Boktröst

Nu fick jag iväg artikeln med tillhörande bilder. Jag är inte bara skribent, jag är fotograf också. Siddu.

Det blev en liten bokbeställning så här på kvällskvisten. Det är sista dagen idag som Adlibris erbjuder gratis frakt, så jag måste ju passa på.



Det blev två böcker av Agneta Klingspor; Går det åt helvete är jag ändå född och Pressa läpparna här.

De två böckerna ska nog passa bra in med mina andra (elva) olästa böcker.

Bokjunkie.

Hur är det möjligt?!

Men det är väl för FAAN helt jävla omöjligt. Aldrig, jag upprepar ALDRIG har min mail krånglat. Inte med något alls. Men nu när jag ska skicka in artikeln som har deadline idag (helst tidigare idag) så FUNKAR FAN INTE DET JÄVLA FANSKAPET.

Ehehe, börjar det spåra ur?

Nehe, ni ville inte alls hjälpa mig tolka kommentaren i senaste inlägget. Nåja, jag förstår er. Ni har kanske viktigare saker för er. Kanske, sa jag. Kom ihåg det. Kanske.

Nu är jag tillbaka från intervjun, dags att renskriva intervjun och göra något bra av det här. Hallelujah, jag kommer lyckas få det klart idag! Jag är bra. Ni med. Ja, till och med mitt intervjuoffers hundvalp är bra. Trots att den bet på allt. Inklusive min väska.

Ironi eller allvar?

Alltså, nu har jag funderat fram och tillbaka en stund. Och jag kan inte bestämma mig för om nedanstående kommentar är ironisk eller seriös. Kan ni hjälpa mig fundera?
(Kommentaren fick jag på mitt inlägg med frågan om jag är en Duracell-kanin).

Postat av: Emma

Oh vilken GLAD-BLOGG :)


Borta?

Haha, alltså när jag gick in på min blogg hade jag tusen idéer på vad jag kunde skriva ett inlägg om. Men någonstans på vägen tappade jag bort dem. Jag återkommer när jag har hittat dem igen!

Tisdagen så här långt

Nu har jag avverkat första punkten på dagen att-göra-lista (inte för att det finns någon sådan lista, men i alla fall); intervjua en person till kommande Xit-tidningen. Dessutom väckte hon en artikelidé, här ska det snackas med Xit-Zandra.

Snart, dvs om en kvart, ska jag befinna mig i skolan på första lektionen. Jag är riktigt pigg och peppad idag. Det här blir en bra dag!

Hoppas att ni också får en bra dag!

Filosofiska tankar

Är jag en Duracell-kanin?

Idag, helt enkelt

Idag i skolan planerade vi in tyska- och matteprov. Alltså som två olika prov. Inte ett matteprov på tyska eller ett tyska prov med matte.

Idag har jag hjälpt mamma att ändra grafikkortsinställningarna på datorn, så att hon slapp sitta och kolla på skärmen i 90 graders vinkling. Det vill säga att menyn var längst till höger på skärmen, och ovandelen var längst till vänster. Min mamma hon kan hon.

Idag efter skolan var jag och mamma till GSM Ålands kundtjänst. Min voicemail funkar fortfarande inte. Jag får gå dit en annan dag, igen.

Idag har jag fått en GPS från GSM Åland, som kampanjvara eftersom jag bytt tillbaka till ÅMT.

Idag ringde de från Hasses Ur&Guld. Jag ska få ett nytt armband istället för mitt gamla Pilgrim som jag har fått av A. Jag älskar det armbandet, så jag är glad att jag får ett nytt.

Idag ska jag på spinning. Sedan har jag en halvtimme på mig att cykla hem, duscha, klä på mig och gå iväg. För..

Idag ska jag jobba som stödperson.

Idag borde jag plugga hissa och skriva på min uppsats om Turkiet och EU.

Big problems

Nu ska jag göra mig redo för sängen, flera härliga tidningar ligger och väntar på mig där. Fast det gör The Dirt också. Vad ska jag välja? Det återstår att se.

Godnatt!

Söndag, ack dessa söndagar

När jag satt på båten var mitt humör i botten, fasiken vilken saknad jag kände. Känslan av att vara ensammast i världen fanns omkring mig hela tiden. Nu känns det bättre, men samtidigt vet jag inte hur jag ska fungera utan A i fem dagar. Igen. Det är så otroligt svårt det här.

Men över till roligare saker. A:s mamma var supergullig och hämtade mig från hamnen och skjutsade hem mig så att jag slapp bära på alla tunga saker. Tack! När jag kom hem var mormor och morfar på middag, det var kul att morfar orkade ta sig utanför deras hem, vilket han knappt har orkat de senaste månaderna. Dessutom fick vi smördegsinbakad oxfilé med champinjoner, det är bäst! Och efter middagen susade jag iväg i mammas gröna Nissan, för att intervjua en "kändis" till min kommande artikel. Intervjun flöt på väldigt smidigt, skönt. Det var ju i princip min första riktiga face-to-face intervju. Det gjorde jag bra.

Nu ska jag sammanställa intervjun och sedan plugga lite tyska. Det var så pinsamt förra veckan när jag inte kunde orden vi hade i läxa!

P.S. Se inte den här filmen

I går kväll kollade jag och gulle på filmen P.S. I love you. Och den var inte sevärd. Filmen saknade helt känsla, huvudpersonen (som har förlorat sin man) verkar knappt ledsen. Dessutom tyckte jag att den inte förmedlade något till tittaren, den berörde inte. En film som handlar om döden och sorg, ska väl åtminstone kännas lite grann i hjärtetrakten?

 
Det kanske är så att jag överreagerar lite, eftersom jag har läst boken som är otroligt bra skriven. Om man jämför filmen och boken så får filmen J och boken J J J J J (av fem möjliga). Det säger väl något om att alla böcker inte ska bli filmatiserade.

Jag vet att det ibland är jobbigt att läsa, men om du vill ha koll på den här storyn P.S I love you så ska du läsa boken. Inget snack om saken. Författaren är Cecilia Ahern.

Full fart den här veckan

Jag känner att en ny vecka startar redan ikväll, när jag kommer hem. Och den här veckan kommer gå snabbt!

Den här veckan kommer jag att gå på 110 % hela tiden. Det kommer aldrig finnas en lugn stund, och om det mot förmodan dyker upp en lugn stund, då ska jag utnyttja den till pluggande. På fredag när Fia ska firas så kommer jag vara helt slutkörd, tur att jag ändå inte har planer på att besöka Arken sen!

Vi får se om jag orkar med det här otroliga tempot. Men, för att finna något gott i det; jag lär inte hinna sakna A så mycket. Och rätt som det är kommer det vara fredag igen, och då får jag älsklingen hem till Åland. Så jag slipper lägga ca. 7 timmar restid. Nästa helg är det hans tur, hihi.

Och helgen efter det ska jag på Globsol 2008. Det ska bli spännande!

Jävla söndagar.

Jaa, nu sitter jag här på båten igen. På väg bort från min älskling.

Vemodigt. Sorgset. Dystert.
Så känns det.

Dessutom ska Kristofer Ahlström sluta blogga.
(http://www.stureplan.se/frame.php?main=http://blogg.stureplan.se/kristofer/2008/09/28/inlagg-t-minus-97-om-cykling/)

Men jag har i alla fall tre intervjuer till Xit inbokade. Det är bra.

Herr Fågelskrämma

Det var ju skördefest här i Vällingby idag, så på stan vandrade det låååånga karlar på styltor, fågelskrämmor, Stockholms musikkår tre kronor och lite här och där fanns det olika skördebetingade saker. T.ex. höbalar. Men det blev ingen Babben Larsson för oss idag, vi var alltför hungriga och ville hem för att laga middag.

Jag lyckades i alla fall ta en bild på Herr Fågelskrämma!

Hihi!

Bilder på mina inköp

Lite bilder på mina inköp:

Rosettring från Gina Tricot.

Armband från Gina Tricot.

Och resten! Haha. Spinningbyxor, rosa sportlinne, svart sportt-shirt, svarta jeans, mönstrad stickad kofta, svart stickad väst, stickad röd-/vitrandig tröja, stickade svarta strumpbyxor, blåa strumpbyxor, leggings, lila mössa, svart mössa med en ros påsydd, randig halsduk, skinnhandskar, armband med rosor, ring med rosoroch hårspännen med svalor. Det var väl ungefär allt ;)

Det blir bra

17:00 Babben Larsson på scen! Jag vill se. Faktiskt.

Kvällsshopping, Tropic Thunder och ont i magen

Det blev lite kvällsshopping och bio igår. Jag köpte skinnhandskar, halsduk, jeans (för 99 kronor!) och smycken. Dessutom köpte jag ett par jeans till min lillasyster. A köpte en snygg och superpraktisk data-/skolväska. Sedan gick vi på Tropic Thunder på bion här i Vällingby. Det var en riktigt liten, men mysig salong. Filmen var väl helt okej. Dock hade jag svårt att koncentrera mig då min kropp var helt i uppror. Det kändes som att jag hade svalt tusen knivar som cirkulerade runt inne i min mage. Senare under kvällen valde middagen att komma ut samma väg som den kom in. Äckligt.

Men nu mår jag relativt bra och vi håller på och gör oss i ordning för en shoppingtur på stan, idag igen! Jag ska köpa träningskläder och en kofta från Indiska (om jag hittar den).

Nu ska jag kolla in programmet över vad som händer på skördefesten, som pågår här i Vällingby just nu! Kanske vi hinner kolla in något av den också? Hoppas!

Jag är inte så tokig som hemmafru när allt kommer omkring

Nu har jag lyckats ragga två personer som gärna är med i artikeln jag ska skriva till nästa nummer av Xit. Det innebär att det är mellan 50 - 75 % avklarat. 3 - 4 personer löd budet. Det ska jag väl för sjutton klara av att skramla ihop!

Jag har läst några sidor i EPOS, 15-20 sidor. Snart ska jag sätta mig och läsa några till.

Jag har skrivit nästan en sida på min uppsats om Turkiet och EU (tre sidor fakta, en sida inledning och en sida slutdiskussion ska det vara). Det betyder att jag har gjort 20 % av hela uppsatsen, 33 % av faktadelen. Känns bra.

Dessutom har jag tvättat älsklingens alla smutskläder. Det vill säga 100 %. Nu hänger de på balkongen utanför fönstret och skymmer dagsljuset för mig, men det får jag leva med. Det ska bli spännande att se om gulle ens märker att alla kläder är tvättade. Haha, nej men, jag är 99,9 % säker på att han kommer märka det, säga "tack älskling" och sedan pussa mig.

Ikväll blir det förhoppningsvis bio, jag hoppas på Tropic Thunder, Wanted eller Patrik 1,5. Det bästa är att vi har gratisbiobiljetter. Hihi.

Arbetardag

Okej, jag har inte kommit speciellt långt med intervju-artikeln till Xit. Fanfanfan för att folk är sega med att svara i telefon/läsa mail.

Men, däremot har jag kommit igång med skrivandet på min uppsats om Turkiet och EU. Det känns riktigt bra. Jag tror till och med att jag har fått in känslan för att hålla det kort, eftersom vårt låga sidantal kräver det. Skönt!

Nu ska jag ta en "paus" och läsa lite i vår historiabok, EPOS istället.

Timbuktu - Tack för kaffet


Jag gillar den här låten, den är sköön! Och trallig.

Jag gillar hur du tänker!

Postat av: ida

jag har kommit på en lösning med problemet muffin eller muffins i singular form. är det plural så heter det ju ivf muffins? det är vi väl överens om? alltså äter du flera muffins och behöver inte bry dig om problemet med att böja rätt;) smart va?:)


Välbehövligt med helg

Nu sitter jag hemma hos världens bästa. Det känns verkligen behövligt att ha "helg" redan. Imorgon ska jag plugga medan A är i skolan (men det är som en vanlig helg, då pluggas det också) och på kvällen blir det kanske bio eller något annat kul. På lördag blir det en vända på stan, jag är i behov av nya sportkläder och dessutom ett par jeans. Jag har också lovat att köpa ett par jeans till min lillasyster.

På söndag får vi se hur det blir, det beror lite på om jag måste jobba på söndag kväll eller inte. Men den som lever får se!

Nu ska jag lägga mig och läsa The Dirt... (Ida, du har så rätt, jag är ingen supa, knulla och rock'n'roll-brud, men jag underhålls av vilken motsats till mitt liv det är. Och så är jag lite fascinerad över att de inte har dött tusen gånger om, så som dom lever/har levt). 

Ja, inte är det spännande i alla fall

Frida undrar om jag är uttråkad. Det kan du ge dig katten på att jag är, lyder mitt svar. Jag försöker plugga, jag försöker jobba. Men det går inte. "Tur" att A är borta i skolan typ 10 timmar imorgon, då ska jag väl i alla fall få käppen ur och skriva lite om Turkiets eventuella medlemskap i EU, plugga historia och svara på frågor om borderline.

Nu ska jag köpa en muffins (är singular formen 'muffins' eller 'muffin'?) och en kaffe. De ska jag äta och dricka i en timme och en kvart. Det lär gå dåligt. Haha.

Så fint, så fint

Ohyes, sångerskan på båten har ett silvrigt-glittrigt-paljettlinne. Jag smälter av avund, tänk om jag också skulle få vara så fin en vanlig torsdag...

Var glad och nöjd, för vet du vad?

Leende guldbruna ögon, dum-dumdidum, har jag förälskat mig i. Trala la la la lala. Jeestanes vilket otroligt drag det är här på båten när något band rockar för pensionärerna!

Var glad och nöjd, för vet du va? En björntjänst gör ju ingen gla! La la lalaaa.

Jag vet, kära läsare, att ni är avundsjuka på att jag får vara här på båten och att ni inte får vara det.

Alldeles för spontant för att vara jag

Klockan 16 idag, ett dygn för tidigt, tar jag "Rolfen" till älsklingen. Väldigt oplanerat. Väldigt spontant. Väldigt olikt mig. Jag vet inte om jag ska få en kick av all spontanitet eller om jag ska bli ett nervöst vrak. Därför bloggar jag istället.

Pra, pra. Miket pra.

En sak att bocka av. Imorgon efter första lektionen blir det en till. Imorgon på eftermiddagen blir det förmodligen flera stycken till. Och imorgon kväll ska jag skriva uppsats/göra intervjuer till Xit, beroende på om intervjuoffren har tid imorgon kväll eller inte. Pra, pra. Allt ordnar sig.

Jag borde bli bättre på att vara långsam

Tillbaka från pilates på Avanica. Instruktör var Katarina, helt klart den bästa om man behöver släppa alla tankar och fokusera på annat. Inte för att hon kör så hårda pass att man smäller av, tvärtom, hennes pass är så lugna att man enbart kan tänka på andas in - rör armarna upp, andas ut - rör armarna ner. Och sådär. Det gör åtminstone mig j-vligt fokuserad och samlad. Det är dessutom alldeles för sällan jag gör saker långsamt...

Nu känns inte allt lika hopplöst, trots att lika mycket arbete och dylikt kvarstår. Först och främst ska jag ta en dusch, äta något och sedan ska jag skriva manuskort till historiaföredraget imorgon. Förhoppningsvis får vår grupp hålla presentation först, då är det också avklarat tidigast på dagen. Det i sig gör att jag kan lyssna mera på de andras föredrag och på det sättet undvika en massa plugg inför tenten nästa vecka (tenten handlar alltså om samma som vi presenterar imorgon).

Tänk vad en timmes träning kan få en att fånga skärpan och hitta drivet.

Det är lätt att vara efterklok

Okej, en sak i taget bara. Då kommer jag att orka och hinna med allting. Det kan hända att jag inte kan åka till A i helgen, men i så fall kommer han hem istället.

Jag måste lära mig att tänka efter och säga nej före det blir för mycket.

Fan, jag orkar inte

Och stressen slog ner som en bomb över mig. Fan. När ska jag lära mig att ransonera mina åtaganden? Nej inte nog med skola, här ska det jobbas gånger två och tränas också.

Godnatt va?

Nej nu hörrni, nu tar vi och säger godnatt. Egentligen borde jag ha gjort det för en halvtimme sedan, men ibland får sömnen ta smällen när skolarbete måste göras.

Imorgon är det en ny dag, med nya tag!

Ännu mera skolsnack

Nu är jag äntligen klar med förberedelserna inför historiapresentationen som äger rum på torsdag. Eller, egentligen är jag inte helt klar. Jag ska skriva "manuskort" imorgon med så lite text som möjligt, för att samtidigt som presentationen sker tvinga mig själv att tänka till. Idag har jag alltså skrivit den långa versionen på vad jag ska säga.

Jag är riktigt stolt över att jag fick ihop det till något vettigt. För trots mitt förra överdrivet positiva inlägg så höll energin och lusten inte i sig så länge. Det var verkligen motigt att jobba med historian ikväll, speciellt då historia inte är ett av mina favoritämnen. Men jag bestämde mig för att ändå ge allt, och med lite peppning från älsklingen så klarade jag av det. Tänk hur mycket ens prestationer påverkas av om man är intresserad eller inte av ämnet.

Vilket är ditt bästa tips på att bli/hålla sig motiverad?
Mitt bästa är att sätta sig ner, tänka på vad som händer om man pluggar fast det är tråkigt och sedan tänka på vad som händer om inte pluggar. Sedan väger jag de positiva och de negativa sidorna mot varandra för att alltid mötas av resultatet att det lönar sig att göra sitt bästa. Inom allt.

Verkligen en positiv dag!

Wow, idag har verkligen varit en bra dag. Eller, så känns det nu i alla fall.

Bra saker med den här dagen:
- Sovmorgon, två timmar mer gjorde susen!
- Två produktiva lektioner i skolan (nåja, en och en halv i alla fall).
- Besök på STEG-mässan, vissa föreläsare var riktigt bra.
- Zandra på Xit hörde av sig med ett roligt jobb till mig.
- Spinningpass som gick SUPERBRA!
- Nästan hela kvällen är kvar för ännu mera produktivitet!
- Ni läsare hade varit duktiga på att kommentera, det är alltid roligt att läsa vad ni tycker och tänker.

Hoppas det här adrenalin-lyckoruset håller i sig ända tills jag ska sova.

Lite skolsnack, en del av mitt liv

Nu har jag läst några artiklar och sidor i boken som hör till den valbara psykologin, två texter till socialkunskapen och mitt och Johannas engelskauppsats. Dessutom har jag påbörjat förberedelse till presentationerna i historia. Nu orkar jag inte göra mera idag! Några timmars sömnbrist, dåligt med koffein och saknaden av kärleken gör det på inga sätt lättare att plugga. Men imorgon ska jag ta itu med historia presentationen på allvar och hi/sv-uppsatsen ska påbörjas. Till på köpet insåg jag att jag egentligen måste skriva PM för examensarbetet redan nästa vecka, eftersom jag sedan kommer ha fullt upp. Det betyder att jag verkligen behöver läsa in mig på källorna. Och bestämma min frågeställning.



Men allt det där löser sig, det vet jag. Jag är faktiskt inte stressad eller orolig över skolarbetet. För jag vet att jag klarar allt, om jag vill.

Hål i väggen, avsnitt två

Så att ni ska slippa leta er tokiga:


Nya hårfärgen!

Så här blev resultatet, precis som jag ville. Lite mörkare och jämnare, så att de röda slingorna inte lyser igenom utan snarare ger ett sken bara.

 

Hårfärgning pågår.

Eller toning om jag ska vara ärlig.

Brun mahognykoppar ska det bli.

Tävlar om en klocka från Marc Jacobs

Jag är med i en tävling på Ebba von Sydows blogg. Vinsten är ett päronformathängsmycke som samtidigt är en klocka. För att delta i tävlingen ska man motivera varför man ska vinna.

Min motivering:
Päronformen är ljuvlig, den får mig att tänka på päronformade kroppar, kanske den vanligaste och finaste kroppsformen en kvinna kan ha.

Klasskompisar, SVARA!

Klasskompisar, har vi historiaprov nästa vecka på onsdag eller på torsdag? Jag är lite förvirrad.

Jag får inte leka smurf

Mina blåa strumpbyxor som jag köpte på H&M i helgen gick sönder första gången jag använde dem.
Missnöjd.

Tvåårsdag

Idag har jag och världens bästa varit tillsammans i två år! Dock får vi inte träffa varandra idag, men han finns i mitt hjärta hela tiden ändå.

PUSS på dig.

Smart?

Varför sätter man sig framför datorn när man kommer hem klockan 23, borde packa upp, sätta in rena kläder i garderoben och plugga på tyska oregelbundna verb?

Trött imorgon? Garanterat.

Dags att ta itu med skolarbete

Gårdagen var en riktigt bra dag, jag tror att älsklingen njöt av dagen lika mycket som jag gjorde. Det kändes verkligen som att allt vi gjorde så gjorde vi tillsammans, precis som det ska vara! Sedan när klockan var sen somnade vi båda som två utslagna hjältar.

Nu är jag pigg och känner mig energisk, därför ska jag skriva klart min del av engelskauppsatsen som jag skriver med Johanna. Den kommande veckan kommer jag plugga som en idiot, men det är det värt när man får vitsorden sen.

Det är nu man njuter

Ljuvlig tacosmiddag med rosévin intagen. Snart blir det glass med hallon och jordgubbschampange till det! Lite lyx ska man väl få som belöning för två år tillsammans ;).

Det blev några inköp

Det blev att handla lite saker idag.

- Scarf, elefantkramdjur, underkläder, strumpbyxor, foundationpuder, sminkborste, nagellackborttagningspads, nagellack, anti-acne strips, body peeling, hårband, läppbalsam med kiwi-doft.

- En liten rosa babymp3-spelare från Creative.

- Elefantkramdjuret igen, från H&Ms babyavdelning. Haha, jag och A har fått dille på knasiga kramdjur. Och nej, det är inte för att det är någon baby på gång.

Vad tid det tar!

En sak som jag har insett nu; när man flyttar hemifrån försvinner all ens lediga tid. Eller, så känns det i alla fall. Det ska tvättas, städas, diskas, handlas och hela tiden finns det något som man behöver göra. Och då är jag ändå bara här hos A på helgerna. Och han bor inneboende, vilket betyder att han egentligen bara har ett rum att sköta. Hm, men tid tar det med allt "nödvändigt".

Och poängen är?

För någon dag sedan såg jag ut så här:

- Ansiktsmask i lera, Åhléns
- Tröjklänning med mönster, Gina Tricot
- Rosa strumpbyxor, H&M

Observera boken jag håller på och läser just nu, superbra!

Vilket är det överlägsna könet?

Godmorgon!

Idag är det lördag och jag känner för att vara riktigt effektiv idag. Men, jag tror att shoppingen får prioriteras bort (eventuellt) eftersom det är så otroligt mycket annat jag vill hinna med. Dessutom kan jag ju shoppa nästa helg, haha.
Planerna för idag är att fira att jag och älsklingen har varit tillsammans i två år (fast det egentligen är först på måndag). Vi tänkte inte lyxa till det så mycket, utan mer göra det mysigt. Det blir att laga en god middag, dricka lite vin, umgås med varandra, eventuellt spela något spel eller gå på bio. Vi får se hur vi gör helt enkelt.

Förresten, jag köpte ett spel till A när han fyllde år, som heter Kampen mellan man och kvinna. Spelet går alltså ut på att svara på frågor som är manliga/kvinnliga (alltså tjejer svara på manliga och vice versa). Den som först kommer i mål (dvs svarar rätt på flest frågor) har vunnit och är alltså det överlägsna könet (bör tas med humor). Gissa vilket som är det överlägsna könet då?

En riktigt bra fredag

Idag har jag handlat champange, träffat A:s mamma, varit i skolan och dessutom firat morfars födelsedag! Snart sitter jag på Rosella för att om några timmar få träffa älsklingen. Jag är helt sprallig bara av att tänka på att vi snart får träffas. Han ger mig så otroligt mycket energi och styrka. Vi kompletterar varandra superbra, precis som det ska vara.

Ett tips om hur man skaffar svenskt körkort

Vet ni vad det är för dag idag? "Jo, fredag, vadådå?", tänker ni nu. Men det är ju idag som jag får träffa älsklingen igen. Därför är det en bra dag.

Bloggläsare, många av er har frågat hur man gör för att skaffa svenskt körkort sen när man flyttar till landet i väst. Idag såg jag att Ida (http://idaskida.blogg.se/) har skrivit ett superbra inlägg om just det. Läs det, och spara gärna texten tills det är aktuellt för dig! Det enda jag vill tillägga är att man måste ha bott i Sverige i minst 6 månader (eller hur Ida?) innan man kan ansöka om svenskt körkort.
Här kommer länken:
http://idaskida.blogg.se/2008/september/pa-forfragan.html


Dagens bekännelse

...idag har jag ätit pizza till lunch och middag.

Skänk pengar genom en länk!

Eftersom alla människor är lika värda, så borde ju också alla människor ha samma möjligheter. Idag ser det tyvärr inte ut så i världen. Men en god, och enkel, gärning som alla bloggare borde haka på är detta:



Alltså, genom att länka till
Uppdrag Barn skänker Vattenfall 20 kronor, som går oavkortat till Childhoods verksamhet.

Nu vill jag att alla mina läsare gör samma sak! Skriv gärna en kommentar till mig med en länk till ditt eget inlägg. Och du som har blogg och inte gör detta; ge mig en orsak till att inte göra det!



Problemet med länkningen är troligtvis kopplat till att jag har bytt webbläsare till Google Chrome. Därför får jag lov att använda lite internet explorer också.

Rosa, rosa, rosa

Eftersom jag är hopplöst förälskad i allt som är rosa så höll jag på att dööö av shoppingsug när jag kollade in detta bildspel:
http://www.veckorevyn.com/mode/shoppingartiklar/2008/drommar-i-rosa/index.xml
(alltså min länk-funktion funkar inte, så det är bara att klippa och klistra för dig som vill kolla in mina tips).
(Nu märkte jag att länken funkar, när jag har klippt ut den själv, det är ju bra, enklare för er).

Mina favoriter:

Om jag hittar något av dessa i butik i Stockholm den här helgen, då blir det köp. Borstett från klänningen då, priset innehåller några siffror för mycket för mig.

Tack och hej, du har gjort ditt

Idag orkade jag ta mig igenom en åtta timmar lång skoldag. Därför anser jag att min förkylning härmed inte är tillräckligt stark för att räknas. Grattis till mig, hejdå till förkylningen.

Skoldagen var förövrigt väldigt flummig, sex av åtta lektioner spenderades på grupparbete. Uppskattningsvis tre och en halv av sex lektioner spenderades på annat än skolarbete. Men det är så det ska vara. Min grupp har ändå kommit så långt med vår tidslinje över nutidshistoria.

När jag kom hem hade jag fått mail av Lotta Angergård (http://ungdomskonsulent.blogspot.com) om vilka ålänningar som åker till Globsol 2008 om några veckor. Till min stora förtjusning är vi fem stycken ålänningar, varav jag och två andra var till Karelen tillsammans i slutet av sommaren. Det ska bli superroligt att resa med dem igen! Såklart ska det blir kul att lära känna alla andra människor, 39 ungdomar är anmälda allt som allt. Då är det alltså finnar, svenskar och så vi ålänningar. Spännande!

Fel i Filtret

Efter att ha ägnat stora delar av kvällen åt att plugga har hjärnan lagt på ett filter som gör att allt jag ser eller hör filtrerars på följande sätt: 1. Det här innehöll ingen värdefull information, släng bort, 2. Wow! Vänta nu, det här har att göra med kursen i kriminalitet/psykisk ohälsa/företagsverksamhet att göra. Sätt en post-it på hjärnbalken någonstans och kom ihåg detta!!!!

Meen, som alla smarta system så har det brister. Så när jag sitter och kollar på Idol märker jag hur min hjärna filtrerar det jag ser och plockar ut alla symtom på depression och neuroser, som jag har läst om idag. En stund senare kopplar jag ett förnamn till en före detta president, tack för det historiaboken. Därför ska jag nu lägga huvudet på kudden och hoppas på att alla magiska under ska fixa på hjärnservern, för imorgon ska filtret vara på topp igen!

Vad som helst

Har alla mina kära vänner hamnat i koma eller varför uppdateras inte några bloggar, bilddagböcker o.s.v.? Jag har tråkigt. Underhåll mig!

(Och varför fungerar det inte att publicera något med fet/kursiverad/understreckad stil? Jag blir galen!)

Jag kan inte länka?!

Är det bara jag som inte kan göra länkar i min blogg? Det kommer ju lagom när jag skulle göra en god gärning genom en länkning. Attans. Hoppas det kommer igång snart igen!

Min sjukdomsblogg

Idag gick jag hem från skolan efter halva dagen. Jag kände mig helt enkelt inte frisk ännu och enligt klasskompisar och lärare fick jag höra att jag inte såg frisk ut heller. Nåja, nu är jag hemma och ska vila lite. Sedan ska jag försöka plugga lite historia, psykologi och tyska. Det ska nog gå bra om jag vilar lite först. Det värsta är att det känns som att jag börjar få feber, men termometern visar bara 36,5. Så det är lugnt, än så länge.

Den här bloggen är numera en sjukdomsblogg. Vad ska jag hitta på för trevligt med den för att liva upp lite?

Hål i väggen!

Jag har nyss kollat på Hål i väggen som sändes på tv6 för någon dag sedan. Haha, snacka om att det där skulle vara kul om man drog ihop ett gäng kompisar/klassen och körde en tävling. Det borde anordnas!

Kolla på programmet du också:


Lever du i ett distansförhållande?

Eftersom jag har märkt att flera av mina läsare känner som mig varje söndag, då man måste skiljas från sin älskling, har jag gjort en enkät på sidan här. Jag tycker nämligen att det skulle vara kul att veta hur många procent av mina läsare som är singlar, lever i distansförhållande, är sambo eller är särbo men inte på distans. Snälla svara! Enkäten hittar ni i menyn på vänster sida.

Framsteg

Efter ett par timmars läsning/sovning på soffan känner jag mig lite piggare. Dessutom har jag fått tillbaka matlusten, det måste ju vara ett friskhetstecken! Och eftersom jag är piggare ska jag nu läsa lite läxor, några artiklar inom psykologi. Lätt som en plätt!

Gör mig frisk!

Nu har jag (redan) avverkat skoldagen. Egentligen har jag idrott mellan 15-16 idag, men eftersom jag är så förkyld behövde jag inte komma tillbaka till skolan för det. Däremot ska jag tillbaka till skolbyggnaden ikväll för att gå på direktionsmötet. Jag får hoppas att mötet inte blir så långt, för jag har verkligen ingen lust att sitta där och snora...

Jag känner hur tröttheten sliter i mig. När man är förkyld är det så otroligt svårt att sova. Jag vaknar åtminstone 10 gånger per natt av olika krämpor. Därför är jag väldigt trött nu... Ska nog lägga mig på soffan och läsa lite.

Kärt, men oväntat, besök

Här går jag runt hemma och känner mig mer eller mindre skruttig. Då ringer mamma och säger att farmor, Lasse (styvfarfar, ungefär) och Bobben (farbror, riktigt namn: Juha) är här på Åland. Vanligtvis bor farmor och Lasse i Skinskatteberg, Svedala, och Bobben i Oslo, Norge. Därför fick jag snabbt på mig lite vettiga kläder (bytte pyjamas mot velourbyxor, t-shirt och munkjacka) och ett rosetthårspänne i det smutsiga håret. Det var verkligen kul att träffa dem och åtminstone hinna säga 'hej'. Jag träffar hela mina pappas sida av släkten alldeles för sällan. Jag insåg nyss att jag inte ens har träffat min yngsta kusin, som är två år nu...

Hur som helst, det var kul med oväntat besök en vanlig måndag!

Projektplanering

Det känns som om min blogg har blivit lite enformig och tjatig just nu. Men ta det lugnt läsare, jag börjar få ordning och rutin i mitt liv. Det har bara varit full fart ända sedan jag slutade sommarjobba. Jag håller som bäst på att fundera ut lite projekt för min blogg. Spännande va?

Att bara vara hemma

Ja, idag är jag hemma från skolan. När jag ringde och sjukanmälde mig skrattade kanslisten lite åt hur min röst lät, men sedan sa hon att jag skulle krya på mig. Det var gulligt av henne!

Jag har läst slut en bok idag. På tal om det så har jag varit sämst på att recensera böcker åt er på senaste tiden. Det är nog dags att börja igen, för jag vet att ni vill läsa mina recensioner. Men just nu orkar jag inte, därför lovar jag er att recensera boken Ännu en jävla natt i suck city av Nick Flynn, som jag ska börja läsa idag.

Det kanske tar emot

Just nu känns det inte så roligt, jag saknar A och dessutom är jag otroligt förkyld. Helst skulle jag bara krypa ner under täcket och sova tills på fredag. Men i verkligheten kanske jag sover tills imorgon kväll, det blir knappast någon skola för min del imorgon. Men på tisdag ska jag till skolan, för på kvällen är det direktionsmöte som jag inte vill missa. Dessutom har jag bara tre lektioner på tisdagar (varav en är idrott som jag inte kommer vara med på).

Det är trist att vara sjuk och känna att livet är hopplöst. Därför ska jag nu ta en vitamintablett och hoppas på att jag vaknar positiv och frisk imorgon. Ja, hoppas går ju alltid.

Söndagsdepp

Ännu en helg till ända. Alltså det känns förjävligt det här med distansförhållande. Det känns som om man varje söndag blir lurad och så är det fem dagar alldeles för långt ifrån älsklingen igen. Helgerna blir perfekta, men alla helger slutar med söndagen. Det är hemskt att måsta riva och slita i hjärtat på söndagar när vi säger hejdå. Vad jag önskar att vi skulle kunna få lite mera tid tillsammans.


Jävla korkat att bo på en ö.

Älsklingen 19 år!

Idag fyller världens bästa 19 år!
Många grattispussar till honom idag.

Min

Jag bara sitter och räknar minutrarna tills vi får träffas. Du är efterlängtad, älskling.






























PUSS !

Vi ålänningar har god smak

Jag surfar runt lite på nätet och så hittar jag ett recept som låter gudomligt; "kyckling med grillad paprika och mozzarella". Det visar sig vara ett mat-TV-klipp. Och det är den ålänske kocken Michael Björklund som står för receptet. Så nu är det bevisat, en ålänning har alltid smak för goda rätter. Både Michael och jag.

Äntligen lite aktivitet

Nu har jag fått lite saker gjorda! Efter skolan tog jag en runda på stan och utökade presentbeståndet som ska ges till älsklingen på söndag då han fyller 19 år. Det var otroligt roligt att handla saker till honom, så han får bra mycket mer än vad jag hade tänkt. Nåja, om jag skulle få bestämma så skulle han få hela världen. Nu får han bara en liten del av den.

Dessutom har jag varit till mormor och morfar på tårtfika. Världens godaste jordgubbs- och gräddtårta. Mums! Efter det tog jag storasyster med mig till skomakaren i Godby och lämnade in diverse ting. Och nu har jag slagit in alla presenter till A. Och idag kom nya numret av Xit hem, så jag har klippt ut min artikel och klistrat in den i ett artikel-album. Ja, jag är så egoistisk att jag sparar alla mina egna artiklar. Men det är helt okej.

Nu är det bara sex timmar tills A kommer hem! Jag längtar så att jag nästan går sönder.

Godmorgon!

Finrexin-drinken är avklarad, näsdropparna och halstabletten likaså. Nu är jag redo för en lektion i skolan och efter det ska jag hinna till stan, till skomakaren i Godby och sen till mormor och morfar på fika. Efter det blir det att dammsuga rummet och torka lite damm, om jag orkar. Men egentligen gör jag vad som helst för att få tiden att gå tills A kommer hem, klockan 22. Skönt att jag inte behöver resa till Stockholm med min härliga förkylning.

Nej nu ska jag plocka ihop lite saker och cykla till skolan, hur nu det ska gå när jag knappt får luft annars. Men, men sådant är livet. Haha, jag låter som en bitterfitta.

Min fina klass!



Johanna, Sofie, Sofia, Liz, jag, Jenny
Malin, Najk, Thomas, Frida och Julia
- Ni är bra!

Idag är nog en ganska bra dag

Idag har jag varit åtta timmar i skolan, segt. Vid min sida har finrexin, toncils och strepsils funnits. Bättre vänner finns inte! Träningen ikväll fick jag lov att avboka på grunda av den förkylning som jag bestämt hävdar att jag inte har. Därför ska jag ägna kvällen åt lite skolarbete och så ska jag skriva en kort information om vad det innebär att vara med i direktionen för skolan.

Nu är det bara 28 ½ timme tills jag får träffa älsklingen! Det känns bra. Och ikväll kommer min kära storasyster hem, det ska bli roligt att träffa henne igen.

Jag är inte sjuk

Min hals är uppsvullen och gör ont. Min näsa är täppt. Mina öron värker och jag tror att jag har feber/stegring. Men jag tänker inte kolla upp om det är sant, för jag vill fortsätta förneka att jag är sjuk.

Det här går ju bra!

Wow, jag har kommit igång med uppsatsskrivandet och det går riktigt bra. Det här kommer att bli bra, det har jag på känn! Bäst att fortsätta medans glöden är kvar.

Alla måste se det här klippet!

Alltså snälla, kolla på det här klippet. Det är fantastiskt. Det gjorde min dag mycket bättre, ännu bättre rättare sagt.

...och så blev det!

Ja, idag har det varit en mycket bättre dag än igår. Jag har känt mig produktiv och duktig i skolan, valbara idrotten spenderade vi på Avancia (yes!) och när jag kom hem hade mamma hämtat ut mitt paket från posten, tack! Dock har jag ont i halsen och är täppt i näsan, det känns som att min hals är uppsvullen och luftintaget är därför dåligt. Men jag överlever, såklart.

Ikväll ska jag skriva på min och Johannas engelskauppsats. Tråkigt, men det måste göras.

Kära ålänningar, jag har en fråga; finns det några andra musikaffärer här än den som är nere i magazin (Metro Records, typ)? Jag kan inte komma på en enda. Är utbudet verkligen så klent här på Åland? Herregud.

Imorgon blir en bättre dag

Fan, den här dagen kan ta sig någonstans. Nu ska jag gå i duschen och sedan kolla på en dokumentärserie (Världens konflikter, SVT2, 21.30, finsk tid) och efter det ska jag gå och lägga mig. Imorgon ska det bli en bättre dag. Det måste det bli.

Suck, opepp som tusan

Ungefär 50 minuter till träningen, och den känslan av pepp jag hade tidigare idag har helt försvunnit. Motivationen, inspirationen, viljan... Allt är borta. Helst skulle jag lägga mig på sängen med lite godis och läsa nya Glamour som kom idag. Eller en bra bok, t.ex. den jag läser just nu; Kajsa Ingemarsson, På det fjärde ska det ske.

Meen, istället får (måste?) jag snart kasta mig på cykeln och sedan träna järnet.

Dålig dag

Idag på mina tre håltimmar skulle jag ha hunnit med mycket mera än vad jag hann med i verkligheten, t.ex. föra massa saker till skomakaren. Det är trist. Dessutom har jag varit till posten två gånger (13.30, 14.30) för att hämta ut min bok som enligt avi:t skulle finnas på posten efter klockan 13. Det fanns det inte. Jävla skit. Och så regnar det. Och så är alla böcker som jag vill låna från bibban utlånade. Och så måste jag till skolan nu för att ha friidrott. Det är ingen bra dag idag. Tur att det är kondition/styrka ikväll på avancia så att jag får tänka på annat.

Men jag har i alla fall köpt födelsedagspresent till älsklingen nu. Det är bra. Kanske köper något till, får se lite. Men jag är nöjd med det jag har hittat hittills i alla fall.

Projekt flytta datorer

Idag har vi lekt projekt flytta datorer här hemma. Eller, jag har lekt det ganska ensam med mamma som assistent. Vi har alltså införskaffat en dator till och då skulle den gamla "familjedatorn" bli min lillasysters och den nya skulle bli mammas. Därför har jag burit och kopplat och installerat och överfört och så vidare. Det här lär jag få hålla på med ett tag till ikväll, men först ska jag till Uncan och jobba som stödperson. Vi hörs kanske efter det!

Här kommer ursäkterna

Min klasskompis Thomas påpekade idag att jag lovat att berätta om etikettmiddagen och visa er bilder. Mina ursäkter till att det har varit dåligt med detta är att söndagen bara rusade iväg. Alla tillfällen som jag hade kunnat blogga försvann. Dels krånglade det med bankkort hit och dit när vi skulle handla mat, sedan måste jag packa och efter det transportera mig till Cityterminalen. På båten, som har internet, kunde jag ha bloggat, men då hade jag trevligt sällskap med Tua och hennes arbetskompis så bloggen fick vara. Och idag har jag varit i skolan. Nu kan jag berätta lite om middagen, men de utlovade bilderna kommer aldrig. För gissa vad? Jo, min kamera hade såklart slut på batteriet lagom till middagen. Suck!

Middagen var trevlig och maten var god. Det hölls tal och skålar och spex och allt möjligt. Allt gick riktigt bra, förutom att jag aldrig riktigt fick klarhet i det där med hur och med vem man skulle skåla. Det var vänster, höger, rakt fram och så nicka rakt fram, höger och vänster. Dessutom skulle man komma ihåg att skåla med öppen famn, det vill säga att hålla glaset i rätt hand. Ja, lätt var det inte. Efter middagen drack vi alkohol, dansade och pratade med alla andra människor. Som alltid när man är i Sverige (eller något annat land) går största delen av kvällen åt till att prata om Åland. Men det var roligt ändå! Vid 2-tiden åkte vi hem igen. Jag var lite besviken på att utelivet i Stockholm i princip dör vid 2-tiden. Det är ju supertidigt! Nåja, det var ganska skönt att komma hem relativt tidigt i alla fall.

Måndag, en inspirationslös dag

Här sitter jag i skolan och försöker skriva på en uppsats om New York, men inspirationen vägrar infinna sig. Därför tänkte jag i stället passa på att skriva ett inlägg för att tacka er läsare för att ni har varit så aktiva med att kommentera de senaste inläggen. Det är verkligen superroligt att läsa vad ni tycker och tänker, då blir min blogg allas vår blogg. Mycket roligare så!

Den här veckan kommer jag att ha fullt upp; jobb, skola, uppsatser, träning och vila (eftersom jag börjar bli sjuk). Jag hoppas att bloggen inte blir alltför lidande för det.

Etikettmiddagen står inför dörren

Idag är det dagen för etikettmiddagen (egentligen heter den väl adeptgasque, men det är för krångligt att förstå) och efter en kopp starkt kaffe är jag redo. Eller nja, jag ska väl duscha, klä på mig och sminka mig innan jag är helt redo. Jag ser fram emot att träffa A:s klasskompisar och dessutom att umgås med massor av nytt folk. Annat är det hemma på lilla Åland... Ni vet vad jag menar va?

Jag tar med kameran och ska försöka ta en massa bilder, men som alltid i nya situationer är det inte lätt att plocka fram kameran och säga "du, hördu, ja, du i blått, kan du le så att jag får ta en bild?", "vad sa du att du hette nu igen?", "nej, jag jobbar inte som fotograf för någon tidning...".

Vällingby, där kärleken finns

Nu är jag i vällingby hos A. Helgens planer är att mysa ikväll för att imorgon gå på fin middag (med värsta etikettreglerna!) tillsammans med alla andra som går på Civilingenjör och lärare i Stockholm. Spännande! På söndag blir det nog att handla och laga mat, så att älsklingen överlever en vecka till. Dessutom är det några saker jag skulle behöva handla, men jag känner samtidigt att det borde vänta. För mycket av det goda (shopping) är aldrig bra!

Nu ska jag puffa lite på älsklingen så att han förstår att jag är intressantare än hans internetbank... Jag bloggar när jag har tid under helgen!

Ta hand om er själva och dem ni älskar!

Böcker jag har att se fram emot!

Jag har en hel del böcker i bokhyllan som väntar på att bli lästa. Härligt!
1. Kajsa Ingemansson, Små citroner gula.
2. Kajsa Ingemansson, Lyckans hjul.
3. Nick Flynn, Ännu en jävla natt i suckcity.
4. Brian Freeman, Vegas baby.
5. Neil Strauss, Mötley Crüe; the Dirt.
6. Cecilia Ahern, Där regnbågen slutar.
7. Janet Evanovich, Nedlagt byte.
8. Janet Evanovich, Fångat byte.
9. Janet Evanovich, Delat byte.
10. Janet Evanovich, Hett byte.
11. Constance Briscoe, Äcklig.

Snart i min bokhylla:
12. Matti Larsson, Svensk maffia.
13. Adam Inczedy-Gombus och Åsa Moberg, Adams bok.

Har du läst någon av ovanstående böcker? Rekommenderar du eller inte?


Mina köp från Josefssons

Jag har visst inte lagt upp bilder på mina nya kläder från Josefssons. Och eftersom jag är för lat för att plocka fram kameran så snor jag bilderna från Josefssons hemsida istället.

Grå skön vardagsklänning.

Svarta pumps.

Grå knästrumpor med rosett.

Globsol 2008

Jag tycker att
det här låter superintressant, ett ungdomsforum med tema: ungdomars välmående och ungdomar, samhälle och demokrati. Det är ju SoS-programmets grund beskrivet i en mening. Imorgon/nästa vecka ska jag nog ta kontakt med en person som har lite mera koll än vad jag har, och sedan lutar det nog mot att anmäla sig. Jag vill i alla fall åka, baserat på vad jag har läst om det hittills. Jag älskar att engagera mig.

Är du ålänning och också intresserad? Hör av dig!

Ordning och reda, även i garderoben!

Här sitter jag med kaffekoppen framför mig. Det är så här livet ska vara, att kunna koppla av med en kopp kaffe en vanlig kväll.

Idag har jag varit duktig och städat i mina gardrober. En (ganska liten) hög kläder plockade jag bort, vinterskorna fick flytta fram och sommarskorna fick flytta in i garderoben, kläderna färgsorterades och dessutom kollade jag igenom vilka kläder som är sönder och måste sys. Great, nu gäller det bara att orka sy någon kväll. Jag tycker att det är så otroligt skönt att få ordning och reda i garderoben. Det är då man hittar gamla godingar som man inte har tänkt på att finns i ens ägor. Billigare "shopping" finns inte!

Hur ser det ut i din garderob? Stökigt med allting huller om buller? Ordnat efter färgskala och användningstillfällen? Eller något mitt emellan kanske? Berätta för mig!

Kom hem


Jag saknar dig älskling!

Smärta.

Hej jag heter Julia och jag rör mig som en 80-årig gammal tant. Träningsvärken är ett faktum. Därför ska jag snart ta ett varmt bad för att mjuka upp musklerna och sedan smörja in dem med tiger balsam. För imorgon vill jag träna igen.

Gruppträning: kondition+styrka

Okej, nu är jag nyss hemkommen från 60 minuter kondition + styrka. Passet baserade sig på att aldrig vara stilla. Mellan övningarna joggade/hoppade vi på stället och rörde armarna i takt till. Bara det hade varit jobbigt i 60 minuter. Övningarna såg till att hela kroppen jobbade. T.ex. när vi gjorde armövningar så gjorde vi samtidgt stepsteg till sidan, när vi gjorde step-up så rörde vi armarna uppåt/utåt, med vikter om man ville.

Jag garanterar att ingen går svettfri från det passet! Efter ungefär halva passet var jag beredd att ge upp och resten av gruppen såg ut att hålla med. Men, man ska aldrig ge upp! 55 minuter rörde vi på oss non-stop (okej, när vi blev allt för slut tog vi vatten. Helst skuttandes samtidigt) och 5 minuter stretchade vi.

Kondition + styrka rekommenderas verkligen! Första gångerna man går på det lär det vara väldigt tungt om man är lite lagom otränad (som jag), men jag tror absolut att kroppen vänjer sig vid att våga vägra vara stilla. Även om du är nybörjare, body builder eller friskis så får du kämpa under det här passet.

Avancia har kondition + styrka en gång i veckan (hittills), tisdagar 19-20.

(Bara för att jag rekommenderar det massor vill jag inte att ni bokar alla platser, för jag vill ju gå nästa vecka!)

Power?

Efter en kort tupplur är jag redo för kondition och styrka på avancia. Om lite över en timme är jag tillbaka och rapporterar om det passet är värt att satsa på.

Mmmm, flummmmflickan

Hahahahaha, när man var yngre (läs: fjortis) hade man många fina idéer.
Tidigare idag tänkte jag fixa med MMS-inställningar till telefonen, eftersom jag bytt från Sonera till ÅMT nyligen. Så jag gjorde som instruktionerna sa. Då fick jag ett mess till min telefon; Inloggningsnamn för MMS: flummmmflickan. Nu är det ju så roligt att jag måste leva med det inloggningsnamnet, även fast det inte riktigt känns som jag. Men när man var yngre tänkte man knappast på att man en dag i framtiden inte skulle gilla namnet flummmmflickan.

Jag minns faktiskt varför jag hade fyra 'm' i namnet; jag visste inte om det skulle vara "flummflickan" eller "flumflickan", därför lade jag några extra 'm'. Haha!

Läsvärt!

Jag ville bara tipsa mina läsare om att bloggen inneutelistan.blogg.se är igång igen! Läs, kommentera och påverka. (Okej, syftet med tipet är att Thomas inte ska vara så ledsen för att han inte har några läsare).

Juliette has a gun

Jag är otroligt nyfiken på hur parfymen Lady Vengeance, under namnet Juliette has a gun, doftar. Dessutom undrar jag var i Sverige den kommer att säljas. Har någon av er koll på det här?


Bilden har jag tagit från någon svensk kvinnotidning.

Varuleverans

För ett tag sedan hämtade jag två paket från posten. Det ena var fullt med böcker från Adlibris. Det andra var fullt med kläder, skor och ett överkast från Josefssons.

I paketet från Adlibris saknades en bok, men den fanns minsann med på fakturan. Om det inte hade varit för att jag har längtat mest efter den boken som inte fanns med, så hade jag nog aldrig märkt det och snällt betalat hela fakturan. Men nu har jag mailat Adlibris och sagt att jag vill ha den saknade boken, utan att betala en till frakt. Just nu står sju nya fina böcker i min bokhylla. Mmm, perfekt inför hösten!

Och bland kläderna från Josefssons blir det tillbakaskick på en kjol och en klänning, tyvärr var båda dessa för små. Tips till er andra som beställer från Josefssons, ta en storlek större! Men ett par svarta skor/pumps, ett par gråa knästrumpor, en grå klänning och överkastet (för 1€) får stanna. Bilder kommer snart!

Jag gillar't


Nyshoppat!

Här är inköpen:

- Svart och turkos klänning, H&M
- Lila/svart/vit/blå/rosa-rutig klänning, Monki
- Marinblå kjol, Lindex


- Vit t-shirt med tryck, Lindex
- Svart kavaj med rosa foder, Cubus
- Grå kofta med guldfärgade knappar, H&M
- Svart huvtröja, H&M


- Svarta skor med nitar, Din Sko
- Svart läderväska, H&M Herr

 
- Gråbrun t-shirt med påsydd fågel, Cubus


- Vita skor, Adidas, Intersport

Försvunnen måndag

Ojoj, dagen har bara susat förbi. Eller så känns det i alla fall.

Idag är det första september och jag har bestämt mig för att föra pengadagbok den här månaden. Främst för att se vart mina pengar tar vägen, men också får att hindra mig själv från onödiga köp. För om jag vet att jag måste skriva ner varenda cent jag gör av med, då tänker jag både en och två gånger innan köpet. Men jag har på känn att pengadagboken kommer ge mig en släng ångest också, eftersom jag vet att ekonomiskt tänkande inte är min starka sida.

Idag har jag även återuppliva min vana med att ta omega-3-kapslar varje dag. Det är en av mina bästa vanor, faktiskt. En nackdel med kapslarna som jag nog hade förträngt är att när kapslarna har lösts upp så "rapar" man äckelpäckel fiskleverolja. Fy sjutton för det.

Nåja, nu ska jag slösurfa lite om sedan fotografera mina nya köp. Vi hörs!