Hej.

Jag lever!

Ja, så att ni inte blir oroliga eller så eftersom det nu gått tre dagar sedan jag bloggade senast. Och jag utlovade ju en renovering av designen på den här bloggen, men det arbetet går verkligen trögt (någon som vill göra en ny fin design till mig för en slant?). Tålamod kära vänner!

Fredagsmyser med 18 brinnande ljus, ett gl...

mms_img13722 (MMS)

Fredagsmyser med 18 brinnande ljus, ett glas rödvin och serien Body of proof. Nöjd efter en dag med styrketräning i gymmet, stipendieansökan och (kanske lite väl lite) skolarbete. Imorgon blir det ett pass body balance på dagen och sedan fest på kvällen - potential för en bra lördag alltså!


Zumba - mina tankar!

För en halvtimme sedan kom jag hem från första gruppträningspasset på länge och dessutom första passet på Frescatihallen, som för (åtminstone) sex månader framåt är mitt gym. Mitt första intryck av Frescatihallen är positivt, visserligen inte lika flashigt som på SATS men absolut inte ofräscht eller sunkigt.

Passet då? Zumba, som jag aldrig har testat förut. Eftersom jag skulle köpa träningskort och sådär så valde jag att vara på plats i god tid, vilket naturligtvis ledde till att jag fick vänta en stund innan passet började. Först var jag ensam. Sedan droppade det in några andra tjejer. Och jag såg framför mig hur vi skulle vara max fem personer och att allt för stor uppmärksamhet skulle fästas vid min zumba-okunskap. Men när klockan närmade sig elva så kom det allt fler och till slut var vi runt 20 personer - helt lagom alltså! Så körde passet igång och inleddes så klart med uppvärmning. Därefter följde 3-4 olika dansstilar (zumba, salsa, afro och russian ballet tror jag att det var). Upplägget för varje låt var sådant att vi först långsamt gick igenom några av grunderna och sedan körde vi samma låt två gånger. Till slut varvade vi ner med en avslutande lugn låt och stretch.

Nu visade det sig, som jag misstänkt, att jag inte var någon naturbegåvning på zumba. De allra flesta stegen fick jag till rätt åtminstone en gång under passet, men sedan fanns det vissa moment som jag aldrig tycktes få till. Och även om jag visserligen har en rumpa som jag borde kunna skaka på ordentligt, så fick jag inte till det. Jag såg inte ut som en brasiliansk skönhet. Om min lillasyster Frida hade varit med så skulle hon antingen ha gapskrattat åt mig eller så skulle hon ha låtsats som att hon inte kände mig! I början av passet störde jag mig lite på att jag inte tycktes få något rätt, men sedan bestämde jag mig för att skita i det och i stället se till att jag hade roligt och rörde på kroppen tillsammans med musiken. Då gick det bättre och jag kunde njuta av resten av passet. Om jag kommer göra det igen? Garanterat, dels eftersom det var roligt (och vem vill inte ha roligt?) och dels för att jag ju måste se till att lära mig lite fler av stegen och rumpskakandet!
Så jag rekommenderar andra som, liksom jag, inte har någon koordinationsförmåga och som saknar taktkänsla att ändå testa zumba. Det är verkligen ingen som bryr sig ifall du gör fel (alla på passet gjorde fel lite nu och då) och det är verkligen härligt med pulserande musik som får kroppen att spritta av energi!

Zumba får JJJ+ av fem möjliga av mig (helt övertygad är jag alltså inte än, jag känner mig fortfarande mer som en styrkelyftande och löpande tjej).

Dags för zumba!

Snart ska jag ge mig iväg till Frescatihallen för att (äntligen) skaffa träningskort där. Mitt nya gym. Sedan ska jag gå på ett pass zumba, faktiskt det allra första passet zumba i hela mitt liv. Det ska bli spännande! Kollade nyss in några zumbaklipp på youtube och kunde inte låta bli att skratta. Hur ska det se ut när jag försöker mig på zumba? Haha. Nu återstår det att se ifall jag lyckas skaka på rumpan och hålla takten. En utmaning är det i alla fall för mig som knappt ens kan klappa händer i takt med andra människor!


Jag återkommer med en rapport om hur det har gått!

Redan onsdag?

Dagarna går och jag med dem. Men det känns i alla fall som att jag nu har det lite lugnare några dagar - skönt!

Imorgon ska jag dessutom gå till Frescatihallen och köpa ett träningskort för sex månader. Dessutom ska jag förhoppningsvis träna mitt första pass (för visst måste man ju få träna direkt när man köpt träningskortet?) på evigheters evigheter!

Dagens träningspepp!

Senaste numret av ToppHälsa landade i brevlådan idag.
ToppHälsa är förövrigt den tidning som fick mig att börja
löpträna och sedan genomföra Tjejmilen 2011. Inte illa!

Bara så att ni vet...


Träningskläder


På väg hem till mig.

Ge mig styrka!

I lördags sade jag upp mitt SATS-medlemskap (fast det är aktivt i 30 dagar från uppsägningen). Och nu har jag fört över pengar från mitt finska bankkonto för att på torsdag köpa ett 6 månaders träningskort på Frescatihallen. Frescatihallen ligger alltså några hundra meter hemifrån, precis mitt emellan vår lägenhet och universitetet. Med andra ord finns det inte mycket att skylla på ifall träningen inte blir av. Just nu har jag lite lugnare i skolan, så då passar det perfekt att komma igång med träningen.

Den här veckan har jag tänkt hinna med ett pass zumba, ett pass spinning+core och ett pass bodybalance. För att inte hinna tappa motivationen ska jag nu peppa mig själv med härliga träningsbilder och även unna mig själv något nytt träningsplagg. Jag börjar med första träningsbilden:


BodyPump - en personlig favorit!

Avgiftning, typ.

Efter två veckor med "vanlig" kost har jag återigen övergått till LCHF, den här gången fast besluten att hålla fast vid LCHF en lång, lång tid. Kanske för evigt?

Men första dagen med LCHF-kost är tung, det är då kroppen skriker efter socker och energin vägrar infinna sig. Därför har den här dagen varit väldigt icke-produktiv. Men så får det vara, för jag vet att jag i det långa loppet mår så otroligt mycket bättre av LCHF än av en kost som innehåller kolhydrater.

Till lunch idag åt jag en Club Sandwich, fast utan själva sandwichen alltså. Bra recept och god lunch! Dock räcker fyllningen till minst två "sandwichs", så försök inte göra som jag gjorde - det vill säga att fylla på så mycket att det sedan inte gick att rulla ihop och äta som en sandwich.
HÄR hittar du receptet.

Jag har syndat.


Jag kunde inte låta bli!

För någon dag sedan skrev jag på Facebook att jag har köpstopp på böcker, eftersom jag har 47 olästa böcker i bokhyllan och jag inte riktigt hittar tiden till att läsa alla dessa små mästerverk. Idag kunde jag inte låta bli att lite grann bryta mot det köpstoppet... Men en av böckerna är i alla fall en bok till statsvetenskapen som jag måste köpa (och läsa)!

Blå, som en smurf

Har läst ett antal sidor statsvetenskap och unnar mig därför en kortare paus. Passar på och lägger en (blå) ansiktsmask i pausen, eftersom jag har läsglasögon när jag läser (och alltså inte kan sätta på läsglasögonen uppe på en kladdig ansiktsmask). Så fort jag har tvättat ansiktet ska jag ta på läsglasögonen och läsa vidare i min statsvetenskapliga kurslitteratur.

Det känns som en lugn och skön söndag, precis vad jag behöver!

Söndagsnjuter

Jag började dagen med en morgonpromenad via universitetsbiblioteket för att lämna tillbaka en bok. Underbart härligt ute med strålande sol och över 10 plusgrader.

Dagens planer är att plugga, sopsortera och ställa undan cyklarna för den här säsongen. Och ikväll kommer Adam hem igen (han har varit på Åland över helgen)! Skön söndag.

Julia, kurslitteratur och fredagskväll

Och snart har ytterligare en dag passerat. Just nu sitter jag ensam i lägenheten med stearinljusen tända och en enorm hög kurslitteratur framför mig. Ja, roligare fredagskvällar har jag ju minsann haft. Har bestämt mig för att läsa minst 15 sidor till ikväll, sedan får jag se om det blir någon trevlig film eller om jag byter ut kurslitteraturen mot skönlitterärt.

2011-10-20

Igår mådde jag inte något vidare, var totalt ur form hela dagen. Idag, efter en god natts sömn, är jag betydligt piggare. Snart ska jag ta min energi med mig och promenera till skolan för ett seminarium. Sedan ska jag möta upp Saki för att planera Halloweenfesten vi ska hålla i om någon vecka. Kul!

Ikväll ska jag umgås med Adam, för imorgon sticker han till Åland några dagar.

Historia - tråkigt eller intressant?

Jag har aldrig gillat historia. Jag har respekt och förståelse för att historien spelar en stor roll för dagens samhälle, men jag har aldrig tyckt att det är intressant eller givande med historia.

Före nu.

Jag sitter och läser om svensk politisk historia just nu (statsvetenskapen). Om och om igen slås jag av hur många sidor jag avverkat utan att ens reflektera över att det här faktiskt är den där tråkiga historian jag aldrig gillat tidigare. Men att få de politiska aspekterna utplockade från historian, det är som att få det bästa och smaskigaste serverat - utan att behöva befatta sig med det andra (det tråkiga).

Att läsa om hur Sveriges politiska samhälle av idag har kommit till, det är intressant.
Nu ska jag fortsätta med det.

Hallå? Är det någon där?

Man kan ju fråga sig vart jag tog vägen efter förra veckans onsdag. Det roliga svaret hade varit att jag blev bortskämd med en långhelg fylld med mysiga och spännande aktiviteter. Men det svaret hade ju varit en lögn. Istället blir svaret att jag har jobbat på Juristdagarna (arbetsmarknadsmässa), gått på bankett, haft ett mysigt dygn med mina småsystrar, haft en härlig middag och kväll med kompisar och slöat i soffan med Adam.

Den här veckan ser, tack och lov, lite lugnare ut. Så fokus den här veckan är studierna. Nästa vecka ska jag skriva en tenta i statsvetenskap och om lite mer än en månad ska jag skriva en tenta i processrätt. Det börjar bli dags att prioritera skolan först, och resten av livet får komma på andra plats.

Frivilliga föreläsningar som inte är tentarelevanta

När jag vaknade imorse funderade jag på varför i hela världen jag anmält mig till flera frivilliga föreläsningar idag, när jag hade kunnat ha en helt ledig dag ägnad åt att plöja kurslitteratur. Men när jag sedan startade upp datorn och läste på lite om vad det är för intressanta föreläsningar jag anmält mig till, så insåg jag att jag väljer att gå på föreläsningarna för att få inspiration och motivation inför framtiden. Inspiration och motivation är min drivkraft, så det är bra att tanka på med lite mera ibland.

Idag ska jag få lyssna på polismyndigheten om vad det finns för möjligheter att som jurist jobba inom polisen. Därefter får jag lyssna på Jens Tillqvist från advokatbyrån Cederqvist när han pratar om morgondagens jurist jämfört med den traditionella bilden av jurister. Som tredje föreläsning är det en paneldiskussion om arbetet på Regeringskansliet (dagens höjdpunkt, tror jag!). Ikväll är det ett kvällsevent med Per Furumo som föreläser om retorik.

Låter inte det spännande? Det tycker jag! Nu ska jag rusa iväg så att jag inte blir sen till första föreläsningen.

Dagen

Dagens planer:
- Plugga någon timme
- Posta några kuvert
- Hämta ut ett paket med böcker
- Uppstartsmöte för Stockholms Nordiska Vecka
- Plugga lite till
- Blåsa upp ballonger inför Juristdagarna
- Mingel på advokatbyrån Törngren Magnell med internationella fadderiet

Mycket att göra

Som jag skrev igår... Den här veckan är det fullt upp hela veckan och jag vet knappt hur jag ska hinna med allt.

Blir lite dåligt med blogginlägg, kan jag tänka mig. Ber om ursäkt i förväg för detta.

Samlar energi inför veckan

I fredags kom jag hem. Fredag till lördag var Adams brorsor på besök. Idag har Adam åkt iväg på Sjöslaget (studentkryssning). Så nu är jag ensam hemma ett dygn. Därefter följer en intensiv vecka (igen - hur är det möjligt?!).

Den här veckan innehåller arbete inför och under Juristdagarna (vår arbetsmarknasmässa), studiebesök med internationella fadderiet till en advokatbyrå, intressanta föreläsningar som en del av arbetsmarknadsmässan, bankett med potentiella framtida arbetsgivare, småsystrarna på besök och middag med vänner.

Och så pluggar jag ju också 200 % av heltid, så någon timme med skolböckerna ska jag väl hinna med.

Så fick man inte göra

Japp, då har vi fått vår första parkeringsbot. Jippi! Tydligen är det parkeringsförbud utanför vårt hus...

Typiskt att få en parkeringsbot trots att man inte ens egentligen har en bil, utan bara en till låns. Nåja, det är inte hela världen (fast det känns lite surt). Vi har i alla fall använt bilen och storhandlat. Med betoning på stor.

Sömn!

Jag kom hem runt två i natt. Somnade väl drygt en timme senare. Sov sedan non-stop till halv tolv.

Otroligt skönt.

Energi?

Just nu är jag så trött så att jag inte vet hur jag ska orka med den här dagen.

Oavsett hur trött eller pigg jag är ska jag befinna mig i skolan om en timme, för att delta i ett statsvetenskapligt seminarium. Efter det ska jag åka och handla inför kvällens fest vi arrangerar inom ILM (internationella fadderiet). Dessutom ska jag ha huvudansvaret för den festen och lyckas räkna en massa pengar. Hårt liv.

Imorgon ska jag sova.

Galant!

Ja, men hörrni! Det här med bilkörning gick ju galant. Jag susade fram på vägarna från Kapellskär in mot Stockholm som om jag aldrig hade gjort annat.

Nu ska jag dricka en kopp kaffe och kolla på senaste avsnittet av Grey's Anatomy. Sedan blir det full fart resten av dagen!

Jag och de där bilarna

Väckarklockan ringde 06:35, vilket kändes som alldeles för tidigt. Speciellt med tanke på att jag hade svårt att somna igår kväll.

Nu sitter jag på färjan med siktet inställt på att komma hem till Stockholm. Den här gången har jag den lyxiga förmånen att få ta med mammas bil över till den svenska sidan, så en vecka framöver kommer jag ha tillgång till bil. Nu ska det storhandlas!

Fast först och främst ska jag ju klara av att köra från Kapellskär till Norra Djurgården. Jag är inte speciellt intresserad av biler och att köra bil, så därför är jag lite lätt osäker på mina körkunskaper. Men jag tror ändå att jag ska klara av det. Jag behöver i alla fall inte in i innerstadstrafiken och snurra, vilket är skönt.

Nu ska jag sätta på mig mina hörlurar och lyssna på ljudbok resten av färjeturen. Ska vi slå vad om att jag kommer somna?

Uppdatering

Är fortfarande på Åland.

Sysselsätter mig med att skjutsa på min lillasyster och att allmänt ta hand om hushållet medan mamma är på sjukhus. Inte så spännande alltså. Imorgon åker jag tillbaka till Stockholm (ska köra bil!).

Spännande?

Just nu sitter jag i föräldrahemmet med en kopp kaffe och lyssnar på RixFm (via webben, RixFm sänds inte på Åland). Jag började dagen med att skjutsa min lillasyster till skolan och därefter gick jag ut på promenad med hunden. Snart ska jag plocka fram skolböckerna och försöka lära mig lite processrätt.

Dagens planer är annars att gå ut med hunden igen, hämta min syster från skolan och att laga middag till oss tre systrar som är hemma. Sedan ska jag väl avrunda dagen med en sista hundpromenad.

Så spännande ser min dag ut. Hur spännande dag har ni?

En halvtimme till...

Nu sitter jag här i soffan. Väskan är packad. Jag är påklädd och sminkad. Med en hel halvtimme kvar tills jag behöver åka hemifrån. I normala fall hade jag tänkt "åh, vad skönt - nu hinner jag med en kopp kaffe till!". Men imorse var jag så fruktansvärt trött när klockan ringde att jag hade kunnat göra vad som helst för att få sova lite till. Typ en halvtimme till hade ju inte varit helt fel...

Nåja, nu slipper jag ju i alla fall stressa. Snart påbörjar jag resan hem till Åland och kliver förhoppningsvis på åländsk mark klockan 15:30 (finsk tid) idag.

Den här veckan

Ytterligare en ny vecka har startat. Den här veckan kommer jag spendera dels i Stockholm och dels på Åland. Imorgon åker jag till Åland för att sköta hushållet, eftersom mamma kommer opereras på onsdag. Min ena lillasyster går dessutom på kryckor just nu, så hon behöver en chaufför!

Så veckan ser alltså ut så här för mig:
Måndag - Stockholm
Tisdag - Åland
Onsdag - Åland
Torsdag - Åland
Fredag - Åker från Åland till Stockholm
Lördag - Stockholm
Söndag - Stockholm

Under helgen tror jag dessutom att Adams brorsor kommer till Stockholm på besök.

Veckans planer är i övrigt att hinna läsa så mycket juridik som möjligt.

Recension: Fyra LCHF-recept

Förra veckan gjorde jag storkok av tre olika LCHF-recept och sedan dess har jag även hunnit prova ytterligare ett LCHF-recept. Här kommer mina tankar kring recepten.

Moussaka
Det här är en av mina favoriträtter. Till en början kanske receptet ser avancerat ut med flera ingredienser, men bara man har införskaffat alla saker så är det väldigt enkelt att tillaga. Enda gången jag frångick receptet var när jag bara använde en aubergine, det kändes som att det var alldeles tillräckligt så.
Mättande: Ja, moussakan är väldigt mättande.
Betyg: 4,5 av 5

Tacopaj
Tacopajen är toppen när suget efter tacosmaken blir för stort. Kryddningen är tacokrydda och sedan klickar man även tacosås på toppen av pajen. Det blir en god paj med tydlig smak av taco (vad annars?). Dock hade jag svårigheter med att få till en vändstekt omelett till pajbotten.
Mättande: Nja, inte speciellt mättande. Kräver ganska mycket sallad och guacamole som tillbehör.
Betyg: 3 av 5

Bacongratäng
En mycket god gratäng! Mycket smak av bacon och gott med lite chilismak för att få lite kryddigare smak. Relativt enkel att göra och det blev väldigt mycket mat. I receptet står det 400 g bacon, men jag använde enbart 250 g och det räckte helt klart.
Mättande: Absolut!
Betyg: 4,5 av 5

Kasslerpaj
Påminde om en kombination av grönsaks- och skinkpaj. Smaken av paj fanns där, även fast inte någon pajdeg är med. God smak och enkel att göra! Receptet var dock lite klurigt. Jag skippade kronärtskockshjärtan eftersom jag inte hittade det på burk i affären. Dessutom framgår det inte av receptet vad för antipasto som ska användas, så jag tog soltorkade tomater (passade bra!). Den behövde vara cirka 25-30 minuter i ungen på 200 grader.
Mättande: Ja.
Betyg: 4 av 5

Myskväll


Adam ville väldigt gärna vara med på bilden, haha.

Ungefär så här kan det se ut när det är myskväll i det Lindfors-Mattssonska hushållet. Fast ikväll har vi inte någon myskväll. Adam är hos en kompis och gör en projektplanering (kursuppgift) och jag ser till att lägenheten inte ser ut som ett bombnedslag.

Att göra en söndag

Dagens att göra-lista:
[X] Tvätta
[X] Fotbad
[X] Fixa med Unga Moderaters hemsida
[X] Svara på mail
[X] Planera veckan som kommer
[X] Bädda rent
[  ] Dammsuga
[X] Diska
[  ] Plugga
Märkligt att det alltid är vissa saker man bara inte tycks få gjorda.

UPDATE: En sak till gjord på listan och dammsugningen sparar jag till Adam. Plugget tror jag dessvärre att jag måste ta hand om helt själv, svårt att delegera det.

Ett väldigt viktigt inlägg


Bild från hemsidan
www.val.ax!

16 oktober.
Då är det valdag på Åland. Det är både lagtings- och kommunalval. Givetvis två viktiga val där man bör göra sin röst hörd. Varför ska man göra det då? Ja, främst kanske av den enkla anledningen att det ju nu väljs vilka som ska styra över Åland. Vart ska pengarna gå? Är höjd skatt en bra idé? Gynnar förenklade villkor för egenföretagare Åland? Ska tandvården vara gratis för alla på bekostnad av antingen höjda skatter eller indragna pengar från någon annan samhällsdel? Ska Åland bli en kommun? Borde Åland bli självständigt? Det är många frågor och frågorna kan endast besvaras genom att du lägger din röst på den kandidat som i de flesta frågor delar din uppfattning kring hur de kommande fyra åren ska se ut.

Jag förstår att det är viktigt att rösta, men jag känner mig lite dåligt insatt. Hur ska jag göra?
- Ett säkert kort för att garantera att det är en person med mycket hjärta, sunda värderingar och en förmåga att driva igenom ord till handlingar är att lägga din röst på nummer 192 i lagtingsvalet (581 i kommunalvalet).
- Annars kan du testa valmaskinen som JCI har skapat, för att i alla fall få en bild av vilket parti det lutar mot. Det är ett enkelt test som går snabbt att göra - men som man kanske inte ska ta förgivet att är hundra procent representatibelt för vad kandidaterna egentligen tycker. Man ska ju också komma ihåg att två helt olika kandidater kan vilja uppnå samma mål - men med olika medel. Läs gärna på lite om de kandidater du får upp som topp fem i valmaskinen.
- Alla de stora partierna har informativa hemsidor. Varför inte passa på och besöka dem? Moderaterna, Liberalerna, Obunden samling, Ålands Framtid, Socialdemokraterna och Centern.
- När man röstar ska man ju skriva in kandidatens nummer, vilka du hittar här för lagtingsvalet. I kommunalvalet har varje kommun en egen lista med kandidaternas nummer.

Okej, jag vet vem som ska få min röst. Men hur gör jag för att rösta när jag inte längre bor på Åland?
- Förutsatt att du är röstberättigad (du har fått hemskickat ett röstkort till den adress du är skriven på) finns det tre sätt att rösta på. Det första, och vanligaste, är givetvis att rösta på valdagen den 16 oktober i den vallokal som står på ditt röstkort. Det andra är att förtidsrösta på något av förtidsröstningsställena, det kan du göra mellan den 1 oktober (idag!) och 11 oktober. Enda kruxet är att förtidsröstningsställen endast finns på Åland. Om du, som jag är studerande och bor utanför Åland, har du alltså bara det sista alternativet att luta dig tillbaka på. Poströstning kallas det. MEN för att kunna poströsta måste du skicka in en beställningsblankett där du helt enkelt beställer möjligheten att poströsta. Beställningsblanketten skickas till den kommun du senast var skriven i, adressen hittar du här. Senast den 11 oktober ska valhandlingarna vara beställda (alltså din beställningsblankett ska finnas hos din kommun senast den 11 oktober). När du sedan fått valhandlingarna hemskickade per post ska du returnera dem med din röst så att de är framme hos din kommun senast den 14 oktober.


Min röst går till en moderat eftersom jag anser att moderaterna har förmågan att 
inte bara vara visionärer utan även realister. För varje förändring måste det finnas
pengar att bekosta det. Pengar som måste tas från någon annan del av samhället.
En moderat lovar INTE runt och håller tunt. Tvärtom! En moderat ger inte ett löfte
om förändring före det finns en plan för hur förändringen ska kunna genomföras på
bästa sätt för alla. Att en moderat bara jobbar för egen vinning är ett påstående som
det absolut inte ligger någon sanning bakom. Alla moderater jag känner har ett hjärta
som aldrig skulle tillåta att den egna plånboken stod i fokus. För moderaterna står alla
individer i fokus. Inte minst stämmer detta in på min älskade mamma.
Nina Lindfors, nummer 192 i lagtingsvalet!