Vart?

Imorgon är det juli, redan. Vart tar alla månader vägen?

Nya skor x2

För någon vecka sedan köpte jag nya skor. NU har jag äntligen orkat ta bild på dem. Dessutom har jag hunnit fynda ett par skor till!

Chanel-inspirerade godingar av märket Marco Tozzi. Köpta från Zko för ca. 35€.


Söta marina skor från KappAhl. Fyndade för under 5€!

En riktigt bra kompis

När jag var i full färd med att misshandla mina stackars små ben (=epilata) så ringde en gammal kär vän. Andrea! Det mest fantastiska med henne är att även fast det har gått över två månader sedan vi senast fick ett livstecken från varandra, så är vi ändå vänner. Andrea är en riktigt bra kompis helt enkelt. Och på torsdag ska vi hitta på något tillsammans. Riktigt roligt!

Ikväll ska jag, för ovanlighetens skull, vara med A. Jag hoppas på att vi ska kolla på film/Sex and the City och mysa i det här knasiga vädret. That's what love's for.

Idag har jag på mig svarta trosor

Nu sitter jag på jobbet. Jag har nyligen torkat upp efter ösregnet som behagade komma precis när vi skulle på lunch. Det betyder att håret är stripigt, kjolen skrynklig och ansiktet glansigt. Men jag är inte bitter för det. Om 50 minuter slutar jag för dagen och då ska jag hem och epilata benen. Kul att veta va? Fenomenet bloggar är ju som gjort för att alla ska kunna hålla reda på vad bloggaren gör. Hela tiden. Typ "igår var jag på toaletten sju gånger", "mina skor klämmer på höger stortå", "på väg till jobbet cyklade jag förbi en tant", "jag har haft sex två gånger den senaste veckan" och så vidare. Varför är sådant här intressant? Säg mig.

Nu körde polisen förbi utanför fönstret.
Den stannade vid vägkanten utanför "matthuset".
Nu körde den iväg igen. (VEM BRYR SIG?!)

Liten update

Dåligt med uppdatering den här helgen. Men idag har det varit strålande sol och sol är bloggarnas värsta fiende. Inte ens jag vill sitta inne och blogga när det är fint väder. Utan istället har jag tillbringat dagen i en solstol med en bra bok i handen. En mycker bra sysselsättning, både soliga och regniga dagar. Tror du mig inte? Läs Xit:s julinummer....

Dripp, dropp, dripp, dropp...

Idag har jag och A varit till stan och köpt lite saker från fyndet. Sedan var vi till Kappahl och inhandlade lite saker också. Jag köpte till exempel ett par skor för 5 euro. Vilket kap!

Nu blir det att kolla på lite SATC (tror jag) och sedan film ikväll. Vädret inbjuder inte direkt till något mer spännande. Har du tips på någon bra regnväders sysselsättning?

Halloj!

Vet ni vad? Jag finns. Eftersom jag verkligen ville få bekräftat att jag inte har gått upp i rök så skickade jag ett till mail och ett till sms. Och gissa vad? Jag fick svar på båda, nästan direkt! Det var nog bara en dålig dag igår.

Nu är det strålande sol och snart helg. Kan det bli bättre? Nej. Knappast.

Goddag.

Det är fortfarande tyst. Ja, jag har alltså inte fått svar på varken mailet eller smset. Ännu.

Igår reashoppade jag lite på nätet, från H&M, hoppas paketet kommer snart!

Och snart är det lunch.

Finns jag?

Är jag osynlig? Existerar jag ens? Jag skickar mail, jag skickar sms och jag bloggar. Utan att få någon respons. Jag börjar faktiskt bli lite orolig, på riktigt. Speciellt med tanke på att den jag mailade till alltid svarar snabbt, den jag smsade alltid svarar/ringer direkt och efter några blogginlägg får jag alltid någon härlig kommentar. Hallå cyberspace?

Alla mina (kalender)problem är lösta!

Jag har förresten löst mitt kalenderproblem nu. De två veckorna som saknade kalenderblad skrev jag in på andra sidor i kalendern. Titta så snyggt det blev! Och det bästa? Det var lätt som en plätt och det gick snabbt!


Jag börjar bli lite läskig

Imorse mailade jag in artikeln till Zandra (men jag har inte fått något svar ännu, hoppas att det inte har med föregående inlägg att göra). Men smart som jag är så skriver jag ett snyggt mail med lite tankar om artikeln och trycker iväg det. Utan att bifoga artikeln. Så den fick komma i ett eget mail. Min ursäkt för förvirrningen var att jag skickade mailet före morgonkaffet.

I övrigt händer det inte mycket i mitt liv (det är därför alla mina inlägg handlar om Zandra, jag börjar bli lite läskig).


Hej! Ja! Okej! Bra! Kul! Hejdå!

Jag mailade Zandra, chefredaktör på Xit, med lite frågor om min artikel. Och jag vet inte om det var för att jag skulle känna mig uppskattad eller om Zandra bara blev väldigt glad av att höra av mig. Men mailet jag fick av henne var på fyra korta, små rader och på den platsen fick hon plats med alla dessa utropstecken!!!!!

Om du läser det här Zandra så skriver jag absolut inte det här för att förolämpa dig, du är ju min boss för tusan. Jag gillar bara att se de små, men roliga, sakerna här i livet.

Det är det inte alla som har...

Idag har jag gjort mina allra första helt egna försäkringsbrev. De ni! Det är det inte alla som har. Haha. Och så har jag varit på pilates idag, inte alla som har varit på det heller. Men nu ska jag äta lite middag, skriva lite artikel och pussa lite pojkvän.

Ciao.


Ny hårfärg!

Jag färgade håret igår, förresten. Har jag sagt det? Det blev lite ljusare och jämnare men utan att tappa effekten av slingorna. Jag är supernöjd! Och det bästa av allt? Mitt hår har nog aldrig varit så här mjukt och friskt.

Det är bara att ignorera att jag ser gråtfärdig, glad och allmänt konstig ut på bilderna. Dessutom har jag pyjamaströja på mig. Ja, jag är nog sexigheten personifierad. Men vad tusan, det är ju håret ni ska kolla på!

Betraktelser om en kalender

Idag på lunchen sprang jag in till Mariehamns Bokhandel för att köpa en kalender. Min nuvarande kalender har förfallodatum på måndag, den sista juni, och jag har seriöst svårt att tänka mig ett liv utan en kalender. Men eftersom kalenderutbudet inte är speciellt stort ännu (skolorna är inte ens nära på att börja = ingen människa behöver en kalender, suck) så fick jag nöja mig med en liten, men ack så fin (se bilden), kalender. Jag tänkte att den blir en bra stand-in tills jag köper en vettigare. Men när jag kommer hem så märker jag att den nya kalendern börjar den 14 juli. Vad ska jag göra utan någon kalender i två veckor? Post-it lappar måste vara lösningen.

Jaa, här fick alla intresserade (och ointresserade) ta del av mina kalendertankar. Om någon har två veckor kalender att skänka till mig så är jag tacksam. Om inte, så får jag väl lära mig att bli spontan. Eller öva upp kom-ihåg-minnet.

Bild: burde.com

Jag deltar i en tävling

Just nu är jag med och tävlar om en resechek för 25.000 sek. Om du också vill vara med så kan du klicka på länken här och leta upp inlägget " Vinn resecheck från travel link på 25000SEK!".

HAHAHA

Jag prenumererar på humorbrevet (från humorbrevet.se) och idag fanns den här med.
"Tjejen: Hej!
Killen: Äntligen, jag har väntat riktigt länge nu!
Tjejen: Vill du att jag ska gå?
Killen: Nej, var har du fått det ifrån? Bara tanken får mig att må dåligt..
Tjejen: Älskar du mig?
Killen: Självklart, alla tider på dygnet!
Tjejen: Har du bedragit mig någon gång?
Killen: Nej, aldrig! Varför frågar du ens?
Tjejen: Vill du kyssa mig?
Killen: Ja, så fort jag får tillfälle till det.
Tjejen: Skulle du någonsin slå mig?
Killen: Är du galen? Du känner mig väl?
Tjejen: Kan jag lita på dig?
Killen: Ja, älskling.
Tjejen: Älskling..."

För att få veta att killen har tröttnat på tjejen så ska du börja nerifrån och läsa uppåt.

Antingen har jag dålig humor eller så är det där verkligen roligt. Avgör själv!

I väntans tider...

Det var längesedan jag bloggade så här tidigt. Men jag sitter på jobbet och väntar på morgonkaffe. Tänka sig, jag har ingen träningsvärk idag. Så jag sprang upp för trappan med lätta steg för en liten stund sedan. Hur kan det komma sig?

Idag efter jobbet ska jag till mormor och morfar en sväng, de behöver hjälp med lite teknikstrul. Vad ska du göra idag?

Steg för steg, fot för fot

Efter att ha ätit supergod kycklingsallad till middag och läst Ladies en stund lyckades jag uppbåda ganska mycket energi. Eller mycket och mycket, men tillräckligt för att vara peppad inför spinningen. Men den energin är som bortblåst nu. Oj oj oj vad jag tog i. Jag cyklade som om det inte fanns någon morgondag. Men det finns det. Och vi har en massa trappor på jobbet. Så kära kollegor, om jag inte dyker upp imorgon bitti så står jag nedanför trappan och kämpar för att lyfta på benen. Men det är lugnt, om ni kommer ner med mitt arbete så kan jag sitta i trappan och arbeta. Båtavdelningens boss är ju ändå på semester så.. Deal?

Tröttsamt

Slut. Trött. Yr. Halvillamående. Jag vet inte varför, men det är så jag känner mig just nu. Hoppas att det går över så att jag orkar fara på spinning ikväll! Och om min syster har tid att hjälpa mig så blir det hårfärgning ikväll. Nu orkar jag inte skriva mera. Jag tror att jag ska lägga mig på sängen och läsa fram till middagen.

Dagens sista

Det blev inte av att kolla på Cloverfield, eftersom biorummet var upptaget av A:s mamma och pappa. Typiskt! Istället kollade vi lite på Sex and the City säsong 6. Vi har snart tagit oss igenom säsongen, och är mer än taggade inför filmen! (Om A verkligen är taggad vet jag inte, men han är så illa tvungen).

Kan hända att det blir lite halvdåligt med blogginlägg den här veckan. Det är fem dagar Alandia-jobb, träning och Xit-jobb på gång. Dessutom har jag ju lovat er bilder på mina nya skor, som jag älskar. De är helt klart ett par nya favvisar! Bilder kommer, jag måste bara orka ta kameran ner en våning till skorna. Haha.

Nu blir det att läsa lite bok innan det är tuttatime.
Hoppas att ni har haft en lika bra långledighet som jag har haft!

Vinnarna i Frozn-tävlingen

Nu har jag lottat vinnarna i Frozn-tävlingen. De tre lyckliga vinnarna är Anna, som vann limesmaken, Kasper, som vann mintsmaken och Ann, som vann salmiaksmaken. Eftersom ingen av de tävlande hade valt salmiaksmaken så lottade jag ut den mellan alla tävlanden. Så hoppas att Ann blir glad trots fel smak... Haha. Ett paket tuggummi kommer på posten under veckan. Njut av det!

Lyxsöndag!

Det blev en avkopplande eftermiddag, jag och A lade oss i bubbelbadet och där låg vi tills huden var skrovlig och kändes som gummihandskar. Härligt! Det var hela köret med levande ljus, dämpad belysning och badolja i vattnet. Snart blir det eventuellt lite familjespel med hans familj och efter det ska vi kolla på Cloverfield i biorummet. Lyxsöndag!


Bu för refreshments

Just nu lyssnar A på the Refreshments, det är ett band som ska komma på RockOff. Vi konstaterar att the Refreshments inte är värda oss i publiken. Musiken är rent ut sagt dålig. Ni kommer alltså inte kunna hitta oss två längst framme vid scenen den kvällen. Bara så att ni vet...

1 år och 9 månader

När jag och A äntligen hade orkat släpa oss upp ur sängen satte vi oss framför varsin dator. Det är då det händer; jag ser att det med rosa står "1 år och 9 månader" i min kalender på datorn. PUSS på min älskling för allt hittills. Men om några år kommer vi skratta åt att vi räknade månaderna. Snart är det mer aktuellt att räkna i tiotal år tillsammans. Haha.

Nu är det dags för frukost. Hörs!

Midsommardagen

Hej allihopa! Jag överlevde midsommarfirandet och jag överlevde stuglivet. Det är riktigt bra för att vara jag. Haha. Idag har det varit karaoke och fotboll som aktiviteter hemma hos A. Just nu är det paus mellan halvlekarna i kvartsfinalen mellan Holland och Ryssland. Jag hejar på Holland, men jag kan inte neka att Ryssland har ett otroligt spel. Men äh, vem är jag att prata om det? Jag lärde mig vad offside är för ungefär en vecka sedan.

Nu ska jag läsa lite andra blogginlägg. Ha det bra! (
Kom ihåg att tävla om lite tuggummin).

Glad midsommar

Dags för mig att byta om till träningskläder och sedan kasta mig på cykeln för att rulla ner för backen till Avancia (otroligt skönt att ha gymmet så nära). Direkt efter träningen åker jag och A till stugan. På stugan ska man ta det lugnt, därför finns det inte något internet där. Med andra ord; ha en bra midsommar kära bloggläsare! Vi ses igen när jag är hemma från stuglivet.

Ta hand om varandra!

En dag för smaklökarna

Arbetsdagen idag gick lika snabbt som alla andra dagar. Eller, kanske till och med lite snabbare. Jag åt superdupergod bakadpotatis med räk- och sparrisröra på Park till lunch, rekommenderar! Till fikat fick vi cheescake som Anna K hade lagat och smarriga jordgubbar, tack! Och innan arbetsdagen var slut så hade vi vinlotteri på båtavdelningen. Gissa vem som kammade hem vinflaskan? Jag såklart! Nu har jag en flaska rosévin hemma som får följa med till stugan och midsommarfirandet imorgon.

Ikväll blir det boxercise på Avancia tillsammans med systeryster den äldre. Jag har inte tränat överhuvudtaget sedan första veckan i maj... Snacka om att jag kommer ha träningsvärk imorgon. Hoppas att det inte blir någon små grodorna-dans!

Glöm inte bort att vara med och tävla
här!

Julia Lindfors 60+?

Just ja! Idag har jag köpt ett par URSNYGGA skor och så har jag köpt hårfärg. Fast visst skrev jag redan det i mitt inlägg om att det här är en bra dag? Jag börjar nog bli gammal och glömsk. Bäst att jag struntar i att kolla på matchen (Fotbolls EM; Sverie-Ryssland) och istället går och lägger mig. (Ytterligare ett tecken på att jag börjar bli gammal; jag somnar tiiiidigt på kvällarna). Bildbevis på både skorna och håret kommer, men jag måste färga håret först.

Godnatt.

Tävling: FROZN


Det ni ser på bilden ovan är de tre smakerna av tuggummit Frozn från Jenkki. Smakerna är fresh salmiac, extreme lime och strong mint. Dessa tuggummin har jag fått hemskickade eftersom jag är en registrerad buzzare. Det betyder med andra ord att jag är avtalad att göra reklam genom "mun-mot-mun-metoden", alltså prata med vänner och bekanta om den aktuella produkten. Jag har smakat på alla tre sorterna, dessutom har jag delat ut ett flertal tuggummipåsar till nära och kära för testning. Min personliga favorit är strong mint, den är otroligt fräsch och smaken sitter i ända tills dina käkar känns bortdomnade och du inte orkar tugga längre.

Nu har du möjligheten att vinna en av dessa tuggummipåsar. För att vara med och tävla skriver du din favorit drink (med eller utan alkohol) i kommentarerna nedan. Glöm inte att skriva vilken smak du helst vill vinna! Jag slumpar sedan fram tre vinnare.

Tävlingen avslutas på söndag (22/6) klockan 12 och sedan publiceras vinnarna under dagen.

En bra dag

  • Jag trivs på jobbet.
  • Jag har köpt nya skor.
  • Jag har köpt hårfärgningsmedel.
  • Det är bra väder ute.
  • Det är snart midsommar.
  • Vi får makaronilåda till middag.
  • Jag fick senaste Cosmopolitan idag.
  • Jag vågade göra en annorlunda frisyr idag och blev skitsnygg.
  • Jag har använt jeans två dagar i rad (istället för klänningar) och har fått massor av komplimanger.

SATC & Frozn

Ikväll har jag slappat med A. Vi kämpar oss tappert igenom SATC säsong 6 (som jag inte har "hunnit" se före nu!) och på samma gång lär jag älsklingen lite om de fyra tjejerna och alla tusentals killar - för om inte allt för länge blir det en tur över till Sverige för att kolla in SATC-filmen på bio! Jag (som "alla" andra tjejer/kvinnor/damer i västvärlden) längtar otroligt mycket efter att se den. Kanske inte så mycket för att SATC är den "bästa serien någonsin" utan mest för att filmen har blivit så oootroligt omtalad och omskriven.

Hur som helst, nu är det läggdags för mig. Jag kämpar på att få in dygnsrytmen så att den passar min arbetande livsstil. De närmsta dagarna ska jag testa tuggummina, "Frozn", som jag fick från Buzzador/Jenkki idag. Sedan kommer den ett utlåtande och, hör och häpna, en liten tävling där du kan vinna en av de tre smakerna (lime, mint, salmiak). Så håll ögona öppna!


Vad f-n är bloggkoll för något?


Min tisdag

Jag kom hem från jobbet för ca. 40 minuter sedan. Då var jag hur pigg och på g som helst, men något hände och nu känns det som sju svåra år i min kropp. Även fast man inte göra något fysiskt ansträngande på jobbet så tar det på, tills man har vant sig alltså.

På lunchen köpte jag två nya bh:s från KappAhls creem-serie, de ska provas ikväll. Och så köpte jag en nattkräm i samma serie som mina övriga ansiktsprodukter, den ska testas till natten. Idag kom även mitt första Buzzador-paket, en hel drös tuggummin! Var så säkra på att rapport kommer (även) i bloggen. Vill du också bli Buzzador? Klicka
här. (Och du! Du får gärna ange 'julijet' där det står "Rekryterad av Buzzador - Användarnamn", eller så klickar du här för att få det färdigt ifyllt).

Tiden bara rusar iväg

Oj, vart tog tiden vägen? Jag fastnade visst i the Sims lite väl länge... Nåja, vad gör det?

Snart är det midsommar (vart tog tiden vägen?!), allihopa! Vad ska du hitta på denna midsommar? Blir det fylla, pinsam små-grodorna-dans och sömn i ett dike eller blir det nypotatis, midsommarstång och hångel? Berätta för mig!

En arbetande kvinna

Då har jag avklarat första dagen på jobb. Jag måste bara få skryta lite om hur bra Alandia Bolagen är som arbetsplats. Utöver de fina lokalerna och den trevliga (och roliga!) personalen så får man subventionerad lunch (det dras 1-2 euro per dag från lönen för lunch på park/indigo), gratis träning på avancia och simning på Mariebad och överallt i byggnaden hittar du kaffe, mineralvatten och färsk frukt - bara att ta för sig! Dessutom är det 32,5 timmars arbetsvecka och braa lön. Härligt. Märks det att jag trivdes idag?


Grey's Anatomy

Nu har jag spenderat så mycket tid tillsammans med Meredith, Yang, Izzie, George, Alex, Derek, the Chief, Bailey, Sloan och alla andra att jag måste gråta en skvätt när jag såg sista avsnittet. Fyra säsonger, över 70 avsnitt, över två dygn av serien, över två års tid i serien. Alla borde kolla på Grey's anatomy, det är en serie med mer värde än t.ex. Gossip Girl, OC, One tree hill eller någon annan serie. Jag hoppas att Grey's går till historien.

Suck, vad jag låter sentimental och förjävlig. Haha.

Det blev en bra kväll

Jag älskar när dagarna inte blir som planerat, fast det är både på gott och på ont. Ikväll hade jag tänkt äta tråkmiddag, duscha, fila naglarna, skriva på Xit-artikeln och sedan göra ingenting. Istället åt jag middag på La Strada med mamma, filade naglarna, drack kaffe och åt glass (med maränger och kinuskisås), skrev 1/8 av artikeln (hur jag vet att det är en åttondel? För att artikeln består av åtta delar...), spelade the Sims och sedan klippte jag gräs. Det var faktiskt riktigt skönt att klippa gräs, jag borde börja vara ute oftare. Jag är så dålig på att komma mig för att gå ut. Allt för ofta lockar den här burken mera. Haha.

Nu ska jag kolla på lite Grey's Anatomy (det sista avsnittet?) och sedan försöka sova eftersom det är tidig uppstigning imorgon. Ha det bra!

För lugn?

Jaa, imorgon börjar sommarjobbet. Och jag är inte ens speciellt nervös. Är inte det dåligt? För det är allmänt känt att man presterar bäst när det pirrar lite i magen. Antagligen hinner nervositeten komma innan 8.30 imorgon. En bra (?) sak är i alla fall att the big boss inte kommer på jobb före om någon vecka, vilket gör att pressen inte känns lika hård. Fast samtidigt vill man ju inte att han ska få höra ryktesvägen om alla mina misstag... Haha. Faktum är att jag tror att jag kommer klara av jobbet galant.

Nej nu är det nog dags för mig att ta itu med artikeln jag ska skriva till Xit.

Skratta mera

Igår kväll/natt spelade jag och A spel med hans mamma och lillebror. Först spelade vi Alias (jag och A vann) och efter det Pictionary (jag och A vann igen!). Det var verkligen superroligt. Under tiden vi spelade Pictionary hann vi alla bli ganska trötta och nattflummiga. Det resulterade i mycket skratt. Det var härligt att skratta ordentligt. Gör det så ofta du kan!

Söndag

Idag är det söndag, lodisdagen. Jag har avflagnat nagellack, smutsigt hår och oplockade ögonbryn. Tur att jag har hela kvällen ledig. Då ska jag försöka fräscha upp mig, välja kläder inför första sommarjobbsdagen och försöka få en början på min kommande artikel till Xit. Kul!

Kort update

Jag tänkte skriva 'god morgon', men av två anledningar känns det fel. För det första så är det aldrig morgon klockan tre på eftermiddagen och för det andra har jag snart varit vaken i två timmar, vilket betyder att det inte ens skulle vara läge för ett 'god morgon' längre. Hur som helst. Det blev läggdags sent igår = sen uppstigning. Det var skönt, men lite jobbigt att vända dygnet lagom tills man börjar sommarjobba... Haha. Hittills idag har det inte hänt något spännande, läst tidningarna, löst sudoku (du som har planerat att lösa sudokuna i ungdomsföreningarnas "tidning", skippa medium - det är ändå feltryck i det) och druckit kaffe. Nu ska jag leka med A:s lillasyster som är sjuk. Stackaren.

Skräckfilm

Det blev två skräckfilmer dagen till ära, fredagen den 13:e. The Mist och The Eye. Huuj. The Mist var mest knasig och jag kände inte adrenalinet kicka igång, men The Eye fick det att krypa i skinnet både en och två gånger. Har du sett någon av dem? Gillade du den/dem?

Godnatt!

Operation epilator

Nu har jag epilatat benen, för första gången i mitt liv. Det gjorde lite ont på sina ställen, men jag överlevde och har nu ett par fina rödprickiga ben! Haha. Det står i bruksanvisningen att det är helt normalt att få prickiga ben de första gångerna, så det är ingen fara med det. Dock känns det som att jag inte fick med alla hårstrån, kan det vara för att de var för små och fjuniga? Någon som har koll? Om en liten stund ska jag i alla fall utsätta betydligt känsligare hudområden får epilatorn. Jag har tagit en värktablett och är snart redo för prövningen. Hoppas jag överlever!

Den epilatorn som jag köpte heter Satinelle ice premium och kommer från Philips. Den har ett kylningsverktyg som gör att det ska ta mindre ont när man epilatar, dessutom har den ett "skal" som man lägger på när det är dags för de känsliga områdena, som bikinilinjen och under armarna. Du kan läsa mer om den
här.

Spelnörd!

Just nu håller jag på och installerar the Sims 2 på min älskade lappis. Det var evigheter sedan jag spelade sims, vilket bara gör det ännu roligare. Men det tar lääänge att installera när man ska ha olika expansion packs installerade också. Nåja, den som väntar på något gott...


Shoppingfynd från Rhodos

Här kommer mina fantastiska inköp från Rhodos:
1.
- Två äkta fejk Ray Ban, såklart i modellen Wayfarer. Ett par sköldpaddsmönstrade och ett par enkla svarta. PUSS på dem.

2.
- En Satinelle ice premium epilator från Philips. Jag ska testa den idag...

3.
- Ett par flip-flop med fina fjärilar på, trendigt trendigt.

4.
- En handkräm med doft av kokos, jag njuter varje gång händerna kommer i närheten av näsan.

5.
- Ett läppfett från det populära märket Oliveway, även det med kokosdoft.

6.
- En flaska ouzo, ett nästan obligatoriskt köp när man är i Grekland.

7.
- En voodoo-docka. Jag valde dockan "gossip girl" och beskrivningen av hennes krafter låter så här: "Are your ears burning? Gossip girl will sto someone from saying anything bad about you. She will protect your reputation from harm".

8.
- Ett body butter (övers. 'kroppssmör') från samma märke som läppfettet. Doften är oliv, mandel och kokos.

9.
- En röd liten handväska med lång axelrem. Superhet och praktisk i dimman på krogen.

10.
- En weekendbag av äkta koskinn. Jag gillar den massor!

+ att jag köpte en tavla med grekiskt motiv (ni får se den när den har fått  en ram och hänger på väggen) och presenter till min kära familj.

(Dagens andra otur: internet lade ner när jag var mitt uppe i ett blogginlägg, vilket resulterade i att jag fick börja om från början, börja om på nytt).

Otursdagen

Äntligen har jag släpat mig upp ur min varma och sköna säng. Igår kväll höll jag på att frysa ihjäl, min kropp är nog gjord för medelhavsklimat, inte östersjönsklimat. Jag tänkte ta lite bilder och sedan visa er vad jag köpte på Rhodos. Kommer ni ihåg inlägget med vad jag ville köpa på Rhodos? Jag köpte en av de tre sakerna, gissa vilken?

Idag är det förresten fredagen den 13:e. Man borde kolla på skräckfilm, det hör liksom till!
(Dagens första otur: jag får antagligen inte någon skjuts till Hammarland, vilket innebär att det inte blir en tjejkväll för min del).


Xit juni

Som jag skrivit om förut har jag fått skriva en grej till senaste Xit (som kom ut för någon dag sedan). Det jag fick göra var en liten grej (som ändå täcker en halv sida), nämligen "månadens idol". Men det viktigaste av allt, för mig, var att få se orden "Text Julia Lindfors" i tryck. Åh, vilken härlig känsla. Till nästa nummer ska jag skriva en längre sak och sedan hoppashoppashoppas jag att Zandra vill fortsätta ha mig som skribent. Jag tycker verkligen att det är superroligt! Jag antar att ni alla bloggläsare imorgon rusar till närmaste tidningsställ för att  få ett eget exemplar (eller läser tidningen här). Även fast det bara är en kort intervju så tar jag mer än gärna emot synpunkter, feedback och komplimanger. Och återigen; tack Kattis för att du rekommenderade mig! Jag är skyldig dig en fika, eller en drink.


Bilder: privat.

Livet är härligt

Vad kul att se att i princip alla mina vanliga läsare (svårt att säga om det är samma som förut, eller nya, men det är i alla fall ungefär samma antal) har hittat tillbaka efter en veckas semester. Dessutom ser jag att förvånansvärt många tappert har klickat sig in på den här sidan dag efter dag, i förhoppning att ett nytt inlägg skulle ha dykt upp. Nu sätter bloggandet fart igen i alla fall. Imorgon ser det ut att bli tjejkväll med Johanna och Anna (och givetvis ost och kex!), på måndag börjar sommarjobbet på Alandia-bolagen, när jag har tid ska jag skriva en artikel till Xit och så ska jag försöka få till tid för att umgås med min stödbehövande. Ah, livet är härligt.

Nu ska jag gå och prata med min blomma lite, den ser ledsen ut efter en hel vecka "utan" koldioxid. Tänk hur du skulle må om du inte fick syre på en vecka...

Rhodos

Resan till Grekland, Rhodos påbörjades den 4.6. P.g.a. förväntan och resfeber hade jag och älsklingen sovit max 2-3 timmar natten före. Sittandes på Rosella klockan åtta på morgon var vi trötta, men glada. Mitt i allt upptäckte jag det som inte fick hända. Jag hade glömt mobiltelefonen hemma. Jag som oroade mig så för att glömma något hemma, och så glömmer jag mobilen av alla saker. Hur lyckas man? I övrig gick resan bra och vi landade runt 23 på Rhodos. När vi hade kommit till hotellet (som förövrigt var riktigt fint) gick vi ut för att kolla in den omtalade "bargatan" några 100 meter från vårt hotell. Vart man än vände sig stod det personer och ryckte i en för att erbjuda "två drinkar till priset av en", "fem shots för fyra euro", "två stora öl för 5 euro" o.s.v. Det var livat och det var party. Dock var vi rätt trötta så vi tog varsin öl och sedan gick vi tillbaka till hotellet. Första dagen var vi, om möjligt, ännu tröttare än dagen innan. Hotellet visade sig vara rätt lyhört, inte speciellt optimalt för att få sova ut alltså. Vi tillbringade dagen vid det jättefina poolområdet som hörde till hotellet. Resterande dagar kollade vi oss runt på Rhodos, vandrade i Rhodos gamla stad, gick på skandinavisk krog (där man köpte biljett för 20€/pers och sedan fick man dricka hur myket som helst mellan 21-00), solade på stranden, simmade i vågorna och åt god mat. Rhodos stad var en bra stad. Det fanns restauranger, det fanns strand, det fanns affärer, det fanns turister, det fanns greker och det fanns sevärdheter (som verkligen var sevärda!). Vädret var soligt alla dagar, men vissa dagar var det lite moln som kom och gick. Det blåste alla dagar, men tack vare vinden gick det att steka varje dag utan att smälta bort. Skönt!

                                      

Alla bilder har en historia och representerar ett minne. Bilderna ovan säger mig mer än vad de ger er, men sådant är livet.


Den förlorade och återfunna flickan

Nu är jag hemma från Rhodos. Eller jag kom hem igår vid 11-tiden. Det har varit en helt fantastisk vecka! Jag är verkligen glad att jag och A investerade våra pengar i en gemensam resa. Nu sitter jag här och äter vitchoklad medan jag väntar på att alla bilder ska laddas in i datorn. Dagen har gått åt till att packa upp och, det mest tidskrävande, läsa alla missade blogginlägg... Observera antalet blogginlägg till höger i överkanten. (Dock var det fler inlägg än så, men jag glömde print screena direkt). Efter mer än tre timmar framför olika bloggar har jag besltutat mig för att rensa upp i bevakade-bloggar-listan. Det känns som att jag överskattar bloggfenomenet.

Äntligen har alla bilder förts över till datorn, dags att kolla igenom dem. Återkommer snart med ett inlägg om resan. Har saknat att blogga! Hoppas att ni också har saknat mina ord på skärmen.

Pa rhodos

Hej fran Rhodos. Allt ar bra. Nu tar tiden slut. Haha. Skriver igen.

Farväl, farväl

Jag kan inte bestämma mig för om jag ska skriva ett till inlägg med ett enda syfte, frigöra mitt svammel. Men nu har jag i alla fall påbörjat ett inlägg. Direktionsmötet och den efterföljande supén var super. Jag är så mätt att jag snart dör. Jag åt kalv och till efterrätt var det någon nougatglass-aktig sak, med jordgubbar till. Jag var såld. Om du äter på ÅSS i sommar så rekommenderar jag de ovanstående rätterna VARMT!

Snart kommer A hit, sedan ska vi (försöka) sova. Jag undrar om jag är så här hispig eftersom det är första gången jag reser på en längre resa utan några föräldrar? Är det ansvaret som gör mig så här? Antagligen. Annars kan man ju lite på mamma (som jag skrev i något inlägg tidigare idag). Min bloggidéer var klena idag. Det här får lov att vara sista inlägget före Rhodos. Ha det så bra nu alla kära bloggläsare. Jag ska tänka på er när jag dricker rosevin i en bar med utsikt över medelhavet. PUSS så länge.

Ännu mera onödigt skrivande

Jag citerar mig själv (taget från ett sms som jag skickade till A), "lite jobbigt med direktionsmöte så här dagen före, men samtidigt hållder det kanske nerverna nere. Annars lär jag gå upp i varv tills jag är olidlig". Men nu känner jag att jag redan nu är lite olidlig. När mina familjemedlemmar pratar med mig svarar jag saker som "ja, det har jag packat ner", "planet avgår 18.00" och "jag ska tänka på att dricka mycket vatten", även om det egentigen inte alls var det samtalet handlade om. Sådant är livet. Imorgon den här tiden slipper ni bloggläsare, min familj och mina vänner höra på det här förväntansfulla struntpratet. Då är det enbart A som behöver lyssna. Moahahhaahhaa. Ja, ni hör att jag börjar bli lite knäpp. Men om en halvtimme ska jag vandra upp till min kära yrkesskola och efter det ta mina direktionsmedlemmar i handen när vi går till ÅSS för en supé. Det ska bli roligt!

Shoppinglista för Rhodos

Min att-köpa-liknande-saker-på-Rhodos lista:
 
- En eller flera playsuits, de kommer bli stora inom en snar framtid!
 
- Ett (eller helst flera) par gladiatorsandaler. RAUW säger det inom mig när jag ser dem. Snygga.

- En (och inte flera) epilator. Eftersom Rhodos inte har samma intullningsskatt som övriga Europa ska det mesta vara billigare där. Självklart kommer jag inhandla smycken, klänningar och annat turistigt. Men jag ska även försöka handla vettiga, billiga saker.


Resfeber eller vanligt svammel?

Nu är väskan stängd. Jag får plats med allt jag behöver. Jag har med mig allt jag behöver. Tror jag. Jag har en dold talang. Min dolda talang är att om jag, mot förmodan, glömmer något - då glömmer jag alltid det viktigaste. Telefonen, kameran, pengarna, underkläder. You name it. Jag har till och med glömt hela väskan, men då skulle jag bara till Lemland, Lemböte, över en weekend. Då kunde mamma komma ut med min väska, snabbt och smidigt. Men vad gör jag om jag står på hotellrummet på Rhodos och inser att jag har glömt något superviktigt, låt oss säga mina minipiller? Hur i hela världen ska jag få mamma att komma över med dem då? Kanske det är bäst att bli vuxen och inte lita på att mamma står bakom och håller det man har glömt i handen. Kanske.

Glad tisdag

Åh, alla mina nära och kära är så underbara. Det har trillat in pengar från höger och från vänster de senaste dagarna. Tack allihopa! Veckan på Rhodos kommer att bli en spenderarvecka. Jag gillar det!

Nu ska jag hoppa in i duschen, dra på mig kläder och cykla ner till stan en sväng. Ikväll blir det direktionsmöte med efterföljande supé, längtar.

Idag är det en glad tisdag för mig, hoppas att det är det för dig också!

Modejunkie, egentligen

Pust, nu är A:s väska packad. Min ligger hemma relativt packad. A har ordnat med hans kompletteringsuppgifter till högskole- och universitetsansökningarna (kom ihåg att göra det du också!). Nu gäller det att ta ut pengar, jag vet inte om jag vågar lite på att electronkortet fungerar på Rhodos så. Någon som har varit dit och som vet?

Återkommer idag eller imorgon med en liten önskeshoppinglista inför och under Rhodosresan. Länge sedan det kom upp speciellt mycket mode eller shopping i den här bloggen. Tråkigt, tycker jag som är en riktig modejunkie egentligen.

Resestressen och ledighetslugnet

Dålig uppdatering igen. Men vi kan väl säga att det är en nedtrappning för att abstinensen för er (och för mig) inte ska bli alltför stor när jag ligger på stranden med en drink i handen. Ja, jag kommer knappast blogga från Rhodos. En sådan fanatiker är jag inte, ännu. Men om jag letar mig till ett i-café lär jag väl uppdatera lite grann. Nu är det bara en dag kvar innan vi reser iväg. Spännande! I skrivande stund sitter jag och hjälper A packa sin resväska, han är trött och stressad. Dygnet blir lite knasigt när han jobbar natt så.

Ikväll ska jag kolla färdigt på Grey's och sedan sova en lång skön natt. Imorgon ska jag till Xits redaktion en sväng och resten av dagen lär gå till resfeber. På kvällen ska jag väl supportra min pojkvän i stressen. Jag blir alltid stressad inför resor. Det kan inte hjälpas, haha.

(Bond)bränna...

Åhnej, jag har gått och fått ful solbränna efter mitt linne. Det ska jobbas bort på Rhodos! Idag har jag förresten fixat största delen av packningen, jag är stolt och lättad. De kommande dagarna ska jag träffa Zandra på Xit, på direktionsmöte med efterföljande supé och såklart ska jag vara med A. Han har förresten nyligen vaknat efter gårdagens studentfirande. Klockan åtta imorse hade han tagit sig hem. Jag är glad att jag valde sängen istället för alkoholen. Jag hade aldrig orkat.

En av många lediga dagar

Idag är det söndag, men vad spelar veckodagen för roll? Det är ju ändå sommarlov. Gissa vad jag gör just nu? Jo, jag packar till Rhodos. Vi åker först på onsdag, men jag blir så stressad av att packa i sista stund så jag gör det idag istället. Och om jag packar idag så har jag ledig tid på måndag och tisdag. Härligt! Men snart ska jag nog ta en paus i packandet, jag känner att solstolen väntar på mig... Haha.

Är det någon av mina läsare som har tagit årets första dopp redan? Var det iskallt? Jag är själv lite sugen på att dra till stranden...