Mitt sätt att spendera sista september 2009:

Min dag hittills:
Prata datorköp med Jenny/Pappa - Duscha - Plugga - Laga och äta mannagrynsgröt - ...
(senare under dagen kommer punkterna att fyllas i med: Plugga - Gå ut med soporna - Diska - Möta Adam vid Slussen - Åka till NetonNet:s lagershop - Köpa dator till Jenny - Åka hem - Äta gårdagens kycklingpaj - Plugga - Kolla på ett avsnitt Bones - Sova.)

Nu räcker det med gottande

Rånet är inte längre intressant på kvällstidningarnas hemsidor. Mordet på Linda Chen är återigen i ropet. På något sätt hade jag tyckt att det var mer värdigt om Uffe Larssons tragiska död hade toppat förstasidorna. Med andra folkkära svenska kändisar som uttalar sig om vilken förlust det innebär. Inget gottande i någon annans död, utan öppet visad och hjärtlig sorg och saknad.
Men det är ju bara vad jag tycker. Kvällstidningsjurist kommer jag aldrig bli, jag kan inte försvara deras val av nyheter.

Please don't

Huvudvärk. Ont i halsen. Hängig. Förkylning? Nej, tack.

Jag kan inte se något fel på att det är måndag

För cirka en halvtimme sedan kom jag hem från skolan och en sväng via det kära shoppingstråket; Drottninggatan. I skolan gick vi igenom fordrings- och sakrätt, vilket vår duktiga lärare Jonny Flodin faktiskt fick intressant. Härligt! Sedan lämnade han ut våra rättsfallskoncentrat och det gick bra för mig, jag är nöjd! Efter det blev jag kvar och gjorde en skoluppgift tillsammans med Erik och Per. Till slut rundade jag av med en sväng i city. Body Shop, H&M samt Åhléns kan tacka mig för bidragen. Inköpen var en del ljuvliga hudprodukter från Body Shop, fem par strumpbyxor och ett par trosor från H&M samt hårfärg och läppfett från Åhléns. Jag är mycket nöjd med vad jag fann.

Maaaat

Köttfärslimpan är i ugnen. Jag är hungrig. Jag längtar tills köttfärslimpan är utanför ugnen. Mmmm!

En helt ny dag

I natt vid halv två var Adam hemma, då hade han rest från festen i Uppsala. Just nu ligger han fortfarande och sover, men jag tror att jag ska väcka honom snart - så att dygnsrytmen inte blir helt åt skogen inför kommande vecka. Nu: kaffe.

När man kan vara för sig själv för en stund

Ikväll har jag haft en skön kväll bara för mig själv, vilket nog är bra att ha ibland. För hur mycket jag än älskar Adam, så kan jag inte förneka att det är skönt att ibland kunna välja att spendera timmarna exakt hur man vill. Vi bor ju som sagt på 23 kvm och om Adam pluggar, så kan jag inte kolla på min favoritserie på TVn, för då får han inte ro att plugga. Det här måste jag så klart respektera, eftersom jag själv blir galen om jag inte får plugga ostört. Så ikväll har jag druckit två glas vitt vin, läst många kapitel i På slaget tolv av Nora Roberts (riktigt bra!), kollat på det nyutkomna dubbelavsnittet från säsgon 6 av Grey's Anatomy och lyssnat på Lars Winnerbäck.

Nu ska jag diska upp lite här hemma och sedan tror jag att benen behöver epilatas. Det är ändå ingen idé att jag försöker gå och lägga mig, innan Adam är hemma får jag ingen sömn (visst är jag löjlig?).

Recension: Flickan som lekte med elden

Jaha, jag utlovade en recension på Flickan som lekte med elden. Den andra filmen baserad på Stieg Larssons trilogi om tidningen Millenium och dess spektakulära temanummer. I den andra filmen är huvudhandlingen trafficking, vilket ska publiceras i följande nummer av Millenium. Samtidigt skjuts frilansaren som stod bakom det mesta materialet inför publiceringen och hans fru som stod på randen till att doktorera med ett arbete om trafficking. Märkligt nog (för i filmen ter det sig lite märkligt) dödas även advokat Bjurman, förmyndare och förvaltare åt en av huvudpersonerna; Lisbeth Salander. Allt pekar på att det är Lisbeth som är förövaren och inom polisen finns det även en vilja att peka ut Lisbeth (detta framkommer inte så väl i filmen). Så klart är Lisbeth oskyldig, men eftersom hon är som hon är och lever (har levt) ett sådant liv som hon har så träder hon inte fram. Storyn trappas upp och Mikael Blomkvist, filmens andra huvudperson, bedriver privatspaning för att bevisa att Lisbeth är oskyldig. Det hela slutar, så klart, lyckligt.

Jag tycker att filmen tappar bort väldigt mycket av den grundläggande storyn som finns i boken. Istället ersätter man det här med brutalt och naket våld (som i filmen kan tyckas lite väl oprovocerat, igen: i boken är det bättre beskrivet). Icke förvånande slänger producenten även in en het lesbisk sexscen, som i mina ögon enbart fanns med för att sex säljer. Den spänning som byggs upp i boken när man hela tiden kan ana att Mikael Blomkvist är något stort och farligt på spåren saknas i filmen. Faktum är att de ovannämnda morden är kopplade till en av svenska statens säkerhetspolis hemligaste fall. I filmen pratar f.d. poliser och advokater bredvid mun lite för enkelt. Jag saknade helt klart spänningen som fanns i boken och som kittlade ens intresse genom att man hela tiden kände att "man" var något stort på spåren.

Av mig får filmen enbart två J av fem möjliga.
JJJJJ

Skön lördag

Idag är det en skön lördag. Jag känner mig relativt utvilad, men är lite seg för jag tror att jag eventuellt har en förkylning på gång. Dock har jag inga planer för idag. Jag och Adam har bestämt att han åker till Uppsala på fest hos och med hans klasskompisar, medan jag stannar hemma och kollar på film eller något. Jag ska även försöka plugga lite idag, borde inte vara någon omöjlighet.
Senare idag ska jag uppdatera med en liten recension av Flickan som lekte med elden. Men nu ska jag plocka undan frukosten!

Äntligen morgon

Igår när jag kom hem från skolan var klockan runt halv tio. Då var jag trött, men behövde varva ner innan jag kunde somna. Så jag somnade för sent, vilket i sin tur resulterade i att jag var trött när jag vaknade. Vilken ond cirkel! Men jag hoppas att jag ska orka med idag, har föreläsning om EU (som jag sagt tusen gånger) idag och sedan arbete med min PM-grupp. Ikväll blir det eventuellt bio, Flickan som lekte med elden.
Nu ska jag hinka i mig kaffe för att vakna till.

Nu blire skola

Idag blir det skola från 13-15 och sedan från 17-21. Jag kommer inte åka hem mellan lektionerna, utan satsar nog på att käka middag med kompisar från gruppen och sedan transportera oss vidare till vår lärares kontor (där lektion nummer två hålls). Så det blir en lång dag och jag kommer säkerligen vara trött när jag kommer hem närmare 22 ikväll. Imorgon gäller det att stiga upp och ha föreläsning om EU mellan 10-12 och efter lunchen ska min PM-grupp sitta och försöka åstadkomma något. Sedan tänker jag ta helg.

Nu får jag läsa det roligaste

Nu har jag läst klart om processrätt (inför lektionen imorgon) och ska precis påbörja de kapitel som berör internationell rätt (mitt favoritområde!), vilket föreläsningen på fredag ska handla om. Sedan ska jag göra lite frågor och läsa på inför vårt PM-arbete på fredag. Kontrasten är stor, första halvan av veckan var skolarbetet väldigt litet och sista halvan av skolveckan blir i sin tur väldigt intensiv med flera lektioner och föreläsningar. Roligt!

Tack för rånet!

Vad bra att det har skett ett stort och spektakulärt rån i Stockholm. För nu är Aftonbladet och Expressen fokuserade på att vara först med att visa suddiga bilder som eventuellt kan föreställa en krossad glasruta. Istället för att toppa med nyheten om mannen som eventuellt dödade sin flickvän. För jag tycker att det är riktigt vidrigt hur (kvälls)tidningarna gottar sig i att det har skett ett fruktansvärt mord som dessutom slås upp ännu större för att det troligen har skett mellan två som förväntades älska varandra. Jag tycker att det är hemskt hur namn, bilder och ord-för-ord citat läggs upp för allmänheten att beskåda. Oavsett om han är skyldig eller inte, så av hänsyn till den döda kvinnan med familj och andra anhöriga, bör man inte gotta sig i andras olycka. Det är inte schysst.

Tacka vet jag ett rån där ingen enskild person hängs ut i media (än så länge).

Tvätterskan

Ni kan kalla mig för tvätterskan. Två maskiner till ska startas om cirka 10 minuter.

Varför finns det så mycket att tvätta?

Den ena torktumlaren var inte med oss idag. Så vi fick helt enkelt trycka in massor i den andra, vilket kommer resultera i inte-helt-torr tvätt. Och resten hängde vi i torkskåpen som nu är överfulla, vilket kommer resultera i inte-helt-torr tvätt. Dessutom måste jag ha något fel, för jag bokade två tvättmaskiner imorgon klockan 10. För det första är jag "ledig" och väljer en tid som är tidigt på morgonen. Och för det andra tvättar jag frivilligt två dagar i rad. Men så är det när man har handdukar, sängkläder, svarta kläder (TVÅ maskiner!!), vita kläder och röda/rosa kläder.
Jaa, alltså om jag glömt skriva det så håller vi på och tvättar just nu. Ifall ni inte förstod det redan.

Jag förstår inte

Jag förstår att hemmafruar/-män har fullt upp, för det finns alltid något att göra i hemmet (och det här säger jag trots att vi enbart bor på 23 kvm). Det jag däremot inte förstår är heltidsarbetande ensamstående med barn som ändå hinner med allt. Hur är det möjligt?

Viktiga datum!

Gossip Girl - säsong 3 har redan börjat
House - säsong 6 börjar 21 september (IDAG!)
Grey's Anatomy - säsong 6 börjar 24 september
Desperate Housewives - säsong 6 börjar 27 september

Älskade, hatade serier

Nu har jag nyligen kollat klart på det första avsnittet från säsong 3 av Gossip Girl och jag måste säga att det avsnittet höll en mycket högre standard än vad något av avsnitten i säsgon 2 gjorde. Bra jobbat! Dessutom var det spännande och lockande, så där så att man garanterat kommer kolla på nästa avsnitt. Äntligen är hösten igång med alla nystarter av serier. Underbart!
P.S. Vet ni vilken serie som visar första avsnittet från säsong 6 idag?

Pest eller kolera

Idag har jag haft träff med min PM-grupp. Jag tycker vi kom ganska långt i spånandet och tills nästa träff (på fredag) ska vi alla läsa olika rättsfall samt förarbeten som är tillämpliga analogt. Känns nog som att det kommer gå bra!
Sedan jag kom hem har jag suttit och våndas över än det ena än det andra som behöver göras. Kylskåpet börjar eka tomt igen, disken fyllde hela diskhon och myskläder ligger slängda överallt (okej, jag överdriver väl ganska mycket på alla fronter - men det känns som att i proportion till att jag städade igår och vi enbart bor två personer här så är arbetsbördan mycket stor). Nu har jag diskat och plockat undan en del saker. Snart ska jag gå ner och boka tvättid och eventuellt, eventuellt, eventuellt tänker jag gå och handla. Men jag tvivlar. Som sagt sov jag väldigt dåligt i natt och kylskåpet är inte så tomt att vi får svälta ännu, så det är okej att inte handla idag. Eller hur? Dessutom hade Adam lovat att det är hans tur att gå och handla, men så går han och skadar sig. Typiskt!

Sömnlös

God morgon! I natt har jag sovit fruktansvärt dåligt. Jag vet inte vad det är som har hållit mig vaken, men jag har vridit och vänt på mig hela natten. Jag slumrade till ibland, men enbart för att strax vakna upp igen. Egentligen somnade jag på riktigt först lite över sju. Gissa när väckarklockan ringde? 07.45. Det blev inte mycket sömn för mig. Jag ska dock klara av att åka till skolan och skriva PM tillsammans med min grupp. Vem som kom på den dumma idén att börja redan 9.30 vet jag inte, men det var inte jag (jag röstade på 11.00).

Söndagspyssel

Nu har jag plockat ögonbrynen, lagt ansiktsmask, klippt naglar, tagit bort nagellack, duschat och lagt hårinpackning. Jag känner mig otroligt mycket fräschare än tidigare idag (jag hade inte duschat sedan före festen i fredags och jag hade städat mig helt svettig). Så nu sitter jag och Adam här i mysmörker med enbart ett levande ljus på. Det levande ljuset är förövrigt ett doftljus från Åhléns som doftar jasmin och citrus. Jag tror faktiskt aldrig att jag har känt någon fräschare och bättre doft!

För en liten stund sedan låg jag på sängen och påbörjade boken På slaget tolv av Nora Roberts. Jag har bara hunnit läsa 25 sidor, men har redan märkt flera stav-/skrivfel. Lite tråkigt att dra ner berättelsen med dåligt språk. Nåja, jag hoppas på att det blir bättre - för boken verkar väldigt spännande!

Underbart

Det är inte bara på Åland som jag bor nära en underbar strandpromenad. Här i Stockholm har jag också lyckats bosätta mig bredvid en härlig promenadväg som följer vattnet hela vägen. När solen strålar, som idag, då kan man inte önska sig mycket mera.
Bild tagen för en halvtimme sedan i Hammarby Sjöstad.

Jag är snäll

Jag valde att vara snäll mot stackars skadade Adam. Så jag tog en (till) kopp kaffe och läste senaste Chic (ja, mamma, jag har köpt den som lösnummer. Fanny och Frida får ta över min prenumeration hemma, eftersom Allers Förlag ALDRIG svarar på mitt mail). Drygt en timme senare vaknade Adam till liv och jag tvingade upp honom ur sängen genom att ta bort alla sängkläder. Nu har jag dammsugit, torkat golvet (på utvalda ställen) och bäddat rent. Kvar står tomflaskorna och soporna i hallen, vilket jag strax ska ta hand om. Eventuellt går jag och handlar mat idag, och då kan jag passa på att panta de flaskor och burkar som är belagda med pant.

Att vara elak eller att inte vara elak

Adam ligger fortfarande och sover och jag är fruktansvärt pigg och känner hur det spritter i mina städnerver. Är det allt för elakt att slita fram dammsugaren och helt kallt börja dammsuga? Kom ihåg att vi har en liten, liten lägenhet. Så Adam vaknar garanterat av detta. Eller ska jag väcka honom med en puss och sedan vänta tills han släpat sig upp ur sängen? Svårt val.

På akuten hamnade vi

Ja, det blev en rolig kväll. Dock började vi den här dagen med en sväng till Nacka närsjukhus. Adam föll av en cykel i natt (ja, han var onykter) och slog i axeln. Han var nästan säker på att nyckelbenet var av, men enligt röntgenbilderna är alla benbitar hela och på plats. Men stackars Adam har väldigt ont ändå, i mina ögon har han mer ont än vad en muskelskada skulle kunna göra. Nåja, det återstår att se hur det känns om några dagar för honom.
Så som ni förstår blev det ingen volleyturnering för mig idag. Jag valde att supportra Adam under alla långa timmar på sjukhuset. Resterande del av dagen har jag försökt bli av med huvudvärken (för lite sömn, för mycket vin och inget morgonkaffe är en dålig kombination). Nu har jag nyss diskat upp alla glas och försöker återställa ordningen i lägenheten. Adam den rackaren ligger på sängen och tittar på när jag städar, eftersom det inte är lätt att hålla på med sådant när man har ont i axeln. Fuskigt! Jag bröt min tumnagel väldigt långt ner för en stund sedan, men Adam sa att det inte var giltig orsak att slippa städandet...

Goder afton

Snart kommer Adams kompisar hit, roligt roligt! Då blir det att dricka öl, vin och vad allt huset kan tänkas bjuda på (vodka, minttu, leijona, ouzo). Eller okej, det blir väl en ganska lugn kväll ändå. Jag ska ju som sagt vara volleybollspelande nunna imorgon förmiddag. Och nunnor är väl aldrig bakis? Haha.
Ha en bra kväll allihopa (det tänker jag ha)!

Nunna utan krage!

Jag köpte en huva och krage för att se ut som en nunna imorgon. Men nu märkte jag att kragen saknas!! Fasiken, är det värt att åka tillbaka (tar ca 20 minuter enkel väg)? Eller ska jag bara strunta i kragen och enbart ha huvudbonaden? Faktiskt lite irriterande.

Fredagen

Nu åkte Adam iväg till skolan och jag sitter här med en halvt undanplockad frukost framför mig. Dagens planer är att åka in till city och hitta maskeradkläder på Buttericks (förslag på andra ställen med utklädningskläder?) samt köpa förvaringslådor som även fungerar som sittplats (finns bl.a. på Åhléns). Efter det ska jag städa lite här i lägenheten och eventuellt hinna läsa några sidor processrätt. Ikväll kommer några av Adams klasskompisar hit på förfest/inflyttningsfest/födelsedagsfest (därav tvånget att köpa förvaringslådor som fungerar som sittplats och städandet).

Jag ska dock ta det ganska lungt ikväll, eftersom det imorgon är proppdagen! (Volleyboll med tema och middag, d.v.s. fest, på kvällen.)

Vilken torsdag

Resultatet av dagen? Absolut ingenting. Jag har tagit det så lugnt att jag inte vet när jag senast varit så här slö. Skönt!

Konsten att göra ingenting

Jag måste erkänna att jag idag inte har gjort något alls. Jag steg upp, åt frukost, satt framför datorn (länge) och lade mig sedan i sängen och läste igen. Nu har jag nyss ätit lunch och funderar på om jag ens ska klä på mig idag. Det skulle vara väldigt frestande att bara slappa hela dagen. Jag tror att jag ska göra det. Och imorgon är det full fart som gäller istället!

NU...

...ska jag börja plugga.

Dagens planer (?)

Dagens planer är att möta Agneta klockan 10.45 för att få Adams nya mobiltelefon samt hans externa hårddisk (ny mobiltelefon fick han i födelsedagspresent, men den hann inte komma med posten före helgen och hans externa hårddisks strömkabel gav upp, tydligen något vanligt förekommande fel på den modellen, så han har nu fått en ny på garantin, tror jag). Sedan åker jag hem och pluggar, pluggar, pluggar. Eventuellt åker jag till skolan klockan 15 på en föreläsning, men det är någon form av biblioteksintroduktion, så jag känner mig inte helt pepp. Ikväll blir det nog en del plugg och kolla på idol. Spännande va?

Allt man kan önska sig

Just nu sitter jag och surfar runt och suktar efter än det ena än det andra. Det började med att jag kollade på minilaptops (Dell har en potentiell kandidat, skulle vara perfekt med en i samma färg som min "stora" laptop). Sedan surfade jag vidare och kollade lägenheter (vill egentligen inte alls flytta, men jag har fått en hang-up på lägenheter med badkar). Däremellan försökte jag koncentrera mig på Idol, men utan någon vidare framgång. Nu senast läste jag på om SATS Sickla, träningscenter här i närheten. Jag är sugen på att börja träna igen och vill hitta ett passligt gym, kan dock inte bestämma mig (det finns åtminstone tre gym precis runt knuten här, plus gymmet i skolan). Så fort jag hade klickat in mig här på bloggen kom jag på att jag är i behov av en ny, bra, ansiktsmask. Storstadsluften och livsstilsförändringen (flytta hemifrån) har inneburit att min hy strejkar.
Nåja, nu ska jag surfa vidare. Vi hörs!

Sedan tog det stopp

Sedan när A väl kom hem så var jag så glad för att få umgås med honom att jag totalt glömde kameran och allt vad dokumentera händelsen innebär. Förlåt. Inte för att det ändå är så spännande för er att se bilder på oss när vi sitter och äter och dricker vin. Så det så.
Nu ska jag strax iväg till skolan, har fyra timmar lektion nu på för-/eftermiddagen. Efter det känner jag att en rask promenad är på sin plats, all mat igår ligger (fortfarande) som en klump i magen. Pust!

Adam 20 år (fortsättning)!

Den spännande kampen mellan ugnen och grytlappen slutade ett-noll till förstnämnda.
Snart kommer älskling hem från skolan. Då blir det middag!

Adam 20 år!

Just nu håller jag på och förbereder inför lite födelsedagsfirande ikväll. Det blir mysmiddag och bara-vara-kväll för att fira Adams födelsedag. Givetvis står jag för allt köksarbete!
Väääldigt välfyllt kylskåp (i alla fall jämfört med hur det brukar se ut). Här inne gömmer sig nu en massa smarrig mat och ost och vin och hela köret!
En hel hög med presenter väntar på honom när han kommer hem!
Pajen ligger och myser i värmen i vår (nyinköpta) ugn. Diverse olika bär och smuldeg är vad pajen innehåller. Efter middagen ska den intas tillsammans med äkta vanlijglass. Kan det bli bättre?
Mera bilder kommer senare/imorgon. Åh vad jag älskar att fixa och ordna för någon annan! (Att jag älskar personen som jag älskar att fixa och ordna för hör väl inte till saken?)

Hjärta

Denna kappa kommer troligen bli min höstkappa. Åtminstone kan jag inte släppa tankarna på den, och då måste det ju betyda att jag borde ha den i min ägo. (Från Monki, 1000 sek.)

Det blir bättre

Huvudvärken börjar släppa helt nu. Skönt! Det är jobbigt att åka buss och båt redan utan att ha huvudvärk, så jag är glad att slippa det i alla fall. Idag kom ett nytt bankkort på posten och om några dagar borde jag även ha fått min bankkod. Haha, märklig känsla det här att inte ha tillgång till sina egna pengar.
Nu har jag och A städat i lägenheten, så att den är snygg ifall Jenny och Mika kommer här via på måndagmorgon innan de ska vidare till Arlanda. Dessutom har jag köpt en ny blomma (den gamla gick en hård död till mötes), så lägenheten känns riktigt mysig.

Hemmadag

Imorse när jag vaknade hade jag en grym huvudvärk, troligen på grund av allt kaos senaste två dagarna. Jag är inte gjord för att leva oorganiserat. Så jag valde att skippa föreläsningen idag (handlade ändå bara om etik i jurdiken, vilket inte är speciellt relevant till tentan). Nu har jag (äntligen) plastat in mina skolböcker, så att de hålls fina under studietiden. Snart ska jag packa ihop lite saker att ta med när jag och A åker till Åland över helgen. Men det blir om en stund, allt går lite långsammare när huvudet värker.

Ingen ordning på mig, inte

Och idag glömde jag nycklarna hemma, så jag fick fördriva tiden på stan tills A kom från skolan vid 19-tiden. Som tur var hade jag ändå bestämt att umgås med syster tills hennes buss kom (17.45) så det gick ganska bra.
Nu ska jag försöka få ordning på mig själv igen!

Vilken kaotisk kväll

Den här dagen har inte riktigt varit på A:s och min sida, eller den här kvällen egentligen. Först fick A ett mess om att hans (efterlängtade) skolböcker fanns att hämtas på utlämninsstället. Han cyklar dit och då har paketet försvunnit, utan att de på utlämningsstället kunde ge någon förklaring. När A kommer tillbaka hem är han svettig (cyklat fort) och slänger sig på sängen för att vila lite. Under tiden kollar jag när Saltsjöbanan går nästa gång, så A kan åka iväg och plugga/festa med kompisarna. Den går några minuter senare och A rusar iväg. Några minuter senare märker jag att han har sitt SLkort hemma, vilket betyder att han måste betala för varje etapp han åker ikväll. Sedan går jag till köpkvarteret och köper A:s födelsedagspresent. När jag ska betala säger maskinen två gånger att jag slagit fel kod, så jag får skriva under på kvittot istället. Jag är bombsäker på att det är rätt kod, och tänker att det är butikens maskin som är knäpp. Så jag går till bankautomaten och ska kontrollera saken. På skärmen visar sig meddelandet "Fel kod igen. Automaten behåller kortet. Kontakta din bank." Så jag går hem igen, fortfarande säker på att jag har slagit rätt kod och kontrollerar på lappen jag har hemma. Gissa vad, jag hade slagit fel kod. Så jag ringer till SEB:s kundtjänst och säger mitt personnummer fel när hon frågar (hon trodde nog att jag var väldigt virrig). Slutligen får jag besked att ett nytt kort och en ny kod kommer på posten om några dagar. Jag ringer A och får låna pengar (som han som tur är har liggandes hemma!) och fortsätter min födelsedagspresent-shopping på stan. När jag kommer hem är jag trött och svettig och ska ta kallt vatten ur kylskåpet. Som står öppet!! I alla brådska när A skulle iväg blev tydligen aldrig kylskåpet stängt. Ojoj, vad allt kan köra ihop sig mitt i allt. Förhoppningsvis har vi nu haft våra små missöden för den närmsta tiden, och så kan vi fortsätta i vårt organiserade och problemfria liv. Haha.

Mera prat om rättsfallskoncentratet...

Nu har jag skrivit rättsfallskoncentratet och det känns lite osäkert. Jag är nöjd med det jag har skrivit, men jag undrar om det är för kort - det vill säga om jag har varit för snäv i avgränsningen och om jag i så fall har lyckats pricka in det allra, allra viktigaste för rättsfrågan. Jag hoppas på det! Vore ju roligt att få ett poäng tillgodo till tentan. Men om jag inte får det så är det inte hela världen, första gången man gör en viss typ av uppgift kan man inte förväntas göra den hundra procent korrekt. Nåja, jag får försöka förlita mig på att den är bra som den är!

Cravings

Jag har ett så enormt shoppingsug just nu. Jag vill unna mig några nya höstklänningar (härliga murriga färger med färgglada detaljer), nya vippiga kjolar (höstvarianterna av sommarkjolarna; mörkcerise, mörkblå, mörkröd, grå), blusar och (så klart) en ny höstjacka (rutigt mönster, i blå-grå-gröna toner). Dessutom skulle jag verkligen, verkligen "behöva" ett par mockastövletter. Varför måste jag vara studerande och därigenom ha en studentekonomi? Kvällsjobb, någon?

Ny dag

Igår fick jag och A besök av A:s kusin Sandra och hennes pojkvän Marcus, det var riktigt trevligt! Dock försvann en del pluggtid som jag måste ta igen idag. Imorgon ska vi lämna in ett rättsfallskoncentrat, vilket visserligen inte ska vara långt (max en A4) men som trots det kräver att man läser igenom tre rättsfall, väljer ett och sedan sammanfattar det på ett relevant och bra sätt (med andra ord, sammanfattar det på rätt sätt enligt läraren).
Dessutom har vi som vanligt en del material att läsa/gå igenom innan lektionen på torsdag och sedan till föreläsningen på fredag ska vi helst ha läst en hel bok... (Vilket jag nog inte tänker göra, för det handlar om etiken i juridiken och jag hoppas att jag redan har det etiska tänket i ryggraden.)
Idag måste jag även köpa födelsedagspresent till A, men jag vet fortfarande inte vad jag ska köpa. Jag hade tänkt köpa en höst-/viinterjacka, men det beställde han själv från nätet för någon dag sedan. Typiskt!

God morgon

Nu sitter jag här (igen) och sörplar i mig mitt morgonkaffe. Snart dags för skolan i fyra timmar, sedan hem och plugga. Ikväll kommer troligen Sandra och Marcus hit (A:s kusin med pojkvän), roligt!

The day of today

Dagen har alltså gått åt till att plugga, fila fötterna, handla, färdigställa examenstackkorten, äta middag, kolla ett avsnitt Bones och nu ska jag fortsätta där jag började; med att plugga. Eller plugga och plugga, jag ska sätta in flikar i lagboken som visar var olika lagar börjar (lättare att slå i den sen). Och så ska jag läsa klart en kommentar angående ett rättsfall. Sedan borde jag läsa tre stycken rättsfall, för att kunna välja ut ett av dem att sammanfatta i ett rättsfallskoncentrat.
Sedan tänker jag krypa ner under täcker och läsa Glamour, lyx!

En defekt som är negativ för min ekonomi

Alltså, jag var nyss och handlade mat. Inköpslistan var så kort att den knappt existerade. Men utan att jag egentligen har en aning om vad som hände, så landade slutsumman på 263,70 sek. Jag besitter någon (genetisk?) defekt som gör att slutsumman på kvitton alltid är högre än tänkt. Kan det vara så att jag skickar ut elektroniska signaler som stör kassaapparaten som i sin tur hämnas med att slå in priset dubbelt? Så måste det vara!
(Okej, jag vet att jag köpte Glamour och några snygga pennor att skriva på examenstackkorten med = 100 sek.)

Facebook

För tillfället sitter jag och laddar upp bilder på Facebook (helt otroligt, jag som egentligen är emot att publicera bilder på den sidan). Bilderna jag laddar upp är faktiskt från vår aktivitetsdag i fredags, och bilderna hamnar på vår slutna grupps sida. Så alla JIKare från grupp 2 kan gå in och kolla på hur roligt vi hade det!

Vilken helg!

Pust, nu har jag några sekunder över! Fast, egentligen borde jag fortfarande fixa i lägenheten. Det är helt otroligt vad man kan fixa och ändra och inreda mycket i en liten, liten lägenhet. Jag är helt slut (om det beror på tre dagar med fester eller om det beror på lägenhetsfixet vet jag inte).

Morgonupdate

Nu är jag helt klar och redo att åka till skolan. Men då jag har några minuter över hinner jag blogga en sväng också. Dagens planer är skola 9-13, sedan hem och äta och eventuellt plugga lite. Klockan 17 har vi samling för att få information av våra faddrar och sedan är det pub på kvällen. Tror dock inte att kvällen blir speciellt sen för min del, ska försöka gå på föreläsning imorgon klockan 8 så en sen kväll är inte det bästa.
Nåja, jag hade inte så mycket mera att säga. Nu ska jag kasta upp handväskan på ena axeln och tygpåsen med lagboken och två skolböcker på andra axeln. Sedan är jag redo för dagens styrketräningspass (bära sakerna till och från skolan).

Mycket att göra när man har ett hushåll att sköta

Pust, nu har vi tvättat och tumlat två maskiner (svart och vitt). En maskin handdukar och en maskin sängkläder är tvättade och torktumlas i skrivande stund. Fy fasiken va jobbigt det är! Och dessutom har jag inte hunnit läsa allt som vi helst ska ha läst till nästa lektion (imorgon klockan 9). Bara att läsa energiskt nu och sedan, eventuellt, läsa imorgon innan skolan.
Dessutom skulle jag behöva sy några klädesplagg som inte ser allt för rolig ut just nu.

Nyckelord: cykelpump

Jag har fortfarande inte visat bilder på mina inköp från i måndags. Dåligt av mig (speciellt eftersom jag tycker att jag gjorde kanonbra fynd)! Jag ska verkligen försöka ta bild på grejerna så fort jag använder dem. Jag tycker i alla fall att det är så mycket roligare att titta på bilder på kläder/skor när det finns en människa med på bilden och bär upp kläderna/sakerna på ett bra sätt. (Det är alltså det jag ska försöka lyckas med, bära upp kläderna/sakern på ett bra sätt.)
Nu ska jag dock cykla till affären för att handla mat och så behöver jag en cykelpump. Ha det bra!
(Googlade "cykelpump" för att hitta någon beskrivande bild, och såg då att det finns cykelpumpar utmonterade på diverse ställen i Stockholms stad. Den närmsta ligger inte allt för långt härifrån. Frågan är då om jag ska köpa en cykelpump, så att man har en liksom, eller om jag ska cykla dit och fylla däcken?)

Kom igen Julia!

Idag har jag verkligen inte självdisciplinen med mig. Därför måste jag ta mig i kragen och tvångsläsa. Måste. Nu.

Sjusovare

Imorse steg A upp kvart i sju och jag kände direkt att det inte fanns en chans att jag skulle orka stiga upp och äta frukost med honom. Sedan vaknade jag till lite före halv åtta (A var fortfarande hemma och jag sa åt honom att han hade bråttom till Saltsjöbanan). Nästa gång jag vaknade var klockan åtta, fortfarande för tidigt för att stiga upp. Följande gång jag slog upp ögonen var klockan nio och jag bestämde mig för att stiga upp. Nästa gång jag kollade på klockan var den tio och nu till och med satte jag mig upp i sängen för att inte somna om. När jag vaknade klockan elva tvingade jag mig själv upp ur sängen. Det är ju meningen att jag ska plugga idag, inte sova!

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Kvällen hade jag och A tänkt spendera på diverse pubar runt KTH. När vi kom fram märkte vi dock att det endast var tillgängligt för studerande på KTH (så A var välkommen) och för "nollor" (förstaårsstuderande på KTH). Jag skulle alltså inte ha kommit in, trist! Så vi åkte hem igen och märkte att vi hade fått en hel drös med post. Äntligen surfar jag nu på vårt eget bredband, jag fick förfrågan om att vara brudtärna på min kusins bröllop nästa sommar och flera medlemskort som jag har beställt trillade in. Koden till mitt svenska bankkort kom med posten idag, den också. Så vi har alltså haft fullt upp ändå ikväll.
Nu blir det kvällsmat innan läggdags, A börjar 8 imorgon (medan jag har självstudier igen).

Skolprat

Nu har det gått några timmar sedan senaste inlägget och jag lät faktiskt bli att krypa tillbaka ner i sängen. Istället bestämde jag mig för att en gång för alla reda ut hur vårt schema riktigt ser ut. Eftersom jag igår köpte en ny kalender (större än den gamla) så hade jag även en orsak att sitta och skriva in kommande händelser. Nu i efterhand känns det skönt att ha förstått hela schemat. Det är lite oordning nu i början, eftersom vi läser JIK:en (Juridisk IntroduktionsKurs) och JI (Juridisk Informationssökning) samtidigt som vi har introduktionsaktiviteter med våra faddrar och några föreläsningar inom Mångfald - Studieteknik. På våra inloggningar där schemat finns är inte introduktionsaktiviteterna med och på Juridicums hemsida är Mångfald - Studieteknik en del av JIK:en och på schemat från våran lärare är Mångfald - Studieteknik inte med (trots att schemat gäller för hela JIK:en). Visst förstår ni nu att det tog ett tag att förstå allting?
Igår fick jag även mina skolböcker (alla utom två), så idag ska jag ta igen det jag borde ha läst tills senaste gruppundervisningen. I morgon planerar jag att läsa det som hör till gruppundervisningen på torsdag.

Självstudiedag

God morgon! Här sitter jag och har redan ätit frukost, även fast jag har självstudier idag och i princip kan sova hur länge jag vill. Men eftersom jag vill leka snäll flickvän så stiger jag upp tillsammans med A. Känner dock att en liten stund till i sängen skulle göra gott, lägger mig kanske och läser en liten stund. I kväll är det pubrunda på KTH, och troligen kommer A och jag gå dit en sväng. På torsdag har vi jurister fadderpub och på fredag är det aktivitetsdag. På lördag är det coctailparty på Juristernas hus, men eftersom jag och A redan bestämt oss för att gå på tre rätters middag på KTH så blir det inget coctailparty. Mer party här i Sthlm än jag vågat hoppas på!