Söndag

Idag blev det tidig uppstigning för att ta ut hunden på en runda, redan tjugo före åtta stod jag utanför dörren. Nu har vi ätit frukost, jag har kollat alla bloggar och facebook redan. Känns som att man är otroligt mycket mera tidseffektiv bara för att man stiger upp lite tidigare. Nu ska jag hoppa in i duschen och därefter blir det att läsa lite tryckfrihet- och yttrandefrihet. Ikväll kommer familjen hem! Ska bli kul att träffa dem, har inte varit hemma sedan jullovet så.

Lördag

Nyss hemkommen från frissan. Det blev att kapa topparna och ta bort det slitna, vilket var några centimeter. Håret känns så otroligt mycket lättare nu. Även om det är trist med lite kortare hår igen (håller alltså på att odla det långt), så är jag nöjd med att kunna dra fingrarna igenom håret utan att fastna. Haha.
-
Nu ska jag fixa med lite saker här hemma. Bland annat fixa med familjens datorer, slå in paket och ta mina mått för att sedan skicka dem till kusin Hannah som ska gifta sig i sommar - och jag (plus kusinerna plus Hannahs kompis) ska vara brudtärnor! Det ska bli så roligt!

Lite hockey så här på fredagskvällen

Vi kan väl säga så här; svenskarnas kaxiga uttalanden angående att finnarna skulle vara så dåliga fick direkt moteffekt när Finland gick till semi och inte Sverige. Men då började finnarna uttala sig kaxigt om sin överlägsenhet och nu ångrar de nog sig lite. Efter drygt 12 minuter hade USA gjort 6 mål på Finland. Då kan man inte ens påstå att man är ett bra lag (från Finlands sida alltså, USA däremot är väldigt bra).

Muffins, massor av muffins!

Aftonbladet har en kampanj nu under flera veckor, där man får köpa en receptbok relativt billigt om man köper tidningen. Den här veckan har det varit receptboken Muffins, vilken jag kände att jag verkligen ville ha. Sagt och gjort, jag köpte den och när jag bläddrade igenom den ångrade jag definitivt inte mitt köp. Underbara, och enkla, recept på alla möjliga sorters muffins - så väl matmuffins som cupcakes! Någon gång när jag får tid ska jag börja testa mig igenom flera av recepten. Kul med inspiration (även om muffins inte direkt är det nyttigaste på denna jord)!

Spännande hemmaliv, eller så inte.

Nu sitter vi här på Åland, jag och Adam, med varsin dator framför oss. Haha, roligt par vi är. Gårdagen gick som sagt till stor del åt att resa och när vi kom hem kastade vi oss upp på garagetaket och började skotta snö. Och vi skottade. Och skottade. Och skottade ytterligare lite till. Sen skottade vi en liten gång på gården åt hunden (hon är för liten för att kunna springa runt i snön). Kvällen blev en myskväll med ost, kex och lite vin.
-
Hittills idag har vi varit ut på promenad med hunden och skottat balkongen. Snart ska vi limma Adams sko (sulan har släppt under halva skon, perfekt i detta snöväder, haha) och sedan åka till mormor och morfar för att skjutsa mormor till flyget. Därefter är vi "hund- och morfarvakt" till söndagskvällen.

Uttråkad.

Jag känner att jag börjar ha fått ordning på allting nu innan vi ska åka till Åland. Även fast vi inte är speciellt länge på Åland, så blir vi ändå borta 6 dagar hemifrån. För både torsdagen (imorgon) och tisdagen går åt till att resa. Hur kan det egentligen gå åt en "hel" dag för att åka från Stockholm till Åland? Det känns helt sjukt. Men vi startar tjugo över nio imorgon bitti och sätter foten i hemmet på Åland senast klockan 16:00. Nåja, nu ska jag plocka ihop neccessären och packa min ryggsäck. Ja, tro det eller ej, men jag kommer ha ryggsäcken istället för en handväska. Jag är helt ryggsäcksfrälst. Det är helt underbart att slippa bära flera kilo på ena armen och istället fördela det jämnt över ryggen (som är mycket starkare än armen).

Ännu ett lyckat träningspass - lycka!

Dagens träningspass var riktigt lyckat! Dock har jag lite ont i skenbenen just nu, hoppas det inte är på grund av de nya träningsskorna. Men jag sprang - och svettades - på löpbandet samtidigt som Liza Marklunds nya bok Postcard killer lästes upp i mina hörlurar. Mycket bra kombination! Och mycket bra bok - hittills - också! Sedan körde jag överkropp, rygg, mage, lårmuskulaturen och vaderna. Jag körde armövningarna som Sofis mode tipsar om här, den för triceps är grym (om man kör med tillräcklig tyngd)!

Fångad i ögonblicket

Morgonen här har gått åt till att plocka och fixa här hemma, plus att jag låg och läste en stund. Jag läser en otroligt intressant, och politiskt viktig, bok just nu. Gellert Tamas - De apatiska. Den handlar om hur myndigheterna i Sverige behandlar flyktingbarn och -familjer där barnet är apatiskt. Många svenska myndigheter hävdar att det är vanligt att föräldrarna manipulerar sina barn till att spela apatiska, för att få uppehållstillstånd i Sverige. Något som författaren till boken hävdar att inte är en sanning. Intressant!
-
Strax ska jag gå och hämta ut postpaketet och sedan blir det gymmet. Jag är riktigt peppad för hårdträning idag!

Onsdag

Idag är det onsdag. Vilket betyder att vi imorgon den här tiden befinner oss på Cityterminalen, redo för att åka till Åland. Vi kommer vara på Åland från torsdag eftermiddag till måndag eftermiddag alternativt tisdag eftermiddag. Men idag ska jag hinna med det som behöver göras i Stockholm. Det vill säga; gå och gymma, hämta ut ett postpaket, plugga och packa. Vilket jag troligen kommer hinna med hur bra som helst.

Självplågeri

Alltså, vanligtvis försöker jag komma i säng just efter tio på kvällen. Nu ikväll är Adam och jobbar på CL-puben, vilket gör att jag inte har förnuft nog att gå och lägga mig i tid (fråga mig inte varför jag bara är förnuftig när Adam är hemma). Här ligger jag på sängen med datorn i famnen och känner hur ögonen svider av trötthet. Kanske dags att försöka vara lite förnuftig i alla fall. Kanske.

Framtiden

Jag har haft en rätt produktiv dag, men samtidigt rätt trist. Dock har den här tristessen enbart varit positiv, för det gav mig tid till att fundera på framtiden (allt från inkommande helg som kommer spenderas på Åland, till var jag vill leva som pensionär). Jag tror att jag ska söka in till en 30 högskolepoängskurs i kinesiska till hösten. Den kursen går halvtid på kvällar, vilket betyder att den håller på hösten 2010 och våren 2011. För om jag läser den på halvtid så hinner jag gott och väl med juristutbildningen samt träningen. Dessutom tror jag att det kan vara bra att läsa den från och med nästa höst, för då kan jag bygga vidare på kinesiskan under resterande del av juristutbildningen (om jag vill det) och så krockar det inte med ett eventuellt kvällsjobb på någon juristbyrå. Självklart kan det vara bra att söka jobb/praktikplats redan under termin tre och fyra, men jag tror faktiskt inte att man får något jobb då redan. Efter fem, sex terminer börjar det vara aktuellt.
-
Varför just kinesiska då? Kort och gott för att Kina är ett land på framfart. Fatta hur enormt Kina är och hur stor arbets- som handelsmarknad det landet är. Jag tror att Kina kommer vara en betydelsefull aktör på världsmarknaden om några år, och då vill jag stå där med min juristutbildning och mina språkkunskaper i kinesiska. För jag tror att juridik och kinesiska kan bli en oslagbar kombination i framtiden. Det känns rätt i maggropen! Och att arbeta i Kina med att förbättra rättssäkerheten vore ju spännande (dock är detta inget jag ens tror att kommer ske, men tanken är kul!).

Köptips!

Jag älskar doften av det här ljuset. Älskar. Nyss satt jag med näsan nedstucken i det (lugn, ljuset var inte tänt) och bara njöt. Svårslagen doft.
Var du köper det? På Åhléns.
Vad kostar det? 69 futtiga kronor.
Hur länge brinner det? 35 timmar.

Dagens bästa uppfinning!

Det här är en efterlängtad uppfinning! Täcke med ärmar och handskar för att slippa frysa om armarna när man läser i sängen. Dessutom med hål för pekfingret, så att det går att bläddra! Underbart, haha!

Smoothietips!

Jag mixade nyss ihop en riktigt god smoothie till mellanmål.
2 kiwi
1 banan
en skvätt yoghurt i smaken sommarbär
en skvätt "smoothie" (Willys tropiska frukter).

Stipendieansökan

Seminariet idag blev inställt på grund av sjukdom. Trist, jag hade ändå sett fram emot det. Jag tycker att statsrätten är väldigt intressant! Men hittills har jag utnyttjat den vunna tiden på ett bra sätt, nämligen genom att skriva och skicka in en stipendieansökan till Ålandsbanken. Det som skulle göras var att skriva en framtidsvision om det digitala bankkontoret, och jag bara spottade ur mig (enligt mig) fantastiska idéer. Som om jag var värsta entreprenören! Dessutom skulle man beskriva sina studie- och yrkesplaner, vilket jag verkligen gjorde. Jag tappade bort mig själv när tankarna flög iväg i dagdrömmandet. Åh vad jag älskar att tänka på framtiden! Hoppas verkligen att mina storslagna planer också blir verklighet. För jag vet att jag kan och jag vet definitivt att jag vill. Nu är det bara att se till att de kommande betygen är tipptopp. Det kändes lite dumt att bifoga studieintyget där jag har fått BA (näst högsta) i de två kurserna som har varit, och beskriva mina framtidsplaner utgående från att jag - ungefär - är bäst i världen. Det ska bli spännande att se om jag lyckas få ett stipendium eller inte, det skulle vara väldigt roligt om jag fick ett. Men samtidigt vet jag att det finns så många andra duktiga åländska ungdomar, så det är inte konstigt om de väljer några andra!
-
Nu ska jag fortsätta vara effektiv, och beta av några till punkter på min att-göra-lista.

Musklerna skakar

Trots att jag sitter med underarmarna lutade mot bordet känner jag att musklerna skakar av trötthet. Jag är alltså nyligen hemkommen från gymmet. För första gången på ett tag känner jag att jag gav - nästan - allt på träningen. Jag har haft en liten svacka, där allt har genomförts halvdant. Men idag pressade jag mig själv och kan därför nu känna hur musklerna sakta börjar återhämta sig. Härlig känsla! Just i detta ögonblick längtar jag till onsdag, för då ska jag träna igen. Sedan åker vi till Åland på torsdag, men jag ska nog hinna med ett träningspass på söndagen. Det är åtminstone min plan just nu, sedan återstår det att se hur helgen kommer se ut.
-
Nu är det dags för middag, det blir korvsås och makaroner idag. Inte speciellt spännande mat, men det är i alla fall finsk korv så det ska väl gå ner!

Enda intressanta OS-momentet

06:00 väckarklockan tjuter ilsket. En arm slängs ut för att stänga av den och i samma veva plocka upp fjärrkontrollen. TVn sätts på. OS 2010. Ishockey. Sverige mot Finland. 1-0 till Sverige. Frukost på sängen. 2-0 till Sverige. 3-0 till Sverige. Matchen avklarad. Vinst till Sverige. Glädje för mig. Sorg för Adam.

Det är ju bara lite snö

Ja, efter städningen blev det att handla mat och sedan äta mat. Därefter pluggade jag. Så nu är förvaltningsrättsboken utläst. Imorgon kastar jag mig över tryckfrihetsboken och sedan är det mänskliga rättigheter-bokens tur. Känns bra! Något som också känns bra är att inte behöva ta sig till skolan imorgon, för det kommer minst sagt vara problem med trafiken på grund av "snökaoset". SL har till och med gått ut med en rekommendation om att man ska stanna hemma om man kan! Så det är vad jag tänker göra, stanna hemma. Med undantag för ett besök på gymmet, men det kräver inte någon kollektivtrafik så det är nog okej.

Skinande rent

Nu har vi en skinande ren lägenhet. Det "doftar" av rengöringsmedel och alla prylar ligger prydligt på sina respektive platser. Utanför dörren står soppåsarna och väntar på att bli bortslängda, samt två par av mina gamla skor som ska sättas i en container där de samlar användbara skor som går till välgörenhet. Så jag resonerade som så, att två av mina skor (som hade hål under sulan) inte var i tillräckligt bra skick - vilket ledde dem rakt ner i soppåsen. Och två andra par är fortfarande hela och fungerar bra att använda, och sådant som jag kanske är lite petig med kanske någon som har det sämre ställt inte ens märker av? Jag vet inte, men jag hoppas någon blir glad och lite varmare om fötterna i alla fall.
-
Snart är det dags att plugga några timmar!

Dagens skratt

Haha, läste nyss detta på tjuvlyssnat. Hur kan man ens vara så korkad? Hahaha.

Lördagsmorgon

Här sitter jag och häller i mig kaffe i min ensamhet. Det känns väldigt konstigt att inte ha Adam här vid frukosten. För det är klart vi har varit ifrån varandra tidigare, men oftast ser vi ändå till att sova tillsammans - vilket ju innebär att vi äter frukost tillsammans. Nåja, jag har i alla fall sovit riktigt gott - 140 centimeter säng att förfoga över själv! Så småningom ska jag knalla iväg till gymmet, träningen den här veckan har varit under all kritik. Eller, egentligen inte - men det känns så. Jag har varit på gymmet en gång och gått på en rask promenad åtföljd av styrketräning hemma. Senare idag ska jag försöka hinna plugga, jag har tre böcker som jag är halvvägs igenom - och jag önskar att jag ska ha läst klart dem i början av nästa vecka.
-
Äh, vilket ointressant inlägg. Jag ska försöka återkomma med något bättre senare idag!

Fredagskväll

Ikväll är jag gräsänka. Ända tills imorgon. Det känns lite konstigt och jag kommer säkert sova dåligt i natt. Men jag har pysslat med mina nyinköpta skor och ätit middag i lugn och ro. Snart ska jag bänka mig framför tvn och dels kolla på Let's Dance och dels läsa lite olika (gratis!!)tidningar. Skönt sätt att avrunda veckan på!

Äntligen hela och rena skor till mina fötter!

Vita sneakers från DinSko.
Reebok-träningsskor från InterSport.
Svarta pumps av märket Tamaris, från Nilson.
Vinter"kängor" från Nilson.
Och givetvis skoputs och impregneringsspray!

Utmattning

Sex timmar för att få fyra par skor. Pust, nu är jag lite trött. Dags för middag! Bilder och information kommer senare.

Dagen D

Jahapp, idag ska jag alltså köpa de fyra par skorna. Och ingenting mera än så. Jag hade velat komma iväg tidigt, för att slippa den värsta shoppingrusningen. Men det kanske ändå är lugnt, är ju helgen innan lön för svenskarna så. Nu gäller det bara att hålla tummarna för att jag hittar de skorna jag vill ha och att alla skor jag kollat in känns bra i verkliga livet också. Jag kommer vara en lycklig skoägare om några timmar (och framför allt slipper jag ha blöta strumpbyxor i blöta skor!).

God natt.

Nej nu, nu ska jag äntligen kasta min trötta kropp i säng. Jag undrar varför jag är så trött idag? Kanske det är för att jag har tränat lite mindre senaste veckan, än tidigare? Hur som helst, det ska det bli ändring på! Imorgon kväll när jag går och lägger mig ska jag vara trött av all träning, inte av avsaknaden av träning.

Trots att det inte finns några bilder - så är det här ett inlägg som enbart handlar om skor!

På min skofront här hemma är det faktiskt lite kaos just nu. Jag gjorde några billiga skoinköp i höstas, vilket tyvärr också innebar att skorna var i riktigt värdelös kvalitet. Nu har jag inte ett endaste skopar som går att använda i detta vinterlandskap. De skor som jag använder dagligen är för det första inte fodrade, för de andra är de gjorda i syntetiskt läder (sämst kvalitet, ever), för det tredje har det gått hål på såväl häl som tå och för det fjärde är de totalt släta undertill, vilket så klart resulterar i att jag aldrig kan gå ordentligt - utan bara halkar omkring. De skor som jag före det använde som vinterskor har tappat en stor del av "ytan" på klacken, vilket har resulterat i att det läcker in. Dessutom är de om möjligt ännu plattare undertill än skorna jag nämnde ovan. Och så är klacken slutnött. Det tredje paret "vinterskor" är inte fodrade och för små för att ha yllesockor i. Dessutom har de klack och är inte speciellt mönstrade under. Alltså är de egentligen inte vinterskor överhuvudtaget. Så imorgon ska jag köpa ett par boots från Bianco (jag dör om de inte finns inne i någon av butikerna i city).
-
Mina enda festskor som jag kan gå med en hel kväll har tappat färgen. Det vill säga, de är gjorda i syntetiskt läder och nu har den svarta färgen släppt. Dessutom har de skorna såväl simmat i havet som badat i utspilld alkohol. Så imorgon ska jag (eventuellt) köpa ett par nya svarta pumps med träklack från Bianco.
-
Mina träningsskor som jag använder på gymmet införskaffade jag när jag var som aktivast med handbollen. Det vill säga när jag gick i 8:an eller 9:an i högstadiet. Vilket åtminstone är 4 ½ år sedan. Och gummi är en färskvara. Trots att mina skor hade väldigt bra stötdämpning när jag köpte dem, så är de nu helt utan stötdämpning. Att jag dessutom har problem med knäna samt delvis med fötterna (det blev inte helt hundra efter operationerna) gör att jag måste ha stötdämpning i mina träningsskor. Speciellt om jag ska klara av att springa längre och längre sträckor på löpbandet. Så imorgon ska jag köpa ett par nya träningsskor.
-
När jag ska gå ut och promenera eller på annat sätt röra mig utomhus och inte behöver vara snyggt klädd, samt när snön (förhoppningsvis) snart börjar smälta bort, är jag utan skor. Jag har ett par sneakers som är väldigt tunna, de kan jag använda när våren är här. Men jag saknar några skor att använda i övergången mellan vinter och vår samt såklart under hela våren. Så imorgon ska jag köpa ett par sneakers med högre skaft och lite foder.
-
Ekonomiskt att köpa fyra par skor på en och samma gång? Nej, det är det inte. Jag har lite dåligt samvete över att lägga ut så mycket pengar på skor. Men jag är faktiskt inte någon skogalning, som många andra, utan det här är verkligen skor som jag måste ha. Och då kostar det pengar. Så jag har belastat mitt studielån och ställt upp en kalkyl över vilka skor jag ska köpa - och vilka jag ska köpa om de jag helst vill ha inte finns inne - och så har jag satt en maxgräns för vad hela skoinköpen får kosta. Under marsmånad ska jag inte göra av med många extra slantar.
-
Förlåt, mamma/Gud/Adam/mig själv/bankerna eller vem som nu kan tänkas beröras av mitt våldsamma skoinköp. Men jag känner att jag måste.

Att göra, vad?

I mitt huvud växer en att-göra-lista sig bara längre och längre. Jag känner att det som står överst på min lista är att skriva ner en lista, för annars kommer jag garanterat ha glömt bort vad jag ska göra innan det har blivit gjort. Vilka problem! Men jag tror att jag ikväll ska ägna mig åt att fundera ut allt som behöver göras och sedan börja göra allting. Lite struktur tack!

Inget för mig

Alltså det här med OS. Kan vi inte bojkotta det nästa gång det är dags? Det känns så otroligt onödigt och tråkigt. Jag längtar tills det är över.

Då har jag sparat cirka 500 kronor idag.

Idag förnyade jag mitt recept på mini-piller, för ett år framåt. Och fick betala 60 kronor. För ett års mini-piller. Fattar ni hur billigt det är?! Sjukt billigt! Sjukt nöjd Julia. En sak är i alla fall säker, stockholmarna (eller är det kanske så här i hela Sverige?) vill inte ha unga föräldrar.

Typiskt vardagsliv

Idag är det onsdag, så vitt jag vet? Snart tänkte jag i alla fall åka till skolan, för att där gå på ett seminarium om unionsmedborgarskapet (EU-medborgare alltså). Och idag ska jag till gymmet - på riktigt! Förbereda mig inför morgondagens seminarium om europakonventionen ska jag också hinna med. Och så ska jag (vi) tvätta sängkläder ikväll. Spännande dag liksom.

Ibland blir det inte som man har tänkt sig

Jag måste säga att det är svårt att gå till gymmet och träna när träningskortet ligger i pojkvännens jackficka och pojkvännen (med jackan) befinner sig i skolan. Så jag har istället gått ut på en promenad och kört lite styrka här hemma. Fungerade bra det med!

Lite statistik

I genomsnitt äter svensken fem köpesemlor/-fastlagsbullar per person och år (enligt RixFm). Det är ju absurt mycket, med tanke på att det är enbart en dag om året som man ska äta dessa bakverk på. Jag har alltså fem kvar att äta ännu, bäst att sätta igång. Knäppa svenskar.

Fastlagstisdagen!

Idag är det fastlagstisdagen/fettisdagen eller vad man nu vill kalla den. Och dessutom är det min namnsdag här i Sverige idag! Så på väg hem från gymmet ska jag köpa fastlagsbullar/semlor till mig och Adam. Mums!

Plugg, plugg, mera plugg.

Här sitter jag och försöker fundera ut vad som riktigt är tänkt att vi ska ha gjort inför seminariet imorgon om unionsmedborgarskapet. Jag tror helt enkelt att jag gör lite allt möjligt, så kanske jag lyckas få gjort det som är tänkt i alla fall. Haha, det är inte alltid så lätt att förstå vad våra lärare menar. När jag har förberett mig klart inför morgondagens seminarium ska jag läsa lite till tryckfrihet. Därefter blir det gymmet, jag längtar! Jag har inte varit till gymmet sedan förra torsdagen, så det börjar verkligen bli dags!

Måndag

Idag har jag matats full med tryckfrihetsrätt. Intressant och fortfarande lite oklart inom vissa områden. Men det ska jag råda bot på genom att läsa klart boken som handlar om just tryckfrihet. Snart ska jag ordna lite middag här hemma och därefter tänkte jag fortsätta med tryckfrihetsrätten.
-
Så snart jag hinner ska jag skriva ett inlägg om mina åsikter i debatten på Åland om hur gymnasielinjen SOS:s (samhälleliga och sociala programmet) framtid ska se ut. Det är alltså den utbildning som jag själv har gått och som jag tycker att är otroligt viktig och som absolut behöver finnas kvar. Återkommer!

Kärleksdagen är över, men inte kärleken!

Okej, det tog hur länge som helst att förbereda inför seminariet imorgon. Så vi har inte hunnit med så väldigt mycket mera här idag. Inte ens en promenad. Om det är bra väder imorgon så blir det nog en promenad efter skolan, för jag hinner inte med att gå till gymmet. Morgondagen ska ägnas åt studier. Först från 8-10 med seminarium om yttrande- och tryckfrihet. Sedan blir det föreläsning om tryckfrihet mellan 12-15. På kvällen ska jag läsa om - gissa vad - tryckfrihet! Samt förbereda inför tisdagens lektion om fri- och rättigheter.
-
Nu är det sömn som gäller för några timmar, för att sedan imorgon köra igång en vecka som kommer vara välfylld för min del och överfylld för Adams del. Men det är bara roligt när det händer saker, så vecka sju är varmt välkommen!

Alla hjärtans dag!

Expressen
Bild 1: Luella, bild 2: Moscino
Idag är det den fjortonde februari, också känt som alla hjärtans dag. En dag för alla hopplösa romantiker att visa sin kärlek extra mycket. Kärleken till sig själv, vänner, älskade, familj, husdjur och till främlingen på gatan. Jag och Adam valde att fira ordentligt igår, med tre rätters middag och både champagne och vin till det! Det blev en riktigt mysig kväll, trots att jag somnade några minuter efter att vi hade startat filmen vi tänkte kolla på (Across the Universe). Vi fortsätter på det romantiska temat idag, men det blir inte lika romantiskt som gårdagen. För idag blev det våfflor till frukost, snart blir det plugg och därefter blir det korvsås och stekt potatis till middag. Haha.
-
Hoppas att ni alla får en underbar dag idag, själva eller med den ni älskar!

Lördag

Trots flera olika roliga alternativ för sysselsättning idag, så har jag ändå valt att vara "the supportive girlfriend" när Adam spelar basketturnering idag. Jag tror att det behövs, speciellt med tanke på att han och det övriga laget har tränat typ en gång inför den här turneringen. Haha. Hur som helst kommer jag inte få något pluggat nu några timmar framöver, så det får bli före och efter middagen istället. Det blir nog bra det med!
-
Jag kan redan nu säga att jag inte kommer realtidsblogga under melodifestivalen deltävling två ikväll. Så för er alla som hoppades och som har längtat efter det i en vecka, förlåt. Och för er andra som inte bryr er överhuvudtaget om spektaklet, skönt att ni slipper läsa om det här!

Ja tack!

Svarta pumps med träklack (Bianco), svarta boots (Bianco), svartbruna kängor (Bianco), krokodilmönstrade boots (Monki), blommiga textilskor (DinSko), boots med kilklack (DinSko), svarta pumps med platå (DinSko), svarta pumps (DinSko) samt sneakers i skinn (DinSko).

Min drömlägenhet

Nu när jag ändå gör allt för att inte kolla igenom min familjerättstenta, så kan jag likaväl skriva (ännu) ett inlägg. Den här gången tänkte jag fortsätta på inredningstemat, och beskriva hur den perfekta lägenheten skulle se ut. Nu ska vi tänka så här, jag är inte speciellt mycket för detaljer - så jag beskriver inget sådant.
-
Lägenheten ska ha en stor och öppen hall, där man kan gömma undan fula saker som städgrejer och ha fina jackor hängandes på galgar. Sedan ska det finnas ett stort kök, där man har många ytor för att laga mat på och allting ska gå i svart och vitt med stilren struktur. Eller förresten, det ska finnas inslag av någon stark färg! Kanske en större skåpdörr i blått? Och en mindre låda i samma färg. Badrummet ska vara ljust, kaklat och innehålla ett badkar som är stort nog för två personer. Men det får inte vara fyrkantigt, det ska vara som ett vanligt avlångt badkar, men dubbelt så brett. Ungefär som en dubbelsäng, fast i badkarsform. Golvet ska givetvis ha golvvärme. Eventuellt ska det finnas gröna detaljer i badrummet, för grönt inger lugn och det vill jag ha i badrummet. Eventuellt med undantag för duschen, där får det gärna vara gult - det piggar upp morgonduschen! Vardagsrummet ska ha ett (eller flera) stora fönster och en glasdörr ut till den stora balkongen. Sovrummet ska inte vara speciellt stort. För där inne ska det enbart rymmas en säng och två sängbord. Och sedan mysig ljussättning och ett härligt sängöverkast som sätter den mysiga känslan i rummet. På väggen ska det finnas lugna, fridfulla tavlor eller fotografier. Och så mycket flera rum har jag inte tänkt ha. Eller jo, ett rum med garderober. För det vill jag inte ha i sovrummet, och inte heller i hallen. Så en form av walk-in-closet ska finnas. Den ska ligga i anslutning till såväl badrummet som sovrummet. För det är mellan de två rummen som på- och avklädningen alltid sker.
-
Så ska jag bo om några år.

Lite inredningstips

Om jag hade 2195 kronor som låg och skräpade, så skulle jag definitivt köpa en sådan här lampa. Eller helst flera, men då skulle det krävas ännu mera pengar som skräpar.
Frank Form

Det var en gång en bukett röda tulpaner och en vinkaraff

Röda tulpaner i en vinkaraff känns däremot mycket roligare och trevligare, så här på fredagseftermiddagen.

Det här känns inte riktigt bra

Idag hämtade jag ut min familjerättstenta (i kopia) för att kunna jämföra med svarsmallen och eventuellt begära omprövning av betyget. Men hittills har jag inte ens kollat på min egen tenta, än mindre på svarsmallen. Det här innebär ångest för mig. Att svart på vitt se vad jag har gjort fel och hur det egentligen skulle ha varit. Helst av allt skulle jag vilja få några poäng till, för att då få ett slutvitsord som landar på Ab (det högsta). Men jag är även väldigt villig att försöka få bort några poäng, så att jag blir underkänd. Då kan jag skriva om familjerätten och förhoppningsvis prestera bättre. Men jag vet inte hur lätt det är att övertala lärarna att plocka bort poäng från tentan. Hur som helst, det jag ville ha sagt är att det här är en stor prövning för mig själv. Att få se hur felaktiga mina svar verkligen blev. Lite lätt ångest.

Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyyys

Idag är det återigen fredag och återigen har veckan bara rusat förbi. Dagens planer är i alla fall att först gå på ett seminarium om legalitets- och objektivitetsprincipen. Jag har riktigt höga förväntningar, så jag hoppas att det blir så bra som jag tror!
-
Därefter ska jag åka hem och läsa klart boken om förvaltningsrätt samt påbörja boken om tryckfrihet och yttrandefrihet. Mitt mål är att ha läst klart boken om tryckfrihet och yttrandefrihet tills på måndag, men jag tror i ärlighetens namn att det är ett lite väl vågat mål. Det beror på vad jag ska göra på lördag dag. Antingen går jag på en mässa om studier och arbete utomlands, eller så kollar jag på basketturneringen som Adams ska vara med i. Eller så stannar jag hemma och pluggar.

Det här blev väl ett hårinlägg?

Ja, och nu är det snart dags att sova. Jag tänkte krypa ner under täcket med nya Chic - helt klart min favorittidning. Jag läser den från pärm till pärm (vilket i och för sig inte är speciellt mycket då den är rätt tunn) när den kommer med två veckors mellanrum. På tal om Chic, idag köpte jag ny hårfärg - så snart kanske även jag är (lite mera) chic! Får se bara när jag tar mig tid till att färga håret. Senaste gången hade jag färgen stående hemma i flera veckor innan jag verkligen färgade håret, haha. Jag köpte även TreSemmes schampo (jag visste inte om att detta är den svenska stavningen!! Jag som annars är lite av en språknörd) och balsam, efter att ha testat det och upplevt värsta hollywoodsvallet. Snacka om hårchic-tjej här alltså (snart i alla fall). Och när vi ändå talar om hår, så kan jag tala om att jag ska gå och klippa mig sista helgen i februari - med andra ord när jag är på Åland nästa gång. Att klippa sig i Stockholm är ett smärre rån, plus att det finns miljontals salonger som jag inte ens skulle våga sätta min fot på. Lite rädd om håret är jag nog ändå.
-
Som ni märker svamlar jag på här, tröttheten är ett faktum. Därför ska jag nu krypa ner under täcket, precis som jag inledde med att berätta.

Torsdag - efter träningen

Det blev inte ett maximalkonditionsträningspass (wow, vilket ord jag fick till!), utan det blev uppvärmning på löpbandet i snabbare tempo än jag brukar ha och sedan blev det stenhårt för ben, rumpa, mage och rygg. Mage och rygg kör jag förövrigt på varje träningspass, för det är otroligt viktigt att ha ett starkt mittparti när man sitter ner och pluggar hela dagarna! På tal om plugg, nu ska jag snart kasta mig iväg till skolan - efter att ha halsat smoothien och sminkat mig. Och packat skolväskan. Men snart!

Torsdag - lite senare på dagen

Pluggandet under förmiddagen gick riktigt bra, och dessutom var det riktigt intressant! Nu har jag ätit lunch bestående av nudlar. Urk vad det tog emot att få ner dem, jag har helt tappat smaken för dem. Jag vill inte äta fattig-student-mat. Jag får istället tänka på den goda smoothien som väntar på mig i kylskåpet, men den får inte drickas förens efter träningen! Därför ska jag nu kasta ner träningskläderna i väskan och vandra iväg. Har fortfarande inte bestämt mig för om det blir enbart kondition idag - för jag är jäkligt sugen på att pumpa musklerna lite också. Det återstår alltså att se hur jag känner när jag väl är framme på gymmet.

Torsdag

Idag är det - redan! - torsdag och min skoldag börjar först klockan 17.00. Så jag ska försöka utnyttja dagen till att plugga och träna.
-
Jag funderar på att enbart köra ett konditionspass idag, för att testa mig själv och se var min absoluta gräns går. För min kondition och uthållighet är inte vad jag önskar att den skulle vara, men om jag en gång tar ut mig till max på löpbandet - då kan jag om cirka en månad testa samma sak igen, och förhoppningsvis klara mera. Men som sagt, jag är fortfarande inte säker på om det blir så eller inte - mina knän är inte riktigt lika pigga som jag på att springa.

Väldigt sugen

Jag måste säga att jag är väldigt sugen på läsplattan Adlibris Letto. Väldigt sugen. Faktiskt så sugen att jag skulle kunna klicka hem den direkt. Men samtidigt är det ju det där med att tänka på ekonomin. Jag har råd, men vill jag lägga en tredjedel av studiestödet på en pryl? Även fast jag är väldigt sugen på att äga en läsplatta. Någon som vill sponsra?
-
Nej, tänkte väl det. Om jag vill ha en får jag väl köpa den själv (någon gång)!

Mitt sommarjobb

Nu är det spikat. Jag ska jobba från den 14 juni till den 13 augusti på Alanda Bolagens båtförsäkringsavdelning. Jag har redan avverkat två somrar där, och stormtrivs! Jag är väldigt glad och tacksam för att jag är välkommen tillbaka. Dessutom innebär de två arbetsmånaderna att jag får åtminstone 3 helt lediga veckor under sommaren. En innan jag börjar jobba och två efter jobbet. Däremot kommer det bli ovant att bo hemma igen, när man har vant sig vid att ha eget hushåll!

Min absoluta favoritsysselsättning

Jag tycker att det är så otroligt roligt att åka Saltsjöbanan och tunnelbanans röda linje mot Mörby centrum samt gröna linje mot Fruängen. Därför har jag idag åkt:
- Saltsjöbanan till Slussen.
- Röda linjen från Slussen till Universitetet.
- Gröna linjen från Universitetet till Slussen.
- Saltsjöbanan till Sickla.
- Saltsjöbanan till Slussen.
- Röda linjen från Slussen till Tekniska högskolan.
- Gröna linjen från Tekniska högskolan till Slussen.
- Saltsjöbanan till Sickla.
Och jag lovar att mitt intensiva åkande fram och tillbaka inte har något som helst att göra med att min hemnyckel befann sig på insidan av dörren och att Adam, med den andra nyckeln, befann sig på KTH. Absolut inte, det var enbart rent nöje att få "kryssa" fram och tillbaka i SL:s kollektivtrafik. Välspenderad tid.

Reflektioner över dagen

Dagens ärenden gick förövrigt bra och det är väldigt skönt att fått dem gjorda nu - så att jag slipper tänka på det mera. Men några saker som jag reflekterade över:
- Varför flyttar Riksdagsbiblioteket på sig från gång till gång som jag är där? Jag har väldigt bra lokalsinne, men ändå hittar jag aldrig till Riksdagsbiblioteket. Så jag vandrar framåt och spanar i alla gränder - ifall Riksdagsbiblioteket råkar vara just där!
- Vad gör bankpersonalen när de står i servicediskarna och stirrar på sina datorer i en halvtimme? Och varför kan de inte göra det senare och ta hand om den växande kön först? Kanske de kollar Facebook och uppdaterar bloggar, det är ju något som måste göras med jämna mellanrum för att man inte ska bli utanför och inte hänga med.
- Varför handlar man alltid mera än vad man har tänkt när man är på BodyShop?

En riktig genomkörare

Dagens träning
- Uppvärmning 9 minuter på löpbandet.
- Bröst, 3x10 repetitioner.
- Bröst, 1x10 repetitioner.
- Triceps, 3x10 reps.
- Övre ryggmuskulaturen, 3x10 reps.
- Armhävningar, 3x10 reps.
- Armhävningar på knogarna, 2x5 reps.
- Nedre ryggmuskulaturen, 3x10 reps.
- Magmusklerna, 3x10 reps.
- Biceps, 2x10 reps.
- Axlar, 2x10 reps.
- Utfallssteg, 2x10 reps.
- 15 minuter intervaller på löpbandet.
- En proteinsmoothie med banan, jordgubbar, hallon och blåbär.
= En bra träning för kondition och överkropp! (Dock glömde jag, som alltid, att stretcha efteråt.)

Tisdag

Wow, igår valde jag (frivilligt) att skippa datorn. Underbart - jag hann med allt och lite till. Bland annat läste jag klart Statsrättens grunder och började på En introduktion till förvaltningsrätten. Idag ska jag lämna tillbaka böcker till Riksdagsbiblioteket (någon annan ville låna en av böckerna, så nu måste jag på riktigt lämna tillbaka böckerna). Dessutom ska jag försöka ta mig till SEB. Därefter ska jag träna. Och sedan plugga. Bäst jag sätter fart nu då.

Slow mode

Söndag - jag är glad och solen sken tidigare idag. Jag och Adam har kollat på filmen 2012 idag, den var helt okej. Väldigt många brister i filmen, men det kanske bara var jag och Adam som var överdrivet kritiska?

Bloggande i realtid: Melodifestivalen deltävling 1

Melodifestivalen efter 12 minuter: Dolph, Måns och Christine känns som en trio av jag-försöker-verka-rolig-naturligt-men-är-egentligen-jättenervös-och-har-övat-repliker-i-ett-halvår-och-spontanitet-vet-jag-inte-vad-är. Pinsamt.

Idol-Ola: Herregud, var är stylisten?! Den där frisyren borde inte vara laglig! Koreografin på scen är icke-närvarande också. Han står mest och flänger med läderjackan. Och låten kommer spelas på radion - länge. Går vidare till finalen direkt, tror jag.

Jenny Silver: Charmig dialekt. ÅHNEJ! Hon har snott Beyonces rymddräkt - och glömde sno kroppen samtidigt! Inte bra. Inte snyggt. Äh, nu missade jag hela låten för att jag började googla ifall det verkligen var Beyonce som hade den konstiga "rymddräkten" i metallic med enorma höfter och minimal midja. Hur som helst, stylisten måste vara icke-existerande i år.

Linda Pritchard: Östeuropa har ett bidrag i vår melodifestival!! Klänningen är snarlik den ovannämnda, men inte lika stel och konstig.

Pain of salvation: Bra första intryck av låten (men inte av den personliga berättelsen innan de går på scen - jag kunde bara stirra på killen med snortajta jeans och en tröja med ELVIS tryckt med stora bokstäver. Tilläggas bör att tröjan var svart och slutade mitt på magen och att under fanns en vit t-shirt som, tack och lov, täckte resten av magen). Lugn stillsam låt - ingen Melodifestivallåt alltså - med mycket känsla som förmedlas genom sångarens klara ögon. Kommer det inte något mera i låten snart? Nej. Låten dog av smärtsamt långsamt tempo utan händelser. Åker ut direkt.

Anders Ekborg: WHAT! Är det han? Hahaha. Kan han sjunga? Kan han showa? Återstår att se. Försök till italiensk skönsång. Smörigt. Känns fel. Stackars bakgrunds"dansare". De fick ta stadsteaterns kostymförråd och klä på sig bäst det gick - men vi kan väl sammanfatta det som att någon annan hade tagit de snygga kläderna före bakgrundsdansarna fick tillgång till förrådet. Nej, Anders Ekborg får nog hålla sig till skådespeleriet hädanefter. För det gör han bra i alla fall!

Jessica Andersson: Har på känn att det här blir bra. Snygg hon är! Låten påminner om någon annan, minns inte vilken. Plagiat-rykten på kommande? I did it my way - den påminner den om nu och då! Men det var nog inte den jag tänkte på, men i alla fall. Det här blir årets ballad!

Frispråkarn: Hip-hop. Spännande. Melodifestivalmaterial? Njet. Skönt gung? Ja. Nytänkande? Nej, det här låter precis som Timbuktus låtar, typ den där som går "hej och tack för kaffet". Men han är singel (låten heter så och det enda han säger typ), så satsa ni som gillar hip-hopkillar och inte bryr er allt för mycket om det yttre. Publiken gick igång på det i alla fall! Eller om det var de snygga tjejerna i tajta fodral som fick igång publiken?

Salem al Fakir: Han läspar, vad spännande. Märks det i sången måntro? Ja, det märks - men det gör det hela lite mera charmigt bara. Jag för Mika-vibbar av framträdandet. Andra chansen - här kommer en pianospelande grabb som ser lite smått galen ut när han sjunger. Men det är charmigt, tralligt och skönt som bakgrundsmusik. Jag gillar't.

Ungar som sitter framför kamerorna - ni måste inte kolla in i kameran och vinka frenetiskt inför VARJE bidrag. Det räcker med en gång och sedan kan ni berätta det för klasskompisarna. Gör ni det flera gånger blir det bara löjligt.
Vem går först till final? Ola.
Vem mera går till final? Jessica Andersson.
Vilka får en andra chans? Salem al Fakir och antingen Jenny Silver eller Linda Pritchard (bara för att söta tjejer alltid går vidare).
Melodifestivalen hittills (en timme in i programmet): programledarna är alldeles för stela och allt är för inövat. Bäst hittills var när Christine Meltzer snubblade i trappan, det var i alla fall inte planerat! Och hela showen känns stressad. Det var bara framträdande efter framträdande efter framträdande o.s.v. Känns inte som att man hinner smälta bidraget innan nästa bidrag har spelat färdigt.

Haha, schysst pausinslag. Härligt svenskt, men ändå gjort med finess.

Oj, Pain of salvation gick vidare i kvällens show. Linda Pritchard också. Salem al Fakir med. Så gjorde även Jessica Andersson. Ola med. Ja, min gissning ovan var ju rätt bra.

Flest röster, och som gick vidare till Globen direkt, fick Salem al Fakir! Min gissning föll nu med andra ord. Vad dumt det känns att han ska köra sin låt igen, eftersom han precis framförde bidraget (för drygt 15 minuter sedan).

Ojoj, Dolph kör ett framträdande!! Han sjunger nog själv, tror jag. Det låter rätt bra faktiskt! Haha. Och trummar gör han också, haha. Nej, han sjunger nog inte själv! Inte live i alla fall. Kvällens, hittills, bästa är helt klart detta galna framträdande av Dolph.

Pain of salvation kom till andra chansen. Linda Pritchard åkte ut. Ola gick direkt till Globen. Jessica Andersson till andra chansen.

Trots att Salem al Fakir fick flest röster ikväll, så fick den andra globenfinalisten - Ola - mera uppmärksamhet och det verkade helt plötsligt som att det var en mycket större och viktigare händelse. Salem al Fakir får finna sig i att vara den som smyger bakom i Olas skugga, trots att det borde vara tvärtom.

Svenska folket har, genom sina röster, skänkt över 1 miljon kronor till Radiohjälpen. Bara ikväll. Herre, vad många som måste sitta och ringa och ha sig. Själv röstar jag i princip aldrig.

Lördagskväll.

Lördagskväll. Melodifestivalen kör igång (REDAN?!). Sedan ska jag ta igen förlorade sömn. Hela den här veckan har varit väldigt sömnlös. Tröttsamt. Så att säga.

Typiskt

Träningen gick bra. Men det var inte kul att komma hem och mötas av kursvitsordet. Ba - igen. Trots att arbetsrätten gick så otroligt bra, så gick familjerätten så dåligt att jag ändå inte kunde få högsta vitsordet, det vill säga Ab. Näst högst igen. Jag som verkligen hade hoppats på att få högsta vitsordet. Helvetehelvetehelvete. Att få göra utlandspraktik/-termin verkar ju inte bli en verklighet för mig. För det krävs det högsta vitsord i princip allting, för konkurrensen är hård. Om jag ändå hade fått veta det här innan träningen, då hade jag kunnat ta ut frustrationen där och då. Men nu är jag färdigt trött och otroligt besviken. Kul dag.

Morgonträning

Trots otroligt svårt att sova i natt steg jag upp klockan åtta. Jag är väldigt trött, men jag ska till gymmet. Nu när jag började skriva märkte jag att min topp är vänd ut och in, hur kunde det bli så? Haha. Och trots att Adam har lyckats smitta mig med förkylning ska jag gå till gymmet. Jag läste att det inte är farligt att träna när man är lite snuvig, men att man inte ska köra galet hårt bara. Dock ser jag ju nu att det står att man inte ska träna om det gör ont när man sväljer, vilket det gör för mig - men en kvart på löpbandet och styrka för nederkroppen ska jag nog klara av ändå. Annars har jag ju stigit upp helt i onödan.
-
Jag förstår verkligen inte de människor som stiger upp halv sex för att hinna med ett träningspass innan jobbet. Verkligen inte.

Underbart, helt enkelt.

Idag hade jag ryggsäck till skolan för första gången sedan jag var ett litet lågstadiebarn. Det var underbart! Fatta vad mycket saker man för det första kan proppa in i en ryggsäck (i alla fall om man har en enorm - vilket jag har) och för det andra kan bära på i en ryggsäck, utan att det känns tungt. Himmelriket!

Ändrade planer - som vanligt

Okej, återigen ändrar jag mina planer (jag börjar bli bra på att ändra planer). Jag förbereder mig inför morgondagens gruppundervisning ikväll - och imorgon förmiddag går jag till gymmet. Det kändes orimligt att hinna och orka med allting idag.
-
Så eftersom skolan börjar först 12 imorgon, hinner jag med en timme på gymmet före det. Det innebär att jag den här veckan tränar: tisdag, fredag och söndag. Jag brukar försöka träna med varannan dag, men ibland anpassar jag träningen efter hur skolan är förlagd. För vissa dagar har vi långa skoldagar, medan vi andra dagar inte har skola alls. Att då klämma in allting på en och samma dag (som jag hade tänkt göra idag) känns inte riktigt vettigt. Nu gäller det bara att verkligen komma upp ur sängen klockan åtta imorgon för att släpa sig till gymmet. Men det ska nog gå bra, jag vill ju träna och jag mår bra av det - så lite trötthet stoppar inte mig.
-
Nu ska jag plocka fram Statsrättens grunder, Arbetskompendium i statsrätt och Författningssamlingen.
(Det verkar inte fungera att göra radbrytning, så inlägget ser lite konstigt ut.)

What to do?

Idag:
 • Läsa igenom Molén-fallet på tunnelbanan
 • Gruppundervisning
 • Lunch
 • Föreläsning
 • Gå till JB och se om jag fått några böcker sålda
 • Hem
 • Packa träningsväska
 • Gymmet
 • Hem
 • Middag
 • Förbereda inför gruppundervisningen imorgon
Pust.

Om man har ett jobb, är det inte meningen att man ska sköta det då?

Nu är jag irriterad. När vi kom till tvättstugan visade det sig att vattnet inte fungerar - dvs det är omöjligt att tvätta. De andra tvättstugorna var, så klart, fullbokade. Jag är definitivt inte nöjd med vår husvärd just nu. Minns ni att jag skrev att vår duschslang är sönder och att vi väntar på husvärden? Det felanmälde vi den 4 januari och inom två arbetsdagar ska felet vara åtgärdat eller åtminstone ska husvärden ha tagit kontakt. Idag är det den 3 februari och vi har fortfarande varken sett eller hört av husvärden. Trots att vi har mailat honom och uppmanat honom att ta kontakt eller åtgärda felet. Nu mailade jag igen för att påpeka om tvättstugorna samt om vår duschslang. Min ton var inte direkt uppskattande och hyllande för att han utför ett strålande jobb, så att säga.

Varning! Tvättdag pågår.

Idag är det tvättdag (igen!!). Som ni vet är detta absolut ingen favoritsysselsättning. Dessutom kunde jag konstatera under tvättsorteringen att vi inte kommer få in allting i tvättmaskinerna. Och flera tider på en dag får inte bokas. Eventuellt fuskar vi och tvättar lite extra ändå. Jag avskyr nämligen när en del av tvätten får åka tillbaka i tvättkorgen otvättad. Då känns det verkligen som att man aldrig blir färdig. När jag blir vuxen och rik, ska jag föra all tvätt till kemtvätt - alternativt ha en egen hushållerska (eller hushållare, vilket det ju borde heta för att vara könsneutralt).

Det är visserligen onsdag...

... men, haha, den här känns lika träffande ändå!

Paradise Hotel

Om nu någon har missat det, så kan jag tala om att Jackie och Patrik vann. YES!
Godmorgon förresten.

Vad vill jag ha sagt?

Det blev ingen stand up pub ikväll. Vi får ta det nästa månad (hålls den första tisdagen i varje månad). Jag måste säga att det var rätt skönt med en lugn kväll, efter en dålig nattsömn senaste natten och dessutom ett hårt träningspass. Som extra plus hann (okejdå, orkade) jag faktiskt läsa lite i Statsrättens grunder. Jag "måste" bli klar med den den här veckan! En annan fördel med att stanna hemma ikväll - Paradise Hotel finalen visas på tv. Jag är GLAD att den där hemska serien äntligen är över. Jag fascineras och förundras samtidigt som jag våndas och äcklas av den, så därför tittar jag på den samtidigt som jag bara längtar tills den är slut. Vilket den alltså är om en timme och tjugo minuter. Jag tror Jackie vinner. Eller möjligen Erika. Men Kristoffer är en "värdig" (finns det ens någon som är värdig i PH?!) vinnare. Nåja, ni hör ju - jag är totalt insatt och insnöad. SKÖNT att det snart är över.

Lite träningspepp

Tvärtemot vad jag trodde (det vill säga att jag inte skulle orka något på gymmet) - så orkade jag hur mycket som helst! Dessutom blev jag otroligt mycket piggare efter träningspasset. Endorfiner som rusar runt i kroppen månne? Idag körde jag 23 minuter på löpbandet och sedan hårt, hårt för överkroppen. Jag höjde motståndet på samtliga maskiner med minst 5 kilo. Idag inledde jag SATS kampanj "2ggr/v" - om man tränar två gånger per vecka i tolv veckor får man en SATS-träningsväska (om de inte har tagit slut). En liten extra motivation till att komma iväg till gymmet när man faller tillbaka i lättja och inbillar sig att man inte hinner/orkar/borde träna. Perfekt! Om ens egna träningscenter inte hjälper till med motivationen genom dylika kampanjer, så kan man ju hitta på en liknande kampanj själv. Att bestämma sig för att köpa de där supersnygga skorna efter att ha tränat x antal gånger under x antal veckor. Då gäller det bara att ha självdisciplin nog för att inte fuska! Har man bestämt sig för att träna 3 gånger i veckan - då räcker det inte att träna två gånger och ändå tro att de där efterlängtade skorna ska bli dina.

Inte den piggaste dagen

Det blev varken pluggande innan föreläsningen (hann inte) eller efter (orkade/hann inte). Nu har jag precis ätit lunch och ska snart knalla iväg till gymmet. Är dock väldigt trött idag, så får se hur mycket jag orkar.

Allt eller inget

Idag blir det full fart hela dagen. Först åker jag lite tidigare till skolan, för att hinna plugga innan föreläsningen. Därefter blir det föreläsning, följt av lite mera plugg. När pluggbiten är avklarad åker jag hem och slänger in skolväskan och grabbar tag i träningsväskan i stället. Sedan är det gymmet som gäller. Efter gymmet blir det direkt hem och laga middag i all hast för att tillslut avsluta dagen på stand up pub på lärarhögskolan tillsammans med Adam, Sandra och Marcus.

Puh, jag blir ju matt bara av att se allt uppräknat efter varandra. Jag tror att det är en trött Julia som går i säng någon gång i natt.

Vad jag tycker om

Inte nog med att jag har ätit god middag idag - nu ska jag (efter en efterlängtad kopp kaffe) lägga mig på spikmattan med Thomas Bodströms Rymmaren i öronen. Skön start på veckan, minst sagt!

Det blev ett recept

Nu har vi ätit middag, spagetti carbonara. Måste vara en av de mest (onyttiga) underbara rätterna. Jag älskar det! Men jag älskar fortfarande oxfilé och vitlökspotatisgratäng mera. Som studerande får man bara helt enkelt hitta substitut-favoriträtter.

4 potioner Spagetti carbonara
spagetti
150 g skinka
smör
½ dl vispgrädde
1-2 klyftor vitlök
½ tsk salt
2 ägg
3 dl riven ost
svartpeppar

Sätt spagettin på kokning. Skär skinkan i små fyrkanter och stek den i smör tills den blir knaprig. Finhacka vitlöken. Blanda vispgrädde, vitlök, salt, ägg och hälften av den rivna osten i en skål. När spagettin är klar - häll bort vattnet. Blanda sedan i skinkan och äggblandningen i spagettin. Rör om tills det blir kletigt. Strö över den resterande osten och krydda med svartpeppar på toppen. ÄT!

En ny vecka inleds

Idag är jag mycket piggare och mera på gång, jämfört med gårdagen alltså. Dagens planer är att åka till skolan på föreläsning mellan 12-14, sedan sitta kvar och plugga en timme eller något - därefter åka hem igen, för att gå och handla mat. En riktig vardag alltså.