Lite halvläskigt

Älsklingen kom hem med "tidiga" båten idag. YES! Så ikväll har vi hunnit umgås och kolla på skräckfilm. Det är ju ändå halloween...

Just nu är jag ensam i A:s rum, lite halvrädd är jag ändå. Vinden viner utanför och jag sitter i ett hörn med ryggen mot resterande delar av rummet. Vad som sker bakom mig har jag ingen aning om. Spöken kanske? Eller så finns det inget alls där? Vad är mest troligt, hm, hm, hm.

Har ni alla ålänningar haft det bra på Mariepark? Fanns det många tuffa utklädnader?

Tipsa mig om musikklippningsprogram!

Har någon av mina bloggläsare tips på vad för program man kan använda (ladda ner) för att klippa i låtar? Det behöver absolut inte vara komplicerat, jag ska bara klippa bort de första sekunderna ur en låt.


Nu ska jag klä på mig regnkläder och stövlar för att ta ut hunden på en frisk promenad... Jag försöker åtminstone bli peppad, även fast det går lite trögt.

Torsdagsuppdatering

Ja, igår var jag så slut i alla muskler (efter PUMP-passet) att jag inte orkade göra något annat än ligga framför tvn och halvsova.

Ikväll ska jag leka lite dataadministratör, då familjens alla datorer är under mitt ansvar. Pust, det är inte lite arbete!


Mamma ropar från vardagsrummet: Julia det här programmet skulle du nog egentligen borda se.
Jag: Jaha, vadådå?
M: Det handlar om tvångstankar, och du som sysslar med lite sådär halvkonstiga människor.

Jag undrar om hon menar mina klasskompisar eller vad hon egentligen syftar på? Haha, nej men...

Tungt att skriva

Pumpen tog på. Det är till och med jobbigt att sitta framför datorn. Det säger väl allt?

Min praktikplats

I slutet av dagen på praktiken åkte jag till Folkhälsan som hade öppet hus idag. Jag var på en förläsning där föreläsaren trodde att jag gick i högstadiet och så var jag på en annan föreläsning som var superduper tråkig. Jag minns knappt ett ord från någon av dem. Minus för det.

Dock hade jag fullt upp hela morgonen på praktiken, jag fick ringa massa samtal hit och dit och så fick jag ta emot samtalen under telefontiden och reda ut problemen som personerna i andra ändan hade. Roligt!


Ikväll blir det pump, hoppas det blir svettigt och kul!

Tänkvärt inlägg av Hanna Fridén

Här läsare, ett mycket bra inlägg av Hanna Fridén om "Generation svält":
http://metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.2202791

Läs det!

Mjölksyra...

Nu är jag hemkommen och duschad efter ett spinningpass. Det var riktigt skönt och jag tog i som aldrig förr. Kanske inte så smart, eftersom jag har haft ett (väldigt) långt träningsuppehåll. Jag hade mjölksyra i benen efter tredje låten. Men det var ändå roligt och det var ändå uppiggande. När jag är på spinning får jag känslan av att jag är bäst i hela världen, en känsla som jag gärna känner.


Jag tror att jag ska låna mammas spikmatta och lägg mig på den för att lyssna på en ljudbok (första gången i mitt liv). Eller så ska jag dammsuga mitt rum. Kanske hinner jag med båda? Eller så kan dammsugningen vänta. Så blir det nog.

TV-tankar

Tack Liz för att du stillade mina funderingar! (Och om du hittar tidningen någonstans, så skulle jag gärna kolla in hur det ser ut hemma hos dem.) Är jag en nörd kanske? Haha.


Bild: http://www.zandvoort.se/images/Lib/simontomas.jpg


Har du något TV-program som du i princip alltid kollar på, men som du aldrig skulle erkänna att är bra?

Design: Simon & Tomas

Jag kollade nyss på Design: Simon & Tomas på Tv3. Och såklart uppstod den eviga frågan; är Tomas och Simon ett par i verkligheten? Jag har aldrig stött på någon som har vetat detta. (Jag pratar såklart inte om Simon & Tomas med alla jag möter heller...)

Någon som vill göra en bloggdesign åt mig?

Jag skulle väldigt gärna vilja ha en ny design på bloggen. Någon som är sugen på att göra en åt mig? Eller åtminstone göra en snygg header åt mig.

Inget hål i väggen

Buhu, ingen har lagt upp senaste avsnittet av Hål i väggen på youtube.com. Vad ska jag ta mig till? Var det inte bröderna Schulman, va? Jag kan tänka mig att det var ett ganska bra avsnitt...

Den bästa

Den här veckan har jag tre träningspass inbokade på Avancia; spinning (tisdag), pump (onsdag) och styrka+spinning (torsdag). Men jag vette katten om jag kommer kunna gå på både pump och styrka+spinning. Gissa vilken träningsvärk jag kommer att ha efter pumpen. Jag har faktiskt inte tränat "på riktigt" sedan slutet av september. Nu är det slutet av oktober... Tror ni mig om jag säger att jag har haft mycket att göra? Latheten är faktiskt inte boven den här gången. Inte så mycket i alla fall.

Ah, jag älskar hur musklerna känns efter ett hårt träningspass. När de ännu är spända, så att man ser ut som en body-builder-look-a-like. Det är den bästa stunden.

Skön höstkväll

Hemma igen efter en skön promenad med mamma och hunden. Hösten är inte så tokig alla gånger. Egentligen är måndagskvällar lika med jobbkvällar för min del, men min stödbehövande hade inte passligt ikväll. Så helt plötsligt fick jag en ledig kväll. Jag har ingen aning om vad jag ska sysselsätta mig med. Fast det finns tusen saker på min "Att sy-lista". Att sy är ett tråkigt måste ibland, jag vill inte!

Först och främst ska jag plocka ihop lite saker som ska till försäljning på Bettans Bod, vårt bord är nr. 26. Kolla in det vettja!

No more strömmingsflundra for me

Men äh, har INGEN en endaste skräckfilm att rekommendera? Det är dåååligt. Kanske det bara finns dåliga skräckfilmer? Hm.

Idag fick jag sluta en timme tidigare på praktiken, vilket ytterligare förhöjde känslan av att det här var en av de roligaste praktikdagarna. Jag var med byråsekreteraren idag, förvånandsvärt att jag finner pappersarbetet som det roligaste.

Från min praktikplats går vi till Vikingaåsens skola för att äta lunch. Idag serverades det potatismos och strömmingsflundra. Det var inte långt ifrån att jag skulle spy, UURK. Hur kan någon äta det frivilligt?

Vilken är den bästa skräckfilmen?

Okej, nästa helg är det halloween och jag är inget fan av att fira det. Men däremot tycker jag att det kan vara mysigt med några riktigt bra skräckisar, så att det riktigt kryper i kroppen. Därför hoppas jag att ni kan skriva en kommentar med den bästa skräckfilmen som ni har sett. Det skulle vara supersnällt!

Igår, idag och imorgon.

Igår var det 18-årsfest i Sund, Hanna firades. Det var en riktigt rolig fest, men lite för få som man kände där. Jag hade i alla fall en bra kväll, vilket resulterade i att jag är lite, lite trött idag. Men eftersom det är söndag så är det okej att vara sliten.

Idag har jag kollat på skräckfilm tillsammans med A. Shutter hette filmen och den var ganska kass. Själva idén med filmen gillade jag, det var mycket kring andeväsendet, vilket jag tycker att är intressant. Men hela filmen präglades av missar och ologiska händelser, vilket förstörde ganska mycket...

Imorgon är det en ny vecka, en ny dag och förhoppningsvis nya tag. Andra praktikveckan börjar och jag hoppas att jag kommer få göra något roligt. För att bara sitta och stirra ut genom fönstret är inte så givande.

God helg

Nu ska jag packa ner datorn och gå till hamnen för att möta A. Sedan åker vi hem till honom och pussas.

Imorgon ska vi på 18-årsfest.

På söndag ska jag tycka synd om mig själv igen.

På återseende.

En fryst jordgubbe

Du har…. 
(x) Mascara över 100 kr 
(x) En plattång 
( ) En locktång 
(x) Designparfym 
( ) Foundation över 200 kr 
(x) Ögonfransböjare 
(x) Olika borttagningsmedel 
(x) Speciell hårbalsam i en sprayflaska 
(x) Läppglans över 100 kr 
(x) Hårinpackning 
(x) Bodybutter 
(x) Bodylotion 
(x) Parfym över 300 kr 

Summa = 11

Du … 
( ) Använder locktång/plattång varje dag 
(x) Använder fondation varje dag 
(x) Använder mascara varje dag 
( ) Använder kajal varje dag 
(x) Använder läppglans varje dag 
( ) Använder bodybutter varje dag 
(x) Använder bodylotion varje dag 
(x) Använder ansiktsrengöring varje dag 
( ) Använder hårinpackning varje dag 
(x) Använder hårspray varje dag 
(x) Tränar på gym 
(x) Klipper dig varannan/varje månad 

Summa = 8

Du har… 
(x) Tonat håret 
(x) Färgat håret 
( ) Hårförlängning 
( ) Piercat dig 
( ) Tatuerat dig 
(x) Tagit hål i öronen 

Summa = 3

Totalt: 22

0-10 Den naturliga naturligaste tjejen. 
10-15 Konstgjord behandlad blomma. 
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö. 
20- 25 Du är en fryst jordgubbe. 
25-30 Barbiedocka. Bara plast.


Ovan: jag.

Jag vill inte vara något andrahandsval

Fan.

Jag räknade lite på mitt betygsmedel (enbart på de obligatoriska kurserna, eftersom det tydligen bara är de som räknas när man söker vidare) och kollade tidigare betygspoäng som har krävts för juristprogrammet på Stockholms universitet. På grund av att jag "bara" har 4 (skala 1-5) i skapande verksamhet, matte, datakunskap och historia kommer jag inte komma in i första urvalet. Men antagligen kommer jag in på andra urvalet, men jag vill fan inte vara ett andrahandsval.

Kanske jag är löjlig, kanske inte. Men det är jävligt märkligt att jag, som har bäst (?) betyg i klassen inte ens ska klara av att komma in på den utbildning som jag vill. Kanske jag ska läsa något annat helt enkelt. Jag är nog ändå inte tillräckligt smart för att gå med alla som kommer in i första urvalet.

Sinnessjukt

NU är jag sinnessjukt mycket fräsch. Fast så kan man nog inte skriva, egentligen.

Dagen K

Idag är Dagen K. Precis som de flesta andra fredagar. Dagen K är alltså dagen då jag och älsklingen får ses igen.
K står för Kärlek.

Jag fick inspiration idag till att börja skriva dikter, men sedan fick jag beslutsångest om vad jag skulle fokusera på.
Så det blev inget av det.
Istället bakade jag en Toscakaka.


Jag har fem systrar, varav fyra bloggar, varav en bloggar på en hemlig blogg enbart för henne och hennes kompisar.
Men vill ni ta del av mina familjers liv kan ni läsa någon av följande bloggar:
http://fridanicolina.blogg.se/
http://fannylindfors.blogg.se/
http://emmasstyle.devote.se/

Eller så fortsätter ni bara läsa min blogg. Det går också jättebra.

Konstaterande

Nu har jag klippt min lillasyster Fridas pannlugg och lagt en ansiktsmask.
Dessutom har jag städat mitt skrivbord.
Och ordnat två ljus till mitt rum.

Nu är det höst.

Lite halvrekord

Ikväll har jag slagit ett rekord.


Nehepp, nu när jag kollade efter så hade jag inte alls slagit något rekord. I alla fall inget märkvärdigt.

Jag tänkte alltså skryta med att jag nu skriver kvällens tredje inlägg på eeeeevigheeeeter. Men nja, 5 dagar är väl ingen evighet?

I tisdags lade jag en ansiktsmask och fixade naglarna snygga. Igår plockade jag ögonbrynen. Ikväll ska jag lägga en ansiktsmask. Imorgon ska jag raka benen, jag känner ett visst behov av att inte förväxlas med en brunbjörn...

Två saker som gör mig lite irriterad just nu

1. Att Aftonbladet och Expressen skriver om samma saker hur länge som helst. Fattar de inte att nyhetsvärdet försvinner väldigt, väldigt snabbt? Ge mig lite nya nyheter, tack!

2. Allt prat om julen! Vad f-n? Det är oktober, två månader kvar till jul och hösten är som finast just nu. Njut av dagen, istället för att leva två månader in i framtiden!

Hallå?!

Dagarna bara flyger iväg, min blogg blir allt tråkigare och jag får inget alls gjort.

Hm, ge mig lite rutiner tillbaka?

Hårt.

Alltså jag hinner knappt med att skriva mer än ett inlägg om dagen. Vad har hänt? Vad gör jag i stället? Jag har ingen aning, men det känns ganska bra.

Just nu försöker jag vila upp mig så att jag orka fysiskt och psykiskt med resterande del av höstterminen.
Det känns som om jag gör allting i motvind och får kämpa dubbelt så hårt när jag inte har A vid min sida dagligen.
Hårt.

Monstertänder

Imorse var jag till tandläkaren för att undersöka ifall jag behöver en bettskena.
Resultatet blev ett jag:
- kommer få en bettskena.
- ska slipa uddarna av några tänder, för i dagsläget kan jag inte röra käken på rätt sätt.
- fick en remiss för att operera bort alla fyra visdomständer.

(Jag fattade ingenting när jag fick se röntgenbilden av mina tänder. Det såg ut som att tandläkaren hade redigerat bilden i photoshop och vridit och svängt på mina visdomständer. Det såg inte klokt ut!)

Men jag är faktiskt bara glad och tacksam för de slutsatserna! Tänk vad bra att få allt det fixat medans tandvården ännu är gratis, underbart.


Praktiken är ingen höjdare än så länge, men det blir förhoppningsvis bara bättre och bättre.

Tio orsaker att...

Jag måste bara få beklaga och förklara min trötthet.

Torsdag till måndag, förra veckan, var jag på GLOBSOL (otroligt intensivt, otroligt lite sömn).
Måndag, för en vecka sedan, kom jag hem med båten klockan 16. Jobbade några timmar på kvällen.
Tisdag, förra veckan, tog jag båten till Sverige. Igen.
Onsdag åkte jag tåg (gånger två) för att komma till pappa.
Lördag åkte jag bil. Hälsade på svårtsjuk farbror. Fortsatte åka bil.
Söndag tog jag båten hem till Åland. Hemma 23.00. Packa upp, läsa post, sätta in kläder i garderoben.
Måndag (idag), praktiken började (8-16). Globsol-möte 16-18. Jobba 18-20.

Pust.

Trött

...verkligen otroligt, otroligt trött.

Trams

Jag kom på att jag fortfarande inte har skrivit om GLOBSOL. Jag kanske rentav struntar i det helt. Det ligger i alla fall inte på min att-göra-lista. Istället ska jag läsa lite i Mötley Crüe-boken, så att jag kanske blir klar med den. Så att jag kan lämna över den åt A, så att han kan läsa den.

Så att, liksom.

Tråk-söndag

Åh, idag måste jag åka hem igen. Lämna älsklingen i Sverige och i stället leva ett vardagligt liv hemma. Dessutom börjar praktiken och jag känner mig inte alls förberedd. Blä.

Men som vanligt kommer väl allting att bli bra i alla fall.

Back to basic

Jag och mina småsystrar har lekt lite med modellera.
Mästerverken ser ni här:
Visst är det så vackert att man blir tårögd?

Behandlad som den jag egentligen är

Förresten, jag har glömt berätta för er att jag sover som en prinsessa här hos pappa.

Det är alltså en sänghimmel på bilden. Superfin!

Jag sover i min 5½ åriga systers säng. Gästsängen är inte lika piffig.

Definitionen av en perfekt dag

Fyra avsnitt av femte säsongen från Grey's Anatomy.
Tre avsnitt av femte säsongen från Desperate Housewives.

Ja, den här dagen är perfekt.

En ny dag

Idag är det strålande sol, som gjort för att ta en promenad. Men jag är inte alls lika promenadsugen som igår. Vi får se hur det blir. Vilka allvarliga bekymmer jag har... Haha.

Just nu dricker jag kaffe och apelsinjuice medan jag tittar på Vh1 med tema aerobic, det vill säga; en massa vältränade tjejer med inoljade kroppar som åmar sig. Suck.

Köpstopp, eller?

Jag funderar på att vara lite miljö- och ekonomismart (och dessutom trendig!) inom en snar framtid. Jag planerar nämligen ett köpstopp. Dock ska jag fundera lite mer konkret på vad jag får/inte får köpa och när det här ska ske för att det ska vara möjligt. Jag är faktiskt riktigt peppad inför ett köpstopp!

Ni som har testat, vad har ni för "regler"?

Tips! Tips! Tips!

Nu har jag skrivit ihop lite texter kring GLOBSOL, kollat på första avsnittet Grey's Anatomys femte säsong (älskar det fortfarande!) och spelat snille med pappa. Ibland har man tid att koppla av. Det är skönt! (Du borde testa det någon gång!)

Rask promenad

Ganska exakt en timme i rask takt promenerade jag runt här i Grangärde.
Så här söt var jag:

Haha, uppenbarligen vindögd och med en schysst look. Typ dränkt katt-look.

Redo för en promenad

Okej, nu ska jag byta kläder från pyjamas till mjukiskläder för en promenade här på landsbygden.

Härligt utvilad

Nu bloggar jag från ett regnigt Dalarna. Närmare bestämt sitter jag i min pappas hus i Grangärde och intar en kopp kaffe. När jag vaknade var jag superutvilad, men fick lite ångest för att jag hade sovit bort hela dagen. Men när jag tittade på klockan så var den bara 9:07. Härligt!

Egentligen var jag sugen på att ta en promenad, hoppa in i duschen och sedan göra lite GLOBSOL-uppgifter, skoluppgifter och ringa praktikplatsen (Jomalas socialkansli, för de som undrar). Men eftersom det regnar så tror jag att jag får göra sysslorna i omvänd ordning. Förhoppningsvis har det slutat regna senare på dagen, så kan jag ta promenaden då i stället!

Overloaded - please delete

Varken mitt psyke eller kroppen har återhämtat sig från helgen. Jag fattar egentligen inte varför det känns som att jag är i koma. Jag har sovit relativt mycket och mat och dryck har jag fått så det räcker. Kanske det helt enkelt är så att kroppen är lite stressad över att aldrig få koppla bort hjärnan? Men det ska jag i alla fall göra nu, onsdag - söndag. Det ska bli superskönt att bara vara.

Idag tar jag färjan över till älsklingen. Imorgon tar jag tåget till pappa. På lördag tar jag tåget tillbaka till Stockholm och älsklingen och till slut tar jag båten hem till Åland på söndag. Mycket resande, javisst, men samtidigt har jag mycket tid till att bara vara. Mängden skolarbete som får följa med är begränsad och det känns bra. Och nästa måndag börjar praktiken, jag börjar faktiskt se fram emot den!

TRÖTT!

Jag är helt slut. Det strulade lite med att komma av båten, så vi tvingades åka till Stockholm och ta Rosella hem. Riktigt jobbigt. Jag orkar inte skriva och berätta något mer just nu. Sömn känns viktigare... Haha.

And off we go

Okej, om en kvart ska vi samlas i hamnen. Vi åländska representanter. Jag tror att vi kommer ha superroligt tillsammans med de 40-tal svenskarna och de 40-tal finnarna på GLOBSOL. När jag kommer hem har jag förhoppningsvis en hel massa tankar och funderingar i huvudet. Kul!

Datorn lämnar jag hemma, men om jag får tid/lust så bloggar jag från någon dator på Hanaholmen. Annars får ni ha det så bra över helgen, vi hörs igen senast på måndag.

Puss!

Tick, tack, tick...

Nu är klockan 20:06. Jag har packat, läst Plaza Kvinna, pluggat matte, druckit kaffe och ätit muffins (i singular). Båten går 23:45 och det enda jag har kvar att göra är att prata med älsk och duscha. Hur ska jag få tiden att gå?! 

Tips?

Förändringen!

Förresten, jag höll ju på att glömma!


Ja, jag klippte alltså pannlugg igår. Helt själv! Och resten av håret har jag inte gjort något med, det bara busade lite igår. Haha, och ju mer jag tittar på bilden ovan, desto mer tycker jag att jag ser väldigt löjlig ut. Men det bjuder jag på! Förhoppningsvis är jag mindre löjlig och mera charmig i verkligheten. Men det är ju sådant man aldrig kan veta så noga.

Okej, inte alltid då

Haha, min kära storasyster har en viss poäng i kommentarer till inlägget nedan. När jag är hemma är min stubin kort som, ja, jag vet inte vad. Men när jag är bland andra människor blir jag inte lika arg. Och det är väl minsann bra? Det finns tillräckligt många personer i min klass som brusar upp direkt. Jag tycker bara att det är onödigt. (Hemma är en helt annan sak).

Nu har jag nästan packat klart inför GLOBSOL, inte så svårt egentligen eftersom jag bara blir borta tre dagar. Snart ska jag koka en kopp kaffe och avnjuta den medan jag pluggar lite matte. Det känns helt okej. Alltså att kombinera något jobbigt med något härligt.

Vilken dag!

Ja herregud vilken dag det här har varit. Så otroligt mycket tjafsande i skolan idag, pga att vår mattelärare i ettan inte kunde sköta sitt jobb... Haha. Tur som fan att jag har hög toleransnivå innan jag blir sur. Nu är jag mest slut och skulle egentligen inte orka göra något vettigt. Men i och med att jag åker iväg till GLOBSOL ikväll så är jag så illa tvungen.

Oj, vilket kasst språk ovan. Jag ÄR trött. Okej?

Om jag skulle klä ut mig på halloween

Haha, jag älskar att det tog sex minuter innan två av mina klasskompisar hade hunnit sig på några gissningar! Ni är härliga. Men jag tänker inte avslöja något mera om förändringen.

Det jag tänkte att det här inlägget skulle handla om är halloween. Jag hatar att klä ut mig och tänker (högst antagligen krypa upp i soffan med en härlig skräckfilm den dagen alla andra super i konstiga dräkter). Men OM jag klädde ut mig på halloween, då skulle jag klä ut mig till kvinnan nedan. Grace Jones, hon är otroligt galen och cool.


En förändring har skett

Jag tog en lugn stund i badkaret. Badolja, badsalt, ansiktsmask, en bra bok... Ja, ni vet, allt som gör det mysigt. Men det blev lite väl mysigt, så jag slocknade en liten stund i badkaret. Tur att jag inte sjönk ner under vattnet, för då vet man aldrig om jag skulle ha drunknat. HIMLA TUR att jag inte gjorde det!

Dessutom har jag gjort en förändring ikväll, resultatet får ni se imorgon. För jag vill att min familj, pojkvän och klass ska få se det före er läsare. Hihi, elakt mot er va? (Dock är väl 50% av mina läsare även mina klasskompisar).

Vill ni så får ni fritt gissa i kommentarerna på vad förändringen är!

Istället för föreläsning

Nyss skickade jag iväg min ena syster för att köpa lite ingredienser till Muffins. Och när hon kommer tillbaka ska vi systrar svänga ihop vaniljmuffins! Perfekt onsdagssysselsättning.

Föreläsningen ikväll får nog vara... Jag ska plugga lite, packa lite och läsa fascinerande The Dirt lite. Kanske jag till och med kollar på underbara Grey's anatomy lite också. Och pratar med älsklingen mycket. Visst låter det mycket härligare?

Snark...

Varför är jag så otroligt trött?

Imorgon åker vi till Globsol!

Lyxigt fotbad

Ikväll har jag pratat länge med älsklingen och så har jag badat fotbad. Vardagslyx!Jag älskar att pyssla om mig själv, det får mig så avkopplad. Känner inte ni också så?

Jan Eliasson håller föreläsning

Imorgon ska Jan Eliasson hålla en föreläsning på Biblioteket. Föreläsningen ska handla om "Reflektiner kring medling och konfliktlösning". Jag tycker att det låter superintressant och kommer nog antagligen att gå och lyssna. Lotta Angergård, ungdomskonsulent på Åland, har skrivit lite om det i sin blogg. Inlägget om det hittar du här.


Mellan 18.30 - 19.45 ska föreläsningen hållas. Vi ses väl där?

En liten beställning

Hihi, nyss beställde jag lite saker från eleven.se. Dyyyrt, men roligt. Hoppas att det inte tar alltför länge innan jag får hem produkterna! Jag hatar nämligen att vänta.

GLOBSOL 2008


I helgen ska jag alltså åka till Hanaholmen i Esbo, Finland på ett ungdomsforum. Detta ungdomsforum kallas GLOBSOL och hålls för fjärde året i rad. Temat för årets ungdomsforum är Ungdomars välmående och Ungdomar, samhälle och demokrati. Detta "läger" riktar sig till 18-25 åringar från Sverige, Finland och Åland. Under tre intensiva dagar kommer vi arbeta i workshops, få uppleva levande bibliotek (personer från olika nationaliteter/samhällsgrupper/åldrar kan "lånas" för en pratstund, istället för böcker), lyssna på föreläsare och dessutom besöka svenska ambassaden i Finland.

På årets GLOBSOL kommer ungefär 80-90 ungdomar att delta. Alla ungdomar har fått välja workshop mellan "den mentala ohälsan", "ungdomsvåldet", "ungdomars deltagande i demokratiska processer" och "den demografiska förändringen". Min workshop kommer att vara "ungdomars deltagande i demokratiska processer", det ska bli superintressant!

Efter helgen återkommer jag med hur det var på GLOBSOL!

Läs mer om GLOBSOL på hemsidan: http://www.globsol.info/svenska/index.html

Fungera!

Jag blir lite irriterad när saker inte fungerar som de ska.

Men om två dagar åker jag iväg till Globsol i Finland. Ett inlägg om det kommer lite senare.

Jag fixar mig lite

Följ min blogg med bloggkoll

Doing my thing

Nu ska jag iväg och vara stödperson! Om två timmar ska jag kasta mig på sängen igen för att fortsätta slappa. Det känns som att jag skulle behöva slappa i en vecka. Men det har jag inte tid med!

Underbara böcker!

Ja, idag fick jag alltså två böcker hemskickade. Jag beställde dem från Adlibris den sista september, så jag slapp betala frakt (under hela september hade Adlibris fri frakt), super! Böckerna var båda av Agneta Klingspor; Går det åt helvete är jag ändå född och Pressa läpparna här.


Härliga omslag i skön retro-stil.

På framsidan står det "Pressa läpparna här".

På baksidan står det "kände du?". Jag älskar enkelheten och att boken inte ser ut som alla andra.

Att bokförlaget heter "mormor" gör ju inte saken sämre.

Jag har redan bestämt mig för att åtminstone "Pressa läpparna här" är en superbra bok.

Har du läst någon av dem? Rekommendation?

Bilder från firandet av Fia

I fredags var jag till min klasskompis Fia på 18-årsförfest. Det var riktigt trevligt, även fast jag var nykter och enbart hann vara där i 2 ½ timme. Några bilder lyckades jag ta, men inte alls så många som jag hade velat.

Födelsedagsbarnet!

Erik och Linnea (som inte hann göra en posé).

Linnea och Johanna hade lagat ett är-du-verkligen-arton-år-test. En del var lyckas öppna en vinflaska. Fia klarade det!

Ett annat uppdrag var att trä en kondom på en gurka, helst sensuellt, stönande och med munnen. Men Fia körde en lite tråkigare variant...

Sedan skulle kondomen blåsas upp när den var runt gurkan. Haha.

Efter det här tog jag inte flera bilder. Kim och Steffa var även där, men de fastnade inte på bild.

På gott och ont

Idag hade jag engelskaföredrag tillsammans med Johanna. Vi var duktiga och jag är väldigt nöjd. Det gjorde min dag!

Älsklingen åkte iväg med Rosella imorse. Finns det ett sämre sätt att påbörja veckan? Snyft. Fast som sagt, engelskaföredraget gick bra så jag är inte så depp ändå. Dessutom fick jag två böcker hem på posten idag, jag publicerar ett inlägg om dem snart.

Vet ni vad jag ska göra nu? Lägga mig på sängen/i soffan och läsa, läsa, läsa. Just nu läser jag (fortfarande) The Dirt av Neil Strauss om Mötley Crüe. 
Jag har faktiskt inget alls att plugga på resten av den här veckan, så jag kan läsa varje dag om jag vill (om man bortser från matteprovet nästa måndag som jag inte kan plugga på under helgen)!

Blåsten gav oss mera tid

Hej! Som vanligt på helgerna så väljer jag att umgås med älsklingen, istället för att lägga tid på bloggen. Just nu sitter jag med A bredvid mig, fast han egentligen skulle ha suttit på Rosella just nu. På grund av den hårda blåsten så kan inte båten ta i land på svenska sidan, och därmed inte heller åka tillbaka hit till Åland. Enligt Viking Line ska båten gå senare ikväll, när den har kommit hit, men jag undrar om det verkligen blir så. Min älskling får jag i alla fall ha kvar tills imorgon bitti! Jippi!

Minus 7,20

Nu har jag rensat bort 7,20 GB dålig musik från min dator. Skönt! Nu slipper man byta låt hela tiden, haha. Vilka bekymmer jag har va?

Bra musik!

Nu har jag städat rummet, men jag tror att jag ska plocka lite på mina hyllor också. Dessutom har jag laddat ner en massa ny musik. Bäst av det jag hört hittills; Tilly and the Wall och även Karina (http://www.youtube.com/watch?v=i558PnQhFa4)!


Favoriten är tillbaka!

Åh idag har jag äntligen fått ett nytt armband istället för mitt som gick sönder. Armbandet i sig är väldigt speciellt för mig, eftersom jag har fått det av världens bästa älskling. Och de på Hasse Ur & Guld är så underbara som gav mig ett helt nytt armband gratis, istället för att jag skulle måsta betala stora summor för transport och reparation av de gamla. Tack!

Mitt favoritarmband!

Julklappstips!

Det är bara tolv veckor kvar till jul. Älskling, här får du ett förslag på julklapp till mig! Hihi.Fint va?

Never ever

Nä, inte skulle jag bära något av de där plaggen. Kolla in bildspelet längst ner. Vad tycker du? Har H&M gjort en hiss eller diss i samarbetet med Comme des garcons?


Två flugor i en smäll


Jag är en sucker för limited edition-produkter. Därför måste jag köpa Daim Forest Fruits, limited edition, när jag såg den! Jag tänker spara den tills imorgon, hoppas att den är lika god som jag tror.
Med på bilden ser ni mitt senaste tillskott i Mavala-familjen. Nyans 86 Olbia, pärlemorskimmer på mina vardagsfräscha naglar. Perfekt!

Killing me softly with these words...

Idag har det varit en relativt bra dag, men samtidigt så är jag jättedeppig just nu. Allt känns tråkigt och jobbigt utan A. Men, det är bara att ta några djupa andetag, hitta livgnistan och fånga den igen. Dessutom får jag ju träffa honom om 24 timmar och 15 minuter. Först ska jag till min klasskompis Fia på förfest/tårta/kaffe, men jag kommer nog vara så tråkig att jag lämnar dem redan klockan 22. För jag behöver få träffa min älskling! Sorry Fia och ni andra.

Imorgon efter skolan ska jag ner på stan för att köpa en födelsedagspresent till Fia. I övrigt ska jag nog ta det ganska lugnt på dagen. 

Lite svar på kommentarer

Svar på kommentarerna nedanför:
Jan, gissa vilken sort som ligger i frysen och väntar på mig? Cookie dough!
Anna, ja, jag tror att du har sagt det förut. Jag letade efter just Bohemian Raspberry, men den var slut. Tydligen en populär sort!
Madde, jag var nog ganska imponerad. Speciellt över de vitchokladbitarna... Mums! Men den där carte dors du skrev verkar onekligen god. Hittar man den i alla matbutiker eller?

Njuta!


Kvällen är räddad!
(Och min Ben and Jerrys oskuld är tagen).

Kanske det är bäst med lite lagom?

Hallå allihopa! Gud, klockan är 23 och jag är fortfarande pigg och på gång. Det har varit en riktigt bra dag idag (yes, nu låter jag precis som Ann). Faktum är att jag inte kan komma på något negativt med den här dagen. Är inte det fantastiskt?

Även fast jag avskyr att ha ångest, så älskar jag att ha fullt upp. För att ha fullt upp innebär absolut inte att man måste få ångest. Dock kommer de ju ofta hand i hand. Men den här veckan har jag haft riktigt mycket att göra, vilket har lett till att dagarna har svischat förbi och dessutom har jag fått omänskligt mycket gjort. Det är så här mitt liv ska vara.


Hur trivs ni läsare bäst? När ert liv går i sakta mak framåt, typ var sak har sin tid? Eller när allt rasar på i ett tempo likt en gepard som springer och du gör och avslutar den ena saken efter den andra?

Eller så kanske du gillar när allt är lagom?

Pust, fullt upp

Fullt upp. Jag skriver till er en annan gång. Kanske blir det senare ikväll, kanske blir det imorgon. Det är sådant man aldrig vet!