Nyårsträning

Dagens träningspass är avklarat. Det blev cirka en och en halv timme i gymmet tillsammans med mina småsystrar, Fanny och Frida. Vi började med kondition i crosstraining-maskinerna för att sedan växla med varandra mellan övre delen av ryggen, biceps och bröst. Därefter bytte vi med varandra mellan baksida lår/rumpa, mage och rygg. Sedan blev det axlar, mage och ännu lite mera mage. Till sist körde vi framsida/utsida lår, insida lår och utsida lår/rumpa. Därefter sprang Fanny och Frida på löpbanden, men det fanns inte fler lediga löpband så jag körde sneda magmusklerna, baksida lår och axlar en vända till. Känns bra att avsluta året med ett träningspass!

Ja, snart är 2009 slut - tro det eller ej!

Äntligen är denna dag slut och jag kan krypa ner i min säng igen. Det var verkligen inte roligt att sitta och läsa om familjerättsliga avtals verkan gentemot borgenärer och dylikt ikväll, men nu är det genomläst - så nu dröjer det några dagar innan jag måste börja gå igenom det igen. Ikväll har jag även installerat och sysselsatt mig med Voddler - verkar riktigt lovande! Dock var filmkvalitén (på den filmen jag testade) väldigt dålig, som dvd eller till och med sämre. Och så var det långa episoder av reklam innan man kom fram till filmen. Själva programmet var även ganska svårmanövrerat, vilket störde lite. Och utbudet på film var ju inte det allra bästa. Men själva principen, gratis och laglig film över nätet, är ju underbar. Det kommer nog slå stort så fort alla filmtillverkare inser att det är framtidens sätt att bli rik på filmskapande.

Imorgon ska jag, mina två småsystrar och mamma bege oss till gymmet när det öppnar (10). Jag ska lära mina småsystrar allt jag kan om gymträning! Efter det tänkte jag försöka skriva ihop en nyårskrönika här på bloggen (jag lovar inte att den kommer imorgon, den kanske får bli en krönika in på det nya året). Sedan tänkte jag att Adam får komma och hämta mig för att åka via någon matbutik och panta flaskor från gårdagskvällen. Därefter tänker jag spendera de sista timmarna av året i Kalmarnäs tillsammans med Adams familj. Det blir säkert bastu, god mat, vin och fyrverkerier. Precis lagom lugnt och trevligt!

Onsdagskväll

Nu är det onsdag och ännu en dag börjar vara till ända. Klassfesten igår var rolig, så härligt att vi alla pratar på non-stopp utan att samtalsämnena ens är nära på att ta slut! Det blev Arken till slut och där var vi praktiskt taget ensamma - inte någon höjdare, haha. Idag har jag och Adam mest slappat, men som tur var hade vi ansvaret för hunden, så vi har kommit oss utanför dörren i alla fall. För en liten, liten stund sedan kom min familj hem från Sveariket och min pojkvän åkte hem till sin egen familj. Det innebär pluggtime för min del, jippiiii.

Men först ska jag gå och kolla vad mina systrar har handlat på mellandagsrean!

Tisdagskväll

Snart kommer mina gamla klasskompisar hit för en liten återträff. Och jag har redan slut på energi. Jag har varit igång hela dagen och fixat med än det ena än det andra, nåja - det är bara att tagga om, det finns alltid lite extra energi i kroppen. Det blir dock en ganska lugn kväll för mig, för imorgon måste jag plugga samt att jag ska skjutsa mormor och morfar halv ett, det vill säga; vara i körskick den tiden. Roligt tänker jag ha ändå ikväll!

Verkligen spännande inlägg

Imorse åkte min familj iväg till Sverige för att göra diverse olika saker. Själv blev jag hemma på ön med hunden (och pojkvännen, så klart). Dagen har börjat segt med hundpromenad, frukost, inköp av onyttigheter till kvällen (gamla klassen kommer hit) samt skjutsa hem Adam. När jag kom hem ringde morfar och bad mig köpa blommor från honom till mormor, för de har bröllopsdag imorgon. Så vid fyra tänkte jag köpa blommorna och sedan blir det middag, fixa mig, rasta hunden, föra hunden och blommorna till mormor och morfar och sedan borde klockan närma sig sju - så att jag kan förvänta mig att se några bekanta ansikten i dörröppningen.

Nu ska jag plugga några timmar (två och en halv). Roligt.

Så mycket att göra - så lite jullov kvar

Det blev inget pluggande idag - istället körde jag och Adam på slödag fullt ut. Jag har fortfarande nattlinne på mig!

Imorgon ska jag däremot hinna med diverse olika saker. Först blir det "tidig" uppstigning (lite före tio), sedan blir det en timme på gymmet med lillasyster. Därefter kommer pappa med familj till Åland, för att fixa med lite bankärenden. Jag följer med dem till banken, så kan jag passa på att sätta in alla julklappspengar då. Sedan när pappa och de andra har åkt iväg med båten igen ska jag plugga fram till sängdags. Tisdagen kommer även den bestå av plugg och åter plugg. Fast på tisdagskvällen (29 december) kommer vi samlas ett gäng från gamla klassen här (så ni som läser det och inte ännu har sagt till Julia Ls att ni kommer - hör av er till mig!), roligt! Det blir säkert utgång på det, så onsdagen blir nog pluggfri. Nåja, det är mina planer för de närmsta dagarna. Nu under jullovet har jag inte så mycket spännande att rapportera från min vardag.

Nu är väl julen snart över?

Juldagen blev fest ända fram till sju på morgonen. Annandagen blev seg, men på kvällen orkade jag mig iväg för att träffa lite folkisfolk. Tur det, för det var roligt att träffa dem! Idag har jag och Adam bara slappat, skönt att vila lite efter tre rätt intensiva dagar. Ikväll, imorgon och på tisdag blir det att plugga. På tisdag kväll kommer några från min gymnasieklass hit och då blir det väl säkert party igen!

Nu ska jag återgå till att slötitta på tv någon timme till, innan jag börjar plugga (eller om jag börjar med det först imorgon).

Skönt avslappnad känsla i kroppen

För ett tag sedan var mina gudföräldrar hit med två julklappar till mig. Jag tycker att det är gulligt av alla mina gudföräldrar att de fortfarande ger presenter till mig, även fast gudföräldraskapet formellt ska upphöra vid konfirmationen. Hur som helst, nu är jag nyduschad och fräsch. Under förmiddagen har jag hunnit läsa flera kapitel i Äktenskap, Samboende och Partnerskap samt kört ett miniträningspass här hemma (sit-ups, armhävningarn, rygglyft och bensaxningar). Snart ska jag åka iväg till Adam.

Ta hand om er!

A brand new day

Nu har jag vaknat upp till juldagen, en dag som för mig får börja med Äktenskap, Samboende och Partnerskap. När jag har pluggat någon timme ska jag hoppa in i duschen och sedan åka hem till Adam. Därefter blir det mys, middag, fika hos hans släkt och så utgång.

Nästan en julroman

Nu är julafton (tyvärr) över för detta år. Faktiskt för hela detta decennium.
Jag är strålande nöjd över hela dagen som inkluderat mycket bra. På morgonen fick jag ha min älskade Adam hos mig. Hela dagen har familjen varit samlad. Hela dagen har kusinerna och moster från Lund varit här. Halva dagen har mormor och morfar firat med oss. Julklapparna under granen var mycket bra och en stor hög med pengar trillade in - precis vad jag behöver (tack, tack, tack snälla tomten!). Dessutom har vi spelat sällskapsspel, vilket jag gillar starkt.

Imorgon är det juldagen, vilket (på Åland) betyder utgång för att träffa alla hemvändare. Som det ser ut just nu kommer jag tillbringa morgondagen hemma hos Adams familj och även köra utgång tillsammans med hans kusiner, roligt! Annandag jul tror jag vi ska till mormor och morfar på fika och på kvällen blir det folkisförfest, tillsammans med mina gamla folkisare. Superduperroligt! Jag hoppas dessutom på att vi får ihop en SoS-träff innan jag ska vända hem till Stockholm igen. Nyår är fortfarande oplanerat, men just i detta ögonblick känns det som att nyårsafton gärna får inkludera god mat och stillsamt firande. Jag måste ju hinna plugga och träna något under detta lov också!

Hur som helst, nu har jag delgivit (juridiska språket sitter i) er min förflutna och min kommande tid. Jag tror att det nu börjar bli dags för mig att sova. För jag har en ovana (inte i negativ bemärkelse - enligt mig) att vakna tidigt på julaftonsmorgon. I natt var jag på väg upp klockan 03:20, men insåg att det var lite tidigt. Klockan 06:00 var jag utled på att vänta, men somnade ändå om. Så 07:28 kröp jag upp ur sängen och lade mig i soffan och kollade på tv tills resten av familjen vaknade upp till denna julafton. Därför är jag nu lite trött och sömnen är välkommen.

Ha det bra allesammans, så hörs vi igen när andan faller på!

Den tjugofjärde december tvåtusennio

Jag önskar att alla mina bloggläsare, och alla andra tänkbara, har en riktigt bra julafton! Njut av dagen, stressa inte upp er, uppskatta det sociala och var glad och nöjd med julklapparna. Fira lugnt!

Snart, snart är det julafton

Just nu sitter jag i Kalmarnäs hos Adams familj - vi är barnvakter åt hans lillasyster (igen). Så småningom ska jag åka tillbaka till min egen familj, för där befinner sig syskon och kusiner redo att koka och baka julgodis. Jag tänkte försöka delta i julbakandet, men av erfarenhet från tidigare år vet jag att alla tröttnar väldigt snabbt och till sist är det bara någon kvar som får göra allt (jag brukar oftast tillhöra de som blir kvar). Förhoppningsvis har alla blivit lite äldre och lite mer tålmodiga än tidigare år.

Resterande planer för dagen är att måla naglarna, plocka ögonbrynen och annat fix för att vara på topp imorgon! Kvällen ska spenderas med ett julklappsspel som har blivit tradition i vårt hushåll kvällen före julafton. Adam kommer och sover med mig, för då hinner vi få julaftonsmorgonens timmar tillsammans. Iiiih, jag älskar verkligen julen! ♥

På Åland

Hej, nu är jag på Åland för att fira jul och nyår. Gårdagen spenderade jag och Adam först på bussen, sedan båten och sist med att vara barnvakt till Adams lillasyster. Hon är fyra år gammal och ska pussa jultomten på julafton, för hon tycker om skägg. Ojojoj, det börjar tidigt! Haha.

Dagens planer är att plugga, men jag vet redan att det inte kommer ske. Vilken självdisciplin det kommer krävas de kommande veckorna!

En liten stockholmsupdate

Nu har vi dammsugit hela lägenheten och städat badrummet ordentligt. Tvättat klart har vi också gjort (sängkläder och handdukar - därför vi tvättade "nu igen"). Fläskfilén ligger i marinaden och potatisgratängen börjar ta form. Adam är just nu och köper lite nya fina kläder till sig inför jul och nyår (och så ska han köpa mera potatis). Jag ska försöka packa ihop lite mera saker. Jag kommer ha hur mycket som helst med mig till Åland. Tre separata tygväskor med julklappar och saker till familjen (som jag fått köpa här i Sverige åt dem). En rullväska sprängfylld med skolböcker och kläder. Och sedan blir det nog en väska till med hygienartiklar, smink och allt annat som vanligen finns i en handväska. Och så ska datorn med någonstans. Det kommer se roligt ut när vi ska försöka tränga oss in på bussen, haha. Återkommer med en bild om jag kommer ihåg och hinner imorgon.

Dags att packa lite till och sedan blir det middag och mys tillsammans med Adam hela kvällen. Skriver nog igen i morgon bitti, eller först när jag har äntrat åländsk mark.

Söndag - sista dagen i Stockholm 2009

Okej allihopa, nu ska det städas, tvättas och packas i den här lägenheten! Jag hade tänkt hinna träna idag, men på något sätt känns det lite väl optimistiskt. Nåja, jag får helt enkelt klara mig och träna på Åland istället. Efter städningen och allt det andra ska jag och Adam belöna oss med potatisgratäng och fläskfilé till middag. Imorgon klockan 10.10 går bussen från Cityterminalen och sedan är det jullov. (Jenny om du läser det här, vi åker alltså med tidigare båten - så vi får ses framme på Åland i stället.)

Jag är hemma, jag lever, jag har haft det bra

Kryssningen var bra, vi dansade hela natten och somnade först halv sju på morgonen. För att sedan vakna nästan direkt efter. Hela gårdagen vandrade vi runt på båten och önskade att vi skulle komma i land. Men på det stora hela var det en lyckad kryssning. Dock är jag inte så pigg på att åka båt igen på måndag, men då är det ju bara 2 timmar och sedan får jag vara på fast mark många dagar innan jag måste åka båt igen.
Gårdagskvällen bestod av att äta middag, berätta om kryssningen för Adam, prata i telefon med mamma, kolla på julkalendern och sedan somna som en stock klockan tjugotvånollnoll.

Nu är jag redo

Nu har jag lämnat in PM:et och vandrat runt i affärer. Jag är dessutom helt klar fixad inför kryssningen. Nu väntar bara att äta lite middag (vi äter buffé först 22) och sedan åka iväg. Får hoppas på att det inte är allt för mycket förseningar på Saltsjöbanan - så att jag kommer i tid. I princip alla bussar är inställda, så Saltsjöbanan är mitt enda hopp! Trots att det skapar en del problem med all snö på en och samma gång, så tycker jag att det är mysigt och övervägande positivt med snön. Hoppas, hoppas, hoppas att vi får en vit jul!

Mina torsdagsplaner

Ja, så är även den här dagen igång. Planerna för dagen är att lämna in PM:et i skolan (jobbigt att åka dit (25 minuter) - lämna fyra A4-ark och sedan åka hem igen (25 minuter)). Sedan gå i lite affärer här i Sickla. Jag ska införskaffa två leggings åt min lillasyster, en julaftonsklänning åt mig själv och eventuellt några smycken. Dessutom är jag grymt sugen på ett par skor - men min ekonomi säger att det inte är du-är-värd-att-unna-dig-något-fint-tider. Trist! Efter det blir det att ladda upp inför kryssningen. Ikväll klockan 19.30 avgår Silja Galaxy med 140 förstaårsjuridikstuderande - vi ska äta buffé (klockan 22 ikväll...) och umgås. Dessutom har vi sagt att vi ska försöka att inte bara prata om skolan. För nu är ju faktiskt jullovet officiellt inlett! Hur som helst, imorgon klockan 18.15 stiger vi iland i Stockholm igen. Då är det tydligen tanktömning på Juristernas hus - men det återstår att se om jag hänger med dit eller åker hem och tar det lugnt. På något sätt känns det som att sömn inte är det vi kommer få mest av under kryssningen.

Tips till mig själv - och till er!

Note to self - bra artister att lyssna mera på:
  • Melissa Horn
  • Norah Jones
  • Elin Ruth Sigvardsson
Det bästa? Alla tre har släppt nya album nyligen och dessa finns på Spotify.

Klapp på axeln

Nu är mitt PM färdigskrivet och jag är själv väldigt nöjd med det. Givetvis hade det blivit bättre om jag hade haft mera sidutrymme, men under de givna förutsättningarna är det riktigt bra. Nu återstår dock att se vad vår lärare tycker om saken, jag menar, han behöver ju inte alls dela min uppfattning. Det är inte direkt som på SoS, där samma lärare rättade våra miljontals uppsatser under tre år. Då visste man precis vad man kunde förvänta sig i vitsord. Och jag kände åtminstone att jag alltid visste precis vad de efterfrågade - så att skriva uppsatser för dem var ganska enkelt. Nu är det totala främlingar som rättar våra uppsatser. 25 minuter har jag sett och lyssnat på läraren som ska rätta mitt PM. Mitt intryck? Ordentlig, präktig, stel men ändå med en viss mänsklighet. Jag tror han kommer ogilla mitt sätt att blanda konstlat juristspråk med modernare språk. Men det är sådan jag är, och personligheten skulle vi bevara - det sa han själv.

Imorgon åker jag till skolan och lämnar in mitt PM. Sedan är det "jullov" (läs: plugglov - alltså i betydelsen 'vara ledig för att ha tid att plugga').

Middagstips!

Jag och Adam komponerade nyss en riktigt god vardagsmiddag. Vi skivade morötter, hackade lök, pressade vitlök och öppnade konservburken med skivade champinjoner och stekte det tillsammans. Sedan tillsatte vi köttfärs och till sist krossade tomater smaksatta med örter. Till det åt vi spagetti. NAM!

Nu blir det en promenad i vårt vackra vita vinterland.

Även vaderna behöver tränas, tydligen!

Nu är träningen avklarad - kändes riktigt bra. Körde effektiv träning så passet drog inte ut på tiden. Det blev uppvärmning på cykel, lagom träning av mage och rygg och sedan fullt på benen. Körde även en del tåhävningar för att träna vaderna lite, och det tog på som tusan. Borde man inte ha relativt starka vadmuskler av att gå i klackar? Vilket jag i och för sig inte gör mer än ungefär en gång per vecka. Men i alla fall, jag blev chockad av hur svaga musklerna måste vara. Haha. Det ska det bli ändring på!

En vecka och en dag kvar till julafton

Idag är det onsdag, tror jag åtminstone. Det är lite svårt att hålla reda på dagarna när man inte har skola 8-16 fem dagar i veckan. Mitt PM är färdigskrivet (en genomgång av det återstår dock). Jag har (äntligen) läst klart Anställningsförhållandet. Jag har nyss ätit lunch (i vettig lunchtid!). Jag ska snart gå och träna (måste bara få på mig andra kläder - har nattlinne, mjukisbyxor och kofta just nu). Efter träningen ska jag fortsätta plugga (läsa i Äktenskap, Samboende, Partnerskap). Sedan ska jag läsa (klart) Cosmopolitan och Glamour. Och Elle om den har landat i postlådan. Underbart.

Men god kväll!

Gudars skymning vad trött jag är!

Så vad har jag gjort idag då? Pluggat yttepyttelite. Tvättat 4 maskiner. Smakat på Blossa09-glöggen (clementinsmak - ingen hit). Kollat på Bones. Kollat på julkalendern. Diskat. Inte speciellt mycket måste jag erkänna. Men i natt ska jag sova minst åtta timmar, och sedan blir det att färdigställa PM:et, träna och (om snön är kvar) ta en långpromenad i snölandskapet. Det var inte heller så mycket, men alldeles tillräckligt för att jag ska hinna med allting på ett bra sätt.

Så nu ska jag plocka undan lite saker som ligger och skräpar. Därefter tänker jag ta natt och sova fem kvart i timmen.

Godnatt.

Från en ganska bra dag - till en mardrömsdag

Åhnej, nu slog det mig precis att vi ska tvätta idag. Ogilla. Ogilla. Ogilla. Dessutom ser det ut som att vi måste tvätta igen på söndag, för jag orkar inte komma tillbaka hem efter "jullovet" och börja med att tvätta handdukar och sängkläder. Bättre att få det gjort innan lovet, känner jag.

Men tvätta idag. Gud. Vad. Jobbigt.

Bäst att skylla ifrån sig!

Oj, nu tog min energi totalt slut! Kan man kanske skylla på att det är biverkningar från vaccinationen idag? Eller får man helt enkelt finna sig i att för lite sömn och aktivt studerande leder till trötthet på kvällen. Nä, det är allt bra mycket roligare att skylla på vaccinet. Så det gör jag. Jag är så otroligt trött efter att ha tagit vaccinet. Typiskt att drabbas av biverkningar så här när man egentligen skulle pluggat. Jaja, det finns inget annat att göra än att ta det lugnt en stund.

Lite allt möjligt

Mitt PM är så gott som klart. Nu gäller det bara att se till att jag verkligen fått med allt som jag vill säga, finslipa texten och göra källförteckning. Jag satsar på att ha ett färdigt PM senast imorgon kväll. Då kan jag ägna onsdagen åt annat, för att sedan läsa igenom det en sista gång på onsdag kväll. Det låter som en bra plan, tycker jag. På torsdag åker jag på en kryssning tillsammans med 140 andra som började på jurist i höstas. Roligt! Lördagen kommer gå åt till att packa och fixa med allt möjligt och söndagen kommer nog ägnas åt att städa och tömma kylskåpet på mat som kan fara illa. Sedan är det måndag igen och vi åker till Åland över jul och nyår. Tiden går så snabbt!

Way to go!

Nu är lite mer än halva PM:et nedskrivet. Därför anser jag mig vara förtjänt av en kaffepaus, för att få ordning och reda på hur jag snyggt vill få ihop min text på slutet. Efter det ska jag läsa igenom lite material som jag hittat nu först, för att se ifall det behöver vara med i uppsatsen. Men det känns som att jag har goda chanser att bli så gott som klar med PM:et idag (Adam är borta hela kvällen = mycket pluggtid!). Det känns bra, riktigt bra!

Måndag

Ja, idag har jag kommit en halvtimme för sent till skolan på grund av kollektivtrafiken och så har jag blivit vaccinerat mot (svin)influensan.

Nu ska jag äta lunch, skriva PM och sedan plugga på annat (alltså fortfarande juridik, men annat inom juridiken).

No more, no less.

Tredje advent, inte så pjåkigt

Nyss hemkommen från gymmet (riktigt bra träning idag - grymt nöjd!). På väg hem unnade jag mig själv en ny sporttopp och ett extra träningslinne (är ju lite ofräscht när vi inte tvättar SÅ ofta och inte har något bra ställe att hänga upp kläder på vädring). Dessutom spenderade jag horribla summor på strumpbyxor - men det är något som jag alltid behöver (använder ju klänning eller kjol i princip alla dagar) och som man kan köpa på sig flera par på en och samma gång. Men det känns ändå dumt att köpa massor med strumpbyxor innan man ens har införskaffat nödvändigheter som vinterskor och julaftonsklänning. Dumt huvud får kroppen lida (kallt med bara strumpbyxor på sig!).

Om 45 minuter ska jag och Adam åka till Slussen för att kolla på ett luciaframträdande där. Det ska bli mysigt och himlen är så pass mörk att det (med lite tur) kan falla några snöflingor ikväll. Eller regn.

Ikväll blir det att skriva PM så att fingrarna glöder och huvudet ryker.

Söndagsträning

Träningsväskan är packad, jag är taggad och gymmet är öppet. Nu ska här tränas bort allt onyttigt jag fick i mig igår!

Härlig söndagsmorgon!

Ett skönt sätt att börja dagen på: sov tills du vaknar, läs några kapitel ur en riktigt bra bok och stig sedan upp för att dricka morgonkaffe med någon du älskar.

Oslagbar kombination!

För att ni ska hänga med lite:

Jag är riktigt nöjd med de två senaste dagarna. Delvis har jag pluggat och fått ordning på mitt PM (det är inte klart än, men jag är inte stressad i alla fall), delvis har jag kopplat av och njutit. Vi har varit riktigt husliga här i vår lilla lägenhet också. Igår försökte vi oss på att laga lasagne - vilket resulterade i, visserligen lasagne, men en väldigt flytande sådan. Idag har vi bakat pepparkakor (bränt hälften och den andra hälften blev väldigt mjuk) och kokat knäck (knäcken däremot, den blev STRÅLANDE!). Till middag svängde vi ihop flygande jakob - riktigt gott. De här dagarna har vi faktiskt mest stått i köket (även fast vi bara har ett pentry). Men vi har även hunnit med att (som sagt) plugga. Två filmer har vi sett; Secrets of State och Shrink. Helt okej filmer båda två. Eller rätt bra filmer, båda två - men på HELT olika sätt.

Imorgon blir det att plugga och garnera pepparkakorna. Och träna, jag ska verkligen försöka komma mig iväg dit. Framemot eftermiddagen ska vi gå och kolla på ett luciaframträdande, mysigt! Sedan är helgen över för den här gången.

(Nu mamma har du lite koll på vad jag gjort de senaste dagarna!)

Rapport

Ja, men det här med datorförbud gick ju faktiskt riktigt bra.

How will I survive?!

Ja, nu förhåller det sig så att jag har varit olydig. Jag har suttit framför datorn BETYDLIGT mer än vad jag har pluggat de senaste dagarna. Och som vi alla vet måste skolan prioriteras och olydiga barn straffas. Eftersom mamma inte är här och kan konfiskera nätverkskabeln (japp, det hände några gånger under min högstadietid), så får jag istället lita på min självdisciplin. Jag har nämligen datorförbud i 24 timmar, med start klockan 00:00 i natt.

Under den här tiden ska jag hinna plugga j-vligt mycket.

Dyker jag (mot förmodan - jag menar, jag är ju inte korkad och avslöjar mitt eget trots av förbudet) upp här på bloggen, eller någon annanstans i cyberrymden - så får ni skicka en massa virus till mig som snabbt som katten stänger av min dator. Överens?

Ja, egentligen har jag helg just nu

Näej, det här med att plugga effektivt gick ju inte bra. Inte det här med att bli frisk och pigg heller. Kanske jag kan skrämma iväg förkylningen genom att plugga? I så fall vore det ju underbart. Snacka om att kombinera nytta med nöje (eller det blir väl egentligen nytta med nytta?)!

Nu ska jag äta en clementin och läsa ett rättsfall. Förresten, när jag var yngre åt man alltid mandariner på vintern. Vart har de tagit vägen? Det säljs ju bara clementiner överallt, och det är väl inte samma sak?

God morgon!

Jag mår varken bättre eller sämre än igår. Därför är jag snart redo att gå på lektion, för att sedan plugga på egen hand efter klockan 12. Idag måste jag få mycket gjort!

Tänk, idag är det två veckor till julafton - helt sjukt vad tiden har gått snabbt! Dagarna kring jul ska jag unna mig att vara pluggfri, men annars kommer mitt "jullov" gå ut på att plugga inför tentorna som ska skrivas i början av januari. Underbart att terminen slutar först efter det traditionella jullovet...

Sarkasm - också en form av skrivteknik

Enligt min bloggstatistik var det en dag och två timmar sedan jag senast skrev ett inlägg. Hemska tanke, vad ni måste ha haft tråkigt sedan dess! Vilken tur att jag kom att tänka på er mitt i allt och kände för att knappa ner några ord här.

Sedan det senaste inlägget har jag tränat (det gick helt okej, träningsmässigt gick det riktigt bra - men det gick så snabbt att det kändes som att jag inte hade tränat tillräckligt), ätit middag och haft det trevligt hos Sandra och Marcus, sovit, vaknat, åkt till skolan för 25 minuter information/frågestund inför PM:et, åkt via Matberget och hämtat ut ett paket och sedan gått hem, ätit lunch, kollat på Desperate Housewives - och nu måste jag verkligen plugga. För snart kommer jag att bli sjuk, jag är helt säker på det. Min hals värker ständigt, jag är hängig och trött, jag hostar, jag är snuvig. You name it, I'll have it!

Visst kände ni hur era liv blev snäppet roligare, snäppet mer meningsfulla och snäppet mer livfulla än hur det var innan jag uppdaterade bloggen?

Tisdag 08-12-09

Lektionen imorse var riktigt bra! Vår lärare pratade först lite allmänt om egendomsförhållanden mellan makar. Sedan fick vi ungefär en halvtimme på oss att på OH-papper spalta ner svaret på respektive grupps fråga (frågorna hade vi förberett innan lektionen). Efter det fick varje grupp presentera svaren och läraren styrde upp alltihopa så att vi inte skulle lära oss något felaktigt.

Efter lektionen gick jag på ett informations och frågetillfälle rörande min muntliga presentation som hålls i januari.

Nu är jag hemma och har precis ätit lunch. Snart befinner jag mig på löpbandet inne på SATS Sickla. Kvällens planer vet ni redan!

Det här handlar mest bara om mat, eller hur?

Ja, vid halv tio tiden igår hade vi äntligen ätit middag. Det har hänt ett antal gånger den här hösten att vi ätit middag först så sent, men det ska inte bli en vana! Hur hälsosamt kan det vara att äta en stadig måltid husmanskost precis innan läggdags? För att inte tala om hur svårt det är att somna, när man precis har tankat på energiförrådet med mat.

Nåja, nu har vi i alla fall ätit frukost nyligen - vilket ju får anses vara på passlig frukosttid. Snart ska Adam åka iväg till skolan och lite senare är det min tur. Efter skolan blir det gymmet för min del och sedan är jag och Adam bjudna till Sandra och Marcus på middag - lyxigt!

Ge mig maaat

SNART är Adam framme i Sickla, så att vi kan gå och handla på direkten. Här i lägenheten doftar (luktar, stinker?) det lök, jag har nämligen försökt förbereda för middagen så långt det går (utan att ha huvudingrediensen hemma, köttfärs). Så löken står redo i stekpannan och vattnet är färdigt i kastrullen. Grönsaker (eller gurka) är färdigt skuret och bordet är dukat. JAG ÄR HUNGRIG!!!!

Värst vad jag håller på

Nu har jag ätit lunch, diskat, bäddat sängen, dammsugit, skrivit matlista och inköpslista för veckan, vattnat blommorna och vikt kläder (igen?!). Snart ska jag sätta mig och förbereda frågorna inför lektionen imorgon. Någon gång vid åttatiden i kväll borde Adam komma hem, och då ska vi gå och handla mat. Sedan ska jag leta mera material till PM:et och någon gång ska vi väl lyckas klämma in att äta middag också... När man är borta på helgen blir måndagen extra stressig!

Mycket att göra

Okej, för att ha liiiite mindre att göra idag så tar jag träningen imorgon. Jag ska nog lyckas klämma in ett ordentligt träningspass mellan skolan och middag hos Sandra och Marcus. Idag fokuserar jag på praktiska saker i hemmet, och plugg.

Allt ska göras på en och samma gång!

Nu har jag flängt runt här i lägenheten ett tag. Jag har handtvättat strumpbyxor (note to self: köpa flera par!), slängt kläder i tvättkorgen, fixat undan väskor som legat överallt i lägenheten, betalat hyran till Adam (så att han kan betala den sedan), klätt på och sminkat mig, letat material till PM:et, försökt hitta varifrån ett droppande ljud kommer (har inte hittat det än, kan det vara inne i någon vägg? Säg inte vattenläcka, då dör jag), reklamerat SJ-resan hem (tåget var kraftigt försenat)... Och så vidare.

Jag är nu helt snurrig i huvudet, känns nästan som om jag skulle svimma, och ska bege mig till skolan. Jag ska försöka få så mycket som möjligt gjort idag, både i skolväg och i vardagslivet. Vi hörs senare, mot kvällen skulle jag tro!

Måndag - 091207

Igår kväll hade jag väldigt svårt att somna (miljöomställning?), vilket resulterat i att jag idag är rätt trött. Trots detta tvingade jag mig upp ur sängen tidigare än vad jag behövde, för att hinna leta efter lite material till mitt PM. Vilket jag nu har påbörjat. Så småningom ska jag börja dra mig iväg till skolan för två lektioner introduktion till familjerätten. Därefter tänkte jag åka hem, träna och sedan fortsätta plugga. Antingen med PM:et eller läsa klart (den förbannade) boken Anställningsförhållandet. Dessutom behöver jag förbereda mig lite inför lektionen imorgon. Nu skulle det vara skönt att bo hemma, så att någon annan handlar och lagar mat åt en. Det enda man behöver fokusera på själv är att få i sig maten och plugga, plugga, plugga.

Godnatt Stockholm

Tillbaka i Stockholm efter en helg i Dalarna hos pappa. Det är stor skillnad på lilla lugna Grangärde och stora stressiga Stockholm. Återkommer imorgon, nu vill jag sova.

Fredag - helgen startar

Nu ska jag strax bege mig till skolan, för lektion mellan 9-11 - därefter ska jag äta lunch och hämta min tenta från amanuensen och sedan hämta mitt PM från ett annat ställe och därefter ska jag bege mig direkt till T-Centralen och ta tåget (tillsammans med Adam) till Ludvika!

Jag tror att det blir dåligt med uppdateringar i helgen, så ni allihopa får ha en bra helg!

Trötter

Nu har min energi tagit slut, och jag tänker lägga mig på sängen för att läsa några rader ur Eva Franchells Vänninan - innan jag ska sprätta upp ur sängen igen för att då istället laga mat, plugga, packa och frosta ur frysen. Jag är väldigt dålig på att fördela sysslorna på olika dagar. Istället klämmer jag ihop så mycket som möjligt på en effektiv dag - vilket oftast resulterar i att energin går helt i botten flera timmar innan läggdags. Typiskt att man aldrig lär sig, haha!

Nu känns det i magmusklerna

Nästan exakt 2 ½ timme senare författas det här inlägget. Jag är bra på att uppskatta tid!

Dagens träning bestod av 15 minuter på (pensionärs)cykel (alltså sådan cykel där man sitter med skönt i en "stol" och trampar med benen framför sig), vilket var ett skönt val för mina knän är lite osams med mig just nu. Sedan körde jag igenom bröst, axlar, biceps, triceps, rygg, mage, insida lår, utsida lår. Sedan var det klart. Jag körde på samma vikter som förra gången, vilket alltså innebär lite mer än när jag började träna för några veckor sedan. Det är roligt att se framsteg!

Nu då?

Okej, nu ligger mannagrynsgröten i magen. Clementinen också. Då är jag redo för att göra försök nummer två att komma iväg till gymmet.
Återkommer med rapport om cirka 2 ½ timmar.

Det fungerade i tanken

Jag tänkte så fint att det skulle vara mest strategiskt att gå och hämta ut paketet först, sedan träna och sist handla lite. Men så visade det sig att paketet jag hämtade ut var i en gigantisk kartong - så jag fick knalla hem igen med paketet. När jag öppnade kartongen så var innehållet betydligt mycket mindre än kartongen gav sken av. Taskigt! Så nu när jag ändå hamnade hemma igen, kan jag ju likaväl äta lunch innan jag går och tränar.

De kommande dagarna

Idag är det visst torsdag, redan! Dagens planer är att posta ett paket, hämta ett annat paket, handla lite, slå in de sista julklapparna, träna och packa. Ikväll har vi dessutom tänkt frosta ur frysen. En riktig fixardag med andra ord!

Imorgon ska jag till skolan för introduktionslektion i familjerätt mellan 9-11, sedan ska jag hämta en kopia av min tenta hos amanuensen och klockan 12 delas våra PM ut - så då ska jag hämta upp mitt. Klockan 13:07 hoppas jag att Adam och jag sitter på tåget som avgår från Stockholm med destination Västerås, där vi byter tåg och åker vidare till Ludvika. Det är alltså ett besök hos pappa som stundar! Hem till Stockholm kommer vi igen på söndag kväll.

Lyx

Tack Tinca för studentlyxen!

Onsdagskvällen

Nu har jag slängt in sängkläder och vanliga kläder i fyra tvättmaskiner. Ute är det fem minusgrader och marken var hal som en isbana. Snart kommer Adam hem och då blir det rostbröd med vita bönor i tomatssås till middag - inte så spännande mat. Det ska vi kompensera med att äta ost, kex och vindruvor och dricka (alkoholfri) glögg till det. Kanske någon pepparkaka eller choklad med julsmak smyger sig fram också. Det vet man aldrig.

Långsam start på dagen

Ja, igår var det stand up-pub och idag har jag och Adam lyxat till det med världens längsta sovmorgon. Vid elva steg Adam upp och lagade frukost på sängen åt oss båda - som vi åt samtidigt som vi kollade på julkalendern (SVTs). Nu har vi nyss stigit upp på riktigt och ätit lunch. Det har varit supermysigt med lång morgon, men samtidigt är jag lite stressad nu. Många värdefulla pluggtimmar har sprungit iväg. Och ikväll ska vi tvätta, jipppiiiiii..

En stor samling

Alltså det här är bara en liten reflektion.
På denna bild kan vi räkna till fem flaskor med alkoholhaltigt innehåll (ena glöggen är alkoholfri).
Här kan vi räkna till åtta flaskor vin (en "flaska" är ett vinöppnarkit), men bilden togs igår och idag finns det nio flaskor vin där.
Och här har vi tre flaskor alkohol.
Jag förstår inte riktigt det här, för jag festar nästan aldrig. Adam festar väl lite oftare, men det har mest varit fester på lokal (det vill säga man tar inte med egen dricka). Utöver detta förråd har vi två och en halv låda öl. Vad ska vi med så här mycket alkohol till?!

En bra tisdag

WOHOOOO, alla julklappar köpta! Bortsett från Adams julklapp(ar). Två julklappar befinner sig någonstans i postens händer, men annars är allt hemma. Nu gäller det att slå in dagens inköp och sedan skicka ut "räkning" till tre av mina systrar. Hihi. Casha in pengar!

Dessutom har Tinca varit här och hämtat vinterdäcken - och så lämnade hon lite studentlyx åt oss. Brieost, vin, kex och vindruvor! Det blir bestämt en myskväll någon gång den här veckan.

Nu ska jag plugga arbetsrätt, inte lika roligt dock. Men ikväll blir det roligt igen, på stand up-pub.

Snart är det jul, här i vårt hus

Idag har vi första december. Det betyder att vi har 23 dagar kvar till julafton. Underbart! I år kommer jag inte ha någon kalender på min blogg, jag har inte lyckats komma på något bra. Storbloggarna lottar ut saker varje dag och Malin kommer antagligen ha en superfin teckning. Och jag nöjer mig med att glatt öppna mina två chokladkalendrar - även fast det kanske inte är så roligt för er läsare.

Planerna för dagen är att läsa så mycket ur Anställningsförhållandet som möjligt, handla de sista julklapparna (förutom Adams, den sparar jag på lite), träffa mammas kompis som ska hämta vinterdäcken som står i våran hall, träna och gå på Stand Up-pub ikväll. Det är möjligt att träningen blir först imorgon, får se hur jag ligger till tidsmässigt senare idag.