Som jag trodde

Japp, väldigt trött ikväll.

Morgonstund har guld i mun

Nu har jag alltså för andra dagen i rad promenerat från Kalmarnäs hem till mig i svinottan. Solen strålar och det är värme i luften. Det börjar vankas sommar, banne mig. Snart ska jag på jobb. Jag har på känn att det blir en produktiv dag. Och ikväll ska jag gå och lägga mig tidigt. Och inte stiga upp före kvart över sju. Sådärja, nu har jag skrivit om min dag. Då behöver jag inte blogga ikväll. Misstänker nämligen att jag kan vara väldigt trött då. Återkommer på den punkten.

All good things

Den här veckan ser jag fram emot:
- Soligt väder.
- Lön.
- Morgonpromenad imorgon (igen!).
- Allsång på Jan Karlsgården på onsdag (Petronella Wester arrangerar, d.v.s. min släkting. Lill Lindfors uppträder, d.v.s. min släkting!).
- Pilates (och en tur på löpbandet).
- Eventuellt en natt i Stockholm.
- Johannas 20-årsfest på lördag.

Fjorton och ett halvt

Jag förstår att ni alla sitter hemma och funderar över hur det riktigt går för Julia (alltså mig) med viktnedgången. Det har ju varit så tyst på den fronten ett tag nu. Och Julia är ju inte den som håller tyst om sina framgångar. Nu behöver ni inte fundera mera - här kommer en liten rapport.
-
Imorse vägde jag mig (vilket jag gör alla måndagsmorgnar) och var bombsäker på att jag inte skulle ha gått ner ett gram. Ni vet, midsommar betyder ju god mat och alkohol, vilket i sin tur betyder dålig viktnedgång. Men tydligen hade jag rört på mig så flitigt under veckan att ytterligare 1,5 kg runnit av min kropp - trots att jag äter lite kolhydrater varje dag. Skön känsla. Nu har jag totalt gått ner 14,5 kg sedan jag började. Och jag är fortfarande väldigt nöjd med GI-metoden. Jag kommer nog äta GI-riktigt resten av mitt liv. Jag tror faktiskt det.

Tiden går!

Tiden fullkomligt flyger iväg. Men jag har kul under tiden, så det är inte hela världen att jag inte hinner med allt som jag önskar. Igår kväll kollade Adam och jag på film (Law Abiding Citizen, helt okej men inte bra) och sedan försökte vi somna tidigt. Det gick sådär. Klockan 05:00 ringde väckarklockan, oavsett hur många timmar vi hade sovit. Jag snörde på mig skorna (efter en kopp kaffe och lite slöstirrande ut genom fönstret) och promenerade till stan samtidigt som Adam åkte på jobb. Återigen var det en ljuvlig morgonpromenad från Kalmarnäs och hem till mig. Jag gick en minut snabbare än förra gången, haha.
-
Därefter har jag varit på jobb och haft en intensiv dag - mycket att stå i! Men det känns väldigt skönt att ha fått undan en del saker som annars bara blir släpandes på jobbet.
-
När jag kom hem lagade jag middag och serverade mina småsystrar (och mig själv, så klart) ris och kyckling. Nu drar jag efter andan en stund innan jag ska bli upphämtad av Adam för att upprepa proceduren. Så min morgondag kommer alltså bestå av väckning 05:00, promenad till stan, dusch och frukost, jobb, hem och laga mat. Fint så.

I've been looking for freedom!

Midsommar har kommit och gått. Adam och jag var på Vårdö tillsammans med hans kusiner och övriga släktingar. Med mig hem har jag myggbett, blåmärken och lätt huvudvärk. Men roligt hade jag! Kvällens höjdpunkt kan möjligen ha varit när jag gjorde mål i fotbollsmatchen (!!!), eller när vi nattbadade (årets första dopp). Tack till alla som var där och gjorde det till en lyckad kväll!

Vad försöker jag säga?

I natt drömde jag att Adam, jag och en massa andra människor var på Arken. Sedan smet jag iväg och köpte en pizza och åt typ halva. Sedan insåg jag hur äckligt det egentligen var med pizza och gick tillbaka till Arken. Slut på drömmen. Undrar om det här är något sätt för mitt undermedvetna att tala om för mig att det är bra och hälsosamt att hålla på med GI som jag redan gör. Eller om det kanske är en underliggande frustration för att jag inte "får" äta vad jag vill. Hm.

Vem, var, vad, när, hur?

Nu börjar tröttheten ta ut sin rätt. Läggdags för fröken Lindfors. Jag fick förresten tag på ett rockoff-pass för 60 euro idag. Nöjd. Imorgon ska jag gå på pilates på Avancia, men jag värmer nog upp med en tur på löpbandet. Fast först ska jag ju jobba från 8:30-16:00. Jag är lite snurrig i huvudet just nu, av trötthet. Så mitt inlägg kan verka aningens osammanhängande.

Tisdag 2010-06-22

Ibland undrar jag om jag är smått galen. Senast jag tänkte den tanken var imorse när väckarklockan ringde klockan 05:00. Före det undrade jag om jag är smått galen igår kväll när jag inte kunde somna fast klockan närmade sig halv ett. Men nu efter att ha promenerat från Kalmarnäs till Mariehamn (är ungefär 7-8 km), duschat, ätit frukost och druckit min andra kopp kaffe kan jag konstatera att jag inte är smått galet. Utan att det är galet härligt att promenera innan några bilar och människor är i farten, när det är vindstilla och solen strålar.
-
Nu ska jag bege mig på jobb. Därefter via Ålandsbanken för att, förhoppningsvis, kunna köpa ett RockOff-pass för 60 euro!

Jag och mina naglar

Ikväll har jag tagit mig tid till att måla nytt nagellack på fingernaglarna. Det är en härligt korallröd nyans. Och här inser jag att det vore lämpligt med en bild. Men ni får istället föreställa er hur fint det är. Och när ni tror att ni är nära så tänker ni färgen lite ljusare korallröd. Perfekt! Nu vet ni hur det ser ut, även utan att ha sett det på bild. Imorgon ska jag och mina ljust korallröda naglar gå på jobb. Det ser vi framemot!

Den Där Staden

Idag har jag längtat efter Stockholm. Det är något med den där staden. Något förtrollande och magiskt som gör att man trots avgaser, trafikkaos och tätbefolkning kan längta dit. Idag hade jag gärna varit i Stockholm.

EFTERLYSES!

EFTERLYSES!
Är det någon av er läsare som har boken Lätt byte av Janet Evanovich? Det är den nionde boken i en serie om Stephanie Plum. Jag har de åtta första böckerna och har planer på att läsa hela serien till slut. Boken sålde slut 2007 och har inte tryckts upp i flera upplagor sedan dess. Därför söker jag nu efter någon som vill sälja sin upplaga av den nionde boken.

Söndag 20 juni 2010

Det har varit en riktigt bra helg. Jag har bara umgåtts med Adam och familjen. Idag har vi spelat kubb (men bara en kort stund, förklarar nedan varför) och badminton. Dessutom grillade vi och åt middag ute på gården i solen!
-
Varför spelade vi kubb bara en kort stund? Jo, för att det var Frida och jag mot Adam. Vilket visade sig vara en väldigt orättvis uppdelning. Frida och jag var visserligen i numerärt överläge, men Adam var överlägsen. Två omgångar avklarades på ungefär en kvart, han vann båda. Dessutom lyckades han pricka mig mitt på smalbenet, så jag har en ordentlig blå bula som värker där nu. Sommarben kallas det (alltså att ha sönderslagna ben).

19 juni, inte vilken dag som helst

Ja, då har man sett vigseln, kortegen och början av middagen. Jag pratar förstås om det kungliga bröllopet. Precis som alla andra tycker jag att Victoria var strålande vacker och att det verkligen syntes hur kära Victoria och Daniel är i varandra. Trots att jag inte understöder monarkin vanligen, så tycker jag att detta är en historisk dag som kommer bli ihågkommen som en väldigt vacker och stämningsfull dag. Har vi ett kungahus i Sverige så ska vi också stödja det. Hellre en ståtlig, representativ (och påkostad) kung eller drottning - än en förlöjligad och alldaglig person.
-
Nu väntar hela världen (nåja...) med spänning på att det ska komma tronarvingar. Hur länge dröjer det?

Lovande

I kväll har jag bara slappat. Först tog jag ett bad - och somnade till en stund i badet! Det måste ju vara livsfarligt, tänk om jag glidit ner under vattenytan. Fy! Därefter slängde jag mig på soffan och fortsatte läsa på boken jag påbörjade när jag klev ner i badet. Roslund & Hellströms Odjuret. Har bara kommit drygt 100 sidor in i boken, men den är jäkligt bra hittills! Ska snart krypa ner i sängen och fortsätta läsa. Risken är dessvärre stor att jag ligger vaken och läser tills jag har läst sista ordet på sista sidan. Bäst jag börjar läsa nu då, så klockan inte hinner bli så mycket!

Jobba, träna, umgås

Dagarna går åt till att jobba, träna och så umgås en pyttekort stund med Adam på kvällen. Men jag trivs på jobbet så jag har inget emot att gå dit på dagarna. På gymmet går det bara bättre och bättre, så även det känns helt okej att lägga tid på. Däremot är det trist att Adam och jag inte hinner ses så många timmar per dag - speciellt eftersom vi oftast sover ifrån varandra (han börjar jobba, som nämnt, klockan 06:00....).
-
Men ikväll träffas vi inte alls. Trist. Jag tänker nog lägga mig i badet en stund, älskar att bada (precis som Åsa, fast hon älskar det möjligen lite, lite mer än vad jag gör).

EU - here I come!

Den 29 september till den 1 oktober kommer jag befinna mig i Bryssel tillsammans med Internationella Kommittén (och annat löst folk, typ folk som läser juridik). Bland annat ska vi besöka kommissionen, europaparlamentet och flera advokatbyråer. Jippi! Jag längtar redan.

Sommarjobb och morgonpromenad

I söndags när Adams lillebror kom hem från deras stuga frågade han mig om jag hade skrivit en massa blogginlägg under tiden han var borta, som han nu då alltså "måste" läsa. Jag svarade att jag har skrivit ovanligt få inlägg, verkligen inte många. Och ni märker själv att det inte tycks vända. Men jag försöker få ner några ord lite nu och då i alla fall.
-
Nu har jag börjat på sommarjobbet igen, Alandiabolagens båtförsäkringsavdelning. Jag stormtrivs och det känns som om jag alltid har jobbat där (har gjort det två somrar tidigare). Härligt! Jag ser fram emot flera utmanande och roliga arbetsdagar nu under sommaren!
-
Adam har också börjat sommarjobba, på Dahlmans. Han börjar klockan 06:00 på morgonen. Det betyder att antingen sover vi med varandra och då får jag stiga upp en herrans massa timmar för tidigt. Eller så sover vi på olika håll. (Eller så sover vi tillsammans, men jag fortsätter sova när han åkt iväg - vilket jag knappast lyckas med.) I natt sov jag i Kalmarnäs hos Adam. 05:00 ringde väckarklockan och 40 minuter senare hade Adam åkt iväg på jobb och jag började promenera till stan. En timme och 15 minuter senare var jag hemma och hann duscha samt äta frukost innan det var dags att gå till jobbet för min del. Härligt att börja dagen på ett så aktivt sätt!

Som taget från Facebook

Julia Lindfors borde verkligen sova nu.

Att plötsligt bo hemma igen

Jag är så glad och tacksam över att jag har en stor fin familj och att Adam har en stor fin familj. Det innebär ju en massa bra människor som bara finns där hela tiden. Men samtidigt har jag väldigt svårt att vänja mig vid att helt plötsligt bo hemma hos föräldrarna igen, där Adam och jag har olika hem och där man omedvetet faller tillbaka i gamla tonårsmönster. Det är tufft att lyckas acceptera (minst) fem andra personer i hushållet och att hjälpa till hemma på rätt sätt. För jag vill inte vara den där slöa tonåringen som bara sitter instängd på sitt rum och visar sig enbart när maten står serverad på bordet. Men samtidigt är det just det beteendet som ligger närmast till hand, det är ju så det "ska" vara när man är hemma hos mamma. Det gäller bara att med jämna mellanrum påminna sig själv om att jag nu är (nästan) vuxen, men för den skull inte är den som bestämmer i hushållet. En tuff balansgång, tycker jag. Inte alldeles enkelt att kastas mellan olika roller så här.

Taggar till

Idag är det söndag och imorgon övergår jag från en slappande tonåring till en arbetande kvinna. Jag har laddat energi under helgen genom att umgås med Adam och bara vara. Inte några måsten, bara göra det vi känt för. Härligt! Jag känner mig peppad inför att börja arbeta, som försäkringstjänsteman på Alandia Bolagens båtförsäkringsavdelning. Två månader ska jag göra mitt bästa på arbetet, sedan blir det någon ledig vecka innan skolstarten. Det känns som ett bra upplägg på en lyckad sommar.

Dagdrömmar

Just i detta nu sitter jag och väntar på att tvättmaskinen ska snurra färdigt. För då ska jag hänga upp den och därefter ta min lillasyster med mig till gymmet. Eller om det möjligtvis är hon som tar med mig till gymmet. För att fördriva tiden dagdrömmer jag om allt jag ska inhandla när första lönen kommer. Jag inser själv att jag inte kommer ha råd med ens hälften av det jag tänker mig att jag ska införskaffa. För faktum är att min första lön enbart blir för två veckors arbete. Så mina inköpsplaner får nog till viss del stanna på drömstadiet. Det blir förövrigt tredje gymbesöket på en vecka idag, det känns bra! Det ska bli spännande att kolla vikten på måndag, eftersom jag den här veckan har lagt till lite, lite kolhydrater och försökt öka på träningen.

Not much

Ikväll har jag kollat på Friends. Och i princip inte gjort något annat. Haha, slö dag - men så har det ju regnat också. Imorgon ska jag ta mig till gymmet och sedan blir det att umgås med Adam (känns som vi knappt hunnit träffa varandra den här veckan, trist!).

Bättre lycka nästa gång

Alltså, det går inte speciellt bra det här med att få till en bild på "det nya håret". För det första kommer inte hårets färg fram och för det andra så är det hemskt vad kameran gör mitt utseende orättvisa. Så jag tror det får vänta någon dag. Fint är det i alla fall!

Äh, här får ni en bild i alla fall. Även fast hårfärgen inte stämmer överens med verkligheten och jag inte är helt nöjd med bilden i övrigt.

Lyckat!

Jag är så fin i håret nu! Så här nöjd var det längesedan jag var efter ett besök hos frisören. Tack Linda Eriksson på KlippUpp för ett bra jobb! Bild kommer ikväll, för då ska jag nog ha hittat någon i familjen som vill ta kort på mig. Nu tänkte jag slänga mig på sängen och läsa lite. Bra musik ska jag nog ha i öronen också. Fint så.

Uppfräschning

Snart cyklar jag iväg till frissan för att klippa och färga håret. Försöker återkomma med en bild senare idag!

F+F's dag idag!

Idag är det Fanny och Fridas 15-årsdag! Och hela dagen har jag umgåtts med dem, i princip. Det har varit fullt upp med allt från moppeteoriprov (inte för mig då alltså), fika, cyklande och rabarberplockande till tacos, Harry Potter-film och besök hos mormor och morfar.
-
Nu är jag ganska så slut och ska lägga mig i sängen och kolla på något avsnitt av Friends. Tänkte börja på första säsongen och kolla mig igenom allihopa under sommaren.

Mera viktnedgång

Förra veckan gick jag ner 1,5 kg till. Sammanlagt 12 kg nu då. Det känns riktigt bra! Och idag tog jag det stora steget och lade in lite kolhydrater i min kost. Jag mjukstartar med en liten skiva fullkornsbröd tillsammans med lunchen. Det var inte speciellt gott och jag hade nog inte börjat lägga till kolhydrater till min kost igen om det inte var för att jag vill kunna träna ordentligt under sommaren. Men en liten brödskiva är ju inte speciellt mycket. Så småningom ska jag även lägga till lite potatis/vildris/quinoa till måltiderna. Men som sagt mjukstartar jag (för att inte samla på mig en massa vätska). Och det går trögt med att få ihop min GI-guide. Slött av mig!

Inte illa pinkat

WHAT?! Jag fick AB (högsta betyget) på folkrättstentan!!! Och det som kändes som den tentan som gått sämst i år. Haha. Sjukt. Men det känns ändå roligt. Nu ska jag somna med ett leende på läpparna! Säger som studenterna; fy fan vad jag är bra!

Det blir mycket hemma- och familjeliv nu

Kvällen har jag alltså spenderat dels i stan hemma hos mig och dels i Kalmarnäs hos Adam. Hos Adam monterade vi ihop vår gamla säng (som numera står i Adams pojkrum) och inte så mycket mera, tiden rann iväg. Här hemma har jag inte heller gjort så mycket. Gick på en kort promenad med hunden - med kort menar jag alltså sträckan, för tidsmässigt var den lång. 30 minuter. Spanade på alla fulla högstadieungdomar som firar skolavslutningen idag.
-
Imorgon tänkte jag sola, träna, hämta skattekort, äta middag på Ångbåtsbryggan med familjen + mormor och morfar, fira Ålands självstyrelsedag, öva moppeteori med mina småsystrar samt umgås med Adam. Bra så.

Ingen levande blogg

Har inte rört datorn före nu efter middagen, ovanligt för att vara jag. Istället har jag sysselsatt mig med att gå ut med hunden, gymma, fika med familjen, laga middag, sola och hoppas studsmatta. Snart plockar Adam upp mig så ska vi åka hem till honom, men jag tänker sova hemma (Adam ska på jobb imorgon bitti och jag är ju som sagt ledig...). Ha det bra!

Tankar

Det känns inte som att jag har fått speciellt mycket gjort idag, trots att jag inte hade speciellt mycket inplanerat för dagen. Men ändå, den där känslan. Känslan av att man borde ha gjort något mera. Imorgon hoppas jag på att ryggvärken är så gott som borta, för då kan jag gå en sväng till gymmet. Kul!

Allt och ingenting

Idag har det varit full fart. Fast jag har mest suttit med i bilen medan Adam uträttat tusen och en saker. Strax tänkte jag tappa upp vatten i badkaret och därefter se till att placera mig själv där i. Härligt!

Det tar aldrig slut

Måndag morgon, men vem bryr sig? Jag är ledig! Just nu är Adam iväg och skriver arbetsavtal inför sommarjobbet och jag ska plocka över lite av mina saker som är i min storasysters rum (visst är det rörigt att fatta hur våra saker är utspridda i helt fel rum hela tiden?!) - sedan börjar allt bli klart. Haha. Evighetsprojekt!

Familjen i mitt hjärta

Förutom att packa upp och städa idag har jag även varit på promenad med hunden, plockat blommor med mamma och hälsat på mormor och morfar. Härligt familjär dag! ♥

Som en prinsessa

Jag har precis provat klänningen som jag (och de andra brudtärnorna) ska ha på kusin Hannahs bröllop i sommar. Den var så fin, jag kände mig som en prinsessa i den! Dock var den lite för stor, vilket inte är så konstigt eftersom jag tog måtten innan jag började med GI-kost. Men bortsett från att jag hade plats för gigantiska bröst i klänningen så var den riktigt fin! Mörkgrön, axelbandslös och med vidd i kjolen. Perfekt! Det ska bli så roligt med Hannah och Craigs bröllop!

100606

Nu har jag fixat färdigt för idag. Finns fortfarande lite småsaker att göra här i rummet, men det får bli en annan gång. Orkar inte mera nu. Dock är jag väldigt uttråkad just nu. Väntar på att min pojkvän ska piggna i efter gårdagen och ringa mig. Det tycks ta tid... Tråkigt!

Söndag

Uppackning och städning pågår - fortfarande! Men snart är jag klar, skönt. I övrigt har jag slingat min lillasysters hår (och hon blev väldigt missnöjd, förlåt!) samt promenerat med hunden och halva familjen.

Nu har jag haft en liten surfpaus och ska precis återgå till rummet.


En lång text om en lång dag

Dagen har varit lång. Först var det alltså buss och båt som gällde för att komma hem till ön. Väl hemma var det bara att fräscha upp sig och sedan gå på två olika studentbjudningar (himla trevliga båda två!) för att sedan lämpa av Adam hemma hos honom och därefter köra bil för första gången på typ hundra år (det gick bra). Väl hemma började jag packa upp, fick helvetesont i ryggen (igen!), tog värkmedicin och fortsatte. Orsaken till att det tar evigheter att packa upp, är för att jag samtidigt måste slänga en massa skräp som samlats i det här rummet under årens gång. Det är alltså min äldsta syster Jennys gamla rum, som sedan blev Fannys rum och som därefter blev Jennys rum igen och som numera då alltså är mitt rum (rummet är minst och det sämsta i huset, och eftersom jag är mest sällan på Åland så tillföll det mig).
-
En bra sak med det här rummet just nu - det är att det har förgyllts med, vad jag tror är, husets skönaste säng! Mamma förberedde mig igår på att en överraskning väntade. Väldigt förbryllad funderade jag på vad sjutton det kan vara för en överraskning. Jag kom fram till att det kunde vara allt från en negativ överraskning i stil med: "vi har fått en vattenläcka, du har inget sovrum i sommar", till något positivt i stil med någon pryl eller så. Och när Adam och jag klev in genom dörren såg vi direkt vad överraskningen var. En stor och ståtlig - och superhög - 140 cm bred säng står i mitt lilla, lilla rum! JIPPII!! Nu slipper vi slåss om de 90 cm som vi tidigare hade till vårt förfogande. Tack mamma och Mika (jag återkommer med rapport imorgon om hur gott jag har sovit i denna säng)!
-
Resten av kvällen har jag spenderat framför TVn.

Den blomster tid nu kommer...

Nu sitter Adam och jag (och en himla massa andra) på båten med färdriktning mot Åland. Vi har precis lagt ut från hamnen. Igår skrev jag alltså sista tentan för terminen, får se hur den gick. Därefter blev det picknick med härliga studiekompisar och när de drog vidare till tanktömningen - då gick jag hem för att städa det sista. Adam hade varit snäll och gjort det allra mesta, men lite hade vi kvar ändå att göra. Imorse ringde väckarklockan 05:30, vilket är lite i tidigaste laget. Men det är strålande sol ute och det känns verkligen att sommaren är här nu - så jag är rätt nöjd ändå.
-
Idag blir det studentmottagningar, så återkommer troligen först ikväll. Ha en bra sommar(lovs)dag så länge!

The last day

Sista rycket nu för den här terminen. Efter tentan blir det picknick med några studiekompisar och därefter hem och städa det sista och gå och lägga sig tidigt. Jag tror att väckarklockan kommer ringa senast 5:30 imorgon bitti så...

Lite, lite till

Hemkomna efter Sofies studentfirande. Hon var så lycklig och glad, precis som det ska vara när man tar studenten! Själv kan jag inte tänka på annat än morgondagen, då tentan är skriven och sommarlovet äntligen är här. Men fram tills dess är det ännu lite till pluggande som gäller.

Gode gud

Otroligt varmt i Stockholm idag. Jag ber till gud om att bussen till Täby har aircondition idag. Annars kommer vi smälta bort innan vi har hunnit gratulera till studenten.
-
Dessutom vill jag passa på och förvarna min käre styvpappa som ska hämta vår packning imorgon. Det är väldigt mycket saker! Fråga mig inte varför vi behöver allt detta, men det gör vi. Vi skulle aldrig ha haft en chans att släpa allting på buss, tunnelbana, buss och båt. Så tusen tack i förväg för att du, Mika, hjälper oss!

Ny dag, en dag som alla andra

Jahapp, nu har vi redan kommit till torsdag. Vilket betyder en dag kvar till tentan, picknick med klasskompisar och tanktömning på Juristernas hus och två dagar kvar till hemfärd till Åland. Och allt som ska göras innan såväl tentan som innan hemfärden. Nu tänkte jag hälla upp dagens andra kopp kaffe och plugga i minst en timme.

Jag hinner inte med

Ja, en hel del plugg har det blivit idag. Jag har gett mig in på att läsa igenom boken en gång till innan tentan. Men jag har unnat mig att kolla på en film ikväll. Adam och jag kollade på The Lovely Bones. Hemsk och hemskt fin. Lite långsam. Se den!
-
Och morgondagen kommer gå åt till dels packning och dels Adams gudmors dotters student. På kvällen ska jag försöka läsa. Och på bussen på väg till studentmottagningen. Sista rycket nu innan sommaren!

Bara fantasin sätter gränser

Jag är så duktig och pluggar trots att det är full sommar där ute. Tur att trädet utanför blivit så grönt och fylligt att solen inte lyser in speciellt mycket, då kan jag låtsas som att det är mulet ute!

Onsdag.

Nu är vi halvvägs igenom den här pluggveckan, den sista pluggveckan. Jag ska idag till skolan i tre timmar för en sammanfattande föreläsning och en frågestund. Därefter bär det hemåt för att plugga, plugga, plugga och packa. Spännande dag.

Helt gratis shopping

Nu har vi börjat packa inför sommaren på Åland. Och lagom till detta kände jag att det var dags att packa upp alla mina smycken från flytten. Allt annat packade vi upp på direkten, men mina smycken har inte fått se dagens ljus på bra lång tid nu. Och vilken glädjestund det blev för mig att packa upp dem nu. Så otroligt mycket fina smycken, det var som att gå på en shoppingtur - fast gratis! Jag har riktigt bra smyckessmak, om jag får säga det själv.

Det får inte vara sant

Den här hemska nyheten dök ju upp på alla nyhetssidor för någon dag sedan. En tvååring som är så beroende av cigaretter att han får i sig cirka 40 stycken per dag. Alla förfasas vi över hur det här kan ha skett. Beror det på okunskap? Förstår inte föräldrarna att det är farligt? Varför tvingas han inte sluta nu när media uppmärksammat? Hur har han från första början fått tag på cigaretter? Och lyckats tända dem?
-
Jag har nu sen jag såg nyheten gått och hoppats på att det bara är ett dåligt pr-trick. Typ för en anti-rök-kampanj. Det har ju florerat en del klipp på nätet som varit häpnadsväckande, men som sedan visat sig vara påhittade. Jag har alltså hoppats på att det är så även med lilla (nåja, unga åtminstone) Ardi som röker enorma mängder. Men nu börjar det ha gått för många dagar utan att någon pr-byrå hojtat till och sagt att det inte är på riktigt. Jag börjar bli orolig för att det faktiskt sitter en 2-åring och röker stup i kvarten. Hemska tanke.

Enformigt

Jag pluggar, kollar in datorn en sväng, pluggar, kollar in datorn en sväng, pluggar, kollar in datorn en sväng, plugg... ja, ni fattar. Tur att jag uppdaterade bloggen så flitigt igår - då kan jag med gott samvete enbart ägna mig åt plugg idag (jag bara skojar, jag har sällan dåligt samvete om jag inte bloggar. Känns löjligt att ha det när det är min egen blogg som jag skriver för min egen skull).

Det spelar ingen roll

Nästan en timmes plugg avklarat. Mer än jag åstadkommit på flera dagar. Att solen strålar ute och jag därför vill ligga på stranden spelar ingen roll. Att Adam ligger och sover och jag gärna skulle krypa ner bredvid honom och sova en sväng till spelar heller ingen roll. Tenta på fredag, pluggandet går inte att skjuta upp längre.
-
Nu ska jag återgå till rättsinformatiken.

Dagens mest spektakulära rubrik: 1 juni 2010!

Det verkar fungera att kommentera på bloggen igen. Tur det, för igår var ni verkligen ivriga med kommentarerna - fortsätt gärna!
-
Idag är det första juni (vilket absolut alla bloggvärlden ser till att påminna läsarna om). Det är lite sämre väder än igår, men ändå inte dåligt. Mina planer för dagen är att i huvudsak plugga. En sväng till gymmet ska jag försöka hinna med, det beror på hur det går med pluggandet. Annars blir det promenad och träning här hemma, lite mer tidseffektivt.