Jag klarade det!

YES! Nu är hemtentan inskickad och jag ska precis promenera till universitetet för att även lämna in den i utskriven form (man ska göra båda, inte bara jag som är överambitiös). Sedan ska jag vidare till Juristernas Hus för kickoff inför vår arbetsmarknadsmässa - Juristdagarna. Vad som kommer hända på kickoffen vet jag inte, så det blir spännande att se! Troligen blir det dock en rätt tidig kväll, sov inte speciellt bra i natt och jag har mycket att göra även under helgen och behöver vara utvilad.

Skriver så det står härliga till!

På två timmar har jag skrivit tre sidor riktigt bra text. Den här hemtentan kan gå vägen! Nu häller jag upp en ny kopp kaffe och satsar på att ha skrivit minst tre sidor bra text till de närmsta två timmarna. Därefter har jag nästan fyra timmar på mig att skriva de två sista sidorna text och att redigera texten.

Jag tror på att jag kommer klara det här även om jag igår kväll kände en hel del ångest för att jag då inte hade börjat skriva!

Dä ä ba ti å skriv

Klockan 16.00 idag ska hemtentan lämnas in. Och det enda som finns i nedskriven form än så länge är rubrikerna. Närmare åtta sidor ska jag alltså skriva ihop nu. Önska mig lycka till, det behöver jag! Sedan avrundar jag dagen med kickoff inför Juristdagarna, vår arbetsmarknadsmässa som jag ska jobba på.

Ett enda pussel!

En bild från 2007 jag lekt med.

Idag är jag lite stressad i huvudet. Det är mycket på gång precis just nu och det är mycket som krockar med varandra - vilket innebär en himla massa pusslande.

Ganska exakt så här ser domstolarna ut i Sverige.
Nästan som vilket mötesrum som helst.

Nu ska jag först och främst försöka pussla ihop min hjärna och sedan ska jag bege mig till Svea Hovrätt för att leka rättegång. Dagens mål är ett tvistemål rörande försäkringsbedrägeri. Själv spelar jag den som är misstänkt för bedrägeriet. Och ja, det är en del av processrättskursen och inte något jag bara fått för mig att är roligt att leka.

Te med rabarber- och vaniljsmak toppat med...

mms_img51535 (MMS)

Te med rabarber- och vaniljsmak toppat med vispgrädde och kanel. Mums! Givetvis dricks det ur min fashionabla hundmugg.


Posten levererar! Den ena boken måste jag ...

mms_img52268 (MMS)

Posten levererar! Den ena boken måste jag läsa och den andra boken vill jag läsa. Kan du gissa vilken som är vilken? Den boken som jag vill läsa får tyvärr vänta någon timme, men förhoppningsvis hinner jag börja bläddra i den ikväll!


Jag är mycket nöjd, glad och stolt över mi...

mms_img21878 (MMS)

Jag är mycket nöjd, glad och stolt över mitt storkok tidigare i veckan. Mitt lillfinger hälsar dock att det inte vill ha någon närkontakt med ugnen nästa gång. Jag ska försöka tänka på det. Lovar!


Onsdag, 110928

Jag ska börja denna onsdag med att diska ett halvt berg. Sedan ska jag återgå till min hemtenta i statsvetenskap.
Ute är himlen grå och jag själv känner mig ungefär lika oinspirerad som himlen uppenbarligen är. Vi får se vad det blir av den här dagen.

Böcker, detta ljuvliga ting


Jag älskar böcker. Att läsa dem, att köpa dem, att lyssna på dem, att diskutera dem. Allt som har med böcker att göra helt enkelt! Jag går runt med en hemlig dröm om att en vacker dag ha en bokcirkel där vi läser allt från skönlitteratur till "svåra" böcker och sedan analyserar dem tillsammans. En vacker dag...

Just nu läser jag Rosornas arv av Leila Meacham!
En bok jag fick i tackpresent av min "svärmor" i somras.

För er som också gillar böcker och som är nyfikna på vad jag läser för något just nu, kolla in den vänstra spalten! En liten bit ner hittar ni de böcker jag läser just nu. Kanske håller vi på med samma bok just nu? Klickar du in dig på Bok.nu kan du se vad jag har läst för böcker i år, vilka som är mina favoriter och vad jag har gett för betyg till olika böcker.

Jag och min hjärna

När koncentrationen försvann och jag kände ett sötsug smyga sig på valde jag att knyta på mig skorna och slänga på mig hörlurarna för en promenad. En promenad i höstsolen senare är den mosiga hjärnan märkbart piggare. Så nu ska jag och min hjärna läsa och lära ännu lite mera om feminism innan middagen.

Koncentration på rymmen

Idag har koncentrationen varit urusel. Jag gör en sak i tio minuter, sedan tröttnar jag och gör istället något annat. Som jag tröttnar på efter tio minuter. Och så här har det hållit på hela dagen. Just nu går jag igenom vilka ljudböcker på min iPod som jag redan har lyssnat på.

Jag vet att det är svårt att koncentrera sig de allra första dagarna när man slagit om till LCHF-kost, men jag har inte råd att vara okoncentrerad dessa dagar när hemtentan ska in på fredag. Istället får jag bara bita ihop och tvinga mig själv att fokusera, på ett eller annat sätt vet jag ju att jag löser det.

För att se det positivt så har jag fått rätt mycket JF-arbete (Juridiska Föreningen) gjort istället. Det är ju bra!

Valmaskinen - mitt resultat!


Idag testade jag JCIs valmaskin, som ger en någorlunda uppfattning kring vilka kandidater man sympatiserar mest med. Sedan handlar ju testet om att ta ställning till generaliserade frågor, något som kanske inte alltid blir hundra procent rätt. Men jag får väl ändå säga att jag är nöjd med mitt resultat, svaret är ju i alla fall inte missvisande!

Vad blir ditt resultat?

Jag och min hemtenta

Igår på statsvetenskapsseminariet fick vi slutuppgiften för den första delkursen, det är alltså en hemtenta där vi på åtta sidor ska diskutera kring en av frågeställningarna. Jag tror att jag har valt en fråga som rör patriarkalt förtryck, men jag tänker inte låsa fast mig helt vid den frågan innan jag har hunnit bearbeta lite av materialet. På fredag är det deadline, så de närmsta dagarna kommer jag sitta klistrad vid datorn och kurslitteraturen för att få ihop hemtentan med godkänt resultat.

Nu ska jag börja med att läsa ett kapitel i boken Politisk teori som heter "Manliga maktordningar", spännande. Tror jag!

Storkok

Förra veckan skrev jag ut några LCHF-recept som jag tyckte lät smarriga. Igår storhandlade Adam och jag. Idag har jag lagat tre olika rätter vilket utmynnade i drygt 12 matlådor LCHF-mat.

Skönt, då vet jag att jag slipper gå hungrig den närmsta tiden.

Detta lagade jag:
- Moussaka
- Tacopaj
- Bacongratäng

NU är hösten här

Nu är sista veckan i september här. Temperaturen utomhus ligger någonstans mellan +10 och +15 grader. Höstlöven börjar färgas gula och röda. Luften är krispig och lätt. Och jag tycker att det är väldigt skönt med hösten.


De senaste veckorna har jag varit väldigt trött och sovmorgnarna har bara blivit längre och längre. Min teori var att jag mentalt hade sommarlov parallellt med att skolan körde igång, eftersom jag inte hann med något sommarlov under sommaren. Nu har jag dock återfått energin, känns det som. Nu ska jag köra igång hösten med lite nystart. Jag ska återgå till att äta LCHF. Jag ska återgå till att träna regelbundet. Jag ska återgå till rutiner. Jag ska återgå till att vara kvällstrött och morgonpigg. Och jag ska återgå till att uppdatera min blogg minst en gång per dag.

Veckans planer för övrigt är att idag gå på det sista seminariet i statsvetenskapens första delkurs; politisk teori. Det här seminariet ska min studiegrupp hålla en presentation om global rättvisa och det här seminariet får vi uppgifterna som vi ska skriva hemtenta kring. Hemtentan ska vara inne på fredag, så veckan lär gå åt till att skriva den här hemtentan. Inom processrätten är det rättegångsspel i tvistemålet som gäller. Och på fredag är det kickoff för personalen till Juristdagarna, vår arbetsmarknadsmässa för jurister. Sedan är det helg, igen!

Söndag

Jag är helt förundrad över att dagarna går så himla fort. Nyss var det fredag och jag var på väg till skolan och nu är det plötsligt söndag och återigen sitter jag med skolböckerna framför mig. Vad har jag riktigt gjort med all tid här emellan? Fredagskväll? Hela lördagen? Jag vet inte riktigt. Kopplat av? Njutit av livet? Ja, typ.

Snart ska jag iväg och träffa några från min statsvetenskapsgrupp. Vi ska förbereda oss inför att hålla en presentation om global rättvisa på seminariet imorgon. Det är roligt och intressant med global rättvisa, men jag hade nog ändå hellre spenderat söndagen med en promenad i solen och fortsatt med att njuta av helgen.

Hur som helst, nu ska jag börja göra mig i ordning för att sedan dra iväg.
Hoppas att ni alla har en bra söndag!

Sovmorgon big time

Idag sov jag ända till klockan 11. Herregud!

Nu ska jag snart göra mig i ordning för tre timmar i skolan. Sedan tar jag helg!

En liten kärleksförklaring

Världens finaste!

För fem år sedan var vi ute på stan hemma på Åland. Jag var 16 år och du var nyligen fyllda 17 år. Du hade en ros med dig, som du gav till mig. Tanken var nog att du i samband med att du gav rosen skulle fråga om jag ville bli tillsammans med dig. Men du vågade inte, så dagen efter frågade du det via sms. Utan att tveka svarade jag genast "ja!". Vi bestämde oss för att räkna det som att vi blev tillsammans den 22 september 2006. Av någon orsak tyckte vi att den 22:a var mer spännande än den 23:e. Jag tror att din ursprungliga tanke hade varit att ställa frågan klockan 22:22 den 22:a och att vi därför valde att räkna den 22:a som vårt datum.

Idag är det 22 september 2011 och fem år av kärlek har vi fått uppleva. Ett år av dessa fem bodde vi i olika länder, du i Stockholm och jag på Åland. Vi båda åkte färja väldigt många gånger det året. Två år av de fem åren har vi bott tillsammans, varit sambos. Och två av dem, de första två åren, bodde vi hemma hos våra föräldrar som dagligen fick skjutsa oss fram och tillbaka mellan Kalmarnäs och Mariehamn. Allt för att vi skulle få umgås.

Nu bor vi, fortfarande, tillsammans och livet leker. Vi båda är engagerade och ambitiösa. Kalendrarna är fulltecknade för lång tid framåt. Vi har försökt komma iväg på en vecka solsemester under hösten, men vi hittar inte en enda vecka som fungerar för oss båda. Istället funderade vi på att åka iväg på en weekend till någon storstad, men inte ens till det hittar vi tid. Vi har konstaterat att vi får försöka åka till någon storstad och njuta av någon vacker julmarknad istället. I december, då borde vi ha tid att åka bort tillsammans.

Fram tills dess fortsätter vi skapa tid för oss själva. Det går inte en vecka utan att vi har tagit oss tid att bara vara tillsammans. Jag tror att det är det viktigaste för oss. Att inte glömma bort att verkligen umgås, trots att vi bor under samma tak och därför ser varandra dagligen. Vi kompletterar varandra och tillsammans utgör vi en fantastisk helhet.

Tack Adam för att jag fått vara din och du min under fem år. Men det här är bara början på vårt gemensamma liv, eller hur?

Jag älskar dig av hela mitt hjärta ♥

Jag brukar hävda...

Jag brukar hävda att jag pluggar rätt bra sittandes hemma i lägenheten. Det stämmer, men det finns en sak som är förödande för pluggdisciplinen. Serier. Jag är en sucker för tv-serier och nu när hösten börjat så börjar ju även alla fantastiska serier sända nya säsonger.

Jisses vad jag inte kommer få något gjort den närmsta tiden.

Criminal Minds. Desperate Housewives. Grey's Anatomy. Gossip Girl. House. Bones. Big Bang Theory. How I Met Your Mother. Californication. Mad Men.

Enligt mina uträkningar blir det alltså någonstans runt sex timmar tv-serier per vecka (reklampauser borträknade). Till det kommer att jag även kollar på Breaking News med Filip och Fredrik fyra kvällar i veckan. Jag brukar hävda att jag inte kollar speciellt mycket på tv...

Snart helg - igen!

Det är redan torsdag och den här veckan har definitivt runnit iväg.

I tisdags blev jag invald i Juridiska föreningens styrelse som Internationell sekreterare. Något jag är mycket glad över! I övrigt har det inte hänt så mycket spännande den här veckan.

Dagens planer är att hinna plugga någon timme, sedan ska jag till Juristernas Hus för att marknadsföra internationella kommittén ännu lite till ikväll på torsdagspuben. Inte några speciellt spännande planer alltså.

Busy woman!

Och måndagen den kom och gick. Nu är det tisdag och jag sitter i skolan i väntan på att mitt statsvetenskapliga seminarium ska börja.

Dagen har hittills bestått av att skriva en dom till rättegångsspelet vi håller på med i processrätten tillsammans med Fanny, Christine och Malin. Därefter satt jag själv och svarade på mail, pluggade och fixade layouten på domen. Nu har jag precis kastat i mig lunch och slagit mig ner i klassrummet. Om tre timmar planerar jag att gå härifrån (seminariet är slut då) och vidare till Juristernas Hus. Där ska jag, tillsammans med överfaddern Saki och några av faddrarna, planera en sittning för våra internationella studenter. Efter att vi har planerat så det står hejvilt till är det dags för det ödesdigra föreningssammanträdet. Det är då det ska väljas ny internationell sekreterare, vilket jag som vice internationell sekreterare hoppas på att blir jag själv. Förhoppningsvis går sammanträdet relativt fort, så att jag hinner hem för att delta i Unga Moderaters skypemöte.

Sedan ska jag slänga mig ner i soffan och njuta av de sista timmarna på denna hektiska dag.

Idag är det verkligen full fart och jag får in många delar av mitt "yrkes"liv; processrätten, statsvetenskapen, juridiska föreningen och politiken. Vad jag däremot inte hinner med är mitt privatliv; umgås med nära och kära, träna, vila, ta hand om mig själv. Det får jag helt enkelt avsätta tid till under morgondagen, som till skillnad från den här dagen är relativt tom.

Slut på helgen, det är dags för måndag nu

Snart har en lugn och skön helg passerat och jag har samlat en hel del energi inför den kommande veckan. En vecka som återigen blir rätt intensiv. Men förhoppningsvis blir det inte bara en intensiv vecka, utan även en rolig vecka!

Lördag 2011-09-17

Just nu är jag mitt uppe i projekt diska-plocka-städa eftersom "svärföräldrarna" kommer på besök. Adam, som man kunde tycka skulle delta i det här projektet, är i skolan och håller på med ett projekt. Nåja, det är inte hela världen att städa själv när det ser rätt okej ut från första början.

Efter att Adams familj har varit här på lite födelsedagsfika kommer Adam och jag bege oss till Djurgården för att först gå på restaurang och därefter på Raw Comedy Club - min födelsedagspresent till Adam. Den här lördagen har alla förutsättningar för att bli en riktigt bra lördag alltså!

Nu åter till diska-plocka-städa.

Inlämningsuppgifter

Återigen sitter jag här med min dator och promemorian som ska lämnas in om några timmar. Mellan 13 och 16 ska jag befinna mig i skolan för statsvetenskapligt seminarium, därefter tänker jag ta helg ända fram till söndag dag. Då är det dags att börja på nästa inlämningsuppgift, i processrätten den här gången. Den ska lämnas in på måndag och på tisdag ska jag sätta mig med min grupp och skriva ytterligare en processrättslig inlämningsuppgift, som ska vara inlämnad på onsdag. Sedan har jag en paus på några dagar, innan den sista inlämningsuppgiften (som jag vet om) ska skrivas och lämnas in. Den gången är det en hemtenta i statsvetenskap.

Så för er som undrar hur det är att läsa dubbelt, så kan jag säga att det ibland är väldigt mycket att göra och ibland rätt lugnt. Problemet är ju att de två kurserna inte är tänkta att läsas samtidigt, därför kan det vara mycket inlämningsuppgifter i båda kurserna samtidigt - utan att det för den skull är speciellt mycket i någondera av grupperna.

Demokrati och frihet, förenligt?

Just nu sitter jag med datorn i famnen och statsvetenskapsböckerna runt om mig. Syftet med det här är att försöka få till en promemoria om Zakarias tankar kring demokrati och frihet. Ett intressant ämne, javisst, men jag är sjukt osugen på att skriva akademisk text just nu.

Imorgon klockan 13 ska det lämnas in och det ser jag fram emot. Konstigt hur den här känslan av att bara vilja bli av med uppsatsen är så framträdande även inom statsvetenskapen, som jag ju inte satsar på några toppbetyg i. Jag trodde nämligen att våndan och ångesten som sammanhänger med inlämningsuppgifter handlade om en rädsla att misslyckas. Fast det kanske ändå stämmer, för jag vill ju inte misslyckas inom statsvetenskapen - bara för att jag inte satsar på de högsta betygen.

Hur som helst lär det inte bli mycket promemoria skrivet av att jag bloggar istället. Nu ska jag återgå till arbetet alltså!

Klänningen

Svårt att fotografera svarta plagg...
Den är alltså transparent över axlarna och i övrigt är den krusad/vågad.

Ett av alla mina inköp i lördags var den här klänningen. Det var även den här klänningen som jag partade i natten lång i lördags när Adam och hans två kompisar firades. Jag gillar den, och inte bara lite måttligt - utan faktiskt omåttligt mycket. H&M står för den exklusiva designen och jag tror att jag är helt ensam om att ha den här klänningen.

Från det ena till det andra... Nu är det dags för UM-möte på Skype. UM som i Unga Moderater alltså, det åländska ungdomspartiet som jag valt att engagera mig i.

Tjejmilen 2011 - så var det

Bilder från Tjejmilen.

Förra lördagen, alltså den tredje september, sprang jag Tjejmilen här i Stockholm. 10 kilometer löpning på en bana runt Djurgården. Några dagar innan hade jag varit ut på en joggingtur för att testa formen, för träningen flöt ju inte riktigt på de sista veckorna av sommaren. Då fixade jag drygt fem kilometer, men det var fem fruktansvärt jobbiga kilometrar. Så formen var verkligen inte på topp och jag fick pressa mig själv att tagga till innan loppet. Jag intalade mig själv att det är okej om jag så vill gå hela milen, bara jag genomför den.

Sedan var alltså lördagen, Tjejmilen-dagen, kommen och jag tog tunnelbanan till Stadion. På väg upp från tunnelbanestationen insåg jag att jag var långt ifrån ensam. Överallt promenerade träningsklädda, glada tjejer och kvinnor i alla åldrar, med nummerlappen på bröstet och siktet inställt mot Djurgården. Jag hakade på och kände hur humöret steg. När jag kom fram till startområdet (vilket även är målområdet) insåg jag, återigen, att jag var långt ifrån ensam. Där fanns tjejer och kvinnor i alla former, storlekar, stilar och åldrar. Hur jag än presterade, skulle jag inte vara ensam om det. Över 30.000 var anmälda till Tjejmilen, det är alltså fler än vad det bor på hela Åland. Helt fantastiskt!

Jag hade bestämt mig för att starta i grupp 10, det startfält som passar den som vill vara jogging med gång. Eftersom träningen tidigare under veckan hade gått så pass dåligt kände jag att det är klokt att inte gå ut för hårt, för då skulle jag garanterat aldrig orka springa. Vid starten var det lite rörigt och till slut insåg jag att jag var i startfält nio, vilket ju var väldigt nära min tanke - och vilket senare visade sig vara precis det startfältet som "skulle" springa i den takten jag sprang.

Innan loppet hade jag sagt till mig själv att om jag håller en medelhastighet under 8 minuter per kilometer, så kommer jag alltså gå i mål på under 80 minuter - ett resultat jag ansåg att jag kunde vara nöjd med. När jag sedan började springa (eller jogga, om man ska vara petig) kunde jag konstatera att jag höll runt 7 minuter per kilometer de första fem kilometrarna. Fem kilometer som jag sprang/joggade konstant. Jag sög helt enkelt i mig av de andra deltagarnas energi och det i kombination med min musik gjorde att det faktiskt var riktigt roligt att springa! Efter halva loppet var jag seg i benen, men fortsatte ändå springa. Några kortare sträckor promenerade jag i rask takt, mest för att få ner pulsen lite grann.

Under loppet drack jag vatten vid tre av vätskekontrollerna och sportdryck vid en av dem. Sportdrycken var rätt varm och jag önskar nog i efterhand att jag valt vatten även där. Ungefär vid hälften av loppet delade Dextrosol ut deras energitabletter (=socker), något jag uppskattade. För det fyllde på energin lite och jag märkte faktiskt att jag ökade takten lite grann därefter.

När det var drygt en kilometer kvar blev jag kissnödig, men jag struntade i det - för nu var jag ju snart i mål! Ju närmare målet man kom, desto mer härlig och glad publik stod det runt banan. De hejade och peppade en med ord som "nu är det snart klart", "ni är världens duktigaste tjejer" och "kom igen, kämpa". Jag uppskattade att det fanns personer som såg en sista sträckan, annars hade jag nog haft svårt att hitta det där sista energiförrådet för att springa i mål.

Sedan var målet synligt och det var bara några meter till målgång. Jag pressade det allra, allra sista ur benen och sprang i mål på 1:16:42. Jag tog emot min medalj med världens leende på läpparna. Jag tog emot en banan med skakande händer. Jag tog tacksamt emot en vattenflaska. Jag tog en bit ostkaka med sylt. Sedan mötte jag upp Adam och vi satt på gräset en stund, för att jag skulle få återhämta mig lite. Sedan hämtade jag ut min väska från väskinlämningen och därefter var det dags att ge sig hem. Benen var trötta, men så länge jag höll dem i rörelse så gick det bra.

Väl hemma var det en snabb dusch som gällde, för att sedan dra på mig finklänningen och klackarna för att gå på fest. Ingen stretch hanns med och dagen efter var mina vadmuskler stenhårda och ihopdragna. Men det spelar ingen roll att träningsvärken satt i några dagar - FÖR JAG HADE KLARAT AV MIN FÖRSTA (TJEJ)MIL!

Om jag ska springa nästa år igen? Utan en sekunds tvekan - ja!

Nya kameran

Nikon Coolpix S3100 - min nya kamera.

I lördags shoppade jag alltså en ny digitalkamera, eftersom min gamla kamera mer eller mindre har gett upp. Mitt enda krav på kameran var alltså att den ska ta hyfsade bilder och att den inte är för dyr (för då vill man ju ändå inte ta med den på fester och dylikt). Och så ville jag att den skulle vara snygg också. Av de kameror som Expert vid Hötorget hade inne föll jag för en
Nikon Coolpix S3100, eller egentligen hade jag velat ha den nyare modellen med pekskärm - men den hade de inte inne i svart och då fick fåfängan inom mig ta över istället för tekniknörden. Och så sparade jag ju några hundralappar på det beslutet också. Hittills är jag nöjd med kameran, men jag längtar efter en chans att leka lite med inställningarna och se vad man kan åstadkomma för fantastiska bilder med den. Ett som är säkert är i alla fall att jag hädanefter kommer ta fler bilder än tidigare!

Mer än jag trodde

Så här i efterhand kan jag väl konstatera att jag visst fick något gjort igår. Jag skickade en hel del mail, jag fixade Adams födelsedagspresent, jag diskade, jag bäddade rent, jag pluggade och jag hann även umgås med Adam också.

Dagens planer är att plugga, gå till skolan på ett seminarium (13-16) och att sedan fortsätta plugga. Spännande dag va?

Får inget gjort

Kaosdag. Det känns som att jag knappt får något gjort, samtidigt som jag ju ändå avverkar saker på att-göra-listan.

Det allra viktigaste - Adams present - är i alla fall fixat nu. Snart ska jag ta tag i disken och därefter blir det skolarbete resten av dagen.

Inte låta det negativa styra

Måndagmorgon. Regnet öser ner utanför fönstret. Diskberget har invaderat halva köket. Det finns bara äckligt bröd hemma. Skolarbeten finns det gott om att göra. Lätt huvudvärk.

Min plan för att det här inte ska bli en dålig start på veckan är helt enkelt att skriva en att-göra-lista och börja beta av den punkt för punkt. Längst ner på listan ska jag skriva [ ] Fredagskväll och en ledig helg i antågande! Den punkten ser jag mest fram emot.

69-årsfest, inte varje dag!

Henrik, Adam, Martin och chokladen de fick i present av en kille.
Bilden är tagen med min nya kamera, men jag hade inte riktigt koll på alla inställningar,
därav den ganska kassa bilden. Men jag lovar att kameran kan ta mycket bättre bilder än så här!
Frågan är ju även hur bra fotografen är...

Igår firades alltså Adam, Martin och Henrik. Tillsammans fyllde de 69 år. Det blev en riktigt trevlig fest i deras nya sektionslokal, med god mat och roligt sällskap! Tack för festen killar! Själv partade jag runt i min nyshoppade klänning, mina nymålade orangea naglar och med min nya digitalkamera i handen. Så, äntligen, kommer jag kunna dokumentera min vardag igen. Jag har till och med, för första gången på länge, lagt upp ett album på Facebook med bilder.

Nu kanske jag så småningom kan få till en ny profilbild. En som inte är mer än ett år gammal. Och ja, det hade varit rimligt om jag skulle ha illustrerat det här inlägget med en bild på mig själv. Men det glömde jag ordna igår, jag fotograferade bara alla andra.

Klänning, present och födelsedagsfest = lördag

Julia. Sällsynt dålig på att få fart på bloggandet.

Om några minuter ska jag åka in till city för att inhandla något fint att ha på mig ikväll, när Adam och två av hans kompisar har gemansam födelsedagsfest. Dessutom ska jag reka inför att köpa födelsedagspresent till Adam, onsdag är hans dag. Och då ska jag ha köpt något fint, finurligt, lagom dyrt och uppskattat till honom. Svårt är bara förnamnet!

Men nu ska jag ge mig iväg för en runda på stan.
Hoppas ni får en bra lördag i det här strålande solskenet (i alla fall i Stockholm)!

Trögstartad

Mitt löfte om ett blogginlägg om tjejmilen och om helgen? Ja, det går ju uppenbarligen sådär med det.

Just nu håller jag tummarna för att de här nysningarna och den här energilösheten inte är ett tecken på att jag har en förkylning på lur. Samtidigt laddar jag för att imorgon försöka sparka igång den här bloggen igen. Jag vill ju blogga! Jag vill dela med mig! Jag undrar varför den långa sommarpausen fick mig att helt komma ur bloggrutinen?

Inte bara en, utan flera saker att göra

Tvätta, plocka, städa, diska, plugga, förbereda inför morgondagen i Helsingfors, maila, äta lunch, förbereda middag, plågas av träningsvärk... Och någonstans däremellan ska jag försöka hinna med ett blogginlägg om min fantastiska upplevelse av Tjejmilen samt om min i övrigt härliga helg.

Lovar!

Tjejmilen 2011!

Om några timmar är det dags - jag är peppad som bara den!
Och lite nervös också...

Uppdaterad!

Med ett dygn kvar till Tjejmilen har jag uppdaterat min andra blogg. Efter att loppet är sprunget får vi se om den bloggen får självdö eller om den ska få nytt liv.

Jag hann inte köpa några kantareller idag....

mms_img30019 (MMS)

Jag hann inte köpa några kantareller idag. Istället begav jag mig till Östermalms IP och hämtade ut nummerlappen. På lördag gäller det - då ska jag springa 10 km tillsammans med fler tjejer än hela Ålands befolkning! Snacka om folkfest!


Jag och min kurslitteratur

Den här första veckan av terminen har inneburit full fart för min del. Inte så mycket för att jag läser två kurser, utan snarare för att det internationella fadderiet dragit igång. Både tisdagskvällen och gårdagskvällen spenderade jag på Juristernas Hus för event relaterade till det internationella fadderiet. Igår köpte jag även all kurslitteratur, såväl den till processrätten som den till den första delkursen i statsvetenskap. Tolv härliga böcker står nu uppradade på vardagsrumsbordet och bara väntar på att bli lästa. Den första av de processrättsliga böckerna har jag redan huggit tag i.

Senare idag ska jag åka in till stan och sälja två böcker (från gymnasietiden). Samtidigt tänkte jag passa på och köpa kantareller från Hötorget. Har man inte tid eller lust att själv gå runt i skogen och plocka svamp, så får man istället köpa den. Dessutom hade jag även tänkt hinna med den sista löprundan innan Tjejmilen (som är på lördag) idag.

Men först ska jag hälla upp dagens tredje kopp kaffe och fortsätta läsa kurslitteratur, den här gången ska jag nog provsmaka den statsvetenskapliga litteraturen.