Perfect life

Lördag. Solen skiner. Jag bloggar, A spelar Sweet dreams på gitarr. Det går ingen nöd på oss.

Fina flickan

Nu har jag städat och plockat, jag har putsat och fixat, jag har slängt och jag har arkiverat. Dessutom har jag rakat och skrubbat och plockat och smörjt (ja, alltså jag badade badkar efter städandet).

Därför återstår två saker på min att-göra-innan-A-kommer-hem lista:
  1. Packa
  2. Plugga
Alla vet att jag kommer göra nummer två, enbart.

Nya tider!

Ja, som ni säkert märker har jag valt att gå tillbaka till min gamla header och en snarlik design. Dock känner jag att jag vill göra en helt ny header, fast den ska vara ganska lik den ovan. Nåja, det är ett senare problem. Men i alla fall, den här headern är mer personlig och den är verkligen jag. Så härligt!

Och om ni inte ser förändringarna så kan ni klicka på uppdatera i era webbläsare.

Hoppas ni gillar det!

Effektiv dag

Föredraget gick bra (dock blev det liiite för långt, sorry Liz för att din tid blev lite kortare!). Nu har jag städat mitt rum. Jag ska fortsätta lite till med att slänga bort gamla, onödiga saker. Ah, jag älskar när det är gjort. Allt blir så luftigt och fräscht efteråt!


Sedan ska jag packa ner lite saker (okej, mycket) för att därefter vänta på att A kommer hem. Längtar!

Som en hackande LP går jag om och om igen

Ja, ikväll blev det som sagt en promenad, sedan märkte jag att datorn krånglar (igen!). Därför körde jag igenom en felkontroll och -reparation, vilket tog hundra evigheter. Nåja, hoppas att den överlever länge till. Medan datorn pysslade med sitt kunde jag alltså inte skriva manuskorten och förbereda mitt föredrag, så jag kollade på Generation Fett och drack te. Mysigt! Nu har jag äntligen fått manuskorten klara och ska snart gå och lägga mig. Tur att jag har sovmorgon imorgon, för jag har fått de sämsta sovvanorna i världen (i alla fall om man tänker på att min kropp vill sova 10h/natt).

Imorgon ska jag göra skolarbeten och pilates (surprise!). Det känns som att jag enbart har skrivit att jag ska göra de två sakerna, hela veckan.

Slänger in en lagom skolig och seriös bild när jag ändå är på gång. Ni kan ju gissa när jag tog bilden.

Yupp, skrivarveckan.

Lyxhustru med champagne!

Nu efter en 60 minuters promenad i det kyliga (men friska) vädret borde jag väl vara pigg och redo för att plugga. Men icke sa Nicke, motivationen är fortfarande på noll. Det ska verkligen bli skönt imorgon när jag kan lämna uppsatsen och föredraget om mental träning bakom mig.

Jag önskar att jag var en rik lyxhustru som kunde sippa champagne och äta mörkchoklad hela dagarna.

Ja, idag då

Nu blir det en promenad för att hämta mina jeans som mammas kompis har lagat åt mig. Sedan ska jag kolla igenom mitt föredrag som jag ska hålla imorgon. Efter det får jag förhoppningsvis något gjort på min argumentationsuppsats.

Imorgon kommer A hem!

Hallonmuffins med glasyr!

Vad sägs om hallonmuffins med glasyr? Mums, säger jag i alla fall. Nu väntar jag bara på att muffinsena ska svalna, så att glasyren kan lägga på och sedan kan jag mysa ner mig i soffan med en kopp te och muffns. Perfekt avslut på en huvudvärksdag! (Även om huvudvärken fortfarande kvarstår...)

http://www.icakuriren.se/recept_visa.asp?iId=2744
- glasyren hittade vi på själva.

Mina nya björnvantar!


Inte heller som planerat

Idag hade jag planerat att vara i skolan åtta timmar. Men så blev det inte heller. Istället stannade jag hemma med tokhuvudvärk. Den började igår kväll, så jag tog en tablett, den var kvar imorse, så jag tog en tablett, den var kvar när jag vaknade klockan tolv, så jag drack kaffe. Nu ligger den som ett hotande monster i bakhuvudet. Förhoppningsvis ger den sig av snart.

Gud vilket spännande liv jag lever, som aldrig blir som planerat!

Snart ska jag städa lite, bädda rent (tror jag) och sedan försöka få något skolarbete gjort. Eller så blir det Gossip Girl, det är sådant man aldrig vet.

Inte alls som planerat

Ja, kvällen blev helt annorlunda än vad jag hade planerat. Det blev inte (så mycket) Gossip Girl, det blev inget skolarbete, det blev ingen pilates. Det blev inte ens en liten dusch. Nej, kvällen spenderades på akuten. Lite före sju ringde min ena lillasysters tränare och sade att Fanny behöver hämtas och föras till akuten, för hon hade slagit knäet på gymnastikträningen. Sedan satt vi i väntrummet på akuten i en timme, sedan väntade vi på läkaren, träffade läkaren, väntade på att läkaren skulle komma tillbaka, pratade med läkaren, pratade med sköterskan, Fanny åkte till röntgen, Fanny kom tillbaka och vi väntade på att läkaren skulle kolla på röntgenbilderna och sedan komma tillbaka. Mer än tre timmar fick vi inandas akutens luft. Mmm, roligt. Troligtvis har hon ingen värre skada, tur det!

Så min kväll blev inte som planerat.

Ge mig tavlan!

Andra kollar på kläderna. Jag kollar på tavlorna. Jag pratar om Gossip Girl, såklart. Tavlan på bilden ovan är supersnygg! Jag önskar att jag kommer ha en liknande i mitt framtida hem. Den passar mig. Men den är nog svindyr. Sponsra?

Ändrade planer

Mina planer för ikväll har ändrat lite. Istället för skolarbete och pilates blir det Gossip Girl och pilates. Men först GG!

Böcker i högar och travar

Jag har världens underbaraste samling på min hylla. Den samling böcker som jag inte har läst. Och alla böcker verkar suveränt bra! Jag ska försöka läsa klart boken till engelska analysen så fort som möjligt, sedan blir det att plöja mig in i den underbara bokvärlden ovanför mitt huvud. Jag älskar att läsa!

Från vänster: Jens Lapidus - Aldrig fucka upp, Lasse Wierup & Matti Larsson - Svensk maffia, Gregory David Roberts - Shantaram, Harlan Cohen - Den enda lögnen, Harlan Cohen - Den oskyldige, Janet Evanovich - Delat byte, Janet Evanovich - Hett byte, Kajsa Ingemarsson - Den ryske vännen, Kajsa Ingemarsson - Inte enklare än så.
Liggande ovanifrån: Ulla Britta Ramklint - Fem kvinnor som förändrade världen, Nora Roberts - På slaget tolv.
Inte med på bild: Barack Obama - Att våga hoppas.

Det blir alltså 12 böcker, jisses!

Nu kan ni sluta gråta, jag är igång igen!

Nu sitter jag här och dricker Varma koppen till lunch. Igår blev det dåligt med bloggande eftersom min dator inte var på min sida. Förhoppningsvis har vi (pappa, A och jag) fått bukt med problemet nu, men man ska aldrig ropa hej...

Igår kväll var jag på jobb (stödperson), det var otroligt länge sedan sist och det var riktigt roligt.

Idag har jag varit till skolan för några (in)effektiva timmar. Dock har jag varit betydligt effektivare sedan jag kom hem. Jag har förberett mitt föredrag om mental träning som jag ska hålla på fredag (men om jag känner min lärare och klass rätt så blir det framskjutet).


Snart ska jag försöka få ner några rader på min argumentationsuppsats om FN:s säkerhetsråds ständiga medlemmars vetorätt. Det är mycket intressantare än vad det låter, jag lovar!

Sedan ska jag upp till skolan för att ha en lektion idrott, innebandy ska det spelas idag. Det är alltid lika roligt! Ikväll blir det nog en del skolarbete och lite hemmapilates.

Sådär, nu är ni uppdaterade om mitt liv. En dag utan mig var hårt va?

Rädda min dator!

Det är något fel på min dator (bildskärmsdrivrutinerna, högst antagligen) och om jag inte får det fixat snart så lägger jag mig i en hög på golvet och gråter.

Ja, jag har avinstallerat drivrutinerna och installerat nya. Ja, jag har försökt göra en systemåterställning (två gånger, ingen av gångerna gick att slutföra). Ja, jag har bett till gud.

Tidsskillnad...

Alltså den här tidsskillnaden är helt hopplös. Nyss satt jag och skrev på engelska analysen och klockan var bara runt åtta. Sedan kom jag på att jag inte har ställt den till finsk tid, vilket genast gjorde att klockan blev nio. Vilket innebär att jag snart (före elva) måste gå och lägga mig, vilket innebär att jag inte kommer vara speciellt trött när jag ska sova. Jävla tidsskillnad.

Men jag är i alla fall klar med engelskauppgiften.

Äntligen hemma

Jag gick utanför A:s ytterdörr klockan 10:45 (svensk tid) imorse, klockan 17:30 (finsk tid) steg jag i land på Åland. Det är sjukt hur lång tid det tar att resa! Dessutom blir man helt slut av det. Men det är bara att låtsas som att tröttheten inte finns och istället sätta sig för att göra en engelska uppgift. Jippi! Eller så inte...

Jag vill inte

Vanligtvis brukar jag alltid ha något smart på gång i min hjärna. Det pågår alltid någon form av tankeverksamhet, oftast något som jag försöker få ihop sambanden mellan eller något jag måste komma ihåg att göra. Men just nu spinner min hjärna runt på ett och samma spår; jag vill inte åka hem från älsklingen, jag vill inte vara ifrån honom i flera dagar, jag vill spendera all min lediga tid med honom. Och sedan börjar det om igen. 


Jag förstår inte hur min mamma och styvpappa har överlevt att ha ett distansförhållande (han jobbar i Sverige och kommer hem till helgerna) under nästan 14 år. Det är omänskligt.Sparar utmaningen

Jag såg att Anna har utmanat mig att skriva sju saker om mig själv. Och jag tror att jag sparar den här utmaningen till när jag har lite mer tråkigt än vad jag har nu. Jag och A ska snart kolla på film, äta chips med dipp, dricka passionssoda och bara mysa. För imorgon den här tiden är vi inte nära varandra längre. Buhuu... Äh, nu vill jag tänka på annat.

Dagen efter fest behöver man inte plugga

Kaffe: check!
Mat: check!
Något salt: check!
Vatten: check!
C-vitamintablett: check!

Okej, jag är nog redo för att plugga...

Inget vettigt

God morgon (jaja, god dag då).
Idag är vi lite lagom trötta och sega, men det är så det ska vara. Imorgon åker jag hem till Åland, tråkigt att återigen vara ifrån varandra. Men det är bara några månader kvar innan vi kan träffas alla dagar!

Okej, jag har inget vettigt att skriva. Ni märker det va?

Hemma från en hemmafest

För ett tag sedan kom vi hem från en hemmafest hos två av A:s klasskompisar. Vi var nio personer (alla mer eller mindre nya människor, för mig) och hade riktigt roligt. Samtalsämnen var allt från obegripliga (och omöjliga) tentafrågor från CL-programmet, guld-munk, om ribyxor är sexigt eller ej till att alla borde lyssna på avancerad musik. Dessutom var det väldigt kul att för en gångs skulle festa med lite nya människor, med andra livserfarenheter. Det blir så mycket mera spännande än att fest ut och fest in träffa samma personer, prata om samma saker och komma fram till samma slutsatser. Med detta har jag inte sagt att jag ogillar mina vänner hemma på Åland. Absolut inte! Ni är härliga, dock vet alla att omväxling förnöjer!

Nu ska jag tvätta bort sminket och sedan lägga mig bredvid den där snarkande högen i sängen. Han somnade i samma sekund som han lade sig ner...

Hål, hål och hål!

Jag har tusen saker att blogga om, men inget vill komma ut genom fingrarna. Så därför tänker jag istället beklaga mig över att alla (nåja, en mikroskopisk del) mina kläder har gått sönder nu när jag har varit i Vällingby. När jag böjde mig ner för att kolla hur det stod till inne i ugnen (kycklingpajen från tidigare i veckan, remember?) så satte jag automatiskt händerna mellan låren (inget snuskigt!) för att ha stöd när jag stod neråtböjd. Då kände jag att jeansen hade gått sönder på insidan/baksidan av ena byxbenet! Och nu vågar jag inte använda dem, i fall hålet växer då. Sedan drog jag på mig ett par strumpor och undrade varför det var så sjuttons kallt under ena foten. Javisst, ett stor hål. Så det vara bara att slänga bort dem. Dagen efter skulle jag vara söt och ha klänning på mig. Vilket innebar att jag behövde ha strumpbyxor. Gissa vad? Hål på dem också. Så de åkte också i soptunnan. Sedan valde jag t-shirt och kjol (med ett par andra strumpbyxor) en dag. Då märkte jag att den veckade kanten på t-shirten hade släppt i sömmen på några centimeter. T-shirten fick leva vidare, men jag måste nog leta upp en symaskin när jag kommer hem. Måste!

Nu hoppas jag på att inget annat hinner gå sönder innan jag ska åka hem. Ja, förutom mitt hjärta då som kommer gå sönder när jag måste lämna älsklingen här i Sthlm.

Två år och fyra månader av oavbruten kärlek


Karina - Winner.
I found love with you here by my side. You're my hero!

(Ja, jag har skrivit texten på ett toalettpapper. Ibland får man ta vad man har. Okej?)

Torsdagsbra

Dagens minus: Det verkar som att de flesta av er ser min blogg på samma sätt som A gör. Inte bra, jag tycker att "min" version är mycket snyggare. Haha! Nåja, jag är ändå i startgroparna för att göra en ny bloggdesign (ensam eller med hjälp, vi får se).

Dagens minus: Här i Vällingby snöar det utanför fönstret. Jag ska avvakta lite och se om det blir trevligare väder, annars ser det dåligt ut med min promenad. Fast jag borde verkligen gå ut en stund, för igår stack jag inte ens ut näsan genom dörren.

Dagens plus: Nu ska jag hänga upp lite handdukar som jag har tvättat, sedan ska jag tvinga mig själv att dyka in i slutarbetet non-stop i en timme! Det känns faktiskt riktigt bra med skrivandet just nu.

Dagens plus: Jag har superröda och superfina naglar just nu. Igår tog jag mig äntligen tid att måla lite!

... och i nästa inlägg kommer dagens super-plus!

Jag testar Google Chrome uppdatering

Jag har uppdaterat till Google Chrome 2.vadtusandetnuvarförsiffra, och tänkte därför testa om de fått alla bloggfunktioner att funka. 

Okej;
  • länkningsrutan fungerar nästan, den klarar bara inte av att ladda fram ordentligt ( = den fortsätter vara oanvändbar),
  • listfunktionen fungerar,
  • fetstil-funktionen fungerar,
  • likaså kursiverat,
  • understryket och överstryket fungerar inte, ännu.
  1. Nummerlist-funktionen fungerar också.

Hur ser min blogg ut?

På min dator ser min blogg ut enligt bild 1.


På A:s dator ser min blogg ut enligt bild 2.


(Skillnaden är alltså fonten på rubrikerna, samt storleken på texten.)
Hur ser ni min blogg? Kommentera gärna, det räcker med att säga 1 eller 2!

(Bra dag)

(Idag har det gått jättebra med slutarbetet, jag är riktigt på gång nu.)
(Jag skriver inom parantes så att ni egentligen inte har läst något om mitt slutarbete.)

Ni börjar bli lite trötta på att läsa om mitt slutarbete va?

Nu är klockan två på eftermiddagen och jag har fått ganska mycket gjort till mitt slutarbete. Om vi inte skulle behöva använda oss av fotnoter, ja, då skulle jag kunna skriva klart min uppsats på direkten. Så känns det i alla fall. Visst, jag har en del frågor kvar i huvudet som jag måste försöka få svar på. Men det är inte några större problem. Mitt största problem är att hela tiden använda fotnoter, för att styrka min text. Nu när jag har läst så mycket om USA, så har jag ju all fakta i huvudet. Hur ska jag då kunna referera till något som jag har kommit fram till genom att läsa en miljon källor?

Nåja, lite frustration på vägen hör väl till. Just nu sitter jag med en ansiktsmask kletad i ansiktet och när den är bortsköljd är det dags för lunch. Sedan ska jag jobba på slutarbetet lite till, plus att jag tänkte göra engelska läxan som är till måndag och skriva lite på svenska argumentationsuppsatsen som ska vara klar om någon vecka. Jag behöver lite variation i skolarbetet, jag kan ju inte enbart skriva på slutarbetet!

Treenigheten!

Jag har världens sämsta läkhud. Och så får jag jättelätt dålig hy när det är vinter/när jag stressar/när jag inte är hemma. Vilket är en superdålig kombination. Så här sitter jag nu med guds gåva till mänskligheten; zinkpasta i halva ansiktet. När jag kommer hem ska jag såklart vara fab som alltid... Haha.

Ni vet treenigheten som det pratas om i bibeln? I mitt liv är det inte Fadern, Sonen och Den heliga anden som står för någon magisk treenighet. Nej, det är Zinkpastan, Hydrocortison-salvan och Bepanthen-salvan. Har man de tre i sin ägo kan man övervinna alla problem! Om alla på hela jorden ägde dessa så skulle det inte finnas några krig, orättvisor eller svält. Bra va?Att våga hoppas

Det finns en bok som är skriven av Barack Obama. Den boken heter Att våga hoppas. Är det någon av mina läsare som har läst den? Tror du som bloggläsare att jag kan ha användning av den i mitt slutarbete som handlar om den amerikanska rättsstaten? Jag tänker mig ett kapitel som belyser framtiden, vad som (förhoppningsvis) kommer att förändras för amerikanerna under Barack Obamas tid som president.Kort sagt, kan du beskriva vilka delar boken tar upp?

Lite träning hinner jag med

Jag kom precis "hem" från en riktigt hurtig promenad i regnet/snöslasket. Promenaden tog endast 30 minuter, men de minutrarna hann jag både få upp pulsen, svettas och få ordentliga spänningar i smalbensmusklerna. Nu tänkte jag göra lite sit-ups, armhävningar och rygglyft innan jag hoppar in i duschen. Sedan blir det lunch och back to work.

USA, ytterligheternas land

Jag tycker att det är superintressant att läsa (och så småningom skriva) om USA. Jag har läst om maktfördelningen, valsystem, presidenter, kongressen, senaten, högsta domstolen, lagförslag, grundlagen, att alla amerikaner äger sin privathet, att hemlösa ökar, att sjukhuskostnader är skyhöga för oförsäkrade, krigen i Mellanöstern, historiken till dagens USA och så har jag läst mycket, mycket mera. Jag känner hur hela jag fylls med en miljoner bilder av USA; the american dream, fattigdom, klassklyftor och inställsamhet. Men varför kan ingen bok säga rakt ut vilka inbyggda brister som finns i det amerikanska rättssystemet? Det är det jag vill läsa, för det är det jag ska skriva om.Sömnpiller?

Jenny: jag har kollat 4-5 avsnitt av The Tudors, men jag somnade under vartenda ett. Så jag ger nog inte den serien en andra chans. Haha. Sen är ju frågan om jag bara var väldigt trött eller om serien var slö?

Nu sitter jag och äter frukost, ska snart kolla på ett avsnitt Grey's Anatomy innan jag sätter igång med slutarbetet. Pust!

Den andra systern Boleyn

Nyss kollat på Den andra systern Boleyn med A. Filmen handlar om kung Henry VIII av England, kungen som är känd för sina sex äktenskap och många älskarinnor. Och att han bröt med den romersk-katolska kyrkan.Jag gillade filmen, men det var främst för de fascinerande kläderna och slottets alla kamrar. Filmen i säg var lite intetsägande, eftersom historien om kung Henry VIII var känd för mig sedan länge. Dessutom avsaknades tempo i filmen samtidigt som historien flera gånger hoppade över flera månader, t.ex. föddes en unge utan att man hade fått se kvinnan gravid. Filmen följde även bara förhållandet mellan familjen Boleyn och kungen. De andra älskarinnorna lämnades bort. Likaså det vardagliga livet på slottet. Lite trist. Men som sagt, jag är fascinerad av kläderna och stilen från den tiden, så därför kunde jag hålla mig vaken under de två timmarna.


Natalie Portman & Scarlett Johansson

Störningsmoment

Jag är helt fast: vetgirig.nu

Dagen

Min systeryster har tydligen ingen spricka i alla fall, jag väntar med spänning på att få höra vad hon har då. Men det verkar som att hon skadat sig på något sätt som är lindrigare än en spricka i alla fall, typ en stukning eller något. Tur! Det är bra när sjukhuset gör missar åt det här hållet. För när Thomas i min klass hade fått en spricka i handen så skickade sjukhuspersonalen hem honom och sa att han skulle röra på handen så mycket som möjligt, så skulle allt bli bra. Efter att Thomas hade gjort det så upptäckte de att det visst var en spricka och att handen skulle vara totalt stilla...

Nåja, det var absolut inte det som mitt inlägg skulle handla om. Jag hade tänkt skriva om att Blondinbella skriver att halva dagen är avklarad, medan jag nyss har fått i mig dagens första kaffekoppar och har tagit en dusch. Nu kan dagen börja!

Stackars Frida!

Stackars lillasyster har fått en spricka i foten och hoppar nu på kryckor! Och här sitter jag i Vällingby och kan inte hjälpa henne. Krya på dig Frida!

Jag och Frida på julen.

Shopping och bio

Idag har jag och världens bästa spenderat några timmar på stan. Jag köpte en mössa (jag glömde alla hemma och här i Vällingby blåser det om öronen!), ett par björnvantar (jag ska visa bild, världshäftiga), en bok till examensarbetet (YES!! Den känns riktigt bra som källa) och lite hygienartiklar. Dessutom fick jag lite nytt smink av A (eller egentligen av hans mamma), som plåster på såren för det smink som A:s lillasyster totalförstörde för ett tag sedan. Sedan käkade vi på McDonalds innan vi gick på bio. Vi kollade på The curious case of Benjamin Button, en 2 timmar och 46 minuter lång film om en man som föds som gammal och sedan lever livet baklänges. Den var en trepoängare, av fem.

Receptet på kycklingpaj!

Eftersom ni är superbra på att dela med er av recept så ska jag dela med mig av receptet på kycklingpajen vi lagade idag. Den var superdupergod. Receptet kommer från arla.se och eftersom jag är läskunnig så blev det riktigt lyckat. (Okej, A är också läskunnig, så han fick också hjälpa till.)

http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=19020

Fyra nyanser av br...

Jag och A kollade nyss på Fyra nyanser av brunt. Om vi hade märkt före att den var cirka tre timmar lång, då hade vi aldrig sett den. När det var 20 minuter kvar så gav jag upp och somnade en stund. Men den var väl helt okej annars. Alltså bortsett från att den var så lång. För lång.

Sluta vara så duktiga

Snart slutar jag läsa bloggar från MK-tjejer. Fasiken vad alla verkar ha kommit långt med sina slutarbeten. Jag vet, deras slutarbeten är inte samma som våra slutarbeten. Men i alla fall, jag vill också ha kommit någonvart. (Förhoppningsvis kan jag skriva ett inlägg om en vecka där det står att jag är supernöjd med vad jag har åstadkommit och att jag är på god väg till ett smashing arbete!)

Ledig lördag

Tack för era mattips! Tyvärr Anna och Kattis så äter jag inte tonfisk, faktum är att jag tycker att all fisk smakar blä. Haha.

Dagen hittills har spenderats i sängen läsandes Cosmopolitan, lite tvätt-bestyr, lång frukost och sedan en härlig promenad runt i Vällingby. Senare idag ska vi laga kycklingpaj och eventuellt gå på bio. Tänk om alla lördagar var så här härliga!

Fredagsmys

Först skriver jag ett inlägg där jag efterlyser billig och enkel mat. Och sedan äter jag fläskfilé i rödvinsås med klyftpotatis till middag. Jag borde börja leva som jag lär...

Nu blir det snacks och skräckfilm!

Billig, enkel och snabb mat?

Nu när jag ska leka fattig-studerande-som-har-flyttat-hemifrån under 10 dagar så skulle jag behöva lite tips på maträtter som helst är billiga och enkla att laga. Dessutom får de gärna gå snabbt att göra också! Så kom igen nu alla läsare, vad lagar ni för mat när ni får välja? (Nej, föreslå inte spagetti och köttfärssås!!)


Urk..

Tipsa mig! Tipsa mig! Tipsa mig!

Är, borde & ska

Är: i Vällingby.
Borde: plugga och gå till en bokhandel.
Ska: torka damm och gå på en promenad.

Allt är bra!

Yes! Jag är ledig på fredag, så jag åker till A redan imorgon kväll. Det betyder att om jag lyckas plugga effektivt så har jag 10 dagar hos honom! Underbart.

Aquabiken idag var härligt jobbig! So far, so good. Att jag börjar bli sjuk är däremot inte lika positivt, men det förtränger vi nu.

Vid din sida

För några timmar sedan skjutsade jag A till Berghamn, hamnterminalen i Eckerö. Vårt farväl var kort, för mer klarade jag (vi) inte av. Det är så otroligt hemskt att säga hejdå till den man älskar, även fast jag i det här fallet vet att jag får träffa honom igen om tre dagar. Varje minut utan A vid min sida är tom. Han är verkligen min andra halva. Suck, den här jävla distansen. Jag behöver ha min älskling nära till hands, dagligen.

Ikväll har jag sysselsatt mig bäst det går för att minimera känslan av ensamhet. Det gick helt okej, tills jag bestämde mig för att gå och sova. Nu sitter jag här istället och saknar honom. En sak är i alla fall säker, den värsta känslan är att sakna någon/något.

Puss på dig älskling :*

Se till att Er viktigaste uppgift fungerar

Nu ber jag om skärpning blogg.se! Ska ni föreställa ett företag som serverar enkla blogglösningar för tusentals bloggare, då ska ni nog se till att allt fungerar också. Annars är ni nog snart utan blogganvändare. För det är faktiskt inte roligt att skriva inlägg som syns på bloggen först många, många timmar senare. Vitsen med bloggarna (och internet) är att det ska gå snabbt och smidigt att upprätthålla möjligheten att ständigt vara uppdaterad. När jag skriver ett inlägg så vill jag att det ska synas på bloggen inom några minuter, för det är ungefär så lång livstid ett "dagboksinlägg" har. Sedan har det ju hunnit hända något annat.

Ja, jag överväger att byta domän.

Sömnig tisdag

Jag skrev ett inlägg för cirka en och en halvtimme sedan, det syns fortfarande inte på bloggen... Suck. Nåja, det kommer väl upp samtidigt som det här. Hur som helst, nu har jag och A sovit en timme (!). Det är verkligen inte varje dag som det händer. Nu ska jag ge mig ut i kylan för att ha en timme gymnastik, då vi ska spela pingis. Försök hitta något tråkigare... Suck, nåja.

Vi hörs senare ikväll (när A har åkt "hem" till Sverige :'( ).

Jag gör vad som helst!

Igår när jag skulle sova hade jag rätt så ont i magen. För en timme sedan var jag helt yr i huvudet. Nu fryser jag som en tok. Snälla. Säg. Inte. Att. Jag. Håller. På. Att. Bli. Sjuk.

Jag längtar till studierna!

Idag var det skola. Och sedan hade vi information om ansökningarna till universitet och högskolor i Sverige. Oj oj oj, vad det pirrade i min mage av nervositet inför framtiden. Jag längtar som tusan efter att få flytta till en delad bostad med älsklingen. Vår egen bostad! Och så vill jag börja på juristprogrammet NU! Helt otroligt att man kan vara så peppad inför att börja (fortsätta) studera. Jag hoppas verkligen att jag kommer in direkt på hösten, annars får jag försöka på nytt igen när det är intagning efter jul.

Nu ska jag leta efter lite material till en argumentationsuppsats. Ha det bra!

Vad är väl lite smink?

Några timmar efter att jag skrev det föregående inlägget så upptäcker jag att A:s lillasyster (3,5 år) har varit och roat sig i mina necessärer... Vissa saker var totalförstörda, däribland läppstiftet, medan andra saker klarade sig relativt bra. Så vi får väl lov att säga att jag hade tur i oturen, om jag hade haft med alla saker som jag vanligtvis har med mig så hade säkerligen flera saker fått sätta livet till!

Haha, nåja. Vad är väl smink att vara ledsen över? När man kan vara ledsen över att älsklingen snart åker tillbaka till Sverige för ännu en termins studier. Åter till distansförhållandet. Åter till ensamma kvällar och sorgliga farväl. Åter till Rosella... Ååh, jag brister nästan inuti när jag tänker på det. Alltså inte när jag tänker på båten, utan när jag tänker på att vara ifrån mitt allt.

Att göra sig fin utan något alls

Idag är det lördag, vilket innebär att det var fredag igår. Fredagskvällen innebar säsongspremiär av Let's Dance med "stora namn" som Blondinbella, Hasse Aro, Laila Bagge, Magnus Samuelsson o.s.v. Juryn var hård, många danser var riktigt värdelösa (jag säger inte att jag skulle vara mindre lik en elefant i en glasbutik) och det är trist när ingen åker ut. Men ändå tvingade jag A att stanna hemma med mig för att kolla på Let's Dance (istället för att supa) . Jag är en riktigt bitch.

Snart blir det underbar middag med A:s familj, moster, mosters man och kusin. Smördegsinbakad oxfilé... Det vattnas i munnen bara jag skriver ordet! När det ska vara fin middag i hemmet så vill man ju gärna vara lite uppklädd, så jag tog med mig min blåa vippkjol och en rosa t-shirt till A. Trodde jag. Det visade sig vara min begravningskjol (inte till min begravning...) som inte lämpar sig för en hemmamiddag. Så det fick bli jeans. Nåväl, tänkte jag, det går ju alltid att piffa upp med smycken. Om jag hade haft med mig några... Sedan tänkte jag att en fräck sminkning för höja slashas-faktorn. I sminkväskan hittade jag foundation, mascara och rouge. Inte ens en concealer! Suck. Tack och lov hittade jag ett läppstift i handväskan! (Dock i väldigt-lik-min-egen-läppfärg-nyans.)

Nåja, det är ju tur att man är ung och fräsch i alla fall!

Hahahahaha...ZZzz

Jag hittade det här (http://www.27bslash6.com/matthewsparty.html) på den här (http://metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.394) bloggen. Läs och njut av underbar humor (både länk ett och två).

Nu ska jag lägga mig på sängen och läsa, alternativt ta en tupplur, innan A dyker upp här. Jag lär sova som en sten när han kommer. Eller som en stock, det vet man aldrig.

Trött torsdag

Idag är jag otroligt trött och har till på köpet fått huvudvärk. Orsaken? Jag höll på med en så förbannat bra bok igår att jag måste läsa klart den, även fast klockan närmade sig två. Sedan var jag lite uppskrämd i mörkret, så jag måste läsa Glamour efter det. Sedan var klockan över tre. Och 6:45 ringde väckarklockan.

(Boken heter Vegas baby och är skriven av Brian Freeman, och är en relativt fristående fortsättning på boken Syndfull.)

Tips till ... bloggläsarna!

Till och med alla bra serier har kommit igång, förutom den bästa (Grey's anatomy) då. Nu är det bara att klicka sig in på piratebay och sedan vidare till Gossip Girl och Desperate Housewives.

Eller vänta nu, det är väl olagligt? Sådant sysslar ju inte jag med... Men jag kan ju alltid tipsa laglösa bloggläsare!

Nu är vi igång!

Nu (äntligen) är vardagen och alla dess rutiner tillbaka. En Julia utan rutiner är ingen hel Julia. Typ.

Dock känns det tungt med alla kommande skolarbeten o.dyl., men jag är övertygad om att det kommer gå relativt enkelt när man vet att det bara är fem månader kvar till examen.

Fast jag är lite stressad över att vi ska skriva slutarbete, göra tusen projekt och samtidigt försöka träna mer än tidigare?! Jag vet inte varifrån vi ska få tiden, men jag lovar att det ska gå! Jag kommer må bra av det och bli lite mera fit inför sommaren, haha. Minst fyra gånger per vecka ska jag göra något fysiskt ansträngande. Med början nästa vecka...

Fika med Johanna

Haha, såklart dök det senaste inlägget upp på bloggen i samma ögonblick som jag publicerade det. Bara för att jag skrev tvärtemot. Bra så.

Nu har jag nyss kommit hem från en mysig fika på Robert's med Johanna. Vi pratade mycket skola och fritid. Vi båda förundras över att vi faktiskt har ett liv, utöver skolan, det hade man inte kunnat tro under hela höstterminen. Haha.
Klasskompisar; häng på att spela tennis en gång varje eller varannan vecka under vårterminen med oss! Vi har ju som uppgift i valbara att träna lite, lite mera än tidigare, så då kunde det ju vara kul att göra något flera tillsammans. 

Förr eller senare

Det här inlägget lär väl synas om ett par timmar, eller något. Blogg.se vill tydligen inte att mina publicerade inlägg ska synas på bloggen, så jag får leva med att skriva för blinda ögon. Det funkar väl det också, antar jag. Nu har jag nyss kommit ur badet, som var lika underbart ljuvligt som jag hade tänkt mig. Jag lade ansiktsmask och hårinpackning också, perfekt.

Jag är alltså snygg och fräsch för att fika med Johanna nu! Mysigt.

Bra start på dagen

Nu ska jag bada badkar, läsa en ljuvlig bok och njuta av ett härligt doftljus!
Hoppas ni har det lika bra.

Städa, städa varje lördag...

Det är sjukt att de har börjat sälja fastlagsbullar (rikssvenska: semlor) när det är flera centimeter snö på marken och ungefär 10 minusgrader ute.

Förresten så har jag storstädat idag. Mattan och alla sängkläder (täcke, kuddar, överkast, filt, bäddmadrass) åkte i snön för att piskas och dammas av, golvet dammsögs och sedan torkade jag golvet och bäddade rent. Plus att alla tecken på jul har försvunnit för 11,5 månader framåt.

Okej, jag ska inte vara orättvis; A hjälpte till jättemycket också. Så jag var inte sådär duktig helt själv.

Receptet för en toppendag!

En dag förra veckan (eller om det var den här, det vet man aldrig riktigt säkert när det är lov) hade jag en toppendag. Så där toppen att det inte kan bli bättre. Dagen började med att älsklingen väckte mig med frukost på sängen, puss på honom! Efter det gav vi oss ut i pulkabacken (läs: baksidan av huset) för att åka pulka i snön (läs: några snöflingor på gräsmattan) med A:s lillasyster, Denina. Det var jättemysigt och roligt!

När vi var trötta på pulkaåkningen så gick vi in och lagade varm choklad. Sedan minns jag inte vad vi gjorde, men det var säkert roligt det med. Och till sist avrundade vi dagen med att dricka äppelvin och bada bubbelbad.


Aah, det var en perfekt dag.

Bilder från jul och nyår 2008 (bättre sent än aldrig)

1. Jag väntade ivrigt på tomten, vilket resulterade i uppstigning 07:46 (efter en timmes plåga vaken i sängen).
2. Lillasyster Fanny var nyfiken på paketen under granen, morgongåvan sätter prägel på hela dagen.
3. MAT! Julfrukosten intogs i sedvanlig ordning.
4. Ett av paketen innehåll singstar, vilket storasyster Jenny och lillasyster Frida sysselsatta sig med (okej, vi alla gjorde det).
5. Abba-singstar närmare bestämt.
6. MAT! Julgröten intogs i sedvanlig ordning.
7. MAT! Julbordet intogs i sedvanlig ordning.
(8. Sedan öppnades det paket och då såg jag och lillasyster Frida sådär lyckliga ut, jag måste rama in oss).Smoothie

Jag älskar smoothie. Hallonsmoothie, jordgubbssmoothie, banansmoothie eller blandsmoothie. Det spelar ingen roll.
Jag tänker inte lägga upp något recept på smoothie, för den blir godast om du lägger i det du gillar och sedan smakar av med jämna mellanrum.

Lugnt jullov

Ett tecken på att jullovet har varit mycket hälsosamt (alltså inte något äta-grönsaker-och-träna-hälsosamt, utan snarare för psyket) för min del: bloggen har fått stå ganska stilla.

Nu är det tre hela dagar kvar av ledigheten, vilka ska utnyttjas till max. Ikväll blir det hemmamys med en Beck-film för tredje kvällen i rad. Enda skillnaden ikväll mot de tidigare kvällarna är att A inte är med (han ska supa). Imorgon åker mamma, styvpappa och storasyster för att lämna av sistnämnda i hemmet i Linköping. Mina planer för morgondagen är således att skjutsa mina småsystrar, fika med Johanna och sedan laga smaskig middag till mig och älsklingen. Kvällen blir säkerligen lugn. På måndag och tisdag ska jag fortsätta det lugna och varva det med promenader i kylan, precis som de senaste dagarna. Märker ni hur otroligt lite jag gör varje dag? Det är underbart. Jag skulle spy om jag måste planera in massa möten och evenemang på mina lediga dagar, det känns som att kalendern är tillräckligt full under resterande delar av året...

Hur som helst ska jag försöka åstadkomma några bilder från jul och nyår som ska upp här i bloggen. Observera, försöka!