120 ska det vara!


Idag när jag kom hem från skolan hade jag fått en nygammal säng! Tydligen hade mamma och Mika lyssnat på mina önskningar, och äntligen har jag en 120cm bred säng.

När Adam sovit hos mig tidigare har vi alltid fått "slåss" om att ligga innerst mot väggen, för den som låg ytterst fanns det en stor risk för att ramla ur sängen... nu behöver vi inte bekymmra oss om det. Skönt.

Sverigetröjan som ville bli en Sverigeklänning

image83

1. Gult är en trendig färg i vår.
2. Att markera midjan är helt rätt.
4. Svenskt är hett och den är så mycket svensk som den bara kan bli.
5. Den är kort - en sk. "miniklänning".
6. Den blottar inte för mycket hud.
7. Det är sannarligen en klänning i t-shirtsmodell.
Varför kan jag då inte få min (nya) Sverigetröja att fungera som partyklänning? Den har ju allt som krävs.
OBS, för er tråkiga människor förtydligar jag: detta är skrivet med ironi. Jag ville bara komma på ett smart sätt att säga "jag hejar på Sverige och har fått en tröja av min styvpappa Mika med Sveriges färger på".

Julia i kvadrat

image82

Vänliga åskådare, betrakta detta och småle åt min knäpphet.

Välsvarvat

image81
Ge mig lika snygga ben + mage!

Jag hoppas för hennes skull att hon tillbringar varje dag på gymmet och aldrig ens tittar på en chokladplatta. Om hon är en sådan som äter hur mycket onyttigheter som helst och inte ens orkar lyfta en blyertspenna ska jag personligen se till att hon får prova på livets orättvisor.

Mitt dilemma

Min fot skulle gärna få sluta göra ont. Typ nu skulle vara helt okej.

[AaaaAaaaAAAaaaaAAaaaaaaAAAAAAAAAAAaaaaaaa] jag vet inte alls hur jag ska göra, det här är mitt dilemma:
Studieresan till svenska riksdagen och medeltidsmuseet (+lite shopping) onsdagen den 4 april.
Alternativ 1: Stanna hemma och låta foten vila den sista dagen jag får ha det älskade gipset på foten. Jag får ju dessutom en dag längre påsklov då (en dag mera att ligga på soffan och räkna antalet gånger jag blinkar på en minut, typ).
Alternativ 2: Följer med. Pinar upp dig klockan allt-för-tidigt. Pinar dig på båten ca. 5h (ja, sammanlagt). Blir äckligt svettig för varje steg du tar med kryckorna. Säger att det är okej, 'nej jag behöver ingen hjälp, nej det gör inte ont', jag älskar ju faktiskt att gå på kryckor och ha svinont utan att tala om det. Kommer till museet svettig och äcklig och vandrar runt bland saker som borde ha ruttnat för 100 år sedan och går sedan till riksdagen och möter alla tjusiga människor i sina dyra dräkter (som de bara använder för att de måste, skulle de få välja skulle de mycket hellre vara svettiga och klä sig i tights och klänning, märkligt, precis vad jag råkar ha på mig). Vinlgar runt på stan och svettas som en gris. Visste ni att solen är jobbigt varm när man går på kryckor och varje steg är lika tungt som Ove Lethos bänkpressrekord? Sätter sig på bussen och somnar. Fast jag vill ju umgås med min klass!

Nu behöver jag hjälp från just dig, hur ska jag göra?

Vad finns utanför universum?

Ikväll har jag och Adam haft tidernas (eller i alla fall vårt förhållandes) djupaste funderingar. Vi började med att diskutera Struktur-07 (välplanerat eller hur?), sedan pratade vi om framtiden, yrken, utbildningar, länder, språk, politik. Efter ett tag hade vi hamnat in på rymden, universum, jorden, människor. Varför finns vi? Hur finns vi? Var kommer vi ifrån? Vad händer när vi dör? Och viktigast av allt (tyckte jag, jag tror inte Adam tyckte att frågan var så relevant) vad finns utanför universum? Sedan pratade vi om psykologer, knäpphet i kuber (okej, det var jag igen) och säkert om en massa massa flera saker. Men inte tusan kommer jag ihåg.

Adam och jag hade väldigt delade åsikter, men han lät mig ha min åsikt och jag försökte låta honom ha sin åsikt.
Du är brabättrebäst Adam.

Har aldrig förstått mig på nån

Nu fryser jag och har tråkigt. Det är ungefär 45 minuter tills Adam kommer hit och min fot gör så ont så den vill gråta. Men inte jag inte. Nej, för jag ska kolla på Grey's Anatomy nu. Avsnitt 9 på säsong 2. Jajjamännsan!

Om Stockholm brinner åker vi dit, där rör dom på fötterna, svänger på höfterna

Det var jätteroligt att vara tillbaka i skolan! Dock har jag superont i foten nu, det tar på att vara "aktiv" i 8h... Fast alla i klassen är jättesnälla och hjälper mig med allt som jag behöver hjälp med. Tack!

Nästa onsdag ska vi på studieresa till Stockholm. Det ska bli så kul! Och om jag inte orkar gå får jag väl åka rullstol istället. Jag som är helt emot rullstol... Nåja, vad gör man inte för att få vara en dag med sin klass på resa?

Det är som att stiga ut ur ett långt mörker

Jag tror att jag inte riktigt har varit mig själv de senaste månaderna (när mina tjejkompisar läser det här ställer de antagligen sig upp och skriker 'hurra, hon har äntligen fattat det!'). Jag vet inte varför jag har varit annorlunda, jag tror helt enkelt att jag gick in för skolan så mycket att jag missade många saker där på vägen. Under vintern har man som bekant mycket mindre energi, jag hade säkert minst energi i hela Norden. Så känns det i alla fall. Under sommaren 2006 var jag med Andrea varje dag, ibland umgicks vi med Lolli och Fia, ibland var det fest, ibland var det stugliv men allt som oftast var det jobb. Sedan började skolan, gymnasiet (visst låter det bra?). Både Andrea och jag är väldigt målmedvetna och givetvis ville vi få en bra start i respektive gymnasieskola. Andrea hade massor av träningar, och jag var nyförälskad (jag gillar ordet nyförälskad). Tror ni att vi hann ses mycket? Nej. Tror ni jag hann träffa mina andra tjejkompisar (som är minst lika viktiga som Andrea, jag menar inget annat)? Nej. Jag steg upp på morgonen, var i skolan, pluggade stenhårt, umgicks med Adam (jag kan inte ha varit världens roligaste sällskap alla gånger, för min energi räckte till att pussas lite och sedan kolla på TV resten av kvällen) och sedan stupade jag i säng för att orka upp nästa dag. På helgerna var jag med Adam, eller på fest (med Adam). En kväll när jag var och bowlade med Andrea, Fia, Erri och Lolli klagade de på att jag har blivit så tråkig. Att jag inte längre är den galna och spontana tjej som jag en gång har varit. Nu vet jag varför jag var sådan, jag hade ingen energi. Jag var så uppsnurrad av skolan och kärlek (för att inte tala om alla krig jag haft i mitt huvud med mig själv). Nu när jag har varit hemma i två veckor och vårsolen har börjat skina har jag kommit fram till att jag nu är den personen som jag en gång har varit igen. Tokig, nyfiken, spontan och uppriktigt glad! Och positiv, jag blir galen av folk som går runt och är negativa, men jag var nog minst lika negativ som dem i vintras. Nu hoppas jag att jag kan hålla kvar den här energin och njuta av våren, trots att jag säkerligen kommer fastna i min skol-stress igen. Jag ska i alla fall försöka hinna prestera 110% i skolan, börja träna lite smått (så mycket som foten tillåter), träffa Adam och umgås med mina kompisar. Under resten av mitt liv.

Förlåt för att jag inte alltid har varit som mig själv. Men jag älskar er.

Billigt vin och cigaretter

Imorse vaknade jag klockan halv 7, det var väl en sund och bra tid att vakna på. Speciellt när man hade kunnat sova och bli av med huvudvärken. Under förmiddagen låg jag och sov/kollade på mtv/läste cosmopolitan på soffan, jag kände mig sjuk. Kan man bli sjuk av för lite sysselsättning? I så fall var det nog den sjukdomen jag hade. Vid 12-tiden tvingade mamma mig att klä på mig och följa med henne på lite ärrenden. Och tur var nog det, jag fick lite ny energi och tog tag i bokrecensionen när jag kom hem.

Nu har jag skrivit recensionen, på boken Stulen Barndom. Jag blev nog ganska nöjd med recensionen, fast det kan hända att min lärare inte gillar den. Jag brukar ha en tendens att sväva mellan att skriva riktigt bra eller helt värdelöst. Jag tror att det beror på att jag gillar att skriva på mitt eget sätt. Jag hatar texter som är skrivna utan lite finess.

Nu ska jag nog sätta mig ute i solen och börja läsa boken 'Ro utan åror'. Och givetvis ska iPoden med, det har blivit Håkan Hellström-tider igen, YES!

Vår

Ja, nu är våren här. Jag älskar våren. Det är så härligt, det är som om allting vaknar till liv på nytt. Blommorna dyker upp som från ingenstans och fågelkvitter blandas med barnskratt. Jag förstår inte sådana som avskyr våren, vad är det som kan ogillas?

Idag satt jag ute i solen i ungefär en timme och läste Cosmopolitan och lyssnade på min nytankade iPod. Härligt! Nu väntar jag bara på att jag ska bli av med gipset och kryckorna för att sedan kunna börja jogga och svänga mina lurviga långt in på natten. (Okej, jag hatar uttrycket "svänga mina lurviga", men idag passade det).

Snart kommer Andrea hit och det ska bli kul, även fast jag är rätt trött (efter nattens skräckfilms-rädsla) och har huvudvärk. Men före hon kommer hade jag tänkt hinna måla naglarna, stressstressstress. Oh, underbara vårstress!

Svettig av rädsla

Jag somnade bra igår, redan vid 1-tiden. Men klockan 3 vaknade jag helt svettig och jätterädd. I en halvtimme låg jag bara där och vågade inte röra mig, sedan vågade jag lyfta lite på täcket så att jag inte skulle vara så svettig. Vid halv 5 vågade jag sträcka mig efter min fjärrkontroll och lade på mtv. Det låg jag och kollade på, samtidigt som jag fortfarande var livrädd, till klockan 6-halv 7. Sedan somnade jag äntligen om.
Det är jobbigt med skräckfilmer.

Besatt

Skräckfilm när man är ensam hemma, big no-no! Fy vad läskigt det är. Mitt hjärta slår i 100 knyck. I filmen var klockan 3.00 på natten ett speciellt klockslag, så jag bara undrar, hur tusan ska jag kunna sova?
Bäst jag försöker somna nu direkt så att jag sover djupt vid klockan 3..
God natt.

Imorgon kan man faktiskt vara död

Igår kväll spelade jag och Adam spel med min familj, det var väl helt okej. Fast i ett frågespel blev vi båda ägda av min lillasyster, hur kunde hon bli så smart?

Nu är jag och Jenny ensamma hemma och jag har aldrig haft såhär tråkigt.
Andrea, Lolli, Fia och Erri är på Lemböte.
Mimi är sjuk.
Adam ska till Eckerö på fest.
Jag har inte någon att vara med.
Jag känner inte många.

Jaha

1. Sätt din musik på blanda
2. Klicka på nästa knappen efter varje fråga
3. Använd sångtitlen som svar på frågan


1. Hur mår du idag?
The trouble with love is

2. Kommer du komma långt i livet?
Deep regret

3. Hur ser dina vänner dig?
My boo

4. Kommer du gifta dig?
Les and Ray

5. Vad är ditt livs themesong?
Kitty Kat

6. Vad är ditt livs historia?
Look at you

7. Hur är skolan för dig?
Jag vill vara din Margareta

8. Hur kan du komma framåt i livet?
Tripping

9. Hur kommer imorgon vara?
Iglo pop

10. Vad är det bästa med dina vänner?
The hand that feeds

11. Vad finns i lager för nästa vecka?
Can not hide

12. Vilken sång beskriver dig bäst?
Me & U

13. Hur är det med ditt liv?
New York city girl

14. Vilken låt ska spelas på din begravning?
Mr Moon

15. Hur ser världen på dig?
Livin' la vida loca

16. Kommer du att ha ett lyckligt liv?
All those kisses

17. Vad tycker dina vänner om dig?
Blondie

18. Vilken låt beskriver den du är attraherad av?
Du hade tid

17. Vad skulle du vilja säga till nästa generation?
In God's hands

18. Har du en djup och mörk hemlighet?
Just a day

19. Brukar folk i hemlighet fantisera om dig?
Naughty girl

20. Hur kan jag göra mig själv glad?
Intolerance

21. Kommer jag någonsin ha barn?
Fell in love with an Alien

22. Vad är några tips till mig?
Tänd den

23. Hur kommer jag bli igenkänd?
Meet you there

24. Vad är min danssång?
Give it all away

Vad är klockan och var är jag nånstans?

Jag hatar att skriva blogg när någon är här och ser på. Därför måste jag skriva snabbt nu, för jag tror att Adam kommer när som helst.

Igår hade jag och Adam halvårsdag (!), jag kan inte fatta det. Redan ett halvår? Herregud. Vad kul. Vi kollade på Babel tillsammans och sedan sov han här. Klockan 7 imorse steg jag upp och kokade kaffe åt honom, gud vad jag är snäll. Sedan gick jag och lade mig igen när han hade gått till skolan...

Jag vaknade några timmar senare av att Fia messade mig och frågade om jag ville ha sällskap, och det ville jag. Fia kom hit med morotskaka från Svarta Katten! Tack Fia, det var underbart. När Fia hade farit kom Adam hit och några sekunder senare kom även Andrea hit. Vi satt vid matbordet och snackade lite och efter ett tag for Andrea hem, hon skulle på träning. Sedan skjutsade Mika hem Adam samtidigt som han skjutsade Fanny och Frida till träningen. Jag och mamma lade oss på sofforna och kollade på Kramer mot Kramer, den var bra. Meryl Streep är en duktig skådespelerska. Det är Dustin Hoffmann (hur tusan stavar han sitt namn?) också. När filmen var slut blev det middag och nu väntar jag som sagt på att Adam ska komma hit. Jag måste nog erkänna att man känner sig lite tråkig som bara är hemma en fredagskväll, men det är så himla jobbigt med kryckorna och foten.

Imorgon ska familjen till stugan och jag blir ensam hemma. Andrea, Lolli, Fia och Erri ska till Lemböte och Adam orkar säkert inte underhålla mig för tredje kvällen i rad.. Haha. Jag är ganska påfrestande.

Det där var ingenting, dom sa här ta en till.

Grace Kelly

Okej, jag kan inte neka det, jag är helt såld på den här låten.

The worrying kind

Jag har fått order om att skriva mera i min blogg. Jag försökte kontra med att jag ju faktiskt inte gör något nuförtiden, jag ligger bara på soffan och läser böcker. Ja, det är faktiskt sant.

Hur som helst, sedan operationen fredagen den 9 mars har jag förflyttat mig från sängen till soffan till middagsbordet till soffan och sedan tillbaka till sängen för att följande dag vakna upp till samma enformiga ritual.

Jag har hunnit läsa ett flertal böcker;
En shopaholics bekännelser, Stulen barndom, Isprinsessan, Linas kvällsbok 1&2, Ego girl.
Jag har kollat på ett flertal filmer; Saw 2, Saw 3, Alpha Dog, The Lawnmower man, The rules of attraction, Djävulen bär prada, Coach Carter + en mängd filmer som kommit på canal+ eller tv1000 (för dom kanalerna har alla ålänningar gratis just nu, om nan har en digibox alltså).

Jag har träffat Adam ett par gånger, fast jag tycker lite synd om honom som alltid måste komma hit. Eller egentligen tycker jag mest synd om hans föräldrar, dom kan ju inte tycka att det är superkul att skjutsa hit honom flera gånger i veckan. Andrea, Lolli och Fia har också varit här och hållit mig sällskap, det har varit kul. Det enda jobbiga med att vara social är att jag får så ont i foten efter det. För utan att man tänker på det så spänner man foten när man skrattar, pratar, sätter sig annorlunda eller bara rör på sig helt enkelt.

Jag är grymt trött på att ligga hemma på soffan och känna hur massa värdefull tid rinner mig ur händerna. Det här med att vara handikappad är inte riktigt min grej. Det är väl inte riktigt någons grej kan jag tänka mig. Men om en vecka den här tiden är jag äntligen i skolan igen! Jag behöver egentligen inte komma till skolan före efter lunch nästa onsdag, men jag tror jag far dit till klockan 8 i alla fall. Jag kan ju alltid skriva min bokrecension då!

Jag har bestämt mig för att vänta med att operera den vänstra foten till nästa vinter, sådär lagom till jullovet ungefär. För jag orkar bara inte operera den i juni. Vet ni vilken ångest en operation medför? Eller inte själva operationen, men nu när jag hinner tänka så mycket på dagarna så blir jag helt ångestfylld. Nej tacka vet jag mitt vanliga fartfyllda liv där jag max hinner tänka tankar som "har jag en pojkvän?" & "vad hette mina vänner nu igen?". Ungefär. Jag avskyr att tänka och filosofera över mitt liv.

Jag har också bestämt mig för att börja träna så fort foten blivit tillräckligt bra, om det är något som är ångestframkallande så är det att bara äta och aldrig röra på sig. Tur att jag i alla fall fortfarande har snygga kläder i min garderob. Som passar!

Lördag 170307

Jag fryser. Vart tog våren vägen?

Hat

Allt är dåligt, det är så jävla värdelöst att gå på kryckor.
Allt är så jävla värdelöst.
Jag hatar det.

va?

Är det bara för mig som min blogg ser helt konstig ut, eller ser den fel ut för er också?
:/

Money

Nu har jag nyss varit i duschen, och herre vilket projekt det var i alla fall!
Bilder kommer på bilddagboken.se..

Snart kommer Andrea hit och underhåller mig. Hihi.
På tisdag klockan 11.15 ska jag klippa mig! Och så ska jag tvätta håret hos frissan... betydligt enklare än att göra det själv i alla fall, haha.

Melodifestivalen 2007


Andreas Johnson - A little bit of love : Låten var bra, Andreas klädval i finalen var bra och Andreas har en skön stil. Hans låt sägs vara plagiat, men då borde den väl ha hindrats från att få komma med i melodifestivalen från första början? Jag tycker synd om Andreas, ständigt en tvåa. Jag tyckte han var bäst. Jag hade varit stolt om han hade stått på scenen i Helsingfors och representerat Sverige.


Anna Book - Samba Sambero : Vad tänkte kvinnan på? Låten kanske tilltalade pensionärer och hundar, men annars vet jag inte vad i låten jag ska tycka om. Däremot tycker jag att Anna Book är en härlig person, hennes personlighet sprudlar och hon är levnadsglad. Kläderna tänker jag dock inte ens kommentera. Ny stylist?


Marie Lindberg - Trying to recall : Låten var gullig och skolfröken-Marie är en äkta småstads-tjej som äntligen fick synas i storstaden. Tyvärr gillade inte juryn henne, men svenska folket hade lite stake och vågade rösta på en väl framförd låt. Trots att den kanske inte var riktigt melodifestival... Jag hade inte velat se den i Helsingfors, men jag gillar att höra den spelas ur mina högtalare. Marie hade snyggast kläder av alla igår kväll!


Måns Zelmerlöw - Cara mia : Okej, den här låten sätter sig på hjärnan. Låten är helt okej, om man bortser från de första 10 sekunderna av låten. Han låter som en utomjording med halsont och noll taktkänsla. Förövrigt var Måns snygg och hade scennärvaro. Han hade bra kunnat få vinna, även om alla i Helsingfors skulle ha trott att han var Spaniens bidrag eller något.


Sanna Nielsen - Vågar du vågar jag : Ska jag vara helt ärlig kan jag inte komma på hur låten går riktigt. Men den var en exakt Carola-wannabe låt, det minns jag. Sanna Nielsen borde färga håret brunt, ta bort pannluggen, sminka sig med mycket mascara och lite ögonskugga, slänga bort sin plattång och byta scenkläder. Då skulle jag ha gillat henne mycket mera.


Sarah Dawn Finer - I remember love : Låten var väl okej, fast den var lam. Sarah Dawn Finer gjorde inget intryck på mig. Om en vecka har jag glömt henne, hennes låt och hennes scenkläder. Tyvärr.


Sebastian - When the night comes falling : Trallvänlig melodi och glad musik. Ja, den är trevlig. Men den känns inte speciellt märkvärdig. Sebastians kläder var bättre nu i finalen än tidigare, men det är ännu långt ifrån snyggt.


Sonja Aldén - För att du finns : Fin låt, texten är ganska bra. Fast ingen schlagerhit direkt. Klänningen var fin, men snälla, använd bh!


The Ark - The worrying kind : Det bästa man kan göra av situationen är helt enkelt att blunda och låtsas att man inte vet om att Ola Salo springer runt på scenen i en glittrig paljett- ja, vad är det för något riktigt? Linne? Halsband? Svårt att avgöra. Fult som faaan är det i alla fall. Jag hoppas att han själv är nöjd och tror att han är stentuff och en bra representant för Sverige. För om jag ska vara ärlig så skäms jag, det här blir pinsamt i Helsingfors. Tur att jag kan titulera mig som både svensk och finsk, utifall att något av länderna gör bort sig.


Tommy Nilsson - Jag tror på människan : Texten är viktig i låten, men vad hände med resten? Blev det stressigt, blev låten aldrig klar? Jag trodde Tommy Nilsson var mer kräsen, men icke. Trots allt tycker jag ändå inte att Tommy Nilsson förtjänar att i folkmun kallas Tommy Nollsson, lite poäng förtjänade han ändå!

Överlag var jag besviken på melodifestivalen 2007.

Jag har

fortfarande tråkigt...

Operationen

image70

I fredags opererade jag foten. Allting gick bra och operationssalen ser ut ungefär som i cityakuten (intressant för er som är lika nyfikna som jag var alltså). Nu har jag gips på högra foten och det ska jag ha i fyra veckor. Det gör jätteont i foten och jag lever på värkmedicin. Ja hejhopp vad livet leker... Imorgon skulle jag egentligen ha varit på praktik på Ålands Radio, men jag fixar nog inte det. Så hela den här veckan ska jag gå runt och dra här hemma (eller jag lär inte gå runt, jag lär ligga i soffan..) och så får jag se om jag klarar av att fara på praktik nästa vecka.

Ja hejhopp vad jag lyssnar på melodifestivalens låtar nu. Jag är en tönt. Haha.
Igår var Andrea hit på dagen, det var kul att träffa henne. Jag saknar henne!
Sedan kom Adam hit igår och kollade på melodifestivalen med mig, han sov här också och han fick sova i en extra säng bredvid mig för att jag har så ont i foten. Haha.
Nu har Adam farit hem och familjen är på köpmannamässan och jag har tråkigt. DET SUGER.

Marc by Marc Jacobs

marc j.

Haha, den här var tuff. Den skulle jag vilja ha!

Inför operationen

Imorse steg jag upp klockan 6 och pluggade på prov, sedan hade jag provet (gick helt okej) klockan 8. Just efter lunch hade jag engelska föredrag (det gick bra, hade inte övat alls). I början av de två sista timmarna fick vi ut samhälla proven, jag hade ett fel, vilket resulterade i 5- och kursvitsordet 5! Jag är nöjd.

Sedan kom mamma och hämtade mig, vi for till sjukhuset och träffade narkosläkaren, det känns bra inför operationen imorgon. Jag hoppas bara att jag kommer överleva smärtan utan att bli tokig...

Snart ska jag till Adam, fast jag skulle kunna somna när som helst och jag har huvudvärk också. Jag sov en stund efter skolan, det var skönt!

TRÖTT!

Idag har jag jobbat med socialkunskaps uppsatsen om barn som far illa från klockan 12 på dagen tills nu, 23:16 på kvällen. Nästan 12 timmar, och jag har knappt haft några pauser. Sammanlagt kanske jag har jobbat i 11 timmar effektivt. Jag börjar bli lite sluuut i huvudet. Bäst att dricka lite kaffe och sedan ta itu med historian och engelskan.. prov och föredrag imorgon. Jippi! Någon som vill byta? :)

Att du blev så äckligt slemmig, hur kan det komma sig?

Just nu lyssnar jag på Björn Rosenström, laddar för att orka plugga.
Mitt mål är att plugga åtminstone 5 timmar ikväll (kanske det är bäst att jag sätter igång nu direkt istället för att uppdatera min blogg?).

Oj, nu bytte det till Björn Skifs - Håll om mig! Helt plötsligt blev jag motiverad till att gå iväg från datorn...

Först vill jag berätta om min riktigt jobbiga vecka:
(måndag: 8-14 skola, 14-19 skolarbeten, 19-23 mys med Adam)
tisdag: 8-16 skola, 17-23 skolarbeten
onsdag: 8-16 skola, 17-23 skolarbeten
torsdag: 8-14.30 skola (historia prov, engelska föredrag om Elvis Presley, socialkunskaps uppsatsen inlämnad), 14.30- ca. 17 sjukhuset, 18.30-23 Adam (?)
fredag: 7.30 - sjukhuset, operation
lördag: 00-24 sova/se på TV/läsa bokrecensions-bok/läsa tidningar/klaga på värk
söndag: 00-24 se ovan

tack och hej, bäst att börja plugga!

I remember you

Av någon orsak var mitt lösenord på bloggen ändrat.
Antingen är det någon som är elak som har gjort det,
eller så är det blogg.se som har haft lite bekymmer under alla deras omflyttningar av servrar hit och dit.
Hur som helst har jag nu lyckats komma in på bloggen igen!
Bra det.

Nu ska jag plugga som en tok och sedan ska jag plugga lite till och egentligen vill jag träffa Adam ikväll men jag vet inte om han har annat inplanerat. Haha.

Let's go little kitty

I fredags hade Katja 18-årsfest och det var roligt. Det var "vi under arton" och "dom över arton". Det är inte lätt att vara liten. Haha. Många undrade var jag hade Adam (i Finland kan jag berätta, för er som inte vet) och många tyckte att jag inte får fara på fest utan Adam. Vilken diss! Haha. Efter att vi hade varit hos Katja (när dom andra for till arken med andra ord..) gick vi under arton till någon tomas (?). Hans lägenhet var ungefär lika stor (liten) som mitt rum. Fy fan vad det var trångt. Haha, därför stod vi mest utanför huset och snackade. Vid 2-tiden började jag gå mot stan med David Boman och Macke. Halv 3, ungefär, var jag hemma och då somnade jag nästan direkt, fy vad slut jag var. Jag hade haft feber hela kvällen, jag lyckas alltid vara sjuk på fester.

I lördags steg jag upp klockan 9, fast jag vaknade redan 8. Klockan 10-14 var jag barnvakt och det var segt och jobbigt som faaan. Jag ska aldrig bli dagistant! När jag kom hem därifrån gick jag och mamma ut med hundarna och sedan duschade jag (på 7 minuter!!!). Vid 16 kom mormor och morfar hit på middag, vi åt fondue och det var gott. Jag har nog aldrig ätit så mycket under en middag, fyfan. Jag känner mig som ett äckligt matvrak. Senare på kvällen kom Andrea, Lolli och Fia hit. Vi kollade på melodifestivalen, andra chansen. Det sögsögsög. Jag är fortfarande sur! Haha. Bara dom sämsta låtarna klarade sig och hela idén sög. Dumma svenskar! (Säger jag som är en SVERIGE när det gäller sve-fin). Hädanefter ska jag alltid snacka skit om Sverige och Finland och istället avguda typ Portugal eller något annat meningslöst land. Vid 24 gick vi ut och kollade på månförmörkelsen, men det blev tråkigt efter ett tag så vi såg den aldrig helt mörk. Haha. Efter det gick dom alla hem och jag var så trött så jag låg på sängen i en timme och gjorde absolut ingenting (jo, jag skickade ett mess till Adam) och först efter det orkade jag tvätta bort sminket, byta kläder, kolla på TV och sedan sova. Jag hatar att vara så slut.

Imorse vaknade jag klockan 8 (igen) och klockan halv 10 steg jag upp, trodde att jag måste gå ut med hundarna -men icke! Det hade mamma redan gjort. Tack mamma. Jag läste ELLE i två timmar samtidigt som jag intog en drickyoghurt till frukost. Sedan kollade jag och Mika lite på Vasaloppet och efter det gick mamma, Fanny, Frida och jag ut med hundarna. Det var skönt ute!

Nu ska jag börja plugga på historiaprovet och sedan kanske jobba lite med socialkunskapen. Suck.

Nu är det inte många dagar kvar till min operation...

Like I just don't care

Idag har det varit en helt okej bra dag. Jag var fortfarande glad och skrattig imorse, från att jag var med Adam igår. Han är knäpp! Vi pratade om när och hur vi träffades första gången, det var spännande att höra hans version. Haha.
Jag älskar honom.

På tyskan imorse satt jag mest och tänkte på annat. Eftersom vi har bytt platser nu i klassen har jag helt plötsligt blivit en del av killgänget. Hur kommer det sig? Jag är ju inte så överdrivet manlig. På håltimmarna jobbade jag och Julia (en annan Julia, jag är inte schizofren. Ännu.) med vårt engelska speech. Det gick bra. Sedan hade vi kemi och jag blir helt slut av att sitta mellan Gustaf och Niklas. Niklas tyckte att jag var oseriös när jag målade naglarna på lektionstid. Hmpf. Jag lyssnade faktiskt koncentrerat.

Vi fick sluta redan klockan 13, för Jenspens skulle på fortbildning. Då gick jag och Johanna ner på stan och tog en fika på bagarstugan. Vi pratade massor och helt plötsligt hade det gått 1½-2h.. Haha.

Nu har jag varit hemma sedan 15 och laddat för ikväll, det ska bli kul hos Katja!