Veckans första dag

Veckan har börjat och dagen har bjudit på strålande sol och värme. Jag ska inte sticka under stol med att det känns något trist att sitta inne på ett kontor varje vardag ända fram till skolstarten. Det hade ju faktiskt varit skönt med lite ledig tid också, någon gång. Därför får det nog bli en resa söderut efter att terminen har startat i höst. Någon gång måste ju även jag ha en chans att bli brun!

Nu ska jag dra på mig löparkläderna, sätta på mig hörlurarna och starta min upptempomusik. 7,5 km hemifrån mig till Adam ska avklaras springande. Som tur är står solen högt på himlen än, så jag kanske hinner få lite färg på huden under springturen?

Sommar, sommar och sol?

Vad gäller bloggen är det nog lite av ett hopplöst fall just nu. Fråga mig inte vad jag gör hela dagarna, men uppenbarligen är jag strängt upptagen med annat och lämnar ingen tid över till bloggen.

Midsommar avklarades med trevligt sällskap och god mat. Så jag är nöjd! Snart är det måndag igen och vardagskarusellen snurrar igång igen. Min förhoppning är att solen väljer att stanna här nu, för att sommarkänslan verkligen ska sätta sig i kroppen.

Det ser ganska lovande ut!

Regn och grått

God morgon!

Visst är det lite ovant att jag har bloggat så här aktivt. Faktiskt fem inlägg under gårdagskvällen och nu ett sjätte under samma dygn. Jag tror att jag har saknat bloggandet lite grann.

Nu ska jag snart cykla iväg på veckans sista arbetsdag. Sedan står det midsommar på schemat. En midsommar som för Adam och mig ska firas i Lemland tillsammans med kompisar. Givetvis ska vi först kolla på stångresning!

Förhoppningsvis skriver jag något igen innan midsommarfirandet sätter igång, men om jag (mot förmodan) skulle glömma bort det så önskar jag er en trevlig och glad midsommar!

Fru Struktur slår till igen

Det här med struktur och kaos som jag skrev om i förra inlägget... Hur applicerar man det på det här?Jag mailade precis mig själv för att inte återupprepa den senaste kvarten. Vilken jag spenderade letandes efter mitt svenska SIM-kort. Jag kände paniken växa för varje logiskt ställe kortet inte fanns på. Sedan hittade jag det på golvet bakom skrivbordet. Det får inte upprepas. Jag vill ha koll på mina saker. Punkt slut.

Fru Struktur möter Herr Kaos

Jag vet inte hur ni fungerar, men jag vet att jag själv inte fungerar om min omgivning inte är strukturerad, städad och fin. Det fungerar med stök några dagar, men sedan måste jag få ordning på sakerna för att kunna känna att jag är i takt med livet. Annars är det som att jag alltid har en känsla av att det är något som borde göras. Men så fort jag har ordning och reda bland sakerna så kan jag slappna av och känna att läget är under kontroll.

Jag har hört att de personer som måste ha ordning runt sig har kaos i huvudet, och tvärtom - de som kan ha kaos runt sig har ordning i huvudet. Jag har även hört att genier behärskar kaos. Slutsatsen jag drar av detta är att alla potentiellt är genier, bara de att vissa har kaoset på utsidan och andra har kaoset på insidan.

Fast jag vill protestera mot påståendet jag själv skrev ovan. För jag upplever inte att jag har något kaos alls i min hjärna. Snarare ser jag min hjärna som ett enda enormt strukturerat akrivrum - med långa rader av hyllor och lådor. Där var sak ligger på sin plats. Möjligtvis kan jag hålla med om att arkivrummet (hjärnan) är trevligare när alla saker som har trillat ner från hyllorna och som har plockats ut ur lådorna är återförda till ursprungsplatsen.

Struktur möter kaos. Lite så känns det ibland i livet.

Sommarpratstankar

Den elfte augusit ska jag alltså sommarprata. 110811 - roligt datum jag har fått i alla fall. Jag är inte speciellt nervös över vad jag ska säga, eftersom talet faller sig ytterst naturligt för mig. Däremot har jag lite huvudbry över musiken. Det är ju Ålands public service-radiostation som det ska sommarpratas i och jag misstänker att deras musikutbud inte riktigt är helt i överensstämmelse med min musiksmak. Om man vill får man dock ta med sig egna cd-skivor, men inte har jag någon av min favoritmusik på cd-skiva. Jag använder ju spotify hela tiden för där finns all min musik, men det funkar ju inte riktigt att säga till radiostationen att använda spotify. Tror jag?

Hm, detta tål att tänkas på både en och två gånger i sommar. Tror ni det tänks bäst efter något glas rosé? Det tror jag. Jag ska testa detta på midsommar.

LONDON


Turista.
Uppleva staden.
Testa på engelsk mat.
Studiebesök.
Shoppa.
Tillsammans med 29 andra juriststudenter.

Well, that was London.
(Ja, jag vill åka tillbaka till staden igen och igen och igen och igen.)

Böcker

Ikväll har jag varit på loppis med mamma. Fem böcker blev det. Konstigt att jag så lätt glömmer bort mitt löfte till mig själv - att inte köpa flera böcker före jag har läst slut de jag redan har.

Dessa blev det:
- Harlan Cobens Släpp inte taget
- Pernilla Glasers Mitt rätta jag
- Jenny Jägerfelds Hål i huvudet
- Kari Hotakainens Löpgravsvägen
- Sofi Oksanens Baby Jane

Om jag skulle ha någon semester i sommar så skulle jag ägna den åt att läsa rekordmånga böcker. Synd att jag inte har någon semester då.

För drygt en vecka sedan fick jag även en bok i present av mina gudföräldrar. Att välja sin väg. Det är en inspirationsbok om åländska företagarkvinnor, en bok som jag faktiskt tänkt att jag nog ändå skulle köpa (trots mitt köpförbud på böcker).

Åh, nu vill jag bara läsa läsa läsa och läsa. En bra bok är nog faktiskt en av livets alla nödvändiga saker.

Nöjd

Jag är väldigt nöjd med antalet publicerade inlägg den här veckan.

Eller så inte.
Jag ska försöka sluta njuta av sommarlovet och istället fokusera på att blogga intressant och ofta.
Lovar.

NU

Nu, söndag, har jag äntligen fyllt på sömnkontot så att det är fulladdat. Dessutom har jag äntligen läst igenom alla missade blogginlägg (det tog sin lilla tid). Utöver det har jag hunnit med att se på film, sola, simma, bada bastu, äta "plåtbröd" (pizza) på Niska och jobba en dag. Imorgon börjar jag sommarjobba på riktigt, det vill säga varje vardag fram till skolan börjar igen i höst.

Under veckan som kommer lovar jag att publicera ett inlägg om Londonresan. Dessutom lovar jag att det blir lite träning (eller helst ganska mycket), så att
den här bloggen slipper vara utdöd! Nu är jag på gång igen!

Från London till Stockholm och mot Åland

Nu är jag tillbaka från London. I skrivande stund sitter jag på bussen mot Kapellskär för att därifrån ta färjan över havet till Åland. Jag har i natt avverkat fyra sömntimmar och har därför precis hällt i mig en kaffe för att orka ta itu med detta:

423 olästa blogginlägg, jag har att göra!

Torsdag - Kristi Himmelfärdsdag

Jag har precis kommit tillbaka till hotellrummet, efter att ha intagit frukost. Om en stund ska jag börja bege mig in mot stan, för att träffa planeringsgruppen för Londonresan. Det allra sista ska fixas innan resan nu! Därefter blir det ett möte om den Nordiska Veckan vi ska hålla i november igen (jag vet, vi är ute i god tid). Framåt eftermiddagen dyker Adam upp här i Stockholm och jag får njuta av hans sällskap!

En dålig sak med den här dagen? Det är att det är Kristi Himmelfärdsdag, vilket betyder att restaurangen här på hotellet är stängd (bortsett från frukosten alltså) - var ska Adam och jag äta middag ikväll? Typiskt.

Tiden kan gå snabbt

Efter att jag hade ätit middag slog jag mig ner på sängen och funderade på hur jag på bästa sätt skulle spendera den här kvällen. Och vips så är klockan snart halv elva och det enda jag tycker mig ha gjort ikväll är att duscha och skypa med Adam. Märkligt det där, hur tiden kan gå snabbt ibland.

Nu blir det att krypa ner under täcket och kolla på ett avsnitt Criminal Minds - och jag ber till gudarna att just det här avsnittet inte är speciellt läskigt och att det absolut inte involverar någon ung kvinna som bor ensam på hotell. För i så fall kommer jag sova dåligt i natt...

Jag och restaurangen

Igår åt jag som sagt middag själv i hotellets restaurang. Det positiva då var att det var relativt mycket andra som åt middag samtidigt och det negativa var att tjejen som jobbade var väldigt otrevlig och okunnig. Idag åt jag återigen middag själv och återigen på samma restaurang. Det positiva idag var att mannen som serverade var väldigt trevlig och tillmötesgående och det negativa var att jag var totalt ensam i hela restaurangen. Så om jag tyckte att det kändes märkligt att äta själv igår, så var det inget emot dagens upplevelse.

Jag har inte riktigt smält upplevelsen än. Märkligt, det var det verkligen. Jag undrar vad det är med oss (eller är det bara jag?) som gör att vi tycker det känns så obekvämt att göra saker själva?

Igår åt jag club sandwich - gott, men det var världens största portion (var lätt illamående resten av kvällen och trodde aldrig jag skulle bli hungrig igen. Japp, det smakade himla bra med frukost imorse ändå).
Idag åt jag pasta med strimlad biff - helt okej, och lagom stor portion den här gången.

Mätt och belåten ska jag nu lägga mig på sängen och läsa lite bloggar och tidningar. Därefter blir det antingen att läsa bok eller att kolla på TV. Så spännande ser min kväll ut - men jisses vad jag njuter av att göra ingenting!

Topp fem: Bloggare

Jag läser ofantliga mängder bloggar och förstår i ärlighetens namn inte ens själv hur jag hinner med det. Skulle jag inte ha börjat läsa bloggar när det slog igenom och blev stort, så skulle jag säkerligen aldrig hitta tiden till bloggläsandet. Men nu är bloggarna en del av mitt liv och jag har följt (och slutat följa) i princip alla av de allra största bloggarna. Här kommer ett urval, med mina fem absoluta favoritbloggar.

På femte plats


Namn: Josephine Bornebusch
Bloggadress:
blogg.amelia.se/josephine
Typ av blogg: Sarkasm och vardagshumor.
Bloggens bästa: Ärligheten och ironiseringen av livet som skådis/kändis/Josephine.

På fjärde plats


Namn: Terese Alvén
Bloggadress: sparkibaken.se
Typ av blogg: Tränings- och hälsoblogg.
Bloggens bästa: Träningstips, inspiration och snygga träningskläder.

På tredje plats


Namn: Moa Allansson
Bloggadress: spiderchick.nu
Typ av blogg: Vardagsbetraktelser, humor och om hur livet inte alltid är så enkelt som småbarnsförälder.
Bloggens bästa: Att Moa med jämna mellanrum slänger in tipsinlägg som verkligen känns värda att läsa (om självförtroende, att skriva och att bo i London - till exempel).

På andra plats


Namn: Katrin Zytomierska
Bloggadress: finest.se/katrin
Typ av blogg: Vardagsbetraktelser och åsikter, utan hämningar.
Bloggens bästa: Att Katrin inte räds att säga vad hon tycker och även om jag långt ifrån alltid håller med henne, så är det intressant att läsa om en annan persons (starka) åsikter.

På första plats


Namn: Lisa Bjärbo
Bloggadress: onekligen.blogspot.com
Typ av blogg: Humoristiska vardagsbetraktelser.
Bloggens bästa: Otroligt bra språk (Lisa är författare) och klockren, enkel humor som för den skull inte blir plump.Okej, jag inser att jag gillar folk som skriver roligt och lite ironiserande kring det där som kallas vardagsliv. Kanske för att det känns så äkta?

Sommaren 2011

Idag är det den första juni. Den första juni är nog den dag de allra flesta förknippar med sommaren. Att just den här första juni har bjudit på strålande sol och riktigt varm luft har säkerligen förstärkt sommarkänslan hos många. Att de som har läst yrkesinriktad gymnasieutbildning på Åland tar examen idag, ökar nog på sommarkänslan hos ännu fler. Att sista tentan är skriven för mina kursare är ytterligare en faktor som gör att sommarkänslan stiger.

I sommar vill jag...


... att resan till London blir den bästa möjliga!

... äta jordgubbar.

... dricka god champagne tillsammans med jordgubbarna!

... sola och bada.

... umgås och njuta med världens bästa Adam.


... njuta av den åländska skärgården.


... se solen gå ner över havet.


... spendera en natt eller två på stugan.


... lägga ner min själ i att lösa ett pussel.


... umgås med familj och släkt.


... njuta och koppla av.


... göra ett riktigt bra sommarprat.


... åka båt.


... och läsa många spännande, roliga, sorgliga, meningsfulla, obehagliga, otroliga och sanna böcker!

Scandic, Unga Moderater och Täby Centrum

Igår satt jag själv i hotellets restaurang och åt middag, med mig hade jag senaste numret av Chic som sällskap. Imorse åt jag frukost med dagens DN som sällskap. Igår kväll när jag skulle sova märkte jag att det kändes lite ensamt. Jag är ju inte van att vara ensam speciellt mycket, så det här är säkert en bra prövning. Att bara vara med mig själv. Fast det ska onekligen bli skönt när Adam kommer hit imorgon eftermiddag och gör mig sällskap. Och imorgon  på förmiddagen ska jag även träffa kompisarna för att fixa det sista inför London. Skönt, då får jag äntligen använda min röst igen.

Nu sitter jag på mitt rum och betar av lite politiskt och annat arbete jag tagit på mig bara för att jag älskar det. Som att skriva en artikel till den nylanserade hemsidan ung.ax och att börja fundera kring mitt sommarprat - ja, det är sant! Jag ska sommarprata i Ålands Radio i slutet av sommaren. Jag ser otroligt mycket fram emot det och kommer troligen ha hunnit ändra såväl prat som musik några hundra gånger innan det väl är dags.

Lite senare idag tänkte jag åka en sväng in till Täby Centrum och sedan blir det nog ett träningspass i hotellets gym.