(Lite) utlopp för kliet i fingrarna

Ikväll är det sista Rockoff-kvällen. Igår jobbade Adam sista dagen. (Själv har jag två veckor jobb kvar.) Vinden viner i luften. Suget efter att flytta tillbaka till Stockholm är stort. Jag känner att jag är rätt nöjd med sommaren och att det kan få börja dra sig mot sensommar och så småningom förhöst (nepp, troligen inte ett riktigt ord). Jag kommer ha två lediga veckor mellan sommarjobbet och skolan. Då ska jag hinna med mina småsystrars konfirmation, spelkväll med Adam, Sandra, Marcus, Martin och Marica, spendera en vecka i Grangärde hos pappa samt spendera en vecka i Stockholm utan något inplanerat. Det blir fint det. Därefter ska jag (försöka) inleda höstterminen med flera timmars pluggande varje dag. Kan behövas tror jag. Kursen som inleds brukar kallas för väggen. Det säger väl något om hur den uppfattas av folk...

Tålamod kära vänner, tålamod.

Nu, äntligen, börjar jag känna att det kliar i fingrarna. Jag vill skriva blogginlägg! Dessutom har min hjärna slagit in på tänka-i-blogginlägg läge. Himla praktiskt när man ju ändå skriver en blogg som ganska många läser.
-
MEN, som Tony Irving skulle ha sagt. Jag har fortfarande inte riktigt hittat den där tiden som behövs för att kunna skriva av sig. Ikväll till exempel, hade jag kunnat sitta och blogga hela kvällen om jag hade velat. Eller så hade jag kunnat gå på Rockoff. Men istället väljer jag att ha mysstund med Adam och fira att han har slutat jobba för denna sommar. Det betyder med andra ord att han slipper stiga upp klockan 5 på morgonen. Skönt för honom. Skönt för mig.
-
Så, blogginläggen i mitt huvud kommer. Någon gång. Var så säkra.

Bloggtorka när fingrarna inte glöder av skrivarlusta

Jag önskar att jag hade kliande skrivarfingrar. Men det har jag inte. För det mesta är det full fart och när jag, som ikväll, har en lugn kväll vill jag bara läsa böcker och ta hand om mig själv. Ska dock försöka få till ett inlägg med bilder från kusin Hannah och Craigs bröllop snart. Finns så otroligt vackra bilder som fotografen tagit! Ja, hela bröllopet var ju himla vackert också - så då är det väl inte så svårt att få till vackra bilder.

En bra kväll

Just nu sitter jag och väntar på att lite gamla klasskompisar från gymnasiet ska droppa in. Jag försöker intensivt intala mig själv att jag är pigg - vilket jag tror att kommer lyckas bara det dyker upp lite energifyllda vänner. Klänningen jag hade tänkt ta på mig är troligen lite för sval och somrig för denna kväll. I luften är det en klar, krispig kyla. Hugaligen.
-
Nu ska jag ställa in vinet på kylning. Så hinner det vara där i ungefär en kvart...

Det går inte alltid som man tänkt sig

Som ni säkert märkte blev det dåligt med den utlovade uppdateringen igår. Istället hjälpte Adam och jag grannen med lite datastrul och därefter surfade vi runt för att hitta en passlig dator för mig att införskaffa. Den jag sitter vid just nu sjunger helt klart på sista versen.
-
Nu ska jag strax hoppa upp på cykeln och trampa iväg till jobbet. Jag har förhoppningar om att idag kunna jobba undan en del saker som blivit liggandes, skulle kännas skönt. Ikväll kommer mina gamla klasskompisar hit och förfestar för att därefter (eventuellt?) gå ner till Rockoff och njuta av lite musik.
-
Imorgon hoppas jag på att få lite skönhetssömn, skulle behövas.

Ett halvt löfte

På torsdagkväll ska jag ta mig tid till att få ner lite av senaste tidens händelser här i bloggen. Jag ska försöka i alla fall.

Full fart framåt

Nu har jag piggnat i lite, så jag känner mig redo för en dag på jobbet. Ikväll blir det som sagt middag med Johanna och Anna. Imorgon är det fredag och då åker Adam och jag till Iniö över helgen. Adams familj har stuga där och befinner sig på ön just nu. Och på måndag är det min kusin Hannahs bröllop (ja, och Craigs bröllop också - så klart)!

Energibrist

Trots att jag har sovit hos Adam, stigit upp klockan fem och dragit på mig träningskläderna, så har jag inte promenerat till stan. Jag var helt enkelt för trött för det. Så det blev tidig uppstigning och ingen motion, känns ju lite onödigt måste jag säga. Nu ska jag snart gå i duschen och därefter äta frukost. Hoppas jag lyckas få energi som räcker till en hel arbetsdag och även till att laga och äta middag tillsammans med Anna och Johanna.

Det går bra nu

Jag är så himla nöjd och belåten just nu. Bara en sådan sak, värd att skriva i bloggen.

Gooood moooorgoooon

Jag stiger upp samma tid varje morgon. Men ändå får jag mer och mer tid "över" för var dag som går. Är det någon morgonprocedur som jag har glömt bort, har jag blivit mer effektiv eller mindre fåfäng? Bra fråga - inget svar. Snart ska jag hoppa upp på cykeln och susa till jobbet.

Inte helt rätt

Så här såg min inköpslista för helgen ut. Kolla igenom inlägget nedan och utvärdera - lyckades jag bra med inköpen?
Haha.

Nytillkommet i den Lindforska prylsamlingen

Bikini, Lindex.
Kjol, att. (Åhléns).
Klänning, Vero Moda.
Träningsbyxor, Intersport.
T-shirt/tunika, edc (Åhléns).
Skor, Don Donna (Åhléns).
Body lotion, The Body Shop.
Ansiktsmasker, H&M.
Baslack och topplack, Mavala (Åhléns). Nagellackremover, Depend (Åhléns). Turkost nagellack, H&M.
Annika Rogneby, Bakglädje med LCHF - baka utan socker och mjöl. Alex Schulman, Skynda att älska. Caroline Engvall, 14 år till salu. Kristina Ohlsson, Askungar. Jonas Jonasson, Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Sofi Fahrman, Elsas mode.
Adlibris.
Leggings, Lindex. Vita strumpor, Stadium. Svarta strumpor, Stadium.
Ipodladdare med vägguttag och Ipodarmband, Dustin.
Hannah Nyala, Lämna inga spår. Ronnie Sandahl, Vi som aldrig sa hora. Britt-Marie Mattsson, Maktens kulisser.
Mariehamns Bokhandel.
Blått nagellack, Mavala (Lisco Parfym).
O.b. tamponger, Buzzador (reklamprylar).
Berocca Boost brustabletter, Buzzador (reklamprylar).

Halva inne

Jag har faktiskt redan tagit bilder på alla mina inköp! Men min dator varnar för att den är överhettad, så jag tror att den behöver sova en stund. Precis vad jag tror att jag själv också behöver. Bilderna kommer förhoppningsvis imorgon. Förhoppningsvis. Eller innan hösten.

Idylliskt

Soffmys. Trodde jag att gårdagskvällen skulle bjuda på. Istället visade det sig att min älskade Adam hade planerat en liten kvällspicknick på en klippa vid vattnet precis vid solnedgången. Så där satt vi och kollade på båtarna, flådiga villor på andra sidan vattnet och vattnet som var helt stilla. En riktigt mysig sommarkväll! Tack för det älskling! ♥

Stockholm i mitt hjärta...

Tänk vad behändigt det skulle vara med en sekreterare som skrev ner mina tankar i bloggen! För jag tänker precis lika mycket och har precis lika mycket som jag vill skriva om nu, som jag hade under vinterhalvåret. Dessvärre är det inte lika ofta som jag har datorn igång eller ens i närheten nu under sommaren. Så jag får bara försöka göra det bästa jag kan och hoppas på att många läser min blogg lite flitigare igen när hösten kommer igång. För då kommer jag ju återigen vara ifrån alla nära och kära och leva mitt eget liv på studieorten.
-
Just nu befinner jag mig faktiskt på just den orten. Stockholm. Adam och jag har haft en riktigt bra dag hittills. Egentligen har vi inte gjort så mycket mera än tagit sovmorgon, hämtat ut paket från posten, gått i affärer och ätit middag på en kinesisk-mongolisk restaurang (samma som vi åt på när vi firade ett år tillsammans - det vill säga för snart tre år sedan!!). Strax ska jag hoppa i duschen och försöka skölja av mig den klibbiga känslan. Därefter blir det soffmys.
-
Återkommer innan hösten slagit till med vad jag har införskaffat i storstaden idag. Är riktigt nöjd med inköpen i alla fall!

Kvällsord

Jag kan bekräfta att träningsvärken nu är ett faktum. Ska försöka röra på mig lite hela tiden imorgon, annars stelnar man till och så är värken plötsligt dubbelt värre igen. Men först ska jag sova!

Snudd på irriterad

Nu har jag precis skrivit ett sakligt, men lite irriterat mail till Transportstyrelsen. Jag tycker inte att det är okej att ha en handläggningstid på över 4 månader när det gäller ett körkort som gått ut efter halva den tiden. Inte okej. Nu väntar jag med spänning på svar. Gud nåde dem om de ger mig avslag på ansökan om svenskt körkort. För i så fall måste jag göra om allting, det vill säga teoriprovet samt uppkörningen (och allt annat som hör där till).

En morgon i juli

Redan innan jag somnade igår kväll (det vill säga cirka en och en halv timme efter träningen) hade jag träningsvärk. Jag promenerade hela vägen till stan med träningsvärk. Jag tror bestämt att jag får dras med träningsvärken några dagar nu. Men sett från den positiva sidan, träningsvärk måste ju ändå vara den bästa värken man kan ha!
-
När jag promenerade låg det en tung dimma över hela Mariehamn (när man går på Kalmarnäsvägen ser man Mariehamn på andra sidan vattnet) och molnen var ganska mörka. Trots detta visste man att det lurade en sol någonstans där bakom. Nu strålar solen fint och värmer mitt ansikte. Hoppas den stannar kvar hela dagen!

Övermäktigt.

Fysiostretchen var inte alls en dans på rosor. Den var rätt tuff. I alla fall efter ett tungt corepass. Och med väldigt minimalt med kolhydrater i kroppen. Och ungefär noll syre i träningssalen. Nu häller jag i mig vatten, väntar på att sluta må illa och ska sedan ta en dusch. Hur i hela världen ska jag orka promenera cirka 7 km om 9 timmar? Och sedan jobba full dag?
-
Äh, man ska inte klaga. Jag är ju trots allt glad och tacksam över att min kropp är hel, fungerar som den ska och dessutom är bra på att göra sig av med extra kilon. Mycket snyggare har jag dessutom blivit!

Jobba och träna

Veckans planer
Måndag: jobba, gå på core samt fysiostretch, sova hos Adam.
Tisdag: promenera hem från Adam, jobba.
Onsdag: jobba, jobba/gå på Allsång på Jan Karlsgården.
Torsdag: jobba, gå på ett pass cirkelträning.
Fredag: jobba, åka till Stockholm.
Lördag: i Stockholm (shoppa).
Söndag: i Stockholm, hem från Stockholm.

En helt vanlig måndag

Vädret tenderar att fortsätta i förra veckans mönster. Strålande fint under alla de timmarna jag är på jobb - mulet när klockan slår 16:00. Typiskt!
-
Idag är jag ensam hemma. Mamma, Fanny och Frida är i Finland för att magnetröntga Frida. Mika är på jobb. Jenny ät hos Janne. Adam är i Kalmarnäs. Jag har precis slängt i mig rester från gårdagens middag och ska snart dra på mig träningskläderna. Det blir två timmar träning ikväll! Först ett pass core och direkt därefter ett pass fysiostretch. Jag tror inte att det sistnämnda blir så jobbigt, snarare skönt och välgörande. Men man vet ju aldrig före man har testat på det.
-
Efter träningen tänkte jag låta Adam hämta upp mig, så sover vi båda i Kalmarnäs. Så kan jag ta en promenad hem på morgonen.

Sommarlovsdagar

Det var en riktigt fullspäckad och rolig dag igår.
-
Den långa versionen: Först var jag alltså på gymmet med min lillasyster Frida. Därefter gick Adam och jag på stan en vända. Införskaffade födelsedagspresenter till Johanna samt tre nya bh:ar och ett par trosor till mig. Efter det tog Adam en bollglass i solen, vilket var lättare sagt än gjort. Glass smälter nämligen väldigt snabbt när det är strålande sol, kan jag tala om för er. Middagen avnjöts i Kalmarnäs hos Adams familj och med Adams farmor som gäst. Därifrån körde vi hastigt in till stan för att jag sedan på två sekunder fick byta kläder och sminka mig innan Julia Lindström kom och plockade upp oss. Så bar det av till Hammarland där Johanna firades av ett gäng glada människor. En taxi in till Arken blev det och sedan var vi några timmar på Arken. Klockan halv tre vandrade vi hem från krogen. Skorna hade jag i handen, för de har blivit för stora nu när jag minskat i vikt.
-
Den korta versionen: Jag hade en väldigt bra dag igår. Tack alla som bidrog till detta!

Vad krävs för att få jobba på Aftonbladet?

Om Aftonbladet anställde journalister som kunde skriva skulle halva nöjet med att kolla hemsidan försvinna.

Inte varje dag

Det är inte varje dag man får stå utanför gymmet och vänta på att de ska öppna. Men nu har jag tränat klart för denna vecka. Snart ska jag ner till stan för att köpa födelsedagspresent till världens bästa Johanna som fyller 20 idag och således har fest ikväll. Imorgon tänkte jag vara trött.

Ingen spänning kvar

En promenad längs med strandpromenaden blev det. I sällskap av min lillasyster Frida. Och inte ett spår av liket i vattnet hittade vi. Tråkigt. Väl hemkommen har jag dammsugit, våttorkat och bäddat rent. I mitt rum alltså. Och tvättat så kallade steps. Det vill säga små, små nylon strumpor som inte syns i ballerinaskor. Tänkte gå ut och hoppa på studsmattan en sväng, för att därefter avrunda kvällen med en dusch och med att läsa klart Roslund & Hellströms Odjuret.

Spänning!

Hela veckan har jag oroat mig för att jag ska tvingas åka till Stockholm en sväng den här helgen, för att hämta ut ett paket från posten där. Men som tur är håller de paketet till den 13:e juli, meddelade Adam mig nyss. Han är nämligen i Stockholm en sväng. Så då tar jag det nästa helg, då Adam och jag ändå ska åka dit!
-
Det ska jag fira med en joggingtur/långpromenad ikväll. Jag känner att jag behöver ta mig till strandpromenaden där ett lik har hittats. I mitt huvud är detta en kriminalroman som precis har börjat och jag tror nog att jag på ett eller annat sätt kommer vara den som löser mordet. För att det är ett mord tar jag förgivet, så är det alltid i böckerna. Synd bara att de redan har flyttat liket till bårhuset, då kommer jag ju inte ens veta var de hittade det. Trist. Morbid jag känner mig nu. Det är förstås väldigt, väldigt tragiskt att en människa fått sätta livet till. Hoppas de reder ut vem personen är, så att anhöriga kan kontaktas!

Pigg är inte mitt förnamn.

Den där tröttheten hänger sig envist kvar. Och det har säkerligen inget att göra med för få sömntimmar i förhållande till de aktiva, vakna timmarna. Snart ska jag iväg till Avancia. Det blir en sväng på löpbandet innan det är dags för ett pilatespass. Hoppas jag har mera energi när träningen är avklarat. Pilates brukar kunna ha den effekten.
-
Bäst att packa ihop träningssakerna nu då.