Hjälp: frasiga vinterläppar?

Mina läppar är oftast torra, trots att jag är flitig med läppfett (utan alkohol!) hela tiden. Den här "vintern" har mina läppar varit som ett enda flagnande parti.

Har någon ett bra tips att dela med sig? Hur gör du för att behålla läpparna hela och mjuka under vintern?

Modeveckan

Jag försöker hänga med i vad som visas på Stockholm fashion week, men det är inte alldeles lätt. När man sitter framför en dator i ett kallt rum med tusen ylleplagg på sig, känns inte fashion week som något befintligt begrepp. Det jag har lyckats uppfatta är i alla fall att Elin Nyström och Pudel har levererat det som fallit mig mest i smaken. Tror jag. Jag har inte sett alla designers och jag har inte sett alla plagg från alla visningar. Mycket inspiration har jag i alla fall fått!

Vilka är dina favoriter på modeveckan?

Sista januari

Nu är jag hemma från skolan igen. Min mobil krånglar (telefoner ska fungera!), sömnkontot är halvfullt och tankeverksamheten är halv.

Imorgon är sista skoldagen på tre veckor, skönt. Jag måste komma bort från kraven och stressen ett tag. Vi har först två veckor praktik, sedan har vi en vecka sportlov och efter det har vi två dagar till att skriva praktikrapport. Min tid och min energi lär räcka längre. Hör av dig om vi ska hitta på något under praktikveckorna.


Bee movie

Jag och A hann kolla på 9 minuter av Bee movie innan vi blev avbrutna. A skulle hjälpa till och bära in det nya bubbelbadkaret! Det tar jag mer än gärna en paus för. Jag ser framför mig levande ljus, romantisk musik, champange, jordgubbar och så A och jag såklart. Undrar om det är klart till alla hjärtans dag?

Nu; fortsätta kolla på Bee movie.

Ekonomisk rådgivning

I skolan var det en kvinna från folkhälsan som föreläste om ekonomisk rådgivning och att planera sin ekonomi. Superbra, tyckte jag.

Hennes allra bästa tips var att ha tre bankkonton.
1. Lönekontot - hit kommer lönen (+ andra inkomster), sedan ser man till att t.ex. hyra och lån dras automatiskt från det här kontot.
2. Fasta utgifter-kontot - här lägger du undan pengar till de fasta utgifterna (försäkring, mobilräkning, el, vatten...). Även fast många av dessa utgifterna betalas en gång i kvartalet eller årsvis så kan du själv räkna ut hur mycket de kosta för en månad (årskostnaden delad på tolv). Direkt efter att lönen har kommit för du över den uträknade summan för alla de fasta utgifterna, då vet du med säkerhet att du har råd med dessa när räkningen dyker upp.
3. Lyx- och flärdkontot - här sparar du en liten summa varje månad, dessa pengar får du sedan unna dig själv till något "onödigt".
De pengar från inkomsten som sedan blir över (efter fasta utgifter-kontot och lyx- och flärdkontot) använder du till mat, bensin, kläder o.s.v. Då har du lättare att beräkna hur mycket varje del får kosta!

Det var dagens ekonomiska råd. Hoppas ni kan ta till er det och applicera det i era egna liv.

Förkylning hjärta Julia

Kort uppdatering, dagen har flytit på rätt bra. Dock hade jag kunnat få sovmorgon imorse, men systemet funkade (såklart) inte. Nåja, jag överlevde. På samhällskunskapen hade vi en föreläsare som varit följeslagare (hjälpperson) i Palestina. Mycket intressant! Jag måste läsa på lite mera om konflikter i världen.

Så här såg min planering för dagen ut:
9-14 Skola
14-16 Planera och förbereda tjejgrupp
16-17 Första tjejgruppsträffen
17-19 Bilteori
19- Plugga historia

Historiapluggandet får vänta tills imorgon. Fast jag befarar att sjukdomen kommer drabba mig, jag mår inte bra alls. Förkylning hjärta Julia.

Stress imorgon

Imorgon blir en stressig dag:

9-14 Skola
14-16 Planera och förbereda tjejgrupp
16-17 Första tjejgruppsträffen
17-19 Bilteori
19- Plugga historia

Räkna inte med speciellt mycket blogguppdateringar...

Nya hårfärgen

Här är håret med den nya hårfärgen:
image220
Ignorera att jag ser trött och sliten ut.
image221

Godnatt.

Plötsligt händer det!

Idag hände det, äntligen. Jag blev med page...

image219
...och är supernöjd!

Ikväll kompleterar jag den nya frisyren med ny hårfärg.

Mimi 18 år

image212Idag är det Mimis artonårsdag. Stort grattis till henne. Igår var vi ett gäng tjejer till henne på födelsedagsmiddag. Det var riktigt roligt!

Här kommer några bilder från kvällen (klicka för att se dem större):


Min outfit kvällen till ära.


Linnea och Mimi i köket.


Fia och Andrea "stal" godis.


Anna, Hanna, Linnea, Mimi och Fia vid middagsbordet.

Rubriker är svåra saker

Igår blev det fredagsmys med bastu och Let's dance. Helt rätt att Tilde åkte ut. Helt rätt att juryn älskade Linda. Det gör jag med. Dessutom tycker jag att jive är en rolig dans. Någon gång i framtiden ska jag gå en jivekurs.

Dagen har hittills varit rätt lugn och stillsam, lite byggjobb hemma hos familjen Mattsson men annars bara chill. Ikväll bär det av till Järsö för att fira Mimis 18 årsdag. Det ska bli superroligt! Jag ska försöka komma ihåg kameran och dokumentera kvällen. Jag har ingen inspiration till klädsel. Funderar på jeans med hög midja och blommig skjorta, men jag är inte alls säker. Klänning är ju det ultimata festplagget, men jag har burit klänning non-stop i flera veckor nu.

På måndag ska jag klippa mig och jag vet fortfarande inte hur det blir. Jag tror att jag tar av en del på längderna och kortar av pannluggen lite. Precis som vanligt med andra ord.

Varför kan jag inte räkna matte?

När jag steg in i klassrummet tänkte jag "det här kommer att gå galant". När jag hade gjort de sex första uppgifterna på provet tänkte jag "jag är oövervinnelig". När jag lämnade upp provet tänkte jag "varför kan jag aldrig förstå logiken i matte?".

Matteprovet gick inte alls lika bra som jag hoppats. Jag är verkligen nöjd om jag får en trea.

Effektiviteten är kvinnans moder

Effektiv skoldag idag. Effektivt skolarbete ikväll. Effektivt slöande på kommande.

Hjälp mig! Jag har ingen aning om hur jag ska klippa mig på måndag. "
Likadant" som alltid? Ta av mycket på längderna? Klippa kortare sned-/pannlugg? Klippa bort luggen? Förslag?

Har jag hål i fickan?

Jag är alltid som mest shoppingsugen när jag försöker spara pengar. Dessutom är jag mycket duktig på att intala mig själv att allt jag vill ha är väldigt nödvändigt...

Har du lika svårt att låta pengarna ligga och växa som jag har? Hur gör du för att inte spendera dem på "nödvändiga" saker?

Nu ska jag läsa nya ELLE-tidningen och sedan pussas med A.Mindre än en halvtimme senare: jag har bokat tid för klippning den 28.01.2008 på Klipp upp! (Observera dock att jag enbart tog klippning, jag ansåg att färgningen var för dyr med tanke på mitt sparande...).

En helt vanlig tisdag ?

Ja, dagen har (ännu) inte inneburit något kärleksmys alls. Men dagen är inte slut ännu och när A kommer hit ikväll ska jag bjuda honom på hemmabakad morotskaka. Det är han värd!

Idag i skolan fick jag bara kolla på idrotten, eftersom jag fortfarande har ett öppet sår på foten får jag inte duscha i allmänna duschar. Det var trist. Jag längtar verkligen tills jag får röra på mig så att jag blir lite svettig.

Efter skolan skjutsade mamma mig, Johanna och Sofia till några lågstadieskolor. Vi satte upp lappar om vår nybildade tjejgrupp. Det är en skoluppgift som ingår i ungdomsledarskapen. Så om du känner någon som går i 6an (eller om du själv gör det) som är sugen på att vara med i en tjejgrupp, kontakta mig! Nästa tisdag drar vi igång.

När lapparna var uppe åkte jag och mamma via banken en sväng, jag öppnade ett sparkonto så att jag säkert ska ha pengar till Rhodosresan. Det närmar sig, nästan...

Ute snöar det och är härligt, det gör mig glad!

Dålig bloggdag

Idag är det en riktigt dålig bloggdag, däremot har jag känt mig relativt effektiv och flera orosmoment har lättat idag.

Just nu försöker jag vara tusen och en personer på samma gång och jag försöker även göra lika mycket, samtidigt. Det resulterar i att inget blir helt färdigt och att sömnen blir uppskjuten, som vanligt. Jag måste lära mig att prioritera. Det är ett faktum att jag är sämst i världen på att prioritera!

Imorgon är det min och A:s 16 månadersdag, jag ska försöka fundera ut något lite mer speciellt att göra. Får se hur det går... Jag antar att bloggen blir lite lidande, för tro det eller ej, men jag prioriterar A före bloggen!

Darling

image211Jag såg nyss filmen Darling. Den handlar om Eva, en överklasstjej, som stöter på problem. Först är hon otrogen mot sin kille, sedan finner hon sig själv pank med flera månaders obetalda hyror liggandes i byrån. Filmen handlar även om Bernard, en 61-årig man som efter skilsmässan har svårt att klara av allt vad det innebär att ensam ta hand om en villa. Av en ren slump hamnar både Eva och Bernard på McDonalds, för att tjäna pengar, och utvecklar en sorts vänskap.

Jag tyckte att filmen var långsam, händelselös och förutsägbar. Allting skedde precis som man förväntade sig, alla scener var avskalade och enkla. Budskapet i filmen var något i stil med hur livet kan ta vändning och inte alls bli som man har förväntat sig, man möter människor man aldrig hade väntat sig, i och för sig en mycket bra idé. Men filmen väckte enbart en känsla hos mig, likgiltighet.
Betyg: J J J J J

Mys-pys

Jag har haft på mig pyjamas hela dagen och knappt stigit upp ur sängen. Jag och Adam har kollat på Desperate Housewives och på Beck Advokaten. Och jag har kollat på Grey's Anatomy efter att han åkte hem.

Snart ska jag gå i duschen, plåstra om mitt operationssår på foten och sedan krypa ner i sängen (pyjamas, såklart) igen och kolla på Darling.

Söndagsdepp

Idag är ingen bra dag.

Jag orkar inte med skola imorgon.

Gipset borta, men problem ändå

Idag fick jag bort gipset. Men tyvärr glömde de kolla på mitt operationssår. Det hade inte läkt färdigt och var halvöppet. Som tur var så känner mamma en sjuksköterska så vi for hem till henne och hon har nu tejpat fast såret. Jag får däremot inte blöta det före det har läkt bättre... Mera pensionärsduschande. Suck för ÅHS alltså.

Onsdag

Först vill jag tacka för era kommentarer kring böckerna i föregående inlägg! Jag har inte bestämt mig för vilken bok det blir ännu, jag har ännu ett par dagar på mig att besluta det (tills jag har läst slut den bok jag läser just nu).

Idag har jag först varit i skolan 8 timmar, som vanligt ganska jobbigt och krävande. Ikväll har jag även varit på direktionsmöte i ca. 2 timmar, vilket även det kräver koncentration. Därför känner jag mig nu som en kokt broccoli i hjärnan och är inte helt säker på vad det egentligen är jag skriver.

Just nu sitter jag hemma hos A och skriver blogg, han är själv och jobbar på tillbyggnaden.

Imorgon får jag bort mitt gips. Gissa vem som har längtat?

Hjälp mig att välja bok!

Senare i vår ska vi skriva en reflektion över en bok och vi har fått en boklista med olika böcker. Eftersom mamma har väldigt många böcker hemma frågade jag henne om hon kunde plocka fram de böcker hon hade som också fanns med på boklistan. Det resulterade i två böcker; Anhörig av Katerina Janouch och Svinalängorna av Susanna Alakoski.

Nu frågar jag därför er bloggläsare om råd. Har du läst någon av de här två böckerna? Rekommenderar du den eller inte? Har du läst båda böckerna? Vilken tyckte du att var bäst i så fall?

Trött

Det har blivit problem med vårat schema i skolan och det har lett till att vi har lite olika schema varje vecka. Det är irriterande och man kommer säkerligen att glömma bort lektioner.

Ikväll ska jag vara med Adam och hjälpa till att få klart nya delen i hans familjs hus! Det ska bli roligt!

Jag är jättetrött idag och jag är jättetrött på att behöva gå på kryckor.

H&M shop online

När H&M vårkatalogen kom hem för ett tag sedan blev jag salig! Jag tycker att H&M har fått till det riktigt bra med många plagg. Fler än vad de annars brukar lyckas med (dock blev jag lite besviken på de Marimekko-inspirerade plaggen, tantvarning!). Därför slängde jag idag ihop, inte bara ett utan, två kollage med kläder jag gillar från H&M!

Kommentera gärna och säg vilka plagg du tycker att är fina och vilka du hellre skulle se i en container hos MISE!

image209

image210Måndag, ack dessa måndagar

Ny vecka, nya tag. Måndagar, under vinterhalvåret, är extremt tunga. Skoldagen har knappt varit uthärdlig och dessutom har jag inte druckit något kaffe idag. Min hjärnverksamhet ligger på noll. Och snart ska jag försöka plugga naturkunskap, jag dör.

Ikväll ska jag till Adam och kolla på hur långt dom har kommit i tillbyggnaden nu då. Det borde vara tapeter i halva Adams blivande rum. Spännande!

På onsdag är det direktionsmöte, på torsdag ska jag ta bort gipset och på fredag har jag prov.

Att-göra-när-gipset-är-borta

Jag längtar till nästa helg, då gipset är borta och jag är fri att göra vad jag vill.

Att-göra-när-gipset-är-borta lista:
1. Ta ett fotbad i mammas elektroniska fotbad.
2. Fila foten/fötterna.
3. Klippa tånaglarna.
4. Raka benen.
5. Smörja in kroppen.
6. Hårinpackning.
7. Ansiktsmask.
8. Peela benet + foten.
9. Smörja in foten en extra gång.
10. Bada bastu.
11. Bada badkar.
12. Testa mammas spikmatta.
(Ej i kronologisk ordning...).

Dessa saker som jag brukar göra för att skämma bort kroppen har jag saknat extremt mycket. Jag vet att hårinpackning och ansiktsmask är möjligt att göra även fast man har gips. Men det är jobbigt att sitta där på pallen i duschen i tio minuter och vänta. Jag tycker bäst om att kombinera bastu/badkar med hårinpackning och ansiktsmask. Det gör att man verkligen känner sig fräsch efteråt.

Helgen i korthet

Nu är det bara några timmar kvar av helgen. Mina planer är inte speciellt många, räkna lite matte, plugga lite naturkunskap, läsa lite Liza Marklund Nobels testamente och sedan bara vara. Skönt!

Helgen har tillbringats tillsammans med Adam. Mysigt, och skönt. Jag är inte så pigg på att göra saker när det där dumma gipspaketet sitter kvar på benet. I fredags kollade jag och Adam på Damages, säsong ett avsnitt två, tre och fyra. I lördags kollade vi på Damages, säsong ett avsnitt fem. Och så kollade vi på Eastern Promises också.

Damages är alltså en serie, ännu en advokatserie. Nog för att jag vill bli advokat, men jag är ändå inte så förtjust i Damages. Den fångar mig inte riktigt.

Eastern Promises var helt okej, jag undrar om den är baserad på verkliga händelser?

Veckans plus och minus

Eftersom det varit lite klent med åsikter i min blogg vill jag härmed göra en veckans hyllning och en veckans minus.

♥ Vinterfräschet - det
vimlar av bra tips på hur man håller sig fräsch, året om eller på vintern. Jag unnade mig en fullständig manikyr igår, hemma. Billigt, roligt och det får en på bättre humör.

♥ Snön - den kom, den fanns och den försvann. Nu har jag fått min årliga snödos. Tack.

♥ Skolan - ja, den har börjat och det är jobbigt med skolan. Men samtidigt känns det skönt att komma in i vanorna och rutinerna igen. Om inte annat så har man mindre tid över till att leva onyttigt och en chans att förminska det där som finns på min mage...

Grammisgalan - om man bortser från de många klädmissarna är det faktiskt en helt okej tillställning. Det ger även nykomlingar en chans att bli ett omtalat namn. Mera sådant!

♥ Dagkliniken - YES! Jag fick praktikplats på dagkliniken, min handledare verkade jättetrevlig. Nu är jag på riktigt bra humör!-- Vinterdepression - det är trist att så många ska vara så deprimerade och se så negativt på vinterhalvåret. Kanske ljusterapi borde kunna vara ett ämne i skolorna?

-- Svikna löften - nytt år, nya löften. Dessvärre är det många som har svårt att hålla sina löften och det är aldrig kul att känna att man inte ens klarar att hålla de löften man ger sig själv. Nyårslöftena blir lätt en törn för självkänslan. (Men jag har ännu inte ätit godis, har inte ens varit speciellt sugen. Heja mig!).

-- Besvikelse - jag skulle ha tagit bort gipset i onsdags. En timme före jag skulle iväg till sjukhuset ringde de och sade att jag ska ha gipset en vecka till. Jag som hade sett fram emot ett "vanligt" liv med två fötter igen...

­


Fundering

Betyder weekday veckodag?

Sova snart

Ikväll har jag...
- målat naglarna
- jobbat ikapp lite som jag missade i skolan när jag opererades
- spelat spel på spel.se

Yes, det har varit en soft kväll. Det var skönt. Snart tänker jag gå och lägga mig. JA, tidigt!

Tolk för killar om tjejer

Här killar kommer några kloka ord som kan användas som en tolk, vad tjejen menar och vad du förväntas förstå. Jag tycker själv att det är bra att förklara sådant så att man slipper bråka om onödiga saker. Och jag vet, ni tänker "varför inte bara säga rakt ut vad du menar?". Men nej, allting blir så mycket mer komplicerat då och det är inte alltid man vågar blotta sin själ så mycket.

När en tjej:
- Är tyst, så rullar det flera miljoner tankar i hennes huvud.
- Bråkar med dig, så tänker hon väldigt djupt.
- Tittar på dig med ögonen fulla av frågor, så undrar hon hur länge du kommer vara vid hennes sida.
- Svarar "jag mår bra" efter några sekunder, mår hon inte alls bra.
- Tittar sorgset på dig, undrar hon varför du ljuger.
- Lägger sitt huvud på din axel, så önskar hon att du är hennes förevigt.
- Försöker få kontakt med dig varje dag, då söker hon din uppmärksamhet.
- Smsar ofta, vill hon att du svarar åtminstone en gång.
- Säger jag älskar dig, menar hon det.
- Säger att hon inte kan leva utan dig, då har hon tänkt klart om att du är hennes framtid
- Säger att hon saknar dig, så kan ingen i hela världen sakna dig mer än vad hon gör.


En bra dag

Eftersom (åtminstone min) blogg bråkade otroligt mycket igår orkade jag inte uppdatera mer än en gång.

Idag vill jag först och främst be er kolla på
den här bilden på Amy Winehouse. Vad tycker du om hennes hårfärgning? Enligt mig: förjävligt. Ursäkta språket.

Sedan vill jag berätta (som alla bilddagboksfantaster redan vet) att jag och Adam nu har bokat, och betalat anmälningsavgiften till, resan vi ska göra till Rhodos. Vi är där den 4-11 juni och kommer bo på ett trestjärnigt hotell i Rhodos stad. Jag ser fram emot det enormt mycket. Jag och min älskling, då slipper vi alla de personer som inte kan låta oss leva våra egna liv. För en vecka i alla fall...

Idag ringde jag dessutom till dagkliniken och frågade om praktikplats. Hon som jag fick prata med skulle höra med de andra där och sedan höra av sig till mig. Men jag fick åtminstone ett positivt intryck och hoppas att jag gjorde ett lika positivt intryck!

Jag fick ut vårt valbara samhällaprov imorse, det var en grupptent och min grupp fick en 4a. Jag är nog nöjd. På engelskatimmen fick jag även resultatet på mitt engelskaprov, jag hade ett halvt fel och är supernöjd.

Idag är nog en bra dag helt enkelt. Hoppas ni känner likadant!


Varför måste man bli vuxen?

Tack för idéerna kring min praktik! Det är kul att se att ni orkar engagera er i mina problem. Jag har bestämt mig för att kolla med dagkliniken för att se om jag kan få praktisera där! Hoppas det.

Idag skulle jag, som tidigare nämnt, ha tagit bort gipset, men de ringde från sjukhuset klockan 09.45 och meddelade att det står i min journal att jag skall ha gipset ännu en vecka. Nu får jag bort det först nästa torsdag. Det innebär att jag inte far på "arbetsdagen" på fredag som jag skrev om. Dessutom kommer jag att få jättestressigt med att hinna övningsköra innan jag ska på mörkerkörning.

Just nu önskar jag att jag var 5 år igen, då slapp man ta ansvar. Jag har en bunt med massor av viktiga papper som ligger på mitt skrivbord just nu, men jag orkar inte ens sortera dem, än mindre tänka på vad de innebär för min framtid.

Var ska jag praktisera?

Jaha, på ungdomsbyrån hade de redan fullt av praktikanter. Jag dör. Var ska jag praktisera? Jag börjar bli stressad över det.

Idag fick vi två singstar-spel till. Vi kastade oss direkt på mickarna och sjöng för fullt.

Imorgon blir jag av med gipset. Det ska bli skönt, men jag är lite oroad eftersom jag fortfarande har ont i foten. Det får inte ha blivit något fel!

Allting kommer igång

Nu när skolan har börjat igen så har även allt annat satt fart.

Snart ska jag ringa och försöka få praktikplats på ungdomsbyrån. Hoppas, hoppas, hoppas att jag får där. För jag skjuter mig själv om jag måste vara på ett dagis eller ett ålderdomshem!

På fredag ska jag på "arbetsdag" med Ålands Yrkesskolas läroplanskommittéer till Ålands Hotell- och Restaurangskola. Det är nervöst, men jag hoppas att det blir spännande. Sedan bjuds vi på supé...!

Den 29 januari ska jag på två timmar obligatorisk bilteori, för att sedan den 31 januari göra min mörkerkörning. Stressigt!

Snart somnar jag...

Väldigt lite sömn + årets första skoldag + gipsad fot + 7 trappor = Ingen ork till bloggande.

Seriefreak

Serier jag kollar/har kollat på:
Greys Anatomy - tre och en halv säsong av (för tillfället) tre och en halv
OC - fyra säsonger av fyra
Desperate Housewives - två säsonger av fyra
One Tree Hill - en säsong av fem
Gossip Girl - cirka en halv säsong av ?

Av dessa är Greys Anatomy och OC de två som jag fastnat mest för. Se dem!

Nattuggla, istället för morgonpigg

Idag (igen) hade jag väckarklockan på ringning klockan 11.00. Jag har fina tankar om att vända dygnet innan skolan börjar. Men idag (igen) stängde jag av väckarklockan några minuter innan 11.00 för att jag inte fixade att stiga upp. Dock går det bra att stiga upp klockan 12.00. Hm, jag måste skärpa mig. Bara imorgon kvar innan skolan börjar...

Har du också vänt dygnet?

The first cut is the deepest

Fyra dagar klarade jag mig innan sockersuget smög sig på. Men, jag åt inget godis. Jag bakade inte en onyttig kladdkaka. Jag lagade smoothie istället. Inte 100% nyttigt, men bra mycket bättre än att vräka i sig choklad. Nu är sockersuget lugnat och ligger och vilar i mitt inre. Gosh, vad jag kommer blir retad av Adam för att jag fick sådant sockersug före honom (fast, han kanske bara inte berättade att han blivit sockersugen?).

Still going strong!
Hur går dina nyårslöften? Har du hunnit bryta något? Har du hunnit förverkliga något?

Parfymfavoriter

 

image208

 


1. Giorgio Armani Code
"En fräsch, sensuell, feminin doftblandning av blodapelsin, päronsorbet, jasmin, apelsinblomma lavendel, honung och vanilj."
Parfym.se
Pris ca. 740 kronor (50 ml)


2. Burberry Brit
"En modern doft av lime, vit pion, mandel, ambra och vanilj." Parfym.se
Pris ca. 355 kronor (30 ml)


3. CLEAN Fresh Laundry
"Värme från hårfönen, torr och ren från en mjuk, fluffig handduk. Nu kan du få känslan som din nytvättade favorittröja ger dig vid den första användningen. Lukta lika gott hela tiden tack vare brasiliansk apelsin, Rose Otto, vit Jasmin, bomullsblommor och mexikansk lime." Eleven.se
Pris ca. 799 kronor (60 ml)


4. CLEAN Shower Fresh
"Shower Fresh har en härlig, uppiggande doft med toppnoter från citron, mandarin och apelsin. Doftens hjärta är lätt blommig med en aning av apelsinblom, liljekonvalj och jasmin. Basnoten innehåller bland annat mysk." Eleven.se
Pris ca. 798 kronor (60 ml)


5. Giorgio Armani Diamonds
"Diamonds är en glittrande doft med 4 unika gnistor. En fruktig sida: en glittrande och frisk öppning, som blandar fruktiga och färgstarka noter av litchi och hallon. En blommig sida: ett blommigt hjärta, uppbyggt kring en mycket feminin ros, delikat färgad av fresia och liljekonvalj. En träig sida: en kraftfull och elegant slinga av vetiver, cederträ och patchouli. En ambersida: den lugna harmoniska doften av amber och vanilj." Kicks.se
Pris ca. 425 kronor (30 ml)


Sommarjobbstankar

Ja, snart är det dags att börja söka sommarjobb.

Jag har kanske en fot inne på Tara, men om jag inte får jobb där så står jag ju utan. Kanske det skulle vara en idé att söka flera olika sommarjobb, då kan jag ju tacka nej till det jag inte vill ha. Jag har sökt sommarjobb på RockOff-festivalen redan, hoppas att jag åtminstone får det!

Har ni några sommarjobbsplatser som ni kan rekommendera/avråda?

Fredagsfrågor

Jag lånar (okej, jag tar dem, för hur skall jag kunna lämna tillbaka dem?!) fredagsfrågorna från Quetzala och besvarar dem i min egen blogg! (Om du har lust får du gärna svara på fredagsfrågorna i mina kommentarer/på din egen blogg!).

1. Vad har du för nyårslöfte?
- Jag ska gå ner 5 kilo till sommaren, sluta äta godis/sötsaker, inte låta skolan ta över mitt liv och bli bättre på att höra av mig till folk.

2. Vad tror du blir årets stora trend?
- Jag är tveksam, jag tror starkt på stora, ostrukturerade mönster på t-shirts/klänningar/tunikor. Nertill tror jag att vippkjolen eller chinos tar överhand. Och MCbootsen till det. Årets trender blir nog en aning kaos-artade.

3.
Har du fyndat något på rean?
- Eftersom jag fortfarande är gipsad och går på kryckor har det inte blivit speciellt mycket reashoppande för mig. Dessutom försöker jag spara pengar...

4. Vilken låt kan du inte få nog av just nu?
- The Hives - Tick Tick Boom (men jag tror jag tröttnar på den vilken dag som helst...).

5. Vad gör du för kul ikväll?
- Ikväll ser jag på One Tree Hill, läser Liza Marklunds Nobels Testamente och målar naglarna.

6. Och resten av helgen?
- Imorgon kollar jag på den senaste Harry Potter-filmen och pussas med Adam.

Winter Jazz 2008

I mitten/början av februari är det Winter Jazz på stadsbiblioteket, jag är otroligt sugen på att gå på Miss Li. Dessvärre vet jag inte vem jag ska lura med mig?! Adam har inte haft speciellt mycket emot att lyssna på Miss Li (för att han är snäll eller för att han gillar hennes musik, vet jag inte), så jag kan kanske locka med honom. Försöka går ju i alla fall!

Rhodos?

Jag och Adam funderar på att fara till Rhodos i början av juni. Men, då gäller det att jag börjar spara pengar nu. För till själva resan går alla de pengar som jag har på kontot just nu. Sedan vet man ju att man gör av med massa pengar när man är utomlands. Jag vill verkligen fara, så jag ska försöka spara och inte shoppa en massa onödiga saker!

Godisstrejken går prima, hittills har jag inte ens varit sugen på sötsaker (jag vet, det har bara gått tre dagar, men man måste ta en dag i taget)!

Onödig, men rolig, fakta

1. Fjärilar smakar med fötterna.
2. En ankas kvackande ekar inte, och ingen vet varför.
3. På tio minuter frigör en orkan mer energi än all världens samlade kärnvapen.
4. 100 personer dör årligen till följd av att ha satt en penna i halsen.
5. Folk i allmänhet är oftast mer rädda för spindlar än för döden.
6. Elefanter är de enda djur som inte kan hoppa.
7. Endast en person av två miljarder kommer att leva till 116 års ålder.
8. Det är möjligt att leda en ko uppför en trappa, men inte nedför.
9. Kvinnor blinkar nästan två gånger så mycket som män.
10. Det är fysiskt omöjligt för dig att slicka din egen armbåge.
11. En snigel kan sova i tre år.
12. Inget ord i det engelska språket rimmar med "month".
13. Ögats storlek är detsamma från födsel till död, men näsa och öron slutar aldrig att växa.
14. Den elektriska stolen uppfanns av en tandläkare.
15. Alla isbjörnar är vänsterhänta.
16. En struts öga är större än dess hjärna.
17. Typewriter är det längsta ord som kan skrivas med tangenterna i en rad på tangentbordet.
18. Kackerlackan har en otrolig överlevnadsförmåga. Även om den mister huvudet kan den leva i flera veckor - tills den dör av svält.
19. En krokodil kan inte sticka ut tungan.
20. Cigarettändaren uppfanns före tändstickan.
21. Under ett år sväljer du 14 insekter medan du sover.
22. Hajen är den enda fisken som kan blinka med båda ögonen.
23. Det är omöjligt att nysa med ögonen öppna
24. Högerhänta lever i genomsnitt nio år längre än vänsterhänta.
25. Många hamstrar blinkar med ett öga åt gången.
26. Namnet Wendy dök upp för första gången någonsin i boken Peter Pan.
27. Noshörningens horn består av sammanpressat hår.
28. En människa äter i genomsnitt åtta spindlar i sömnen under sitt liv.
29. Serien Kalle Anka var en gång i tiden förbjuden i Finland på grund av att han inte har några byxor.
30. Varje år dör det fler människor som blir sparkade av åsnor än som omkommer i flygolyckor.
31. Det vanligaste namnet i Sverige är Maria Johansson
32. Det finns fler kycklingar än vad det finns människor på vår planet.
33. Jordnötter är en av beståndsdelarna i dynamit.
34. Vi föds utan knäskålar. De är först utvecklade vid sex års ålder.
35. Greklands nationalsång har 158 verser. Ingen har hittills lärt sig alla verserna utantill.
36. Jättebläckfisken har världens största ögon.
37. En guldfisk kommer bara ihåg de tre senaste sekunderna i sitt liv.
38. Guinesse Rekord-bok håller rekordet för att vara den mest stulna boken på allmänna bibliotek.
39. Det var en dansk som uppfann inbrottsalarmet, men tvärr blev det stulet innan han hann ta patent på det.
40. I vartenda avsnitt av TV-serien Seinfeld kan man se något med Stålmannen på.
41. Om man kunde köra bil till solen med en konstant fart av 100 km/h skulle det ta 176 år att komma ända fram - utan vilopauser.
42. En sköldpaddas sköld består bland annat av djurets revben, och det betyder att sköldpaddan har revbenen sittande utanpå kroppen.
43. Piloter, som i nödsituationer skjuter ut sig med katapultstol, får varaktiga men av detta. De blir 3 cm kortare varje gång de gör det. I regel får de därför bara göra det två gånger.
44. En genomsnittlig chokladkaka har åtta insektsben i sig.
45. Fallande kokosnötter dödar fler människor än hajar gör.
46. Den bok som utgivits i flest upplagor, förutom Bibeln, är Ikea-katalogen.
47. Internet består till 61% av porr.
48. Eskimåer använder sina kylskåp för att maten inte ska förfrysa.
49. Charlie Chaplin vann en gång 3:dje pris i en Charlie Chaplin-lookalike tävling.
50. Det vanligaste ordet världen över är okej. Det näst vanligaste ordet är Coca Cola.

Vitt på marken

Jag vaknade redan halv 9 imorse, men jag tog en lat morgon och drog upp gardinerna först för fem minuter sedan. Och jag fick en underbar överraskning, SNÖ! Okej, det är inte mycket snö, men i alla fall, snö. Jag hoppas att det blir kallare till kvällen och att det snöar under natten. Jag älskar att vakna och se nyfallen snö utanför fönstret.

Idag är det en vecka tills jag tar bort gipset från foten, det känns skönt att det närmar sig slutet. Men jag är lite oroad, för jag har fortfarande ont och har svårt att spänna foten (inne i gipset). När jag opererade foten i våras kunde jag gå som vanligt (fast med gipset på) den sista veckan. Hoppas att foten blir bra ändå!

Spelmissbrukare

Åhgud, alltså jag borde blockera alla spelsidor på min dator. För om jag en gång börjar så kan jag verkligen inte sluta. Det är dåligt. Jag tror att jag lätt skulle bli spelmissbrukare om jag började spela på casino. Tur att jag inte gör det!

Snart ska jag krypa ner i sängen och kolla på någon film/serie. Mys!

2008

Ja, det känns lite overkligt. Nu är det 2008, fast det känns som  att millenieskiftet var igår. Det här året fyller jag (och alla andra 90:or) 18 år, de flesta 89:or (inklusive A) flyttar bort från Åland för universitets-/högskolestudier och jag lovar att det finns en hel drös andra saker som kommer att ske i år, men som jag inte vet om ännu.

Nyåret firade jag och Adam på tu man hand. Det blev en kombination av romantisk dejt och nyårsfirande. Jättelyckat tycker jag! Vi åt trerättersmiddag (som vi tillagade gemensamt), kollade på Grevinnan och betjänten och spelade Vem vill bli miljonär. På tolvslaget sköt vi raketer, skålade med champange och kysstes. Precis som det skall vara.

Jag hoppas att 2008 blir lika lyckat som nyårsafton blev för mig. Och jag hoppas att ni alla hade ett bra nyårsfirande!