"Semester"

Imorgon skrivs den här terminens tenta i straffrätt. Tentan som jag alltså egentligen borde skriva, jag med. Men som jag kommer skjuta upp till slutet av augusti. Jag har inte haft tid att plugga tillräckligt mycket de senaste veckorna, utan har haft fullt upp med resten av livet. Det är en tenta med väldigt stränga betygsgränser och därför väljer jag att ge mig själv mera tid att förbereda mig, så att chanserna för ett bra vitsord är lite högre.

Då kan man ju fundera på varför jag inte åker till Åland fram och åter några dagar nu. Och det skulle jag väl egentligen kunna göra - om jag hade energin. Men en visit fram och tillbaka till Åland skulle innebära en massa tid till att resa och desto mindre tid till att få allting klart inför Londonresan och att samla lite krafter. För faktum är att de här dagarna innan London och därefter dagarna i London är mina enda semesterdagar. Sedan ska jag jobba ända fram till skolstarten i höst och nu då också plugga inför straffrätts(om)tentan.

Så nu tänker jag vara mer eller mindre ledig några dagar. Det ska bli spännande att se vad det innebär! I den allra närmsta planeringen ligger i alla fall att uppsöka hotellets restaurang och äta middag. Alldeles ensam, känns lite märkligt - men jag antar att jag inte är den första hotellgästen som äter middag ensam.

Snart lite ordning och reda

Nu börjar jag få ordning på det mesta. Väskorna är fullpackade (men lite till ska jag lyckas klämma in i dem imorgon) och lägenheten börjar vara renstädad. I morgon blir det att stoppa ner det sista i väskorna, ta en svängom med dammsugaren och därefter våttorka golven. Sedan tror jag faktiskt att vi är redo att lämna den här lägenheten för sommaren. Men gud vad överlyckliga vi kommer vara när vi i höst flyttar in igen - det vet jag, för vi båda älskar den här lägenheten så innerligt.

Jag kommer alltså ta mitt pick och pack och bege mig till Scandic Hotell Täby, medan Adam tar sitt pick och pack och drar till Åland för att gå på diverse examenskalas. Sedan kommer han till Stockholm en vända och myser med mig på hotellet, innan det är dags för honom att återvända till Åland och för mig att åka till London.

Nu tänker jag hälla upp en kopp té och därefter bänka mig i soffan framför Real Housewives of Beverly Hills på 3an. Tyvärr spenderar jag sista kvällen i lägenheten ensam, Adam är på "utsup" - för att han har gått ur klubbmästeriet.

Önskar att jag vore (färdig)packad

Just nu håller jag på och packar. Jag packar med tre olika syften/mål. För det första packar jag för att vara på Åland hela sommaren, för det andra packar jag för att bo på hotell här i Stockholm tre nätter och för det tredje packar jag för att åka på studieresa till London fem nätter.

Det är inte alldeles enkelt kan jag tala om för er. Tur att jag är strukturerad som person och gillar att skriva listor, annars hade det nästan känts omöjligt att få ordning på packningen.

Vi nådde målet!

Igår kväll ställde Adam och jag till med förfest, med ett enda syfte. Att få slut på all alkohol vi hade hemma. Det fanns många olika sorter och jag trodde ärligt talat inte att alkoholen skulle ta slut. Men det gjorde den! Som mest tror jag vi var tretton personer här inne, men förutseende som vi är körde vi platsglas kvällen igenom - med andra ord var det superenkelt att städa. Alla tomflaskor och plastglas i soporna, torka av bordet och så var det klart! Att kunna städa snabbt var välbehövligt, eftersom vi ville att det skulle se snyggt ut i lägenheten när sommarens andrahandshyresgäster kom med första lastet packning.

Så betyg på gårdagskvällen (förfest hos oss och sedan tentapub på Adams sektion) blir Mycket Väl Godkänt. Dagens energinivå har däremot legat på en oerhört låg nivå. Förutom att ta emot sakerna som andrahandshyresgästerna kom med så har vi kolla på film och serier hela dagen.

En lördag.

Ett blogginlägg om dagen, det är bra för magen (?). Hur som helst tycks det vara min devis just nu. Mina planer har - återigen - ändrats lite. Så nu blir jag här i Stockholm ända fram till Londonresan (bara en vecka kvar nu!).

Dagen ska spenderas dels hemma och fortsätta det här evighetsstädandet som aldrig tycks komma framåt. Sedan blir det en vända in till stan för att se om Adam och jag lyckas bränna våra presentkort vi har (han har på H&M och jag har på Lindex - vi lär lyckas). Jag hoppas även hinna spana in de otroligt duktiga
marathonlöparna en sväng också. Ikväll blir det lite fest, roligt!

Imorgon kommer andrahandshyresgästerna hit för att lämna lite flyttkartonger. Det är inte länge kvar nu, tills de tar över lägenheten för sommaren. På tisdag kväll klockan 17:00 får de tillgång till lägenheten och själv flyttar jag till hotell Scandic Täby några dagar.

Städa, städa varje fredag

Det är märkligt att det går så segt att komma igång med städningen av lägenheten. Undrar om det är för att det känns lite vemodigt att hyra ut sitt hem under tre månader? Eller om det är för att det finns så mycket roligare saker att göra än att städa för att någon annan ska få glädjen av ett renstädat hem?

Hur som helst ska jag alldeles strax sätta igång med städandet. Jag lovar.

Några extradagar i Stockholm

Nu blev det lite ändrade planer - igen. Jag stannar i Stockholm till söndagskvällen istället. Sedan en vända till Åland för att jobba på måndag och därefter tillbaka till Stockholm på tisdag. Den gången för att lämna över lägenheten till sommarens andrahandshyresgäster. Sedan blir det några nätter på hotell innan det är dags för (den efterlängtade) Londonresan!

Så de närmsta dagarna kommer gå åt till att städa upp lägenheten så att den är i skick att lämnas över till ett annat par under de tre sommarmånaderna! Det kommer kännas konstigt att inte ha tillgång till sitt eget hem under så lång tid, men den konstiga känslan vägs helt klart upp av att slippa betala hyra för lägenheten under sommaren!

Stockholm bjuder på pollen och löpning

Ja, nu är jag alltså i Stockholm (sedan igår kväll). Här grönskar alla träden för fullt, vilket betyder att det är rätt jobbigt att andas och snuvigt för min del. Idag har jag varit på möte angående Londonresan och det mesta börjar vara klart. Såvida inte askmolnet väljer att sätta käppar i hjulet...

Senare idag är det dags för Vårruset och vårt lag är inte direkt i toppskick med förkylningar, allergier, skador och allmänt otränat - så vi satsar inte på att vara snabbaste laget, utan snarare på att alla ska ta sig runt. Efter loppet hägrar en picknick, något man bjuds på om man springer i lag!

Det första jag möts av i Stockholm - rekla...

mms_img11893 (MMS)

Det första jag möts av i Stockholm - reklam för Åland...


Planering och framförhållning - A och O

Livet framöver blir väldigt mycket Åland-Stockholm-Åland-Stockholm-London-Stockholm-Åland. Och däremellan ska jag (vi) flytta ut ur lägenheten för att hyra ut den över sommaren. Så det blir tre nätter på hotell innan Londonresan och sedan en natt hos min styvpappa (tror jag?!) efter Londonresan och innan det bär av till Åland igen. Även om det är mycket roligt inplanerat, så ser jag ändå fram emot den 9 juni då jag sätter mina fötter på Åland (igen) och stannar här till slutet av augusti.

Att resa fram och tillbaka så här mycket, samtidigt som lägenheten ska tömmas på allt som jag kommer behöva i sommar, kräver mycket planering. Så nu har jag precis skrivit en enorm packningslista inför Londonresan - som går av stapeln om sisådär elva dagar. Framförhållning kallas det.

Igår, idag - livet

Hela gårdagen satt jag ute i solen och pluggade straffrätt. De resulterade i en ordentligt röd hudton på armar och dekolletage. Men jag fick mycket pluggat i alla fall! Kvällen spenderade jag tillsammans med min familj. Först med god middag och därefter med mycket prat och skratt.

Under förmiddagen idag befann vi oss alla inne i svinkalla Bollhalla för att kolla på när lillasyster Fanny tävlade i gymnastik. Hon var superduktig - trots att hon knappt kunnat träfa på senaste tiden efter att ha opererat foten! Sedan bytte jag om till träningskläder och sprang hem från Bollhalla. Nu sitter jag egentligen bara och surfar runt, ska snart gå i duschen. Därefter återgår jag till att sitta ute i solen med skolböckerna. Idag vänder jag ryggen mot solen.

Tiden går och jag med den

Och igår hann jag med jobb, löpträning, bada badkar och sedan lite tv-tittande innan jag slocknade.

Idag däremot ska jag sitta ute i solen och plugga, hela dagen!

Livet på Åland

Jobb 8:30-17:00. Unga Moderater-möte 19:00-21:00. Prata med familjen 21:30-22:00. Skypa med Adam 22:00-23:00. Se ett serieavsnitt 23:30-00:10. Sova 00:15-07:00. Och så jobb igen.

Hann jag springa idag? Nej.
Hann jag plugga idag? Nej.
Borde jag ha sprungit idag? Ja.
Borde jag ha pluggat idag? Ja.
Ska jag springa imorgon istället? Ja, om jag hinner.
Ska jag plugga imorgon istället? Ja, om jag hinner.

Ett himla släpande

NU är jag på Åland efter att ha släpat min packning hit och dit under dagen. Eller ja, på Åland har jag egentligen varit ända sedan halv fyra (finsk tid) idag. Men jag har varit lite upptagen. Först umgicks jag med mina systrar och min mamma, sedan var det dags för middag och efter middagen tog vi itu med projekt: byta rum. För min storasyster Jenny kommer inte vara på Åland den här sommaren (mer än enstaka besök), och hennes gamla rum är lite större och mycket mer funktionellt än det rummet jag har använt sedan jag flyttade hemifrån - så vi har helt enkelt bytt rum.

Så först släpade lillasyster Fanny och jag sängar hit och dit. Därefter började vi slänga över alla Jennys saker till det rummet som nu blir hennes. När rummet var tomt på prylar (bortsett från möblerna då) började jag städa. Jag dammsög och torkade av alla hyllor och lådor. Nu har jag äntligen fått upp all min packning i garderober, på hyllor, i lådor och var allt nu kan tänkas höra hemma. Jag har även fört över nästan alla mina gamla saker från det gamla rummet till det "nya". Nu ska jag bara ta en svängom med dammsugaren och därefter placera ut mattor på golvet. Sedan är jag klar för dagen.

Imorgon ska jag på jobb - roligt!

Syskonkärlek


Att vakna upp och mötas av ett så här kärleksfullt meddelande (som absolut inte har något att göra med mobiltelefonen som jag beställt åt henne och tar med till Åland idag) från sin syster, det är inte helt fel!

Nu startar vi den här dagen, som innebär att min packning och jag ska resa till Åland.

Packad

Alltså. Packningen jag kommer ha med mig till Åland imorgon är enorm. Visserligen har jag packat för hela sommaren (trots att jag kommer göra några avstickare till Stockholm och till London innan det blir sommar på riktigt) - men ändå. Min princip är alltid på resor att jag inte får packa mer än vad jag själv orkar släpa på. Imorgon är det nog gränsfall. Tur att väskan är enorm och har fyra hjul, då kanske jag kan knuffa den framför mig. Och det värsta av allt är nog att jag fortfarande har en del saker jag får ta med till Åland nästa gång, eftersom de inte rymdes i väskan den här gången. Pust - jag är redan utmattad av tanken på att släpa packning imorgon.

Till Åland för att jobba lite

Sommarjobbet behöver lite extra hjälp den här och nästa vecka, så givetvis ställer jag upp. Med andra ord kommer jag förflytta mig till Åland imorgon och bli där ett tag. Jag kommer till Stockholm för frågestund, Londonresemöte och Vårruset nästa onsdag - men i övrigt blir det nog att vara på Åland.

Fördelen med att vara studerande och tentaplugga - jag kan göra det från vilken ort som helst!

Skönhetsjunkie


Ibland funderar jag på om jag hör hemma i
det här tv-programmet på TV3. Jag menar, 24 läppbalsam (läppstift inte medräknat), 8 handkrämer, 14 hudkrämer, 13 parfymer och 29 nagellack - det kan inte vara riktigt sunt. Snälla, säg att ni har minst lika många av dessa skönhetsprylar!

Så länge det finns hopp!


De två största kvällstidningarna förmedlar nyheter som ger ett hopp om en lycklig framtid. Det är bra, man får ju inte vara för positiv så här dagen efter förlusten mot Finland i hockey-vm.

Ibland får man ta till morötter


Morötter - för att öka motivationen.

Pluggmorot
till mig själv: När jag har läst 14 sidor till får jag se på valfritt serieavsnitt.
Pluggmorot 2 till mig själv: Läser jag därefter 16 sidor till - idag - får jag börja bläddra i de härliga tidningarna jag har väntandes på mig (ToppHälsa, ELLE och YourLife).

Så nu är det bara att börja (fortsätta) läsa. Jag har snart haft paus i en timme...

Måndagmorgon

Ny vecka och tentan närmar sig med stormsteg. Jag försöker febrilt förtränga detta - för att försöka inbilla mig att jag fortfarande har en sportslig chans att hinna plugga ordentligt.

Idag ska jag i alla fall gå på kursens sista seminarium och sedan blir det ett möte om Internationella fadderiet. Därefter blir det stenhårt plugg. Och från och med idag blir det uppstigning klockan 07 varje morgon, för att maximera antalet pluggtimmar per dygn.

Den där matchen

Om jag hade hållit tyst innan hade jag ju nu i efterhand kunnat säga att jag hejar på Finland i hockeyn. Synd bara att jag inte gillar att hålla tyst, utan snarare gillar att tala om för allt och alla vad jag tycker. Så som ni säkerligen redan vet är det alltså i mina ögon en bitter förlust det svenska laget fick med sig i bagaget hem.

Men, det som stör mig allra mest har att göra med ålänningar och det finska laget. Jag ska sova på saken och eventuellt kommer ett inlägg om detta imorgon. Jag måste överväga om det är värt att skriva inlägget eller inte.

Hur som helst, grattis till guldet Finland. Och Sverige, bättre lycka nästa gång. Helt enkelt.

Söndag - serier, springa, städa, se på hockey - de fyra söndags-S:en!

Söndag. Återigen en relativt kort natt, eftersom min älskade sambo inte ramlade in före efter fem i natt. Det är väldigt irriterande att jag inte kan sova ordentligt före han har kommit hem, tänk vad mycket sömn jag förlorar på detta?! Därför blev det sovmorgon idag igen.

Till frukost slukade jag ett avsnitt av den nya serien
Fairly Legal - jag gillar den skarpt hittills! Efter frukost drog jag på mig löparklädseln och gav mig ut på ett pass. Sedan dess har städning och tvättning stått på dagsordningen, nu i sällskap av Adam som orkat sig upp ur sängen. Ikväll var det tänkt att vi ämbetsmän inom Internationella Kommittén skulle ha middag tillsammans, men då två av fem har ställt in beslöt vi att skjuta på detta. Så istället blir det hockeykväll här hemma hos oss (troligen i sällskap av några av Adams kompisar), för att bevittna när Sverige vinner över Finland i kvällens VM-final.

En riktigt bra söndag med andra ord! Speciellt om jag hinner klämma in lite pluggande också...

Inte många rätt här inte...

Okej, så här ville jag att det skulle gå:
1. Estland (kom näst sist)
2. Irland (kom på plats åtta)
3. Tyskland (kom på plats tio)
4. Island (kom på plats tjugo)
5. Italien (kom på andra plats)
6. Sverige (kom på tredje plats)
7. Rumänien (kom på plats sjutton)
8. Frankrike (kom på plats femton)
9. Ryssland (kom på plats sexton)
10. Danmark (kom på plats fem).

Och första platsen knep Azerbajdzjan - som varken jag, experterna eller resten av Europa hade trott skulle vinna. En ganska tråkig låt, men på intet sätt dålig. Roligt för Azerbajdzjan att få hålla i hela tjottabaletten nästa år!

Men jag prickade i alla fall in fyra av låtarna på topp tio...

Det ser kanske inte mycket ut för världen ...

mms_img31000 (MMS)

Det ser kanske inte mycket ut för världen - men baconinlindad halloumiost (stekt) är perfekt som snacks framför ESC (och säkert framför andra tv-program och filmer också)! Mineralvatten med smak av jordgubb och lime i glaset.


Så här tycker jag att det ska vara


Estlands bidrag inför kvällens ESC-final.

Det här är mina tio favoritbidrag inför kvällens ESC-final.

10. Danmark
9. Ryssland
8. Frankrike
7. Rumänien
6. Tyskland
5. Sverige
4. Italien
3. Island
2. Irland
1. Estland

Trots att den här listan enbart är sammansatt utifrån mitt eget tycke och smak, så får den även agera min tippning inför kvällen. Jag borde så klart väga in vad jag tror går hem hos juryn och folket, men det struntar jag i. Viktigast är väl ändå vad jag tycker?! Haha. Eller så inte. Hur som helst ska det bli kul att se hur det går ikväll. Kommer jag pricka in någon på top tio?


UPPDATERING: Jag ändrar mig. Jag vill ha Tyskland placerad som nummer tre. Så från och med Island får alla bidrag hoppa ett steg bakåt i min rangordning. Hur kunde jag slarva så att Tyskland hamnade på 6:e plats?! Jag som har älskat Lena sedan hon vann förra året. Alla hennes låtar finns med i min spellista med det passande namnet "Bäst".

Tre


Alla goda ting är tre!

Tre goda saker som passar ypperligt vid LCHF-diet.

Mineralvatten med smak - substitut för läsken eller alkoholen som annars är populär på helgerna (okej, det är bara nu i början jag är strikt och inte dricker vin/sockerfri läsk).
Kaffe - i början är det ganska tufft att hålla energinivån uppe i kroppen, eftersom kroppen har en omställningsprocess. Från att ha fått energi från kolhydrater måste nu kroppen utvinna energi från fett och protein. Då är kaffe det som håller mig vid liv! Som tur är så håller denna energisvacka bara i sig de allra första dagarna, men kaffet behåller jag ändå som en livsnödvändig dryck!
Smoothie - gjorde på vispgrädde, frysta hallon och en några droppar vaniljextrakt. Supergott!

Quarnevaldag

Idag är det dags för Quarnevalen. Adams dag började redan klockan 05:00, för att han skulle befinna sig på Quarnevalsområdet klockan 06:00. Själv tog jag sovmorgon till drygt 10. Då kan man ju fråga sig vad Quarnevalen riktigt är för något. Jo, det är en karneval arrangerad av studenter i Stockholm. Denna karneval hålls vart tredje år och man beräknar att det kommer cirka en halv miljon åskådare och 1500 studenter som deltar i själva karnevalen. Adam är en av dessa 1500. Själv tänkte jag åka dit och kolla på spektaklet, innan det senare ikväll är dags för ESC-finalen.

Just nu tycks solen spricka igenom, jag hoppas att det blir soligt idag. Det är ju lite trist med regn under en karneval.

Kor jag sprang på under löpturen. Jag kan...

mms_img70263 (MMS)

Kor jag sprang på under löpturen. Jag kan ju inte direkt påstå att jag förut trodde att det fanns kor bara några minuter utanför Stockholm city. Men nu vet jag bättre. Det finns får och hästar också. Och harar. Och fåglar. Och hundar, fast de brukar ha en människa i koppel så de räknas kanske inte.


Julia hjärta blåa datorn

Jag är frälst. Nu är det jag och min dator mot världen! Passligt att Adam kommer hem först efter åtta ikväll, så att jag inte behöver slita mig från datorn än på några timmar. Bilder kommer så fort jag har fått klart alla installationer och dylikt!

Nu är den här!

YES! Nu finns mitt paket att hämta ut hos ICA. Gissa vem som slänger kurslitteraturen åt sidan, förtränger att luften där ute är livsfarlig (av all pollen) samt ignorerar att hon har träningskläder och smutsigt hår och istället springer till ICA?! Japp, ni gissade rätt - det gör jag! HIHIHI, nästa blogginlägg kommer skrivas från min nya älskade dator (ja, jag älskar den redan innan jag hämtat ut den).

För min skull?


Just nu håller jag tummarna hårt (okej, inte bokstavligt talat) för att min nya dator ska hinna levereras till ICA Lappis idag. Att den var sorterad här i Stockholm halv fem imorse tyder ju på att den borde hinna med dagens postleverans. Åh, vad jag längtar efter datorn - snälla, snälla, snälla låt den dyka upp idag!

Jag gillar kurslitteraturens insikt i den ...

mms_img55747 (MMS)

Jag gillar kurslitteraturens insikt i den krassa verkligheten. "Att tala illa om sina medmänniskor hör till mänsklighetens mest populära tidsfördriv." Så sant, så sant.


Lite LCHF-mattips!

Eftersom jag nu, igen, återgått till att köra lite mer strik LCHF-diet så gäller det att tänka till lite extra vid middagarna. Själva matlagningen är inte speciellt krävande, utan det är förarbetet som tar tid. Att komma på något smaskigt att äta. Det är en omställningsperiod nu, tills hjärnan har fattat att det är LCHF på gång. Så var det i alla fall förra gången jag startade, i början hade jag svårt att komma på rätter - men ju längre tiden gick desto enklare kunde jag slänga ihop goda rätter utan att ha planerat innan.

Igår gjorde jag därför moussaka och nu är jag totalt frälst. Skulle det inte vara för att det tar lite tid (och det blir mycket disk), så skulle jag göra moussaka alla dagar!
Här hittar ni receptet. Fast jag körde med en aubergin och en zuccini och med svartpeppar istället för vitpeppar. Mums alltså!

Idag blir det lite mindre avancerad mat, nämligen hemmagjorda hamburgare (med ägg som bröd för min del) och stekta wokgrönsaker.

Torsdag 110512

Dagens planer är först skola, därefter Londonresemöte och löpträning. Om jag hinner blir det en del plugg också. Egentligen hade jag tänkt åka till Åland idag, men jag skjuter fram det en vecka istället. Så därför fick den här dagen helt plötsligt fler timmar!

Från rött till blått, det kallas att byta upp sig!

Acer Aspire TimelineX 3830TG

Ja, sen jag skrev det senaste inlägget så har jag lyckats bränna i princip alla pengar. Först gick en viss del till hyran och därefter en annan del till inköp av
ny laptop. Hoppas att jag hinner få den innan helgen! Det känns otroligt bra att äntligen ha beställt en ny dator, eftersom det är något jag har övervägt i över ett års tid. Nu kan min älskade röda Dell få gå i graven. Det betyder att jag ställer den ovanpå Adams avlagda dator, i väntan på att vi ska komma på vad vi ska göra av dem.

Rik som ett troll, ungefär


I studentögonmått mätt är jag jäkligt rik just nu! Desutom har jag en halv förmögenhet på mitt finska bankkonto också (600 euro). Tur att jag ska betala hyran och sedan resa till London, jag menar - det vore ju förskräckligt ifall jag sparade så här mycket pengar!

Förlåt jag kunde inte låta bli att skryta lite om den plötsliga (och tillfälliga) rikedomen, jag vet att det är fult att prata om pengar. Fast jag bryr mig inte, egentligen.

LCHF - det här kommer gå bra!


Nu är det dags igen! Jag är peppad!

Förra våren körde jag igång en LCHF-diet (fast då kallade jag det GI fas ett, vilket i princip är samma sak). Jag höll i det här väldigt bra ända fram till hösten, då det blev många resor och jag hade svårt att påverka maten jag serverades. Sedan dess har jag kört LCHF sporadiskt, men det har blivit fler avsteg hela tiden. Det här är något jag märker att kroppen inte mått bra av, för jag är ganska säker på att min kropp har en osund relation till socker. Jag mår helt enkelt inte lika bra när jag äter kolhydrater som jag gör när jag äter enligt LCHF. Därför har jag nu bestämt mig för att köra igång igen och för att vara ganska strikt. Jag vet redan nu att jag inte kommer kunna äta LCHF-enligt när vi reser till London, men i övrigt vet jag att det kommer gå bra.

Orsaken till att jag skriver det här på bloggen? För ju fler som vet om det, desto lättare är det att hålla sig ifrån kolhydraterna. Nu vet jag, och ni, att det blir några tuffa dagar (3-4 dagar) då kroppen är lite sockerabstinent, men sedan blir kroppen stabilare och jag kommer må bättre igen. Med andra ord; minde huvudvärk, mera energi och en jämnare mättnadskänsla.

Det ser jag fram emot!

En alldeles lagom bra tisdag

Förutom att plugga idag så har jag gjort en del annat. Jag vet, jag som skrev imorse att jag verkligen måste plugga hela dagen. Jag kan då meddela att jag har hunnit plugga lagom mycket och att jag därför var berättigad till lite andra sysslor.

Jag har haft lite skönhetsvård, tränat, diskat och kollat på senaste avsnittet av såväl Desperate Housewives som Grey's Anatomy. Lyxigt! Eller ja, inte diskandet och pluggandet då alltså - men resten.

Den där solen

Jag har hört ryktas att det är sjukt varmt ute idag. Själv sitter jag ihopkrupen i soffan med glasögon på näsan, överstrykningspennan i handen och kurslitteraturen i straffrätt i famnen. Det är klart jag kan ta med glasögonen, överstrykningspennan och böckerna ut i solen och göra samma sak där - men vis av erfarenhet vet jag att det slutar med att jag sluter mina ögon och njuter av alla somriga ljud och dofter ackompanjerade av solens värmande strålar. Och det vore ju synd om jag inte klarar tentan på grund av att jag njutit för mycket... Eller?

Hur kommer man igång igen?

När det har gått ganska lång tid utan att jag har hunnit blogga, då har jag supersvårt att komma igång med bloggandet igen. För dels så vill jag ju berätta om allt som har hänt som jag inte har hunnit blogga om, och dels vill jag ju bara skriva "vanliga" inlägg om saker som hänt precis nyligen. Så när jag inte kan komma överens med mig själv, då blir det tyst på bloggen istället. Nu har jag dock kompromissat med min hjärna och kommit fram till att jag börjar blogga som vanligt nu och gör allt för att få till ett inlägg om vår fantastiska helg tillsammans med Codex någon gång senare i veckan. För just i detta nu måste jag plugga straffrätt, om jag ska ha minsta lilla chans att klara tentan den första juni.

Måndag

Helgen har varit riktigt bra! Dock hinner jag inte berätta mera just nu. Jag ska nämligen till skolan och ha PM-redovisning. Därefter blir det möte om ILM (internationella fadderiet) med Lina och Saki. I övrigt får den här dagen bjuda på att ställa om hjärnan till pluggläge igen, tentan närmar sig för var dag som går!

Codex+JF Stockholm=Sant

Imorgon anländer alltså våra gäster som representerar Codex (den svenskspråkiga juristföreningen i Helsingfors), vilket är våran systerförening. Jag kan själv tycka att det har varit lite väl klent med blogguppdateringar den senaste veckan. Ni håller säkert med. Då kan jag, tyvärr, meddela att det knappast kommer bli bättre under helgen. Snarare tvärtom. Tre personer kommer bo hos Adam och mig, dessutom ska jag vara med på alla aktiviteter och även förbereda alla måltider (tillsammans med andra, så klart). Men helt enkelt, i helgen blir det full fart. Vi hörs nog igen först på söndag!

Torsdagsplaner

Innan jag ens hade hunnit dricka upp dagens första kopp kaffe var Adam och jag iväg för att storhandla. Och inte hann jag få i mig mer än en halv macka till frukost heller. Så nu blir det en stor kopp kaffe och lunch istället. Sedan ska lägenheten städas, så att den är snygg och fin imorgon när vår systerförening från Helsingfors kommer till Stockholm (och tre av dem ska bo hemma hos oss över helgen). Sedan borde jag väl försöka hinna plugga lite straffrätt idag också...

... och på tal om skolan - jag fick högsta vitsordet i fastighetsrätten (tentan jag skrev för tre veckor sedan)!! Gud vad glad jag blev för det. Då hade min magkänsla rätt, det kändes bra när jag skrev den och bra gick det ju också.

Pigg(are)

Nu har jag ägnat drygt två timmar liggandes i soffan. Känner mig lite piggare, så nu blir det dusch och lunch - sedan är jag nog relativt fit for fight om en stund. Jag längtar så till kvällens kickoff för Londonresan, det närmar sig verkligen nu!

Ta det lugnt!

Kroppstemperatur över det normala. Inte kul!

Nej men vadå, att börja dagen med feber är väl toppen? Speciellt eftersom den här dagen skulle innehålla följande: 6 km löpning + stryka, seminarium om bedrägeri och förskingring, promota Juridiska Föreningen på ett studentevent, möte med Londongruppen och slutligen kickoff för Londonresan på advokatbyrån
Mannheimer Swartling.

Men jag är inte bitter.

Nu blir det bara mötet och kickoffen som blir av idag. I övrigt tänker jag krypa ner i soffan någon timme och läsa en bra bok - jag har egentligen inte tid med det,  men jag har definitivt inte tid att bli sjukare. Men det positiva (kan något vara positivt med feber?) är att febern kom innan någon förkylning, vilket brukar vara min kropps sätt att säga "Nu ser du till att ta det lite lugnt och andas några andetag, Julia!" och inte en försmak av förkylning. Så nu lyder jag min kropp och hoppas på att den nöjer sig med några timmars soffhäng (och någon värktablett).

Tisdag 2011-05-03

Så här i efterhand skulle jag bestämt vilja ändra gårdagens rubrik. Det var verkligen ingen lugn start på veckan, utan istället hade jag fullt upp från det att jag skrev inlägget och ända fram tills jag slocknade på soffan halv elva. Dessvärre ser inte någon av veckans dagar ut att bli bättre, så det är nu jag får slå igång mina energireserver och leva på dem! För nästa vecka vet jag att blir betydligt mycket mer stressfri - skönt.

Nu ska jag till skolan för seminarium, föreläsning och träffa PM-redovisningsgruppen.

Lugn start

Måndag morgon. Troligtvis den enda lugna dagen den här veckan, så det ska jag så klart ta tillvara. Fast jag kan ju inte bara ta det lugnt. Så jag har satt som mål att jag ska hinna läsa 100 sidor straffrätt, åka via skolan och lämna in arbetsansökan, sälja en gammal bok och dessutom eventuellt vänta på att en alkoholleverans dyker upp på Juristernas Hus. Jag är väldigt bra på att ta det lugnt...

I övrigt den här veckan blir det skola och att förbereda för helgen. För i helgen kommer vår systerförening Codex hit till Stockholm och då ska vi underhålla och umgås med dem. Roligt!

Jobb(igt)

Det är utmattande att skriva arbetsansökan - även fast jag bara har skrivit en endaste. Jag undrar om det tar på krafterna för att jantelagen säger att man inte ska säga bra saker om sig själv, eller om det tar på krafterna för att man så otroligt gärna vill ha just det jobbet och det är väldigt, väldigt svårt att få fram allt vad man själv är i ett enda ynka personligt brev? Jobbigt är det i alla fall.

Jobbet jag har sökt (efter att ansökan är inlämnad imorgon) är som amanuens i Europarätt vid Stockholms universitet. Jag tror att jag skulle passa ypperligt på en administrativ post. Dessutom vore det ju en dröm att få vara så nära alla EU-rättsliga kurser som hålls, så att jag själv kan gotta in mig i den delen av juridiken som ligger mig varmast om hjärtat! Håll tummarna för att jag åtminstone får komma på intervju!

1 maj

Gårdagen spenderades nästan uteslutande i soffan stirrandes på tvn. Det kändes riktigt bra med en sådan dag! Idag däremot ska jag läsa straffrätt tills det står ut genom öronen på mig. Och så ska jag springträna och skriva en arbetsansökan.