För så säger lagen


Alltså, när man för en gångs skull har fått börja läsa något annat än civilrätt - då känns det ganska segt att sitta och plugga just civilrätt inför den stundande tentan (den jag lät bli att skriva vid förra tentatillfället). Just i detta nu känner jag; mera straffrätt till folket - mindre civilrätt! Men tentan ska skrivas och förhoppningsvis kan jag göra detta med någorlunda gott resultat, varför jag behöver plugga som en dåre de två närmsta veckorna.

Politiker-Julia

HÄR kan ni förresten läsa mitt ena blogginlägg omvandlat till en insändare i en av de åländska lokaltidningarna. Det kändes rätt bra att för första gången få skriva under med "Julia Lindfors, Unga Moderater". Vårt nybildade åländska ungdomsparti, med potential att påverka och förändra. För någon dag sedan satt jag och läste igenom Moderaterna på Ålands utbildningspolitiska program och kommenterade detta. De andra Unga Moderaterna har gjort samma sak. Nu hoppas vi att Moderaterna är villiga att ta åt sig våra åsikter - och att diskutera med oss om de inte gillar våra synpunkter! Nästa fredag ska jag delta i en paneldebatt inför det stundande riksdagsvalet tillsammans med representanter från de andra ungdomspartierna - spännande! Så lite politiskt arbete blir det allt, även fast jag befinner mig på andra sidan havet och inte på ön i fråga.

En gång i dygnet

Och nu är det över ett dygn sedan jag bloggade senast... Det går uppenbarligen lite trögt just nu. Men det är på grund av att dagarna går i ett. Nu ska jag till exempel just stänga ner datorn för att plugga så sjukt mycket fastighetsrätt att man inte trodde att det gick att plugga så mycket fastighetsrätt på en och samma dag. Visst känns det som en lagom låg ambitionsnivå för den här dagen? Haha. Återkommer kanske (förhoppningsvis) ikväll!

God morgon onsdag!

Det är 23 timmar och en minut sedan jag skrev ett inlägg senast. Med andra ord skrev jag senast igår på förmiddagen. Då skrev jag att det var kallt här inne i lägenheten på grund av att vädringsluckan stått öppen hela natten. Den här natten har vädringsluckan varit stängd, men istället har det varit så kallt ute att det nu (ändå!) bara är 19 grader här inne. Snopet.

Igår gick dagen i ett. Först var det (världens segaste) föreläsning och därefter möte om Internationella Fadderiets höstprogram. Du kanske vill bli Internationell Fadder? Håll utkik efter marknadsföringen som kommer dyka upp snart! 

Resten av dagen ägnade jag åt diverse småsaker. Kolla upp detaljer inför Londonresan vi planerar, leta efter en storstuga till Folkbanquetten vi snart ska hålla i, betalade räkningar... Och annat lika spännande. Den här dagen kommer vara snarlik, bara det att jag hoppas att dagens föreläsning är intressantare och mötet jag ska på direkt efteråt ska handla om Londonresan.

Kallt

Idag är det tisdag och när jag steg upp i morse hade vädringsluckan i köket stått öppen hela natten. Det var enbart 13 grader inne i köket. Huu! Men nu börjar det ta sig, är 18 grader nu. Hur som helst ska jag snart iväg till skolan (där det förövrigt brukar vara rätt kallt) för en föreläsning om kriminologi. Därefter ska jag på ett möte för att planera Internationella Fadderiets höstprogram. Roligt!

Arbete, hela långa dagen

Under eftermiddagen har jag utfört lite ungdomspolitiskt arbete, lite föreningsarbete och lite annat arbete (typ mailat kundservice för diverse saker). Nu ska jag övergå till lite mera skolarbete. Hade även tänkt hinna med lite träningsarbete och lite öva-upp-min-retorik arbete, men jag vet inte riktigt hur många timmar jag tror att mitt dygn har.

UPPDATERING: Ja, och just det. Jag glömde ju alldeles bort att jag skulle diska undan det där diskberget som samlats på diskbänken. Och tvätta en maskin så att tvättkorgen slutar vara överfull. Det är nu alltså gjort och jag kan komma till skolarbetet. Det jag skulle ha börjat med för en timme sedan alltså.

Inte så pjåkigt

Visst, Åland är litet, tråkigt och alla gnäller mest hela tiden. Men se där, när det kommer någon utifrån (från utlandet till och med!) och ser på skolan med nyfikna ögon får man det svart på vitt. Det är inte så pjåkigt att varit åländsk ungdom och fått gå i åländsk skola, i alla fall.

Var är osten?

Det här med att ställa om till sommartid gjorde visst att jag blev lite snurrig. Idag när jag kom hem från skolan frågade Adam mig vad jag gjort av osten. Givetvis fattade jag inte vad han menade. Osten är i kylskåpet, där den alltid är. Men nepp, där hade visst redan Adam letat. Och så hade han kollat frysen. Men där var den inte heller. Så typiskt killar - han borde ju ha fattat att jag ställt in osten i skåpet med fryspåsar. För det är ju en helt självklar plats för ostförvaring. Hm, ibland undrar jag faktiskt vad jag tänker. Eller OM jag tänker alls.

På en söndag!

100 sidor straffrätt lästa. Ja, det anser jag som ett mycket väl godkänt pluggresultat på en söndag.

Han kan, bara han vill

Igår kväll var det Adam som stod för matlagningen och det med mycket gott resultat. Sedan ägnade vi oss att kolla på några avsnitt Big Bang Theory (som alla rekommenderar, tydligen) och under Earth Hour spelade vi spel i skenet av levande ljus. En mysig lördagskväll helt enkelt!

Inatt gick vi över till sommartid. Så trots att vi steg upp före nio (vintertid) var klockan alltså nästan tio (sommartid), kändes lite snopet. Men utvilade är vi och dagen har hittills bjudit på effektivt plugg. Något som ska fortsätta större delen av dagen. Kanske inte det roligaste, men det nödvändigaste.

Det gick finfint (tror jag)

Vaniljmuffins, utan socker och mjöl!

Testade som sagt att baka LCHF-muffins idag. Än har jag inte provsmakat, det får vänta till efter middagen - men jag har fotograferat. Så ni också kan ta del av dem! Jag kan intyga att det doftar ljuvligt av vanilj, vilket är ypperligt med tanke på att det är vaniljmuffins jag bakat.

En perfekt receptbok för oss som skippar kolhydraterna,
men som ändå gillar att baka!
Receptet kommer från Annika Rognebys receptbok. Jag tänker dock inte dela med mig av receptet här, den som vill baka får köpa hennes bok. Kan dock avslöja att man så klart behöver införskaffa lite andra ingredienser än de man är van vid. T.ex. använde jag mig av sukrin, fiberhusk och mandelmjöl.

Ut med det gamla och in med det nya

Kläder som åkte i soporna och kläder som skänks till välgörenhet.

Gårdagens garderobrensning resulterade i att relativt mycket kläder åkte ut. En säck i soporna och en kasse till välgörenhet. Dessutom åkte vinterjackorna, vinterkläderna och vinterskorna ut till källaren. Skönt att ha rensat upp lite!

Grå kofta från Acne, bloppisfynd.

Och för att inte känna tomhet efter de utrensade kläderna är den här superfina koftan på väg hem till mig. Fyndad på
ELLEs bloppis. Kanske inte världens bästa vårplagg, men jag ser det som en tidlös investering som absolut håller sig till nästa höst och vinter (för det kommer bli kallt igen, om ungefär ett halvår).

Bagaren

Nu ska jag baka LCHF-muffins. Håll tummarna för att resultatet blir bra!

Citat

När jag satt i soffan med min ansiktsmask på och läste tjejtidningar som bäst hittade jag ett citat som passade rätt bra ihop med nedanstående inlägg.

"Skönheten behöver vi kvinnor för att männen
skall kunna älska oss - och dumheten för att vi skall
kunna älska männen." Coco Chanel

Killar...

I natt har jag fått en minst sagt upphackad sömn. Vem har sagt att det är när man skaffar barn man får glömma att sova hela nätter? Jag skulle säga att det samma gäller när man skaffar sambo.

För jag kan inte sova ordentligt innan Adam kommit hem. Och igår, efter att han jobbat, fick han för sig att han skulle dricka öl med kompisarna en liten stund (han slutade jobba runt 22). Det slutade med att jag ringde 04:35 och sa att han är så illa tvungen att komma hem nu. Då hade jag varit vaken i en timme och väntat på att han åtminstone skulle svara på mitt mess och säga var han höll hus... När han väl kom hem var jag klarvaken och lade mig och kollade på tv. Sedan slumrade jag två timmar på soffan, men kan inte påstå att jag känner mig speciellt pigg idag.

Killar, suck.

Nu sitter jag i alla fall med en ansiktsmask, tv, dator och en bunt tjejtidningar i soffan. Och x antal koppar kaffe. Så det börjar ordna upp sig, tröttheten går att förtränga.

Vårrensning!

Skrev jag att jag ska plugga idag? När då undrar jag egentligen? Kanske ikväll, om jag orkar. För nu ska jag faktiskt ta tag i att rensa ur garderoben. Någon välgörande organisation kommer bli glad över klädpaketet (för jag antar att det blir en hel del som ryker), frågan är bara - vilken välgörande organisation?

Håll tummarna (ganska länge)!

Japp, då var jag anmäld då.
Nu håller jag tummarna för att jag kommer in på Statsvetenskap I
(och att jag orkar läsa 100 % juridik och 100 % statsvetenskap, alltså 200 % i höst)!

Den 17 april 2011 - En viktig dag!


Nu är det dags att rösta i Riksdagsvalet! Igen? Tänker ni svenskar. Ja, igen svarar jag. För den här gången är det Finlands tur att hålla Riksdagsval. Eftersom jag har dubbelt medborgarskap berör båda Riksdagsvalen mig starkt, även om jag har lättare att relatera till det svenska Riksdagsvalet (av den enkla anledningen att jag har otroligt mycket bättre koll på de svenska partierna). Men en sak vet jag om Riksdagsvalet i Finland och det är att allt för få ålänningar orkar bry sig, även fast det är ålänningarna som verkligen borde bry sig. Varför borde ålänningarna just bry sig så mycket då? Jo, för att vi har en mycket speciell ställning i Finland och vi är dessutom garanterade en åländsk plats i riksdagen - en plats som givetvis bör besättas med den allra bästa representanten. För vi ålänningar klagar, oj oj oj vad vi klagar. På allt och alla. Men vi har visst inte förstått att det är superenkelt att göra något åt det. Genom att lägga en röst på den kandidat man tror att kan förstärka ens egen röst, förminska ens eget gnällutrymme. För syftet med att gnälla måste ju ändå vara att man vill få till en förändring? En förändring som politikerna kan genomföra i vårt ställe.


För mig är det självklart att rösta. Jag klarar nämligen inte av att låta bli och sedan tyst se på hur utfallet blir utan rätt att beklaga mig över resultatet. I få fall är jag och Nina Fellman så rörande överens - men
i röstfrågan, där håller jag med henne till punkt och pricka.


Själv lägger jag min röst på Johan Ehn, kanske inte för hans underfundiga slogan ("E(h)n för alla, alla för E(h)n!" utan för att jag tror att han är rätt man för jobbet. Jag tror att han kan göra skillnad för Åland och förmedla ålänningarnas röst till övriga Finland. Att han dessutom kommer från ett parti jag i högsta grad samtycker med, gör ju inte ställningstagandet svårare.

(För oss utlandsålänningar, förhandsröstning sker mellan den 6 och 9 april på ett förhandsröstningsställe nära dig. Det är inte svårt att rösta fast man bor "utomlands"!)

Snart helg

Igår gick dagen i ett. Först dök pappa in en sväng på morgonen, innan han skulle iväg på sitt Google-seminarium. Därefter gick jag själv till skolan för en föreläsning. Efter förläsningen hämtade jag ut ett paket med LCHF-produkter i Bergshamra (nu kan jag baka utan kolhydrater!). Därefter åkte jag hem och så hjälpte jag Adam med hans hemtenta i x antal timmar. Tillslut var det middagsdags och pappas seminarium led mot sitt slut. Så jag mötte upp honom i stan, så att han också skulle kunna äta och sedan kom Adam in till city för att vi alla tre slutligen skulle gå på bio. Vi såg filmen The Kings Speech, en varm och rolig film. Absolut en väldigt välgjord film och sevärd var den också!

Nu har pappa åkt iväg på möte och sedan bär det av hem till Grangärde för honom. Adam ska snart iväg och träffa sin lillebror som är på klassresa till Stockholm idag och sedan ska Adam iväg för att jobba på en sittning. Själv har jag tänkt spendera dagen med skolarbete (just nu känns det som att högen med skolarbete aldrig kommer minska - lite segt).

Same, same but different

Just nu känns det som att varje morgon börjar likadant. Jag stiger upp sju, gläds av solen och sedan försöker jag vara produktiv innan jag måste ge mig iväg till skolan vid tjugo före tio. Och så är det idag också, faktiskt.

Men idag är det en skillnad. Snart kommer pappa titta förbi en sväng. Han har kört från Grangärde ner till Stockholm idag, med start typ vid fem imorse. Han ska på något seminarium här i Stockholm, så då har vi upplåtit vår bäddsoffa åt honom nu natten mellan torsdag och fredag. Och på samma gång får vi en chans att träffa pappa lite grann! Ikväll blir det eventuellt bio.

Sol, återigen!

Återigen vaknar jag upp till en härlig dag med strålande sol. Lite stressad över att jag inte hunnit läsa så mycket kurslitteratur som jag egentligen hade önskat, men med förhoppning om att jag hinner ta igen det innan veckan är slut. Den här dagen bjuder på skolan från 10 till 15. Därefter blir det återigen lite arbete med Londonresan.

Och ikväll då, då ska jag försöka läsa några sidor kurslitteratur!

Två är bättre än en, eller?

Idag har jag ägnat en hel del tid åt ett projekt. Nämligen att starta upp en blogg som kommer fokusera på hur jag tar mig från nybörjarlöpare till att jag klarar av Tjejmilen (och kanske ännu flera lopp i framtiden!). Följ den också vettja! Det kan bli kul! Och härmed är den här bloggen mer eller mindre befriad från ingående träningsanalyser (för det har ju funnits så många sådana... Eller så inte!). Det enda jag har att säga från mig själv till mig själv just nu är: Klara, färdiga, SPRING!

Ljuvligt!

Typ så här varmt var det!

Det är knappt så att jag tror det själv, men dagens springträning kantades av strålande sol och +10 grader. Det kändes inte helt fel.

Lita på magkänslan!

Idag (igen) har jag stigit upp tidigt för att hinna med så mycket som möjligt den här dagen. Hittills idag har jag t.ex. bestämt mig för vad jag ska försöka läsa i höst (utöver juridiken). Inget dåligt beslut att ha fatta en tisdagsmorgon innan nio.

Nu ska jag plugga en timme innan det är dags för mig att dra på mig springkläder för att ta mig ut och njuta av solskenet. Senare idag ska jag till Juristernas Hus för att tillsammans med de andra i planeringsgruppen börja gå igenom anmälningarna. I slutet av veckan ska vi ha klart vilka 26 - lyckliga - personer som får följa med på resan!

God morgon

Trots att jag inte ska vara i skolan före klockan 10 valde jag att stiga upp klockan 7. Då får jag lite extratid nu på morgonen och det är perfekt för mig. Jag är nämligen som mest effektiv under förmiddagen - så då kan jag ju likaväl försöka få så mycket som möjligt gjort. Den här morgonen tänkte jag plugga. I övrigt bjuder den här måndagen på föreläsning om försök, förberedelse och stämpling, därefter lunchmöte om Folkbanquetten och sedan introduktionsseminarium. Sedan ska jag nog plugga lite till. Kanske inte den mest inspirerande måndagen, men den blir nog desto mer effektiv ur skolsynpunkt.

Ni som har varit hem till Adam och mig kan...

Ni som har varit hem till Adam och mig kan säkerligen instämma i att det i princip alltid är snyggt och städat, med var sak på sin plats. Trots detta har vi ägnat halva dagen åt en ordentlig vårstädning! Nu är det bara fönstertvätt och garderobsrensning kvar innan vi är redo för först våren och därefter kommer sommaren snart! (Okej, där kanske jag gick händelserna lite väl långt i förväg...)


Låt solen värma din kind

Förstår ni hur härlig känsla det var att ge sig ut och springa i det här underbara vädret? Förstår ni hur överlycklig jag blev när jag konstaterade att jag hade för mycket kläder på mig. Med andra ord - det var riktigt varmt och skönt ute! +5 grader enligt termometern. Ljuvligt! Alla som har chansen (och som har sol hos sig idag) - ge er ut i solen. En promenad, en löptur eller en stund på en bänk i solen. Vad som helst som samlar ihop lite D-vitamin!

Kostar det så smakar det

Sedan jag flyttade till Stockholm har jag fått dras med rätt så dålig hy. Personligen tror jag att det handlar mycket om att jag är uppvuxen på en liten ö där luften troligen är relativt ren och fin. Här i Stockholm är luften däremot till betydande del fylld av avgaser, vilket ju är naturligt eftersom det är en storstad med mycket trafik. Hur som helst så har jag testat en hel del olika ansiktsprodukter för att se om någon av dem skulle kunna hjälpa mig få fin hy igen. Jag har till stor del använt produkter från apoteket som ska vara bra mot akne. När jag på jullovet gjorde en ansiktsbehandling fick jag veta att jag har blandhy och att jag absolut inte ska använda akne-produkter, då dessa är väldigt uttorkande och min redan lite torra hy klarar inte av detta. Istället blev jag rekommenderad en serie produkter från Dermalogica (salongen som gjorde ansiktsbehandlingen har enbart Dermalogica). Snäll som min mamma är har hon bekostat dessa ansiktprodukter åt mig, för de är alldeles för dyra för en studerande. Dock fick jag tips av mammas väninna att köpa produkterna från en brittisk hemsida, eftersom priset då är betydligt lägre.

Jag använder active moist, multi-active toner och special cleansing gel.
Testprodukterna fick jag med på köpet!

Har det fungerat då? Ja, det skulle jag säga. Jag har inte felfri hy än. Men den är mycket bättre nu, jämfört med tidigare. Dock har jag märkt att hyn blivit känsligare för vissa sminkprodukter som innehåller mycket kemiska ämnen. Enligt min egen teori blir det så eftersom Dermalogicas produkter är relativt rena och fria från många, för huden, onaturliga ämnen. Jag är nöjd och tänker fortsätta med Dermalogica ett tag till, det gäller bara att planera ekonomin så att jag räknar med kostnaden för dessa ansiktsprodukter (mamma kan ju inte behöva betala dem för evigt).

Så för alla som har problem med sin hy rekommenderar jag först att gå till en salong som använder Dermalogica, för att få en face mapping och därigenom få veta vilka produkter som passar just din hy! Det är en djungel där ute och ibland är det bäst att låta proffsen få avgöra vad som är bäst!

Om någon är för trött för att ge dig ett leende, ge denne ditt, för ingen behöver ett leende så mycket som de som inte har några att ge

05:30 kom Adam hem, då hade jag sovit nästan sex timmar - så jag var mer eller mindre redo att stiga upp. Somnade, tack och lov, om igen för att vakna halv nio istället. En mycket behagligare tid att vakna en söndagsmorgon. Adam lär dock sova bort halva dagen. Synd för honom, för det är strålande fint väder ute!


Mina söndagsplaner är att springa en runda utomhus - faktiskt den första sedan jag anmälde mig till Tjejmilen (längtar till den 18 april, då börjar ett träningsprogram som ska hjälpa en att träna inför Tjejmilen). Sedan blir det att läsa straffrätt i X-antal timmar. Och så ska lägenheten få en rejäl städomgång, men städandet sparar jag tills Adam har vaknat. Så att han inte går miste om den roliga sysselsättningen, tänkte jag.

Nu ska jag sussa sött

För två timmar sedan åkte Adam iväg hemifrån för att jobba sena skiftet på deras Tentapub, han lär väl vara hemma någon gång runt fem i natt. Själv har jag hunnit sova en vända framför tvn, redan. Nu är det nog dags för mig att krypa ner under täcket och förhoppningsvis läsa klart boken På sannolika skäl som är riktigt bra!

Vårtecken!

Idag har Adam och jag rustat upp våra cyklar - så nu är vi redo för våren. Så klart tog vi även ut cyklarna på årets första runda. Den här gången fick det blir till PrisXtra som ligger drygt 3 km från oss. På ungefär en timme hade vi cyklat dit, storhandlat och cyklat hem. Snacka om att vi sparar tid nu, jämfört med när vi under vintern har åkt till Norra Station för att handla mat (det tog drygt två och en halv timme totalt). Jippi! Ännu en positiv ska med att våren (nästan) är här alltså!

Tips!

Stig inte upp allt för långt i förväg innan du ska iväg till skolan/jobbet/mötet/whatever. Du får så sjukt mycket tid att slå ihjäl, men ändå för kort tid för att kunna göra något vettigt. Det resulterar i att du sitter och spelar onödiga spel på internet. Snacka om slöseri med dyrbar tid.

Snart ett steg närmare London

Idag blir det återigen en dag på språng. Först är det föreläsning mellan 10-12 som gäller och därefter blir det att ställa i ordning på Juristernas Hus inför dagens informationsmöte. Det handlar alltså om Londonresan! Det är idag vi får se ansikten på de 75 som anmält intresse om att följa med. Och efter idag kan vi påbörja arbetet för att minska dessa 75 till 26 personer, vilka får följa med på resan. Det känns som att resan närmar sig med stormsteg!

Sminkmodell och annat roligt

Snart står middagen på bordet - mums! Magen kurrar efter en lång dag på språng. Jag inledde dagen med att vara sminkmodell till min kompis som studerar på Makeupstudion. Det var riktigt roligt att se sig själv i en minst sagt annorlunda sminkning! Och sedan sminkade hon mig vardagsfin - roligt att känna sig lite extra uppiffad en vanlig torsdag! Därefter begav jag mig till Esspresso House i NK för ett långt möte om det internationella fadderiets höst (det ligger under IntKoms ansvarsområde). Ett produktivt möte där det känns som att vi i grova drag har fått klarhet i hur de internationella studenterna ska tas emot. Det är nästan så att man längtar efter hösten, redan!

Ikväll blir det kanske ett glas vin på Gröna Villan tillsammans med Adams klasskompisar, eller så blir det en hemmakväll med plugg... Ni kan ju gissa vad som lockar mest.

Du kommer väl och hejar den 3e september?


Det går bra nu

Just nu håller jag på med den tredje boken nedifrån, Kriminalrättens grunder.
Det är väldigt intressant!

50 sidor straffrätt avverkade hittills idag - det bådar gott inför dagens pluggande. Det känns riktigt skönt att ha en heldag enbart för plugg, då lyckas jag koncentrera mig fullt ut och kan vara så effektiv som möjligt.

Allt och ingenting, som vanligt

Idag är en sådan där dag som det känns som att jag har fått allt och ingenting gjort på en och samma gång. För att tala klarspråk har jag fått väldigt mycket gjort förutom att börja läsa kurslitteraturen för straffrätten. Så imorgon ska jag ägna hela dagen åt att sätta mig in i straffrätten, med undantag för en liten stunds IntKom-arbete. Det gäller ju att jag hinner läsa en del straffrätt innan det är dags att börja tentaplugga för fastighetsrättstentan som jag ska skriva om en månad. Och så råkade jag så klart få den PM-uppgift som ska skrivas mellan den 8e och den 20e april (tentan jag ska skriva ligger den 14e april, mitt i PM-skrivandet alltså). Även fast det kan låta som det, så klagar jag inte - jag tycker att straffrätten hittills är otroligt engagerande och intressant (har varit två föreläsningar)!

Hallå, någon där?

Hämtade ett stort paket från posten idag.
Först knackade jag förstås på utsidan och frågade "Är det någon där?" innan jag högg till med saxen.
Jag menar, man vill ju inte i misstag råka döda om det nu skulle vara en person inne i kartongen.

Men det fanns ingen person i paketet, bara en massa kurslitteratur. Skönt!

Varierande vardag

Ja, igår befann jag mig på Juristernas Hus i sju timmar. När jag kom hem efter åtta på kvällen var det dags för sen middag och sedan avrundades dagen med ett avsnitt Mad Men tillsammans med Adam.

Idag har jag ett lite mindre fullspäckat program. Jag ska gå på föreläsning mellan 10-12, sedan till Juristernas Hus för att få lite teknikundervisning (vi ska hålla ett informationsmöte om Londonresan på fredag och då tänkte vi använda tekniken lite). Därefter promenerar jag hemåt för att hämta ut min nya (dyra) kurslitteratur, för att redan idag kunna börja lära mig lite om straffrätt.

Mycket IntKom - kul!

Gårdagskvällen var riktigt lyckad. Det blev god mat tillsammans med härliga tjejer och många givande samtalsämnen som tillsammans kommer göra IntKom till den bästa kommittén inom Juridiska Föreningen (inte för att det är någon tävling, men i alla fall)!

Idag blir det ytterligare en hel del IntKom-arbete, från klockan 13 fram till klockan 19 kanske. Men först ska jag gå på introduktionsföreläsningen för den nya kursen, straffrätt. Det ska bli intressant!

Glad över att vara hemma

Då var jag hemma i Stockholm igen då. Det känns faktiskt riktigt bra. Jag är rätt glad över att jag är en sådan person som ser något positivt i allting (okej, nästan allting). Därför känner jag mig sällan ledsen eller liknande när jag lämnar ett ställe för att bege mig till ett annat. Istället är jag glad när jag åker bort och lika glad när jag kommer hem. Detta oavsett hur roligt och trevligt och mysigt och skönt det har varit på platsen jag besökt, som senast barndomshemmet på Åland.

Snart vankas det tacomiddag här hos mig. Och kladdkaka till efterrätt (som jag stolt har hunnit baka själv sedan jag kom hem)!

En söndag

Idag är det hemresedag. Det innebär att försöka få ner packningen i väskan (på något oförklarligt sätt växer alltid väskinnehållet när man är på resa, även denna gången då jag inte har shoppat något alls (förutom finskt kaffe och finsk korv)), komma i tid till båten och genomlida en tur över Ålands hav följt av bussåkande och därefter tunnelbana för att till sist åka lite till buss.

Men ikväll väntar något roligt i alla fall, då får jag ett gäng fina tjejer från Internationella Kommittén (IntKom) hem till mig på middag. Det ska bli riktigt trevligt!

Så lång dag!

Sedan igår eftermiddag har jag lekt mamma i familjen Lindfors. Som jag skrev igår innebär det att skjutsa småsystrarna fram och tillbaka till diverse aktiviteter. Till exempel ringde väckarklockan 06:50 imorse för att vi (Adam och jag) skulle hinna få i oss lite kaffe innan dagen började med att skjutsa systrarna till skolan. Och jag säger då det, vad lång dagen blir när man inte sover halva förmiddagen! Nu är klockan halv elva och jag har hunnit göra hur mycket som helst, känns det som.

Det här borde man göra oftare. Stiga upp i svinottan alltså. Lyckost er som har ett jobb som tvingar er upp ur sängen samma tid alla vardagar. Eller nja, tacka vet jag universitetsstudier som kan skötas lite när som helst på dygnet. För det är ju skönt att sova ibland också. Variation är nog nyckeln till att bli nöjd!

Jag som inte ens gillar att köra bil...

Förlåt för att jag har gjort er oroliga i onödan. Jag har givetvis kommit fram till Åland välbehållen. Båtresan gick riktigt smärtfritt och nya Rosella var bra mycket fräschare än tidigare. Infomötet om Unga moderater gick bra och på fredag sätter vi igång med lite politiska diskussioner över en middag på Park. Idag åker mamma iväg till Stockholm, så då ska jag vara hennes stand in. Vilket betyder köra en jäkla massa bil (skjutsa småsystrarna) och laga middag (åt småsystrarna). Idag har jag följande tidpunkter som någon ska skjutsas till eller hämtas från. 15:00, 15:00 (!!), 15:30, 16:00, 16:30 - middag - 18:00, 20:30. Imorgon ska jag bara köra vid följande tidpunkter, 8:00, 15:00, 16:00 - middag - och egentligen 18:00 också, men då befinner jag mig på middag på Park så den bilturen får någon annan sköta. Pust! Tur att mamma inte har ett heltidsjobb att sköta också!

Dags att resa nu då

NU ska jag packa - det blev aldrig klart igår kväll. Och om en timme är jag på väg till Centralstation för att där åka vidare mot Åland. Det känns nästan lite spännande att få åka med nya Rosella (den har fått en renovering) - men bara nästan. Ikväll ska jag på Unga Moderaters informationsmöte, klockan 19:00 och vi ses utanför Lagtinget!

Upp och ner och in och ut och så om från början igen

Imorse packade jag upp min väska, startade en tvättmaskin och hängde upp. Nu är tvätten torr och det är dags att packa ner saker i väskan igen. Någonstans får jag en känsla av att jag lever i en kappsäck just nu. Hm.

Åland imorgon!

Det verkar som att jag har lite problem med att hålla mig stilla här i Stockholm. För nu har jag redan planerat in nästa resa, som går av stapeln imorgon. Då sticker jag hem till ön, Åland, några dagar. Där ska jag hinna med att gå på informationsmöte om nystartade Unga Moderater, klippa håret samt ta hand om mina småsystrar när mamma åker iväg till Stockholm (ombytta roller, jag vet).

Då jag inte tänker skriva tentan på fredag fick jag plötsligt tid för allt detta. Och det bästa är att jag får med mig Adam till Åland, så den här gången reser jag iväg hemifrån men slipper sakna min sambo under resan.

Hem, ljuva hem!

Igår kväll runt sju rullade tåget in på Stockholm centralstation. På perrongen stod min älskade och välkomnade mig hem. Ungefär där började vardagslivet. Vi gick direkt till Hemköp under Åhléns och veckohandlade mat. Sedan släpade vi hem allting och ställde oss i köket. Middagen intog vi framför tvn kollandes på Bones (inte det smartaste, Bones är ju en serie som handlar om hur de genom att undersöka lik kommer fram till vad som har hänt). Runt halv tio hade vi ätit klart och var mätta och belåtna. Då startade vi en film, Exam (helt okej film) som underhöll oss ungefär två timmar framåt. När filmen var klar slog det oss att vi missat Solsidan, så då var det bara att starta TV4Play för att avverka det också. Så efter tolv kom vi slutligen i säng. Idag är jag lite trött, men faktiskt rätt pluggmotiverad!

Nu kan ni få gissa vad jag ska sysselsätta mig med resten av veckan. Ledtråd: på fredag skriver jag tenta.

Uppdatering: stryk det där sista, jag kommer inte skriva tentan på fredag. Varför? Av den enkla anledningen att jag inte kommer hinna plugga tillräckligt mycket. Jag gjorde precis upp en pluggplan över vad jag måste göra innan tentan och insåg direkt att det är en helt ohållbar pluggplan. Jag känner att jag har möjlighet att få ett bra vitsord i den här kursen, men inte om jag skriver tentan på fredag - för det finns inte en chans att jag hinner plugga in allting tills dess. Istället skriver jag tentan om en månad, vilket går precis lika bra för min del. Jag har ju ändå roat mig en hel del de senaste veckorna med Sälenresan, kryssningen och helgen i Dalarna, så det känns helt okej att jag ett tag prioriterade att ha roligt framför att plugga strukturerat. Det är jag värd!

Överlevde ett dygn på Ålands hav. Vi har ä...

Överlevde ett dygn på Ålands hav. Vi har ätit gott och haft trevligt. Nu är vi på väg till Uppsala för att hälsa på farbror med familj och därefter ska vi vidare till Grangärde (där pappa med familj bor). På söndagkväll är jag tillbaka i Stockholm igen.


Magnifik utsikt

PM-seminariet idag gick riktigt bra och det var rätt maffigt att vara på Mannheimer Swartlings huvudkontor. Utsikten från 12:e våningen var magnifik - det kändes som att man såg över hela innerstan, vilket nog inte ligger allt för långt från sanningen. Tänk om man fick jobba där i framtiden, det vore något.

Min torsdag

Idag ska jag först till advokatbyrån Mannheimer Swartling för att ha PM-seminarium. Därefter bär det direkt av hemåt, för att packa en väska vars innehåll dels fungerar på en kryssning och dels fungerar för skidåkning. Jag ska nämligen åka på en kryssning tillsammans med pappa med familj och vänner. Sedan följer jag med dem till Dalarna, för att på söndag åka tillbaka hit hem till Stockholm. Det var längesedan jag träffade den delen av min familj, så det ska bli kul!

Kinesiska, franska eller statsvetenskap?

Alltså, det här kanske inte direkt är rätt tillfälle att fundera på att läsa något mera, utöver juridiken, i höst. Jag menar, idag har jag haft flera timmar att ägna åt tentaplugg utan att det har resulterat i en enda läst sida. Dessutom har jag precis klagat på hur dyrt det är med kurslitteratur till EN kurs. Men jag vet att jag kan och jag vet att jag vill läsa något mera. Jag vill inte bara ha min juristutbildning, jag har fler sidor än så. Problemet är att det finns tre olika saker jag väldigt, väldigt, väldigt gärna vill läsa. Och en sak jag gärna vill läsa.

Jag vill lära mig kinesiska - för Kina kommer så stort inom affärsvärlden och då vore kinesiska en enorm resurs för den som vill anställa mig i framtiden och så är jag riktigt nyfiken på stormakten Kina. Jag vill lära mig franska, egentligen inte för att jag är speciellt intresserad av franska, utan för att jag vill jobba inom EU på ett eller annat sätt i framtiden och vi alla vet att fransmännen inte kommer ge upp sin franska i första taget. Och så vill jag läsa statsvetenskap och lära mig allt om politiska system och internationella relationer. För att det är så sjukt intressant! Jag skulle också kunna tänka mig att läsa ekonomi av något slag, bara för att det är väldigt meriterande.

Hjälp mig, om jag ska påbörja någon till kurs - vad ska jag då välja? Kinesiska, franska eller statsvetenskap? Eller alla tre (i så fall skulle jag läsa 120 hp nästa höst - kanske inte riktigt realistiskt (en termin är 30 hp)).

Eh-he-he-he-eeeh... KUL!

Konstaterade precis att jag inom två veckor är så illa tvungen att lägga ut närmare 3000 kr på kurslitteratur. Igen. Dessutom ska jag den här månaden lägga ut 3000 kr för resan till London (som går av stapeln i juni). Ja, och så ska ju hyra och mat betalas. Helst. Hoppas att studiestödet ger mig en glad överraskning när det dyker upp på fredag, med sisådär några hundra euro extra. Eller har någon ett (välbetalt) jobb till mig? Jag kan göra nästan vad som helst, bara jag får lön den här månaden.

Strålande onsdag

Jag har börjat den här strålande dagen med en promenad till skolan för att marknadsföra vår stundande Londonresa för de som läser termin 7. Sedan promenerade jag hem igen och lät solens strålar värma mitt ansikte. Nu ska jag precis just sätta igång och plugga fastighetsrätt. Senare idag ska jag till skolan, igen, för att dels marknadsföra Londonresan för termin 2 och dels för att själv gå på den sista gruppövningen i den här kursen.

Försvinn!

Hujj, tentaångesten börjar sakta men säkert leta sig fram till min hjärna. Dumma hjärnspöken, försvinn! Inte underlättar ni mitt tentapluggande direkt. Tentan är nästa veckas fredag (11 mars) och jag vägrar gå runt med tentaångest ända fram till dess - bäst att börja mota bort ångesten på direkten, så att jag kan få något gjort den kommande veckan.

Vanlig Vardag

Idag ska jag försöka plugga en hel del. Utöver det ska jag till Juristernas Hus på resegruppsmöte och lite senare under dagen ska jag, fortfarande på Juristernas Hus, gå en brandutbildning. Det känns som en ganska normal vardag i mitt liv.