Längtar efter... kräftskiva!

Efter jobbet redde jag upp lite på mitt skrivbord och sedan var jag helt slut, så jag tog en tupplur. Nu har jag vaknat, ätit middag och väntar på att A ska komma och hämta mig. Vi ska handla lite kräftor till morgondagens kombinerade 18-årsfest och kräftskiva. Jag ser verkligen fram emot den festen!

Har du varit på någon kräftskiva i år? Ska du på någon?

Två hösttrend-favoriter

Jag är ett stort fan av höstens trender. Men mina två absoluta favoriter är spets och rutor.

Tänk dig: en svart, genomskinlig spetslångärmad under en söt klänning (eller en hel spetsklänning). Perfekt! Eller, en rutig storskjorta med ett smalt läderbälte i midjan och svarta tights under. Perfekt! Så nu vet ni hur jag kommer att se ut i höst. Tur att pojkvännen flyttar till Stockholm så att jag kan få spendera en massa pengar... Varje helg!Någon av dessa två rutiga skjortorna från Lindex skulle jag vilja ha. Det blir nog ett köp!

Idag, helt enkelt.

Idag har jag namnsdag. Idag är skrivaren på jobbet bråkig = jag har inget att göra. Idag är det en vecka och en dag tills jag slutar jobba (faktiskt lite tråkigt!). Idag fick jag vakna bredvid världens bästa ♥. Idag ska jag köpa smink. Idag ska jag överväga att köpa ett par alldeles för dyra (för mig) skor.

Uppmaning till er läsare!

"Straffet" för att man inte bloggar på ett tag = läsarsiffrorna sjunker lägre än lägst. Jag har inte haft så här några läsare sedan bloggen var alldeles ny. Eller så har jag haft så här några läsare på senare tid, jag minns inte. Men gott och väl hälften av mina "skolårs-läsare" har bättre för sig nu på sommaren. Och bra är väl det! Jag skulle tycka att det var sorgligt om alla (som jag) satt inne och läste bloggar dagarna i ända.

Njut av sommaren, läs inte min blogg!

Försöka?

Hoho, nu har jag blivit som alla andra bloggare. Sommarsol och dåligt bloggande går hand i hand. Jag ska försöka bättra mig, försöka.

Party people

Hihi, inte förväntade man sig att hitta "svärföräldrarna" bland Xits partypics.


Bilder från helgens paddling

Här kommer lite bilder från helgens paddling!Åh, ibland är det inte så fel att bo på Åland i alla fall.

Frågor

1) Vad åt du till frukost?
- En halv skål yoghurt och det smakade inte.
2) Lägg ut den senaste bilden du tagit på dig själv.
- Kan inte av två orsaker; 1. Bilderna är inte inlagda på datorn, 2. Jag är på jobbet.
3) Vem fick du ditt senaste sms ifrån?
- Mamma.
4) Vilken färg har din dator? Alltså skalet...
- Röd, härlig färg!
5) När var du arg senast?
- Igår för att jag inte hade skrivit artikeln tidigare utan lämnat den till sista (och sämsta) dagen.
6) Ditt bästa minne från skoltiden?
- Det är ju fortfarande skoltiden för mig, men annars är det nog vänskapen.
7) Ditt sämsta minne från skoltiden?
- Orättvisa lärare som vägrade inse att de var lite gammalmodiga.
8) Yoga eller löpning?
- Yoga, om jag måste välja någon av dem. Spinning är det annars!
9) Spaghetti Bolognese eller Oxfilé Provencale?
- Oxfilé Provencale.
10) Vilka tidningar läser du regelbundet?
- Glamour och Cosmopolitan.
11) Favoritkaraktär i deckare?
- Som alla andra; Gunvald i Beck.
12) Teveprogram du aldrig missar?
- Jag missar alla som jag försöker se.
13) Vem är du avundsjuk på?
- På de personer som klarar av att leva i nuet, hela tiden.
14) Din bästa revansch?
- Att jag vågade stå på mig själv inför sådana som ansåg sig vara bättre.
15) Din bästa chef ever respektive din sämsta?
- Jag har inte hunnit ha nästan några chefer alls.
16) Mat som du aldrig någonsin kommer att äta? Orsak?
- Inälvsmat. Varför i hela vida världen ska man äta inälvor? De inre organen ska stanna på insidan. Urk.
17) Offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med?
- Jag vet inte riktigt.
18) Kaffe eller te?
- Kaffe, alltid.
19) Skostorlek?
- 38-39.
20) Hur ofta är du på IKEA?
- En gång per år, ungefär.
21) Om du hade fem miljoner över - vad skulle du köpa? Och du var tvungen att köpa något annars skulle de försvinna...
- En bostadsrätt i Stockholm, aktier och fonder, kläder och prylar.

Ibland borde man vara förnuftig

Idag är det måndag. Igår fick jag artikeln klar (värdelös, verkligen). Min kropp har fått åtnjuta en halv portion yoghurt. Det är allt den har fått på ett och ett halvt dygn. Jag kan inte påstå att jag är speciellt sugen på lunch heller. Men jag borde äta, för hur ska jag annars få energi till att jobba? Jag skulle behövt vara ledig idag.


Matförgiftning

Jag och älsklingen var ut på en paddlingstur och övernattade på en liten ö i fredags. Det var hur mysigt som helst! Paddling är verkligen ett tips på aktivitet under sommaren. Sedan har jag varit på stugan resten av helgen. Dock fick jag matförgiftning, så jag har spytt hela natten. Just nu har jag nog feber p.g.a. att kroppen inte har fått någon mat. Men jag har inte klarat av att äta något.

Och jag måste få klart artikeln till Xit idag. Behöver jag ens säga att det nog blir en av de sämsta texterna jag någonsin har skrivit?


Det går bra nu

Det gick hur bra som helst att göra intervjun. Och jag har många riktigt bra idéer om hur jag ska skriva artikeln så att den passa Xit. Det känns ju extra viktigt att skriva bra, men roligt, nu när åsikterna har rasat över Xit. Men det blir nog bra.

Nu har jag nyss bytt kläder, tagit en "raggardusch" och bättrat på sminket. Snart kommer A och några av mina tjejkompisar hit på inför-Håkan-Hellström-fest. Men mest längtar jag efter att A ska komma, för han har med sig spagetti till middag åt mig. Haha. Jag har inte hunnit laga något själv, och micropizzorna är slut i frysen. Tur att man har en så snäll pojkvän! Gud vad jag är trött och hungrig just nu. Det känns som att jag flummar? Gör jag det? Kanske.

Hit och dit och upp och ner flänger jag

Andas in. Andas ut. Andas in. Andas ut. Andas in. Andas ut.

Tre djupa andetag och sedan är jag på gång. Nu ska jag kolla igenom intervjufrågorna och sedan rusa till Dinos för att göra en intervju. Det kommer att gå bra, det har jag på känn!

Fånga dagen

Ikväll ska jag och A bara mysa, Rockoff-festivalen får klara sig utan oss. Haha. Han och jag är bjudna till en kompis på lite sommarslapp-med-valfri-drink-i-handen, men jag tror inte att vi orkar ta oss dit. Vi är lite lata.

Imorgon ska jag jobba 8.30-16.00, vara med och hålla presskonferens 13.00 (en kloning beställd tills imorgon, tack!) och göra en intervju klockan 17.00. Det är inte lätt att ha många järn i elden! Efter att intervjun är gjord (ska jag försöka renskriva den till en rolig och bra artikel till den omdebatterade Xit) kommer några kompisar över till mig för att ladda upp inför Håkan Hellströms konsert klockan 21.30. Jag hoppas att alla Håkanfans kommer till Rockoff och njuter tillsammans med oss!

Sedan i helgen har jag planerat en överraskning för älsklingen och han får inte veta vaad. Aaah, jag njuter något otroligt av att hålla honom nyfiken! Men roligt kommer vi att ha, det lovar jag. Bloggen däremot... Den lär eka tom.

Hoppas att du njuter av tillvaron precis lika mycket som jag gör!
Lev i nuet, superviktigt hörni!


Lite klent nu va?

Nu har det blivit lite klent med inlägg här i bloggen. Sorry för det. Men saken är den att mina arbetsuppgifter på jobbet har ökat med ungefär 200%, så jag har verkligen inte någon tid över för slösurfande. Dessutom är det fint väder och jag försöker göra tusen och åter tusen saker på en gång. Varför kan man inte lära sig att göra en sak åt gången?

Kurr - kurr - kuuurr

Magen kurrar. Det känns som att jag har ett stort hål som bara grävs större och djupare i min mage. Tur att det är lunch om 7 minuter!

Alltså den här datorn som jag sitter framför på jobbet visar all text i jättestort format. Så min blogg är ganska ful härifrån... Vet någon hur man ändrar det? Det är alltså inte enbart i explorer utan allt i windows.

För en lång, lång tid

Idag har jag och älsklingen varit tillsammans i ett år och tio månader. Det är en lång, lång tid när man är så här ung (visst får jag väl fortfarande kalla mig för ung fast jag är "vuxen"?).

Jag är med och tävlar om armband!

Nu är jag med i ännu en tävling (känns som att det börjar bli lite tjatigt här...). Men den här gången är det en goodiebag med smycken från Ms Bijoux. Det är Käthe (länken tar dig till tävlingen) som håller i trådarna för tävlingen!Mitt favoritarmband från Ms Bijoux är det här (klicka på bilden för större):

Ändringar på bloggen.

Pust! Nu har jag verkligen lagt ner energi och tid på att fixa lite saker här på bloggen. Och mera kommer antagligen inom en snar framtid. Nytt är att jag i vänstermenyn har en presentation av mig, en liten omröstning som jag hoppas att ni alla tänker svara på, en ruta med statistik över varifrån mina läsare kommer och så har klockan fått ge vika för det ovanstående. Dessutom har jag gjort inläggen bredare så att det inte blir stora vita hål i bloggen. Bra va?

Hjälp med allt det här fick jag
härifrån.

Jag är med och tävlar om en rosa väska!

Jag är med och tävlar om en rosa handväska hos Marica. För att själv vara med och tävla kan du klicka här och sedan följa instruktionerna. Hoppas att ni vill vara med och tävla!

UPPDATERING: Jag glömde länka till hemsidan som väskan kommer ifrån! Den kommer från Ingelita.

Berätta för mig: Last summer sins!

Alltså det här åländska bandet Last Summer Sins, vad vet ni bloggläsare om dem? Är det någon som har lyssnat på deras låtar? Sett dem live? Vad tycker ni om dem? Vad är det för musiktyp? Skriv allt ni vet!

Dagens Aftonbladet, 210708

Dagens Aftonbladet; "Minst i klassen".


Jyoti Amge är 15 år gammal och endast 58 centimeter lång (kort?!). Själv säger hon att hon njuter av uppmärksamheten och att hon är stolt över sin (icke existerande) längd. Visst, det är superbra att hon inte går runt och är deprimerad för att hon är liten som en baby, men samtidigt... Skulle man inte lessna ganska snabbt på att inte kunna öppna kylskåpet själv, inte kunna sätta sig på en vanlig stol själv, inte kunna slänga sopor själv. Ja, allt som man gör i sitt dagliga liv. Men det kanske är rätt skönt att slippa göra allt det där? Jag vet inte. Jag är kluven till det.

Bild: aftonbladet.se

En sak i taget

Hjälp. Ångesten växer. Varför tar jag alltid på mig för mycket? Idag ska jag försöka reda upp lite i alla mina sysslor. Jag måste få saker gjorda, en åt gången.

Och just nu är jag på jobb. Och jag jobbar inte som bloggerska. Därför slutar jag skriva nu.

Mamma Mia, Brolle och Perrelli!

Ikväll bjöd Rockoff på Brolle och Perrelli. Brolle var över förväntan. Hans nya låtar var faktiskt riktigt bra! Men Perrelli, bara 5 låtar? Beror det på kollapsen eller varför så klent? Hur som helst var det en ganska skön rockoffkväll. Bion, som jag var på innan Rockoff, var också riktigt bra. Mamma Mia, härlig film. Lite galen, mycket bra musik och otroliga skådespelare. Sevärd!

Nu ska jag stupa i säng för att orka upp till jobbet imorgon. Det blir en hård vecka det här. Men det ska gå.
Godnatt!

En liten söndagsuppdatering

Hallå bloggläsare!

Här sitter jag och försöker svalka mig. Jag har legat i solen hela eftermiddagen och det var hot hot hot. Gårdagskvällen var lyckad, kanske lite trist mot slutet, men överlag vad det roligt. Dock var jag inte ens in på festivalområdet, haha. Det ska tas igen ikväll! Ikväll blir det bio också, det blir att kolla på Mamma Mia.

Nej nu ska jag ta tag i lite saker som jag har liggandes här hemma, jag konstaterade nyss att jag knappt har varit hemma på en och en halv vecka. Det är lång tid när man inte är bortrest eller så. Haha.

Jag har lite halvångest över alla måsten och allt som ska göras, medan jag själv bara vill leva livet och ha kul. Men det ordnar sig säkert på ett eller annat sätt. Det gör det alltid!

Svamp? Eller något helt annat?Är det bara jag som tänker på något helt annat än svamp när jag ser den här bilden?

Bild: tagen från en åländsk tidning.

Festival + låg promillehalt = pensionssparande

Kvällens planer är att dra till Magnus efter middagen,dricka lite alkoholhaltiga drycker och sedan vandra till Rockoff för att lyssna på lite musik. Eventuellt (antagligen?) blir det krog eller dylikt efter att Mustasch har spelat. Det blir nog en bra och rolig kväll. Men jag ska hålla promillehalten låg i blodet, för jag känner inte för att ligga hemma bakis imorgon. Du vet, det är en dag imorgon också. (Yes, jag är redo att börja pensionsspara). Haha.


Löördag

Ehe.. Jag "glömde bort" att tanka bilen efter jobbet igår. Så idag tar jag A i handen och så far vi (läs: han) och tankar bilen. Wihu! Haha.

Och jag och A dissade Rockoff igår. Jag hoppas att det var en tråkig kväll och att vi inte missade något speciellt.

Steg ett: erkänn ditt problem.

Idag efter jobbet ska jag tanka A:s mammas bil (som jag har kört med hela veckan). Jag tycker att det är svårt och jobbigt att tanka. Men jag hoppas på att genom att erkänna att jag hatar att tanka så ska jag komma över det. Alla vet väl att det första steget mot frihet är att inse att man har ett problem.

Jag undrar om man kan gå in och be personalen att tanka ens bil. Jag kan ju säga att jag inte vill skita ner mig, eller något.

Eller nej förresten, jag måste nog lära mig tanka. Själv.

Fredagslyx

Jag och A ska dela på en flaska rosévin till middagen. Det ska bli gott!

Bara så att ni vet.

Dagens Aftonbladet, 180708

Dagens Aftonbladet; "Mums - eh, nej!".
Äckligt. Tur att det inte hände mig.

Smala handleder

Ah, grillad grisytterfilé med stekt potatis och bernaisesås till lunch. Sedan ordnade jag Rockoff bandet så nu sitter det blekrosa bandet runt min handled. Som alla förövrigt påpekar att är jättesmal. Det är ju roligt, men jag skulle hellre vara smal runt magen, rumpan eller låren. Men jag har ju i alla fall smala handleder.

Rockoff, att vara eller inte vara där

Alltså, jag är inte alls speciellt sugen på att gå på Rock Off ikväll. Jag är inte ens lockad att träffa folk. Tror ni att jag kan ha drabbats av någon allvarlig sjukdom? Jag fattar inte varför jag inte har lust. Men det slutar antagligen med att jag står där och ser otroligt lycklig och nöjd ut ikväll när BWO eller Lasse Lindh spelar.

Vilken artis/vilket band är du mest peppad inför under årets Rockoff?

Fredagsfilosofi

Äntligen, äntligen helg. Och dessutom börjar RockOff idag. Super! Vet ni? Det är bara tre veckor jobb kvar för min del, och sedan en vecka i Karelen och efter det börjar skolan igen. Och jag fasar inte ens för det. Tänk vad underbart att avklara det sista året i gymnasiet. Sedan börjar vuxenlivet. Ja, det liv utan mamma vid ens högra sida jämt och ständigt. Kul!

Livsfilosofi...


HAHA!


Jag ville bara dela med mig lite av min humor.

Dagens Aftonbladet, 170708

Dagens Aftonbladet; "De fattiga tvingas bo i burar".
Det är Kina. Fattiga pensionärer bor i burar för att rymmas så många som möjligt i en lägenhet. Det är hemskt att ett land med så strålande ekonomi inte kan ta hand om alla. Men, jag säger inte att vi i Finland och de i Sverige är bättre på det här. I alla välfärdsländer finns det stackrare, pensionärer, fattiga, missbrukare, föräldralösa, som inte lever under drägliga villkor.

Men nu har i alla fall myndigheterna i Hongkong planer på en kampanj för att minska fattigdomen. Hoppas att de når något resultat!

Bild: aftonbladet.se

En ny dag att njuta av

Godmorgon!

Idag kurrar min mage som tusan. Jag skulle äta två smörgåsar imorse, som vanligt, men när jag skulle ta första tuggan så kände jag att smörgåsen luktade förjävligt. Så det blev en kiwi till frukost. Och tre koppar kaffe. Inte speciellt snällt mot magen va?

Tack Liz för att du räddade mig och A från gråa hårstrån. Som vi letade runt på nätet igår för att hitta just det programmet, Urban Legends. Ni vet hur det blir när man hakar upp sig på något och inte kan släppa det? Precis så kändes det med det här programmet.


Nellan, Tindra och Lillemor.

Ikväll är det allsång i badhusparken. Ordnad av Petronella Wester och med bl.a. Lill Lindfors som gäst. Petronella och Lill är båda mina släktingar, så jag funderar på att gå dit. Dessutom är det ju superroligt med allsång! Hoppas bara att det är bra väder eftersom det är utomhus. Det börjar klockan 19.00 ikväll och inträdet kostar 15€. Bara så att alla mina allsångssugna åländska bloggläsare vet.

Bild: ålandstidningen.

Snälla, jag ber er att hjälpa mig 2!

Nu har jag en till fråga till er bloggläsare. Jag och A såg en reklam på TV om ett nytt program. Upplägget på programmet var något i stil med "tre historier, kan du avgöra vad som är sant och vad som är falskt?". Jag uppfattade det som att programmet skulle bestå av några olika historier och sedan är det upp till TV-tittaren att gissa vad som verkligen stämmer och vad som bara är en god persons fantasi.

Har du sett den här reklamen? Vet du vilken kanal programmet kommer/börjar på? Vet du vad programmet heter?

Snälla, jag ber er att hjälpa mig!

Just nu finns det nada att göra på jobbet. Jag har surfat runt på alla roliga hemsidor, läst alla nyhetssidor, läst alla bloggar värda namnet och läst att seriestrippar.

SNÄLLA hjälp mig nu att hitta nya sidor att slå ihjäl tid på. Kommentera allt vad du orkar om de bästa internetsidorna du brukar besöka. De nästbästa och tiondebästa och till och med de sämsta av alla du brukar besöka är värda att skrivas ner. Jag tar emot alla tips med salig glädje!

Ren för all framtid

Idag har min syster storhandlat på apoteket åt mig. Nu kommer jag ha ansiktsprodukter typ för all framtid. Fräsch kommer jag att vara i alla fall.

Tips på handkräm!

Anna jobbar som städerska nu under sommaren. Och när man städar hela dagarna så får händerna och naglarna ta otroligt mycket stryk. För att reparera skadorna på huden är det viktigt att komma ihåg att använda handkräm. Anna har nu bett mig att tipsa om några bra handkrämer. Så här kommer mina favoriter:1. Nuxe hand and nail cream.
Den här handkrämen går lätt och snabbt in i huden. Händerna blir silkeslena. Doften är ljuvlig. Ah, helt klart den bästa av de bästa. Priset ligger runt 10 euro och jag brukade köpa den i parfymshopen på Ålandsfärjan, och hoppas att den fortfarande säljs fast på Rosella. Annars har jag för mig att den finns på Lisco Parfym, men det kan jag inte svära på.

2. Oliva by CCC handcream.
Olivas produkter är dryga och väldoftande. Dessutom innehåller de olivolja som är superduper för torr hud. 40ml handkräm kostar 24 kronor (typ gratis). Men jag har två negativa saker; det första är att det tar lång tid innan den går in i huden vilket är lite jobbigt om man har svårt att vänta (som jag) och det andra är att jag inte har någon aning om den finns på Åland. Själv köper jag den på apoteket i Sverige.

3. Apoliva handkräm.
Den här handkrämen gillar jag att använda på vintern när händerna är extra torra och narriga. Den går snabbt in i huden och händerna hålls mjuka länge, även fast man tvättar händerna! Doften är inte så speciell så handkrämen funkar ihop med alla sorters parfymer, dofterna krockar inte! Den här är mer än billig; just under 30 kronor för 100ml handkräm. Jag köper den på apoteket i Sverige, men jag har för mig att den säljs på båda (?) apoteken här på Åland också.

4. Bodybutter för extra, supertorra händer.
Ibland när jag känner för att ge mina händer en kick så smörjer jag in dem med bodybutter (alltså riktigt, riktigt fet kräm för huden). En favorit är bodybutter från The Body Shop, för min del får det gärna vara med kokosdoft. Men det lönar sig att köpa hem bodybutter från valfritt märke och doft och smörja in händerna 1-2 gånger i veckan med riklig mängd. Sedan är det bara att slå sig ner framför en bra film och låta fettet söka sig in genom huden. Superduper för trötta händer!

Hoppas att du åtminstone har fått lite inspiration! Jag återkommer om jag kommer på flera handkrämer som jag kan rekommendera!

Bild: netgallerian

Kommentera gärna om du har någon egen favorithandkräm att tipsa mina läsare om!

Dagens Aftonbladet, 160708

Dagens Aftonbladet; "Flygplan fylls med statister".
För att få behålla sina bra flygtider så väljer flygbolagen att flyga tomma plan, alternativt fylla planen med statister för att öka "passagerarantalet". Inte nog med att det låter dyrt och korkat, men alla är väl medvetna om hur otroligt miljöfarliga flygplan är? Borde inte någon miljökommission kunna stoppa det här onödiga flygandet? Varför handlar allting om pengar?

Bild: Aftonbladet.se

Tänk att vara ett med naturen

Igår kollade jag och A på en dokumentärfilm om pingviner, det var superintressant! Jag är superfascinerad av pingvinerna. Jag kanske till och med är lite smygkär?

Sedan kollade vi på en dokumentär om Galapagosöarna. Och jag säger bara det; wow vilka häftiga djur det finns på den här jorden!

Jag hoppas på att någon gång i mitt liv våga besöka ett djurrikt område (bortsett från zoo alltså).
Bild: wikipedia.org

Man kan inte må bra hela tiden

Igår kväll skulle jag egentligen ha varit till fredsinstitutet på en träff inför den kommande resan till Karelen, men jag mådde jättekonstigt just före klockan sju (då vi skulle träffas) så det blev ingen träff för min del. Jag skakade inombords och kände mig helt yr i huvudet och slut i benen. Jag känner mig fortfarande rätt slut, men jag hoppas på att det går över!

Nu även på Nya Apoteket

YES! Mina favorit ansiktsprodukter som jag skrev om här har kommit in till Nya Apoteket. Det är jättebra för mig, eftersom min syster jobbar där och får personalrabatt... Superduper.

Sockerchock? Kaffehyper? Speedad? Överaktiv? Julia?

Idag har jag på mig mina nya cityshorts från H&M. Jag är snygg i dem. Men du får inte se för jag är på jobbet och då kan man inte fotografera sina kläder.

Om en timme får jag ta lilla faran och köra hem till älsklingen igen. Det är grymt hur mycket jag saknar honom, fast det bara är sju timmar sedan vi såg varandra senast! Jag längtar tills vi båda pluggar i Stockholm och kan bo tillsammans. Det ska bli great. Men det är ett år kvar, nåja.

Jag är med och tävlar om en nageltork

Jag är med och tävlar om en nageltork hos
Julias bullar. Jag hoppas att du också tänker vara med och tävla!

Jag är med och tävlar om en liten goodiebag

Jag är med och tävlar om: Laptopväska från
PikMee, Halsband från Puss.se, Gucci inspirerade solbrillor, Butter Face & Body Cream från Nea Of Sweden, Dockor från Voodolls, Spel från Kitsch, Sminkprodukter från smink.nu, Halsband från Jammla, Armband från Lash och Guess Örhängen från Butiken Tid & lust.

För att själv vara med och tävla klickar du här och följer sedan instruktionerna!

Sparka mig!

Kan ingen komma hit och sparka mig i rumpan så att jag fattar att jag måste ta tag i artikeln till nästa nummer av Xit! Jag fattar inte varför det går så trögt?! Jag älskar ju att skriva (uppenbarligen).

Dagens Aftonbladet, 150708

Dagens Aftonbladet; "Jordskalv på Rhodos i morse".
Ja, där var jag för en månad sen. Hoppas att det inte är fler döda/skadade! Jag är glad att jag själv inte var där, men jag tycker synd om de som drabbades genom söndriga hus och kroppsliga skador.

Blå, blå är kärleken

Strålande sol.(Jag har blivit en åländsk tant, varje dag när jag uppdaterar bloggen känner jag mig tvingad att skriva om vädret).

Fotbollsfru. Viktigt.

Om du skulle få en kort tid med en fotbollsfru. Vad skulle du då fråga henne?
Skriv alla frågor ni kommer på!

Något är annorlunda

Jag klickar på "nytt inlägg" och sätter fingrarna mot de välkända tangenterna. Men något är annorlunda. Mina fingrar börjar inte trycka på slumpmässiga tangenter som bildar sammanhängande ord på skärmen. Jag fundarar. Blogginspirationen är borta. Vad ska jag ta mig till?

Tur att jag har mina bloggidéer nerskrivna på ett papper hemma. Jag ska läsa igenom idéerna när jag kommer hem och sedan kommer bloggen att sprudla av energi igen.

Dagens Aftonbladet, 140708

Dagens Aftonbladet; "Sommarens heta sextrend - dogging".
Haha, alltså va? Människor som snackar på nätet, träffas irl för att ha offentligt sex. Det är fritt fram för dem, men jag förstår inte riktigt... Alltså, jag tycker helt klart att vi ska ha sexuell frihet (inom lagens ramar), men jag förstår inte det där med att ha sex offentligt, så att andra människor kan kolla på? Är det upphetsande? Och sedan att RFSL vandrar runt i områdena där de här människorna brukar ha offentligt sex, för att dela ut kondomer. Det är som en arrangerad sexfestival. Konstigt? Kanske. Kul? Kanske. Något för mig? Nej.

Skulle du kunna tänka dig att ha sex med en främling mitt ute i naturen?


Bild: Aftonbladet.se

UPPDATERING: Kolla in här, tydligen är det inte bara jag som är lite pryd. Alltså sex i naturen, okej, men inte varsomhelst. Tur att jag inte är ensam om att tycka att hela världen inte behöver vandra förbi när man gulligullar.

En pojkvän. En katt. En sol.

Måndagsmorgon. Hemma lämnade jag en sovande pojkvän, en hungrig katt och en sol på uppgång. Varför tog jag inte med mig solen, åtminstone?

Under helgen har jag bott tillsammans med A hemma hos honom, resten av hans familj är borta. Jag kommer bo där hela den här veckan. Det är spännande att bo och sköta om ett hushåll tillsammans. Och vet ni? Det funkar superbra!

Hopplöst efter

Vet ni vad som stör mig? När det är ett handikapp att vara svenskpratande i Finland. För om jag vill kolla på kläder/registrera mig på häftiga sidor och allt annat roligt man kan göra på nätet, då vill jag göra de på svenska. Med andra ord, jag gör det på svenska hemsidor (säkert finns det liknande sidor på finska, men eftersom jag inte förstår finska så vet jag ju inte ens var jag ska trycka för att registrera mig). Men, sedan kommer alltid samma problem. 1. Du måste ha en svensk postadress (22100 LUND funkar inte om jag vill att saker ska komma hem till mig), 2. Du måste ha ett svensk personnummer8det blir bara svårare och svårare att ersätta de fyra sista med fyra nollor, jag tror att det är genomskådat) , 3. Du kan enbart betala/ta del av erbjudanden om du använder en svensk bank.
Varför finns det inte finlandssvenska sidor för oss arma ålänningar? Hur ska vi kunna få tag på alla coola saker?

Och sedan undrar man varför ålänningar känns hopplöst efter ibland.

Min kväll

Jaa, här sitter jag. Praktiskt taget mitt i natten. A och grabbarna har dragit iväg på krog efter en hel del öldrickande här i Kalmarnäs. Jag har tagit det riktigt lugnt, läst tidningar och kollat på Gossip Girl i biorummet. Tack gode gud för ljudisolerat! De där killarna har ju så otroligt dålig musiksmak. Och dessutom ska de lyssna på musiken på högsta möjliga volym. Sedan blev det plötsligt strömavbrott, då anslöt jag mig till den manliga förfesten och satt mest och lyssnade på deras knasiga samtalsämnen. Om det var alkoholen som pratade eller om de alltid är sådär knäppa, det vet jag inte, men knäppa samtal var det!

Nu är strömmen tillbaka, men jag kan ändå inte hjälpa att jag tycker att det är lite läskigt att sitta här ensam mitt ute i ingenstans (nåja, nästan i alla fall). Hur ska jag kunna sova? Eller ska jag orka vara vaken?

Den nya designen är på plats

Nu är min nyvunna bloggdesign på plats! Superduper mycket tack för den fina designen, som är skapad av färdigbakadstudent, och den fina servicen. Medans jag åt grillade hamburgare till middag så fixade fröken F det åt mig. Jag är jättenöjd!

Vad gillar du den här designen?

P.S. Om du håller utkik i färdigbakadstudents blogg så kan du säkert hitta en bloggdesigntävling för dig!

Ont i munnen

På kaffet tidigare idag pratade vi om tandställningar/tandproblem. Eftersom jag inte har haft speciellt mycket bekymmer med tänderna så passade jag på att skryta lite inför de andra. Men jag glömde en sak. Jag glömde säga "peppar, peppar, ta i trä". Och därför sitter jag nu här och har ont i vänstra sidan i nedrekäken. Aj aj, det gör otroligt ont och jag önskar att jag hade kommit ihåg att tro på skrock.

Nu snart tänker jag gå hem från jobbet.

Bild: google sök "tandvärk"

Han är bäst

Och förresten så har min älskling kommit in på den utbildningen som var hans förstahandsval! Så högst antagligen har jag kärleken i Stockholm i höst, en blivande civilingenjör och lärare. PUSS på honom för att han lyckades komma in!

Någon annan av mina läsare som ska till Stockholm och plugga i höst?

Ny kjol!

Idag köpte jag en ny kjol från KappAhl. De ni! (Snart måste jag sluta småshoppa, det är ju meningen att jag ska spara lite av min lön...).

Dagens Aftonbladet, 110708

Dagens Aftonbladet; "Spears tjänar pengar på babyn".
Suck. Pengahysterin är otrolig. Människor gör allt, verkligen allt, för pengar. Och hur kan några bilder på en baby vara värda så mycket? Vad är nyhetsvärdet i att se bilder på ett skruttigt litet knyte som råkar ha en känd/halvkänd förälder. Tycker du att det är okej att tjäna pengar på att visa upp sitt barn för hela världens tidningar?

Jag vann!

Hihi, jag har vunnit en ny bloggdesign! Nu väntar jag med spänning på att den ska bli klar och att jag får den igång. Kul med lite förändring!

Händig, händigare, Julia

Här är min nya klänning från H&M.


Och här är min fantastiska prylhängare!

Dagens outfitUrsäkta kvaliten!
T-shirt från Gina Tricot.
Chinos från H&M.
Graverat halsband, fått av älsklingen.
Klocka, fått av mamma.
Silverarmband, fått av grannen.

Utomhus hade jag på mig mina rosa tygskor från DinSko och min bruna läderjacka från Carlings.

Hemmafru?

Huslig som jag är så har jag bakat en kladdkaka (förhoppningsvis godare än snygg) idag. Orsaken till bakande är att Johanna kommer hit på kvällsfika om en halvtimme. Det ska bli kul att träffa henne! Dessutom har jag "gjort" en prylhängare. Det var ganska svårt... Haha! Nej då, jag spikade i två skruvar (jag vet att man ska spika spikar och skruva skruvar, egentligen) i väggen och sedan knöt jag ett snöre mellan dem. Voila! En alldeles egen prylhängare. Bildbevis kommer! Dessutom ska jag plåta dagens outfit, eftersom jag har mina nya chinos från H&M på mig.

Det jag tänkte skriva i det här inlägget var egentligen att jag nog bra kan tänka mig att bli en hemmafru, efter några år inom arbetslivet. Det är ganska mysigt. Faktiskt.

Dagens Aftonbladet, 100708

Dagens Aftonbladet; "Bloggandet - den nya hälsofaran?".
Ja, tydligen kan man dö av bloggandet. Men det kan man väl av allting? Att sådana som Blondinbella och Kissie kanske går in i väggen förr eller senare, det är inget som förvånar mig. Men samtidigt har jag svårt att tro att bloggandet verkligen skulle kunna klassas som en hälsofara. Allt blir vad man gör det till! Du kan gå in i väggen av att du får barn, du kan gå in i väggen av att du ska vara uppdaterad och ha koll, du kan gå in i väggen av ditt jobb och du kan gå in i väggen av bloggandet. Äh, fortsätt blogga bara!

Bild: Aftonbladet.se

Jag är lite trött

Igår blev det ingen Dagens Aftonbladet. Dels hade jag ingen dator på jobbet och dels hade jag ingen ork på kvällen. Efter jobbet igår lade jag mig på sängen för att läsa lite. Det resulterade i världens skönaste power nap! Sedan packade jag ihop lite saker och blev upphämtad av A. När vi var hemma hos honom satt vi mest och pratade och skrattade med hans brorsa, kusiner och kusins pojkvän. Riktigt roligt faktiskt!

Idag ska jag hinna jobba, träna, fika med Johanna och sedan kanske träffa A. Dessutom måste jag verkligen försöka ta tag i det reportaget som jag ska göra till nästa Xit.

Förresten, är det någon som har hunnit läsa min artikel i senaste Xit (den kom ut igår)? Kritik! Berätta för mig vad jag gjorde bra och vad jag gjorde dåligt.

Yeah

Vääldigt klent med bloggandet idag. Orsaken? Jag hade ingen dator på jobbet före sista timmen, och då fanns det en hel drös med försäkringar som skulle förändras eller föras in i systemet. Jaja, jag får väl inte betalt för att sitta och blogga dag ut och dag in.

Nu sitter jag här hemma i mjukiskläder och myser. Snart ska jag kasta mig på sängen och läsa klart boken som jag håller på med just nu. Undrar du varför jag inte har recenserat någon av alla böcker jag har läst på senaste tiden? Läs nya numret av Xit (julinumret) så får du se att jag visst har recenserat, för fullt!

Tjatmoster?

Imorse skrev jag att jag undrar när mitt H&M-paket kommer. Och när jag kom hem från jobbet låg AVI:n på köksbordet. Härligt! Imorgon ska jag hämta ut det på lunchen. Hur ska jag sedan kunna hålla mig från att prova kläderna direkt? Kanske jag smiter in på toaletten för att prova lite snabbt...

Nu sitter jag och väntar på att tiden ska gå, om 25 minuter ska jag träffa resten av gänget inför resan till Karelen. Värst vad det känns som att jag tjatar om den resan. Känner du också att det har blivit lite för mycket resan-till-Norra-Karelen-snack här i bloggen? Borde jag kanske skriva ett ordentligt inlägg om vad resan innebär ungefär en vecka innan jag åker och i övrigt skippa allt snack om den? Tyck till!

Nu ska jag lära mig engelska!

Eftersom jag ska på klimatkonferens i Norra Karelen tillsammans med en hel drös andra unga vuxna från olika länder, så köpte jag brittiska Glamour och amerikanska Glamour. Jag menar, allt prat kommer att gå på engelska och då tänkte jag att det är bäst att öva upp engelskan genom att läsa lite schyssta tidningar på engelska. Hihi, smart va?


...Eller så ville jag bara ha en ursäkt för att köpa mitt favoritmagasin från så många olika nationer som möjligt.

Dagens Aftonbladet, 080708

Dagens Aftonbladet; "Här är framtidens hem".
Jag gillar idén. Där kan jag bo. Hoppas att det kommer flera kreativa förslag på möjligheter för framtiden. För faktum är att landytan (högst antagligen) kommer fortsätta bli mindre och befolkningen fortsätta öka. Näckrosöar är perfekt för att låta alla människor ha sin plats på jorden. Dessutom ser det så harmoniskt ut. Haha.

Bild: Aftonbladet.se

Godmorgon!

Nu har jag vaknat upp till en ny (mulen) dag. Eftersom älsklingen sov hos mig så är jag på strålande humör idag. Ikväll ska jag träffa mitt ressällskap som jag ska dras med en vecka i Norra Karelen. Vi är väl ett gäng på 7-8 personer. Det ska bli spännande att träffa alla och se om vi funkar ihop. Det tror jag att vi gör, annars kan en vecka tillsammans vara lite jobbigt. Haha! Men jag brukar inte ha svårt för speciellt många människor, så det ska nog gå bra.

Förresten så undrar jag när mitt H&M paket kommer...

Den ultimata frukosten

Den här perfekta frukosten skulle jag kunna äta varje dag. Jordgubbar, yoghurt med smak av honung och en kopp svart kaffe. PERFEKT var ordet!

Bilder från i fredags

Här kommer lite bilder från i fredags. Jag hann inte ta så många bilder innan batteriet blev dåligt, men jag filmade en hel del i karaoketaxin... Tyvärr tror jag inte att jag tänker publicera dessa filmklipp! Haha. Gissa varför?


Anna och Johanna. Födelsedagsbarnet gillade verkligen att sjunga karaoke! Haha.

Skål Linnea!

Adam hittade min ful(l)a tvilling... Typ.

Jag och Anna posade inne på toaletten på iTech. Bruden i bakgrunden drar upp sin bh, för den som undrade.

En bild på Anna, tagen ungefär samtidigt som soluppgången.

Mina favorit ansiktsprodukter!

Nu när det regnar ute så tänke jag passa på att skriva ihop ett inlägg om världens bästa ansiktsprodukter.

För det första vill jag bara säga; kom ihåg att det inte finns några mirakel. Varje gång du slarvar med att tvätta ansiktet på kvällen så utsätter du din hud för orenheter som den inte gillar. Det täpper till porerna och skadar även kvalitén på huden. Därför är dessa ansiktsproduketer världens bästa bara om du använder dem regelbundet och älskar din hy som du älskar dig själv!

Hudvårdsserien som jag använder heter Mypa - skin care therapy och innehåller 60% aloe vera. Jag blev rekommenderad att använda den här serien ansiktsprodukter efter att ha varit på ansiksbehandling. Jag använder mig av fyra produkter; cleansing milk, toner, day cream och night cream. Det är allt jag behöver för att hålla huden felfri! Tidigare hade jag torr/oljig hy i ansiktet och stora porer, precis som många andra tonåringar. Men eftersom Mypa-serien innehåller 60% aloe vera så balanserar de huden och minskar porerna. Jag rekommenderar verkligen dessa produkter till dig som har testat "allt" utan att hitta något som känns helt rätt. Dessutom passar de här produkterna för flera olika hudtyper. Jag hittade en hemsida
här som säljer mina favoriter. Men om du är ålänning så kan du köpa produkterna på apoteket på Skarpansvägen eller på decorus (i KlippUpps gamla lokal).

För den som tycker att det är viktigt med ansiktsprodukter med en flashig utsida så är den här serien inte den rätta. Men om du, som jag, tycker att kvalité är mycket viktigare - då är dessa produkter något för dig. Priset här hemma ligger ett par euro högre än på hemsidan jag länkade till, men det är det värt!

Nu ska jag sätta mig och surfa runt på hemsidan.

Bild: privat.

Grått

Mulet. Jag som hade tänkt slänga mig i solstolen med en bra bok efter jobbet idag. Nåväl, det kommer väl andra dagar.

Dagens Aftonbladet, 070708

Dagens Aftonbladet: "Mobilprat farligare än sprit".
Ett danskt, icke vetenskapligt, test har gjorts. Där testade de vilka som var sämst bilförare; de som hade druckit tre snapsar (och därmed låg över 0,5 promille) eller de som pratade i mobil med/utan handsfree. De flesta olyckorna skedde bland mobilpratarna. Skrämmande? Lite. Eftersom jag starkt motarbetar fyllekörningar så börjar jag ju fundera lite. Borde jag lika starkt motarbeta telefonprat i bilen? Värt att tänka på i alla fall. Nästa gång det ringer när du kör bil, då kan du väl i alla fall säga "du, ring mig om en kvart, då jag inte längre kör bil". Bättre att ta det säkra före det (eventuellt) osäkra!

Brukar du prata i telefon när du kör bil?

Livstecken!

Välkommen tillbaka kära Julia!

Ja, iTech var roligt. Så roligt att jag och A inte hade återhämtat oss före igår kväll (söndag). Festen var alltså i fredags. Haha. Vi sov hela lördagen och sedan var vi trötta hela söndagen.

Nu ska jag jobba lite grann, men sedan ska jag återkomma som en aktiv bloggerska. En trött och seg, men aktiv bloggerska.

Vi hörs!

Det blir en resa för min del

Nu har jag tackat ja till att följa med på resan till Norra Karelen. Jag ser verkligen fram emot det! (Fast jag har inte frågat min boss om lov att få sluta här två dagar tidigare än planerat för att åka på resan...)

Snart är det helg!

Dagens Aftonbladet, 040708

Dagens Aftonbladet: "Matt Damon - sexig eller bara fet?".
Alltså, för en roll har Matt Damon (förra årets "världens sexigaste man") ökat i vikt. Vi kan läsa att han har gått upp hela 20 kilo! Men, jag har ett problem med artikeln plus bildspelet som finns bredvid; jag ser knappt någon skillnad? Okej, förut var han ett muskelknippe, nu är han mjuk och go - men han ser fortfarande likadan ut. Jag tycker fortfarande att Matt är en kandidat till "världens sexigaste man", trots de extra kilona. Men jag skulle inte lägga min röst på honom, oavsett hans vikt och muskler, för jag tycker inte att han utstrålar sexighet. Tycker du att Matt Damon förtjänar att drivas med p.g.a. de 20 kilona? Eller håller du med mig att det absolut inte spelar någon roll? Stackars killar som sakta men säkert dras ned i tjejernas viktfixering...

Bild: aftonbladet.se

Idag är det fredag

Godmorgon!

Kom till jobbet för ca. tio minuter sedan och sitter nu ivrigt väntandes på morgonkaffet. Vädret är perfekt idag, vilket verkligen är perfekt eftersom vi ska till Johanna på förfest och sedan till iTech beachypartyt i Kärinsund. Ungefär 300 förköpsbiljetter är sålda, det kommer finnas flera DJ:s, tre pooler finns till vårt förfogande och (förhoppningsvis) en härlig kvällssol. Det kommer att bli en bra kväll! Ska du också till iTech beachparty?

Erbjudande om att resa

Åh, jag har fått ett erbjudande att följa med på en resa till Norra Karelen med fredsinstitutet i augusti. Jag måste bestämma mig senast imorgon om jag ska följa med eller inte. Jag är onekligen väldigt sugen på att följa med! Mitt enda bekymmer, jag måste kolla med min boss om det är okej att jag jobbar några dagar färre än avtalat. Dessutom lär väl min pojkvän flytta till Sverige ungefär då, men det ska han väl klara av utan mig? Haha.

Ni får väl hålla ögonen öppna i bloggen imorgon för att få veta om jag ska ut och resa eller inte.

Man kan aldrig vara säker

Sitter på jobbet just nu. Enligt expressen.se så regnar det här, men enligt min skarpsynta blick så är det blå himmel och definitivt inget regn. Faast, vi har så skitiga fönster här på jobbet att man aldrig kan vara riktigt säker.

Om tre timmar ska jag träffa Andrea utanför Eat, där ska vi köpa med oss lite mat och sedan sätta oss i solen hemma hos mig och äta den. Härligt! Det ska bli kul med en liten uppdatering. Dessutom träffade jag Erri på stan idag. Superroligt!

Nu är det bäst att återgå till jobbet. Vi hörs!

Dagens Aftonbladet, 030708

Dagens Aftonbladet: "Återförening för 'Vänner'-gänget?".
Först "Sex and the City - the movie" och snart (kanske) "Friends - the movie". Om vi bara är tålmodiga så kommer alla gamla favoritserier att dyka upp som filmer. Det räcker inte med att sista avsnittet i sista säsongen knyter ihop säcken, nej nej. Nu ska säckarna knytas upp och så gör man en präktig film (som såklart slutar lyckligt) och lägger på ett lock, istället för det tidigare futtiga snöret. Men, jag tycker ändå att det ska bli lite roligt med en film och gänget från serien "Vänner". Men sedan räcker det! (Kanske en film om "Grey's Anatomy"...)

Bild: aftonbladet.se

Besviken!

När jag vaknade var det strålande sol ute. När jag nu tittar ut genom fönstret ser jag ett ljusgrått molntäcke. Jag är besviken på vädret.

Dagens Aftonbladet, 020708

Vi kör en ny grej här på min blogg från och med idag. Jag väljer att kalla den för "Dagens Aftonbladet". Den går ut på att jag väljer ut en nyhet från aftonbladet.se och uppmärksammar den lite extra med mina egna tankar. Jag hoppas att ni bloggläsare hänger på och läser och tycker till i min blogg!

Dagens Aftonbladet: "
Dog i väntrummet - blev liggandes i en timme".
Artikeln handlar om en 49-årig kvinna som föll ner på golvet och dog. I väntrummet till en akutmottagning. Det värsta, enligt mig, är att ingen av de andra i väntrummet reagerade på händelsen. Okej att sjukhuspersonalen inte gjorde något (nej, det är inte okej, egentligen), deras rykte talar ju starkt emot dem från förut. Men de personer som också satt i väntrummet, varför gjorde inte de något? Vilken människa klarar av att se en annan människa dö? Okej, "det är USA, ingen bryr sig". Men människorna i USA har väl lika mycket samvete som vi har? Eller? Och medmänskligheten då? Var fanns den? Eller märkte ingen att kvinnan föll ihop och dog? Kanske alla i väntrummet var där för att de hade blivit blinda och döva samtidigt, precis just då? Jag förstår inte hur det kunde hända.

Vad tycker du om händelsen? Hur skulle du reagera om en person föll ner död framför dina ögon? Blunda? Agera? Tyck till!

Bild: aftonbladet.se

Nya böcker!

Mina nya bokinköp är Syndfull av Brian Freeman, Välkommen till Hollywood av Tilly Bagshawe, Al-Qaida och vägen till 11 september av Lawrence Wright och Swing it! av Linda Unnhem (men den sa mamma att hon redan har, så då byter jag nog den mot en annan bok istället). Jag ser fram emot att läsa dem allihopa! Har du läst någon av dem? Vad tyckte du?

Var går gränsen?

Alltså. Jag skrev ju i något inlägg här för inte så länge sedan om att bloggar egentligen handlar om onödigt vetande om andras liv. Min poäng med det inlägget var dels att ifrågasätta var gränsen går mellan okej-att-skriva-i-bloggen-material och big-no-no-läsarna-vill-inte-veta-material och dels att klura på vad jag själv tycker att är nödvändigt vetande för er bloggläsare. Jag har i alla fall hittat gränsen för vad jag vill läsa om andra. Jag gillar Katrin Schulmans blogg i övrigt, men blev det inte lite väl mycket med hennes inlägg om hur hon bajsade ner sig i badet? Jag vill inte veta sådant. Kalla mig pryd om du vill, men jag säger tack men nej tack. Läs gärna hennes inlägg och kommentera sedan här om du tycker att det är hysteriskt roligt att Katrin vågar bjuda på sig själv så till det yttersta eller om du, som jag, tycker att gränsen är passerad.

Tristessen talar i solskenet

Om tio minuter är arbetsdagen slut, äntligen. Första dagen sedan jag började här som har varit lång och seg. Kan det bero på att jag har haft väldigt lite att göra samt att solen strålar utanför fönstret? Antagligen. När jag kommer hem ska jag lägga mig i solstolen och läsa. Jag köpte förresten fyra nya böcker på lunchen, återkommer senare idag med titlar på dem. Dessutom läste jag klart en bok igår. Den var superintressant, recension kommer!

Andas in, andas ut och böj och sträck

Hej hej!

Sitter på jobbet just nu. Jag jobbar för snabbt och effektivt för mitt eget bästa, jag blir alltid klar med allt dagens arbete långt innan dagen är slut. Men men, jag kan alltid surfa runt på nätet och ha det bra.

Ikväll blir det core på Avancia. Det var evigheter sedan jag var på core sist, det brukar alltid hinna bli fullbokat långt innan jag hinner in på Avancias hemsida. Men den här gången hade jag tur. Däremot gissar jag mig på att ni kommer få läsa ett och annat klagomål från min sida imorgon, träningsvärken är högst antagligen ett faktum. Nåja, jag ska på pilates imorgon och då får jag sträcka ut musklerna igen. Sedan ska det nog bli bra igen. Det är härligt att gå och träna när man vet att det inte kostar en något alls! Motivationen är mycket bättre då. Annars är ett bra motivationstips att köpa ett månadskort, räkna ut ur många gånger du måste gå på en månad för att  få valuta för pengarna och sedan gå minst det antalet gånger! För ingen vill ge bort pengar till träningscentret.