Valborgsfirande

Ikväll har det varit valborgsfirande för många människor. Så även för mig. Jag har spenderat kvällen hos älsklingen och hans familj, hans farbrors familj, hans fasters familj och hans farmor. Riktigt trevligt! Vi har eldat en stor brasa nere vid sjön, grillat korv, druckit mjöd och ätit munkar. Nu är vi tjocka och lyckliga. Bilder kommer imorgon.

Nu ska jag börja stänga ner laptopen och istället försöka varva ner, kanske läsa lite i boken Bitterfittan som jag har börjat läsa. Hittills är den mest gnäll och gnat, men jag väntar på lite positivtiet. Eller den kanske aldrig kommer. Kanske det är meningen att man ska läsa boken med glimten i ögat? Jag måste testa det.

Hur som helst, hoppas att ni har haft en trevlig valborgskväll och att resten av ledigheten blir bra. Godnatt!

Recension: Två systrar av Anna Maxted

För ungefär en vecka sedan läste jag klart boken Två systrar av Anna Maxted.

Recension
Två systrar handlar om, som titeln låter oss ana, två systrar och deras olikheter och likheter. Lizbet och Cassie är varandras raka motsatser. Systrarna som valde olika vägar i livet. Lizbet är journalist och inte speciellt framgångsrik. Cassie är väldigt framgångsrik i sitt yrke som advokat. Båda lever med sina respektive män, och turvis får läsaren ta del av parförhållandens många baksidor men även de positiva sidorna. Lizbet och Cassie har båda en önskan om att bli mamma. Det är här syskonrelationen sätts på prov. Klarar Lizbet och Cassie av den konkurrens som uppstår om en av dem blir förälder?

Jag tycker att boken Två systrar var underhållande och bra. Dock kunde jag känna väldigt ofta att jag befinner mig på ett helt annat ställe i livet än vad huvudpersonerna gjorde. De hade jobb, villa, man, pengar och en barnalängtan. Jag står fortfarande inför alla dessa saker. Men samtidigt som jag kände mig för ung för boken kunde jag lära mig många spännande saker om framtiden. Förhoppningsvis kommer jag ihåg lite "tips" från boken den dagen jag själv står inför samma bekymmer som uppstod för Lizbet och Cassie. Boken funkar bra för den som bara vill ha lite avkoppling och något annat än den tråkiga gråa vardagen. På något vis är det peppande att läsa om andras problematik, istället för att vrida och vända på sig i vånda över sitt eget liv.

Bokens betyg: J J J J J
image304

Rooibos, cream of desert

image303Jag glömde skriva en "recension" av teet i måndags. Så jag skriver ihop en kortis nu. Teet var alltså ett rödbuske-te. Det var även smaksatt med torkade jordgubbsbitar, grädde och daisyblomma. Först när jag doftade på teet tyckte jag att det kändes väldigt sött. Men när jag sedan drack första klunken insåg jag att det inte var för sött, utan precis lagom. Tidigare har jag trott att jag bara gillar grönt, beskt te, men nu fick jag ändra åsikt. Det här teet var otroligt gott och dessutom infann sig ett behagligt lugn efter att jag hade druckit det. Perfekt sömnpiller alltså! Bortsett från att jag tycker att te i lösvikt är krångligt så var teet toppen!

Som det står på muggen; Tack Anna!

Idag är en bra dag

Idag var vi på ett ganska meningslöst studiebesök till Fredsinstitutet. Idag åt vi lunch på Garaget. Idag läste jag nästan alla sidor i boken till juridikprovet. Idag hade vi tjejgrupp. Idag bowlade vi på tjejgruppen. Idag är en bra dag.

Men kom igen nu allihopa, är det bara Kattis som ska göra något (och knappt ens hon) på valborg?

Vad ska man göra på valborg?

Hemma igen från stödpersonsstunden. Innan jag bänkar mig framfö Grey's Anatomy har jag en fråga; vad händer på valborg? Hur ska du fira det? Jag undrar av två orsaker, dels funderar jag på olika lockande alternativ och dels så är jag nyfiken på vad andra människor har för valborgstraditioner. Ni kommer väl ihåg att jag är en sann traditionist?

image302
Struvbakning från 2006

Tankarna i oordning igen

Nu har jag läst lite juridik, fräschat upp mig och är halvvägs ute genom dörren. Men först, en blogguppdatering! När jag kommer hem från stödbehövandeträffen ska jag dricka en kopp te. Det blir en kopp te av det teet som jag fick av Anna i födelsedagspresent, jag har inte ens provsmakat det ännu! Givetvis dricks det ur muggen som jag fick med. Bilder kommer senare. Dessutom ska jag kolla på senaste avsnittet av Grey's Anatomy (min favvoserie, helt klart). Som jag har väntat på att det ska komma nya avsnitt av det, strejken bland manusförfattarna håll på att döda mig. Nästan så beroende är jag av Grey's, hemskt va?

Som ni säkert har märkt är mina senaste inlägg flummigare och konstigt skrivna. Jag är lite trött i skallen för tillfället. En weekend på att spahotell skulle inte sitta fel...

Hejdå för nu!

Måndag, måndag hela dagen

Ännu en skoldag avklarad. Veckans tråkigaste skoldag. För det första är den riktigt lallig, det känns inte riktigt värt att vara där och för det andra har vi skapande verksamhet som får stora delar av vår klass att bli på dåligt humör. Och en hel klass som är på dåligt humör är inget att leka med!

Ikväll ska jag vara stödperson igen. Roligt!

Godnatt

Nu sitter jag här med halvslutna ögon. Helgen har avrundats, som alltid, med en halvtimme Parlamentet. Det är tillräckligt för min veckodos av svenska komiker. Jag tror bestämt att det är tandborstning som gäller nu, innan jag somnar mitt i en rörelse. Hur kan jag vara så ofantligt trött mellan varven?

Hur som helst, godnatt kära bloggläsare!

Hemmafru

Nu sitter jag här, nyduschad och fräsch och väntar på min kära A. Jag har kokat kaffe och dukat fram bullar och kakor, en riktig hemmafru är vad jag är! Jag hoppas att han blir glad. Egentligen skulle jag ha varit med Johanna, Hanna och Fia ikväll, men jag orkade verkligen inte. Inte för att det är jobbigt att umgås med dem, men jag behövde en kväll utan några planer. Jag behöver helt enkelt bli lite spontan igen.

Imorgon är det måndag, ny vecka, nya tag. Eftersom det bara är tre skoldagar så kommer det bli en lätt match. Dessutom ska vi och bowla med våra tjejer i tjejgruppen. Riktigt roligt!

Julia - pedanten?

När jag ändå var i farten hämtade jag dammsugaren och drog en runda med den. Nu har jag fönstret öppet för att vädra ut dammpartiklar i luften. Skönt! Jag orkar med mycket mera om min omgivning är i ordning. När jag någon gång i framtiden kommer ha familj och hus så kommer ett krav vara att det är rent och snyggt. Jag förstår inte hur man kan leva som t.ex. familjerna i tv4:s Rent Hus. Men alla människor är väl olika, och tacka gud för det.

Vilken kategori hör du till; ju fler saker framme, desto hemtrevligare eller stora, rena och tomma ytor för att trivas?

Söndagsfunderingar

Nu är jag hemma, har sorterat bland mina viktiga papper, fyllt i min kalender med maj-månads händelser och fixat lite andra småsaker. Jag får huvudvärk bara av att kolla på hur lite fritid jag kommer ha under maj,det är ledsamt. Fast i och för sig är det bara fem veckor tills jag och A åker iväg till Rhodos! WOHO. Fan vad jag längtar! Jag tror att det är viktigt att ha något att längta efter när allting känns jobbigt och trist. Känns det så för dig också?

Jag funderar på om jag borde ta en tur över till den svenska huvudstaden nästa helg, mest för att göra något annat. Kanske gå på bio, handla avslutningsklänning och bara vara. Oh, nu blev jag riktigt sugen på det. Undrar bara om jag får ekonomin att gå ihop då?

Hos A

Sitter hos A nu. Det finns alltid så mycket att göra här hemma hos A, därför blir det klent med bloggandet när jag är här en hel helg. Igår var jag dessutom på kurs, och därifrån kunde jag ju inte blogga. Nåja, nu ska vi återgå till att fixa lite grann. Vi hörs!

Ouch!

image300I födelsedagspresent av Andrea och Erri fick jag ett supersnyggt halsband från Ouch! by ko-ko-no. Tack så otroligt mycket tjejer! Jag hade det på mig för någon dag sedan, och vet ni vad? Det jag gillade allra mest (förutom att det är snyggt) är tyngden i det. På något vis vill jag att halsband ska vara tunga. Då kommer man ihåg dem och kan bära upp dem på bästa möjliga sätt. Visst låter det lite konstigt?


Fantastiska fredag

Nu är det faktikt helg igen. Trots att det är mycket i skolan just nu så känns veckorna ändå inte så långa. Om det är för att mitt schema (både i och utanför skolan) är så fullspäckat att jag aldrig hinner reflektera över att tiden går, eller om det är för att våren är här - det vet jag inte, men bra känns det i alla fall.

Jag har redan hunnit vara i skolan, tvättat upp ett par vita tygskor och ätit lunch. Just nu lutar det mot en snabb uppstädning i rummet och sedan en stund i solen tillsammans med en bra bok. Det låter inte fy skam va? Senare ska jag köra till A, där det serveras hemlagad pizza som följs av film i deras nya biorum. Ja, visst är det häftigt att min pojkvän har ett biorum hemma?!

Håkan på Åland!

image299Håkan Hellström kommer till rockoff (torsdagen den 24.7)! Ja, det är helt otroligt. Äntligen en artist som gör det värt att besöka Ålands "bästa" musikfestival. Jag måste på Håkan-konserten. Stå där i solen och sjunga och gunga i takt med hans underbart falska röst. Hoppas han spelar ALLA sina låtar! Håkan Hellström är sommaren personifierad.

Kolla in de andra artisterna som är klara för rockoff
här.

En bra kväll

Nu tänker jag repetera engelskaorden inför provet imorgon och sedan lägga mig i min varma, sköna säng och läsa vidare på boken två systrar (jag började på den för en evighet, men jag har inte haft någon tid alls att läsa). Hoppas ni har en bra kväll!

Spinning

Nyss hemkommen från spinning på Avancia. Idag hade jag Katarina som instruktör, hon är riktigt bra! Hon pushar, pressar och peppar. De tre P:na som behövs. (Fast pusha och peppa är ju ganska samma sak...). Kände dock inte att jag gav allt, men det var i alla fall skönt att använda lite av den fysiska kraften - till skillnad från att dygnet runt använda psyket och hjärnan.

Nu ska jag ta en dusch och sedan tänkte jag ta en promenad med vovven. Efter det borde jag repetera engelskan (har prov imorgon) och sedan sova. Får se hur det blir med den saken.

Men först, en frukt och lite till vatten så att jag orkar och så att träningen gör någon nytta!

Mycket plugg

Under loppet av tre veckor (v.19-v.21) kommer jag ha sju prov och två deadlines. Om man inte var stressad innan så...

Bubbelbad och champange

image296

Ibland glömmer jag bort att jag är en helt vanig, fattig studerande som sover för lite och gör för mycket. Ibland drömmer jag mig bort till ett liv i lyx, där champangen flödar, eftersom det alltid finns något att fira. Igår var en sådan kväll.







Underbart

Ikväll ska jag ha det riktigt mysigt med älsklingen. Helt underbart, helt enkelt. Vi ska fira att jag har fått körkort och att vi har varit tillsammans i 1 år och 7 månader.

På bilden vill jag att ni noterar vad det står längst ner i min kalender i blått.



Bubbelbad.. jag sa ju att vi ska ha det underbart!

Räkningar...

Nu har jag nyss betalat lite räkningar, tråkigt. Men jag försöker tänka på att (än så länge) får jag ju något kul för mina räkningar. Telefonräkningen = använda telefonen, prenumerationer = läsa härliga tidningar... Idag betalade jag dessutom in medlemsavgift till rädda barnen, jag känner att jag mer än gärna vill stöda deras verksamhet och 10 euro/år är inte mycket pengar för mig!

Nya älsklingen

I fredags fick jag alltså ääääntligen min egen laptop! Den är underbart snygg, skitbra och perfekt format. Kan det bli bättre?

Så här ser min(a) älskling(ar) ut:
 

PUSS PÅ DEM :* (dessutom är det min och den mänskliga älsklingens 1 år och 7 månaders-dag idag)!

Nu har jag körkort!!

YES, jag klarade uppkörningen imorse. Jag är otroligt glad! Just nu sitter jag i skolan och skriver "praktiska skrivelser" i svenskan. Det är inte speciellt roligt, men sådant är livet. Ikväll ska jag vara stödperson, kul!

(Ann och alla andra intresserade, jag tänkte skriva ihop ett inlägg om hur och varför man blir stödperson - men det blir efter lördagen, eftersom den kurs om stödpersonsverksamhet som jag går avslutas då).

Festligt

image287Nu har jag firat min 18-årsdag i dagarna tre, idag avslutades firandet med kaffe och tårta för släkt och familjevänner. Jag tog inte bild på något annat än tårtan.

Dessutom lägger jag in en bild på något som jag lyckats samla på mig under dessa festdagar.



Och till sist en bild på min nya klänning. Den är blommig, den är från KappAhl och jag känner mig vårfin i den. (Man kan också se min nya frisyr på bilden).


Uppkörning imorgon

Imorgon klockan 8.45 gäller det. Ska jag få körkort måndagen den 21/4 2008 eller inte? Den som lever får se!

Bilder från min 18-årsfest

Här kommer några bilder från min fest i fredags (det togs inte speciellt många bilder, tyvärr).
       

20 april

Ja, gårdagen var smockfull med sysselsättning - därför blev det dåligt med blogguppdatering. Först och främst tog jag och A en lång sovmorgon, för att hinna nyktra till (haha, nästan i alla fall). Efter det städade vi huset, installerade allt på datorn, åt middag, bakade och såg på ett avsnitt DH. Sedan försökte vi kolla på filmen Helens små underverk på TV4 (som började 22.30 finsk tid), men klockan 03.15 vaknade jag och då hade Helens små underverk slutat, filmen American Gigolo hade också slutat och film nummer tre Kungen och jag hade börjat. Då släckte vi lamporna och lade oss och sova, utslagna hjältar.

Idag ska vi fortsätta bakandet, klockan 14 kommer nämligen mina släktingar och andra nära och kära familjer hit på födelsedagskaffe. Trevligt!

God morgon (god dag?)

Nu skriver jag mit fösta blogginlägg från min nya laptop, Dell Product (RED) XPS M1330. Jag älskar den. Festen igår blev lyckad, och kvällen slutade för min del på Arken. Jag återkommer senare, nu ska jag fortsätta avguda min dator!

18-årsdag

Jag klarade teoriprovet, skönt!

Ålänningar, klicka
här och fyll i.

Snart, snart, snart...

Iiiiiih, nu är det inte länge kvar tills jag är 18 år. De som känner mig vet att jag förvandlas till ett litet barn så fort det är dags för julafton eller födelsedag. Jag älskar att fylla år!

Idag har jag vunnit ett presentkort på ziczac, värt 50?! Det var väl en fin födelsedagsöverraskning (en dag för tidigt)?

Imorgon är det dags för teoriprovet, det är då det gäller. Jag hoppas att jag klarar det, men om jag inte gör det så hoppas jag att jag får en tid till att skriva om det inom en snart framtid. Nu ska jag plugga lite till!

P.S. Ja, Ann jag är en riktig stödperson och får cash för det!

Roligt

Bästa kommentaren:
Postat av: Kattis

Väskan är packad och väckarklockan satt på 05.30, jag måste ju komma hem i tid så jag kan snygga upp mig ordentligt!


Det låter så roligt om man inte tänker på att Kattis bor i Svedala och ska ta sig till Åland för att komma på min fest.

Festplanering

Tusan vad det är mycket att tänka på innan man ska hålla en fest! Men nu börjar jag få någon klarhet i det hela. Maten (sallad, bröd, tårta) är beställt från Hotell och restaurangskolan sedan länge, bålen är bestämd, lekarna planerade, inköpslistan och listan med saker som jag måste plocka fram till lekarna är skrivna. Musiken måste jag fundera på lite, skulle inte vilja ha min dator i gång. Kläderna är så gott som bestämda, likaså skorna. Kameran är laddad och det är jag också. Men vänta, det är ju fortfarande två dagar kvar. Äh, framförhållning har väl ingen dött av?

Opepp

Receptet på bål som Thomas länkade till verkade riktigt gott. (Men jag har inte bestämt mig ännu, kanske det blir någon annan bål. Så fortsätt skriva tips på någon god bål!). Nu måste jag bara fråga mamma om hon kan köpa vodka...

Vi fick sluta tidigare från juridiken, idag igen. Jag ska plugga på engelskaläxan och (såklart) öva bilteori. Men helst av allt önskar jag att A skulle komma hit och umgås med mig. Jag känner mig så opepp just nu.

Uppdatering från en upptagen tjej

Nu sitter jag i skolan, vi ska leta upp fördelar och nackdelar med olika energikällor (vi har fysik alltså). Jag tycker det är grymt tråkigt, men som tur är så har jag redan skrivit klart min del. Därför har jag tid att blogga lite nu. Igår blev det ingen uppdatering, men rubriken "stressdag" fungerade bra för tisdagen också. Jag har satt ihop ett ungefärligt lekprogram till festen på fredag. Vi blir ungefär 15-20 personer, lite trist att vi inte blir flera, eftersom det är roligare att leka om man är många.

Igår köpte jag en klänning, ett bälte och ett par strumpbyxor från KappAhl. Antingen tänker jag ha min "gamla" LBD med bälte i midjan på min fest, eller så tar jag den nya klänningen från KappAhl. Den är blommig och fin, men den känns inte så festlig, utan lite mera vardaglig... Jag får se vad jag känner för på fredag! Dessutom ska jag klippa håret på fredag innan festen, kul!

Är det någon som vet ett bra recept på en god alkoholhaltig bål? Dela med dig!

Stressdag

image277Måndagar är alltid min värsta stressdag. Idag har jag varit i skolan, varit till prev, solat solarium, varit stödperson, skrivit klart en hemtent (plus bråkat med word, JAG LÄNGTAR EFER MIN LAPTOP - som jag får på fredag!) och däremellan har jag väl hunnit äta lite mat. Suck, nu är jag nervös för teoriprovet igen. Jag kommer vara knäpp innan veckan är över, jag pendlar mellan att vara kolugn till att vara superduper nervös. Det är jobbigt. Igår kväll innan jag skulle somna hade jag nästan panikångest över teoriprovet, jag måste lugna ner mig.

Recept: blåbärsmuffins

Det blev stora, amerikanska blåbärsmuffins för min del ikväll. Supergoda!

Här kommer receptet
Tid: 35 minuter varav 20 i ugnen
Antal: 12 st stora

Du behöver:

* 125 g margarin eller smör
* 2 ½ dl farinsocker
* 3 ägg
* 2 tsk vaniljsocker
* 1 ½ tsk bakpulver
* 1 krm salt
* 5 dl vetemjöl
* 1 dl mjölk
* 3 dl färska eller tinade frysta bär, t.ex. blåbär, hallon, skogsbär

Gör så här:

Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora pappersformar för muffins på en plåt.

Du kan använda elvisp för att göra dessa muffins så går det snabbt.

Rör matfett och socker till en jämn smet.

Rör i äggen, ett i taget.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop.

Rör i vetemjölet. Kör försiktigt med elvispen och sluta om det blir för tungkört och tillsätt mjölken.

Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet. Det är viktigt att sluta röra/köra med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte rör/kör för länge.

Sluta använda elvisp och vänd ner bären med en sked och rör runt lite grann.

Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar.

Grädda i ugn 18-20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.

Låt svalna. Ät och njut!

Helgmys, avrundat med effektivitet

Det har varit lite klent med uppdateringar det senaste dygnet, hoppas ni har överlevt. Haha. Jag har i alla fall varit hos min pojkvän. Det blev mys, bus med hans lillasyster, Postkodmiljonären (tv4), Glasklart (svt1), Sing a long (tv3) och Extra extra (tv3). En riktig familjekväll helt enkelt. Superhärligt!

Idag har jag och A byggt ihop en garderob till deras nya hall. Dessutom har vi (jag) övat på bilteorin. Vilket jag ska fortsätta med ikväll. Sedan ska jag även skriva klart en hemtent, den i ungdomsledarskap som jag tidigare har skrivit om. Plus att jag är grymt sugen på att baka något, jag funderar på muffins med bär i. Jag tror att jag även ska prova igenom en del klänningar/festkläder för att bestämma mig för 18-årsoutfiten...

Nu ska jag sätta igång med alla göromål.
Hoppas du har en bra kväll!

Färgglada vårfärger

Nu sitter jag här med nymålade tå- och fingernaglar. Tånaglarna i en härlig orange nyans (Mavala "milky") och fingernaglarna i en vårig, rosa färg (Mavala "la paz").


Ikväll ska jag vara med älsklingen. Han är frisk från sin magsjuka nu, men han är fortfarande trött och känner sig svag. Men det är förståeligt. Jag ska pyssla om honom, min dyrbarhet.

Bilar, cyklar och jag

Jag följde med mamma ut på morgonpromenaden med hunden. Härligt var det! Dels att få vara med mamma, och dels att komma ut i friska luften. Jag gör det alltför sällan, men när ska jag hinna med det? Hittills idag har jag alltså varit på promenad och sedan pluggat bilteori. Ibland blir jag förundrad över hur korkat skrivna frågorna är, ibland blir jag förundrad över hur korkade lagar vi har i Finland och iblan blir jag förundrad över att de inte hittade någon bättre översättare till oss finlandssvenskar som vill läsa bilteori. Men jag antar att jag bara få lov att lära mig bilteorin hur som helst, jag vill ju ha körkortet så.

Nu ska jag gå ut och pumpa cykeldäcken och smörja in cykelkedjan. Sådetså!

Strålande sol, fågelkvitter...

Idag är det underbart vårväder ute! Dock börjar det dyka upp lite moln, det var finare för en timme sedan. Nåväl, molnen kanske försvinner snart igen. Idag ska jag läsa bilteori, förhoppningsvis kan jag sitta ute på terassen och göra det.

Ha en bra vårdag!

Vem är du?

Ett nytt sätt att testa hurdan man är. Nämligen hurdan man är utgående från ens blogg. Klicka här och fyll sedan i din URL i fältet. Hur enkelt som helst och det stämde relativt bra in på mig. (Dock märkte jag att mycket påverkades av inlägget om Kate Bosworth och ord som "fantastisk", "perfekt", "härligt", vilket kanske inte är ord som jag använder så ofta. Eller?). Man kan även se dessa analyser som en liten glimt av hur andra bloggläsare uppfattar ens blogg, vilket kan vara bra att veta om! Verkar du vara den typen som din blogg utger dig för att vara?

Film: The Jane Austen Book Club

Jag kollade nyss på The Jane Austen Book Club i min ensamhet, men det gjorde ingenting. Det fanns så mycket kärlek i filmen att jag kände mig överfylld med gemenskap.

image274Recension
The Jane Austen Book Club handlar om två kvinnor som bestämmer sig för att starta en bokklubb. De har en idé om att bokklubben ska handla om Jane Austen och då väcks idén om att de ska vara sex personer i bokklubben, en representant för var och en av Jane Austens böcker. Sagt och gjort, en bokklubb med stor variation bland människorna bildas. En nyskild kvinna, hennes lesbiska dotter, en kvinna som har varit gift sex gånger, en kvinnlig lärare som är kär i sin elev och inte i sin man, en kvinna som lever för sina hundar utan att behöva någon man och en science fiction älskande kille. Sedan träffas de en gång i månaden under ett halvår, en månad för varje bok. Dessa personer går igenom flera duster, men finner en stor gemenskap. Hela filmens tema är kärlek, förlåtelse och åter kärlek. Kärleken övervinner allt!

Jag tycker att det var en riktigt bra film. Temat om kärlek passade mig bra. Eftersom jag oftast ser på film med min pojkvän, faller valet av film sällan på romantiska filmer. Filmen var relativt förutsägbar, men tjusningen med filmen var inte spänningen, utan snarare kärleken och hoppet. Det finns någon för alla och den sanna kärleken kommer till den som är öppen för det, ett ganska fint budskap från filmen va? Jag rekommenderar filmen till den som kan se på kärleksfilmer. Om du är den typen som suckar så fort det dyker upp en klyscha borde du nog inte se The Jane Austen Book Club...

Betyg: J J J J J (5 av 5 möjliga)

Dagens stil: Kate Bosworth

image273
Jag önskar att jag skulle se lika avslappnat mysig OCH fräsch ut som Kate Bosworth gör! Hennes stil på den här bilden är fulländad för en vanlig dag. Håret uppsatt för att slippa ha det i vägen, mörka solglasögon att skydda ögongen med, perfekta rosiga kinder, skön halsduk, stor kofta, ursnyggt halsband och ett otroligt härligt leende på läpparna. Gosh, vad avundsjuk jag blir!

Kate Bosworth är lätt veckans favorit. Vilken fantastisk kvinna hon verkar vara!

Bild: veckorevyn.com

Fredagsfrågor från VR och Cosmopolitan

Veckorevyn:
1. Vad gör du i kväll?
- Jag hoppas att jag umgås med älsklingen ikväll. Annars ser jag på film, alternativt sover.

2. Vad ska du ha på dig?
- Mjukisbyxor, stor jumper och minimalt med smink.

3. Känner du vårkänslor?
- Kanske lite, om jag orkar känna efter. Men det orkar jag inte just nu. Solen lyser i alla fall ute, så vårkänslor vore ju inte helt fel.

4. Senast inkomna sms? Från vem?
- "Haha, tack så mycket <3" av Anna N. Hon svarade på mitt grattis mess där jag vänligt påpekade att hon är gammal.

5. Vilken låt har du lyssnat mest på den här veckan?
- Det har blivit en hel del Veronica Maggios Måndagsbarn.

Cosmopolitan:
1. Vilken är den bästa tv-serien genom tiderna?
- Jag måste nog svara Grey's Anatomy, i brist på kunskaper som sträcker sig längre tillbaka än 2000-talet.

2. Vilken tv-händelse ser du fram emot?
- Jag ser fram emot ett slut på Våra bästa år. Och så ser jag fram emot nya avsnitt av Grey's Anatomy, Gossip Girl... M.fl.

3. Vilken tv-karaktär skulle du vilja vara ihop med?
- Patrick Dempseys rollkaraktär i Grey's Anatomy. Han är som en vuxen variant av min älskling, kan det bli bättre?

Det går bra nu

Nu har jag skrivit klart hemuppgiften i juridik (den handlar om samboende, vad man bör tänka på innan man flyttar ihop/köper egendom/skaffar barn), och så är jag nästan klar med hemtenten i ungdomsledarskap. På den har jag bara en uppgift kvar och det är att analysera två intervjuer, vilket jag inte kan göra före jag har båda intervjuerna klara. Det känns bra!

Ikväll ska jag vara med A, förutsatt att han mår bättre ikväll och inte har blivit magsjuk. Stackaren! Om han är magsjuk och inte vill träffa mig blir det nog film för min del. Jag har en hel del smaskiga tjejfilmer/-serier att se... Under helgen ska jag verkligen försöka plugga bilteori, jag vill inte misslyckas med teoriprovet. Förresten, om exakt en vecka fyller jag 18! Det känns knäppt och roligt. Jag ser fram emot att ha fullständig rätt till mig själv, få körkort och att ha min 18-årsfest. Haha.

Fredag

Kattis: Du får mer än gärna sätta ihop en lista med lite roliga lekar! Det skulle jag uppskatta supermycket.

Nu ska jag sätta mig in i tonåringarnas värld och skriva en hemtent. Urk, jag är inte på humör för det.

Festliga lekar

Jag sitter och funderar lite på olika lekar som kan vara kul på min 18-årsfest. Har du lekt någon rolig lek, som skulle passa på en 18-årsfest? Det kan vara allt från lekar som går ut på att bli fullast först till barnkalaslekar som fortfarande känns roliga!

Får man sova snart?

Jag är så trött, så trött, trött... Ska vi slå vad om att jag kommer somna på solariet?

P.S. Hoppas att alla som är bjudna på min 18-årsfest kan komma! Du kommer väl ihåg att meddela mig innan den 15e om du och din (eventuella) partner kommer/inte kommer? Det går bra att göra det här via bloggen också.

Slow-motion

Kom hem från skolan för ett tag sedan. Det har varit en lång och seg skoldag idag, men nu är den slut. Ikväll ska jag sola solarium, skriva på en hemtent, läsa på bilteorin och träffa A när han kommer hit för att fixa mitt word som krånglar. Det känns som att det blir en lugn kväll, det behöver jag!

Nu ska jag läsa senaste
XIT och mysa.

Det är viktigt att varva ner!

Direktionsmötet gick smärtfritt och var intressant. Och vi fick supergod morotskaka till kaffet (om man ändå hade fått ta två bitar). Nu har jag varvat ner genom att ägna ett par minuter åt TVn. Det känns som att jag är redo för att sova nu. Hoppas ni också är det!

Godnatt.

Confessions of a shopaholic

image271Åh, det här är vårkläder som får det att rycka i mina shoppingimpulser!

Är det fler än jag som längtar tills filmen kommer på bio? Är det fler än jag som har läst boken?


















Bild: aftonbladet.se

Ur min mun hör man bla, bla, bla

Jag tror att jag snart kan klassa Anna som min personliga coach (stavas det ens så?). De senaste månaderna har jag flera gånger skrivit om hur nervös jag är inför det kommande körkortet, och på varje inlägg har Anna svarat något peppande och försökt övertyga mig om att det kommer gå bra! Jag hoppas hennes positiva ord har någon effekt. Tack Anna!

Nu ska jag sminka mig och sedan vandra tillbaka till skolan för att medverka på direktionsmötet. Vi har rätt spännande ärrenden på listan idag, vilket är bra -jag är på diskussionshumör. Dessutom hoppas jag att vi får något gott fika, jag är grymt fikasugen...

Vad gör du ikväll?

Middagstime

Precis när min mage vrålade till som en björn som har blivit väckt ur ide, ropade mamma att maten är klar. Vilken tur man har ibland!

(Nu har jag börjat plugga på bilteorin, den verkar inte allt för svår. Kanske jag överlever den i alla fall?).

Dumt med krångel

Mitt word är helt knäppt och jag som verkligen skulle behöva använda det just nu! Jag blir galen. Jag får väl öva på bilteorin istället, det börjar närma sig nu och jag är riktigt nervös... Fast alla säger att teoriprovet inte är så svårt.

Lugn och ro?

Sitter hos A nu. Har nyss käkat pizza, calzone (inbakad pizza). Supergott! Ibland måste man få vara lite onyttig... Tjejgruppen idag gick riktigt bra och var rolig. Nu ikväll blir det att ta det lugnt och så kommer House på tv4 ikväll. Kanske vi hinner busa lite mera med A:s lillasyster också...

Livat värre

Gårdagen var, som sagt, en stressig dag. Först och främst var det skola med filmredigering som gällde, däremellan hann jag övningsköra (det gick helt okej, men inte så bra som jag hoppades på), efter skolan var jag på en kurs om sexuella trakasserier (SUPERintressant!) som Folkhälsan ordnade, sedan hem en sväng för att kasta i mig mat och direkt vidare för att jobba som stödperson. När jag kom hem några timmar senare tog jag mitt pick och pack och åkte till A. Väl där måste jag kolla alla bloggar och uppdatera mig om vad som har hänt i världen. Efter det blev det godnatt för min del.

Idag på den valbara samhällskunskapen hade vi en föreläsare från Amnesty här, det var rätt intressant (men hemskt eftersom man fick upp ögonen för hur vår värld ser ut...). Snart är det dags att hålla tjejgrupp, och efter det ska jag vara med A igen. Härligt!

No time to rest

Jag har haft världens stressigaste dag idag. Nu väntar sängen.
Hoppas att du har hunnit vila mer än vad jag har!

Mitt kategorisystem

Jag har försökt strukturera upp kategorierna i min blogg. Eftersom jag var ung och dum när jag började blogga (och aldrig trodde att jag skulle ha fler läsare än 10/dag) använde jag mig aldrig av kategorier. Därför kan det finnas inlägg som ligger under en kategori, men som egentligen hör till en annan. Från om med nu kommer i alla fall alla inlägg att hamna under en lämplig kategori. Jag tänkte därför berätta lite om vad jag har tänkt mig under varje kategori, så att det ska bli lättare för dig att hitta runt på min blogg.

  • Blogghjälp - En kategori samlad med tips på hur du får din blogg att se ut och fungera som du själv vill.
  • Frågor - Här publicerar jag "frågeintervjuer" om mig själv, frågor som jag ber om er hjälp att få svar på och även svar på frågor som ni ställer till mig.
  • Julias liv - Den här kategorin innefattar mitt dagliga liv, tankar och reflektioner. Man kan närmast jämföra kategorin med att den är min personliga dagbok.
  • Mode & Shopping - Precis som det låter handlar den här kategorin om mode, allt från billigaste fynden till drömmar om dyra märkeskläder, och shopping, det vill säga vad jag själv har köpt eller planerar att köpa.
  • Recept - Då och då får jag infall och bakar mycket, och för att inte ni bloggläsare ska behöva känna er avundsjuka publicerar jag recepten på allt gott jag lagar under denna kategori.
  • Samhälle & Debatt - Eftersom jag är väldigt samhällsengagerad fick det en egen kategori, här kommer jag att skriva provocerande inlägg som (förhoppningsvis) väcker en debatt. Jag kommer även att diskutera vår värld, det vill säga allt mellan himmel och jord, under den här kategorin.
  • Skönhet & Hår - Jag ville ha en egen kategori för skönhet och hår, för att kunna ge er tips, visa mina favoritprodukter inom smink och kroppsvård, publicera bilder på snygga hårfrisyrer och peppa er till att ta hitta det bästa för er.
  • Tips & Länkar - Den här kategorin får finnas till för att jag ska kunna tipsa er om bra hemsidor, roliga klipp, spännande aktiviteter och senaste kändisläsningen.
  • Träning & Hälsa - För att motivera er (och mig själv) till en sund livsstil med bra kost och mångsidig träning försöker jag prova på olika träningsformer och berätta vad jag tyckte om dem.
  • Tv, Film, Litteratur & Musik - Här öppnar jag upp den kulturella världen för er. Jag recenserar filmer jag har sett, böcker jag har läst, TV-serier jag har spanat in och musik som jag har lyssnat på. Förhoppningsvis kan det här hjälpa er att välja rätt i det djungelutbud som finns idag.
  • Övrigt - Jag har en kategori för övriga inlägg, ibland händer det att jag skriver om saker som inte hör under någon av ovanstående kategorier och då är det bra med en egen kategori för det.
Jag hoppas även att ni, bloggläsare, vill komma med egna tips som hör under dessa kategorier. Har du ett bra recept på lager? Såg du den där nya filmen i helgen? Testade du en ny träningsform förra veckan? Har du hittat den perfekta ansiktsrengöringen? Berätta det för mig! Jag publicerar era tips och idéer mer än gärna.

Riktigt bra musik!

Det var ett tag sedan (om jag ens har gjort det förut) som jag rekommenderade om bra musik. Därför tänkte jag sammanställa en kort lista med min favoritmusik (utan inbördes ordning). Det som står inom parentes är albumet/albumen som jag gillar mest.
image270
♥ Amy Winehouse (
Back to Black).
♥ Moneybrother (Mount Pleasure).
♥ Mika (Life in Cartoon Motion).
♥ Lily Allen (Alright Still).
♥ Veronica Maggio (Vatten och Bröd, Och Vinnaren är).
♥ Feist (Let it Die, The Reminder).
♥ Kaiser Chiefs (Yours Truly, Angry Mob).
♥ Håkan Hellström (Försent för Edelweiss + alla äldre album).
♥ Miss Li (God Put a Rainbow in the Sky, Songs of a Rag Doll, Late Night Heartbroken Blues).
♥ The Hives (The Black and White Album).
♥ Hästpojken (Caligula).
♥ Lykke Li (Youth Novel).
P.S. Klicka på länken så kan du ladda ner albumet direkt!

Det här är musik som ger mig gåshud! En slutsats som jag kan dra utgående från dessa artister/band är att jag faller för lite udda musik framförd av personer med speciell röst. Det viktigaste är inte att kunna sjunga utan att det blir falskt, det viktigaste för mig är att musiken väcker en känsla. Det gör de här människornas musik för mig.

Zzzz

Åh, jag är så trött. Det har varit en otroligt intensiv vecka. Nu väntar tre intensiva dagar till och sedan får jag ta det lite lugnt i ett par dagar (fast jag har mer att göra då än vad jag vill erkänna). Ikväll blir det film med älsklingen, hoppas att vi ser på någon dålig film så att jag kan sova under tiden... Haha.

Förresten alla från min klass, vi har direktionsmöte på onsdag och den där j-vla skrivelsen till direktionen är fortfarande inte skriven. Ska vi ta tag i det, eller ska vi vara sura nästa vår för att vi inte gjorde något?

Jag är snygg

image269

Stödpersonskurs

Kursen idag har varit rolig och intressant. Det är ett riktigt öppet och engagerat gäng vilket gör det hela mycket lättare. Däremot känner jag väl inte att jag har jättemycket nytta av kursinnehållet i mitt jobb som stödperson just nu, men jag tror definitivt att jag kommer ha nytta av kunskaperna i andra sammanhang.

Nu ikväll ska jag och A till Totte och träffa lite folk. Men det blir en tidig kväll, eftersom jag ska på kurs imorgon också.

Det är så härligt nu när vårvädret verkar ha kommit för att stanna, jag blir så lycklig! Känner du dig annorlunda (gladare, piggare, effektivare...) när vårsolen ersätter vintermörkret?

Cosmopolitans fredagsfrågor; våren

Hur firar du den första vårveckan?
Om jag tittar ut genom fönstret i detta nu ställer jag mig frågan "vilken vår?", men eftersom hela veckan har varit härligt vårig kan jag väl ändå hålla med om att det här var den första vårveckan (dessutom första veckan i april). Jag firar med träning, solarium, bastu, gott sällskap och en inspirerande kurs.

Vad är det absolut bästa med våren?
Att man kan dumpa ylletröjorna, mössan, vantarna och ersätta dem med lättare och luftigare kläder. Dessutom gör solen att energin flödar och man hinner med saker som aldrig förr!

Vad är det tydligaste vårtecknet enligt dig?

När Mariehamns stad sopar trotoarerna och man kan gå en kvällspromenad innan läggdags, utan att frukta för vad som gömmer sig i mörkret runt omkring en. Fåglar som kvittrar och fjortistjejer som åker på cruise med äldre killar hör väl också våren till.

Filmklippning, pilates och bastu

Vårvädret har övergått till grå, molning dimma. Det är synd, jag som känner att jag nyss har kommit igång med vårlivet. Ja, jag lever olika liv beroende på vilken årstid det är. Över till något annat, idag i skolan har vi klippt ihop den film som vi har åstadkommit under projektveckan. Om jag lyckas, och får för resten av gruppen, ska jag lägga upp den på youtube och sedan visa den här i bloggen. Hoppas det går!

Jag har även hunnit träna pilates idag, riktigt roligt och lagom jobbigt. Snart blir jag upphämtad och då beger Fia och jag oss till Johanna för att bada bastu och ha tjejmys. Det ska bli en bra avrundning på dagen.

Katja undrade hur många vi fick krama genom free hugs, och jag uppskattar det till närmare 50 personer var och vi var 6 "kramare". Fast i och för sig var det vissa som fick både en och två och flera kramar...

Free hugs - bilder

Här kommer lite bilder från dagens kramande. Sofia Olander är fotografen.

H&M:s nya designersamarbete

image263H&M kommer i november att lansera en ny kollektion i samarbete med en designer. Den här gången föll lotten på den japanska designern Rei Kawakubo, chefsdesigner för märket Comme des Garçons. Jag har kollat runt på en del bilder och jag gillar det jag ser. Det kommer säkerligen att bli kläder som sticker ut ur mängden trots att de blir massproducerade. Mycket spännande! På bilden till vänster kan ni se två av Comme des Garçons kreationer. Bild från modette.se

Usch för matteprov

image262Här sitter jag, återigen. Jag, liksom många i min närhet, är experter på att göra "viktiga" saker när tråkiga prov som matteprov står bakom dörren. Jag tycker verkligen att matte är onödigt, okej att man läser grunderna som plus, minus, gånger och delat, men det räcker där enligt mig. Varför ska jag behöva kunna räkna trigonometri? När behöver jag räkna ut en vinkel i en triangel? Dessutom glömmer jag allt som jag lärt mig sekunden efter att jag har lämnat upp provet. Nej, tacka vet jag samhälla och dylikt som man har någon nytta av.

Är jag ensam i mina tankar om onödig matte?

Solarium

Nu ska jag bege mig ner till Avancia för att sola lite solarium. Det ska bli skönt att ligga stilla i 18 minuter och bara njuta av värmen, dessutom blir man ju snygg av det (i måttlig mängd). Duktig som jag är har jag smort in mig med solkräm, jag har inte direkt någon lust att börja fjälla...

Brukar du sola solarium?

Gratis kramar

Det var jättekul med free hugs på stan idag! Att få se folks reaktion när man ger dem en kram, aaah, det var oslagbart.

P.S. Kolla in Åland24 ikväll/imorgon, Ålandstidningen imorgon, Nya Åland imorgon och lyssna på Ålands Radio idag (?).

Free hugs imorgon mellan 12-14!

Tur för mig att historian kändes busenkel att lära sig. Nu har jag tid att kolla på Rent hus på tv4 och sedan gå och lägga mig tidigt. Det behöver jag!

Förresten, imorgon mellan 12-14 ska jag och fem andra från min klass vara nere på stan (Torggatan) och dela ut gratis kramar. Du vet, free hugs som har körts i flera andra länder världen över? Hoppas att du har möjlighet att komma förbi en sväng för att få lite glädje i form av kramar!

Tjejigt på fredag

På fredag blir det tjejkväll hos Johanna. Bastu, ansiktsmask, hårinpackning, salta kex, goda ostar och päroncider. Dessutom är det kul sällskap! Kan det bli bättre? Jag är inte säker.
image261
Bild från 2006.

Spinning, pilatess, styrketräning, yoga - ge mig allt!

Spinningen var superkul! Jag fick världens adrenalinkick nu efteråt och jag hoppas det hjälper när jag ska plugga historia och matte... Det känns otroligt bra att äntligen vara igång med tränandet igen, jag har faktiskt saknat att gå till Avancia. Dessutom såg jag att de har börjat med 45 minuters morgonpass två gånger i veckan. Det är träning av överkropp på onsdagar kl. 07.00 och träning av ben på fredagar 07.00. Jag måste testa det någon gång, hoppas bara att jag hinner duscha och ta mig till skolan innan 8.

Nu på fredag ska jag gå på pilates med "tantgruppen". Jag kallar den så eftersom de som brukar gå på pilates den tiden är mestadels mina gamla lärare, som inte ens var unga när jag gick i lågstadiet...

Omotiverad

Idag blir det spinning på Avancia. Första gången jag går dit sedan november. Det ska bli härligt! Annars är jag trött och omotiverad idag. I morgon har jag prov, på fredag har jag prov, på lördag ska jag på kurs, på söndag ska jag på kurs... Jobbigt.

April, april, din dumma sill

Idag är det första april, men jag har klarat mig undan några skämt. Skönt på ett sätt, men tråkigt på ett. Jag är ju en hopplös traditionist, vilket innebär att jag även uppskattar första april. Jag har inte hunnit läsa någon tidning alls idag, därför har jag inte sett deras april-skämt. Har du blivit lurad idag?

12 saker du inte vill veta

1) Efter en timmes simmande i en allmän pool har du fått i dig en halv liter urin.
2) Under en genomsnittlig dag har du indirekt kommit i kontakt med 15 penisar, till exempel genom att ta i dörrhandtag.
3) En genomsnittlig persons årliga intag av snabbmat innehåller 12 könshår.
4) Under ett år sväljer du 14 insekter medan du sover.
5) Under ett år skakar du hand med minst 11 kvinnor som nyligen onanerat och glömt tvätta händerna.
6) Under ett år skakar du hand med minst 26 män som nyligen onanerat och glömt tvätta händerna.
7) De flesta män tvättar överhuvudtaget inte händerna efter att de varit på toaletten. Tänk på det nästa gång du är på krogen och äter jordnötter från skålen på bardisken.
8) Under en genomsnittlig bröllopsmottagning har du en hundradels chans att bli smittad med munherpes från en av gästerna.
9) Du andas dagligen in en liter av andra människors anala gaser.
10) Tandläkare har rekommenderat att tandborstar bör hållas på ett avstånd av minst 2 meter ifrån toalettstolen för att undvika att luftburna partiklar härrörande från spolningen fastnar på dem.
11) Du tillbringar sex månader av ditt liv på toaletten.
12) Att bita på naglarna är som att slicka rent toalettstolen.

Från humorbrevet.se

Snart min!



Snart är den laptopen min. Det är bara lite mer än två veckor kvar till min 18-årsdag (då får jag laptopen)!

Nu kan man logga in igen

Äntligen kan jag logga in på bloggen igen! Blogg.se har bytt till en ny bloggplattform, vilket har lett till en del problem med att logga in. Men nu verkar det vara klart. Det tackar jag för. (Rättning: blogg.se har försökt byta till en ny bloggplattform, det misslyckades och vi är nu tillbaka på samma gamla vanliga. Hoppas nästa försöka att byta är smidigare...). Dessvärre måste jag plugga nu, så jag uppdaterar bloggen senare.

Ha det bra!