Energistatus: låg.

Okej, det här är inte någon söndag som kommer bli ihågkommen. Jag har i princip inte gjort någonting alls. Huvudvärk och dåligt humör har präglat hela dagen. Trots att jag var nykter igår! Orättvist. Dock kollade jag och Adam nyss på en bara helt okej bra film - men istället var den väldigt sorglig, för att kompensera upp braheten liksom. My sister's keeper heter filmen. Se den.

Descend

Lördagskvällen spenderade vi på Brother Tuck. Först var vi nere i källaren där olika dödsmetallband spelade. Vi var där för att lyssna på Descend, det vill säga Adams kompis Nimas band. Föga förvånande föll musiken inte mig i smaken, men det var i alla fall roligt att se Nima på scen - han lever sig verkligen in i musiken. När han spelat klart bönade jag och bad att vi inte skulle stanna och lyssna på ännu ett dödsmetallband, så vi gick upp för trappan där även flera av Adams klasskompisar befann sig. Där hamnade vi och satt och pratade i några timmar, innan vi bröt upp vid 12-tiden.

Allt som allt blev det en lyckad kväll och det var roligt att prata lite med Adams klasskompisar, eftersom det igår var sådana personer som jag inte träffat mer än några gånger. Dessutom gick det riktigt bra att vara nykter och ändå ha roligt. Jag har ju min nyttiga månad just nu, som varar i två veckor till. Jag har hittills klarat mig utan alkohol helt och hållet, jag har även undvikit onyttigheter duktigt (dock har jag ätit kakor och nachos - så jag har fuskat lite).

Ingen jantelag så långt ögat kan nå

Jag är så otroligt nöjd och stolt över mig själv just nu. 27 poäng av 30 på arbetsrättstentan. Svårslagen känsla av lättnad/glädje i magen nu!

Dagens träning

Jag och Adam valde att promenera i en annan riktning än vad vi vanligtvis gör. Så märkte vi att det finns en stor istäckt sjö precis i närheten. Först promenerade vi längs strandpromenaden och tittade på alla människor på isen, sedan när vi gick tillbaka tog vi själva vägen över isen. Perfekt väder med strålande sol, flera minusgrader och lätt pudersnö överallt. Ungefär 1 ½ timme promenerade vi och njöt. Väl hemma blev det stryketräning, med samma övningar som förra lördagen. Nu är jag nyduschad och snart är det dags för middag. Bra dag!

ÄNTLIGEN!

Nu, äntligen, har jag införskaffat en ryggsäck. Det blev Samsonite Unity ICT Formal Laptop Backpack Black. Enkelt och bra namn va? Här får jag plats med lagboken och allt annat jag vill (måste) släpa med mig.
(Miniatyrbilderna under den stora bilden är på en annan väska från samma serie, det är alltså ryggsäcken jag har köpt.)

Här kan ni läsa mera om ryggsäcken. Jag är överlycklig för att ha hittat en stilren, rymlig och kvalitativ väska. Nu gäller det bara att vänja sig vid att ha ryggsäck (poängen försvinner ju väldigt snabbt om jag ändå bara bär väskan "chict" över ena axeln).

Fortsättning på det energiska livet (nej, inte mera städning)

Lördagsförmiddag. Vi sitter fortfarande vid frukostbordet och är inne på andra koppen kaffe per skalle. Planerna för dagen är att upprepa mitt hemmaträningspass från förra helgen. Jag skulle visserligen kunna gå till gymmet idag igen, men det känns som ett bra upplägg för mig att skippa gymmet på helgerna - men att inte för den skull strunta i träningen. Dessutom kan jag locka med Adam på en promenad och sedan har jag utmanat honom i styrkeövningar efteråt - men till gymmet får jag inte med honom.

Ikväll blir det eventuellt att gå och lyssna på Nimas band. Absolut inte min musiksmak (tror jag - jag har inte hört dem, men jag har hört att det är dödsmetall), men Adam vill gå (Nima är hans kompis) så då kan jag offra mig.

Ha en bra lördag allihopa!

Energiknippe!

Jag är inte riktigt klok. Det är faktiskt sant.

Vet ni vad jag har gjort idag? Jag började med att plocka ögonbrynen, epilata benen och armhålorna samt fila fötterna. Allt väl så länge. Sedan dammtorkade jag hela lägenheten samt rengjorde alla ytor. Därefter slet jag bort sängkläderna. Sedan städade jag badrummet - inklusive rengjorde golvbrunnen i duschen från allt hår. När det var klart plockade jag fram dammsugaren och dammsög hela lägenheten grundligt. Efter det bäddade jag rent. Sedan duschade jag (och lade en hårinpackning samtidigt!). Därefter lade jag en ansiktsmask, tog ett fotbad (och läste nyaste Chic!) och avslutade med att smörja in hela kroppen. Nu har jag kollat postlådan (tom) och tänt levande ljus. Lagt på lite mascara, parfym och smycken. Och kläder.

Om ungefär två minuter borde Adam komma hem. Om han inte märker hur fint det är i lägenheten (och hur fin jag är!), så blir jag lätt irriterad. Men det är lugnt, troligen kommer han märka det. Och om han inte märker det direkt, så gör han det när vi ska sova och det är renbäddat. Eller när han läser det här inlägget. I så fall gör han bäst i att låtsas som att han visst har märkt hur duktig jag är. Haha. Nog om det. Nu ska jag läsa klart Chic och vänta på att Adam kommer.

Fredag

Nu är det (redan, äntligen?) fredag och helgen är här. Jag ska snart plugga en stund och dessutom tänkte jag köra lite mini-spa här hemma. Känner jag mig själv rätt blir det spa först och sedan plugg om jag orkar/hinner. Men det är faktiskt ganska lugnt, jag är inte stressad över skolan just nu.
Haha, jag sitter och försöker komma på något att skriva. Men det är tyvärr totalt tomt på idéer. Bäst att sluta skriva onödiga saker nu då.

Vad lär vi oss av detta, Aftonbladet?


Nu blev det kväller

Jag skrev tidigare att jag hade skrivit in schemat för februarimånad i kalendern idag. Gissa vad? Nu är schemat ändrat för flertalet gruppövningstillfällen. Tipex och jag har alltså ägnat en stund tillsammans nu. Dessutom befarar jag flera ändringar, för några missar i schemaläggningen tycks finnas. Jag mailade kursansvarig nyss och hoppas på att få ett klart och tydligt svar. Det är så fult med en massa tipex överallt.

Nu ska jag övergå till att läsa lite statsrätt - spännande! (Läses med ironi, eller utan, beroende på vad man känner för.)

UPPDATERING: Kursansvarig svarade att vi inte ska behöva välja mellan föreläsning och gruppundervisning - de ska lösa det inom kort, samt att vi också ska få de två extra lektionerna så småningom. Bra, då vet vi att det blir att tipexa åtminstone en gång till!

Tankebok

Nu har jag bäddat sängen, dragit upp gardinen, strykt, plockat undan använda-men-inte-smutsiga-kläder, packat träningsväskan, skrivit upp schemat för februari, mixat en proteinsmoothie, lagat och ätit lunch samt klätt på mig själv. Strax ska jag skriva lite "dagbok" (vilket egentligen är en tankebok, med tankar), diska och ta på mig alla kläder jag äger - så att jag överlever promenaden till gymmet.

Svårare än så här blir det inte

Idag är det torsdag och jag kan absolut inte bestämma mig för vad jag ska göra med dagen. Det som står på lut är träna, plugga, gå till banken, gå till Body Shop och lämna tillbaka böcker till Riksdagsbiblioteket.

Som det känns just nu skippar jag banken, Body Shop och Riksdagsbiblioteket idag. Det får troligen bli en plugg- och träningsdag. Men då skulle jag helst åka till skolan och plugga i biblioteket där, för då är koncentrationen på max. Och då måste jag duscha innan jag åker iväg - vilket känns onödigt när jag ändå ska träna senare idag och duschar efter det. Vilka bekymmer va? Nu ska jag nog dricka en kopp kaffe till och fundera på hur jag ska lägga upp min dag på bästa sätt.

Vardagsprat

Igår gick jag runt och kände en så otrolig längtan efter kokosdoftande bodylotion. Så jag bestämde mig för att åka in till city imorgon, då jag ändå inte har någon skola, och besöka Body Shop. Samtidigt kan jag passa på att gå till banken. När jag gick igenom en hög med papper hittade jag en köp tre - betala för två kupong hos just Body Shop. Gissa när den går ut? Imorgon! Så jag hinner precis gå dit och shoppa lite. Om jag hittar mer än den kokosdoftande lotionen, så är det ju perfekt att ha rabattkupongen. Vardagslyx! Men det blir först imorgon.

Idag ska jag till skolan för en två timmars föreläsning, sedan blir jag kanske kvar och pluggar en stund. Spännande dag, eller hur?

Min nya jacka och klänning

En sak är i alla fall säker. Fotograf kommer jag aldrig att bli. Men förhoppningsvis får ni en ungefärlig bild av hur mina fynd från Åhléns halva reapriset-rea ser ut.
99 riksdaler.
249 riksdaler.

Vardag

Nu har jag gymmat och sprungit på löpbandet färdigt för idag. Och just i detta ögonblick häller jag i mig det sista av min smoothie. När jag har samlat lite energi ska jag sätta mig och plugga. Verkligt vardagsliv.

Redo för gymmet

Nu har jag precis ätit lunch och ska snart promenera iväg till gymmet. En (ganska ovärd) föreläsning har avverkats idag redan.

Jag mixade nyss ihop en smoothie som jag kan dricka när jag har kommit hem från gymmet, för det är viktigt att äta något i nära anslutning till träningen. Men jag har svårt för att äta ordentligt direkt. Därför är det perfekt med en smoothie!

Min smoothie innehåller:
1 banan
frysta hallon, blåbär och jordgubbar
50 ml proteinpulver
2 dl mjölk

Information

Blogginnehavaren av den här bloggen bryr sig inte om att uppdatera idag.

Sju timmar

Imorgon ska jag vara i skolan - hör och häpna - från 8 till 15. Dock är det bara föreläsning fyra av de sju timmarna, men den föreläsningsfria tiden ska jag försöka plugga på egen hand. Vilken omställning att först ha varit hemma och lallat i flera dagar, för att sedan vara aktiv och duktig i sju timmar! Men, det ska faktiskt bara bli roligt att komma hemifrån och känna att man verkligen gör något.

Men här på bloggen lär det inte hända överdrivet mycket imorgon.

Fynd!

Idag har jag och Adam gått en sväng på stan. Mitt mål var att hitta en vinterjacka på rean, för jag upptäckte att min gamla vinterjacka har gjort sitt. Att ha ett hål under armen är inte riktigt min stil nämligen. Något som gjorde mig väldigt lycklig var att upptäcka att jackan från Åhléns, som jag har spanat på ända sedan den kom in tidigt i höstas, var på HALVA REAPRISET. Jag menar, kan det bli bättre? Så från att ha kostat 799 kr, var den nedsatt till 249 kronor nu. Underbart fynd! Det är en mörkblå jacka som slutar i höfthöjd. Jag ska se om jag inte kan ordna fram en bild någon dag. Dessutom fyndade jag en svart klänning med vidd i kjolen och utan axelband för 99 kr, även den på halva reapriset. Känns bra. Mycket bra.

Åhléns rea kändes bra mycket bättre än t.ex. H&Ms. Inne på H&M hängde reavarorna huller om buller och hälften låg slängt på golvet. På Åhléns hängde kläderna strukturerat och snyggt, så att det inbjuder till att köpa. Precis som en bra rea ska vara.

!!

Det gick bra!

Här ska det uppgraderas!

Nu ska vi installera Windows 7 på min dator. Det är med spänning ni får vänta och se hur det har gått. Om jag inte har skrivit ett inlägg innan dagen är slut, då vet ni att något gick galet och att jag nu är helt förstörd för att jag är utan dator. Om jag har skrivit ett inlägg innan dagen är slut, ja då gick det troligtvis strålande! Jag är rätt säker på att det kommer gå bra, så det är nog lugnt. Men jag tänkte att en förvarning kunde vara på sin plats!

Det går att träna hemma också!

Eftersom dagens gympass blev "inställt" på grund av att gymmet har öppet hus idag, fick jag göra det bästa av situationen och köra hemmaträning. Det var roligt och utmanande att ta till sina träningskunskaper för att få en relativt mångsidig träning utan några som helst riktiga redskap.

Min hemmaträning lade jag upp på följande sätt
  • Promenad cirka 60 minuter i raskt tempo (raskt tempo innebär att du ska få upp flåset och därigenom svettas också).
  • Tåhävningar, 30 st på båda tårna samtidigt.
  • Sit ups, 3 x 10.
  • Armhävningar, 3 x 10.
  • Rygglyft med tyngder, 3 x 5. Utförs på följande sätt: fyll två 50 cl flaskor med vatten, ligg på mage och greppa en flaska i vardera hand. Håll armarna rakt framåt. Lyft upp överkroppen så att nedre delen av bröstkorgen fortfarande tar i mark. Låt armarna följa med upp i luften. För armarna bakåt så att armbågarna är i 90 grader (fortfarande i luften), för armarna ytterligare bakåt och drag ihop musklerna mellan skulderbladen. För framåt armarna till 90 grader igen, och sedan tillbaka rakt fram. Sänk ner rygg och armar mot golvet igen. Upprepa.
  • Rygglyft, 3 x 10.
  • Utfallssteg, 3 x 5 per ben.
  • Viktlyft rakt utifrån kroppen, 3 x 20. Utförs på följande sätt: stå upp. Greppa båda vattenflaskorna (samma som ovan) i vardera hand. Håll armarna längs med sidan. Lyft båda armarna rakt utåt från kroppen och håll fortfarande axlarna sänkta. Lyft inte armarna högre än så att de är i höjd med axlarna. Sänk armarna långsamt och kontrollerat, men inte så långt att du slappnar av. Upprepa.
  • Bicepsträning med vikt, 3 x 20. Utförs på följande sätt: stå upp. Greppa en 150 cl flaska i ena handen. Håll armbågen tätt mot kroppen. Böj upp armen framför kroppen (böj i armbågen). Behåll muskelspänningen i biceps (framsida arm) genom hela övningen. Återvänd neråt långsamt utan att gå hela vägen till ursprungsläget. Upprepa 20 gånger per arm.
  • Plankan, 1 minut.
  • Stretcha.
Nu känner jag mig nöjd med dagens träning och kan glatt gå i duschen.

Mina nya saker från H&M

Tidigare i veckan skrev jag att jag hade hämtat ut mitt H&M-paket. Därför tänkte jag nu visa vad jag har inhandlat för fina saker.
Med andra ord; två par ballerinaskor för 99 kr/st. En korallröd kjol, en jadegrön (den är mörkare i verkligheten) kofta och en vit topp med detaljer i urringningen. Gissa om jag ser fram emot våren som kanske lämpar sig bättre för att bära dessa plagg? Inte för att vädret utanför kommer hindra mig att bära plaggen. Kjolen kan man ha med dubbla strumpbyxor under (jag har ju kjol eller klänning dagligen, så jag är van att dra på flertalet strumpbyxor), koftan passar utmärkt för att liva upp en i övrigt svart outfit och toppen går bra att använda under en stickad kofta för att kontrastera! Skorna däremot, de får ligga på hyllan så länge. Kanske att jag går med dem inne för att mjuka upp dem (annars får man i princip alltid skoskav av H&Ms skor!).

Ändrade planer

Fasiken, det är öppet hus på gymmet idag och imorgon. Så då tänker jag inte gå dit och försöka träna seriöst bland en massa folk som bara är där för att prova på. Jag orkar inte med allt folk som trängs. Men eftersom jag ändå har tränat två gånger den här veckan, så väljer jag att skippa gymmet och istället dra ut på en promenad idag. Om jag får upp bra tempo blir det lite konditionsträning och sedan kan jag köra sit ups, armhävningar, utfallssteg, tåhävningar och rygglyft hemma. Det blir bra det!

Nu går vi och lägger oss så blir det snabbare imorgon!

Eftersom jag har levt hela veckan i ett ledighetsrus, så fortsätter jag likadant imorgon. Inte helt avslappnad, inte helt på språng heller. Jag tänker inleda morgondagen med sovmorgon (det vill säga, sova tills jag vaknar). Därefter blir det långsam mysfrukost. När jag har börjat dagen på ett avslappnat sätt så vänder jag och styr stegen mot gymmet (jag vet, korkat att välja att träna lördag dag - det är ju inte som att jag kommer vara ensam där...). Efter gymmet blir det handla mat (som vanligt) och därefter läsa något kapitel om statsrätt. När det närmar sig middagsdags är det läge att koppla av igen.
Ibland känns det som om jag skulle ha en inbyggd mat- och sovklocka, precis som Skalman!

Låter som en väldigt bra lördag i mina öron. Något som låter ännu bättre i mina öron är att kasta sig på sängen NU och kolla på film/tv tills jag somnar.

Jenny S, Matilde och Åse

Idag har jag läst färdigt Denise Rudbergs "trilogi" om Jenny S, Matilde, Åse och alla härliga, konstiga människor som finns runt dem.
I första boken, Jenny S, får vi följa Jenny som blir lämnad av sambon till förmån för bästisen. Därför bestämmer hon sig för att flytta till Stockholm och får nästan direkt ett jobb på Sebastians mäklarfirma. Bostad är, trots arbetsplatsen, svårt att hitta i storstaden. Så Jenny får flytta in hos Per, som är Sebastians bror, och Bo. Ett färgstarkt homosexuellt par som älskar middagar i goda vänners sällskap. Jenny, Sebastian, Per och Bo spenderar mer och mer tid tillsammans och attraktionen mellan Jenny och Sebastian går inte att förneka. Men Jenny vill inte binda sig så nära inpå uppbrottet från sambon. Sebastians exfru Matilde figurerar ofta i bokens slut och där tar bok nummer två vid.


Matilde, andra delen i serien, kretsar kring Sebastians exfru som inte vet var hon har sig själv. Hon brinner för de gemensamma barnen och är närmast apatisk den vecka som barnen är hos Sebastian. Matilde försöker sig på att skriva en roman, vilket har varit hennes dröm under större delen av hennes liv. Tyvärr tar ångesten och nervositeten överhand och vid sin sida har hon stöd av Thomas. Thomas är en barndomsvän som har följt Matilde genom hela livet. Problemet är bara att Thomas, som är nyskild, mer än gärna skulle vara mer än vän med Matilde. Något som inte är ömsesidigt. Hopplös och ensam räddas Matilde av lillasyster Åse. Tillsammans tar de tag i sina liv och startar ett företag tillsammans.


Åse, den avslutande boken, fokuserar på den upproriska och temperamentsfulla Åse. Utan närmare eftertanke köper hon en 7 miljoners lägenhet på Östermalm, startar företaget tillsammans med systern Matilde och inleder ett förhållande med Manfred, en dokumentärfilmare som aldrig är hemma. Problemet är att Åse inte har några känslor för Manfred, men stannar ändå kvar för att inte riskera att bli sårad. När Åse blir osams med Matilde söker hon sig ut på stan för att roa sig och träffar där en av hennes klienter från företaget (inredning). Innan Åse vet ordet av befinner hon sig på landet för en jakthelg med klientens excentriska umgängeskrets. Klientens man, Otto, är farligt snygg och attraktionen Åse och Otto emellan är stark. Frågan är bara om kärleken är starkare än Åses rädsla för att såras och bådas rädsla för Ottos (snart ex)fru?

Denise Rudberg skriver med en levande känsla och som läsare är det inte svårt att förstå hur varje enskild karaktär fungerar. Det är igenkännande, hjärtligt, ledsamt och fruktansvärt roligt om vartannat. Som nybliven Stockholmare njuter jag av att lära känna staden genom målande miljöbeskrivningar och förklaringar kring varför Östermalmare är som de är. Genom att flertalet av karaktärerna i böckerna har gott om pengar förmedlar Denise även budskapet att pengar inte kan köpa lycka, men för min del var det lycka att få läsa om hur det ena fina vinet efter det andra dracks och om namedroppingen av kända kläddesigners. Det här är böcker som är härligt ytliga, men som ändå tar upp vardagsproblem. Sådana problem som alla går igenom. Det är klyschigt, det slutar precis som man trodde och det är skrivet förut. Men sättet att lätt och smidigt kasta sig från det ena till det andra utan att tappa bort läsaren, kombinerat med miljöbeskrivningar och ett väldigt korrekt språk gör att läsningen ändå känns som något utöver det vanliga. För att vara chic lit är detta bra böcker!

Betyg
Jenny S: J J J J J
Matilde: J J J J J
Åse: J J J J J

Statsrätt

Nu ska jag ta tag i statsrätten och börja plöja igenom kurslitteraturen. Som tur är verkar det rätt spännande, så jag tror nog att det ska gå smärtfritt.

Böcker, böcker och åter böcker

Huvudvärken kvarstår, men den är betydligt bättre i alla fall. Just nu sitter jag och avnjuter en kopp kaffe och har precis påbörjat tredje boken i en bokserie av Denise Rudberg, Åse heter den här. Jag tror att det här inte bara är den tredje boken utan också den avslutande delen. Synd, för det är en riktigt bra och lättsmält bokserie! Jag återkommer med recension när jag har läst alla tre böckerna.
Jag konstaterade nyss att jag har 18 böcker i hyllan som väntar på att bli lästa. Därför tänker jag försöka läsa lite varje dag, för att så småningom komma igenom allihopa. Jag tycker att det allt för ofta är så att jag väljer att sitta framför datorn, kolla på en film/serie eller bara slötitta på tv när jag har lite tid över. Nu ska jag istället försöka ägna mera tid till att läsa. Problemet är bara att det inte är så superduper motiverande att sitta med näsan i en bok, när man har gjort det hela dagen. Skillnaden är bara att man bytt skolböcker mot skönlitterära böcker. Men det ordnar nog sig! Bara jag själv bestämmer mig för att läsa mera så går det bra. Jag har nämligen väldigt svårt att säga emot mig själv när jag väl bestämt mig för en sak!

Seg dag

Huvudvärk. Jag vet inte vad det beror på, men jag har haft huvudvärk sedan 8 imorse och det bara fortsätter göra ont. Trots att jag har sovit och tagit värktablett. Nåja, tur att jag inte har någon föreläsning jag måste ta mig iväg på. Så jag ska fortsätta vila, med förhoppning om att huvudvärken släpper snart. Om den är borta senare idag så ska jag passa på och börja läsa Statsrättens grunder (har äntligen fått min kurslitteratur), medan motivationen är kvar menar jag.

Kanske inte det klokaste beslutet idag

Nu är jag helt slut i kroppen! Knappt så jag orkar plita ner ett inlägg. Först tränade jag hårt på gymmet och sprang länge på löpbandet (svetten bara rann!). Och dum som jag är (eller tidseffektiv) bestämde jag mig för att handla mat på vägen hem. Före hade jag hämtat ut paket från posten. Så efter ett tungt träningspass släpade jag hem träningsväskan, H&M-paket (ca 1.2 kg), böcker från Lycknis (ca 0.5 kg) samt matkassar (uppskattningsvis 6 kg). Nu är jag helt slut. Men kroppen är tränad och maten i kylskåpet. H&M-paketet öppnat och Lycknis-böckerna framplockade.

Dags att äta middag och se om energin strömmar tillbaka då.

Dilemma: vilken ryggsäck?

Det är verkligen svårt att hitta en ryggsäck man (läs: jag) är nöjd med. Antingen är de snygga men eventuellt för små. Eller så är de snygga men lite väl dyra. Eller så är de inte så snygga men rymliga. Jag undrar hur jag egentligen ska tänka när jag väljer väska. Kvalitet krävs, det vet jag (annars får jag köpa en ny när terminen är slut). Stilrent? Fräscht? Dyrt? Billigare? Ergonomiskt? Utrymme? Varför finns det inte en svart väska, med röda/rosa detaljer (så den ser lite piggare ut!), som rymmer mycket utan att vara pösig och bullig i modellen. Med remmar som är ergonomiskt utformade med mjuk vaddering. Varför måste de dela upp dessa komponenter på flertalet olika väskor? I want it all.

Jag tror att jag ska bege mig till gymmet och rensa hjärnan. Hoppas jag får en uppenbarelse på löpbandet och inser vilken ryggsäck jag ska köpa. Det låter troligt.

Oj, vad ska man ta sig till med all ledig tid?

Som det ser ut just nu på schemat så kommer alla tre föreläsningar den här veckan att bli inställda. Det betyder att jag inte har skola igen före på måndag. Om det stämmer så ska jag verkligen försöka vara effektiv de här dagarna och få saker gjorda. Plus att det ger mig obegränsat med tid till att träna. Och dessutom hinner jag få kurslitteraturen och börja läsa den. För att inte tala om hur mycket tid jag kommer ha att blogga om allt möjligt (o)intressant!

LYX!

Föreläsningen idag har blivit inställd - så nu har jag hela dagen att spendera hur jag vill. Typiskt nog var jag ju på gymmet igår, så det blir inte gym idag igen. Försöker hålla en dags vila mellan varje pass. Istället har jag ägnat mig åt att läsa ut Jenny S av Denise Rudberg. Och nu har jag plockat fram Matilde av samma författarinna. Bäst att börja läsa på den direkt, hihi.

Sen läggning, tidig väckning - trött

God morgon folket!

Här har ni en rätt trött tjej som skriver. Adam och jag tänkte inte efter ordentligt igår, så vi drack kvällskaffe klockan 21. Tror ni jag hade svårt att somna sedan? Korrekt. Dessutom steg jag upp med Adam vid 7-tiden idag (han börjar 8, jag 13). Och eftersom jag inte har fått mina skolböcker ännu, så får jag hålla tillgodo med Denise Rudbergs Jenny S. Det ska nog gå bra det med (den är bra hittills!). Men först ska jag dricka upp kaffet och plocka undan frukosten.

En kommentar till revolutionen

Julia äter fisk, det trodde ni aldrig va? De första tuggorna gick trögt även fast jag var vrålhungrig. Men sedan fungerade smaken och till sist var fisken helt okej. Jag kan absolut vänja mig vid att äta fisk för att kanske någon gång i framtiden till och med gilla det. Vi har mera lax i frysen ifall jag får något ryck och vill äta det igen.

Orsaken till att jag äter fisk? Jag tycker att det är jobbigt att inte gilla fisk. På många tillställningar och i många sammanhang är fisk det enda alternativ som finns, och då vill jag inte vara den som tackar nej eller pressar i mig maten och känner hur den växer i munnen. Därför har jag helt enkelt bestämt mig för att börja äta fisk. Som jag skrev i något tidigare inlägg så tror jag väldigt mycket på att inställningen sätter tonen för hur livet blir. Och om jag är inställd på att fisk är gott, så blir det gott. Förr eller senare. Vuxet av mig va?

-R E V O L U T I O N E R A N D E-


Att göra en höna av en fjäder

Mamma tog verkligen fasta på mina ord från morgonens inlägg om att något revolutionerande för mig kommer hända idag. Hon har redan frågat om jag och Adam ska förlova oss och om hon ska bli mormor. Haha, det är skrattretande hur enkelt min kära mamma blir nyfiken (och att hon alltid tror det "värsta"). Jag och Adam ska inte förlova oss (än på flera år) och mamma ska inte bli mormor (än på flera år). Det är något helt annat, och absolut inte så spännande som min moder verkar tro. Men jag "kan" inte säga vad det är än, jag kan berätta först efter middagen och Adam har inte kommit hem än så middagen blir sen idag.

Jag kommer publicera en bild ikväll, håll utkik (mamma)!

Recension: Avatar

Nu har jag en hel hög med blogginlägg i huvudet. Bäst att jag börjar slå fingrarna mot tangenterna för att få ner något av det här. Vi tar ett inlägg åt gången (för annars får jag sådan beslutsångest över vilken kategori inlägget ska hamna i).

Först och främst tänkte jag utveckla morgonens fåordiga inlägg om att jag själv skulle ha gjort Avatar annorlunda. Nu säger jag inte att min idé skulle ha gått hem bättre hos allmänheten (tycks ju vara ganska svårslaget), utan jag säger bara att den skulle ha gått bättre hem hos mig. Det finns risk för att jag avslöjar något som andra kan uppfatta som värt att hemlighålla (nu syftar jag på de som inte har sett filmen och vill se den någon gång), så läs på egen risk. Plus att jag reserverar mig för eventuella fel vad gäller termer och dylikt nedan, det var lite svårt att få ordning på allt.
Filmen, Avatar, handlar om Jack, en förlamad före detta marinsoldat, som får ta över den numera avlidna broderns plats i ett mycket speciellt forskningsprojekt. Denna forskning utspelar sig på en plats som kallas Pandora, där det lever människoliknande personer/varelser (Navi). Dessa har en mycket stark emotionell koppling till naturen och är därför väldigt måna om att aldrig döda i onödan. Forskningen på Pandora har två syften, det ena är att lära känna varelserna och få förståelse för den flora och fauna som finns där. Det andra syftet är att utvinna någon väldigt dyrbar typ av sten som finns under "huvudträdet", vilket utgör centra i Navi-folkets territorium. Jack, får som del i forskningsprojektet, en egen Avatar (en kombination av människa och Navi) vilken han kan leva som under sovliknande tillstånd. När Jack är en Avatar lär han känna en av kvinnorna från Navi-folket, vilket senare är hans väg in i gemenskapen. Han lär sig allt om hur de lever och blir en av dem, men rapporterar samtidigt till forskarna som vill utvinna bergarten - vilket i slutändan får förödande konsekvenser för Navi-folket. Här är grunden till konflikten som uppstår mellan giriga människor och naturälskande Navi.

I den här konflikten uppstår ett krig utan dess like. Människorna har vapen och stridsmaskiner som är onaturliga och kraftfulla. Navi-folket har pilbågar med ett dödande gift. Väldigt många dör. Hjältarna (de flesta i alla fall) överlever. Förvånad? Nej. Här hade jag gjort en förändring, jag hade troligen för det första inte valt en så våldsam krigföring och för det andra hade jag inte låtit alla huvudpersoner överleva. Dessutom är sensmoralen av filmen att vi människor skövlar och tar för oss av naturens resurser utan att ta hänsyn till någon eller något annat. Våra behov (pengar) går före allt annat. Med utgångspunkt i sensmoralen hade jag inte, om jag skapade filmen, valt så brutal krigföring här heller. Jag hade istället försökt fokusera på att visa folket att man med sunt förnuft och med ömsesidig respekt kan nå en förståelse för varandras önskningar och på så sätt på ett fredligt vis lösa problemen. Visst, det låter kanske som en idyll. Men så hade jag valt att göra. Förutom det tyckte jag att det var väldigt fel att ge Navi-folket bättre rätt till marken. Inte för att jag anser att människorna skulle få hyvla skogen hur de ville, men för att visa att varken människor eller Navi, eller någon annan någonsin kan ha bättre rätt till något. Marken vi går och står på tillhör alla. Alla.

Så, det var ungefär mina synpunkter på filmen. Men trots att jag ogillade vissa delar av filmen, så var det en bra film som helhet. Sevärd? Ja. Tänkvärd? Nja. Värt att se i 3D? Nej, jag tyckte inte att det var så speciellt.

Betyg: J J J J J

En inte helt vanlig måndag

Bion igår var... helt okej. Eller nej, nu ska jag vara rättvis. Den var bra, men jag hade nog ganska höga förväntningar. Om jag hade skapat filmen (yeah, right), så skulle jag ha gjort den i viss mån annorlunda. Jag kan återkomma till det här senare idag. För nu ska jag äta frukost klart, åka till skolan, åka hem, äta lunch, gå till gymmet, gå hem från gymmet och därefter kan jag säkert blogga!

Dessutom kommer det hända något revolutionerande idag! Jag säger inte att det är revolutionerande för er läsare, men för mig och mina närmaste. Återkommer under dagen.

Redo för bio!

Snart ska vi bege oss iväg till bion. Trots att vi har en biograf några hundra meter från lägenheten, så valde vi att gå på Rigoletto inne i city. Detta på grund av några olika faktorer. 1. Vi ville se filmen i 3D, vilket inte går på biografen närmast oss. 2. Rigoletto är den biografen där premiärer hålls, därför är kvaliteten bättre (på allt från sittplatserna till bilden). 3. Det finns mysiga soffor för två personer att krypa ihop i (dessvärre var dessa fullbokade den här gången, så vi får mysa i varsin biostol istället).

Eftersom jag har min nyttiga månad just nu, så får jag se mig omkring efter andra alternativ till snacks på bion. Popcorn är uteslutet. En första tanke var att istället köpa naturgodis, men vid närmare eftertanke kom jag på att de faktiskt innehåller lika mycket (om inte mera!) socker som annat godis. Så klart är skillnaden att naturgodis inte innehåller en massa konstgjorda ämnen, men ur nyttighetsperspektiv är de faktiskt inte speciellt mycket hälsosammare. Nötter är nyttigt (bra fetter!), men jag tycker att nötter utan salt är äckligt (och med salt så blir de ju onyttiga direkt). Därför har jag beslutat mig för att köpa vindruvor (perfekt eftersom det är säsong just nu). Det blir smaskigt! Sedan blir det nog en flaska mineralvatten till det. Se där, det går att vara nyttig samtidigt som man vill ha något att knapra på till filmen!

Söndagen, dagen som är menad för vila

Idag är det söndag, vilket innebär att det är den sista slappa och lediga dagen för mig och Adam (jag har ju i och för sig redan börjat skolan, men har verkligen känt mig ledig sedan torsdagskvällen). Vi har börjat dagen med att vara lite effektiva. Älskade Adam drog ett snabbt varv med dammsugaren genom lägenheten för att få bort allt grus som följer med in när det är sådant här väder. Så småningom tänkte jag lägga en ansiktsmask och ha lite hemma "spa", mysig avrundning på veckan.

Ikväll ska jag och Adam gå och se Avatar i 3D på bio. Det ska bli väldigt spännande att kolla på en 3D-film som varar i två timmar och 40 minuter! Förhoppningsvis är handlingen också bra.

Ett lyckat (och väldigt sent) köp

Jag är ungefär den enda människan i tjugoårsåldern som inte är uppvuxen med tv-spel. Mina kontakter med tv-spel är följande; 1) Nintendo 64 med Lolli i lågstadiet (SuperMario!), 2) Singstar på Playstation 2 hemma hos Andrea, 3) Guitar Hero hemma hos Adam (OBS! I 99,99 % av fallen tittade jag på) och 4) Singstar smög sig in hemma hos oss också sista åren innan jag flyttade hemifrån. Jag förstår att ni tänker att jag måste ha haft en hemsk och tråkig uppväxt, men så är det inte alls. Min uppväxt var mycket bra, även utan tv-spel.

Men nu har det hänt! Jag och Adam införskaffade ett Playstation 2 idag. Så ikväll har vi spelat Trivial Pursuit, Crash Racing Team och Guitar Hero. Snart är det dags för en rond i Singstar. Nu förstår jag verkligen vad alla har menat med att det är underhållande med tv-spel. Jag är fast!

Lördag

Gårdagen bestod då alltså av tvättande och i princip inget annat. På kvällen blev det Let's Dance och Paradise Hotel. Återigen måste jag bara få säga hur skönt det är att göra ingenting, eller att i alla fall planera in på lite per dag att man upplever känslan av att man bara softar. Jag har hunnit läsa Chic, Plaza Kvinna och ELLE som legat och väntat på mig. Nu har jag diverse tidningar som SATS magasin, Make Up Store Magazine, H&M-vårkatalog med mera kvar att läsa/bläddra i. Men så småningom ska jag och Adam gå till Sickla Köpkvarter för att införskaffa lite saker, samt handla mat. Ännu en soft dag med andra ord.

Hoppas ni också lyckas slappna av, även fast ni säkerligen är tillbaka i vardagen nu efter all ledighet kring jul och nyår.

Konsten att göra ingenting

Åh vad mysigt det var igår att för det första kunna slappna av. Äntligen var Adam och jag på samma ställe, så vi slapp sakna varandra. Och dessutom behövde jag inte tänka på skolan. Först åt vi middag och sedan satt vi och pratade hur länge som helst. Efter det hade vi Paradise Hotel-maraton. Vi började på första avsnittet på säsong 1 och kollade oss framåt. Vid 3-tiden kunde jag inte hålla mig vaken längre, så då blev det natt för oss. Imorse vaknade jag redan klockan 8, av rädsla för att husvärden skulle komma instövlandes (han har alltså tillåtelse från oss att gå in med egen nyckel för att fixa duschslangen). Men han dök inte upp och jag är lite smått irriterad på att han inte får något gjort (så känns det i alla fall för oss).

Nåja, idag har det varit lugnt. Vi har diskat, sorterat tvätt och planerat maten för inkommande vecka. Om två timmar är det dags för att börja tvätta och i övrigt har vi inte några större planer för dagen. Skönt att bara kunna koppla av innan vardagen verkligen kör igång på riktigt. Nu ska jag lägga mig på sängen och läsa tjejtidningar som samlats på hög medan jag har tentapluggat.

Vilken otroligt effektiv tjej jag kan vara när jag vill

Jag började dagen med att skriva tenta. Sedan lämnade jag in mina gamla kursböcker för försäljning. Direkt jag kom hem började jag städa. Samtidigt bäddade jag rent. Nu är lägenheten i perfekt skick och jag är lycklig. Om tjugo minuter ska jag bege mig mot Cityterminalen för att möta min absoluta favorit! När vi kommer hem blir det lövbiff, klyftpotatis och hemmagjort vitlökssmör. Till det dricks det vin, så klart! I kväll får jag dricka hur mycket alkohol jag vill, för att från och med i morgon ta en nykter månad. Eller, jag kommer nog fuska och bryta nykterheten på alla hjärtans dag (en dag för tidigt alltså). Från och med i morgon kommer jag även ha en onyttighetsfri månad. För alla som blir förvirrade nu så kan jag meddela att det är två av mina nyårslöften, ett hålla en månad fri från alkohol och onyttigheter - lite av en detox. Men eftersom jag har tentapluggat sedan nyår så valde jag att inledda detta från och med dagen efter den sista tentan, det vill säga i morgon.

Nu ska jag lägga vinflaskan på kylning och sedan åka iväg och möta Adam. ♥

Termin ett är färdig

Nu är båda tentorna avklarade!! Tentan idag kändes inte lika bra som den i måndags, men att jag är godkänd är det i alla fall ingen tvekan om. Nu tänker jag leva livet i tre dagar (fre-sön) och sedan startar vi om på nytt på måndag. Då är det statsrätt som gäller!

Och de kommande veckorna (månaderna, åren) ska jag försöka begränsa mitt bloggande om skolan - för senaste veckans bloggande har verkligen varit under all kritik. Kanske man borde satsa på kvalitet istället för kvantitet?

God morgon

Okej, jag vet inte hur jag ska förhålla mig till det här. Jag är inte nervös över tentan, utan faktum är att jag är väldigt lugn. Men, inte på ett bra sätt - för jag vet att jag är för lugn i förhållande till mina kunskaper. Dessutom behöver jag bli lite nervös och stressad för att kunna prestera på max. Nåja, när jag möter mina klasskompisar blir jag nog säkert lite uppstressad.

Jag säger som i måndags - om fem timmar är det över och förhoppningsvis går jag ut från tentasalen med ett leende på läpparna och alla stenar borta från bröstet.

Och vid halv fem-tiden kommer Adam, äntligen, till Stockholm! Så om tentan inte kändes bra har jag i alla fall någon som kan tala om för mig att jag ändå är bäst, haha.

En annan bra sak är att flera serier (i USA) kör igång idag. Perfekt timing måste jag säga, först får jag ha tentan utan att vara distraherade av nya avsnitt från favoritserierna - för att direkt när tentan är slut överösas med sysselsättning. Haha, nu låter det som att jag enbart kollar på serier och aldrig gör något annat. Riktigt så illa är det inte.

Vill man vara fin...

Nu när jag ändå är igång och visar saker som är väldigt fula fast det är trendigt, så kan jag ju lägga upp den här smickrande bilden på mig. Djuprengörande och återfuktande chokladansiktsmask. Om man skulle vara road av kiss och bajs-skämt så kan man ju lugnt påstå att det bruna liknar på flera andra saker än choklad. Ansiktsmasken var bra, förövrigt, och doftade ljuvligt av mörk choklad.

Trendigt är inte alltid snyggt

Haha, tänkte jag skulle vara lite trendig och måla naglarna i grönt (hett, hett, hett i vår). Men, hahaha, jag måste säga att det är väldigt fult istället. Färgen är matt, så det ser typ ut som om jag målat grönt tip-ex på naglarna.
OPI är märket, matte är serien och färgen har inget nummer (behövs knappast). Ifall ni vill vara lika trendiga!
Hahahaha.

Nu, snart, är det över för den här gången

Haha, ja mamma. Du har rätt, det blev en hel del mera sittande framför datorn än vad jag hade planerat. Fokus infann sig inte riktigt idag, men jag har trots det hunnit med allt som jag tänkt mig. Nu får jag lov att vara redo för tentan och jag hoppas verkligen att jag kan prestera tillräckligt bra för att tillsammans med arbetsrättstentan och poängen från mitt PM, nå högsta vitsordet. Det borde gå, men man vet aldrig. Jag försöker komma ihåg alla märkliga specialregler hit och dit och samtidigt ha kvar i minnet hur man ska tolka vissa paragrafer som inte ska tolkas enligt dess ordalydelse. Jag vet att jag kan om jag bara vill, men motivationen är lite låg efter att ha haft tenta för bara några dagar sedan.

Snart ska jag lägga mig i sängen och tänka att tentan kommer gå bra. För jag tror på att den mentala inställningen gör supermycket för ens prestationer.

Det kommer gå bra

Tre minuter tills jag har lovat mig själv att stänga av datorn för att sedan plugga stenhårt. Jag börjar vakna till liv och känner (nästan) ett sug efter att plugga. Det kommer gå bra. Det kommer gå bra. Det kommer gå bra. Det kommer gå bra. Det. Kommer. Gå. Bra.

Dagen före familjerättstentan

Idag är det sista dagen innan den "sista" tentan. Det är absolut inte min sista tenta någonsin. Men det är min sista tenta i den här kursen och det är min sista tenta på termin ett. Om ett dygn, fyra timmar och drygt 30 minuter kan jag räkna med att tentan är skriven och att jag förhoppningsvis känner att jag har gjort ett bra jobb. Men för att jag ska kunna känna den känslan behöver jag nog absolut plugga hela denna dag. Gårdagens pluggplaner höll inte alls, tyvärr. Därför ser dagens planer ut så här:

Dagens pluggplaner
  • Läsa klart Barnrättens grunder (37 sidor).
  • Läsa igenom understrykningarna i Äktenskap, Samboende och Partnerskap.
  • Läsa igenom föreläsningsanteckningar.
  • Kolla igenom undervisningsmaterial (frågor & svar).
  • Bläddra igenom gamla tentor och försöka lägga på minnet vad som är viktigt.
  • Gå igenom relevanta lagrum.
Japp, jag kommer ha fullt upp idag så därför laddar jag upp just nu med kaffe, kaffe och åter kaffe. Dessutom ska jag spruta på mig parfym (har fått veta att hjärnan kommer ihåg bäst om omgivning, ljud, dofter och dylikt är samma som vid inlärningstillfället, och eftersom jag inte kan plugga i tentasalen och inte har stressade och nervösa juridikstuderande runt mig så får jag istället köra på samma parfym alla pluggdagar och tentadagar. Dessvärre hade jag samma parfym, och taktik, inför arbetsrättstentan. Tänk om parfymen nu får mig att bara tänka på kollektivavtal, övergång av verksamhet, arbetsgivarens arbetsledningsrätt o.s.v.).

Ja, plugga var det.

Fråga.

Jahapp, vart tog den här dagen vägen då? Jag vill minnas att jag först pluggade ganska flitigt (läste klart Rätt Arv, påbörjade Barnrättens grunder). Sedan skulle jag effektivt kombinera tre saker; 1. Hämta ut två paket från posten, 2. Handla mat och 3. Posta mammas korg som befann sig i ett av de två paketen. Så glatt knallar jag iväg till Matberget (där jag förövrigt går under "känd" numera, för de är så trötta på att krångla med min finska legitimation vid utlämnandet av paketen). Och fram plockar han två ENORMA paket. Eller ja, i alla fall stora. Så jag fick gå hem med paketen först - för att konstatera att båda kartongerna var tre gånger större än vad innehållet krävde. Kul att företagen inte kan paketera på ett vettigt sätt, så att min tid spills. Sedan gick jag iväg och handlade och postade mammas korg. När jag kom hem såg hela lägenheten ut som ett kaosrede. (Jag förstår inte vem som tar sig in i lägenheten och lägger mina skolböcker och dagens post över hela lägenheten, för att inte tala om den som alltid glömmer att torka av skorna på dörrmattan - så att jag måste torka bort allt smutsigt vatten från golvet.) Så jag började med att röja lite, samt öppna posten. Och betala räkningar. Därefter återupptog jag pluggandet. För att så småningom avbryta för matlagning. För att sedan skypa med Adam samtidigt som jag åt middag. För att sedan fortsätta plugga. Och nu sitter jag här, 25 minuter före tio på kvällen. Jag ska plugga lite till, sedan tänkte jag gå ut med soporna och därefter ta natt.

Vart tog den här dagen vägen? Jag undrar det fortfarande.

Ännu ett fyndigt och givande inlägg!

Idag ska jag plugga, hämta ut några paket som kommit med posten (förlåt för att jag inte gjorde det igår mamma, men jag däckade på sängen med huvudvärk!), handla lite mat och sedan återgå till pluggandet. Dessutom hoppas jag på att husvärden behagar dyka upp och ge oss en ny duschslang idag. Den vi har just nu läcker som bara den, trots att jag har silvertejpat den. Jag som trodde silvertejp var till för att lösa alla problem.

Dagens pluggplaner:
  • Läsa klart Rätt Arv (cirka 50 sidor).
  • Läsa klart Barnrättens grunder.
  • Läsa igenom understrykningarna i Äktenskap, Samboende och Partnerskap.

Ett sätt att spara några slantar

Ett av mina nyårslöften var att inte lägga ut så mycket pengar på tjejtidningar. Därför har jag bestämt mig för att de enda tidningar jag läser är de som landar i min postlåda. På så sätt får jag betala en engångssumma nu när jag har pengar och utgifterna per månad blir på så vis mindre. Jag vet även att den sammanlagda utgiften för prenumerationerna blir ungefär hälften av vad jag skulle betalat i butik. Därför har jag nu en prenumeration på Chic (tack mamma för att jag fick den förnyad i år igen!) och så tecknade jag en ny helårsprenumeration på Glamour idag. Jag avslutade även min tillsvidareprenumeration på ELLE. För jag vill inte betala en faktura med varje nummer som landar i postlådan (då försvinner ju grundtanken, se ovan). Eventuellt kommer jag att teckna en helårsprenumeration på ELLE också, får se lite hur det känns. Faktum är att tjejtidningarna är en av få lyxinslag i min vardag, så det känns som att jag borde unna mig dem. Men jag ska tänka efter lite!

Att lägga pengar på nöjen eller på studier, det är frågan

Kommer ni ihåg det där jag skrev om igår? Det där om att 1000 kr är mycket pengar att lägga på en dags skidåkning för två personer. Nyss beställde jag skolböcker till den inkommande kursen för 1017 kr. Och då har jag ändå en bok och ett kompendium till att köpa. Så jag får väl räkna 300-400 kr till. De där 1000 kronorna för skidåkning känns inte alls mycket längre. Fast, skolböckerna ska väl lära mig för livet - så priset per dag blir ju inte så högt...

Forsättning på föregående inlägg

Och jag gick ut från tentasalen med ett leende på läpparna och en sten mindre i bröstet. Eller kanske två, tre, fyra, fem stenar mindre i bröstet. UNDERBAR känsla när tentan kändes lyckad.

Men för den skull får jag inte slappa idag, utan nu gäller det att (först ta det lite lugnt) plugga på familjerättstentan. Det som är bra med den här kursen, det är att resultatet på arbetsrättstentan och resultatet på familjerättstentan slås ihop. Därutöver har vi poäng med oss från det PM vi skrivit. Först efter det sätts betyget. Det innebär alltså att om man presterar lite sämre på den ena tentan, så kan man lyfta upp det med att prestera riktigt bra på den andra tentan. Eftersom man aldrig kan vara helt säker på hur en tenta har gått, så gäller det så klart att plugga ordentligt på den inkommande familjerättstentan också. Även fast jag just i detta nu är väldigt nöjd med min tentaskrivning.

Okej, nu ska jag göra något helt annat än att plugga. Låt säga att jag får göra vad jag vill fram till klockan 16, sedan gäller det att plugga igen.

Idag gäller det

Om fem timmar är tentan över. Pust. Jag hoppas, tror och vill att jag ska gå ut från tentasalen med ett leende på läpparna och en sten mindre i bröstet.

Ett inlägg som inte handlar om skolan!

Vill ni veta en sak jag skäms över? Jo, före en timme sedan hade jag inte varit utanför dörren sen i torsdags. Tre dygn utan frisk luft! Men idag tog jag tid för en promenad ute i kylan. Jag passerade Hammarbybacken (en liten skidanläggning med 4 (?) backar) och såg hur härligt alla skidåkare hade det. Jag blev verkligen sugen på att åka skidor och surfade nyss in på hemsidan för att kolla hur mycket det skulle kosta för mig och Adam att hyra skidor och åka en dag. Närmare 1000 spänn går det på då... Det känns lite mycket. Tråkigt att det ska vara så dyrt. Adam har aldrig åkt slalom, så det hade varit väldigt roligt att åka ihop och då skulle jag kunna lära honom lite gran av slalomåkandets ädla konst. Men att lägga ut 1000 kr på att en dags nöje känns lite väl. Nåja, får se om jag kanske passar på att åka skidor lite med min familj under deras sportlov - jag borde kunna ta mig dit för någon dags slalom. Den som lever får se! (Egentligen ett uttryck jag hatar, tänk vad sorgligt om nu någon skulle dö - då skulle uttrycket verkligen få en hemsk innebörd. Typ: "haha, rätt åt dig att du dog innan du fick uppleva det här som var sååå roligt".)

Ni får ursäkta för enformiga inlägg - men min hjärna är full av arbetsrätt just nu och klarar inte av speciellt mycket mera

Just i detta nu känns det ganska bra inför tentan imorgon. Jag har sammanfattat klart den viktigaste litteraturen, jag har läst igenom de viktigaste lagarna och markerat ut sådant som är värt att uppmärksamma (det vill säga; sådant jag tror kan komma på tentan) och jag har läst igenom några gamla tentor utan att dö av det-här-överstiger-min-kunskap-något-så-brutalt-enormt ångest. Snart ska jag skypa med Adam och efter det ska jag ta en promenad. Ikväll ska jag ägna mig åt att repetera de områden som känns viktigast, samt försöka klura ut hurdana frågor det kommer på tentan. En om diskriminering kommer det i alla fall, det är jag typ 96 % säker på.

Dagen före arbetsrättstentan

Återigen försköts mina planer med en timme. När klockan ringde klockan 08:00 och det faktiskt är söndag idag - ja, då ställde jag om den. Så lite över nio tvingade jag mig själv upp ur sängen. Om tjugo minuter måste jag vara igång med pluggandet, för att ha en chans att hinna med allt jag vill göra.

Dagens pluggplaner:
  • Sammanfatta klart Anställningsförhållandet.
  • Skumma igenom kapitlet om arbetsrätt i Civilrätt.
  • Läsa igenom gamla tentor och svara i punktform på dem, innan jag kollar svarsmallarna!
  • Gå igenom lagboken för de relevanta lagrummen.
  • Läsa igenom sammanfattningen av Anställningsförhållandet.
Bäst att sätta igång nu så att jag är färdig innan det är dags att sova!

Nu blev det lite ensamt här...

Nu har Adam åkt iväg till Åland igen. Det känns verkligen jättetrist att vi återigen ska vara ifrån varandra, och den här gången längre tid än förra gången. Förhoppningsvis kommer han hem (på riktigt den här gången) på torsdag kväll, efter att jag har skrivit båda tentorna. Annars blir det möjligen först på lördagen, tråkigt i så fall!

Nåja, nu ska jag försöka tränga undan känslan av ensamhet och istället fylla upp mig själv med arbetsrätt (ni hör ju själva hur hopplöst det låter). Men, måste man så måste man. Jag vill ju att tentan ska gå bra på måndag!

Snart ensam igen

Gårdagen var riktigt mysig tillsammans med Adam. Vi gjorde egentligen inte speciellt mycket, utan njöt mest av att vara på samma ställe. Vi kollade på Where the wild things are (riktigt bra och mysig film!), åt våfflor till lunch, kollade på TV, åt fläskfilé och pommes till middag och kollade på Let's dance. Sedan kollade vi på en film till, Harry Brown, men jag sov större delen av filmen.

Om en timme ska Adam åka iväg till Åland igen, och så lämnar han mig ensam i Stockholm med arbetsrätten som sysselsättning. Jippii.

Torsdag idag.

Just nu är jag trött och på lite dåligt humör.
Men bra saker med idag är i alla fall detta:
- Jag fick högsta betyg på PMet vilket ger mig fyra extra poäng till tentorna (eller egentligen näst högsta, men det allra högsta får typ en per år, så det säger lärarna att man inte ska räkna med).
- Jag kände att pluggtimmarna mitt på dagen gav mig ganska mycket informativt.
- Frågestunden i arbetsrätt lugnade mina nerver inför tentan lite.
- Jag har äntligen handlat mat. Aldrig mera säger jag bara.
- ADAM KOMMER HEM OM LITE DRYGT EN TIMME!! (Fast han åker ju på lördag förmiddag igen...)

Early morning

God morgon! Inte så farligt trött idag, skönt. Det blir en lång dag i skolan för mig. Först PM-seminarium mellan 9-12. Därefter eget plugg (på arbetsrätt - urk!) och sedan frågestund inför arbetsrättstentan som slutar runt 17.30. Hemma lär jag vara vid 18-tiden. Då ska jag äta något, gå och handla och sedan sitta och vänta på Adam som kommer cirka 22.00!

Just nu försöker jag få i mig frukost, vilket går otroligt segt. Snart får jag ge upp det eftersom tiden rinner ifrån mig.

Det här blev visst ett kärleksinlägg

Just nu saknar jag min älskade underbara sambo så otroligt mycket! Hur ska jag kunna fokusera på att förbereda mig inför PM-seminariet när jag mest bara sitter och tänker på Adam? Och längtar tills klockan är 20.30 - då ska vi skypa! Haha. Men imorgon kväll kommer han till Stockholm för drygt ett och ett halvt dygn, underbart!

Vad hemskt egentligen att vara så beroende av en annan person att det känns som att inget är lika roligt när han inte är i närheten (fast att det känns trist utan honom kan ju också ha att göra med min sysselsättning; plugga). Fast samtidigt är det ju underbart att vi i vanliga fall bor tillsammans och uppenbarligen gör det vardagen mycket bättre!

Jag älskar dig Adam! ♥

Lunchpaus

Nu har jag pluggat någon timme (2 ½) genom att läsa i Rätt arv. Har några sidor kvar på ett kapitel, så det ska jag läsa klart innan jag går över till arbetsrätten (som är tusen gånger tråkigare). Just nu känns det ändå som att jag har rätt bra flyt i pluggandet och som att tentorna kommer gå helt okej. Får se hur det känns jag har gjort några gamla tentor, för att se nivån på det hela.

Eftersom Adam kommer hit på torsdag vid 22.00 och åker igen på lördag vid 12.00 så tänker jag ta en i princip pluggfri dag på fredag. Därför försöker jag planera pluggandet så att jag ändå kan känna mig lugn och säker på måndag då arbetsrättstentan äger rum. Det resulterar i och för sig att jag struntar i allt annat som jag borde göra, men jag känner att jag istället får göra allt sådant efter tentorna.

Onsdag - trettondagen

Nu är det 55 minuter sedan jag steg upp. Jag har sagt till mig själv att jag får ta en timme frukost, sedan ska plugget vara igång. Det ser ut som att jag klarar det idag också.

Dagens pluggplaner
- Läsa Rätt arv så långt som jag hinner innan lunch.
- Läsa understrykningarna i Anställningsförhållandet.
- Läsa föreläsningsmaterial om arbetsrätt.
- Gå igenom gamla arbetsrättstentor och sammanställa vilka delämnen som tas upp.

Jag är verkligen en mästerkock

Dagens middag: spagetti, kycklingnuggets, champinjoner, lök, rödbeta, tomat.
Japp, det var ungefär vad som fanns i skåpen. Det fanns chilisås också, men i sista stund ångrade jag mig och lät den stanna i kylskåpet.

Dagens plugg har gått riktigt bra. Jag har läst klart Äktenskap, Samboende och Partnerskap. Jag har läst avsnittet om arbetsrätt i Civilrätt. Nu ska jag påbörja Rätt arv. Jag satsar på att hinna/orka läsa första kapitlet (arvsrätt, testamentsrätt och successionsrätt). Och kanske ända fram till och med avsnitt 2.4.

Klockan 20.30 ska jag skypa med min älskling. Och det bästa av allt? Troligtvis kommer Adam hit till Stockholm torsdag-lördag! Hur det kommer gå med pluggandet? Jag vet inte, men jag ska göra mitt bästa!

Varför är det så svårt?

Nu är förmiddagspasset avklarat och jag har bara cirka 25 sidor kvar i Äktenskap, Samboende och Partnerskap. Troligen kommer jag hinna med allt jag har tänkt mig idag. Skönt att veta!

Mindre skönt var att laga lunch. För jag var ganska hungrig, men samtidigt avskyr jag att laga mat till bara mig. Men eftersom kylskåpet inte bjöd på något enkelt och mättande så bestämde jag mig för att koka lite mannagrynsgröt. I samma stund som jag bestämde mig så blev jag grymt sugen på gröten. Sagt och gjort måttade jag upp mjölken i kastrullen och lade den på spisen. I samma stund blev jag kissnödig, så jag tänkte att jag hinner gå på toa innan plattan blivit varm. Trodde jag ja, bränt av bara tusan blev det. Men så tänkte jag att om jag inte rör ända ner i botten så kanske resten av gröten klarar sig och går att äta. Sagt och gjort hällde jag upp gröten i skålen, strödde över socker och kanel och hällde mjölk på toppen. Nam, nu kurrade det i magen! Så tog jag första skeden. Och sedan spottade jag tillbaka det i skålen. Nu har jag ätit tre knäckebröd och känner mig bitter.

Här har ni fröken plugghäst

Min plan var att stiga upp halv åtta för att vara igång med pluggandet senast halv nio. Men eftersom jag inte somnade före elva igår kväll (förstå att det är sent genom att läsa alla mina inlägg från gårdagen), så tillät jag mig själv att istället sova till halv nio och därmed ska jag börja plugga om 25 minuter.

Dagens pluggplaner:
- Stänga av datorn under pluggpassen (mellan frukost och lunch, mellan lunch och middag, mellan middag och kväll)!
- Läsa klart Äktenskap, Samboende och Partnerskap.
- Läsa om arbetsrätt i Civilrätt.
- Påbörja Rätt arv.
- Kolla igenom några gamla arbetsrättstentor för att få ett hum om vad det är jag ska fokusera på.

Förhoppningsvis kan jag avsluta pluggandet vid 7-8 tiden ikväll, för att därefter kanske ta en promenad och varva ner innan (tidig) läggdags igen.

Status:

Fortfarande superdupertrött. Nu blir det middag och sedan ska jag plugga. Och klockan 21.00 ska jag (senast) ligga i sängen för att sova. Just so you know.

Orättvist att vi som läser om rättvisa måste börja tidigare än "alla andra"

Imorse på tunnelbanan var det nästan uteslutande förstaårs juridikstuderande. I skolan var det nästan uteslutande förstaårs juridikstuderande. Stackars oss som tvingas till skolan tidigare än alla andra!

Gourmet

Upptinad potatisgratäng. Rödvinssås. Grillkrydda. Skivad tomat. Sötsur chilisås. Blir jag inte pigg av denna dunderlunch, då blir jag nog aldrig pigg.

Trött, så trött

Muntan gick nog bra idag - trots sömnbristen. Så länge jag inte kopplar av, lägger mig ner, sätter mig ner eller slutar dricka kaffe så håller jag mig vaken dagen ut. Och om jag också låter bli att kolla in mina rödsprängda ögon i spegeln så kanske jag till och med glömmer bort tröttheten. Nu ska jag laga lunch. Hoppas jag inte glömmer spisen på och bränner ner hela huset, eller något liknande.

Ingen vidare god morgon

Okej, det är nu jag ska vara taggad och känna att förnuftiga resonemang, starka åsikter och juridiska termer ska flöda ur min mun. Eller i alla fall om en och en halvtimme. Men istället känner jag att ungefär ingenting rör sig runt i mitt huvud. Jag vet inte när jag har sovit så här dåligt senast. Först somnade jag på spikmattan en liten sväng, så vaknade jag och plockade bort den. Men det skulle jag inte ha gjort. Efter det låg jag och vred och vände på mig för att på något sätt finna lite, lite sömn. I ren protest lät jag bli att kolla på klockan efter att ha sett fyra röda siffror visa 01.01 - men jag låg nog vaken minst en timme efter det. Vet ni när jag vaknade sen då? Jo, 03.20. Jahapp, en timme och tjugo minuters sömn. Från 03.20 har jag visserligen slumrat, men inte lyckats somna helt.

Som sagt; det är nu jag ska vara taggad och känna att förnuftiga resonemang, starka åsikter och juridiska termer ska flöda ur min mun.

Svårt att sätta rubrik på ett så intetsägande inlägg

Oj, nu har det gått mer än en timme sedan jag skrev förra inlägget. Tänk att tiden ibland bara rusar iväg när man pluggar, oväntat. Nu dricker jag i alla fall lite te för att varva ner innan jag, som sagt, lägger mig på spikmattan. Troligen somnar jag på spikmattan och vaknar någon gång i natt av blödande hål på ryggen.

Man ska sätta upp små belöningar, då orkar man med allt tråkigt!

Vet ni vad jag ska göra om drygt en timme?
- Jo, då ska jag lägga mig på spikmattan och lyssna på ljudbok! Det här har jag inte gjort sedan början av december, och jag känner nu att jag verkligen behöver det. Men först ska jag läsa ett rättsfall och sammanfatta ett annat rättsfall.

Home sweet home

Nu (äntligen) är jag tillbaka i Stockholm! Resan hit med mina tre väskor samt handväska var ingen höjdare. Att det sedan var fullproppat på tunnelbanan gjorde inte saken bättre. Det var väldigt nära att jag inte skulle hinna av tunnelbanetåget innan dörrarna stängdes - så svårt var det att komma ut med all packning! Bussen var även den ett helvete, så trångt och så svårt att få med alla väskor av bussen. Som tur var hjälpte en man mig med två av väskorna - så jag kom lyckligt av. Men nu dröjer det länge innan jag åker ifrån Stockholm igen, jag lovar!

Packat upp har jag redan hunnit göra, äter middag gör jag just nu. Återstående tid av kvällen ska jag använda till att förbereda min munta som jag har imorgon. Var bra mycket mera att läsa igenom som förberedelse än vad jag hade räknat med, men det ska nog gå bra ändå.

Det kommer säkerligen komma ganska många inlägg från min sida. Jag ska nämligen vara ensam nu fram till den 14 januari, då Adam ÄNTLIGEN kommer till Stockholm. För tillfället har jag varit hemma i två och en halvtimme och jag saknar honom som sjutton. Som substitut för Adam och som utlopp för alla mina kvällsfunderingar får bloggen ställa upp.

Så med andra ord... jag återkommer!

Fredagen den första januari tvåtusentio

Den allra första dagen på det nya decenniet är avklarad. Mina nyårslöften är fortfarande bara vagt formulerade i mitt huvud (de ska nog bli nedskrivna så småningom, dock inte publicerade på bloggen). Idag har jag jag och Adam tagit en långpromenad, jag har pluggat lite och i övrigt har vi bara kollat på film och slappat. Imorgon blir det lite annat. Då ska jag packa, plugga, umgås med familjen, gå en sväng till stan och eventuellt hinna träna. På söndag blir jag åter stockholmare för några månader, för att sedan spendera sommaren på Åland igen.

Nu är det dags att lägga sig för den här dagen. Godnatt!

2010

Oj, här var det verkligen inget liv i lådan! Man skulle faktiskt kunna tro att undertecknad inte överlevt decennieskiftet. Men så är inte fallet.

Faktiskt inte alls.

Jag överlevde riktigt bra och nyårsfirandet var inte speciellt hårt.

Nej, för jag och Adam firade in det nya året med sofistikerad vuxenmiddag.

Med Adams föräldrar och Adams moster med man (och diverse syskon och kusiner till Adam).

Gott nytt år på er alla läsare!