Framsteg och utveckling i det medeltida Europa

J a g  h a t a r  h i s t o r i a  u p p s a t s e r  v ä l d i g t  m y c k e t !
Har någon en färdig uppsats där 'framsteg och utveckling i det medeltida Europa' behandlas? Inte? Varför är jag inte förvånad? För att det är förbannat tråkigt och onödigt kanske?

Skolarbete

Hihi
Ibland är skolarbetet inte så farligt,
det är tur att man är lite kreativ.

Snöstorm, perfekt väder för nya kläder

Imorse när jag vaknade var det snöstorm, eller i alla fall någonting väldigt likt snöstorm. Jag krängde på mig min tunna höstkappa, tog på mig mina vita lacoste SOMMARskor. Sedan frös jag på väg till skolan. Nu var det dags för något nytt. Jag tog min mamma i handen och gick till stan. Ett par nya jeans blev det (röda Cheap Monday, ja, jag vet att rött är modigt och kanske inte helt mode längre, ja, jag vet att Cheap Monday inte riktigt är mode längre, men när mamma envisades... haha), en svart lång vinterkappa i dun, ett par nya bruna stövlar. Vi inhandlade också en biljett till Red Light Night och bytte mitt nuvarande mobilabonnemang mot 'zerofourty', 1000 mess i månaden för 9,99€. Jag lämnade in ett par mina gamla jeans till zic-zac, för reparation. Haha.

Man kan ju säga att jag längtar till nästa gång det blir snöstorm och mamma inte klarar av att se mig frysa...

210107

19-01-07
I fredags hade vi två extremt långsamma tyskatimmar. Efter det hade vi två extremt snabba håltimmar, jag var hemma och skulle skriva historia uppsats, men ack nej. Jag satt vid datorn och sedan fick jag så bråttom så Mika fick skjutsa mig till skolan. Suck Julia. När jag kom till skolan hade vi Jens i två timmar och det var ganska kul. När klockan var 13.50 stod Lolli och Mimi utanför klassrummet och trampade. Vi gick ner till Matthis Hallen och handlade mat (det tog 45 minuter), sedan träffade vi på Jennifer också. Trevligt. Efter det gick jag och Lolli till Lolli och hämtade lite saker, Mimi gick till Lottas systuga och hämtade lite saker. Sedan träffades vi hemma hos mig. Vi låste in Mimi i mitt rum medans jag och Lolli fixade värsta garneringen på en kladdkaka. När den var klar lagade vi middag och gjorde om killkorten i 'pst..tjejsnack'. Så dök Fia upp, med benhinneinflamation, stackaren. Efter ett tag kom Erri och efter en lååång stund kom Andrea och vi kunde äntligen äta middag. Typ kvart i 8. Sedan åt vi, och åt, och åt, och åt... Och spelade tjejsnack och skrattade och hade kul. Sedan for alla hem och jag städade i köket och sedan somnade jag helt utmattad.

20-01-07
Lördag. Väckarklockan ringde 08.45, upp i duschen, frukost (inget kaffe!) och sedan skjutsade mamma mig till St Mårtens. Där var jag barnvakt till 14, med Maria. Jag hade kul när jag lyssnade på barnens samtalsämnen och jag hade kul när jag läste mitt eget hemliga brev som jag hade skrivit. Haha. Ja, jag är knas. När jag kom hem drack jag kaffe och åt någon onyttig bakelse (gott var det, tyvärr). Mamma skulle skjutsa Fanny och Frida till bollhalla på gymnastikläger, så jag följde med och kollade på en stund. När vi kom hem igen gick jag ut med hundarna på en lång promenad. När jag kom hem var jag helt slut och bara klagade. Sedan åt jag middag och blev lika knäpp som alltid. När jag var som mest knäpp skjutsade Mika mig till Adam och där var jag megaknäpp. Vi åt glass och drack kaffe och kittlades. Vi fick inte pussas för Adams lillebror, Casper, för det låter tydligen för högt och det stör honom. Haha. Sedan kom Mika efter mig och när jag kom hem somnade jag efter ett tag.

21-01-07
Idag, söndag, väckarklockan var redo. Den ringde klockan 09.00, jag klev upp ur sängen drack lite kaffe, klädde på mig och gick iväg till församlingshemmet med Jenny. Vi var barnvakter igen. Vi lekte kurragömma, tagare, spelade spel, ritade och allmänt bara busade. Sedan gick vi hem och jag satte mig vid datorn. Det var klockan 12, nu är klockan 13.36 och jag sitter fortfarande kvar. Varför pluggar jag inte på matteprovet som jag har imorgon? Varför skriver jag inte min historia uppsats så att jag har den gjord? Jag vet inte.

180107

15-01-07
I måndags efter skolan var det dansdansdans, det var jättekul :)
När jag kom hem hjälpte jag mamma att boka hennes, Fannys och Fridas resa till Kanarieöarna.
Efter middagen for jag till Adam och slog huvudet. Så mycket mera spännande hände inte. Haha, vi pratade mest. Adam hjälpte mig med matten också, tack! Jag vet inte vad Adams katt heter. Elakt.

16-01-07
I tisdags var jag trött och seg, mensvärken var otrevlig och oönskad. Jag kämpade mig igenom skoldagen (vi tvingades lyssna på Högskolan på Ålands föredrag om 'vårdlinjen', ingen var intresserad så det var lamt) och middagen. Sedan sov jag nästan hela kvällen (förutom när jag kollade på Desperate Housewives). Jag vaknade vid 23-tiden och var hur pigg som helst. Det var lite irriterande.

17-01-07
I onsdags var vi till Röda Korsgården på studiebesök. Det var ganska intressant tyckte jag, eller så var det bara så att jag tvingade mig själv att tycka så. När jag kom hem från skolan var mormor och morfar här och lagade middag (det finns inget mer effektivt sätt att göra mig på dåligt humör), men som tur var så skulle de i alla fall inte äta här. My luck! Efter middagen kom Adam hit och det gick jättedåligt när jag spelade bubbles. Vi tog det ganska lugnt, var ut med hundarna och busade.

18-01-07
I dag hade jag fysträning på gympan i skolan, eftersom de andra hade skrinning. Det var jättejobbigt och jätteroligt. Efter gympan var hela yrkes ner till Bio Savoy och kollade på Al Gores film, 'den obekväma sanningen'. Helt okej film (fast jag sov ett tag, tyvärr), dock störde jag mig på Al Gores indirekta propaganda (med det säger jag inte att jag tycker det är bra att Bush "vann" valet, jag hejade nog faktiskt på Al Gore, men indirekt propagande, hjärntvättning, är något som går mig på nerverna). Det är lite hemskt hur vår värld håller på att förändras. Efter skolan skulle jag och Sofia fara på idrottstimme i skolan, men det var bara vi två så då struntade vi i det. Efter middagen skjutsade Lisa mig till Adam och vi har kollat på 'the last kiss'. Den var bra, men jag och Adam kom fram till att huvudrollsinnehavaren och hans flickvän hade precis samma samtalsämnen som Adam och jag har. "Vet du om hur töntig du är gulle?" haha. Det var töntigt. Sedan kom Lisa och hämtade mig och vi trodde vi skulle köra över Adams katt somjagfortfarandeintevetvadheter. Som tur var gjorde vi nog inte det.

Södern

9-16 maj är mamma, Fanny och Frida på Kanarieöarna.
Vid samma tidpunkt (typ?) är Jenny i Kroatien.
Jag blir alltså ensam hemma.
Undrar om jag kan tvinga Adam att bo här då? Haha.

Tänk om jag skulle leva ett bra liv, vad glad jag skulle kunna vara då

Idag har varit en dålig dag.
1. Jag har saknat Adam
2. Jag har haft tråkigt
3. Jag har bara klarat bubbles 2 gånger
4. Jag har städat mitt rum
5. Jag har skrikit på mamma för första gången på ungefär ett halvår
6. Jag har ätit för mycket
7. Jag har fått veta att det typ är rött tema på
ÅBN (Red Light Night) den 27 januari och då måste jag köpa något rött för jag äger inget rött och jag hatar Åland och allt vad det innebär, jävla skit ö och människor och idéer och blää
8. Jag har gått hem i regnet
9. Jag har inga vinterskor
10. Jag har ingen vinterjacka
11. Jag är inte trött fast jag borde
12. Jag kanske inte kommer träffa Adam före på torsdag och dit är det evigheter

MEN jag har fått vara med mina flickor, Andrea, Erri, Lolli och Fia ikväll. DET är bra.
Utan dem skulle jag nog aldrig skratta.
Eller jo, när jag är med Adam, men då skrattar jag inte åt samma saker.

Nej, nu är klockan 22:22 och jag är på tidernas sämsta humör och jag skulle bara önska att Adam var här och höll om mig och fick mig att skratta tills jag somnar av utmattning. Men nej, allt är meningslöst.

Something stupid

Idag är ingen bra dag helt enkelt.
Ryck upp dig, du är söt när du ler.

It's just something that we do

Igår kom Lolli hit med filmen 'Sök' (en svensk film med Mikael Persbrandt, den var ganska bra) och en påse chips. Jag ordnade julutsopargodis, aladdin-choklad och äppelcider. Sedan satte vi igång och kollade på film och åt oss mätta (och tjocka). Jag och Lolli har lite olika syn på det här med vad som är viktigt i en film.
Jag: gud, vad sur jag skulle bli om någon gjorde sådär mot mig!
Lolli: hon har snor i näsan...
Haha, men det var annars trevligt att vara med Lolli.

Imorse steg jag upp klockan 10 och gick ut i ovädret för att hundarna skulle få sin promenad. När jag kom hem var jag iskall, dygnsur och sur. Då drack jag en kopp kaffe och sedan gick jag och lade mig igen. Jag är den enda jag känner som kan dricka kaffe och sedan somna direkt. Haha.

Nu har jag nyss vaknat och ska snart städa mitt rum... Det är inte roligt. Tyck synd om mig, tack!

Det kunde vara den bästa tiden i våra liv

Igår var vi på fest hos Cilla. Det var Vendela och Kim som firades :)
Det var roligt där och en massa människor. En massa människor som jag kände. Och pratade med.
Haha.
Sedan fick festen ett ganska abrupt slut men det gjorde inget, tycker jag.
Adam, Emma, Sara, Fredde och jag gick till Garaget och dom käkade och sedan gick tog Emma, Sara och Fredde en taxi till Eckerö och jag och Adam gick hem.
Vi var genomblöta, för det ösregnade när vi gick hem.
Väldigt charmigt, haha. Eller hur.

Idag har jag och Adam bara tagit det lugnt, lyssnat på musik och spelat bubbles :D:D hahaha
Sedan var jag ut med hundarna när Adam farit hem och jag JOGGADE (:O:O:O:O:O:O) nästan hela vägen. När jag kom hem satte jag mig vid datorn och spelade bubbles och jag är nog snart världsmästare.

Snart ska Lolli gå och hyra film och sedan kommer hon hit :)
Det är great!

Jag svarade

Ikväll är det födelsedagskalastime :)
Vendela och Kim fyller år. Det är sådant vi gillar! (Y)

Sista nu, jag lovar

UTSEENDE
[ ] Jag är kortare än 160cm.
[x] Ibland tycker jag att jag är ful.
[x] Jag har många ärr.
[/] Jag blir lätt brun.
[ ] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[x] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[ ] Jag har en tatuering.
[/] Jag är osäker över mitt utseende.
[ ] Jag har haft/har tandställning.
[/] Jag har glasögon/linser.
[x] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[x] Jag har mer än två piercingar. ( hål i öronen? )
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[x] Jag har fräknar.


FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[x] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[ ] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[ ] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.


SKOLA/JOBB

[x] Jag studerar.
[ ] Jag jobbar.
[x] Jag har somnat i skolan/på jobbet.
[x] Jag gör nästan alltid mina läxor.
[ ] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[ ] Jag underkändes i (eller avbröt) mer än en kurs i fjol.
[ ] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[ ] Jag har fått sparken.


SKAMLIGHETER
[x] Jag har sagt "lol" i en riktig diskussion.
[x] Jag börjar ännu också gråta av Disneyfilmer.
[ ] Jag har pissat på mig av skratt.
[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[x] Jag har limmat fast min hand i något.
[ ] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[ ] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.


HÄLSA

[ ] Jag föddes med en sjukdom.
[x] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[/] Jag har brutit ett ben.
[x] Mina tonciller har tagits bort.
[x] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[ ] Mina visdomständer har tagits bort.
[ ] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[ ] Jag har haft/har astma.


RESANDE
[/] Jag har kört mer än 300km på en dag. (Åkt)
[x] Jag har flugit.
[ ] Jag har varit i Ryssland.
[ ] Jag har varit i Kina.
[x] Jag har varit i Sverige.
[ ] Jag har varit vid Haldefjäll.
[ ] Jag har varit i Japan.
[ ] Jag har varit i USA.
[ ] Jag har varit i Afrika.


EFARENHETER
[ ] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[x] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[x] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[x] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[x] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[ ] Jag har gått "skinny dipping".
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[x] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[ ] Jag har krockat en bil.
[x] Jag har skidat.
[x] Jag har medverkat i ett skådespel.
[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[ ] Jag har sett norrskenet.
[ ] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[ ] Jag har ätit sushi.
[x] Jag har åkt snowboard.


FÖRHÅLLANDEN
[ ] Jag är singel.
[x] Jag är i ett förhållande.
[ ] Jag är förlovad.
[ ] Jag är gift.
[ ] Jag har varit på en blinddate.
[ ] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.
[x] Jag saknar någon just nu.
[x] Jag är rädd för att bli övergiven.
[/] Jag har varit otrogen i ett förhållande.
[ ] Jag har skiljt mig.
[x] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
[ ] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
[x] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.
[/] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande.


ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[x] Jag har smugit ut utan lov.
[x] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[ ] Jag har struntat i ett prov.


DÅLIGA TIDER
[x] Jag har druckit alkohol.
[/] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[ ] Jag har blivit diagnoserad med klinisk depression.
[ ] Jag tar mediciner mot depression.
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[/] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[/] Jag har gjort mig själv illa med avsikt.
[x] Jag har vaknat gråtande.


DÖDEN
[x] Jag är rädd för att dö.
[x] Jag hatar begravningar.
[ ] Jag har sett någon dö.
[ ] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[ ] Någon nära till mig har begått självmord.


MATERIALISM
[ ] Jag äger mer än 5 rap CDs.
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[ ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.
[/] Jag samlar på serietidningar.
[x] Jag äger något från Benetton.
[ ] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[x] Jag äger något från Diesel.


RANDOM
[x] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[x] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor.
[x] Jag ser på nyheterna.
[x] Jag dödar inte insekter.
[/] Jag svär ofta.
[x] Jag sjunger i duschen.
[x] Jag är en morgonperson.
[ ] Jag betalade för min rington.
[x] Jag är petig med grammatik.
[ ] Jag är en sportfanatiker.
[x] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[ ] Jag är bra på att baka.
[x] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[x] Jag skulle ha pyjamas på mig till skolan.
[ ] Jag vet hur man skjuter.
[ ] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[ ] Jag äter snabbmat varje vecka.
[/] Jag är bra på matematik.
[x] Jag tror på spöken.
[ ] Jag är online 24/7 på msn, även som "Borta"
[x] Jag har inte lämnat in arbeten och ändå fått 10 i en kurs.
[x] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[x] Jag är väldigt kittlig.
[/] Jag älskar mörk choklad.
[ ] Jag biter på mina naglar.
[/] Jag spelar dataspel och/eller Playstation-spel.
[x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[x] Jag är bra på att minnas namn.
[/] Jag har ingen aning vad jag vill göra med resten av mitt liv.
[x] Mina svar är ärliga.


Okej, kul?

Jag har tråkigt och det här är tydligen något så man ska lägga på shuffle i sin musikspelare och sedan besvara frågorna med låtnamnen som dyker upp. Here we go.


· kommer det att orna sig?
tribute
· hur mår du idag? everything
· hur ser dina vänner på dig? angels fall first
· kommer du att gifta dig? laurel wreath
· vilken är din bästa väns signaturmelodi? tidens tempo
· vilken är ditt livs historia? more than a feeling
· hur var det på högstadiet? don't let me down
· hur kan du komma framåt i livet? california
· vad är det bästa med dina vänner? jaded
· hur kommer kvällen att bli? motown blood
· hur kommer helgen att bli? i'm with you
· vilken sång beskriver dig bäst? celebrity skin
· hur kan man beskriva dina mor- eller farföräldrar? over the hills and far away
· hur går det med ditt liv? L.O.V.E.
· vilken låt kommer att spelas på din begravning? cinderella
· hur ser omvärlden på dig? i don't wanna loose you
· kommer du få ett lyckligt liv? jag drar
· vad tycker dina vänner om dig på riktigt? crash
· finns det någon som är tänd på dig i hemlighet? i can't help myself
· hur kan du göra dig själv lycklig? please don't die
· vad ska du göra med ditt liv? över dimmornas bro till ankara
· kommer du någonsin att få barn? tylö sun

speciellt kul var det inte, men jag hade något att göra i ungefär tio minuter i alla fall..

My life is for rent

Vilken svordom använder du mest? - 'Jävla'
Äger du en iPod? - Ja,en röd en.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? - 07.00 (06.45 om jag orkar duscha)
Använder du flip-flops även när det är kallt ute? - Nej?
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? - Nej, för jag är ju faktiskt snyggast häromkring. HAHA!
Vilken var den senaste film du såg? - 'Lady in Water' tror jag den hette.
Om du vann på lotto, vad vore det första du skulle köpa? - Tid och energi.
Har någon någonsin kallat dig lat? - Har någon någonsin inte kallat mig lat?
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? - Det går inte att somna snabbare än vad jag gör.
Vilken skiva ligger i din CD-spelare just nu? - Ingen, CD-skivor är old-school.
Föredrar du vanlig eller chokladmjölk? - Vanlig, om jag måste dricka mjölk.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? - Ja, alldeles för många.
När var senast någon stötte på dig? - Det var väl Adam, och det var han jävligt bra på. Tss.
Vad åt du till middag? - Ris och köttfärssås (kul kombination).
Använder du huvtröjor? - Inte om jag slipper.
Kan du vissla? - Ja, men inte i takt.
Har du någonsin deltagit i en demonstration? - Jag tror jag demonstrerar mot allting. I smyg.
Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält? - Den mest livshotande.
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? - Ja, det hoppas jag. Annars är ju jag väldigt elak som pratar bakom ryggen på andra.
Vilket riktnummer befinner du dig i? - 018 ?
Tittade du på tecknat när du var liten? - Vem gjorde inte det?
Är du blyg inför det motsatta könet? - Varför vara det?
Vilken film kan du alla replikerna till? - 'Dude, where's my car?'
Äger du några band-T-shirts? - Nej, jag har inget band jag gillar så mycket, men om det är tufft att ha en bandtröja får jag väl ta en av Adam då.
När flög du senast? - Förra sommaren, på väg hem från Kreta med Lolli.
Läser du för skojs skull? - Jadå.
Pratar du några andra språk? - Engelska, finska och tyska. Om jag måste. Och ja, man får skratta när jag pratar något annat än svenska.
Har du gråtit offentligt? - Ja, på RockOff (fy vad töntig jag är).
Har du en stationär dator eller en laptop? - En stationär, och en laptop. Men laptopen ligger undangömd någonstans så jag inte ska ha två datorer. Hm, undrar om jag ska be Adam rensa den lite så kanske den går att använda? :O
Vilket gör du, önskar eller planerar? - Planerar och önskar att jag ska följa planeringen.
Försöker du alltid lära dig nya saker? - Ja, jag är en typisk plugghäst.
Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar? - Kanske en liten tatuering, annars tycker jag det är synd att förstöra sin kropp.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? - Det skulle ju vara kul om det skulle vara allmänt med dejting på Åland.
Kan du kasta macka? - Ja.
Har du någonsin varit på Jamaica? - Nej.
Vad har du med dig in på bion? - En snygg kille om det är skräck, en rolig kompis om det är komedi.
Vem är din favoritlärare? - Mona.
Har du någonson dejtat någon av en annan ras? - Ja, en labrador och jag hade något på gång en gång i tiden.
Skulle du någonsin dejta någon med väldigt mycket tatueringar? - Nej, inte efter att jag sett han där på tv med tatueringar över HELA ansiktet. Det var groteskt.
Gillar du att flyga flygplan? - Om flyget är på väg söderut, ja.
Vilka personlighetsdrag är måsten hos en partner? - Humor, snäll och omtänksam.
Har du någonsin blivit attraherad av någon som haft personligheten men inte utseendet? - Det tror jag inte. Men det är väldigt enkelt att bli attraherad av någon som har utseendet men inte personligheten. Tammejtusan.
När sov du senast på golvet? - När sängen var för mjuk.
Gillar du din boendesituation? - Ja, förutom vid middagarna för då måste jag umgås med min familj.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? - Fungera?
Äter du frukost dagligen? - Nej.
Är dina dagar fullbokade och stressiga? - Måndagar, onsdagar, fredagar och lördagar är fullbokade och stressiga. Tisdagar och torsdagar är lugna. Fråga mig inte varför.
Brukar du hamna i trubbel för att prata på lektionerna? - Det skulle vara mera troligt att någon skulle skälla ut mig om jag (mot förmodan) skulle vara tyst på en lektion.
Vilken är din favoritfrukt? - Vindruvor, men jag har hört att dom är onyttiga så kanske äpple då.
Hur gammal blir du nästa födelsedag? - 17 år ung.
Tror du på liv på andra planeter? - Ja, varför skulle just vi vara så märkvärdiga?
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? - Det var längesedan jag var riktigt arg.
Tror du att Gud är man eller kvinna? - Jag tror att han är okönad.
Vad var det sista du åt? - Avokado.
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? - Det handlar inte om kön.
Hur valde dina föräldrar ditt namn? - Jag skulle ha fått heta 'Julia', oavsett kön. De ville ha en Julia helt enkelt.
Gillar du senap? - Nej.
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? - "Hej, jag är ett AIDS smittat barn från tredjevärlden och jag har inte ätit på en vecka. Skärp dig Julia, ditt liv är inte så jävla hårt."
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? - Ja, när som helst.
Sover du på sida, mage eller rygg? - Ja.
Har du någonsin köpt något från eBay? - Manliga horor, droger och illegala vapen. Nej det har jag inte.
Tycker du om att krama folk? - Inte vem som helst sådär, men de jag tycker om.
Skulle du säga att du är trendig? - Ja.
Om någon du inte var intresserad av bjöd ut dig, vad skulle du säga? - "Tack, men jag är upptagen."
Vilken kändis har du blivit jämförd med? - Fiona, Shreks flickvän (när hon är träsktroll). Känns bra.
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? - Typ Julia Roberts i Notting Hill. Papparazzifotograferna är faktiskt ganska påträngande.
Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars? - Använd inte ordet favorit och Star Wars i samma mening.
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? - Ja.
Vilka böcker har fått dig att gråta? - Alla där den bästa dör.
Tycker du att du är attraktiv? - Många insekter gillar mig.
Vad är du allergisk mot? - Pollen, gran och något i sövmedlet på sjukhuset.
Vad har du för åsikt om sex utan känslomässiga förpliktelser? - Kör hårt.
Får du dåligt samvete efter att du ätit kött? - Ibland.
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? - 'Julia', visst är det tragiskt?

Även fötterna vill må bra

Dagens Lunch: Gulaschsoppa

Hur spännande låter det på en skala från 1-10? Därför åkte Sofie, Frida, Johanna och jag med Nina till Mannechai och köpte med oss lunch därifrån. Sedan satt vi på svenskalektionen och åt friterad kyckling och mådde bra av allt fett. Eller hur. Jag behöver inte mera fett. Jag ska ju bli smal, jujujujuju. Varför glömmer jag alltid bort det? Hur som helst var det gott och jag är glad att jag inte åt någon dum gulaschsoppa i alla fall. Äcklig mat är...ja, äckligt. Helt enkelt.

För en stund sedan fyllde jag en balja med vatten, hällde i mint-doftande fotsalt och lade sedan ner mina fötter. Även fötterna vill må bra. Nu ska jag fixa naglarna och fortsätta läsa Djävulen bär Prada. Jag har inte mycket kvar nu.

Vad händer i helgen?

Onsdag

Idag i skolan kollade vi på "alla älskar Alice", den var bra.

Ikväll ska jag vara med Adam. Tror jag?
Har inte pratat med han ännu. Haha.

Emme kallar mig för en kontrollmus,
är det bra? :D haha

Sommarjobb

Har någon något förslag på bra sommarjobbsställen?
Eller kanske något ställe som man absolut inte vill jobba på?
En klädbutik skulle vara kul...

Essäsvar

Näe, idag har det inte hänt något speciellt i skolan alls. Det är ju faktiskt lite deprimerande.
Jag hade mitt "föredrag" om släkten och lämnade in släktträdet.
Vi fick ut vår bedömning av föredraget om våldtäkt (det gick bra).
På historian började vi jobba med våra essäsvar och det var klurigt,
men det verkar kul. Alltid kul att prova på nya saker (även om det finns roligare saker jag aldrig provat på än att skriva essäsvar..)

Dagens sista

Okej, det här blir dagens sista inlägg. Jag lovar.

Jag måste bara publicera detta, helt klart dagens bästa:
tua
08/01 22:10
Status: Online
haha nja jag vet inte, ibland blir vi sugna så då får han dra fram den

HAHA JA KAMERAN MENAR JAG JU DÅ FÖRSTÅS :D

Marc Jacobs

Marc Jacobs
Varför kan inte jag få vara smal och snygg. Och äga den här Marc Jacobs klänningen?
Livet är bra orättvist.

OK (Y)

Idag har jag fått en lagom stor daglig dos av träning och frisk luft. Jag har inte heller tryckt i mig massa onödig mat. Skönt att jullovet är slut så jag kan komma i form före jag ska hoppa på kryckor i en halv evighet.

I'm a million different people from one

Idag började skolan igen. Säg vad ni vill, men jag tycker det är skönt. Back to normal, liksom. Rutinerna kommer igen, man får ordning på sömn, mat och träning. Dock brukar jag inte hinna med desto mera av någon av de tre sakerna. Skolan brukar ta överhand. Jag överlever. Jag trivs i skolan, jag ser fram emot att lära mig mera. Jag är knäpp (enligt dig antar jag).

Tidigt i höstas började jag och Johanna H prata om att det skulle vara kul att gå på dans. Då tog jag kontakt med min lillasysters danslärare och idag började vi en ny dansgrupp! Vi tänkte främst syssla med street, r'n'b och moderndans. Det var jättekul! Är du sugen på att börja du också?

Nu ska jag ta min iPod och ett par bekväma skor och så ska jag vandra iväg till Andrea. Hon är nyligen hemkommen från Thailand. Det är orättvist, hon kommer vara brun och mycket snyggare än mig. Jag är blekfet och tråkig. Over and out.

Tankar om fulhet

När jag och Adam var i Sverige konstaterade jag att det finns många fula människor. Varför finns det inte fler som är snygga?
Jag undrar vad det är som gör en människa ful? För man talar ju om att en människa blir vacker av allt möjligt. Egenskaper, sol, produkter, stil, kläder, accesoarer och leenden. Blir man ful av att inte ha dessa saker? Eller blir man ful när man försöker hinna med tiden och snubblar på en sten och vips så försvinner möjligheten till att vara vacker?

P.S. Med detta säger jag inte att jag är vacker, jag bara undrar. D.S.

Lycka är att

- ha fått sin röda 8GBs iPod
- få på sig ett par jeans som är två storlekar mindre än vad man brukar ha (och jag ser inte ens tjock ut i dem)

1 januari 2007

Idag är det den första januari 2007, den första dagen på det nya året.

Nyår firades hos Erri med middag. Det var Lolli, Fia, Carro, Denise, Erri, Ida, Lalle, Elin och jag. Det var nog trevligt måste jag säga. Efter middagen kom Marianne dit också. Sedan gick Ida, Elin, Marianne, Denise och jag till Hampus. De andra gick till Lugi. Sedan bar det av till torget för att se på de traditionella fyrverkeriet. Det var kul. Jag tror aldrig jag har kramat så många människor och sagt "gott nytt år!" förut. Sedan tog mitt partyhumör slut. Helt plötsligt. Jag och Adam och ett gäng andra gick till Totte och var där på efterfest ett tag. Vid 3-tiden började vi gå hemmåt och på vägen mötte vi Mikko och stod och snackade ett tag. Sedan mötte vi Elina och Atti. Vi stod ganska länge och snackade med dem. Haha, det var stöört, men kul! Efter att vi stått där länge och pratat gick jag och Adam hem till mig, och upptäckte att det bara var Jenny och vi hemma. Soft. Sedan somnade Adam med kläderna på. Hihi.

Idag ska jag sova, packa och kolla igenom att jag har alla bokningsnummer. Fy fan vad tråkigt.