilken är din favorit bland tecknade serier?:
Nemi.

68. Kan du alla orden i nationalsången?:
I den svenska, i den finska och i ålänningens sång.

69. Badkar eller duschkabin?:
Duschkabin.

70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?:
Mr. Brooks var rätt bra.

71. Favoritpizza?:
Pizzarulle på Garaget.

72. Chips eller popcorn?:
Chips.

73. Vilken färg på läppglans använder du?:
Svagt rosa.

74. Har du rökt jordnötsskal någon gång?:
Kan man göra det? Hur? Det vill jag testa!

75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?:
Nej, men min dag kommer. Haha.

76. Apelsin- eller äppeljuice?:
Apelsinjuice.

77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?:
Jag åt pizzarulle med Adam, Louise och Sjöbba för någon dag sedan..

78. Favoritchoklad?:
Med digestive-bitar i.

79. När röstade du senast?:
Röstade på vad?

80. När åt du en hemodlad tomat sist?:
Jag har ingen aning om varifrån tomaterna jag äter kommer.

81. Har du vunnit en prispokal någon gång?:
Nej, jag tror inte det.

82. Är du bra på matlagning?:
Nej.

83. Klarar du att tanka själv?:
Ja.

84. Har du beställt något från de där shoppingprogrammen som går på reklamtevekanalen?
Nej.

85. Pepsi eller Coca Cola?:
Coca Cola.

86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?:
Uniform är väl fel ord, men arbetskläder.

87. Vad var det senaste du handlade?
En pizzarulle på Garaget (nu börjar det bli tjatigt..)

88. Har du kräkts offentligt?:
Jao.

89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken?:
Det är givet att kärlek går före pengar, men om jag redan hittat den sanna kärleken då? Får jag välja mångmiljardär då? Det ena behöver inte utesluta det andra!

90. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?:
Ja.

91. Har du ringt något betalnummer?:
Nej.

92. Kan man vara vän med sitt ex?:
Ja, fast det finns gränser för hur nära vän man får fortsätta vara.

93. Vem var det du besökte på sjukhus senast?:
Jag besökte Fanny när hon var där i våras.

94. Hade du mycket hår som liten bebis?:
Klart jag hade, jag är en hårig människa.

95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?:
Jag har inget mobilsvar.

96. Vad har du i din väska?:
Solglasögon, nagelfil, nagelsax, plånbok, iPod, kamera, nycklar, borste, läppfett, handkräm, spegel, mobil och diverse andra tjejsaker.

97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?:
Pussar Adam och säger godnatt, eller slappnar av i käkarna och sluter mina ögon.

98. Vad är du tacksam för idag?:
Att jag har en så bra mamma.

99. Var hittade du den här listan?:
Anna hade svarat på den på bilddagboken så jag snodde den och fördrev lite tid.

100. Tre personer jag vill ska fylla i denna enkät:
Det skulle vara kul att läsa vad Adam skulle svara. Och så gillar jag när mina vänner fyller i sådant här. Fast jag vet att ingen av mina kompisar kommer orka läsa allting jag har svarat, så varför skulle de svara på den själv?