Det blir nyår på Kumlinge!

Nu har vi (äntligen) bestämt oss för var nyårsafton ska spenderas. Vi firar in det nya året på Kumlinge, och jag hoppas att det där man brukar säga om att så som man firar in det nya året, så kommer året att bli, inte stämmer. Jag tänker inte spendera 2009 på Kumlinge, även om jag gärna firar nyår där. Det blir bastu, sällskapsspel, middag, champagne och raketer. Det blir gamla godingar i vänväg och nya som jag kanske aldrig har träffat. Roligt! Enda nackdelen är att jag inte kan stå på torget och skåla in det nya året tillsammans med er alla andra kompisar, men skänk mig en tanke, skicka ett sms eller slå en signal så ska vi nog kunna ha roligt ändå! På bilden nedan ser ni hur roligt jag hade senast jag var på Kumlinge, det bådar gott inför imorgon!



Min fantastiskt fina nyårsklänning hänger i garderoben, 1,5 liter champagne står på hyllan, sprit har jag så det räcker och blir över och raketerna är inhandlade. Jag tror att jag är redo för att fira in 2009!

Två filmer idag!

Ikväll har vi kollat på två filmer; 1. Burn after reading med Brad Pitt, George Clooney m.fl. en film av bröderna Coen. Den var rätt bra, fast deras humor är sådan där att man efter filmen går runt med ett förvirrat leende. För roligt är det, men knäppt och egentligen vet man inte vad som är roligt. Äh, se den själva, jag är ju urkass på att förklara. 

2. Once, en irländsk "musikal" som handlar om en tjej och en kille som möts (no, no ingen kärlek) och ihop med några gatumusikanter gör de ett album. Jag somnade innan filmen hade hunnit komma igång, så jag vet inget om den. Men A sa att den var rätt bra och att musiken var bra. Vilket borde betyda att den faktiskt är bra, eftersom A är hård mot gulliga filmer.


Fotnot: bilderna hittade jag på google.se när jag sökte på filmernas namn.

Kalmarnäshäng

Nu blir det stan en sväng, sedan fortsätter jag mitt Kalmarnäshäng.
Det är riktigt bra här, på landet.

Äkta kärlek

Så sant som det är byggt i duplo.

Snart är det ett nytt år

Snart är det nyår, och jag funderar på mycket. Mest på var och hur nyåret ska firas. Men jag funderar också på året som har gått; vad som var bra/dåligt, vad jag vill göra igen nästa år, vad jag vill förändra och sådana tankar. Givetvis funderar jag också på om jag ska ge några nyårslöften, och i så fall vad för några löften som inte känns övermäktiga.

Hur brukar du göra med nyårslöften?

Bok-cravings!

Den här boken ska jag nog köpa imorgon (http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9185507679). Jag har bok-cravings (fast bokhyllan fortfarande är rätt välfylld).

Jag måste se hur mycket dyrare det är att köpa den ovanstående boken hemma, jämfört med Adlibris. Fast om jag köper från Adlibris lär allt för många andra böcker trilla med... Vilka problem jag har så här mitt i natten!

Frågesport

Och så en liten lista när jag ändå är igång...

Hur var du på dagis? Busig och överallt.
Hur är du att ha som arbetskamrat? Toppen.
Biter du på naglarna? Nej, usch.
Är du rädd för att få hängbröst? Nej.
Är du trevlig mot jehovas vittnen? Människor som människor. 
Hur homo är du på en skala 1-10 ? Alla är nog lite homo, 1.
Tror du på utomjordningar? Ibland. 
Om du var tvungen att välja en maträtt som du måste äta varje dag livet ut? Oxfilé med potatisgratäng.
Vad finns alltid i ditt skafferi? Pasta.
Vilken mat är den största missen att bjuda dig på? Fisk...
Ljuger du? Vita lögner, ja.
Har du kysst en polis? Nej.
Är du rädd för securitasvakter? Nej.
Har du någonting att dölja? Ja, det har alla.
Vad har du på din nyckelknippa? Nycklar, en bricka med mitt namn, ett hjärta från Ordning&Reda och ett Monkimjukisdjur (fast det har nog trillat av).
Kan du laga cyklar? Yesbox. 
Kan du fixa med bilar? Fixa sönder ska nog inte vara något problem, men att laga... 
Kan du baka bröd? Ja, med brända kanter och degigt i mitten.
Vet du hur man frostar av en frys? Nej, eller man stänger väl bara av den och torkar bort vattnet?

Julias favoriter

Mitt i all tristess skapade jag en liten favoritlista med bloggare. Jag lovar er att dessa är värda att läsa, i alla fall om man delar smak, humor och intressen med mig!

Ni hittar listan på den här länken: http://www.bloglovin.com/blogmix/854/julias-favoriter/

Ta er en titt på den och kommentera sedan vilka bloggar som borde ha funnits med, samt vad ni tycker om mina favoriter!
Det är alltid kul att utbyta tankar.

Nattblogg

Just nu har jag lite tråkigt. Jag undrar vem min pojkvän har ett förhållande med, mig eller datorn? Fast, i och för sig så krånglar inte jag lika mycket som hans dator gör. Kanske jag kan låta honom pilla på datorn ett tag till, medan jag roar mig med boken Där regnbågen slutar av Cecelia Ahern (författaren till P.S. I love you!).

Sedan ska vi sova tills vi vaknar.

Kom igen nu allihopa, vad händer på nyår?

Filmtips: Don't mess with the Zohan

Kollade nyss in filmen Don't mess with the Zohan. Den kan rekommenderas. Nu snackar vi inte en superb handling och fantastisk dialog i kombination med snygga kamerabilder, nej, vi pratar om ren underhållning som inte känns hopplöst löjlig.

Lite rastlös

Jag kan inte komma ihåg när jag senast var så här pigg och samtidigt hade så här lite att göra.
Det är svårt att njuta av att göra ingenting.
Därför måste jag hitta på något.
Vad det blir får visa sig med tiden.

För trött och mätt

Nu är jag mätt och trött. Nyss hemkommen från morföräldrarna. Vitlöksandedräkten är ett faktum, stackars A som jag ska träffa senare ikväll...

Jag är för trött för att skriva något filosofiskt/fyndigt/förnuftigt, så jag tänker lägga mig på soffan och lyssna på Guitar Hero-spelande samtidigt som jag ägnar mig åt något mycket roligare, tjejtidningsläsning!

Överklassproper

Att hitta kläder visade sig vara väldigt enkelt. Där inne i garderoben hängde en klarblå klänning, provad en gång. Men annars aldrig använd. Perfekt. Jag matchar den med en svart kofta, och ett lackskärp i midjan över koftan. Smyckena är pärlor och i kombination med mina röda naglar så ser jag verkligen överklassproper ut.

Det är bra för en middag hos morföräldrarna.

Annandag jul - fredag

Blogginläggen kommer inte tätt just nu. Men jag antar att det är så för alla, julens aktiviteter går före bloggskrivandet. Förutom för Madde, hon uppdaterar nästan mer än vanligt. Bra jobbat!

Idag är det dags för middag hos morföräldrarna. Skagentoast, oxfilé i rödvinssås med vitlökspotatisgratäng och hallon- och chokladkvarg. Det kan bli riktigt bra det här.

Nu ska jag dyka in i garderoben för att rota fram lämpliga middagsplagg. Det vill säga att det ska vara snyggt, men varmt (vi ska promenera till västra utfarten!) och sitta bra trots att det lämnar utrymme för en välfylld matmage. Bäst att börja leta nu...

Spelsugen!

Jag sitter här iklädd mitt nya underbara lila nattlinne och rosa fårtofflor, som jag fick av A igår, helt omgiven av alla julklappar jag fick igår. Men jag har inte tillräckligt med ork för att börja plocka undan allting. Det tar jag senare. Idag har jag lust att testspela två sällskapsspel som är nya, det ena heter Alias party (det fick jag av A) och verkar superroligt! Och det andra heter Absolut överens (vi alla systrar fick det av föräldratomten) och det verkar ganska klurigt. Haha.

Jag återkommer med rapport om spelen!

Puss på dig julafton

Nu är det redan juldagen, och jag är riktigt nöjd med gårdagen. Den innehåll allt som en riktigt julafton ska innehålla. Tidig uppstigning, morgonklappar, långfrukost, mys med familjen, tomtegröt, julkyrka, kalle anka, julbord, klappöppning och lek med klapparna.

Suveränt, helt enkelt!

Nu är det dags

Idag, julafton, vaknade jag klockan 06:43. Sedan läste jag klart boken jag höll på med, "Äcklig" av Constance Briscoe. Nu har jag hunnit skapa ett julkort och mailat ut det till folk, samt publicerat det i inlägget nedan. Den här bilden (nedan) tog jag på mig när jag hade satt mig framför datorn. Den ska illustrera.. ja, typ att jag är uppe tidigt.

Mobilklockan visar 07:46.

Okej allihopa. Nu sparkar vi igång den här dagen!

God jul!


Imorgon är det julafton!

Nu är allt klart inför morgondagen! Det känns ljuvligt.

Dags för lite tv-tittande innan jag ska krypa till sängs. Imorgon gäller det att vara på topp hela dagen! Jag längtar efter att få ge mina julklappar till A och i utbyte få mina av honom. Spännande! Den som väntar på något gott...

Jag önskar alla jag känner en riktigt god jul!

Julklappsrim

Hihi, nu har jag rimmat till mina julklappar som jag ska ge till A. Jag fick lite blodad tand, så jag kanske rimmar till alla andra julklappar också! Vi får se.

Min julklädsel

Idag ska jag försöka hitta ett rött sidenband till min julaftonsklänning. Jag bara vet att det kommer bli perfekt. Svart sammetsklänning, rött sidenband och glänsande svarta strumpbyxor till det. Och det toppar jag med guldörhängen och guldarmband. Inget halsband eftersom klänningen är hög i ringningen fram och djup i ringningen bak. Håret ska jag låta vara fluffigt och fräscht, sminkningen ska vara enkel. 

Bildbevis på allt det här kommer ni att få se på julafton, för antagligen kommer jag att blogga då också. Är man en datanörd så är man. Det är dumt att trotsa naturlagarna, ungefär.

Julledigt

Ja, så som min decembermånad har sett ut så var det en otrolig tur att jag lade ner tanken på en julkalender på bloggen. Och bra gick ju det, det har funnit tusentals andra bloggkalendrar att följa. Vilket har gjort att julen snart är här, tre dagar kvar. Wow! Jag saknar lite julkänsla, men annars är det bra. Jag är så otroligt nöjd att få vara ledig att jag inte riktigt vet vad jag ska ta mig till. Dessutom tror jag att julafton kommer bli riktigt bra, det har jag på känn.

Obs! Jag vill bara att ni noterar att jag är vaken klockan 01:04, utan att vara på fest. Det är nog nästan första gången på hela hösten.

Pust.

Nu har jag varit på begravning och så har jag rest hem. Och så har jag bakat julgodis.

Bilkörning

Nu har jag kört en liten sportbil på isiga och snöiga smågator i mörkret i en by som jag aldrig har varit i förut. Det var en utmaning.

Min lilla lillasyster

Min lillasyster som snart fyller 6 år är supergullig. Hon heter Maja.

Jag tänker inte lägga upp en bild på henne, för hon är för lite för att kunna svara på om det är okej eller inte för henne. Eller svara kan hon ju, men hon förstår nog inte innebörden.

Men hon är jättesöt, det kan jag intyga.

Andrea! Och alla andra

Andrea om du läser det här, så vill jag först be om ursäkt för att jag inte har tagit mig tid att höra av mig och svara på din kommentar för några veckor sedan. Sedan vill jag säga att jag gärna träffar dig på jullovet! Just nu är jag hos pappa, men kommer hem på lördag kväll. Kanske vi hinner träffas något i mellandagarna? Det skulle vara roligt! Jag hör av mig när jag har kommit hem igen.

Och till alla andra som har velat festa med mig på jullovet, tveka inte att höra av er! Jag har varit lite asocial senaste tiden, livet har inte varit det bästa. Men jag längtar efter att träffa alla er som jag inte har hunnit träffa speciellt mycket under hösten.

Och angående nyår, jag är inte säker på att det blir Xit:s nyårsfest. Så därför undrar jag om någon annan har några roliga nyårsplaner som man kan haka på?

Lugn och ro

Nu sitter jag hemma hos pappa i Dalarna. Äntligen en helt ledig dag. Dessutom bor han i en sådan minimal by att lugnet smittar av sig direkt. Skönt!

Imorgon är det begravning och på lördag åker jag och syster hem till Åland igen. När vi har kommit hem har jag nästan en hel månad tillsammans med älsklingen. Det ska bli otroligt skönt, han betyder så mycket för mig.

Sedan laddar vi inför julafton!

Räcker det snaart?

Nej, jag orkade/hann inte ta några bilder på de nya kläderna. Jag gör ett nytt försök när jag kommer hem på lördag.

Nu ska jag packa och sedan sova. Som Ebba von Sydow säger; jag ska sova fem kvart i timmen.

Typ en kompromiss

Okej, okej. Om jag blir klar med skoluppgifterna före klockan 21 ikväll, då tar jag bild på kläderna jag har köpt. Bra deal va?

Att bowla är kul!

Nu är jag hemma från bowlingen. Det gick faktiskt riktigt bra idag! Jag spelade med Johanna och Malin, på en bana som bara strulade (i princip!). Johanna blev the great winner, men både jag och Malin presterade bra och är nöjda (okej, jag vet inte med Malin, men jag antar det). Och roligt var det.


Dessutom fick jag veta att deadlinen för psykologiuppsatsen (där jag skriver om mental träning) är uppskjuten till fredag. Men detta påverkar inte mig speciellt mycket, jag tänker ändå lämna in den imorgon.

Shopping inför julledigheten

Förresten så köpte jag två klänningar (jul, nyår), två t-shirtar (de jag skrev om från Gina), två kjolar (en till begravningen och en 80-talsrosa), två skärp (läder, lack) och ett par skor (blå mocka) i helgen. Stockholm hade mycket att bjuda på till mig. I efterhand, när jag har slängt ett öga på ekonomin, känns väl inte alla inköp lika lyckade. Men jag är ändå nöjd med dem. Jag lovar inte att bildbevis kommer på allting, men jag ska försöka ta bilder om och när jag hinner.

Dessutom handlade jag ju julklappar till halva världen (så kändes det i alla fall, egentligen var det väl bara till min familj). Nu är jag redo för jul och allt vad det innebär. Hur ligger du till i förberedelseschemat?

Det finns ett ljus, någonstans

Snart ska jag upp till idrottsgården för lite bowling med klassen. Därefter ska jag gå hem för att skriva klart uppsatsen (jag har bara halva slutdiskussionen plus korrekturläsning kvar!) och öva på presentationen om skolmassakern i Kauhajoki som min grupp har imorgon. När presentationen är avklarad (ungefär vid lunchtid imorgon) kommer jag räkna det som att höstterminen är avslutad. För efter lunch har vi pysseltime, fast jag ska vara med och tycka till om den nya läroplanen, och sedan åker jag iväg till Sverige för att hinna umgås med min pappa + familj, innan begravningen som är på fredag.

Så med andra ord kommer jag att vara i Sverige från onsdag eftermiddag till lördag kväll. Jag kommer ta med mig datorn, men jag vet inte om jag orkar blogga något. Känslomässigt är det en ganska jobbig resa.

En våg av lättnad

JAAA! Snart är jag klar med uppsatsen, det skulle inte kunna kännas bättre.

Till och med frisören

Idag var jag till frisören och klippte mig. Då pratade vi om mitt skolarbete och examensarbete. Hon kunde inte förstå hur vi kan ha så mycket skolarbete på en och samma gång. Och att vi får alldeles för lite tid till examensarbetet i förhållande till hur omfattande det ska vara.

Tyder inte det på att vi verkligen har för mycket i skolan, om till och med min frisör reagerar på det?

Ett moment avklarat

Nu har jag slagit in alla julklappar.

Jag är bra.

Ett kliv till

Det svider i ögonen, huvudet pulserar av värk och kroppen smärtar för varje rörelse jag gör. Det kallas för väldigt lite sömn och begynnande förkylning. Just nu är det för mycket av allting för att jag ska orka med något.

Kanske jag kan dricka en kopp kaffe och sedan slå in julklapparna.

Jag är vid liv

Igår åkte jag båt för att få träffa min älskling. På båten åt jag kebabburgare med pommes. Det var gott.

Idag har jag tvättat kläder åt A när han var i skolan. När han kom hem bakade vi pepparkakor och städade. Bra saker! Snart ska jag klä mig lite fint och ta A i handen för att vandra in till Vällingby City. Därefter ska vi ta tunnelbanan till Robert och Emil. Hos Robert och Emil ska vi äta och dricka öl. Kanske blir det utgång, kanske inte.

Livet rullar på som det ska nu.

Böcker får tankarna att spinna

Pust, jag kom på att mina böcker som jag har lånat från biblioteket ska lämnas tillbaka under helgen. Och det här är inte vilka böcker som helst, utan det är material till examensuppsatsen. Och jag kan inte låna om böckerna för det har jag redan gjort fyra gånger, vilket är max. Så därför fick jag nyss minsann sätta mig och välja ut sidor som ska kopieras imorgon i skolan. När jag ska hinna med det vet jag inte. Och jag upptäckte nyss att en av böckerna var som en bibel för mitt examensarbete, utan att jag har läst den. Den måste jag nog låna igen, efter att jag har lämnat tillbaka den. Krångligt. 

Tillbaka till kopieringen, vi kan väl säga så här om antalet sidor som ska kopieras; det är närmare 100 än 50. Jag undrar om inte det är olagligt eller något? Som fildelning, typ. Hu, hur skulle det se ut i min framtid som jurist: "Juristen Julia Lindfors blev tidigare dömd till böter för olaga kopiering ur en bokkälla till hennes examensuppsats. Nu arbetar hon med att den svenska lagen efterlevs, vilken till exempel säger att upphovsrättshavaren har rätt till en viss andel av den ekonomiska vinsten för publicerat material. Material som Julia själv har struntat i att betala för."

Snart fit for fight

Här sitter jag, nybadad och fin. Snart ska jag måla naglarna, äta godis och kolla på desperate housewives. Och sedan ska jag skriva på min uppsats och packa, för att imorgon åka till älsklingen direkt efter skolan. 

Fast först ska jag föna håret och cykla till minimarket för att inhandlat ovanstående godis. Allt måste ske i rätt ordning.

Gina Tricot - varför?!



Ja, jag lär ju inte komma hem med alla dessa plagg från Gina Tricot efter helgen. Men jag ska i alla fall försöka köpa två av tishorna (den rosa med texten "To be honest, I am a liar" och den gråa med tjejansiktet med wonder lips). Och så ska jag satsa på två av klänningarna (den svarta med frasiga paljettstråk och den gråa med djup ryggringning) och en kjol (den svarta med hög midja och lång längd, begravning på kommande...).

Varför Gina Tricot gör du så här mot mig?! Förstår du inte att jag inte har råd med allt jag vill ha? Orättvist.

Men storasyster, om du ser det här inlägget och inte har köpt julklapp till mig redan; du kan skippa mascaran och läppstiftet och istället ge mig något av ovanstående plagg! Eller nä, jag vill ju ha mascaran och läppstiftet också. Men kära pojkvän, om din inspiration tryter. Här har du förslag! Hihi. Ja, eller så kan ju alltid tomten bidra med en del...

Uppsatskoma

Nu jäklar sätter jag fart och skriver MYCKET på uppsatsen! Räkna inte med att jag kommer vara kontaktbar ikväll.

Ha det bra så länge.

Fram och tillbaka, hit och dit

Nyss hemkommen från skolan, snart ska jag ge mig iväg till tandläkaren och sedan vidare till Röda Kors-gården för att ge blod. Förhoppningsvis tar det inte mer än en timme, så att jag hinner till skolans för en idrottslektion (som jag inte kan vara med på när jag har gett blod).

En vanlig måndag

Nu har jag kollat på Design: Simon & Tomas och samtidigt msnat med älsklingen. Men jag suger rätt hårt på att fokusera på två saker samtidigt, så jag vet inte riktigt vad som hände i tv-programmet och jag vet inte riktigt vad A har skrivit.

Jag tror att det börjar bli dags för mig att sova, så att jag orkar med tandläkare och blodgivning under håltimmarna imorgon.

Mental träning skulle behövas för att skriva den här uppsatsen

Min uppsats om mental träning so far.

Framsida: check!
Innehållsförteckning: check!
Frågeställning: check!
Inledning:
Faktadel:
Analyserande slutdiskussion:
Källförteckning: che...

Ljuvligt!

Mmm, nybakta scones. Låt mig bara njuta!


Den där dumma uppsatsen kan ta sig någonstans.

Norsk sångerska värd att lyssna på

Lyssna bara, Marit Larsen från Norge är härlig. Precis rätt känsla i hennes låtar från albumet The Chase.


Att ge eller få, det är frågan

Just nu har jag en enorm lust att bara springa runt på stan och inhandla julklappar! Jag vill verkligen få alla klappar köpta... Dessutom är det faktiskt roligt att få ge till andra. (Jag vet, jag börjar bli gammal.)

Det skadar ju aldrig att slänga ner något åt en själv när man väl är på språng, ingen räknar ändå så noga hur mycket pengar som har gått under julklappsshoppingen. Perfekt!

Gillar du bäst att ge eller få julklappar?

Imorgon blir en bra dag!

Äh, ni var ju verkligen inte bra på att ge julklappstips! Blä på er för det.

Imorgon tror jag att jag ska köpa julklapp till A, hihi. Skönt om jag får det gjort!
Dessutom ska jag till tandläkaren imorgon.
Och så ska jag gå och ge blod imorgon.

Tummen upp för det.

Behöver julklappsinspiration!

Vad ska ni ge i julklapp till era föräldrar? Ge mig tips! Jag har så många föräldrar att dela ut klappar åt. Mamma, Mika, Pappa, Susanne, Adams mamma och Adams pappa.

Luft!

Nu har jag så många levande ljus på i mitt rum att jag snart dör av syrebrist. Det är inte bra. Jag kanske måste släcka några? Och samtidigt förstöra mysigheten...

Söndag, igen

Nu har älsklingen åkt hem till Sverige igen och här sitter jag ensam och ledsen. Men jag har i alla fall min nya telefon att leka med ikväll! Dessutom ska jag försöka börja läsa i en bok till mitt examensarbete, eller arbeta på min uppsats om mental träning. Fast om jag känner mig själv rätt så kommer jag pyssla med nya mobilen, läsa tjejtidningar (ja, plural) och sedan mysa framför tvn. Men det är lugnt, jag har hur mycket tid som helst i veckan att göra skolarbeten.

Skönt att inte känna stressen.

Kung Fu Panda

Nyss kollat på Kung Fu Panda. Haha, jaa. Vad ska man säga? Det var en tecknad actionfilm helt enkelt. (Animerad heter det tydligen enligt A... Vem bryr sig?)

Fredagsuppdatering

Idag var jag till posten och hämtade ut mitt paket med mobiltelefonen, STC-boxen och ett minneskort till telefonen. Allt gick jättebra, så credd till posten som skötte det snyggt. Telefonen har jag sysselsatt mig med ett bra tag idag, det tar lite tid att vänja sig vid touch screen, speciellt när man ska skriva sms... Haha. Men hittills är jag supernöjd! Samsung Touchwiz Pink är det alltså som jag har.

Dessutom har jag hunnit umgås med A riktigt mycket idag, härligt. Just nu sitter han i deras biorum och kollar på någon konsert-dvd tillsammans med Lumpo. Själv är jag inte speciellt intresserad av att kolla på den. Jag väntar på att idol ska börja!

Förresten, grattis till ditt nya extrajobb Frida! Jag blev så förvånad när jag träffade dig på KappAhl att jag aldrig kom mig för att säga det. Haha.

Imorgon ska jag och A vara barnvakter till hans lillasyster, så vi lär vara sysselsatta. Haha.

Ha det bra!

Puss på er!

Jag är omgiven av underbara människor. Ni behövs!

Oh, darling

Om några minuter står min favorit i dörröppningen och säger "Honey, I'm hooome!". Typ.

Ge blod - en julklapp till de sjuka

Nästa vecka är det dags för blodgivning här på Åland igen.

Den som ger blod räddar livet på många, såväl människor som råkar ut för olyckor som personer som har ett ilsket virus som inte ger med sig om inte blodet byts. Tänk på dem som behöver ditt blod för att överleva. Tänk på att det likaväl kan vara du som ligger där och är i desperat behov av blod.

I Finland får man inte någon ersättning för att man ger blod, vilket är bra. Blod ska inte ges för pengarna, det ska ge för att man har ett gott hjärta (japp, i båda syftena).

Det är inte farligt för en frisk person att ge blod.
Blodgivaren måste vara minst 18 år.
Du får inte ha varit förkyld närmsta tiden före.
Du får inte ha t.ex. aids.
Du får inte ta droger.
Du måste ha med ett giltigt identitetsbevis.
Det är ungefär de "reglerna" som finns.

Blodgivning på röda korsgården i Mariehamn:
Tisdag den 9 december klockan 12-18
Onsdag den 10 december klockan 12-18
Torsdag den 11 december klockan 9-15

Seså allihopa nu, ta er dit!
Ge blod för din egen skull!

Allt eller inget - svart eller vitt - bra eller dåligt

Visst märker ni att jag bara klagar hela tiden? Och jag vet precis varför, pressen att komma in på juristprogrammet vid Stockholms universitet är extrem. Och jag avskyr att inte kunna veta säkert hur det blir.

Men jag ska försöka hålla modet uppe och inte fokusera på betygen hela tiden. Jag har bra betyg, jag är stolt över dem och jag är absolut inte missnöjd med mitt medelvitsord. Jag vet att jag är bra. Men pressen gör att allt som inte är klockrent är dåligt. Trist att livet ska tyngas av sådant här. Visst?

Idag kör jag en sådan här i bloggen, får se om det är något jag kommer att fortsätta med.
Tre bra saker med den här dagen:
1. Klockan 22 får jag pussa världens bästa!
2. Jag har inget skolarbete som jag måste göra ikväll = ledig kväll.
3. Mitt kursvitsord i historia ökar mina chanser att höja slutvitsordet.

Okej, idag blev det två saker (av tre) som handlar om skolan. Men jag försökte faktiskt att inte få in skolan så mycket där. Skolan. Skolan. Skolan. Det är svårt att inse hur stor del av mitt liv som den slukar.

Besviken på postservicen på Åland

Man kan gå in på postens hemsida och kolla var ens paket befinner sig (det enda man behöver är en jättelång "kod"). När jag nu gick in och sökde efter mitt paket, visar det sig att det har legat för avhämtning på posten sedan i måndags. Utan att jag har fått något avi hemskickat.

Mamma sa att en gång när posten hade tappat bort hennes avi, så sa postpersonalen att hon måste vänta tills påminnelsen skickades ut innan hon kunde hämta sitt paket. För posten har tydligen så otroooooligt många paket att de inte kan söka efter det om de inte har fått någon speciellt kod för var det finns. Nu hoppas jag verkligen att posten har något system för att rätta till sina egna misstag. Kanske skynda på utskicket av påminnelsen? Det är inte okej att de tappar bort folks avi och inte ser till att de ändå får sina postpaket. Det är inte vi som ska behöva lida för deras slarv.

Om inte mitt avi har kommit imorgon så ringer jag till posten och frågar var min lilla papperslapp, som är biljetten till min mobil, befinner sig.

Ingen bra dag idag heller

Usch, jag blir mer och mer deppig för varje dag som går. Jag är inte på topp nu alltså. Fan, jag bara ser hur min dröm krossas framför mina ögon. Hur ska jag komma in på juristprogrammet? Vilken jävla ångest alltså.

En brun tack, tomten!

Nu när jag tänker till så är nedanstående byrå snyggare i den här färgen. Så det så.


Ja, tack tomten!


Den heter MALM och kommer från IKEA och länken finns här: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80107158

Glöm bort den här dagen

Snart pilates, jag är inte på humör. Just nu känner jag för att lägga mig på soffan och dra något gammalt på mig samtidigt som något gammalt spelas omkring mig.

Nåja, jag vill ju inte hamna på svarta listan - hujj! - så det är bäst att jag går iväg till Avancia nu.

Lite dåligt humör just nu

Hå hå, idag har jag skrivit mitt sista prov innan julen. Superskönt! Dock är jag missnöjd, igen. Jag ställer sjukt höga krav på mig själv och blir missnöjd för minsta lilla. Varför ska det vara så höga betygskrav för att komma in på juristprogrammet vid SU? (Och varför ska det vara "enklare" att få bra betyg i Sverige? Orättvist.)

Dåligt tålamod

Nu vill jag ha min mobil. Nu. Nu. Nu. Niklas i min klass sa att cdon.fi tidigare inte har skickat till Åland p.g.a. struligheter med tullen och nu när det dröjer med min mobil blir jag lite fundersam.

Vad är era erfarenheter av att beställa från cdon.fi till Åland? Kommentera!

Facebook

Idag beslöt jag mig att återaktivera mitt Facebook-konto, eftersom jag vet att mycket händer på Facebook som inte når någon annanstans på internet. T.ex. gruppers diskussioner.

Jag är egentligen emot Facebooks maktstil, det är liksom Facebook mot den lilla människan där Facebook helt kallt snor åt sig några rättigheter. Taskigt.

Men, det var inte det inlägget skulle handla om, utan om det faktum att jag idag har fått fler mail enbart från Facebook än vad jag har fått senaste veckan. Det är sjukt. Det går väl att stänga av den här mailfunktionen antar jag. Annars har jag en till orsak att ogilla FB.

Aldrig

NU är jag ikapp Frida och Liz vad gäller Desperate Housewives. Bra, då kan vi diskutera det hela dagen imorgon istället för tråkiga skolämnen. Och på tal om skola, vad tror ni att jag ska göra nu? Jo, plugga såklart. Det kommer man aldrig i från. Aldrig. Förstår ni? Aldrig!

Strultisdag

Min blogg strular lite, men jag hoppas att det ordnar sig snart.
Mobilen har ännu inte kommit på posten, jag hoppas att den inte har fastnat i tullen!
Jag har kommit på orsaken till huvudvärken, jag är ju granallergiker och lilla julsgranen står fint i vardagsrummet.
Jag är inte motiverad för att ha innebandy på idrotten i skolan, jag vill hellre kolla på DH.

Omotiverad

Nu ska jag äta choklad och plugga. Önska mig lycka till!

DH FTW

Nu har jag kollat på två avsnitt DH, det är definitivt dags för ett tredje idag. Jag är trött, seg och allmänt omotiverad. Efter det avsnittet ska jag plugga företagsverksamhet. Jag måste. Jag ska inte jobba ikväll, vilket jag annars alltid gör på måndagar, så jag kan inte skylla på det om jag inte pluggar.

Hihi, ja, jag har en fjortisrubrik.

Julkalenderns varande och icke varande

Föresten så gav jag upp idén med en julkalender i år igen. Mitt liv innehåller lite för mycket just nu för att jag ska orka/hinna satsa på en julkalender. Bara så att ni vet.

Men misströsta inte! Malin (http://mejlajn.blogg.se) har en julkalender på sin blogg, med superfina (förhoppningsvis) bilder på olika bloggare. Perfekt inspiration till de kreativa (inspireras av Malins fina teckningar) och till de bloggkåta (hon länkar till bloggaren). Första december hittar du här: http://mejlajn.blogg.se/2008/december/forsta-december.html

Spänningssökande

Måndag, seg dag. Kvällen ska spenderas på plugg. Är era liv mer spännande?