Energisparläge

Nu snålar jag med energin, jag ska orka i många år till. Kommer jag att göra det?

Skjut mig, tack!

Vad som helst skulle vara bättre än skolan just nu. Jag orkar snart inte med. TUR att det inte är så mycket nästa vecka, då skulle jag gå sönder.

Mammamia

Nu ska jag strax kasta mig iväg på cykeln för att träna lite pumping på avancia. Men före det ville jag bara säga att Adam klarade uppkörningen idag och därmed har sitt körkort! Ikväll blir det att åka bil med honom. Jag är så otroligt stolt! (Och bara för att jag vill skryta lite om honom så vill jag säga att han fick 8 i lusses svåraste finskakurs, 9 i matte, 10 i historia, klarade bilteorin på första, klarade uppkörningen på första, fick 77p/90p i student engelska hörförståelsen.. and on that way he's going). På fredag har han artonårsfest, enbart för inbjudna, hoppas alla bjudna kommer och att det blir superkul! Jag längtar.

Idag fyller Lolli 17 år! Och av de sjutton åren har jag känt henne ca. 13 år. Det är fantastiskt. Dagen till ära har familjen Gustavsson ÄNTLIGEN skaffat bredband (tidigare "gick" det inte att få bredband till Neptunigatan 21..). Jag är mycket glad när jag får meddela att Louise nu har enbart ett år kvar tills hon blir myndig, och det kommer hon att gilla. Det vet jag.

Mitt misstag

Jag läste nyss en kommentar av "mannenmedmat". Han påpekar vänligt att jag säger emot mig själv i veckans hyllning. Först säger jag att Svensson, Svensson är lika bra som alltid, och sedan säger jag att svenska såpor är passé. Min enda förklaring är att Svensson, Svensson redan är ett färdigt koncept, men att Andra Avenyns idé inte känns så het och det känns som att alla svenska såpor till slut handlar om samma sak. Därför är det bäst att hålla sig till enbart en svensk såpa.. Eeh, kändes lite tunt det där va?

Varför kan inte allting fungera?

Tack för alla svar på min fråga om ämne till argumentationsuppsatsen. De allra flesta sade gratis träning, så det blev det! Jag har börjat lite smått på den, men den är långt ifrån klar ännu.

Om ni skriver till mig på msn och inte får något svar kan det löna sig att skriva igen. Mitt msn bara bråkar, så jag får inte hälften av allt som skickas till mig. Svarar jag inte trots upprepade försök från din sida, skriv en kommentar här på bloggen!

Veckans hyllning, v. 38

Eftersom min dator tog en break har min fina satsning på med veckans hyllning inte fått en ordentlig inspark. Jag skriver nu en veckans hyllning och uppdaterar med en ny nästa vecka.

Parlamentet - säsongstart ikväll. Politik, humor och kändisar, kan det bli en skönare mix? Det är så aktuellt och så töntigt att jag känner mig som en riktig Svensson när jag kollar på det.
Svensson, Svensson - Det började förra lördagen. 13 nya avsnitt med familjen Svensson. Barnen har blivit äldre och flyttat hemifrån. Max jobbar på banken och Lina är sambo med John och hans dotter Greta. Lika bra som alltid.
Höstluft - så klar, så fräsch. Det är som luften som kommer ur en luftrengörare. När det är så här friskt ute tror man inte på klimathoten.
Radio - du blir uppdaterad på det senaste inom kändisvärlden och får nyheter två gånger i timmen utan att ens behöva stiga upp ur sängen. Hur bekvämt är inte det?
Doftljus - behöver jag säga mer? Ge mig helst tio stycken på direkten så att jag får njuta!

- Strålning - jag har aldrig riktigt tänkt på det där med strålning, men jag läste i en artikel om att när telefonen känns varm mot örat är det strålningen som är i farten. Jag har alltid trot att det är typ blod som samlas där när man trycker telefonen för hårt.. Varför uppfinner ingen strålningsfri mobiltelefoni?
- Negativa personer - jag ljuger inte när jag säger att jag snart går in i väggen på grund av all negativitet som jag dagligen får genomlida. Här försöker man vara positiv, njuta av hösten och leva livet, men vad möts man av? Jo, människor som är sura på mig, på skolan, på trender, på någon annan, på sköldpaddornas sköldar och vad fan som helst. Ge er! Låt de positiva människorna vara positiva. Kanske man kan dela in samhället i de positiva och de negativa och se vilka som lever längst?
- SVTs storsatsning Andra Avenyn - jag vet inte vad ni tycker, men är inte svenska såpor lite passé?

Hjälp!

Jag ska skriva en argumentationsuppsats och behöver nu hjälp! Vilket av följande ämnen ska jag argumentera om?
  • Facebook borde läggas ned
  • Alla studeranden borde få gratis träning på ett gym
  • Skoldagarna borde vara kortare
  • Trådlöst internet till Ålands Yrkesskola skulle hjälpa undervisningen
Nu är det upp till dig att säga vad du tycker! Har du kanske ett eget förslag?
Hoppas ALLA svarar på min fråga.

I can't say I'm sorry

Ursäkta nu, men jag kan inte säga att jag är ledsen. Jag klarar mig bra som det är.

Igår var jag och Adam till Stockholm, det var hur mysigt som helst! Det vill jag göra om.

Just nu sitter jag och försöker få inspiration till min argumentationsuppsats. Hittills har jag lyckats med att städa sminkbordet, måla mina naglar, städat skrivbordet, hängt upp alla kläder och pratat i telefon med Andrea.. Jag får ägna kvällen till skolarbete helt enkelt.

Avanciafavoriter

Jag måste få kora mina nuvarande favoriter på avancia:
Torsdagar 17:30: Spinning med Jessica
Fredagar 15:30: Pilates med Åsa


Olika typer av proportionaliteter

Ja, här sitter jag en fredagseftermiddag och räknar matte. Ett tag var jag på mattehumör, men det gick över snabbare än läxan var gjord.. Dock behöver jag få den gjord idag så att jag kan koncentrera mig på nästa veckas alla föredrag och deadlines.

Ikväll är det open by night, jag och Adam lär gå dit en sväng och sedan blir det nog läggdags ganska tidigt. Imorgon ska vi till Stockholm och fira vår ettårsdag! Kul.

Snart ska jag iväg på pilates fast huvudvärken dunkar på i mitt huvud. Jag hoppas jag kan koncentrera mig på träningen i alla fall. Det känns som att magen behöver så sig en dos träning idag. Längesedan sist.

It's over my skills

Alltså om jag ska vara ärlig så fattar jag typ hälften av allt på facebook. It's over my skills.

Tacka vet jag spinningen idag, den kan jag och den älskar jag! Tänk att den tog min huvudvärk, trötthet och det mesta av träningsvärken (och istället gav den mig hunger, matthet och ont i knäet, men jag klagar inte)!

Hurtspurt

Ska strax iväg på spinning men hinner uppdatera bloggen före!

Idag har jag haft fullt upp och varit koncentrerad allt för långa stunder åt gången. Skolan tar upp all min tid just nu. Fullt med deadlines, föredrag och projekt. Jobbigt!

Just nu har jag huvudvärk och håller på att somna. Jag hoppas dock på att spinningen väcker mig till liv och på något magiskt vis även tar min huvudvärk. Jag skulle också vara tacksam om spinningen kan få bort min träningsvärk i benen..

Dum som jag är har jag bokat pumping nästa tisdag och det kommer väl sluta med att jag inte kommer kunna gå nästa vecka heller. Suck!

Längtar tills lördag, stockholm med älsklingen. Vi ska fira vår ettårsdag (fattar ni, ett år, redan!) med bio och mysig middag. Vi borde hinna med en del shopping också. Jag behöver nya jeans.

Frågoooor

LAST PERSON:
1. Slept in your bed besides you? Adam.
2. Whos bed you slept in? Adams.
3. Saw you cry? Adam.
4. You saw a movie with? Adam.
5. You went to the mall with? Mamma och Fanny.
6. You went to dinner with? Mormor, mamma, Fanny och Frida.
7. You talked on the phone with? Adam.
8. Broke your heart? Ingen har förstört mitt hjärta, bara naggat det i kanterna.
9. Made you laugh? Mina klasskompisar.

WOULD YOU RATHER?
1. Pierce your nose or tongue? Tungan.
2. Be serious or be funny? Att vara seriös känns mer långsiktigt.
3. Drink whole or skim milk? Betyder det hel eller fettfri mjölk? I så fall fettfri.
4. Die in a fire or drown? Drunkna, folk säger att det är en underbar känsla innan man drunknar (hur nu någon kan veta det har jag ingen aning om..)
5. Spend time with your parents or enemies? Mina föräldrar, helt klart.

ARE YOU..
1. Simple or complicated? Många skulle nog svara att jag är komplicerad, men själv tycker jag att jag är ganska enkel.
2. Gay? Nej.
3. Hardcore? Nej.

ANSWER TRUTHFULLY !!
1. Do you like anyone? Ja, jag gillar Adam. Starkt.
2. Do they know it? Ja, han är nog väldigt medveten om det.

DO YOU PREFER?
1. Sun or moon? Solen.
2. Winter or Fall? Vintern, då kan man i alla fall busa i snön.
3. Left or right? Höger..
4. 10 acquaintances or having two best friends? Två bästa vänner.
5. Sun or rain? Sol.
6. Vanilla ice cream or chocolate ice cream? Chokladglass.

UNIQUE!
1. Nervous Habits: Alltid när jag är nervös skickar jag ett mess till någon.
2. Can you roll your tongue? Jo.
3. Can you raise one eyebrow? Jo, om jag får göra en riktigt snygg grimas samtidigt.
4. Can you cross your eyes? Nej, jag kan faktiskt inte det.
5. Do you make your bed daily? Nej, men någon gång i veckan gör jag det.
6. Which shoe goes on first? Alltså vilken sko jag tar på eller vilken fot jag sätter fram först? Vänster sko på först, höger fot går före.
7. Ever thrown one at someone? Jag vet inte.
8. On average, how much money do you carry with you? Oftast har jag runt 10? i plånboken.
9. What jewelry do you wear? Jag använder sällan smycken, men mitt halsband och mitt armband från Pilgrim som Adam har gett mig är två favoriter.

OTHER
1. Do you twirl your spaghetti or cut it? Jag snurrar det först och sedan skär jag det som inte vill bli snurrat.
3. Favorite ice cream: Choklad-nougat.
4. How many kinds cereal are in your cabinet? Hur många sorters säd det finns i mina skåp? Jag kan inte ens de fyra sädesslagen..
5. Do you cook? Att döma av mitt svar på den förra frågan förstår man nog att jag inte lagar mat.

IN THE LAST MONTH, HAVE YOU? (YES OR NO)

1. Bought somthing you didn't need: Ja.
2. Kissed someone: Jo.
3. Sang in front of people: Ja, i klassen idag.
4. Been hugged: Ja.
5. Felt stupid: Ja.
6. Missed someone: Ja.
7. Got drunk: Nej.
8. Got high: Nej.
9. Danced Crazy: Nej.
10. Gotten your hair cut: Nej.
11. Cried: Ja.
12. Lied: Nej (?).

Slutkörd

Det här inlägget kommer handla om tre saker: Min dag, hur man blir medlem på facebook och skoldirektionen.

1. Min dag
Idag har varit en jobbig dag i skolan, jag har varit så trött att jag knappt har kunnat hålla ögonen öppna (på riktigt alltså). Sedan har mina vader krampat varje gång jag har försökt stå med raka ben (=gnällig Julia) och till på köpet har jag inte lärt mig något alls idag.

Det enda positiva med den här dagen är att Adam klarade bilteorin idag! Grattis till honom :) Snart blir det körkort.

2. Hur blir man egentligen medlem på facebook?
Ja, det här är ett problem som jag hade i flera veckor innan jag löste det på mitt sätt. Om du är under 18 har du säkert märkt att du måste välja en skola som du går i för att kunna bli registrerad. Detta är dock ett litet problem eftersom Ålands Yrkesskola inte finns.. Om du låter bli att välja en skola kommer det upp en text där det står att du måste vara 18 år för att välja det här alternativet. Min lösning blev följande: Jag fyllde i mitt födelsedatum till den 18 april 1989. Då kunde jag bli medlem och samtidigt låtsas att jag är vuxen. Testa det Malin, och ni andra som har frågat!

3. Skoldirektionen

Fick en kommentar av Madde där hon skrev att hon och jag antagligen blir kompanjoner i skolans direktion. Det ska alltså anordnas val på skolan till direktionen varje år. Den som är intresserad får ställa upp. Eftersom Madde skrev den ovannämnda kommentaren kan jag bara anta att hon och jag är de enda på hela yrkes som har anmält vårt intresse. Med andra ord blir vi representanter i direktionen? Detta har jag inte hört något om ännu, men man kan ju hoppas och anta det!

Utmattning

Antingen så skriver jag dessa ord för att jag är så slut efter pumpingen att allt känns hopplöst, eller så är allting verkligen hopplöst på riktigt:

Snart ger jag upp. Jag orkar inte mera. Var finns du när jag behöver dig? Var finns du?

Pumping

Hahahahaaa, alltså jag kan inget annat än att skratta. Jag. Är. Så. Slut. I. Varenda. Muskel. Pumpingen var stenhård och instruktören inledde med att konstatera att alla var rutinerade pumpingutövare och sa att hon därför skulle köra ett lite hårdare pass. Då vågade inte jag vifta till och påpeka att jag var nybörjare, så jag körde på med samma vikter som kvinnan bredvid mig och svettades tills jag trodde jag skuller spy av utmattning. Men gud vad skönt det är att ta ut sig till 100%!

Det här ska jag göra igen!

Facebook-fenomenet

Ja, det har ett namn. Den där krypande känslan, som smyger sig på dig och ömt viskar facebook i ditt öra är inget annat än människors behov av att vara sociala. Dock är vi sociala på internet istället för i verkliga livet, men allt är bättre än inget!

Jag har själv blivit medlem här i dagarna. Jag kan på ett sätt säga att jag börjar förstå dem som är beroende av facebook, men jag blir mest bara irriterad. Dels är det för många nya ord på engelska som jag inte riktigt förstår, och dels så finns det oändliga möjligheter och jag gillar när saker i alla fall har ett slut. Dessutom tycker jag att deras bilduppladningssystem är riktigt värdelöst. Men jag ger inte upp ännu, jag ska ge facebook en chans. Så du som inte redan är medlem, bli det och bli vän med mig! (Man vill ju inte känna sig hopplöst ensam och tråkig när man väl har en facebook..)

Måndag

Ja, idag är det nog en helt vanlig måndag. Och så tråkig som bara måndagar kan vara.

Vi fick ut våra alkoholuppsatser från granskningen idag, min uppsats ansågs väldigt bra av mina lärare. Nu har jag korrigerat några fel och ska lämna in den när jag går tillbaka till skolan. Jag är hemma just nu och förväntas skriva på en fri uppsats som vi ska börja med idag. Hittills har jag inte fått ner några ord på datorn, men idéerna hoppar och studsar i min hjärna. Jag känner på mig att uppsatsen blir bra. Fantasi har jag ingen brist på.

Ikväll blir det pumping på Avancia för min del. Det ska bli spännande, dock får jag body builder-bilder i huvudet när jag tänker på styrketräning i grupp. Men de som har varit på pumping säger att det är jättekul, så jag ska inte vara negativ. Det ska bli skönt att få svettas lite och sedan komma hem utmattad och slockna sekunden efter jag stiger ur duschen. Det känns som att jag inte har tränat på evigheter, men jag tror det var i torsdags jag var på spinning. Avancia borde vara öppet på söndagar, för alla har tid att träna på söndagar (när man egentligen borde plugga..).

På onsdag blir det spinning och jag ska försöka klämma in ett träningstillfälle till den här veckan, får se när det blir. Förhoppningsvis får Adam körkort den här veckan och då har jag ju inte tid att hänga på gymmet.. Haha.

Julia är tillbaka

Jag älskar Adam, nu har han lyckats laga min dator! :)
Tack älskade hjärtegulleAdam! (Ja, min dator betyder mycket för mig..).

Jag läste nyss i Katjas blogg att hon inspireras av mig och mitt nya hurtiga liv. Det hoppas jag att flera gör! För man får mer engeri och kan tänka klarare om man bara får svettas i träningssalen några timmar i veckan. Nu ska jag bara börja äta mina vitaminer, dricka vatten och sova ordentligt och sedan kommer jag vara tidernas mest hälsosamma människa!

Alla bloggläsare, jag vill bara säga att jag inte kommer uppdatera bloggen för den här veckan som jag har varit utan min dator, utan jag tar nya tag nu. Jag ska försöka ta dagens outfit bilder, men jag kan inte garantera något. Finns det något du vill läsa mera av i min blogg?

14 september 2007

Adam fyller 18 år imorgon!
Det firas med släktpartaj hos honom och sedan far han och Cathrine till Arken :)
Bjud han på en drink om du är där imorgon.. :D

Hejhopp

Min. Dator. Är. Sönder.
= min död.

Veckan som kommer:

Måndag: Skolan, plugga.
Tisdag: Skolan, muntligt prov, core, plugga.
Onsdag: Skolan, första deadline för alkoholuppsatsen, Adam?
Torsdag: Skolan, plugga, spinning.
Fredag: Adam 18! Skolan, lämna in historiatexterna för granskning, släktkalas hos Adam.
Lördag: ?
Söndag: Plugga.

Slut på helgen

Den här helgen har gått otroligt snabbt, och ändå har jag inte gjort speciellt mycket. I fredags var jag och Adam hemma hos mig och kollade på film, Evan almighty, och åt chips. Filmen var helt okej, i alla fall den stunden som jag inte sov... I lördags var jag på pilates medans Adam var funktionär på DUV:s idrottsdag. Sedan köpte vi godis och pluggade hela eftermiddagen. På kvällen kollade vi på film igen, den här gången på 300, och den sov jag mest under. Jag tyckte inte den var speciellt bra, eller så var den bara inte min stil?

Idag har jag och Adam varit på promenad, jag har övningkört med mamma, Mika och jag har monterat en hylla i mitt rum, jag har städat mitt rum och nu sitter jag och skriver uppsats. Tidigare idag lyckades Adam och jag göra sönder min dator (tror vi, den startar i alla fall inte..) så därför får jag nu nöja mig med familjens dator. Andrea var hit en sväng för en stund sedan också, det var trevligt!

Nu ska jag äta hemmalagad pizza (tror jag?) och sedan ska jag ägna hela kvällen till att plugga.. Tråkigt.

Äntligen fredag!

Nu är det äntligen fredag, men jag har inte mycket tid till att vila och ta det lugnt. På tisdag har jag prov i engelska, på onsdag har jag första deadline på alkoholuppsatsen och i slutet av nästa vecka ska texterna till vårt projekt i historia in för granskning.. Puh! Det blir en tung vecka nästa vecka. Dessutom ska jag på core och spinning nästa vecka (förhoppningsvis hinner jag med ett tredje träningspass. Kanske jag ska testa pumping?).

Ikväll blir det dock inget skolarbete. Jag ska mysa med Adam framför TVn och ta hand om mina småsystrar + hunden. Vi blir som en liten familj, Adam, Fanny, Frida, Uti och jag. Det enda som fattas är volvon då.. (Fast i och för sig har Mika en volvo, men den är inte hemma). Först ska jag och Adam laga tacos till middag och sedan ska vi krypa ner i soffan och kolla på film och äta chips hela kvällen. Fredagsmys!

Imorgon ska Adam vara funktionär på DUV:s friidrottsdag. Jag tycker att alla borde fara till idrottsparken (WHA) och kolla på det imorgon, mellan ca. 9-15! Själv går jag nog dit en sväng efter att jag har varit på pilates imorgon.

Gud var hurtig jag har blivit, jag är riktigt stolt!

Spinning + powerwalk

Nyss hemkommen från spinningspasset och ska snabbt ut på en powerwalk med mamma!

Sedan blir det skolarbete för hela slanten (hela kvällen alltså...).

P.S. Spinning var roligt!

Kunna vara stark och fin

Alla dagar jag vandrat så sorgens och trött, för att möta den vackraste människa jag nånsin mött.


Imorse var jag på yoga, och jag överlevde. Dock kan jag inte säga att det var det roligaste jag någonsin har gjort, men jag kan säkert tänka mig att göra det någon gång igen. Så om det är någon som vill ha sällskap med på morgonyoga är det bara att säga till! Jag tror att det är väldigt nyttigt att stretcha och samla energi som man gjorde på yogan, men jag är nog en lite mer fysisk person. Jag blev rastlös och kollade ut genom fönstret istället för att fokusera på min inre energi...

Imorgon fyller Erri år och det är roligt :)

♥ / -

Inspirerad av VRs nya manliga bloggare, Johannes, ska jag börja hylla folk/händelser i min blogg. Men eftersom jag inte är lika ädel och nobel som han är så kommer jag även att dissa folk/händelser. Det gäller ju att få en bra balans och folk får ju inte missuppfatta mig och tro att jag är genomsnäll.

Dessa/detta vill jag hylla den här veckan:
Moneybrother -hans nya album gör mig glad, en perfekt mix av humor, sorg och musik!
Svenska kriminalromaner -hittills har jag inte läst en enda dålig kriminalroman av en svensk författare; Liza Marklund, Stieg Larsson, Camilla Läckberg. Sverige är helt enkelt bra på spänning.
Studiestöd -nu när man har bränt en stor del av sommarlönen, höstkläderna har kommit till affärerna och man behöver pigga upp den gråa vardagen för att orka med, vad är då bättre än att få sitt studiestöd/sin lön in på kontot?
Magi -såg på the Illusionist i helgen och magi kommer alltid att förtrolla mig. Dessutom är Jessica Biel så otroligt snygg i filmen (dock ger jag inte lika mycket för hennes skådespeleri).
Pilates -var på pilates för första gången förra veckan och jag är såld, aldrig trodde jag att något så enkelt kunde vara så jobbigt!

Dessa/detta vill jag dissa den här veckan:
-
Folk som skaffar barn trots att de inte ens kan ta hand om sig själv -behöver jag förklara hur barnet kommer att må?
- Britney Spears
-jag vet inte om jag ska tycka synd om henne eller bara bli irriterad. Kan hon inte bara vara mamma ett tag, få ordning på sitt liv och sedan komma tillbaka med en riktig comeback?
- Idol 2007
-det var inte ens bra förra säsongen och nu är Clabbe borta...

Fejkade

Idag är det en bra dag, jag är på bra humör, sprallig och allmänt knäpp. Såklart är det här också en dag som jag borde ägna åt skolarbete, men jag kan inte koncentrera mig!

Jag vill handla kläder. Jag vill bo i en storstad (även om alla vuxna säger att jag kommer inse att Åland är bra mycket bättre än en storstad så kommer jag aldrig ge mig, min tonårsrevolt kommer alltid finnas kvar och jag kommer inte vara en del av Åland i framtiden, tro mig). Hejdå.

Första september

Jag vill här och nu säga att augusti inte var en bra månad och att jag är glad att det är september nu. Jag vill glömma allt, men det kan jag inte. Jag vill börja om från noll, men det kan jag inte. Jag tar dagen som den kommer och förtränger det onda. I det här spelet gäller det att antingen vinna eller förlora, och jag tänker inte vara den som förlorar.

P.S. Idag har jag fått ett par nya skor av mamma. Ett par Addidas street skor, det gör mig glad. Jag säger ju att det här ska bli en bra månad.