Skål, alkohoool och välkommen!

Dåligt bloggande, sorry! Jag hade riktigt roligt igår. Middagen hos Fia väckte mycket sommarkänslor, grillat kött, ungstillredd potatis och sås intogs utomhus. Sedan avrundade vi med en otroligt god och lättlagad efterrätt. Blanda grädde och bär i en skål, vispa tills det blir lite tjockare. Sätt i lite socker. Klart! Efter att vi hade käkat gick vi ner till ett grönområde och drack lite drinkar i solskenet. Sedan blev kvällen sen och vi gick till Stadshusbacken, där allt folk var. Roligt! Jag vandrade hemåt i natten vid 2-tiden. Det räckte alldeles bra, speciellt med tanke på att det var uppstigning klockan 9 idag...

        

Min underbara älskade har tagit studenten idag. Han var snygg som få i sin kritstrecksrandiga kostym och vita mössa. PUSS på honom för att han är så bra. (Bilder kommer så fort jag har fått några).

Egentligen var planerna att jag skulle ut i vimmlet och in i dimman ikväll igen, men jag laddar inför Rhodos istället (eller, jag är gammal och sliten) så det blir en skön hemmakväll. Det njuter jag också av!

Sommarlov

Ah, nu är det sommarlov. Äntligen! Jag fick ett superbra betyg, jag är riktigt bra. Efter var vi ett gäng som tog en öl/cider/cola på Club Marin, myys i solen. Nu ska jag snart börja byta om och fixa mig inför kvällen som börjar med middag hemma hos Fia. Roligt!

Avslutningsfin

Bilderna är inte de bästa, men man ser vad jag har på mig i alla fall!


Bilder: privata.

Pirr, pirr

Om 45 minuter ska min klass träffas i SoS2-klassrummet. Då får vi våra studiekort och efter det är det dags för avslutningen. Det pirrar lite härligt i magen, sommarlovet är inte långt borta nu! Efter avslutningen ska vi gå till Knorring för en öl/cola (beroende på ålder). Sommarfeelings.

Ikväll ska jag (försöka) festa lugnt och tänka på att det är tidig uppstigning för A:s studentfirande. 11.00 ska jag befinna mig i Baltichallen, förhoppningsvis inte bakis.

Förresten så mailade jag den där grejen till Xit. Zandra gillade den och i början av nästa vecka ska jag träffa henne igen för att diskutera någon längre grej till följande nummer. Roligt! (Och så bad hon mig ta med skattekortet = jag får betalt,TUR!)

Trögfattad


Nej, jag kan nog inte riktigt fatta att jag har sommarlov imorgon den här tiden. Frihet?

Bild: privat.

Snart är det verkligen sommarlov

Nu ska jag plocka undan alla saker som jag har städat bort från skolan idag, så att sommaren verkligen kan vara HELT skolfri. Det ska bli riktigt, riktigt skönt!

Efter det behöver naglarna få en omgång och sedan kommer A och hämtar mig, så vi kan chilla hemma hos honom ikväll. Härligt!

Torsdag

Imorse hade vi, SoS06, lekar för de två andra SoS-klasserna. Huvudgrejen med lekarna var att lagen skulle samla ihop ledtrådar för att sedan kunna lösa en (påhittad)  mordgåta. Lite som spelet Cluedo. Det blev riktigt lyckat! Sedan städade vi klassrummet, men tyvärr blev vi ca. 4 personer som fick städa i princip allt i klassrummet. De andra trodde att det var färdigstädat när deras egna bänkar var städade... Suck. Efter städningen var det beachvolleyturnering på Lilla Holmen. Vi vann första matchen, men förlorade andra vilket gjorde att vi inte gick vidare. Typiskt.

För en liten stund sedan gjorde jag klart grejen till Xits juninummer. Det var riktigt roligt!

Ikväll ska jag vara med A. Och imorgon är det skolavslutning! Åh, vad härligt. Det blir en öl på Knorring efter avslutningen och kvällen spenderar jag med Johanna, Fia och Linnea. Först middag och sedan ? Vi vet fortfarande inte vad som händer sen. Haha.

Dokusåpa

Nu behöver jag er hjälp. Antingen älskar man det eller så hatar man det (men kollar på det i smyg). Vad tänker du på när du hör ordet dokusåpa?


Mycket kvar att göra

Huvudvärken har släppt ganska mycket, tånaglarna är lackade och jag är gladare. Men än är det mycket till som ska fixas innan jag är redo för de två timmarna som kallas skolavslutning. Det är märkligt hur mycket det krävs för att man ska synas i två timmar. Och för den delen så syns man ju knappt alls. För den största delen av tiden sitter man bara på sin stol och lyssnar, inte är det någon som ser om man har plockat ögonbrynen då heller. Men det är roligt att vara snygg, därför gör jag mitt yttersta vid festliga tillfällen.


Pippi i huvuvdet

Dagen började inte speciellt bra, morgonkaffet lät vänta på sig till klockan halv 3 på eftermiddagen. Verkligen allt för sent! Det innebär att huvudvärken är ett faktum. Jag har druckit kaffe, jag hann dricka två koppar kaffe inom loppet av en halvtimme. Men huudväken kvarstår. Eftersom jag snart "måste" måla tånaglarna har jag tagit en huvudvärkstablett och tänker nu vänta en halvtimme eller så (tills tabletten har gjort sitt) innan jag förpestar luften med nagellackslukt.

Senare ikväll kommer A hit, mysigt. Jag hoppas att vi är väldigt passiva, typ kollar på film eller något. Det är max energiförbrukning för mig just nu.


Skribent på väg mot journalist, nästan i alla fall

Nu har jag träffat Zandra Lundberg på Xit. Istället för att ha gott om tid för att skriva något till julinumret har jag nu en vecka på mig att skriva en sak till tidningen som kommer ut i juni! Det blir lite stressigt, men det är en liten kort grej - vilket borde gå bra. Jag menar, jag kan skriva, jag har humor och jag är inte blyg. Det måste fungera! Nu ska jag sätta mig ner och läsa igenom lite gamla Xittidningar för inspiration. Återkommer!

P.S. Jag glömde fråga Zandra om jag kommer få någon ersättning för det jag skriver. Men det borde jag väl få?

Farväl, farväl DH

Sista avsnittet/avsnitten av Desperate Housewives säsong fyra är avklarat. Det sista avsnittet var ett dubbelavsnitt som i slutet visade en "5-år-senare episod". Betyder det att vi aldrig mera kommer få se ett avsnitt DH? Kan det vara sant? Jag är inte helt säker på om jag överlever utan Bree, Susan, Lynette och Gabby mitt liv. En möjlighet skulle vara att börja kolla från säsong ett igen, men å andra sidan har jag aldrig varit den typen som ser filmer/serier eller läser böcker igen. Det är som att höra ett roligt skämt två gånger. En annan möjlighet vore att glömma bort mina kära ovannämnda vänner, men det är mycket svårt att bara glömma bort på beställning. En tredje och sista möjlighet skulle kunna vara att ersätta DH med en annan serie, och det låter som en förträfflig lösning. Först och främst har jag fyra avsnitt kvar av Grey's Anatomy (sedan kommer jag återigen ha separationsångest), sedan har jag mycket Gossip Girl på lager. Cashmere Mafia finns det också gott om. Jag har fortfarande (!) inte sett sjätte säsongen av Sex and the City, vilken borde vara obligatorisk att se för filmen. Lipstick Jungle har jag inte ens påbörjat, men den serien verkar lovande. Så, jag tror nog att jag hittar ett substitut för DH. I alla fall för ett tag. Vad jag gör när alla ovannämnda serier är slut, det vill jag inte ens tänka på i dagsläget. Fast å andra sidan har det väl hunnit komma en hel drös med nya serier innan jag är klar. Tur det.



Bild: http://aboutmyrecovery.com/wp-content/uploads/2007/10/desperate_housewives1.jpg

Nya saker!

Dagen har varit en hård dag för plånboken, men en lycklig dag för Julia. Jag har inhandlat lite saker till A:s studentpresent, han tar nämligen studenten på lördag. Sedan har jag köpt ett nytt nagellack, en svart vattenfast mascara, en brun mascara och ett läppfett med solskyddsfaktor (bra att ha på Rhodos!).

Dessutom kom mamma hem från en Sverigetripp idag. Med sig hem hade hon lite saker till mig. Ett par rosa ballerinas (tyvärr inte den där gulliga rosa nyansen som på bilden - utan chockrosa!), ett rosa linne och en rosa tisha. Mycket uppskattat!

Skön tisdag

Nu har jag kommit hem från skolan. Vi spelade volley imorse, hade frågesport efter det och sedan var vi och testade på bågskytte. Ja, inte kan man säga att skolan är speciellt krävande nu längre. Haha.

Strax ska jag ner till stan med mina småsystrar. Den ena ska klippa sig och jag tar den andra med mig på lite shopping. Återkommer senare!


Godmorgon

Ska snart gå till skolan, eller rättare sagt till Lilla Holmen. Vi i klassen tror att vi har volley där de två första timmarna, men det kan likaväl hända att det är friidrott på IP som står på schemat. Det visar sig om ungefär en kvart.

Förresten fick jag ut matteprovet igår, alla rätt! Det är första gången på hela SOS-tiden som jag klarar ett matteprov utan ett enda fel (tror jag). Grattis till mig själv!

Hur fira avslutningen?

Nu har A åkt till jobbet. Men vi hann spela kubb, fika och kolla på DH. Riktigt mysig kväll. Nu msnar jag med Johanna, vi funderar lite kring fredagen. För på fredag är det avslutning för de flesta gymnasieelever på Åland. Men, frågan är den; var finns det fest? Vad ska du göra efter avslutningen?

Trala la la laa

Här sitter jag och trallar. Otroligt vad lite som behövs för att humöret ska skjuta i höjden och stanna där. Jag har nyligen lagat en omelett och före det var jag till avancia för lite grillning. Jag känner att färgen börjar sätta sig lagom inför skolavslutningen nu.

Jag pratade nyss med min stödbehövandes mamma, tyvärr kommer jag inte kunna träffa min stödbehövande före i slutet av juni. Det är riktigt synd! Det är otroligt svårt att hitta en kväll som passar både henne och mig, typiskt. Jag måste börja göra mindre saker! Men, samtidigt, jag gillar ju allt som jag gör, så varför minska på det?

Snart kommer A hit, jag hoppas vi hittar på något roligt utomhus. Kanske badminton? Hoppas det!

Med pennan i min hand... eller i alla fall tangentbordet

NU är mitt humör verkligen på topp! Orsaken? Jo, så här var det.


När jag satt i skolan och slängde ett öga på telefonen såg jag att jag både hade fått ett missat samtal och ett mess. Wow, jag är populär tänkte jag direkt. Ett främmande nummer som hade ringt, hm, okej. Ett främmande nummer som hade messat, hm, okej. Messet visade sig vara från Zandra Lundberg chefredaktör på
Xit (en gratis nöjestidning här på Åland). Hon skrev att jag skulle ringa upp när jag hade tid. Mina klasskompisar tänkte direkt att det är någon som har messat in och frågat om jag är singel, och nu är Zandra ute efter att ta reda på det. Suck tänkte jag, för det är ganska tråkigt med sådant eftersom jag redan har pojkvän. När jag kom hem ringde jag direkt till det angivna numret. Zandra svarade och berättade om ett formulär som funnits på Xits hemsida i vintras. Okej, tänkte jag, varför berättar hon det här till mig? Sedan sa hon att någon hade skrivit i det här formuläret och tipsat om en bra skribent, i fall de någon gång skulle behövas en extra till Xit. Namnet på den skribenten är Julia Lindfors. Men, det är ju jag! Så Zandra undrade om jag är intresserad av att skriva en artikel till tidningen som kommer ut i juli. Såklart är jag det, jag älskar ju att skriva. Så, på onsdag ska jag träffa Zandra för att diskutera vad artikeln ska handla om. Gissa om jag är glad, spänd, förväntansfull och nervös?!

Tack, vem du än är, för att du tipsade om mig! Jag ska göra mitt yttersta för att leva upp till kraven.

Mitt nya fantastiska rum

      

Här kommer lite bilder på mitt nya rum. Som ni ser går det mesta i blått och rosa. Riktigt härligt!

På den första bilden ser ni dörren, på följande bild är det min säng samt spegel och sminkbord. Bild tre visar hyllan och skrivbordet. Fjärde bilden visar mina fyra (!) garderober. Ja, de är fulla. Bilden efter det är mitt fönsterbräde, gardin och bakom gardinen gömmer sig en dörr till balkongen (!). Sjätte bilden är en söt hjärtformad prydnadsspegel som jag fick av min syster, gullig va? Sista bilden är på min blomma som jag köpte igår. Den är min vän. Vet någon vad det är för sorts blomma? (Jag är sämst på blommor).


Musik som passar sig

Bidrag i ESC 2008 som man kan (måste) fortsätta lyssna på:

Ukraina
Bidrag:
Ani Lorak - Shady Lady
Varför: Härlig girlpower, perfekt dansrytm.
När: Lyssnas på när du är på dansgolvet på krogen, svettig, full och lycklig.

Spanien
Bidrag: Rodolfo Chikilicuatre - Baila el Chiki-chiki
Varför: Knäpp, töntig och ironisk.
När: Ska höras på förfesten när du är bland dina närmsta och vågar dig på en show baserad på den här låten. Det kan inte bli annat än succe! (Men när den spelas på krogen så är du aningen mer hämmad).

Bosnien-Hercegovina
Bidrag: Laka - Pokusaj
Varför: Lugn till en början, sedan härligt galen - vilket fungerar likadant på sinnet. Man känner hur det spritter i benen när man hör (men framförallt ser) låten! 
När: Lyssna på den här låten när du är hemma och städar eller gör något annat trist. Piggar garanterat upp dig!

Danmark
Bidrag: Simon Matthew - All night long
Varför: Skön röst, skön rytm, härlig snubbe.
När: När du är ute i skogen på promenad, när du sitter hemma och pluggar, när du myser med din partner, när du dansar - när som helst kan du lyssna på den här låten!

Lettland
Bidrag: Pirates of the sea - Wolves of the sea
Varför: Varför inte?
När: Bör lyssnas på när man är på hopphumör. Låten uppmuntrar en till att spritta runt som en tok, vilket man bör göra. Ensam hemma utan publik.

Sverige
Bidrag: Charlotte Perrelli - Hero
Varför: För att du inte kommer kunna undvika låten.
När: Kommer höras när du kör bil, när du surfar, när du är på krogen o.s.v. Den kommer (fortfarande) spelas överallt!

Härliga sommarväder

Hej bloggen!

Idag har det dröjt länge innan dagens första uppdatering. Men sådant är livet när solen strålar och pojkvännen är bäst. Idag tog jag och A lååång sovmorgon, jag vaknade vid elva och älsklingen vaknade så småningom efter det. Men vi steg upp och åt frukost först vid ett. Riktigt härligt! Efter det tillbringade vi några timmar busandes på studsmattan med älsklingens lillasyster. Solen strålade såklart. Visst låter det riktigt underbart?

Nu har jag nyligen kommit hem från mormor och morfar. Först åt vi middag på Mannechai, thailändsk mat alltså, och sedan åt vi rabarberpaj hemma hos mormor och morfar. Mysigt! Mina småsystrar var också med.

Jag ska pyssla med lite saker nu, men jag återkommer om en inte allt för lång stund med bilder på nya rummet och tankar kring ESC igår.


Ryssland vann ESC

Ja, det blev i alla fall en diva som vann. Inte Charlotte Perrelli, inte ukrainskan - utan ryska Dima Bilan. Grattis till Ryssland då!

Imorgon ska jag skriva lite mera om de låtar som jag tycker är värda att lyssnas på i fortsättningen. Men nu ska jag sova!
Godnatt.

ESC

Nu har vi sett alla bidrag, men den mest spännande biten kvarstår. När rösterna presenteras.

Jag gillar (förutom Sverige); Ukraina, Spanien, Bosnien-Herzegovina, Danmark m.fl. Egentligen spelar det inte så stor roll vem som vinner, bidragen i år är alla ganska likadana. Antingen är de ironiska/humoristiska, pop, rock eller ballad. Som vanligt alltså. Jag återkommer.

Heja Sverige

Nu är jag hos A, och inte kom jag ihåg att ta några bilder på nya rummet före vi åkte heller. Typsikt. Men ni får se det en annan dag.

Just nu är jag på riktigt dåligt humör, men det ordnar nog till sig ikväll - för då är det Eurovision Song Contest finalen. Heja Sverige!

Rosa och blåa väggar

Godmorgon!

Vet ni vad? Igår fick jag något ryck, jag fick för mig att jag och min lillasyster skulle byta rum. Vi har tidigare pratat om det, men det har aldrig blivit av. Igår blev det av. Nu har jag ett större rum, fler garderober och blåa och rosa väggar. Visst låter det lite halvgalet? Det är det också. Det är fortfarande en del småsaker att fixa, men det ordnar nog sig idag. Bilder kommer, jag lovar!

Nu ska jag gå och väcka älsklingen, så vi får i oss någon frukost innan dagen ska kickas igång.

Jag är med i tävlingen

Jag läser dagligen Therez garderob. Det är en superbra blogg om man, som jag och Therez, älskar klänningar. Men hon bjuder även på olika inspirationsoutfits, hennes egna outfits och mycket mycket mer! Just nu har hon en tävling där man kan vinna toppen på bilden här bredvid. Jag vill väldigt gärna vinna den! Den kommer från H&M Trend.

Om jag vinner önskar jag få strl 38, annars lär den vara för liten! Haha.

Du kanske också vill vara med och tävla? Klicka här för att läsa hur du ska göra.

Bild: http://therezz.blogg.se

Sista tentan avklarad

Skolårets sista prov är skrivet, otroooligt skönt! Nu gäller det bara att ansöka om studiestöd inför kommande skolår, ordna present till vår klasslärare som går på mammaledigt, lämna in skattekortet till skolans ekonomiansvarige och sedan vinna beachvolleyturneringen som skolans studeranderåd ordnar. Nästa vecka blir rolig i skolan! Tro det eller ej.


Hemskt med barnolyckor

Hujj, två killar runt 10-årsåldern ramlade i vattnet nere vid Pommern i västra hamnen ikväll. En av dem var tydligen så gott som livlös innan han fördes vidare till sjukhuset. Hemskt! Hoppas att båda killarna klarar sig bra, utan allt för stora men. Kom ihåg att barnen är det viktigaste vi har, de är våran framtid.Ta hand om dem och älska dem, det är de värda. (Jag säger alltså inte att det var föräldrarnas fel att ovanstående hände, jag vill bara påminna alla om att komma ihåg att visa uppskattning mot barnen).

Recension: Umbra krog och bar

Umbra var riktigt bra. Menyn var lite halvklurig, i alla fall för A och mig eftersom vi inte är så insatta i den italienska matvärlden. Dessutom var utbudet på maträtter ganska dåligt... Men vi lyckades beställa goda rätter båda två. Farfalle (?) med kyckling, kronärtskocka och ädelost för min del och tagliatelle med stekt lax och nåt till för A. Båda maträtterna låg mellan 15-20€. Mellanöl (33 cl) kostade 3,60€, upcider (33 cl, tror jag) kostade 4,60€. Det tog ganska länge att få maten, men inte så länge att det hann bli irriterande. Det märktes att stället är ganska nytt och att systemet inte var helt hundra ännu, men jag tycker absolut att det är på god väg! Inredningen var snygg, både i restaurangen och i bardelen. Där blir det nog en och annan drink under sommaren. Jag rekommenderar er läsare att åtminstone testa Umbra en gång, italiensk mat är kul! Priset är överkomligt och det kändes mysigt, så kör på. Vi bokade inte bord, men det fanns folk som hade gjort det. Nu innan turistsäsongen vågar man nog chansa (i alla fall under veckorna), men jag kan tro att det är klokt att boka i förväg. Men Kattis hade hört att det var flera månaders väntetid, det tror jag inte att stämmer. Så verkade det i alla fall inte. Majoriteten som kom dit hade inte bokat bord.

Testa Umbra!

Plugghäst, eller?

Idag hade jag historiaprov, det gick helt okej. Men jag hoppas så klart på att få så bra vitsord som möjligt! Imorgon har jag matteprov, sedan är provpluggandet över för det här skolåret. Riktigt skönt! Vill ni läsa en skön beskrivning av mig kan ni klicka här och läsa de första raderna. Haha!

Umbra

Idag hade vi sista lektionen med Anna, vår engelskalärare. Tyvärr kommer hon inte tillbaka nästa år, vilket jag verkligen tycker att är synd. Jag har uppskattat henne väldigt mycket som lärare!

Märkligt att det första jag kommer att tänka på som innehåll i ett blogginlägg är min engelskalärare, även fast det är min och älsklingens 20 månaders dag och vi tänker äta ute idag. Borde inte det vara något bland de första jag skriver? Haha. Så blev det inte nu i alla fall. Men hur som helst, jag och A tänkte gå till Umbra och prova deras mat. Italienskt låter riktigt nice. Hoppas att det är det också! Vet någon?

Solarium - rätt eller fel?

Nu är jag tillbaka, lite brunare, lite fräschare. Men jag vill klargöra en sak, jag uppmuntrar inte mina läsare till att sola solarium och jag vet om att det finns en risk för att få hudcancer av det. Jag har fått höra kommentarer om att det är "fel" att skriva i bloggen om att man solar solarium, detta av två orsaker: 1. Det är att uppmuntra folk till att lägga sig i en "cancergrill" och 2. Det är fel att prata om att man inte är "naturligt" brun (alltså av solen), för det är inte okej att fejka. Men som jag skrev redan så uppmuntrar jag inte mina läsare till att sola solarium, jag uppmuntrar att se pigg och fräsch ut. För mig känns det rätt att sola solarium eftersom (och här kommer vi till svaret på punkt två) jag aldrig hinner sitta ute i solen och bli brun. Och om jag pratar om att jag solar solarium är det väl inte fejk? Dessutom har jag solat solarium ca. 10-20 gånger i mitt liv. Inte speciellt mycket. Och om jag solar mera, mitt problem.

Tycker du att det är rätt eller fel att sola solarium (både ang. punkt ett och punkt två)?

Jag lovar att jag skulle tillbringa all tid i sängen

Idag är jag på ett "inte tacka nej-humör". Därför skulle jag inte tacka nej till att vara så här snygg när jag sover. Jag syftar alltså på linnet och underbyxorna/shortsen, fast å andra sidan skulle jag väl inte tacka nej till hennes kropp heller. Om jag skulle ha de där sovkläderna så lovar jag att jag skulle tillbringa all min lediga tid i sängen, det borde ju åtminstone A gilla... Kanske en tidig julklapp? Haha.

Dessvärre tillåtet inte min budget mig att köpa sovkläder för $102... Men drömma går ju alltid!











Bild: http://www.shopbop.com/ocean-air-camisole-eberjey/vp/v=1/845524441819849.htm?folderID=2534374302029428&fm=whatsnew


Intyg hit, intyg dit - vem håller reda på allt?

Igår var det nästan 20 unika besökare fler än vad jag har vanligtvis. Det är kul. Vilka är ni? Eller förresten, det behöver ni inte alls tala om. Jag är bara glad att någon läser det jag skriver och hoppas på att ni gillade det ni såg igår!

Nu ska jag läsa igenom min egen sammanfattning av sidorna till historiprovet, den är 7 sidor kort/lång. Det ska nog gå bra! Fast det är så förbannat mycket datum, årtal, länder, städer och namn. Hårdprövning för stackars lilla minnet.

Är det någon av mina (åländska) läsare som vet om det är okej att man skicka en kopia (istället för orginalet) på beskattningsintyget till AMS när man söker studiestöd?

Åh, om jag bara fick städa lite

Historiaprov, historiaprov. Jag har en oerhörd lust att rensa ur de två skåpen som finns på mitt skrivbord, dessutom känner jag för att reda upp och sortera plagg i garderoben. Inte skulle jag heller säga nej om någon bad mig bädda rent, putsa skor och dammsuga. Nej, gud vad jag skulle säga ja till det. Som ni förstår är det den obligatoriska jag-orkar-inte-plugga-utan-istället-kan-jag-göra-något-vettigt-typ-städa känslan som har kommit. Och eftersom jag är en sådan pedant att jag inte har något "synligt" att städa är det de ting som finns bakom skåpdörrar som är min längtan. Men faktiskt, jag skulle behöva göra alla de ovanstående sakerna. Men jag måste plugga historia också. Kanske jag tar ett ryck med historian nu och sedan börjar jag dona med allt annat? Sen ska jag ju sola också, det får jag inte glömma!

Nåväl, tillbaka till EPOS och förträng alla städbegär.

Idag är det onsdag

Just nu är det gräsklippning på gång här hemma. Jag söker skydd inomhus, jag har ju gräsallergi. Men, snart ska nog även jag klippa en liten del. Alla måste dra sitt strå till stacken.

Men först och främst ska jag plugga historia och klockan åtta ikväll ska jag ta en tur ner till Avancias solarium.
Vad ska du göra idag?

Härliga vänner

Nyss fick jag en fin och riktigt peppande kommentar av Anna (Ann-och-Katjas Anna):
Postat av: Anna

Julia! jag tror inte att det spelar någon roll ifall historiaprovet går åt skogen (vilket antagligen ändå skulle betyda minst en 4 i betyget för dig, verkar det som!) du verkar ha full koll på allt vad skolan innebär, jag är i alla fall inte det minsta orolig för dig!

2008-05-20 @ 20:54:14
URL:
http://okejjaggermig.blogg.se/

Nu kan jag gå och lägga mig utan dåligt samvete. Tack Anna!


Shoppingsug

De senaste dagarna har jag haft ett GRYMT shoppingsug. Alltså om inte jag får shoppa snart så dör jag! Jag undrar om det beror på att jag knappt har shoppat sedan före julen eller om det beror på att alla sommarkläder är så otroligt snygga eller om det beror på att senaste Cosmo och senaste Glamour har landat i min postlåda. Hur det än ligger till så går min hjärna varm när jag gör ekonomiska kalkyler i mitt huvud. Helst skulle jag klicka in mig på diverse olika internetsidor och klicka hem alla nya sommarfavoriter - direkt! Allt för att stilla mitt shoppingsug.

Finns det något annat sätt att stilla sitt shoppingsug?

Äckligt lycklig

Idag är det tisdag. Idag har jag inte bloggat före nu. Idag har varit en bra dag. En riktigt bra dag faktiskt.

Jag och älsklingen har verkligen hunnit ha kvalitetstid tillsammans, utan gnäll eller irritation. Bara lycka. Den underbara kärleken som vi delar. Låt den aldrig ta slut! Åh, jag längtar så till Rhodos, en hel vecka tillsammans med A. Det behöver vi, jag har varit så stressad hela vintern att jag har skjutit förhållandet åt sidan. Det är inte schysst alls, speciellt inte med tanke på att A är de finaste jag har. Jag är sådär lycklig ikväll, så där äckligt lycklig som pessimisterna skulle säga.

Mitt enda bekymmer är att jag (igen) har slarvat med pluggandet till historiaprovet, även fast jag vet att jag skulle behöva få full poäng i provet. Men historia är grymt roligt (försöker jag intala mig, egentligen tycker jag att det suger balle).

Tävling; Ljuva Ting

  • Tavla med tre hjärtan, 89 :-
  • Skål med texten "fredagsmys" för exempelvis chips eller godis, 49 :-
  • Rosa orkidé i vit kruka, 229 :-
  • Två förvaringsburkar med texterna "hjärtegott" och "änglagott", t.ex. för kaffe eller kakor, 59 :-
    TOTALT: 426 kronor

Jag deltar i en tävling via Englas showroom. Vinsten är ett presentkort från Ljuva Ting på 500 kronor. Läs mer här om hur du deltar.

Ovan ser du mitt kollage med de saker som jag helst skulle köpa om jag vann ett presentkort från Ljuva Ting. Jag känner att de fyra sakerna jag har valt representerar alla sidor av mig. Och hemmet ska väl vara en spegel av de som bor där?


Man får väl vara nöjd över det lilla

Nu har jag kommit igenom hälften av sidorna i boken till historiaprovet. Det känns helt okej med tanke på att provet är först på torsdag. Det kommer nog att gå bra i provet.

Dessvärre har jag inte hunnit med någon Cosmo och inte med något Greys. Det får jag ta igen en annan dag då tiden inte springer i väg lika snabbt! Om det nu finns några sådana dagar.

Smygreklam för Avancia

Hemma igen. Jag kan inte låta bli att förundras över hur lite tid som krävs för att cykla ner till Avancia, sola och sedan cykla hem igen. Det här skulle jag kunna göra flera gånger per dag (om det inte vore för cancerrisken då)! På tal om Avancia så har jag bestämt mig för att jag inte har råd/orkar träna något nu före Rhodos-resan, istället ska jag försöka punga ut me 79€ för ett sommarkort (79€ för två månader, 99€ för tre månader). Och vet ni vad det bästa med sommarkortet är? Förutom att det inkluderar gruppträning och styrketräning så får man även sola solarium hur mycket man vill! Perfekt ifall det blir en regning sommar (eller om man sitter instängd på ett kontor 32 timmar per vecka). Om man inte hinner bli fit före sommaren, så kan man alltid bli det under sommaren då man har lite mera ledig tid. Perfekt.

Bild: http://img.unt.se/Article_Images/348_06081557FotostationSommarplaga4.jpg
(Så kommer väl jag att se ut efter sommaren).

Bli en Buzzador - du också!

Jag har registrerat mig som Buzzador på Buzzador.com och föreslår att du också gör det! Som Buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster. Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna. När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det.


Följ
den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som Buzzador är julijet):
http://www.buzzador.com/se/buzzador/register.php?refstr=julijet  


Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
 http://www.buzzador.com?refstr=julijet&lang=dk



Fem sidor

Fem sidor, det var allt jag hann läsa i historiaboken innan jag somande -sittandes! Jag undrar varför jag är så trött hela tiden? Kanske jag borde börja äta vitaminer igen. Ja, det låter faktiskt rätt smart. Jag ska nog gå till köket och ta en multivitamintablett nu. Eller en brustablett, de är mycket roligare!

Läs skvallertidningar och se på populära serier-kväll

Om en och en halvtimme ska jag sola solarium. Fram till dess har jag två alternativ; 1. Plugga historia, 2. Läsa Cosmo. Meen, jag tror att jag läser historia nu före solningen, och sedan läser jag Cosmo/kolla på Greys efter det. Ikväll är det en ta-hand-om-sig-själv kväll. Eller med andra ord, läs skvallertidningar och se på populära serier-kväll.


Att sola eller inte sola, det är frågan

Jag funderar på att boka solarie på avancia ikväll. Jag känner att brännan måste jobbas på innan skolavslutningen. En ljusgul klänning kräver en gyllenbrun hy. Jag ska nog ringa dit och kolla om de har några lediga tider ikväll. Dessutom ska jag börja läsa på historiaprovet idag.

Snabba ryck, snabba fingrar, snabba cash

YES, nu är reflektionen färdigt skriven. Om jag är helt nöjd? Nja, ska jag vara ärlig så är den lite av ett hafsverk. Men jag tror att det blir ett bra vitsord i alla fall, om vi ens får betyg på reflektionerna. Det kanske bara bakas in i krusvitsordet sen. Hur som helst så lämnar jag in den imorgon, istället för på tisdag. För då kan jag känna att jag är riktigt ledig imorgon kväll. Skönt!

Nu ska jag lägga mig och läsa, har börjat på Snabba cash av Jens Lapidus. Riktigt bra hittills! Hoppas den håller sig boken igenom. Någon som vet?

Lite bilder ur mitt liv

Här kommer lite bilder som jag tagit men som aldrig har hunnit komma upp på bloggen.


Det här är en holg, ett fantasidjur gjort av olika djurdelar. Den är gjord på skapande verksamheten i skolan. Femåringar tycker att sånt här är kul. Förstår ni nu varför alla i vår klass ogillar skapande?



Johanna och Sofia i min klass är helt förälskde i biltypen cab. Här är vad jag kallar en äkta åländsk cab. Det ser ut ungefär som en minibuss, fast utan tak. Den verkar vara väldigt hemmasnickrad. Snygg va?


Min kära parfym Code, från Armani, såg sin sista dag i livet. Det var så känslosamt att jag hade lust att gråta en skvätt. Men sedan kom jag på att man inte kan gråta för att en parfym är slut. Istället får jag väl köpa en ny när jag har pengar.


Min outfit igår när jag var diplomutdelningsassistent på Östersjöfondens bankett i stadshuset. Och kjolen på bilden har jag idag sytt upp, till en lite mer ungdomlig längd.


Dock är jag inte säker på om den är så snygg i kortare längd. Tur att jag inte klippte av något tyg i alla fall, så om jag vill har jag möjlighet att ta ner den igen. Jag får se hur jag gör.


Paus i reflektionen

Jaa, för 45 minuter sedan skrev jag senast ett inlägg. Nu är jag här igen. Varför? Jo, för att jag egentligen borde skriva på min reflektion. I och för sig går det rätt bra att skriva på den, men om jag får i hop fem sidor? Det vette tusan alltså. Dessutom har jag en påse godis och senaste numret av Cosmopolitan som ligger här bredvid. Snacka om att det är svårt att få något gjort då.

Nu ska jag i alla fall övergå till lite seriösare textskrivning.
Ha det bra!

Söndagen är här

Idag blev det en riktig sovmorgon, faktum är att jag inte kan komma ihåg när jag senast kände mig så utvilad när jag vaknade. Riktigt skönt! (Det var väl det som behövdes för att komma över faktumet att bronsmatchen i hockey slutade 4-0 till Finland).

Dagens planer är att skriva klart reflektionen över vår tjejgrupp, sy och fixa alla saker som inte är hela och snygga och kolla på Parlamentet. Det sista är givet. Såvida det kommer Parlamentet ikväll. Nu har jag kollat upp det, och ja, det kommer Parlamentet ikväll. Bra.

Godmorgon!

Nu sitter älsklingen och jag här igen, vid varsin dator. Suck vilka nördar vi är. Haha. Mina tankar kretsar mest kring vad vi ska äta till frukost, jag är ganska hungrig... A snackar bara på om massa sport, otrooooligt  tråkigt. Ni vet det vanliga snacket när det handlar om hockey "det var inte Finlands fel...", "det var otur för finnarna". Så jag undrar, anser ni också att alla dessa hockeyfinnar är ofelbara? Och att Sverige är de sämsta som finns i hockeyväg? Att svenskarna kommit så pass långt pga tur? Med andra ord; var står du i hockeyfighten? Kommentera!

Saknaden är snart över

Snart, snart, snart ska jag få träffa A igen! Jag har inte träffat honom sedan i söndags och min saknad är total. "Jaha, han har varit bortrest", tänker du nu. Nej, han har varit hemma och jag har varit hemma. 10 minuters bilväg i från varandra. Men jag har haft så otroligt fullt upp ALLA kvällar den här veckan att vi inte har hunnit ses överhuvudtaget. Dessutom har ju A börjat jobba natt, vilket också försvårar umgäget en del. Men om en liten stund får vi äntligen träffas igen, min lycka är gjord! Och hela helgen tänker jag tillbringa med honom (förutom två timmar som jag ska jobba på Östersjöfondens bankett).

Ses!

Fixa lite här, ordna lite där

Nu har jag varit en vända på stan och gjort lite ärrenden. Dels har jag hämtat ut mitt (tillfälliga) körkort, inte helt nöjd med bilden - men är man någonsin nöjd? Dels har jag lagt in mina småslantar, som jag har sparat i en burk, på banken. Och dels har jag skrivit under arbetsavtal. Jag hade fått för mig att jag tjänar 1.500€ för hela sommaren, men den positiva överraskningen idag var att jag tjänar 1.500€/månad. Och dessutom ingår subventionerad lunch. GREAT! Nu ser jag verkligen fram emot sommaren, jag är redo.

Bild: privat.

Godmorgon bloggen!

Egentligen startade jag datorn för att se om det kommit något nytt mail på "läsårs-beslutsfronten". Men det hade det inte. Därför passar jag på att blogga lite. Om 45 minuter har jag tyskaprov, men jag är inte speciellt nervös. Det känns som att jag kan det ganska bra. Det återstår att se imorgon! Igår fick jag förresten ut tre prov, blank 5a i alla! Visst är jag bra!

Ich bin Julia, ich wohne in Mariehamn

Idag har jag pluggat tyska. Ich habe heute Deutsch studiert.
Idag har jag lagat middag. Ich habe heute das Essen gekocht.



Bild: http://www.eventzone.org/oktoberfest/images/oktoberfest-front-page.gif

Intet nytt

Fortfarande intet nytt på beslutsfronten. Men jag (synsk som jag är) kan säga att jag tror att det blir tillbakadraget beslut. Min idé om att forma läsåret på annat sätt har inte fått någon respons. Hopplöst.

Nu har jag nyss läst klart Liza Marklunds bok Livstid. Återkommer med en recension när jag är på bättre humör. Nu är det tyskaplugg som gäller.

Ändringar är inte min melodi

Jahapp, nu ser det ut som att beslutet (se föregående inlägg) kanske kommer tas tillbaka. Visst, argumenten är vettiga och vi visste redan att vi var slackers som inte fick iväg skrivelsen tidigare. Men det känns jävligt irriterande att ingenting någonsin blir rätt. Idag är en dålig dag, humöret och självförtroendet i botten. Bäst jag stänger det ute och pluggar på tyskaprovet ikväll istället.

Ålands Yrkesskolas skolår 2008-2009

Okej alla människor som går på yrkesskolan. Nästa års läsår kommer se ut som följande:
- Skolåret inleds med höstterminen den 13 augusti 2008.
- Höstlov 16-17 oktober.
- Jullov 20 december 2008 - 6 januari 2009.
- Sportlov vecka 8 (16-20 februari)
- Påsklov 9-13 april.
- Ledigt på Kristi himmelfärdsdag 21 maj + klämdag fredagen den 22 maj.
-Skolavslutning den 30 maj 2009 (samma dag som Lusse-treorna tar studenten).

Bra va?


Hej, sa Petronella i från Plaskeby...

Nu regnar det ute, åtminstone här i Mariehamn. Vilken otrolig tur att det inte regnade igår (trots att vädersnubbarna lovade det), utan att det sparade på sig till idag. För igår när jag tillbringade fem timmar på Lilla Holmen hade jag inte velat frysa i regnet. Den enda tiden jag behöver spendera utomhus idag är när jag gick till och från skolan idag och sedan nu när jag kommer gå till och från direktionsmötet (som är i skolan). Nu ska jag se om det finns lite kladdkaka kvar, mina småsystrar bakade efter skolan, och sedan börja sticka iväg till direktionsmötet. Hujj, jag är otroligt dåligt påläst om dagens ärrenden. Hoppas det går bra i alla fall!

Bild:
http://www.hovberg.se/resmi/tandemparaply.jpg
Kolla vad sött på bilden, det finns två handtag - ett kärleksparaply!

Törnrosa - jag skulle kunna sova i tusentals år

Pust vad trött jag är! Hela tiden. Det börjar bli lite jobbigt. Dessutom känns det som att det inte hjälper att sova. För jag somnar och nästa stund ringer väckarklockan och jag är inte ett dugg piggare än när jag somnade. Skönt att det snart är resan till Rhodos som gäller!

Nu middag och sedan direktionsmöte (fan, det inplanerade tyskapluggandet har det hänt något med).

Where was I?

Hemma från skolan, redan. Vi har ingen juridik mera, därför blev det en kortis dag. Jag skrev prov idag igen, det gick riktigt bra. Nu ska jag lägga mig på sängen och läsa lite ur Liza Marklunds bok Livstid, sedan är det dags för tyskapluggande innan direktionsmötet ikväll. Jag måste få ta det lugnt snart, annars kommer jag tappa bort mig själv.

Stryka från att-göra-listan

Wow, nu har jag skrivit klart uppsatsen om internationella Rädda barnen. Det betyder att jag är klar tre dagar innan deadline. Det enda jag har kvar är att korrläsa texten, och det gör jag på lektionen på torsdag. Fy vad skönt! Det betyder att jag inte behöver tokstressa på onsdag. Nu har jag bara skola, plugga på tyskaprov och gå på direktionsmöte.

Förlåt för att dagens inlägg i princip enbart har handlat om skolan, men tyvärr händer det inte speciellt mycket mera i mitt liv just nu.

Med en kvart extratid hinner jag äta lite kvällsmat innan House på tv4 (säsongsavslutning mitt i säsongen, galet) börjar.

Sovgott alla kära läsare!

Pust, det var inte så mastigt

Imorgon har jag prov i socialpolitik. Jag läste nyss igenom all fakta och tog ut det viktigaste. Sedan renskrev jag det på datorn och det resulterade i... tre sidor text. Verkligen inte mycket att läsa på till ett prov! Såklart finns det myket till som vi har lärt oss genom grupparbeten i skolan, men det är sådant som ändå sitter i huvudet så om det kommer några frågor om det på provet så borde inte jag har några problem. Dessutom är provet en partent och jag är med Åsa och hon är superduktig! Visst är det en härlig känsla att märka att det massiva berget av plugg inte var så massivt i alla fall?

Så mycket att göra - så lite tid

Dagen började med två timmar beachvolley på Lilla Holmen, riktigt roligt! Dock ser det inte så lovande ut för SoS06 (vår klass) inför den stundande skolcupen i beachvolley. Men vi ska försöka hinna träna ett par gånger på fritiden. Om det inte vore för alla prov så...

Efter lunchen hade jag prov i ungdomsledarskap, det var en partent och jag kände att jag hade stor nytta av kunskaperna man har fått nu under våren som tjejgruppsledare. Direkt efter provet höll vi också vår sista tjejgruppsgång, lite sorligt - men vi har i alla fall haft en bra tid tillsammans! Tack alla underbara tjejer

Nu har jag kokat kaffe och sedan gäller det att plugga järnet. Så mycket att göra - så lite tid.

Tips till pollen- och gräsallergiker!


Jag är pollen- och gräsallergiker. Jättejobbigt kan vissa tycka, men jag försöker att ta min medicin och låtsas som att jag inte har några besvär av allergierna. Men nu har jag verkligen lyckats lindra dem väldigt mycket. Jag äter Cetirizin Merck NM och jag tar dem på kvällen. Det är ett hett tips till alla allergiker som genomlider varje morgon med andningsvägar små som ett sugrör, rinnig näsa och kliande ögon. När man tar allergimedicinen på kvällen så sitter den fortfarande i med nästan full styrka på morgonen, det betyder att du slipper vakna av att du knappt kan andas. Superbra, tycker jag!

Bild: apoteket.se

My complaining department

Från och med idag ska A börja jobba natt. Det innebär att han går på jobb 22.00 och kommer hem 06.00. Vilket i sin tur innebär att han vaknar först vid 16-17, vilket ger oss väldigt få timmar per dag att umgås - och att sova med varandra är uteslutet. Jag både gillar och ogillar det här, jag gillar att han har fått jobb och att pengarna kommer rulla in på hans konto, men jag ogillar att vi kommer ha helt olika dygnsrytm och mycket mindre tid till att träffa varandra. Men, kanske jag får se det som att det här är ett litet steg i den riktning som kommer till hösten, det vill säga när han flyttar till Stockholm och vi enbart kan ses på helgerna. Jag kommer vara tokig av saknad, tur att jag har massvis med skolarbete att ägna mig åt. Och många bra böcker!

Med längtan till sommaren

Idag konstaterade jag att det bara är tre veckor kvar till sommarlovet! Den här veckan kommer att gå snabbt (veckorna går alltid snabbt när man har mycket skolarbete att göra), och följande vecka kommer också att gå snabbt. Sedan är det bara sista veckan kvar och då är det många lalliga aktiviteter. Vi på SoS06 kommer hålla en superrolig utmaning för SoS05, SoS07 och lärarna, lärarna kommer hålla en rolig tävling mellan alla SoS-klasserna och sedan blir det beachvolley turnering för hela skolan! Aah, visst låter det härligt?


Fem kvart i timmen

Nu blir det Parlamentet på tv4 och sedan kan jag sova, som Ebba von Sydow brukar säga: "inatt ska jag sova fem kvart i timmen". Fem kvart i timmen är något för mig, så jag orkar ladda inför den kommande, intensiva, veckan. Som vanligt!

Tjo.

Att vara en häftig nörd

Jag undrar om det här är första helgen på ett ungefär ett halvår som jag inte har sett en endaste film. Vilken filmnörd jag måste vara, egentligen. Dessutom är jag en boknörd. Och en datanörd. Det är inte lätt att ha många intressen. Blondinbella skriver hela tiden att man måste nischa sig för att bli en stor bloggare. Nåja, jag har helt okej många läsare med tanke på att jag inte nischar mig och att jag inte gör något aktivt för att få flera läsare. Kaske min nisch är att vara en häftig nörd då?

Bra byten berikade bokhyllan

Igår gick jag på stan med A och mamma. Jag passade på att fixa till med lite födelsedagspresenter som blivit fel. T.ex. bytte en bok som jag redan hade läst, bytte ett armband som var för stort och ett halsband som skulle graveras. Dessutom bytte jag en bok som jag hade köpt, men som det visade sig att mamma redan hade.

De två böckerna jag bytta resulterade i fem (!) andra böcker. Superbra va?! Nu har jag hur mycket smaskig läsning som helst framför mig. Armbandet som var för stort fanns inte i kortare längd, så jag fick byta det till ett annat (minst lika snyggt) armband. Och till på köpet fick jag ett par örhängen för mellanskillnaden! Perfekt.


Trött, tröttare, tröttast...

Usch, jag är verkligen trött idag. Men kan man vara annat än just trött efter två kvällars roliga fester? Jag tror inte det.

Om jag skulle få göra vad jag vill ikväll skulle kvällen se ut så här: middag, läsa Livstid av Liza Marklund, somna en stund, vakna och se parlamentet och sedan somna om igen.
Men istället kommer min kväll se ut så här: middag, cykla till Tinca med A:s och mitt skattekort, plugga ungdomsledarskap, skriva på en uppsats om internationella Rädda barnen, ögna igenom samhällskunskapen, skicka en planering över mina träffar med min stödbehövande och sedan sova.

Nu middag!

3x18-årsfest i Sund

Igår kväll var jag alltså på Gustafs, Najks och Pontus 18-årsfest i Sund. Det var en riktigt lyckad kväll! Under bilfärden ut till Sund var vi en för mycket, vilket resulterade i att jag fick sitta i famnen, vilket i sin tur innebar att jag fick sitta dubbelvikt och med magmusklerna spända för att inte kastas runt som en handske. När vi kom till festen bjöds det på förrätt, varmrätt och efterrätt. Däremellan umgicks jag med en hel del SoS-människor, dansade och hade det trevligt. Föga förvånande hade jag flera pratstunder med "pappa-polis", alltså Gustafs pappa Åke Mattsson. Lite pinsamt att tänka på det, så här i nyktert tillstånd. Bilfärden hem från festen var gratis, tacka gudarna för det - min plånbok var lycklig. Men återigen var vi en för mycket, och lilla jag fick sitta i famnen igen. Lika obekvämt och jobbigt. Dessutom var det mycket tjafsande i bilen och bilfärden gick lite väl snabbt och lite väl mitt på vägen. Nåja, jag överlevde och slapp betala. Det är väl huvudsaken?

Det bästa med festen var att få träffa alla från SoS utanför skolan. Allas personligheter kommer fram mycket bättre på en neutralare plats.

Däremot tog jag inte några bilder, inte en endaste!

Slut på kvällen

Hemma igen, kul fest. Men, min väska gick sönder - mindre kul. Bilfärden hem kändes ytterst obekväm och livsfarlig. Återkommer imorgon.

Party

Nu är jag rätt fixad och nästan klar för att åka till festen i Sund. Det ska bli riktigt roligt! Jag ska försöka ta många bilder så att även du som inte var på festen får se. Kanske uppdaterar jag i natt när jag kommer hem, man vet aldrig.


Jämställdhet, vadå?

Nyss hemkommen, mer eller mindre nyktert. Kvällen resulterade i lite filosofiska diskussioner om instinker, sedan bar det av till Knorring och efter det gick vi till kiosken vid bussplan. Där hade jag en "givande" konversation med en Ville, från Vasa. Hans argument fungerade inte riktigt när vi försökte ha en "debatt" om dagens samhälle. Men, såklart, får alla människor hålla fast vid sina egna åsikter. Han föll när vi kom in på jämställdhet. Bäst han läser på till nästa gång vi hamnar på samma ställe. Hur som helst har det varit en rätt bra kväll. Nu gäller det att vila, fixa lite saker och sedan är jag redo för en till kväll i festens tecken.

Godnatt!

Sova vs. Plugga



HAHA, optimist -javisst!


Jag kan inte bestämma mig för om jag ska låta tröttheten ta över, vilket innebär att jag sover om fem minuter, eller om jag ska pina mig själv för att läsa igenom fysiken en gång nu ikväll. Annars kör jag en favorit i repris, som med juridikprovet alltså, jag läser inget alls kvällen före provet. Det gick ju bra med juridiken i alla fall... Fast det gäller mitt slutvitsord i fysik och jag är ganska sugen på högsta vitsordet. Den som lever får se vad jag åstadkommer!

Fördelar med att sova nu:
1. Jag är pigg imorgon när jag ska skriva provet
2. Jag tar hand om mig själv
3. Jag orkar festa imorgon

Fördelar med att plugga nu:
1. Jag är lite mera förberedd inför provet imorgon
2. Jag har en större chans att få ett bättre vitsord
3. Jag kanske lär mig något

Kompromiss; jag går och lägger mig nu, men stiger upp en halvtimme tidigare imorgon. Perfekt pluggtime.

Inte nu igen





Jag.Borde.Plugga.Men.Orkar.Inte.Nu

Kärlek vid första ögonkastet


Ja, nu när du har fått se den ovanstående bilden antar jag att du också är kär. För väskan på bilden måste vara årets snyggaste. Ja, redan i maj vill jag utse årets snyggaste väska. Jag är mållös. Jag funderar faktiskt på att beställa den. Inte för att jag behöver den, utan för att den är perfekt. Det är en Julia-väska. Tänk vad många tejprullar jag ska kunna ha i den.

Väskan finns hos
have2have.se och tipset om den fick jag från Garderobsgrubbel & byråbekymmer.

Jag längtar till lördag

På lördag är det 3x18-årsfest i Sund. Det ska bli riktigt roligt! Mycket folk, (förhoppningsvis) bra musik och framförallt roligt sällskap! Äntligen ska jag få se alla mina SoS-vänner i fyllan och villan. Haha. Inte nog med att jag får umgås med alla underbara kompisar från SoS-programmet, dessutom får jag ha älsklingen med mig! Och dagen efter är det morsdag, jag hoppas att hon inte förväntar sig kaffe på sängen typ klockan 9 på morgonen....

Anna hade en poäng

... Och förresten, Anna hade en poäng i kommentaren om att gräsklippning kan fungera som ersättning för träning. Jo, tack. Ni läser just ett inlägg skrivet av en brud som säkerligen har träningsvärk imorgon. Fast det är egentligen lite skönt att veta att kroppen har fått jobba. Jag älskar känslan av att veta att jag har gjort något.


3½ timme gräs

Ja, nu är jag hemma. Idag blev det 3½ timme gräsklippande för Lemlands församling. Jag och A är duktiga vi. Nu ska jag hoppa i duschen och sedan lägga mig med näsan i fysiktexten (och där lär jag somna). Ha det bra!

En bra dag

Juridikprovet gick bra, pust! Nu har jag hunnit käka lite och snart kommer A och hämtar upp mig. Efter det bär det av till Lemlands församling för att klippa gräs. Måste kolla upp om jag kan ta mera allergimedicin nu före gräsklippningen...

Jävla ångest

Ångest. Ångest. Ångest. Ångest. Även om jag har läst relativt flitigt på juridiken ända sedan i tisdags så har jag ångest. Borde man inte åtminstone öppna boken kvällen innan provet? Nu kommer jag säkert skriva underkänt bara för att jag unnade mig en ansiktsmask istället för att plugga en kväll.

Jävla ångest, varför kan jag inte bara lita på att det blir bra ändå?

Dagens sommaroutfit

 I morse hade jag sovmorgon, det vill säga att solen stod högt på himlen redan när jag vaknade. Eftersom jag tycker det är grymt snyggt att visa benen var jag lite sugen på att åtminstone köra ljusa strumpbyxor. Solen sken och värmen spred sig i rummet. Okej, tänkte jag. "Genomskinliga" strumpbyxor it is. Men nu sitter jag här och undrar hur lämpligt det är att se ut som en svensk sommarflicka när himlen är grå och regntung. Nåväl, det fick ju i alla fall bli en dagens outfit.





Klänning: Gina Tricot
Linne: E-sprit
Kofta: E-sprit
Halsband: Kicks (jag svär inte på att det är rätt)
Klocka: mammas gamla
...och genomskinliga strumpbyxor.

Extrajobb

De kommande tre dagarna kommer jag och A jobba lite efter skolan. Mammas vännina hörde av sig till mig idag och var i akut behov av hjälp. Det är nämligen så att Lemlands församlings vaktmästare hade viktiga uppgifter inne i kyrkbyggnaden och därför fanns det ingen som kunde sköta gräsklippningen. Eftersom jag och A ska resa i början av juni passar vi på och tjänar lite extra pengar genom att hjälpa Lemlands församling med gräsklippningen den här veckan. Det trillar nog inte in några speciellt stora slantar, men lite är bättre än inget alls. Dessvärre blir träningen lidande den här veckan. För jag kan inte vara på två ställen samtidigt. Eller?

En gnutta lyx

Puh, nu är jag hemma och har gjort masa viktiga "vuxen-saker". Eller helt enkelt organiserat min vardag lite. Ikväll tänkte jag plugga juridik. Efter det tror jag att jag ska ta ett avslappnande bad och lägga en ansiktsmask. Vardagslyx!

Hur lyxar du till den gråa vardagen?

Assistent på Östersjöfondens bankett

Jag börjar vänja mig vid mitt tigerrandiga hår. Dessutom har jag fått massor av komplimanger för det idag (jag vet att man inte ska döma sig själv efter vad andra tycker).

Idag bestämde jag mig för att tacka ja till "jobbet" som assistent på Östersjöfondens bankett. Åsa i min klass, studeranderådets ordförande, frågade för någon dag sedan om jag kunde tänka mig att tillsammans med sex andra personer fungera som assistent, det vill säga hålla i diplom och visa gästerna in, på Östersjöfondens bankett. Det innebär ca. två timmars arbete och dessutom får man ju klä sig snyggt! Jag är faktiskt riktigt pepp inför det. Lördagen den 17 maj händer det.

Inneutelistan.blogg.se

Nya blogg.se är ganska fult. Varför ändras alla webbdesigner på hemsidor jag besöker till det sämre? Bra fråga va.

Eftersom jag gillar min klass vill jag uppmuntra och sprida denna
adressen. Om du är en tråkmåns behöver du inte besöka sidan, men om du gillar pojkar med humor och har svårt att själv avgöra vad som är inne och ute - då ska du definitivt kolla in "Beenjamins" blogg.

Maia Hirasawa


Nu sitter jag här och lyssnar på Maia Hirasawa, riktigt bra röst från en tuff tjej!

Och återigen har jag glömt bort hur man lägger in att youtube-klipp i inlägget. Eller så är det annorlunda i "nya" blogg.se... Hur som helst, gå in på youtube.com och sök på Maia Hirasawa. And I found this boy, Gothenburg och The worrying kind är mina favoriter. Vilken tilltalar dig mest?

Recension: Bitterfittan av Maria Sveland

image315Recension
Sara är på väg till Teneriffa. Hemma har hon lämnat maken och barnet. Hon är bitter på livet, på kärleken, på jämställdheten - ja, på allting. Sara är en riktig bitterfitta. Resan till Teneriffa gör hon för att andas ut, tänka och bara vara. Hon vill inte ragga snygga spanjorer, hon vill inte dricka sig full, hon vill helt enkelt inte leva ett annat liv. Hon söker ett perspektiv, glädje och uppskattning. Sara är nämligen trött på att vara en bitterfitta, eller nej, hon är trött på att hela samhället är så fyllt av saker som gör henne bitter. Under resan kommer Sara fram till det ena och det andra, och på vägen hem är hon en gnutta mindre bitterfitta.

Om jag hade läst boken Bitterfittan om ungefär 15 år, då hade jag nog uppskattat ironin och sarkasmen. Just nu blev jag bara irriterad. Jävla bitterfitta-kärring, släppa ut en bok bara för att klaga? Livet är väl inget att klaga över. Men jag antar att när jag står där och byter en blöja på min skrikande unge samtidigt som min man sitter framför TVn och dricker öl, då kommer jag också att känna mig som en bitterfitta. Förhoppningsvis är det inget permanent tillstånd då, men man vet aldrig. Eller, förhoppningsvis är det jag som sitter i soffan och dricker en öl medans min man byter en äcklig blöja mot en mycket trevligare blöja. Hur som helst, boken gav mig inte speciellt mycket. Lite tankar kring framtiden och hur jag vill leva som förälder och partner, men utöver det fanns det inte mycket för mig att hämta i den boken. Jag rekommenderar boken till den som står där mitt i livet och känner att "fan, det här var liksom allt livet hade att ge mig".

Betyg: J J J J J

Tigerkaka, någon?

Jaa, nu har jag slingat håret. Det skulle bli snygga, naturliga ljusare slingor. Men tyvärr blev slingorna lite väl ljusa och alldeles för framträdande. Min look andas 90-tal just nu. Tigerkaka i håret, ja-a-då. Men som tur är så ser det inte för hemskt ut, jag kan leva med det så här. Håret kommer ju ändå att blekna i solen. Vilken bra ursäkt för mig att vara mera utomhus va?
  
 

Fjärde maj

Underbara vårväder. Efter att jag och A hade kollat på Myggan gick vi ut och spelade fotboll tillsammans med A:s bröder. Det var riktigt roligt (jag och A vann) och otroligt varmt! Om det berodde på avsaknaden av kondition eller på solens värmestrålar är oklart, men varmt var det i alla fall.

Nu är jag hemma och har hunnit vara lite social med min moster från England som är här just nu. Ikväll ska jag slinga håret och plugga juridik.

Mitt humör är på topp just nu, det känns riktigt bra!

Godmorgon bloggen!

Aah, härligt vårväder ute. Känns nästan som sommar. Jag konstaterade redan på valborg att sommaren i princip redan är här, eftersom A:s gräsmatta är full av gullvivor. Vanligtvis brukar jag alltid plocka en bukett gullvivor dagen innan skolavslutningen, det är ett tecken för mig att sommaren står runt hörnet. Men nu är det ju som alla vet en månad kvar i skolan, sen är det sommar på riktigt.

Nu ska jag och A kolla på ett till avsnitt av Myggan. Efter det kanske vi går ut i solen... Man borde väl göra det. Passa på att njuta av solen och allt det där.

Ångestfylldstress

Nu satte hjärnan igång med tankar på alla måsten. Nästa vecka och de två efterföljande veckorna kommer bli en spiral med pluggande, träning, jobb, pluggande, träning och jobb och innan jag vet ordet av ligger jag blöt av svett i en hög på golvet. Darrandes av utmattning. Låt oss hoppas att det bara händer i min fantasti. Låt oss hoppas att jag fixar det.

Jag ser fram emot Pontus, Gustaf och Niklas 18-årsfest om exakt en vecka. Det blir massor med människor, mat, musik och dansande hela natten lång. Allt talar för att det blir en bra kväll. Och så ser jag fram emot att resa till Rhodos med älsklingen. Fast jag har lite resfeber, redan.

Nej nu bloggen, nu har sängen fått vänta alldeles för länge på mig. Jag ska kasta mig i säng och påbörja en ny bok. (Recension på boken Bitterfittan kommer, var så säker).
Godnatt

Kvällströtta tankar

Nu sitter jag här igen, framför min älskade Dell XPS M1330 (ja, jag måste ju passa på och göra lite reklam, för jag älskar verkligen den här laptopen). Några centimeter ifrån mig sitter A framför sin egen väldigt oomtyckta laptop. Tänk så olika det kan vara.

Ikväll har jag och A lagat middag (rösti och lövbiff, som förövrigt smakade rutten skosula). Jenny är hemma just nu, så hon fick också en smakbit av vår delikata middag. Haha. Efter det kollade jag och A på de tre första avsnitten från säsong två av Myggan. Har du inte kollat in Myggan så kan du göra det på kanal5:s hemsida (i alla fall om du bor i Sverige, annars kan du vara lite kriminell och ladda ner det). Efter det tog vi varsin kall öl, hällde upp chips i en skål och bänkade oss i biorummet. Filmen för kvällen var Life of David Gale. Den var bra! Den handlade om det amerikanska rättssystemet och problematiken (och FELET) med att ha dödsstraff. Jag har ett tag nu funderat på att skriva om just det amerikanska rättssystemet och/eller dödsstraff i slutarbetet (jag vet att det är nästan ett år kvar tills jag ska skriva det), och efter att ha sett Life of David Gale är jag ännu mera säker på att det är det som intresserar mig mest som ämne i slutarbetet.

Förövrigt så har Jenny sökt till affärsjurist och tagit studieuppehåll från lärarstudierna. Så gick de planerna på att jag skulle få vara först i familjen med att läsa juridik. Men livet blir väl aldrig som man har tänkt sig, eller?

Valborgsbilder och Stockholmsshopping

Det har blivit lite klent med blogginlägg. Hoppas att ni inte har ryckt ert hår i förtvivlan för det... Haha. Jag har haft fullt upp. I torsdags rev jag och A ner lite tapeter i hans lillebrors gamla rum. Sedan grundmålade vi det. Och igår var vi till Stockholm, jag och A. Det var riktigt mysigt! Vi shoppade lite (för mycket) och sedan gick vi på bio. Vi såg filmen 21. Jag gillade den! Trots att den var aningen förutsägbar så var den sevärd, tack vare att den var snyggt filmad och smart gjord. Se den!

Här kommer lite bilder från Valborg.
    

Bild 1: Majbrasan.
Bild 2: Owe (A:s pappa) och Stig (A:s farbror) eldar.
Bild 3: Från vänster; Benjamin (A:s bror), Denina (A:s syster), Arvid (A:s kuin), Pernilla (A:s faster), Stig, Magnus (Pernillas man), Owe, Betina (Stigs fru) och Linnea (A:s kusin).
Bild 4: Korvgrillning, från vänster; Adam, Benjamin, Casper (A:s bror), Betina.
Bild 5: Pernilla, Ingrid (A:s kusin), Linnea, A:s farmor, Magnus, Owe, Stig och Denina.

Och lite bilder på vad jag köpte i Sverige.
  

Bild 1: Röd kjol fårn H&M.
Bild 2: Blå shorts från H&M, grå kofta från H&M, två böcker, hårmousse, hårsligningskit och gul (inte guld som det ser ut på bilden) klänning från Gina Tricot.