Disciplin!

Hade någorlunda bra koncentration imorse. Men den tycks vara som bortblåst nu. Fasiken! Jag som verkligen borde plugga. Men ska ta tag i disken och sedan koka kaffe. Därefter blir det plugg, oavsett vad jag känner för.

Jul i vårt hus

Så här fint ser det ut i vår lägenhet nu när den fått lite julklädnad.
-

Grattis mamma!

Idag är det världens bästa mammas födelsedag (ja, alltså min mammas födelsedag)! Eftersom vi befinner oss i olika länder så skickar jag en grattishälsning till henne den här vägen! ♥

Så sant som det är sagt

Från tjuvlyssnat.se:

Jag och mitt liv

Nu är det läggdags för mig, efter att ha sovit några vändor på soffan redan. Dessvärre blir det lite störd nattsömn inatt (igen). Adam är nämligen ansvarig för deras marsalksittning, vilket betyder att han dyker upp någon gång i natt när sittningen är avslutad och lokalen städad. Förhoppningsvis lyckas jag få mina behövda sömntimmar ändå. Imorgon ska jag plugga som en tok (det betyder alltså mycket, mycket mera än vad jag pluggat idag), träna (gymmet, vi ses imorgon förmiddag!) och träffa Josefin och Alex för lite efterarbete efter att nu ha avklarat vår Nordiska Vecka.

Men ren nu i alla fall!

En pinsamt tydlig påminnelse om att man inte varit den fräschaste personen på jorden de senaste dagarna:
Märker på måndag kväll att ens enda hårborste (troligen) har blivit kvarglömd på Juristernas Hus då man fixade sig fin där inför lördagens årsbal.

Men ren nu i alla fall!

En pinsamt tydlig påminnelse om att man inte varit den fräschaste personen på jorden de senaste dagarna:
Märker på måndag kväll att ens enda hårborste (troligen) har blivit kvarglömd på Juristernas Hus då man fixade sig fin där till lördagens årsbal.

Det går inte riktigt in idag

Kan konstatera att kroppen (och framför allt knoppen!) inte riktigt har återhämtat sig än, efter fem dagar av för mycket alkohol och för lite sömn. Pluggandet är med andra ord förenat med väldigt många pauser idag. Försöker ändå göra meningsfulla saker under dessa pauser. Som att pyssla på här i hemmet så att det är fräscht och fint igen. (Märkligt att det syns så tydligt att jag inte haft tid att sköta hemmet, jag trodde ju att Adam och jag gjorde lika mycket här hemma...)

Åter till vardagen

När jag har hunnit smälta att vi genomfört vår Nordiska Vecka med bravur ska jag skriva ett blogginlägg om veckan. Men det får bli senare under veckan. Nu ligger fokus på att komma igång med pluggandet inför den stundande tentan.
-
Hittills idag har jag kämpat för att sova ut och för att komma tillbaka till vardagen. Så jag sov till tio och sedan har jag diskat, tvättat och plockat här i lägenheten. Nu blir det lunch och sedan ska jag läsa för fullt i ett par timmar.

Det närmar sig slutet...

Om cirka 6-7 timmar är hela den Nordiska Veckan i Stockholm över. Men än har vi en brunch att hinna med! Därefter ska Adam och jag julpynta lägenheten och dessutom fira lilla jul (visserligen en dag efter alla andra finlandssvenskar). Sedan ska jag sova, sova, sova innan det är dags att plugga, plugga, plugga!

Nu börjar det!

Idag, om någon timme, kör NORDISK VECKA I STOCKHOLM igång! Jag kommer alltså troligen vara väldigt dålig på att uppdatera och på söndag kommer jag vara trött och lycklig - fylld av fina minnen från vår vecka. Nu håller vi bara tummarna för att allt flyter på smidigt och går som planerat!

Vad är nu riktigt det där Nordisk Vecka?

Jag förstår att ni alla är lite fundersamma och känner att ni inte riktigt har ett grepp om vad Nordisk Vecka innebär - trots att jag nämner det i nästan alla blogginlägg just nu. Jag tänkte därför kort förklara vad det är för något och dessutom publicera vårt schema.
-
Nordisk Vecka är en del av ett samarbete mellan flertalet juridiska föreningar i de nordiska länderna. Varje deltagande förening håller en Nordisk vecka i sin hemstad i samband med föreningens årsbal. I Stockholm är årsbalen alltid sista lördagen i november, varför den Nordiska Veckan i Stockholm alltid hålls onsdag-söndag i slutet av november. På dessa veckor deltar representanter, helt enkelt frivilliga studerande, från de olika föreningarna för att festa och lära känna varandra. Under de Nordiska Veckorna finns det inget konkret samarbetsprogram, utan istället ser man till att umgås samt att gå på så intressanta studiebesök som möjligt tillsammans. Men fokus på alkohol är väldigt påtagligt under veckorna - lite för påtagligt för min, och de flesta stockholmares, smak. Något som man så klart har stor möjlighet att påverka under sin egna vecka! Vi bjuder alltså på betydligt mycket mindre alkohol än vad man t.ex. gjorde i Helsingfors när jag var där på deras Nordiska Vecka. Varje vecka har ett eget tema, som man bestämmer själv. Vi har valt att ha tema Wall Street - Bank och finans.
-
Så här ser vårt schema ut för den Nordiska Veckan i Stockholm 2010.
Onsdag 24/11 
15.00 - Samling på Juristernas Hus
16.00 - Skridskor i Kungsträdgården
19.00 - Middag på Lappis (hemma hos mig - därför jag har städat ikväll!)
20.00 - Lekar

Torsdag 25/11 
11.00 - Mellantid hos värdarna
13.00 - Studiebesök till Ekobrottsmyndigheten
16.00 - Studiebesök advokatbyrån Hannes Snellman
19.00 - Torsdagssittning Juristernas Hus
23.30 - Efterfest 

Fredag 26/11 
09.30 - Studiebesök advokatbyrån Cederquist
12.00 - Studiebesök till Finska Ambassaden
13.00 - Guidad tur i Gamla Stan
17.00 - Filmvisning: Wall Street
19.00 - Julbord Juristernas Hus

Lördag 27/11 
14.00 - Killar: separat förfest 
14.00 - Tjejer: separat förfest
16.00 - Champagne och medaljutdelning
18.00 - Juridiska Föreningens Årsbal
00.00 - Baleftersits 

Söndag 28/11 
12.00 - Sillis/Brunch
15.00 - Efterfest

Jag trodde aldrig att jag skulle klara det...

ÄNTLIGEN har jag läst klart skadeståndsrätten. Jag började väl visserligen läsa den boken för drygt en vecka sedan och har inte ens hunnit läsa alla dagar - men jag tröttnade snabbt på just det ämnet. Eller, främst på själva boken. Den hade verkligen inte någon bra struktur. Skadeståndsrätt är väl annars i och för sig ett rätt spännande ämne, åtminstone på de områden som fortfarande är lite osäkra.
-
Nu ska jag plocka fram dammsugaren och ta en svängom med den här i lägenheten. Tänker sätta på vår absolut inte rumsrena Nordisk vecka cd-skiva, för att ladda upp lite lagom inför morgondagen och de efterföljande dagarna ända fram till söndag.

Svårt att få ro

Jag gjorde i ordning en sen lunch, kokade kaffe, stängde av datorerna (japp, använde mig av två stycken tidigare idag) och satte mig ner för att plugga. Kom två sidor innan jag kom på att jag glömt skicka ett mail angående ett studiebesök som vi ska göra på fredag tillsammans med våra nordiska gäster. Och jag som lovat att skicka mailet igår - hjälp! Så det var bara att slå på datorn igen för att få iväg mailet.
-
Men nu, nu ska jag försöka plugga koncentrerat någon timme.

Jag är ledsen, men det här inlägget är väldigt ointressant - jag lovar!

19:55 och kurslitteraturen ligger fortfarande orörd. Jag har suttit och jobbat non-stop med Nordiska veckan sedan jag kom hem. Och nu när jag tänkte att jag var förtjänt en paus för att varva ner hjärnan genom att kolla på Biggest Loser-finalen, ja, då bråkar tvn. Så nu har jag lyckats få alla tv-kanaler i oordning. Jag får väl försöka fixa det i någon reklampaus. Och efter pausen ska jag skicka väg tre olika gruppmail. Ett på engelska till våra nordiska gäster och två på svenska till våra värdar samt övrig personal.
-
När ska jag plugga egentligen? Imorgon, det är nog mitt svar på frågan.

Allt på en gång

Klockan är 18:20 och jag har fortfarande inte ens öppnat kurslitteraturen idag. Hela dagen har hittills gått åt till arbete med Nordiska Veckan. Känner mig lite stressad, men ska ändå försöka hinna plugga en del ikväll. Allt (det vill säga det lilla) jag hinner med är bättre än inget, eller hur?

Produktiv morgon

Har startat morgonen genom att vara produktiv. Kan vara bästa tänkbara sätt att starta en måndagsmorgon. Strax ska jag ta en dusch och därefter gå iväg till Juristernas Hus för att ordna med namnskyltar och dylikt till våra gäster. På onsdag kör veckan igång (och håller på till söndagen) och det känns verkligen toppen! Bara de sista små utmaningarna fixar sig så är jag mer än beredd på att genomföra veckan.
-
Hoppas ni också fått en bra start på den nya veckan!

Söndagen den tjugoförsta november tvåtusentio

Jaha, då börjar väl även den här dagen gå till ända. Jag har varit otroligt duktig idag och har avverkat 130 sidor skadeståndsrätt. Det känns bra! Imorgon läser jag klart boken, det har jag bestämt. Just i detta nu känner jag mig extremt stressad - har några relativt viktiga saker rörande Nordiska veckan som måste lösa sig snarast. Nåja, det är i alla fall inget som jag kommer kunna lösa klockan 23:00 söndag kväll. Så jag kan likaväl gå och lägga mig för att ta tag i morgondagen med förnyade krafter.
-
Föga förvånande ska morgondagen ägnas åt plugg och sista-minuten-inför-Nordiska-veckan arbete. På söndag, om en vecka alltså, då ska jag försöka återgå till det normala igen (då är den Nordiska veckan avklarad). Det vill säga, uppdatera bloggen med relativt intressanta inlägg (ja, alltså, ni vet, allt är ju relativt).

Med risk för att verka tjatig

Ibland känns det lite dumt att uppdatera bloggen. Till exempel när man känner att det skrivna inlägget handlar om precis samma sak som 90 procent av höstens inlägg har handlat om. Men jag tänker ändå skriva det en gång till.
-
Hittills idag har jag pluggat. Och ikväll ska jag plugga.

Gillar't

Hittills idag har jag hunnit med en sovmorgon, nästan 30 sidor skadeståndsrätt och en riktigt bra löparrunda i snöslasket. Den här lördagen har potential den. Nu blir det lunch och sedan ännu mera skadeståndsrätt.

Olidligt spännande

Ja, då kan man ju fråga sig vad jag har för spännande planer för helgen. Då ska jag tala om för er nyfikna att min enda egentliga plan för helgen är att plugga. Men bara för mitt eget bästa ska jag försöka klämma in en löpartur i skogen såväl lördag som söndag. Om jag pluggar flitigt och tränar duktigt så ska jag belöna mig med något/några serieavsnitt från tidernas bästa serier (ja, typ Grey's Anatomy, Desperate Housewives, Criminal Minds). Så kul ska jag ha det. Vad ska ni göra för roligt då?

Nu är det slut på veckan, det är dags för...

Så mycket har jag nog inte fått gjort idag - men jag känner verkligen nu att det närmar sig den Nordiska veckan i Stockholm. Det ska bli så roligt!
-
Nu ska jag skapa lite fredagsmysstämning här i lägenheten. Så att det är som gjort för en fin hemmakväll tillsammans med min fina pojkvän!

Min fredag

Snart ska jag bege mig till Juristernas Hus för att därefter åka och handla mat till Nordiska veckan. Därefter blir det lunchmöte med de som ska jobba under veckan. Och slutligen därefter ska vi producera namnskyltar och goodiebags till våra inkommande gäster. Sedan börjar helgen, plugghelgen. Wihu!

Inte utan min dator

Vissa saker bara måste jag använda datorn till. Som att till exempel sätta ihop ett dokument med viktig information angående Nordiska veckan. Kändes inte lönt att börja skriva det för hand i tre exemplar och skicka två av dem per post till mina kära kollegor. Speciellt inte med tanke på att jag träffar dem redan klockan tio imorgon förmiddag.
-
Så nu är jag återigen fast i datorfällan. Men jag ska försöka göra det till en vana att ägna lite mindre tid åt datorn och lite mera tid åt, ja, åt vadå? Mig själv? Min sambo? Mina studier? Träning? Tiden får utvisa.

Plugghästen Julia

Nu har jag en liten stund framför datorn för att svara på mail och uppdatera mig lite i bloggvärlden. Det blev ingen datoranvändning alls för min del igår (bortsett från de få minuter jag surfade från mobilen under gårdagen). Istället fick jag väldigt mycket pluggat - vilket väl i princip var det enda jag fick gjort igår. Jag var inte ens utanför dörren igår! Så idag har jag, hittills, diskat, tvättat, varit ut på en löpartur och svarat på mail. Snart blir det duschen och sedan blir det skadeståndsrätt resten av dagen. Känns bra i alla fall att ha varit lite effektiv i det "riktiga livet" idag, inte bara i studielivet.
-
Men så mycket dator blir det nog inte idag heller, ni får överleva en dag till utan min underbara internetnärvaro.
Ta hand om er!

Hej! Jag har varken glömt bort bloggen ell...

Hej! Jag har varken glömt bort bloggen eller gått upp i rök. Jag har bara haft en otroligt effektiv pluggdag - har inte ens startat datorn idag! (Bloggar från mobilen.) Eventuellt får dagen fortsätta så här, med datorn avstängd och med flitigt pluggande som sysselsättning. Jag har ju ändå tillgång till det viktigaste (mail och facebook) via mobilen, så jag överlever säkerligen en dag utan datorn!


Snälla tomten...


En ganska vanlig dag

Nu har jag fått en del läst och så har jag fått lite struktur på alla (eller flera) delar av Nordiska Veckan. Snart ska jag göra mig i ordning för att promenera till skolan för mötet. Därefter följer ytterligare jobb med NV samt att plugga. Det är mycket som ska bli gjort just nu!

Tisdag - varken mer eller mindre

Idag är jag på lite bättre humör, men fortfarande inte på topp. Det får vara som det är, förhoppningsvis återgår jag till mitt vanliga och pigga jag snart ändå. Nu ska jag sätta läsglasögonen på näsan och plugga. Vilket jag ska göra hela dagen idag, med undantag för ett möte om Juridiska föreningens Nordiska vecka i Stockholm på eftermiddagen. Nästa onsdag kör den igång - hjälp!

En monolog om mitt hår

Jag tror aldrig att jag har haft så här slitet hår som jag har just nu. Troligen är det alla höstens resor som till slut har satt sitt spår. Från öronen och ner mot topparna är håret burrigt som bara den och trasslar ihop sig ständigt. Dessutom är det ju så olyckligt att ett frisörbesök i Stockholm i vanliga fall ruinerar vilken studerande som helst och just nu har jag exceptionellt dåligt med pengar, vilket betyder att ett frisörbesök skulle försätta mig i personlig konkurs. Som tur är har jag en mamma som uppmärksammar sådana här livsviktiga saker, så hon har lovat att ge mig en färgning och klippning av håret i förskottsjulklapp. Så den 23:e december (japp, dan före dopparedan) är det jag som spenderar 135 minuter i en frisörstol på en frisörsalong på Åland. Frågan är om det är mer värt att räkna ner dagarna till frisörbesöket eller till julafton...

Ingen studiero direkt

Just i detta nu sitter jag instängd i vårt sovrum, eftersom Adam har möte här hemma tillsammans med deras sektions klubbmästeri. Så det sitter väl närmare 17 personer i vårt vardagsrum och diskuterar det mest karaktäristiska för studielivet; kommande fester. Själv hade jag tänkt plugga, men det visade sig (föga förvånande) att jag inte riktigt kunde koncentrera mig med så mycket folk i lägenheten.
-
Hur som helst är det roligt att höra hur engagerade de låter!

För den som vill läsa om den hemska verkligheten

En orsak till att jag känner mig lite nedstämd idag kan vara att jag precis (idag) läst klart boken
Skadad av Cathy Glass. En fruktansvärt hemsk berättelse om en liten flickas liv innan hon fick bo hos Cathy som fosterbarn. Sexuella övergrepp å det grövsta av flickans egna föräldrar. Så hemskt att man inte kan förstå det riktigt på riktigt. Flickan kommer leva med grova men från detta hela sitt liv, hur kan någon skada sitt barn så?

En positiv sak

Jag känner fortfarande inte att det här har förvandlats till en speciellt bra dag. En positiv sak med den här dagen är i alla fall att jag äntligen börjar ha fått ordning på allting här hemma efter alla resor. För när hösten varit så intensiv så har vissa saker bara blivit slängda lite varstans i lägenheten. Det har varit biljetter och resedokument och namnlappar och infobla. Och allt annat möjligt och omöjligt. Nu har jag i alla fall slängt det som skulle slängas, lagt undan i lådor det som skulle undan i lådor och satt in i pärmar det som skulle in i pärmar. Det känns skönt att allt nu har återgått till vardagen. Hur uppfriskande det än har varit med alla höstens resor, så är jag nu själaglad över att jag inte har en endaste resa inplanerad (förutom resor till Åland). Hem, ljuva hem.

Hemma igen

Nu är jag tillbaka i Stockholm igen (känns som att jag har skrivit den meningen rätt ofta den här hösten?!). Det är regnigt och grått ute. Jag är trött och omotiverad. Men med förhoppningar om att det här ändå visar sig bli en bra dag!

Verkligen spännande, verkligen!

Ja, idag har jag verkligen inte gjort mycket annat än läst kurslitteratur. Jag ska tvinga mig själv att läsa ytterligare 28 sidor nu (så är den här boken avklarad). Sedan fortsätter jag nog läsandet ombord på båten. Men däremellan ska jag ju som nämnt hinna med ett möte angående vår Nordiska vecka. Det börjar verkligen närma sig nu, med storsteg! Det ska bli riktigt roligt att få se ens projekt förverkligas - även om väldigt mycket fortfarande inte är klart. Men vi hinner, det är ändå (nästan) två veckor kvar.
-
Men ja, läsa de sista 28 sidorna ur den här boken nu då.

2010-11-11

Idag är det torsdag, det betyder att Adam och jag ska åka till Åland idag. Det betyder i sin tur att jag har massor att hinna plugga idag, för att kunna slappna av och umgås med familjen lite i helgen. Dessutom ska jag ha möte tillsammans med de andra två som är med och arrangerar den Nordiska veckan i Stockholm. Och därefter blir det att sätta sig på bussen på väg mot Kapellskär, för att där byta till båten som tar oss över havet till Åland.

Busy woman!

Jag har haft väldigt fullt upp idag. Först steg jag alltså upp klockan sju för att hinna plugga innan jag skulle till skolan. Därefter var jag i skolan på ett seminarium om sakrätt. Direkt efteråt promenerade jag hem för att kasta i mig lite lunch och sedan åka till gymmet. Väl på gymmet avverkade jag några kilometer på löpbandet samt körde styrketräning för de största muskelgrupperna. När jag kom hem från gymmet satte jag mig här, framför datorn, och jobbade på inför vår Nordiska vecka i Stockholm. En tvättmaskin har jag slängt igång också. Nu har jag precis duschat och ska sätta glasögonen på näsan. För nu är det dags att plugga lite till innan middagen (som jag förövrigt ska tillreda någon gång också). Planerna för ikväll är att skicka iväg några mail rörande den Nordiska veckan, läsa rättsfall inför morgondagens seminarium samt att fortsätta läsa kurslitteratur. Och sedan, kanske, kolla på någon tv-serie (om jag inte somnar).

2010-11-10

Igår räknade jag ut att jag måste läsa 55 sidor från kurslitteraturen varje dag nu, för att ha läst igenom alla böcker en vecka innan tentan (utöver det har jag så klart lektioner och förberedelser inför dem). Eftersom jag absolut inte kommer ha tid att plugga alla dagar (nordiska veckan kommer där och stör mitt i), så försöker jag nu plugga maximalt de dagar jag har möjlighet. Därför steg jag idag upp nästan två timmar tidigare än nödvändigt. Duktigt gjort av mig, tycker jag!
-
Tur att mina ägg blev perfekt kokade imorse, inte för hårda och inte för lösa. Det gjorde helt klart att det kändes mer värt att ha stigit upp klockan sju!

Tänk om man ändå vore en slöis...

Det är så mycket som ska göras hela tiden. Varför kan man (ja, alltså jag) inte bara vara en slöis och strunta i allt? En kopp te och en mysig kärleksfilm (alternativt en snyftare) skulle passa ypperligt ikväll. Men istället ska jag läsa såväl fordringsrätt som sakrätt ikväll...
-
(Ett inlägg om vår kryssning till Riga kommer!)

Men bara idag

Just precis idag är jag inte speciellt avundsjuk på alla hundägare.

Hej då så länge

Snart sticker vi iväg. Vi hörs igen på tisdag! Ha en bra start på den nya veckan nu, alla ♥

Förlänger helgen

Trots att jag har pluggat i princip hela helgen så har det ju ändå varit helg. Att nu åka iväg på kryssning sön-tis innebär en enorm förlängning av helgen. Det känns helt fantastiskt att ha avverkat nästan hela helgen men samtidigt veta att vi ändå har två dagar av ledighet framför oss. Underbart! Och sedan åker jag till Åland redan på torsdagen. Så nästa vecka kommer jag enbart spendera en hel dag i Stockholm, onsdagen (och två nästan hela dagar, tisdagen och torsdagen).

Stockholm - Riga - Stockholm (söndag - måndag - tisdag)

Om sju timmar befinner Adam och jag oss ombord på båten nedan. Vi ska åka på en kryssning mellan Stockholm och Riga. Ikväll och inatt åker vi över Östersjön för att imorgon förmiddag gå i land i Riga. Där väntar en guidad sightseeing och därefter ska vi ströva runt i staden. På eftermiddagen/kvällen går vi på båten igen för att spendera ytterligare en natt där. Och på tisdag morgon är vi tillbaka i Stockholm. Jag trodde aldrig någonsin att jag frivilligt skulle åka på en kryssning - men nu ser jag till och med fram emot det! Att vi dessutom fick kryssningen gratis tack vare ett presentkort mamma hade gör ju inte saken sämre. Jag menar, vem tackar nej till gratis? Plus att det här är en chans för Adam och mig att få umgås bara vi två, efter en höst där vi (mest jag) har varit ute och rest till olika håll. Och så får vi ju se ett nytt land, jag har aldrig varit i Lettland tidigare.
-

Softa sambolivet

Igår blev det en lugn hemmakväll. Adam och jag kollade på filmen The Ghost Writer, en helt okej film som handlar om en man som får i uppdrag att skriva en självbiografi om den förra premiärministern (Storbritannien) och sedan börjar han se märkliga samband mellan premiärministern och amerikanska CIA. Därefter kollade vi på tv4play in senaste avsnittet av fyrans nya satsning Så mycket bättre. Och det var så mycket bättre (än många andra tv-program just nu). Se det!

Så olika

Inte för att framställa min sambo som en lite sämre människa (eller mig som en lite bättre), men så här har våra respektive senaste dygn sett ut.
-
Adam: Spritfest (alla skulle ta med minst 75 cl starksprit), kom hem klockan fem i natt. Steg upp typ nu. Ligger på soffan och stirrar i taket.
Julia: Pluggade och kollade på serier igår kväll. Vaknade när Adam kom hem, fortsatte natten på soffan för att slippa lyssna på Adams snarkningar. Steg upp tio och pluggade fram till halv tre. Stack ut på en halvtimmes löparrunda. Ska nu hoppa i duschen och sedan börja förbereda fläskfilé till middagen.

Inte direkt fredagsmys...

Fredag, middagen är uppäten och pojkvännen har åkt iväg på fest. Själv sitter jag och försöker plugga. Det går lite sisådär, vilket ni väl märker eftersom jag bevisligen sitter framför datorn just nu. Jag har dock lovat mig själv att läsa minst 20 sidor till ikväll, så det ska jag avverka under den närmaste tiden. Helst vill jag läsa klart hela boken, vilket totalt är 60 sidor. Men jag tror att det är att hoppas på lite för mycket. Det är ju ändå fredagskväll!

Ljudböcker!

Mamma lyssnar alltid på ljudböcker när hon till exempel promenerar eller ligger på spikmattan. Det här tyckte jag att verkade behändigt, så jag valde att börja lyssna jag också. Vi lyssnar alltid på samma ljudböcker. Men nu kunde jag precis konstatera att jag ligger 18 ljudböcker efter henne. Hur kommer man ifatt det?! Jag får helt enkelt börja prioritera långa löparrundor i skogen, många långa promenader och försöka ta mig tid att ligga på spikmattan ofta. Eller så får jag åka på semester ensam och inte göra annat än ligga på stranden med hörlurarna i öronen och någon bra deckare som läses för mig.
-
Men jag gillar skarpt ljudböcker. Att sitta på bussen eller tunnelbanan med en bra bok i öronen är oslagbart. Jag älskar även att lyssna på ljudböcker när jag tränar. Inget får en löparrunda att kännas så enkel som en riktigt spännande ljudbok. Dock är det inte helt optimalt att lyssna på deckare när man är ensam ute i en mörk och tät skog, eftersom väldigt många i deckarna blir mördade på precis sådana platser - men i alla fall. Jag rekommenderar ljudböcker för alla!

Tömma spargrisen!

Nu ska jag åka till banken och sätta in mynten som förvarats i spargrisens mage. De ska får agera reskassa åt Adam och mig när vi på söndag (till tisdag) åker på kryssning till Riga. Det här innebär att vi hädanefter inte kommer ha någon 50-öring i våra ägor (ganska bra med tanke på att man inte får betala med dem längre).

Daglig rapportering från livet som Julia

Så vad har jag gjort idag egentligen? Jag menar, jag har ju verkligen inte varit en flitig bloggare. Istället har jag befunnit mig i skolan cirka sju timmar. Vilket är ungefär sju timmar mer än vad jag brukar spendera i skolan. Eller i alla fall fem timmar mer. Jag har dock haft en väldigt bra skoldag och känner mig inspirerad och motiverad till juridiken (igen, jag får ny inspiration och motivation några gånger per vecka - haha). Vår seminarielärare för den här delen av kursen är verkligen bra, jag gillar henne starkt. Vår avtalsförhandlingsövning fick mig att se tjusningen i att förhandla, verkligen roligt! Dessutom hann jag med ett möte inför den Nordiska veckan. Det närmar sig med stormsteg och jag längtar med skräckblandad förtjusning.
-
Ikväll har jag knåpat ihop en önskelista inför julafton, för jag har faktiskt varit mycket snäll i år och förtjänar således många fina julklappar. Läste du detta och noterade, tomten? Önskelistan ska få publiceras här på bloggen, men jag tänkte vänta med det lite. Det är ju faktiskt rätt länge kvar till jul än så länge.
-
Nu ska jag fortsätta kolla på Grannfejden på tv3. Helt sjukt provocerande program. Jag förstår inte hur människor orkar hålla på och bråka om triviala saker som oftast till och med inte ens är sanna. Vilket slöseri med energi! Jag föredrar att antingen tycka om folk eller att inte bry mig över huvud taget. Och att värna om svagare personer.

Pengar, ack dessa pengar

Idag kom studiestödet, vilket i och för sig är en mycket trevlig upplevelse. Det är så skönt att logga in på internetbanken och se att pengarna "magiskt" har ökat. Mindre trevligt är att kronan just nu är så förbaskat stark i förhållande till euron. När jag nu skulle föra över 6000 svenska kronor från mitt finska bankkonto så drogs det 650 euro. Det betyder att nästan 50 euro bara "försvann" på grund av att jag pluggar i ett annat land än det jag får pengarna från (ja, jag räknar alltså med att kursen borde vara 1 euro = 10 sek). Surt!

Så det så

Det är så roligt att plugga, så jag gör det lite till.

Allt som behövs

Efter träning, lunch och dusch är det nu dags för mig att fortsätta pluggandet. Glasögonen på, överstrykningspennan i handen och boken uppslagen på skrivbordet. Och så hjärnan i aktivt läge, så klart!

Dagens träning

35 minuter jogging i lera och duggregn. Lungorna fyllda med höstluft. Kinderna rosiga av kyla. Kroppen lycklig av välmående. Därefter 30 minuter träning med träningsdvd från Blossom Tainton. Var en skön, lugn och stabil träning med lång stretch.

Regnet stoppar inte mig!

Nu är det dags för dagens pluggpaus, den där pausen som jag redan i förväg bestämt att skulle innebära en joggingtur i skogen. Synd att det regnar idag, det gör hela upplevelsen så mycket besvärligare. Men oavsett så ska jag ut på en runda nu i alla fall!

2010-11-03

Idag är det en sitta-hemma-och-plugga-hela-dagen-med-undantag-för-en-joggingtur-i-skogen dag. Bara så att ni vet. Och imorgon trillar studiestödet in, efterlängtat.

Gör si, gör så

Min åsikt angående filmen Shutter Island: välj antingen att läsa boken (Patient 67) eller se filmen, eller låt det åtminstone gå lång tid däremellan. Boken var väldigt mycket bättre än filmen och eftersom boken fanns i färskt minne för mig (läste ut den några timmar innan jag såg filmen) så blev filmen ganska platt och oengagerande. Så läs boken om ni har möjlighet! Se filmen om ni inte orkar läsa boken, men gör inte både och.

Fängslande! (Ni som har läst boken fattar ordvitsen....)

Har precis läst klart en mycket, mycket spännande bok. Jag gillade den skarpt. Den är inte ny och jag hade aldrig läst den om det inte var för att den filmatiserats och en vanlig kommentar om filmen är "inte lika bra som boken". Därför måste jag givetvis läsa boken och väntar nu även med spänning på att få se filmen. Kanske redan ikväll? Vad är det nu jag pratar om för bra bok respektive film? Jo, Dennis Lehanes bok Patient 67 som heter Shutter Island som film. Läs åtminstone boken. Jag kan återkomma med åsikter ifall ni ska se filmen också. Psykologisk thriller när det är som bäst, är min kommentar om boken.

Alla goda ting är tre

Tre saker jag är väldigt nöjd med just nu:
1. Redovisningen av min promemoria gick väldigt bra. Dessutom fick jag mycket bra som omdöme på den skrivna texten. Härmed är alla kursens obligatoriska moment avklarade för min del (bortsett från tentan i december).
2. Jag har på mig en skjorta som jag känner mig väldigt prydlig och fin i. Dessutom ser jag väldigt smal ut i den, kul känsla!
3. Jag lyckades få bort problemet med att en fil försökte laddas ner till datorn när man besökte min blogg. Problemet, tror jag, låg i att den gamla ikonen för länk till att börja prenumerera på min blogg inte längre fungerade. Så jag tog bort den gamla länken och kopierade in en ny aktuell kod. Hör av dig om du har samma problem och behöver hjälp med att få det åtgärdat!

Vad är nu det här?

Jag märker att så fort jag går in på min blogg försöker den ladda ner en .php-fil till min dator. Jag ska ta reda på vad det här är, så ska det ju naturligtvis inte vara. Återkommer!

UNR 2010 - Reykjavik

Ja, så vad gjorde jag riktigt på Island då? Det kan väl vara på sin plats att berätta.
-
Orsaken till att jag åkte till Island var för att delta i Ungdomens Nordiska Råds session. Som det står på hemsidan "Ungdomens Nordiska råd är ett forum för de politiska ungdomsorganisationerna i Norden. Här kan politiskt aktiva ungdomar utbyta idéer och visioner och vara med och sätta upp ungdomars önskningar på dagordningen i det nordiska samarbetet". Jag åkte dit som representant för det borgerliga partiet Frisinnad Samverkan som är verksamma på Åland.
-
Jag deltog i sessionen på lördagen och söndagen (missade fredagen på grund av att vi hade det obligatoriska rättegångsspelet i skolan). Dagarna gick i stort ut på att först i plenum ta ställning till om föreslagna resolutioner (skrivna av oss ungdomar under året som gått) över huvud taget skulle behandlas. Därefter diskuterade vi i våra partigrupper (jag tillhörde den konservativa gruppen, Nordisk Ungkonservativ Union) hur vi tänker förhålla oss till resolutionerna. När det var gjort samlades vi i utskott (där vi blandades från olika partigrupper) för att diskutera om resolutionerna och eventuellt göra ändringar i dem. Till sist hade vi plenum där vi röstade om vi ville skicka vidare frågorna till det nordiska samarbetet eller förkasta dem. Resolutionerna handlade om allt från förbud mot burka (förkastades), privatisering av sjuk- och hälsovården (förkastades), miljösatsningar i Norden (antogs) till åtgärder för att minska ungdomsarbetslösheten (antogs).
-
Utöver det politiska arbetet hann vi äta mat och umgås lite smått med varandra, men den allra största delen av tiden var vi strängt upptagna med politiken. På lördagskvällen åt vi i alla fall middag på en restaurang inne i Reykjavik och därefter gick vi till en bar. Det var förövrigt ända gången jag lämnade hotellet, om man bortser från flygbussen till och från hotellet.
-
Jag är otroligt glad att jag fick möjlighet att delta. Tack till Frisinnad Samverkan för att ni ville ha mig som ungdomsrepresentant och tack till UNR för att jag fick vara med trots att jag bara kunde vara med på 2/3 av sessionen! Och tack till alla härliga nya vänner jag fått!

Slut som artist

Nu har jag gått ut på en promenad, gjort klart presentationen tills imorgon och kollat på tv. Vad ska jag göra nu då? Jo, vänta på att Adam kommer hem så att vi kan äta middag. Vad ska jag göra sen då? Ta det lugnt.

Om en vecka...

Om exakt en vecka befinner jag mig i Riga. På promenad genom centrum. Hand i hand med min älskade Adam. Med ett leende på läpparna. För när jag får umgås med min favoritperson, då blir jag lycklig i hela kroppen.

Jetlag?

Jag är hemma nu, efter helgen på Island. Dock är jag väldigt, väldigt trött och känner mig ur form. Känns som jetlag, men det låter lite orimligt med tanke på att tidsskillnaden är väldigt liten. Nåja, hur som helst blir det en relativt lugn dag idag. Planerna för dagen är att göra klart vår powerpoint-presentation till PM-redovisningen imorgon, gå på en promenad, kolla på TV.