Ska man få lön så ska man


Idag skulle det ha trillat in 180 euro på mitt konto. Men icke sa nicke. Där är det tommare än vad det har varit på år och dagar. Så jag mailade arbetsgivaren och fick till svar att hon på tisdag ska kolla om jag kan få pengarna den 15 mars. Det betyder att jag får pengarna två veckor senare än tänkt. Det är inte okej att göra så. Visst om jag hade haft massor med pengar, då hade jag ju inte brytt mig. Men nu är det ganska tomt i plånboken och pengarna hade varit välkomna.

Sådant är livet.

Jag har i alla fall köpt födelsedagspresent till världens bästa styvpappa som fyller år idag och så har jag köpt en bok till mig själv - på rea. Fri av Natsuo Kirino, verkar superbra och jag har länge velat ha den. Perfekt att hitta den på rea alltså! Dock fanns det alldeles för många andra böcker som jag ville ha, men kanske en annan gång (när jag har fått pengar eller har läst några av böckerna som står i hyllan).


Bort med visdomen!

Idag fick jag veta att jag ska operera bort alla fyra visdomständer på onsdag. Spännande! Hoppas bara att jag är i skick för att gå på vår (första!) klassfest nästa fredag.

Nu är det slut

Nu har jag kollat på vad som kanske var världshistoriens sista avsnitt av Lipstick Jungle, om fallet verkligen är sådant - då blir jag väldigt ledsen. Det var längesedan en serie kändes så bra i hjärtat.

Topp 3 serier:
1. Grey's Anatomy
2. Sex and the city
3. Lipstick Jungle

Jag är inte säker på att de kommer i favoritordning, alla tre är kanske nummer ett.

Don't do this at home

I natt drömde jag att jag blev misshandlad och att misshandlaren knivskar mig i armen, ungefär vid armbågen. Är det någon annan än jag som direkt kopplar det till värken i min arm? Nähä. Okej... Det var i alla fall väldigt obehagligt att drömma att man blev misshandlad och knivskuren. Inget att rekommendera.

Sen fick jag inte kaffe före efter lunchen. Inte heller något att rekommendera.

Inte riktigt min dag

Idag på idrotten slog jag armbågen. Det är inte svullet och det är inte missfärgat, men det gör ont så in i helvete. Det strålar i benet i armen och muskelfästet är otroligt ömt, eller, muskeln ända ner till handleden är öm. Starka värkmediciner gör att jag inte gråter varje gång jag rör på armen/tar i något. Det är inte riktigt bra tror jag.

Ikväll har jag och Madde jobbat, tre intervjuer och två fotograferingar hann vi med. Inte riktigt som planerat och jag känner mig inte hundra nöjd med min insats, men jag ska försöka få till en bra artikel i alla fall. Och Maddes bilder blir alltid bra, så jag litar på det (känn pressen!).

Jag sa ju att jag inte orkar riktigt idag

Julia säger:
 hur många är världsreligionerna då?
adam säger:
 alltså det är väl kristendom, islam, judendom, buddhism, hinduism
Julia säger:
 hahahaha, jag höll på och skrev ner de jag kom på. Resultatet blev följande: kristendomen, islam ... hjärnsläpp... något med judeism .. nej så heter det inte.. är inte judar och islam samma... nej... muslimer och islam är samma... judarna då... nää.. och så budda.. och indien... men det är inga religioner... vad löjligt att jag bara kom på två av världsreligionerna... adam kommer skratta åt mig...


Suck

Jag. Är. Omotiverad. Till. Att. Vara. Aktiv. Och. Kreativ. Ikväll. Men. Jag. Måste. Vara. Duktig. Ändå.

Nästa år är det 10, sedan kommer 11, 12, 13 ...

Idag hade jag min tal där jag argumenterade emot FN:s säkerhetsråds ständiga medlemmars vetorätt (jag vet att själva ämnet tar en halvtimme att läsa). Det gick bra och jag är nöjd - ingen i klassen verkade tycka emot mig efter att jag var klar.

Nu har jag nyss avhandlat lite frågor inför morgondagens intervju + plåtning med Madde. Alltså, jag intervjuar, Madde fotograferar och roliga människor är offer. Det kommer bli bra - läs själva i nästa Xit så ska ni få se.

Snart (om en timme och 45 minuter) ska jag befinna mig på Mariebad för att ha simning med klassen, det ska bli superduper roligt! Jag gillar att simma, trots att kroppen som inför-beach-08 glömde är blottad. Det kommer ju beach 09, 10, 11, 12, 13 osv. Jag har tid på mig att bli trimmad.

Kolla hur det ser ut, inte kan vi ju säga beach 10 nästa år? Kommer vi måste säga 2010 varenda gång vi menar det året? Det blir ju jäkligt jobbigt, men hur ska man annars förkorta det? 010? Nja...

Tack gode Dell!

Den här veckan kommer en tekniker hem till mig för att byta moderkort i min älskade dator (ja, jag älskar den igen). Och sedan kan vi leva lyckliga i alla våra dagar!

(Lite pinsamt är det dock att min dator tycks fungera normalt just nu, fast jag vet ju att den bara luras - egentligen är den faktiskt riktigt sönder. Hoppas bara att teknikern inte ber mig bevisa att den är sönder, då kan han och jag få sitta framför datorn någon timme om vi har otur. Fast den brukar börja krångla ganska direkt om jag kollar på film, tror ni att teknikern blir sur om vi kollar på olagligt nerladdad film? Nu ska ni inte missförstå mig här och tro att jag sysslar med olagligheter.)

Även fast problemet inte är fixat ännu, så vill jag tacka Dell för den otroliga kundservicen! Inom en arbetsdag fick jag mail med olika saker jag skulle testa, sedan kunde de lokalisera problemet och inom kort kommer en tekniker hem till mig och fixar. Jag behöver alltså inte skicka iväg min dator och vara utan den i hundra evigheter, tack gode Dell!

Jag lägger mig i debatten

Jag tycker att det är helt sjukt att kvinnor väljer att göra abort för att de är gravida med en flicka. Men jag tycker att det är minst lika sjukt att vi skulle begränsa rätten att få veta barnets kön - för att förhindra ovanstående. Blondinbella (http://www.blondinbella.se//2009/february/utkast-5.aspx) hävdar att hon inte ser något problem med att begränsa det och att hon tycker att detta förhindrar diskriminering. Visst, diskrimineringen hindras i viss mån. Men om man är så inställd på att inte föda en flicka - då går det alltid att vända sig till en ultraljudsklinik och få könet fastställt ändå. Bloggkommentatorerna (http://www.stureplan.se/frame.php?main=http://blogg.stureplan.se/bloggkommentatorerna/2009/02/23/ovantat-fran-blondinbella/) tycker att det är ens egna kropp och att man även i fortsättningen bör ha rätt att få veta könet. Dessutom tänker de steget längre och funderar hur livet för flickorna som föds av mammor som inte vill ha en dotter skulle bli. För om man är väldigt envis med att bara föda pojkar, då lär man inte ta hand om flickan på ett värdigt sätt eller adoptera bort banet vid födseln. Jag tycker inte att Blondinbellas argument om diskriminering håller, eftersom det alltid kommer gå att få reda på könet. Däremot tycker jag att man skulle kunna fundera på om aborttiden skulle förkortas eller att fastställandet av könet skulle vara senare. I artikeln på aftonbladet (http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article4477948.ab) står det att man kan få reda på könet i elfte graviditetsveckan och att fri abort får ske fram till vecka 18. Medan det i andra nordiska länder går att få veta könet under vecka tolv - vilket också är samma vecka som är sista abortveckan. Om man på några få dagar måste bestämma sig om barnet ska få födas eller inte, tror jag att man lättare väljer att behålla det. Annars får man väl göra abort. Det skulle vara bättre för samhället, kvinnan och fostret. Jag tror dessutom att det här problemet med könsaborter inte är så utbrett att det finns ett hot mot samhällsbilden. Det kommer alltid att finnas människor som vill föda flickor. Vi flickor kommer inte att dö ut. Tro mig.

Bäst: sova-gott-té

Snart kommer familjen hem (och eftersom jag är lite lat, och smart, så går jag och lägger mig innan de kommer - så slipper jag hjälpa till att bära in saker).

Ikväll har jag hunnit äta upp den sista cheesecaken, skottat hundra kilo snö, blivit nästan klar med min filmanalys, övat på mitt tal baserat på min argumentationsuppsats, motstått frestelsen att kolla på Flyga Drake på TV1000 (jag lyssnar på den som ljudbok just nu, och vill inte veta hur det slutar via filmen!) och druckit sova-gott-té.

Jag tycker att jag får säga att det har varit en effektiv dag (kväll).

Analys hit - analys dit

Just nu håller jag på och analyserar tre teman i filmen Children of Men. Det är ganska tråkigt. Bara så att ni vet.

Att se fram emot något

Det är som vanligt vemodigt när jag vinkar av A i hamnen, men det är bara att bita ihop. Jag fäller i alla fall inte en tår varje gång nu för tiden, det var förut det.

På ett sätt känns det extra tomt i kroppen efter den här helgen, eftersom jag och A länge har längtat efter den här och förra helgen. Orsak? Vi fick vara helt för oss själva i två (!) tomma hus. Vanliga helger är det antingen full rulle hemma hos A, med hundra barn och föräldrar överallt. Typ. Eller så är vi i Vällingby och där känns det också lite obekvämt eftersom A bor inneboende där, det vill säga; husägaren är oftast hemma. Så därför hade vi sett fram emot de här två helgerna i ensamhet (tvåsamhet), och nu när dessa helger är slut så måste vi hitta något nytt att se fram emot.

Ganska passligt är det ju då att Katjas rockfest äger rum nästa lördag, för det är tammesjutton något att se fram emot! (Om man bortser från att jag är väldigt lite rock som person och klädseln ska ju gärna vara lite rockig...)

Men jag är glad ändå

Nu har jag, A och lillebror Mattsson byggt en snökoja. Jag hade på mig mjukisbyxor och kappa, så det blev lite blött. Men jag är glad ändå. Och kojan är ungefär den fulaste världen har skådat.

Men jag är glad ändå.

PUSS!

70 minuter och sedan; PUSSPUSSPUSS på min älskling. Jag har saknat honom extra mycket när jag har varit helt ensam hela veckan, alltså utan familjen och skolan som sysselsätter mig under vanliga veckor.

Klänning som måste finnas i min garderob!

Okej, det var längesedan jag hade så här mycket cravings efter något. Men jag måste ha den här klänningen! Jag tror att jag ska göra en beställning i början av nästa månad, eller någon gång när jag har pengar. För den klänningen måste hänga i min garderob (och på mig vid speciella tillfällen!). 
http://www.asos.com/countryid/8/The-Laden-Showroom/Quontum-Neon-Strappy-Back-Dress/Prod/pgeproduct.aspx?iid=522960&cid=2623&clr=Black&sh=0&pge=0&pgesize=100&sort=_None


Snö!

Idag snöar det! Roligt, hoppas det blir kvar lite (mer) snö på marken, så att jag kan få med mig gulle och åka pulka i helgen. Men att gå på promenad med vår hund, världens långsammaste hund, i den här kylan är inte roligt. Speciellt inte med tanke på att jag aldrig har förstått uttrycket "klä sig efter väder", så jag vandrar glatt ut med tunna nylonstrumpbyxor på mig. Korkat, det är vad det är.

Film vs. bok - The Beach

Att se filmatiseringen av en bok som man har läst och verkligen gillade är ingen bra idé. Efter att ha läst boken framstod filmen som en riktigt löjlig Hollywood-konstruktion av verkligheten. Det var flera inslag av sex, otrohet, kärlek, våld och blod än vad det var i boken. Medan viktiga saker för berättelsen som lugn, vänskap, matförgiftning, vardagsliv och tankar lämnades bort. Dåligt. Jag tycker synd om dem som ser filmen och missar den fantastiska storyn som kommer fram tydlig i boken - men som försvinner spårlöst i filmen.


Filmer

Nu har jag kollat på en film, Iris. Faktum är att det faktiskt var en skoluppgift att kolla på filmen, mera sådant tycker jag. Filmen var fin och sorglig. Den handlade om en man och en kvinna som blivit gamla tillsammans, sedan drabbas kvinnan av alzheimers och mannen gör allt för att ta hand om henne. Kärlek på hög nivå.

Jag tänkte fortsätta det slappa temat med att kolla på The Beach, filmatiseringen av boken som jag ska analysera. Det kan vara kul att se den också. Så på sätt och vis är det skolrelaterat det med. Visst är jag duktig? Haha.

Pust-inlägget

Pust, håret blev bra! Dock måste jag säga att det inte blev speciellt mycket ljusare, däremot fick jag bort den värsta mörkheten i håret. Om mitt hår pallar det så ska jag göra slingor senare i veckan. Om mitt hår pallar.

Nu har jag varit till Kalmarnäs och matat katten, plus att jag pussade och kramade honom lite (han var ganska sur för att han måste vara ensam). Sedan förde jag posten till A:s farmor, plus att jag hann med en liten pratstund med henne. Efter det åkte jag direkt hem och tog ut min hund på promenad. Efter promenaden köpte jag kebabrulle från Draken, sedan åkte jag hem och åt. Nu har jag tänt eld i brasan, gett gurka, torrfoder och hö till marsvinet och gett torrfoder med äggula till hunden. Pust. Det var jobbigt bara att skriva ner allt. Nackdelen med att ta hand om ett helt zoo, är att jag inte hinner med något annat. (Okej, det var en dålig ursäkt.)

Tack Anna!

Tack Anna (http://tingeling0.blogspot.com/) för att du alltid skriver något uppmuntrande, peppande eller positivt när jag har ångest eller är rädd. Du är verkligen bra på att knuffa tillbaka mig in i positiva tankebanor igen! 

Nu sitter jag med hårfärgen i håret och hoppas på att Anna har rätt, den här gången också.

Rädd för hårfärg!

Nu har jag fått frisk luft och så har jag ökat rörligheten och styrkan i musklerna. Ganska bra med tanke på att klockan bara är halv ett. Nu ska jag färga håret (igen) och för första gången någonsin är jag faktiskt lite rädd för resultatet. Färgen jag har köpt ser hiskeligt blond ut på förpackningen, men enligt färgkartan så borde inte mitt hår bli så ljust. Fast det står på förpackningen att jag borde göra en avfärgning först, men det tänker jag strunta i eftersom jag har hört fasansfulla historier om avfärgning.

Detta är alltså färgen jag ska färga... Hoppas att det inte blir sådär blont!

Därför ska jag snart färga håret och hoppas på att; 1. Mitt hår sitter kvar på huvudet om sisådär en timme, 2. Håret är någorlunda samma färg överallt, 3. Mitt hår inte har förvandlats till en risbuske.

Hjälp!

God sömn

YES! För första gången på gud-vet-när sov jag riktigt djupt och bra i natt. Underbara känsla. Och nu är jag utvilad, kaffet har jag hällt i mig och allt är ganska bra. Så därför ska jag hoppa i kläderna och promenera med hunden. Sedan ska jag träna pilates framför tv:n (varför känner jag mig som en hemmafru?).

Det är inte sant!

Jamen skjut mig! Eller nej, gör inte det, jag gillar att leva; skjut min dator i stället. Precis när den hade gett upp totalt och jag hade kontaktat Dell bestämmer den sig för att ändra sig igen. När jag skulle testa en av sakerna Dell-support bad mig om, som krävde att datorn var igång, märkte jag att datorn inte ens startade i vanligt läge, men felsäkert läge fungerade. Så efter en miljon olika försök till att starta datorn i vanligt läge så tänkte jag att jag testar uppdatera drivrutinen igen. Och nu fungerar datorn såklart precis som förut. Två och en halvtimme har den varit igång nu, utan krångel. Vad ska jag nu svara Dell? Jag lovar att om jag skriver att den fungerar tipp-topp så kommer den att ge upp i samma stund som jag får svaret "Vad bra, hör av dig vid framtida bekymmer. Dell". Just nu har jag lust att hoppa på den, så att jag har orsak att skicka bort den och slippa se den ett tag. Konstigt va? Att känslorna för en dator kan vända så. Förut älskade jag den och grät nästan när den gav upp, nu vill jag döda min älskade. Hårt.

Tomma ord från hjärtat

Alltså jag önskar att jag var lite mer effektiv och verkligen fick något gjort. Just nu gör jag än det ena och än det andra, vilket resulterar i att inget blir gjort. Det här är definitivt inte likt mig. Men sen är det ju inte heller likt mig att vara ensam flera dagar i sträck, verkligen inte likt mig. Jag tror inte att det har hänt sedan jag och A blev tillsammans. Det är lite skrämmande; tänk vad icke-självständig jag borde ha blivit (har jag blivit det?) av att aldrig vara ensam och så är det skrämmande som i läskigt, HUU vad mörkt det är på kvällarna!

Mina öron! Min näsa! Mina kinder! Min haka!

Satan vad kallt det är ute! Haha, vad fult med en onödig svordom. I 40 minuter var jag och hunden ute, och nu känns det som att jag borde spendera resten av dagen ihopkrupen under en filt framför brasan. Men istället ska jag åka och köpa mera hårfärg och sedan plugga. Ju mer plugg jag får gjort idag, desto bättre. Eller hur?

Likadan

Om man inte ens själv ser någon skillnad på hårfärgen före och efter färgningen, ja då är det nog värt att färga på nytt dagen efter. Jag kanske till och med måste köpa en avfärgning för att ens kunna få det ljusare, haha. Nej, ni får inget bildbevis på att håret ser ut som tidigare.

Mörkret ska sina

Ikväll ska jag färga håret. Ljusare ska det bli! Och om några dagar ska jag lägga slingor i också. Så när jag kommer tillbaka till skolan efter sportlovet är jag antagligen snygg, fräsch och ljushårig. Eller åtminstone det sistnämnda.

(Igår färgade jag A:s hår "chokladbrunt", men det såg mest svart ut och hälften av färgen lade sig i hans panna och nacke. Tur att det mesta gick att tvätta bort sen i alla fall, haha. Han blev superläcker till sist, vilket nog var tur för mig, annars hade han nog inte pratat med mig på en lång, lång tid.)

Alla hjärtans dag på vårt sätt

Föresten, alla hjärtans dag tillbringade jag med mitt hjärtas älskling (såklart!). Vi började dagen med pannkakor till frukost (dock gick det inget vidare att steka dem), mysigt! Sedan blev det lite tid i stan, älsklingen klippte sig och jag köpte en ny foundation. När vi kom hem till Kalmarnäs började vi förbereda för middagen, trerätters. Vi började måltiden med avokadoskal fyllda med creme fraiche, rödlök, räkor och avokado (supergott som förrätt!). Sedan åt vi wienerschnitzel med vitlökspotatisgratäng (med betoning på vitlök) och avslutade med daimcheesecake. Efter middagen drack vi vin och champagne och åt godis och chips med dipp (hur tusan vi nu orkade med det efter all mat). Vi spelade EyeToy (som jag vann, trots att spelet påstod annat!) och sjöng SingStar resten av kvällen. Vi hade det superroligt på tu man hand!

Jag längtar efter att få flytta ihop med världens bästa, så att varje kväll är våran egen.

Istället för min älskling

Ja, min egen laptop ligger livlös i datorväskan. Jag har mailat Dells tekniska support för att få veta hur jag ska gå vidare med problemet. Troligtvis blir det att skicka tillbaka den och få lite delar utbytta/en ny dator.

Just nu har jag blåst liv i mammas "jobblaptop", alla i stadsstyrelsen får låna en egen dator. Vilken tur för mig!

Imorse var jag till optikern, det blir läsglasögon (datorglasögon) för min del. Jag har ju haft ett par förut också, men de var inte riktigt rätt för mina ögon. På torsdag blir texten klar och tydlig för mig igen. Jippi! Dessutom har jag promenerat med hunden och varit till Kalmarnäs och matat katten. Vilket givande liv, haha.

Ledsen Julia

Och datorn har gett upp igen. Jippi!

Mitt sportlov

Jahapp, då har man tagit sportlov då. Jag tänkte illustrera i några bilder vad jag ska göra på mitt sportlov.


Alla saker kanske inte är de allra roligaste, men ändå blir nog mitt lov helt okej.

(Tolkningarna av varje enskild bild är upp till er själva.)
(Klickar ni på bilderna så kanske ni också ser vad de föreställer.)
(Den sista bilden är jag inte säker på att jag ska göra, men jag tror.)

Lättnad

Nu, äntligen, börjar min yrsel släppa. Men huvudvärken är fortfarande kvar. Jag hoppas på en ostörd sömn inatt. Det förtjänar jag.

Var är min sömn?

Idag är jag hemma från skolan. Igen. Jag går runt med en ständig huvudvärk och yrsel, jobbigt. Jag tror att det beror på trötthet. I natt, till exempel, somnade jag runt 1-tiden, vaknade till och från fram till halv 4 då jag vaknade, sedan var jag vaken till halv 5, sov en timme och sedan var jag vaken till 8. Det blir ungefär 3 timmars sömn...


Dagen har spenderats framför tvn, kollandes på Lipstick Jungle. Dessutom har jag varit ut med mamma för att leta efter hennes glasögon. Hon halkade när hon var på promenad och slog i bakhuvudet ordentligt, så hon har en rejäl bula och troligtvis hjärnskakning. När hon halkade tappade hon antagligen glasögonen. Usch, hoppas mammas huvud blir bra snabbt!

Bloglovin mobbar mig

Jag lovar att Bloglovin.com har något emot mig. Eller rättare sagt, de tycker nog att jag prenumererar på för många bloggar. De försöker helt enkelt tvinga mig till att skaffa ett liv in real life. På senaste tiden har jag alldeles för ofta kommit på dem med att inte uppmärksamma mig på att några bloggar har uppdaterats, trots att jag (genom några knapptryckningar) går in på bloggarna och ser med mina egna ögon att där finns olästa inlägg.

De två senaste bloggarna som Bloglovin.com anser vara skadliga för mig är:
http://www.xit.nu/blog.con?iPage=6

http://www.minoutfit.se/emma/

Lipstick Jungle!

Jag vet att jag har sagt det förut, men det tål att upprepas; Lipstick Jungle är en bra serie! Jag är nu inne på andra säsongen och de duktiga skådespelarna i kombination med regissörens fyndighet är ett vinnande koncept. Se den.


Ljudböcker, vilket jobb!

Här såg jag fram emot att kunna vila idag för att orka med resten av skolveckan. Men istället hamnar jag på att ladda ner (på lagligt sätt!) ljudböcker och föra in dem på mammas iPod. Jag sa okej, eftersom jag trodde det skulle gå snabbt. Nu nästan två timmar senare inser jag att jag är dålig på att ta det lugnt.

The return of the living dead

För en bloggare är det väl toppen att försöka skapa längtan hos läsarna? Och nu eftersom mina uppdateringar har varit... låt oss säga; färre än vanligt, så har jag antagligen fått er att längta efter en uppdatering. Har jag rätt eller har jag rätt? (Okejdå, jag har fel, jag vet.)

(Bilden försöker illustrera hur ni spanar efter nya inlägg från mig, men som ni ser så är det ganska tomt.)

Imorse åkte A till El Stockholmo för lite skola och jag passade på att bli lite sjuk. Jag vaknade med stegring, halsont och var lika trött som igår kväll. Förhoppningsvis var det sömnbristen som orsakade de två andra symtomen, annars blir jag sur. För jag ska inte bli sjuk nu. Det är då ett som är säkert.

Spännande liv!

Tyvärr är mitt liv så fyllt med svenska underhållningsprogram, 80-årkalas och släktingar att jag absolut inte kan hitta tre minuter för att uppdatera er om alla spännande saker jag gör!

Tröttheten är här

Det känns i hela kroppen att den har fått arbeta! Nu har jag nyss lagat en paj - och det tog på krafterna. Haha. Egentligen skulle jag vilja lägga mig ner på sängen och ta en tupplur, men jag måste vakta pajen så att den inte bränns plus att det ju inte är allt för länge tills pajen ska ätas. Och efter maten ska jag packa för att spendera helgen i Kalmarnäs hos A. Plus att jag borde måla naglarna också. Om jag orkar...

Kondition och styrka!

Min planerade sovmorgon som jag skulle ha idag har jag sett fram emot hela veckan. Men såklart vaknar jag klockan 9.00 och kan inte somna om! Tur att jag i alla fall kände mig pigg redan vid den tiden. Efter två koppar kaffe blev det lång, hurtig promenad i snöslasket tillsammans med mamma och en motvillig hund.

När jag kom hem bytte jag direkt kläder till träningskläderna, och vandrade iväg till gymmet. Det blev 30 minuter kondition och 40 minuter styrka, jag körde igenom hela kroppen. Jag är rätt nöjd med mina träningsprestationer, speciellt med tanke på att träningen inte har varit riktigt vad den borde sedan mitten av december. Hjälp vad jag är seg med att komma igång! Haha. Nåja, nu ska jag försöka hålla igång tränandet.

Gymma på måndag, Frida?

Tur att helgen redan är här!

Jag måste bara få skriva hur glad jag är att min helg har inletts redan nu. Den här veckan har jag haft ännu svårare att sova. Det känns som att mina sömnproblem från förra vintern har kommit tillbaka. Det som hjälpte mig förra gången var morfin och starka värktabletter... Haha, alltså det fick jag på grund av (tack vare?) att jag hade opererat foten - inte för sömnproblemen. Men nu funderar jag på om jag måste läsa boken Jag kan inte sova av Karin Henriksson, som ändå står i min bokhylla helt orörd.

Hur ska jag kunna vara på topp när hjärnan och kroppen behöver sova?

En stol för oss kvinnor måste vara rosa

På aftonbladet.se kan man läsa en artikel om att forskare har tagit fram en kontorsstol som är speciellt anpassad för kvinnokroppen (http://www.aftonbladet.se/wendela/article4324977.ab). Den har "rätt" rygglutning, skonsam utformning för låren och plats för våra höfter. Jag tycker att det är synd att det har tagit 50 år (ungefär så länge kvinnor har varit i kontorsarbetslivet) att inse att kvinnokroppen inte är likadan som manskroppen. Men det är suveränt att det nu finns en stol som är anpassad efter oss. Däremot blir jag så less på att första kommentaren om artikeln är den här: 


Snacka om att vilja förvränga det. Inte är det "fel" i dagens (försök till) könsneutrala samhälle att ha en stol som är ergonomisk för oss tjejer. För kära PelleBleking, har du någonsin sett en kvinnokropp?

Vi försöker igen imorgon

Idag var det ingen bloggdag. Inte ett endaste ord har velat komma ut genom mina fingrar även fast de har funnits i huvudet.

Godnatt.

Jag vill inte bli knäpp

Nej nu måste jag sova! Om man är vaken för sent, för många dagar så kan man bli knäpp.

Det har jag hört.

Promenad, handboll och pilates - hurra!

Det blev promenad (superhärligt i solen!), handboll (på idrotten, YES!) och pilates-dvd. Idag har jag verkligen gjort min beskärda träningsdel.


Imorgon på idrotten ska vi till avancia och gymma, jag ska pressa mig som fan. Dessutom ska jag försöka få till en ganska lång stund på löpbandet. Jag skulle vilja förbättra min kondition och min rörlighet i kroppen nu under våren, och samtidigt försöka börja bygga muskler. 

Dessutom har vi som uppgift i valbara idrotten att träna lite mer än vad vi vanligtvis gör, vilket för mig är idrott i skolan 3 h/v och gruppträning 2 h/v. Nu ska jag försöka hålla det föregående, samt lägga in pilates-dvd åtmistone en gång per vecka. Eftersom det är en skoluppgift så borde det ju inte vara några problem för min del... Haha.

Upp på spåret igen

Idag hade jag en träff med min slutarbetetshandledare, det kändes riktigt bra och vi kunde mötas på mitten. Visioner och verklighet blev en bra mix och hon hjälpte mig med konkreta tips kring sådant som jag själv inte är speciellt bra på. T.ex. att sålla bort överflödig information - jag tycker att allt är viktigt. Haha. Nu är jag peppad att fortsätta med slutarbetet, det ska bli ett ass kickin' arbete!

Nu tänkte jag äta lite och sedan ta en promenad. För att få frisk luft, solsken och för att kunna planera inför en artikel jag ska göra. Yes, jag ska skriva till marsnummret av Xit. Kul!

Morotskakscupcakes

Inne i ugnen låg de och myste, tätt intill varandra.
Sedan fick de komma ut och bli spacklade.
Och innan jag hann trycka på avtryckaren så befann den sig i min mage. Oops.

Receptet hittade på jag på Therez blogg; http://therezz.blogg.se/2009/february/morotskakecupcakes.html

Mina (spännande!) planer

Ikväll ska jag gå ut med hunden, skriva den förbannade argumentationsuppsatsen, läsa lite i The Beach och dessutom tänkte jag baka lite. 

Jag tror att jag börjar med bakandet och sedan får hunden, argumentationsuppsatsen och boken komma. Det känns som en bra prioriteringsordning; socker, frisk luft, plugg, avkoppling.

Något helt annat

Jag tänkte skriva ett riktigt bra inlägg, men nä, jag ångrade mig.

Fyra mot tre

Jag kom nyss på att jag är ledig på fredag, vilket ger mig en skolvecka på fyra dagar och en helg på tre dagar. Det är en schysst fördelning, tycker jag.

Serie: Lipstick Jungle

Okej, jag är fast i ännu en serie. Det är helt sjukt hur regissörerna får en att fastna i storyn, älska karaktärerna och dreggla över kläderna (okej, kanske inte om man kollar på One tree hill...). Den nya kärleken, tänkte jag skriva men jag menar såklart serien, är Lipstick Jungle. Ikväll har jag försökt plugga och vara social med min familj, båda sakerna har totalt misslyckats på grund av LJ. Jag tror att det är bra att det snart är sportlov, så att jag har tid att ägna mig åt sådana här livsviktiga saker (ja, alltså serietittande - inte familjen och pluggandet).

Bäst!

A Camp - Stronger than Jesus


Film: RocknRolla

Idag på dagen kollade jag, A och A:s pappa på filmen RocknRolla. Kanske inte riktigt min typ av film. Men den fungerade som tidsfördriv, trots att den var både förutsägbar och osammanhängande (hur nu det riktigt fungerar..?). Just nu längtar jag efter att kolla på Gomorra, The Duchess, Transsiberian och Madagascar: Escape to Africa. Så det så.


Jag saknar dig!

Jag vet att den här sortens inlägg dyker upp väldigt ofta i min blogg (ungefär en gång per vecka); men jag saknar min älskling så fruktansvärt mycket redan nu! Jag vill inte att vi ska bo på varsin sida av havet!

Därför ska jag tröstkolla på någon film eller serie.

Kom inte till skolan!

Okej klasskompisar, jag har förstått att många av er är sjuka. Så jag ber er att inte komma till skolan ifall det finns en risk att ni smittar (t.ex. om ni är magsjuka eller väldigt förkylda). Snälla? Haha. Och givetvis; krya på er!


Skillnader i aktiviteten därute

Det är så stillsamt och fridfullt här i Kalmarnäs hos A:s föräldrar. Kanske låter det konstigt, men det är verkligen en stor skillnad mellan aktiviteten i Kalmarnäs och på Storagatan (där jag bor). Hemma är det bilar, ungdomsgäng, turister, hundägare, bussar, cyklar, pulkåkare och motionärer som i en aldrig sinande ström rör sig utanför. Här är det på sin höjd en fågel som flyger förbi. Ungefär. Jag kan bara tänka mig hur lungt det måste vara om man bor ute i skogarna i Saltvik, Sund, Eckerö och så vidare. Wow. Fast jag skulle nog bli otroligt rastlös om jag bodde i lugnet, jag behöver ha fart och fläkt runt mig för att vara riktigt bekväm.

 eller ?

Slutsatsen av detta (onödiga) inlägg är att jag är mer av en stadsmänniska än en lantortsluftsälskare.