Slut i kroppen

Spinning + core var inte lika jobbigt som bodypumpen från igår. Men det gjorde inte heller direkt så att träningsvärken släppte. Skönt var det att träna i alla fall.
-
Nu har jag ett rättsfall kvar att läsa innan jag kan vara nöjd med den här dagen.

Skolstarten

Då har skolan startat! Det känns bra. Jag tror inte att den här kursen kommer bli så svår, tråkig och tung som ryktet säger. Imorgon kör det igång på riktigt, då har jag skola från 8-15. Minns inte ens när jag senast var så många timmar i skolan på en och samma dag. Kan det har varit på gymnasiet? Spännande.
-
Men innan det blir morgondagen ska jag hinna läsa tre rättsfall samt träna spinning+core. Och helst hinna se ett avsnitt Criminal Minds också, helt fast i serien.

Inte än...

För ungefär en vecka sedan införskaffade jag en hel drös med ansiktsprodukter från Visibly Clear-serien. Med förhoppning om att äntligen få bra hy, så klart. Hittills är jag inte riktigt nöjd. Visserligen känns huden väldigt fräsch efter rengöring. Men jag upplever nästan att jag fått fler och större porer, tvärtemot vad produkterna lovar alltså. Men jag är ju inte den som ger mig i första taget. Så jag tänker fortsätta med dessa produkter under minst en månad, jag har ju trots allt betalat massor för dem! Har dessutom för mig att man brukar prata om att huden måste vänja sig vid nya produkter, vilket kanske stämmer. Jag återkommer med resultat/uteblivet resultat senare!

Snart börjar det!

Imorgon börjar skolan igen. Den här hösten känns det som att juridikstudierna börjar på allvar. Förra året var det ganska få föreläsningar/seminarier, så väldigt mycket "ledig" tid fanns över när skoldagen var slut. Faktum är att vi var i skolan långt ifrån alla vardagar. Men nu blir det antingen föreläsning eller seminarium varje dag. Utöver det är det flera inlämningsuppgifter samt ett rättegångsspel som ska utföras. Jag tror att det kommer blir tufft men roligt och lärorikt!
-
Hoppas att ni också ser lika positivt på skolstarten - allt blir så mycket enklare och roligare då!

Två boktips!

Här nedan följer några korta ord om två böcker jag nyligen avverkat.
-
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, Jonas Jonasson
Boken handlar om hundraårige Allan som bestämmer sig för att kliva ut genom fönstret på ålderdomshemmet för att ge sig ut på några sista äventyr. Ungefär vartannat kapitel beskriver Allan och hans nya vänner märkliga liv tillsammans och vartannat guidar läsaren genom Allans liv från födseln till hans 100-årsdag. Hundraårige Allan råkar, helt i misstag, komma över 50 miljoner kronor och sedan råkar han döda två personer. Dessutom träffar han allt eftersom olika minst sagt egna personer. Tidigare i sitt liv har Allan hunnit med att påverka ungefär hela den moderna historian. Han har träffat alla viktiga personer, han har skapat atombomben både för västsidan och för östsidan och han har absolut inget intresse i politik eller religion.
Det är en mycket märklig historia som Jonas Jonasson ger oss. En mycket underhållande historia. För trots att det ibland låter för osannolikt för att vara sant, så känns det ändå inte så omöjligt - Jonas Jonasson bemästrar språket fenomenalt. Han lurar läsaren att tro på den ena knasigheten efter den andra, även fast man förnuftsmässigt förstår att det inte är på riktigt. Men det lockar till flera skratt och när man har läst klart boken lämnar den en optimism och lycka i kroppen. Bra bok! Läsvärd.
-
Skynda att älska, Alex Schulman
Skynda att älska är en terapibok. Den är ett axplock av Alex Schulmans barndomsminnen tillsammans med hans pappa. Alex pappa var nämligen väldigt gammal när Alex föddes och således dog han ifrån Alex långt innan Alex var redo. Dels är boken en beskrivning av lyckliga barndomssomrar på torpet och dels är den en skildring av Alex känslor av frustration när pappan blev äldre och sjukare. Känslofyllda beskrivningar som alla bottnar i Alex kärlek till pappan.
Boken är fin. Den är fint skriven. Alex Schulman behärskar språket mycket väl. Men, och det här känns fel att skriva när det ändock handlar om något så svårt som en förälders död, boken berör mig inte speciellt. Det känns som att boken är som en dagbok för Alex, vilket inte är helt otänkbart att Alex själv ser den som. Kanske känns det annorlunda att läsa boken om man själv har upplevt den smärtan som det måste vara när en förälder dör ifrån en. Men boken nådde inte ända fram till mig. Den saknade något, som jag inte kan sätta fingret på. Men fin det var den ändå. Den är läsvärd.

Skärpning, personalen på ICA Lappis

Precis hemkommen från ICA Lappis, har handlat lite nödvändigheter. Dock måste jag bara få uttrycka min besvikelse över att personalen är så sjukt otrevlig där. Det finns en tjej som är så där mitt i raden, varken otrevlig eller trevlig. Men de övriga, otrevliga hela tiden. Jag kan förstå om man någon gång ibland har en dålig dag, men de gånger jag har varit där och handlat har samma personer alltid varit lika otrevliga. Som att man är jobbig bara för att man kommer till dem och handlar. Jobba inte i affär om du inte kan le och vara trevlig. Det är klart det är tungt emellanåt och att inte alla sysslor är roliga. Men man ska, som butiksanställd, alltid vara serviceinriktad och trevlig. Alltid.

Tuff träning

Bodypump-passet tog där det skulle. Nu är jag lite trött i kroppen, så att säga. Var dessutom via biblioteket och lånade två böcker som vi förväntas läsa lite ur som förberedelse till några av de första seminarierna.
-
Ska (försöka) börja läsa redan nu på eftermiddagen. Men först ska jag gå en sväng till ICA Lappis för att införskaffa lite mat. Till lunch blev det stekt korv med mineralvatten, känns lite skralt. Och innehåller knappast tillräckligt mycket vitaminer och mineraler.
-
Men först samla lite kraft så att jag kommer upp från datorstolen. Musklerna är inte så samarbetsvilliga just nu, haha.

En bra dag, tror jag bestämt

God morgon allihopa!
Här vaknade jag upp till en gråmulen dag med lätt regn som faller utanför fönstret. Inte det roligaste vädret i världen direkt. Men om man bortser från det tråkiga vädret så har den här dagen potential för att bli en riktigt bra dag.
-
Just nu sitter jag och dricker morgonkaffe. Snart ska jag klä på mig och så småningom ska jag transportera mig själv till gymmet för ett pass bodypump. Det ska bli riktigt roligt! På väg hem därifrån tror jag att jag ska ta en sväng via universitetsbiblioteket för att låna en bok vi behöver i början av kursen (jag har haft boken tidigare, men jag sålde den förra året).

Natti

Nu är det definitivt läggdags för min del. Egentligen är jag inte speciellt trött, men för att inte vända dygnet totalt de sista lediga dagarna försöker jag ändå tvinga mig i säng. Känner jag mig själv rätt har jag somnat inom loppet av en halvtimme ändå.
-
Imorgon ska jag på en timme bodypump på SATS Stadion - jag planerar att ge allt jag har!

Jag älskar smarta personer

Började för någon dag sedan kolla på en "ny" (för mig) serie. Criminal Minds. Och jäklar vad jag gillar den. Givetvis fångar de alltid mördaren i slutet av varje avsnitt. Men jag älskar att se smarta personer i arbete - oavsett på vilket sätt de är smarta. I Criminal Minds är de experter att göra personprofiler på mördaren och lyckas således luska ut vem denna är. Så klart är detta bara TV, så egentligen finns det knappast personer som är så här bra på att skapa sig en bild av en mördare enbart genom yttre faktorer. Men det är ändå fascinerande. Dags för ett avsnitt till.

Träning

En halvtimmes joggingtur blev det idag. Mycket terräng också! Känns bra. Medan endorfinerna fortfarande rusade runt som vildingar i min kropp passade jag på och bokade nästa veckas träningspass på gymmet. Det blir en timme bodypump imorgon, en halvtimme spinning samt en halvtimme core på tisdag och en timme shape på fredag. Dessutom hoppas jag på att nästa vecka ska bjuda på minst två joggingturer ute i det fria.
-
Bäst att träna mycket nu när skolan sätter igång, så att man får in det i vardagsrutinerna.

Hjärnan: aktivering påbörjas.

Med två lediga dagar kvar till skolstarten börjar jag känna suget efter att få aktivera hjärnan igen. Det känns som att dessa två lediga veckor har gjort så att min hjärna skrumpnat ihop totalt! Dagens planer är därför att ta mig ut på en joggingtur, för att syresätta hjärnan, och sedan att börja läsa lite avtalsrätt. Men först ska jag läsa klart Alex Schulmans bok Skynda att älska.

Tiden går

På ett eller annat sätt har jag fått tiden att gå idag. Jag har som sagt städat lite nu och då och lite här och där. Dessutom har jag läst senaste numret av tidiningen Chic, läst några kapitel ut Alex Schulmans bok Skynda att älska, kollat på två filmer (Confessions of a Shopaholic samt The Duchess) samt sett första avsnittet från serien Criminal Minds.
-
Just nu är jag inte ett dugg trött, men tänkte ändå krypa ner i sängen för att läsa tills tröttheten behagar dyka upp. God natt!

Pö om pö

När man väl börjar städa och fixa i ena ändan av lägenheten så inser man snabbt att det finns hur mycket som helst att fixa med i resten av lägenheten också. Nåja, tur att jag har gott om tid och kan ta städandet lite pö om pö (är det förresten ett finlandssvenskt uttryck?)!
-
Nu blir det dagens fjärde (!) kaffepaus innan jag städar upp mitt skrivbord och allt runt omkring det. Håller på och läser Alex Schulmans Skynda att älska just nu, så den får vara pausunderhållning.

Städdag

Idag vaknade jag upp på ett otroligt städhumör! Har redan avverkat största delen av köket. Ska snart gå lös på vår vita hylla i vardagsrummet som har agerat plats för saker-som-varken-är-fina-och-således-bör-få-stå-framme-eller-nödvändiga-för-det-dagliga-livet-och-därför-viktiga-att-ha-framme. Så med andra ord borde jag kunna få undan en del saker så att hyllan ser fin ut lite senare idag. I övrigt är planerna för dagen väldigt icke existerande. Jag gör vad jag känner för helt enkelt!

Det gick bra, den här gången också

Då jag nu har fått livstecken från Adam (ett mess där det stod att de är framme på hotellet nu) kan jag sluta oroa mig. Eller kanske inte, vad är farligare - två flygresor på en dag eller att vistas i ett främmande land (Turkiet i detta fall)? Hm. Tål att funderas på. Hur som helst orkar jag inte oroa mig. Det räcker med att jag saknar Adam och hoppas på att han njuter i fulla drag! Ändå måste jag säga att det inte är helt tokigt att rå om sig själv ett tag. Jag vet ju att det bara är för en vecka så.
-
Snart blir det läggdags för fröken Lindfors. God natt!

Take it easy

Ikväll ska jag ha en bokkväll med mig själv. Har förkylning på gång i kroppen (känns det som), så passar på att vila upp mig nu så att jag är pigg igen till skolstarten. Hoppas att allt är bra med er läsare!

Lite färre kolhydrater!

Det är ett relativt stort steg att lägga om sin kost helt och hållet. För min del behövdes en total omsvängning och därför uteslöt jag kolhydraterna totalt i början. Nu äter jag lite kolhydrater, men fortfarande långt ifrån den mängden som en "vanlig" person gör. Om du känner för att minska på kolhydraterna något, men inte riktigt vet hur kan du läsa mina tips nedan. (Observera att jag på intet sätt är expert på området, utan detta är mina egna påhitt som har fungerat för mig - i kombination med mycket annat.)
-
  • Först det självklara; ta en mindre mängd pasta/ris/potatis än vad du är van vid. Fyll på med t.ex. grönsaker istället. Själv gillar jag goda såser/röror till. Favoriten är guacamole. Jag brukar blanda ihop avokado (mosas), rödlök (hackad), tomat (hackad), vitlök (pressad), turkisk yoghurt, salt, aromat, citronpeppar, paprikapulver samt en skvätt citronsyra. Gott och mättande!
  • Byt bröd! Var mer medveten när du går runt i affären och handlar. Läs på innehållsförteckningen! Detta gäller så klart för alla varor, inte enbart bröd. Själv äter jag solrosbröd från märket va' gott. Det innehåller 32,4 g kolhydrater per 100 g vilket är relativt lite.
  • Var även uppmärksam när du väljer yoghurt. Visserligen är det gott med alla frukt- och bärsmaker som finns, men de är fullproppade med socker. Välj istället naturell yoghurt (brukar ha runt 5 g kolhydrater per 100 g) och köp frusna bär. Sedan tinar du lite bär och äter dem med den naturella yoghurten, mycket bättre än den färdigköpta!
  • När du ändå är i farten med att förändra yoghurten, varför inte byta ut flingorna mot kokosflingor också? Blir riktigt gott - och känns dessutom (enligt mig) mycket lyxigare med bär, naturell yoghurt och kokos än med yoghurt och flingor!
  • Skippa den vanliga chokladen och välj istället mörk choklad med över 70 % kakao. Marabou har hur många sorter och smaker som helst (nästan)!
  • Brukar du dricka juice varje morgon? Det gjorde jag också förut. Om du istället för det där glaset juice tar en vitaminbrustablett får du en snarlik känsla (om än lite vattnigare) och slipper allt socker som finns! Testa t.ex. Multiplexs olika!

Det här mår jag bra av!

Har avklarat dagens träning - känns riktigt härligt! Idag blev det en joggingtur i skogarna här runt oss. Strålande sol, glittrande vatten och grönskande skog. Den som försöker påstå att hösten är här ljuger! Joggingturen varade i cirka 25 minuter och därefter har jag kört ett mag-, rump- och lårpass från Paolo Robertos träningsdvd. I skrivande stund väntar jag på att eftersvettningarna ska sluta, så att jag kan gå i duschen.
-
Uppdaterar snart med några tips på hur du - enkelt - kan göra din kost lite mer hälsosam med lägre GI!

Tänk om det vore jag...

Idag är det fredag - resdag för familjen Mattsson (inklusive Adam). Om någon timme lyfter deras plan med slutdestination Turkiet. Jag är ganska avundsjuk, det måste jag erkänna... Det känns lite motigt att själv börja skolan på tisdag, medan jag vet att Adam i samma stund ligger på en strand och njuter. Men jag är ju förstås ändå glad för hans skull. Tänk vad perfekt att få börja skolåret med att vila upp sig och samla härliga semesterminnen som man kan plocka fram när hösten är tung och grå!
-
Nu ska jag sysselsätta mig så att jag inte börjar sakna Adam redan innan han har lämnat landet. En joggingtur hade jag tänkt mig.

Dagens ansträngning!

YES! Jag fick plats i den gruppen som jag önskade. Alltså seminariegrupp för höstens kurs i civilrätt 2. När klockan närmade sig 12:00 blev hemsidan där man anmäler sig långsammare och långsammare. Mitt hjärta bankade hårdare och hårdare. Så klickade jag på att anmäla mig i grupp ett. Sidan laddar - och inget händer! Trycker igen. Sidan laddar - och inget händer igen! Trycker en tredje gång och ligger nu ungefär vid maxpuls. Hjärtat slår och slår. Så dyker texten upp som bekräftar att jag fick plats i grupp ett. Pulsen sjunker igen, men jag är helt slut i kroppen av ansträngningen. Tänk att ett val av grupp kan vara så otroligt betydelsefullt, måste betyda att jag i övrigt har det ganska bra i livet!

God morgon!

Nu har jag vaknat upp till en torsdag. Den här torsdagen innebär gruppval för C2:an (hoppas jag får den gruppen jag vill ha!). Den här torsdagen innebär också sista dagen tillsammans med Adam innan han åker till Turkiet en vecka. Den här torsdagen innebär också att alla som heter Östen har namnsdag.

Hejja mig!

Nyss hemkommen från gymmet. Passade på att väga mig när jag var där (glömde ju vågen på Åland). Totalt har jag nu gått ner 20,5 kg sedan jag började med GI i våras. Känns riktigt bra! Dessutom har jag absolut inget sug alls efter kolhydrater, så mitt problem är snarare hur jag ska komma igång med att äta (lagom mycket) kolhydrater i framtiden. Kolhydrater (pasta, ris, mjöl) är inte gott. Grönsaker, kött och ost är gott. Hm, men det är ett senare problem. Just nu tänker jag bara njuta av framgången! Till lunch nu blir det stekt halloumiost och guacamoleröra.

God natt

Idag har jag varit produktiv, men ändå känns det som att jag inte har gjort något ordentligt. Därför ska jag nu plocka undan lite saker och sedan gå och lägga mig. Imorgon väntar nämligen ett (hårt!) träningspass på gymmet innan klockan slår 12:00. Därefter ska jag hämta ut mitt svenska körkort. Kvällen ska jag ägna åt Adam, eftersom han och jag knappt hinner träffas alls under den närmsta tiden.

Vill man vara fin får man lida pin

Har epilatat benen för första gången på flera månader - AJ! Jag kan inte minnas att det tagit så här ont förut. Nu ska jag övergå till att fixa naglarna samtidigt som jag lägger en ansiktsmask. Känns som att kroppen behöver en storstädning efter sommaren.

Är tyvärr inte sponsrad...

... utan har lagt ut en halv förmögenhet på ansiktsprodukter.
-
Nu jäklar ska jag få bra hy!

Tisdag 2010-08-24

Idag är det alltså tisdag och jag har varit tillbaka i Stockholm i lite mer än ett dygn. Steg in genom dörren runt halv tio i söndagskväll. Igår gick hela dagen åt till att göra egentligen ingenting. Adam kom hem från U2-konserten så vi hade himla mycket att prata om, efter nästan en vecka ifrån varandra. Dessutom städade vi upp i lägenheten, som under den gångna veckan förvandlats till en ungkarlslya. Hm.
-
I skrivande stund är Adam precis på väg ut genom dörren. Han ska åka till bort ett dygn tillsammans med de andra som ordnar mottagningen samt de som är nya på utbildningen. Själv ska jag städa badrummet samt åka in till city en sväng för att införskaffa ansiktstvätt och dylikt. Därefter tänkte jag försöka få lite struktur och ordning inför skolstarten om en vecka.

Lite uppdatering

Bloggandet blir lite lidanden när det går en hel dag utan att man startar datorn, det är så sant som det är sagt (skrivet).
-
Igår var det full fart med att umgås med pappa, Susanne, Emma, Maja, Jenny, Janne, Janne, Carina, Ulrika, farmor och Lasse!
-
Igår kväll var det kräftskiva med ovannämnda minus farmor och Lasse. Det var trevligt och vi avslutade kvällen med flera omgångar SingStar. Kul!

Avklarat

Då var dagens träning avklarad. Känner mig riktigt stolt och nöjd att jag tar mig för att träna nu när jag har "semester" - istället för att bara ligga inne och slöa när det är mulet ute.
-
Snart är det dags för lunch, sedan ska jag hämta Maja från fritids och därefter vänta på att folket börjar dyka upp.

God förmiddag världen!

Idag vaknade jag upp på riktigt bra humör. Jag kände träningsvärken slå till i benen direkt när jag sträckte på mig, härlig känsla. Uppenbarligen ger asfaltslöpning en helt annan träning för benen jämfört med löpbandet, för jag har inte haft träningsvärk från löpbandet en endaste gång i sommar.
-
Hittills idag har jag ätit frukost, läst ToppHälsa och dammsugit nedre våningen. Senare idag kommer det trilla in folk i detta hus, så det är bäst att det är lite städat då. Pappa kommer hem från en jobbresa, Emma kommer hem från en klassresa, Jenny och Janne kommer på besök, Janne, Carina och Ulrika (vänner till familjen) kommer på besök - och så kommer Maja hem från skolan och Susanne från jobbet. Fullt hus blir det!
-
Nu ska jag hoppa i träningskläderna för att ta en promenad och komplettera den med lite ordentligare styrkeövningar. Ha det bra så länge!

Vad nytt, vad nytt

Vad nytt har jag att rapportera sedan sist då? Vi har ätit lövbiff med vitlökssmör till middag, mitt val av mat så jag är väldigt nöjd. Annars har jag inte gjort så mycket mera än att sitta och umgås med Susanne (styvmamma) och lillasyster Maja.
-
Just nu väntar jag på att Adam kanske loggar in på msn, så hinner jag skriva några ord med honom ikväll. Saknar honom som tusingen!

Dagen rullar vidare

Jaa, då blir det snart full fart här i huset. Jag ska nämligen strax åka iväg och hämta min lillasyster Maja (7 år) och hennes kompis från skolan, så att de ska hinna leka några timmar här hemma. Förhoppningsvis roar de väl sig själva, så att jag kan fortsätta mitt stillsamma bokliv. Läser alltså Jonas Jonassons Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.

Jag älskar endorfinerna som rusar i kroppen efter träning

Eftersom jag alltid har tur så slutade det så klart regna i samma stund som jag publicerade det senaste inlägget. Så det blev en 30 minuters joggingtur. Faktiskt den första joggingturen utomhus på väldigt, väldigt länge. Konditionen höll i sig och knäna klarade asfalten. Det jobbigaste var att marken utomhus är aningen mer kuperad än löpbandet samt att luften är helt annorlunda ute jämfört med inne på ett gym. Men frisk luft gör en gott - även fast det var lite kallt för lungorna!
-
Väl inne körde jag igenom kroppen med lite styrka. Så nu är jag berättigad en dusch, haha!

Idag är det kanske torsdag, eller?

Igår kväll låg jag mest och läste hela kvällen. För de andra här i huset var upptagna med att göra sig redo för skolstart, första jobbdagen efter semestern samt (en kortare) klassresa. Så jag roade mig själv. Vilket resulterade i att jag nu har läst klart Karin Alvtegens bok Svek. Vid tillfälle ska jag börja på Jonas Jonassons bok Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Men först ska jag kolla om vädret tillåter en joggingtur, om inte kör jag istället inomhusträning. Jag känner att min kropp behöver få lite utmaning, bokläsning tränar tyvärr inte musklerna (såvida man inte läser tegelstenar - men jag föredrar pocket).

Kära mamma...

... angående din kommentar på senaste inlägget. Tisdag var igår, så att jag inte har publicerat ett inlägg på ett dygn är väl inte hela världen? Dessutom pratade vi ju i telefon idag. Men som du vill, här får du en uppdatering om vad jag gjort sen senaste inlägget.
-
Sedan senaste inlägget har jag åkt tåg i drygt tre timmar. Där ingick ett tågbyte. Jag hann nästan läsa klart boken 80 grader från varmvattnet av Karin Alfredsson. Den läste jag förövrigt klart imorse. Pappa plockade upp mig vid tåget och ungefär samtidigt slutade Emma skolan, så hon åkte med oss. Tillsammans åkte vi och handlade mat och sedan vidare hem. Väl hemma blev det middag, kortspel och tv-tittande. Sedan msnade jag lite med Adam innan jag slocknade. Idag har jag läst klart ovannämnda bok, tagit det lugnt, roats av lillasyster Maja samt hennes kompis, åkt in till Ludvika och sedan kört bil därifrån tillbaka hem. Det gick bra. Sedan har vi ätit middag och spelat kort. Nu läser jag bloggar en sväng. Sedan tänkte jag börja läsa boken Svek av Karin Alvtegen.
-
Nu vet du mamma!

Vågproblem

Jag brukar väga mig i början av varje vecka för att hålla koll på att viktminskningen fortsätter i ett okej tempo. Imorse tänkte jag väga mig och kom (till min fasa?) på att vågen blev kvar på Åland. Typiskt! Nu får jag ytterligare en orsak att ta mig till gymmet. För att väga mig där! Dock blir det inget gym på en vecka för mig. Hos pappa har jag tänkt träna ute i det fria. Det blir troligen jogging samt styrketräning med min egen kroppsvikt som tyngd.
-
Snart ska jag åka iväg.

Sensation!

Idag har jag jeans på mig. De som känner mig vet att det händer väldigt, väldigt, väldigt sällan. Jag tror att det var ett år sedan jag hade jeans sist. Jag har ett par ljusblå jeans på mig och känner mig som en helt annan människa. Ska se om jag kan ordna något bildbevis idag, annars får ni det någon gång nästa vecka när jag kommit hem från pappa. Men hur som helst, jag har jeans på mig!

Och iväg igen

God morgon!
-
Om fyra timmar sitter jag förhoppningsvis på ett tåg med destination Dalarna som mål. Före det har jag tänkt hinna hänga tvätt, packa, duscha och äta lunch. Låter, i mina öron, som att jag kommer hinna med det. Såvida jag lyckas slita mig från datorn...
-
Jag kommer stanna hos pappa med familj tills på söndag, men tar datorn med mig och kommer ha ganska mycket tid på dagarna. Så ni kommer garanterat höra från mig igen!

Stockholm!

Nu har Adam och jag flyttat tillbaka till Stockholm. Han försvann ut genom dörren igen nästan direkt, för att ta emot de de nya ettorna på programmet. Själv åkte jag med Mika till ICA Maxi och handlade mat som räcker för ett år framåt (nästan). Tack Mika för hjälpen med väskorna samt för att du betalade för maten!
-
Just i detta nu har jag packat upp nästan hälften av sakerna. Ska plocka upp det andra också innan jag tar itu med allt annat som behöver göras. Hur som helst är det skönt att vara tillbaka i Stockholm (även fast jag åker iväg igen imorgon)!

Att vara ledig tar på krafterna

I fredags var det sista jobbdagen för den här sommaren. På kvällen kalasades det lite med Sandra, Marcus, Martin, Marica och Adam. Roligt! På lördagen var det konfirmation för mina småsystrar och det blev en riktigt lyckad tillställning. På kvällen bar det av vidare på kräftskiva till Adams moster, vilket också var mycket roligt! Idag packar vi för fullt, för imorgon tar vi första båten över havet och flyttar tillbaka till Stockholm. Gud vad jag längtar!

Torsdagssysslor

Sex stycken skolböcker har jag kvar från gymnasietiden, dessa har jag nu annonserat ut i tidningen. Får jag alla sålda har jag cashat in 65 euro, vilket känns helt okej. Nu ska jag packa lite saker, ta en dusch och sedan vänta på att klockan blir elva och Adam äntligen kommer tillbaka till Åland.
-
Ha en bra kväll!

Den som letar finner

Ikväll har jag investerat i en kavaj som sitter perfekt på mig samt två t-shirtar från KappAhl. Dessutom har jag köpt åtta böcker på loppis. Varav en av böckerna är Janet Evanovichs nionde bok, som jag har letat efter hela sommaren! Är överlycklig för att jag hittat den. Jag har letat i fysiska affärer, sökt igenom hela nätet, fått reda på att den sålde slut 2007 och inte har gått i nytryck sedan dess, har annonserat i båda de åländska tidningarna samt eftersökt den på Facebook och här på bloggen. Och så ligger den där i en boklåda på loppisen. Ser helt ny ut och kostar bara en euro. Perfekt.
-
Ska gå och lägga mig tidigt ikväll för att hinna läsa klart boken innan jag åker till Stockholm på söndag. Lillasyster Frida väntar nämligen också på att få läsa den!

Så sant som det är skrivet

Om någon undrar hur det är att bo/semestra på Åland, så kan man läsa ett inlägg om det här. Ganska träffande faktiskt. Jag tycker främst att stadens affärsinnehavare borde läsa inlägget. Så känner du någon sådan, be dem kolla in inlägget.

Tisdagen den tionde augusti tjugohundratio

Tisdag. På jobbet var det fullt upp. Kunder som ringde stup i kvarten med den ena märkliga frågan efter den andra. Mycket att fixa och ordna med och försöka få klarhet i. Så klart väldigt roligt när man får en utmaning, ett problem att lösa. Men samtidigt känner jag ju att jag vill hinna få undan saker som ligger på hälft, som jag skrev igår. Äh, strunt samma.
-
Efter jobbet cyklade jag iväg till Avancia, för veckans andra träningspass. Om man bortser från att det är väldigt varmt inne i gymmet så är träningen härlig. Jag märker att jag blir starkare, snabbare och får bättre kondition för varje dag. Dessutom är det egentligen enda tidpunkten jag har för att lyssna på mina älskade ljudböcker. Även om den jag lyssnar på just nu inte är mer än halvbra. Hittills.
-
Och efter middagen har jag tagit ett långt skönt bad med en desto bättre bok (i tryckt form). Nu ska jag nog fortsätta läsa boken.
-
Jag saknar min Adam ♥!

Miami Medical

För er som, liksom jag, aldrig tröttnar på sjukhusserier:

Always look on the bright side of life

Nu undrar ni säkert hur det kommer sig att jag är så här fruktansvärt produktiv på nätet denna måndagskväll. Jo, för att Adam är i Stockholm. Men jag väljer att se min plötsliga nätaktivitet som något positivt, det betyder ju i alla fall att jag under sommaren hellre har tagit chansen och umgåtts med Adam än att sitta framför denna mackapär och uppdatera er om sommarlivet på Åland.

Närmar mig slutet

Idag har jag alltså inlett sista veckan på sommarjobbet. Det känns bra på ett sätt, för det innebär att jag snart får lite ledig tid samt att jag kan flytta tillbaka till Stockholm (jag vet, jag tjatar). Men samtidigt känns det trist, för det innebär ju att sommaren är över, att mängden pengar som trillar in kommer vara betydligt mindre men inte minst betyder det att jag inte kommer träffa alla härliga jobbkompisar (också känt som kollegor) på ett helt år. Men, jag kommer ju tillbaka! Nästa sommar. Lite äldre, lite klokare.
-
Nu ska jag först se till att ta mig igenom den här sista veckan och försöka avsluta allt jobb som ligger på hälft. Så att jag lämnar Alandia Bolagens båtförsäkringsavdelning med enbart positiva minnen av mig, haha.

Bättre sent än aldrig, eller?

Nu - äntligen - finns det bilder på Facebook från min kusin Hannahs bröllop tidigare i somras. Ni som är vän med mig kan se och njuta. Ingen länk, ni hittar själva.

Otålig

Jag är avundsjuk på Adam som är ledig och därför kan vara i Stockholm just nu. Jag vet inte varför, men jag har en så sjukt stor längtan efter att få flytta tillbaka dit nu. Fem arbetsdagar kvar. Sedan blir det småsystrarnas konfirmation och därefter bär det av till svenska huvudstaden. För att sedan nästan direkt åka vidare till Dalarna för några avkopplande dagar hos pappa med familj. Men jag vill verkligen åka hem till Stockholm nu, komma till rätta med vardagen och leva ihop med Adam - igen.

Lite om lite

Tidigare idag vinkade jag av Adam i hamnen (han ska hem till Stockholm några dagar) och direkt efter åkte jag (med mamma och Mika) till Lemböte för att hälsa på mina småsystrar som är där på konfirmationsläger. Jag kan inte hjälpa att jag blir lite nostalgisk och längtar tillbaka till tiden då man var 15 år och fick vara på läger. Ikväll ska jag till stugan fram och åter för att ösa vatten ur båtarna. Dessutom ska jag via mormor och morfar för att hjälpa dem med en inställning på TVn.
-
Om en vecka flyttar vi hem till lägenheten i Stockholm igen. Det ska bli otroligt skönt! (Observera kära mamma att detta inte betyder att vi vantrivts på Åland, bara det att vi ju faktiskt har flyttat hemifrån och har varit på "resande fot" väldigt länge nu. Borta bra, hemma bäst.)

Vad jag har gjort

Gårdagskvällen såg precis ut som jag hade tänkt mig. Eller nej, jag kollade aldrig på någon film - utan slötittade på tv en stund istället.
-
Igår kväll tog min älskade Adam med sig sin nyblivna 18-åriga lillebror på krogen. Och att döma av hur trött Adam lät på telefon för någon timme sedan så tror jag att de har supit varandra under borden. Ojoj. Men när (om) Adam piggnar i senare idag ska jag umgås med honom.
-
Hittills idag har jag varit en sväng till stan. Tog bilder till mitt svenska körkort som jag förhoppningsvis får relativt snart. Äntligen ett svenskt id-kort!

Värt att överväga

Det skulle nästan vara värt att lägga (den kommande) karriären på hyllan bara för att få vara hemmafru och således kunna bada fotbad och lägga ansiktsmasker i tid och otid. Älskar't.

Bekymrad

Önskar att jag hade mera pengar. Det finns så mycket jag skulle kunna göra med dem.

Tid att slappna av

Nu är det fredagskväll. Och jag har absolut ingenting inplanerat under helgen. Superskön känsla! För tillfället sitter jag och slösurfar med MixMegapol i bakgrunden. Snart ska jag betala lite räkningar. Därefter ska jag ta in tvätten. Sedan ska jag lägga en ansiktsmask samtidigt som jag doppar fötterna i ett fotbad och håller en bok framför näsan. Och till sist ska jag kolla på en film.
-
En fredagskväll som kommer passa mig perfekt just nu.

Skam den som ger sig

Dessutom har jag nu - äntligen - fått beslut från Transportstyrelsen. Jag är beviljad svenskt körkort. Så nu ska jag ta en bild, skicka in den, betala 150,00 SEK och sedan vänta på att kortet blir tillverkat. ÄNTLIGEN!

Stolt som en tupp

Ja, förresten. 18,5 kg har försvunnit från min kropp sen jag började med GI-metoden i våras. Det känns jäkligt häftigt och jag mår superbra! Dessutom tycker jag inte att det är jobbigt över huvud taget längre. Allt sockersug är som bortblåst och därför blir jag ju (av förklarliga skäl) inte heller sugen på de saker som jag inte "får" äta. Om jag rekommenderar GI? - absolut!

Det gjorde jag bra

Har precis varit på första gymbesöket på två veckor. Känns bra att jag släpade min trötta kropp dit i alla fall! Glatt kunde jag dessutom konstatera att jag varken blivit svagare eller fått sämre kondition under dessa veckor, så uppenbarligen måste jag ha fått en hel del vardagsmotion under tiden. Jag vet inte riktigt, men kanske jag har fört tillräckligt många välfyllda vinglas till min mun. Det måste ju träna musklerna något... Haha, nej men kul är det i alla fall att se att jag inte är tillbaka på ruta ett bara för att jag tog lite "semester".
-
Nu ska jag steka mig en omelett (eller något annat lika spännande) och hoppa in i duschen (nej, inte samtidigt). Och ikväll ska jag umgås med Adam. Känns som en perfekt start på en i övrigt ganska händelselös vecka.

Skogsbrand på stugan!

Tur att jag mår oförskämt bra idag trots gårdagens partykväll. För det visade sig att jag skulle spendera denna söndag på stugan övervakandes en släckt skogsbrand. Se där bara, det hade jag aldrig trott i morse när jag vaknade. Jag trodde däremot att jag skulle ha träffat Elin (studiekompis från Stockholm) för en fika idag. Men så blev det alltså inte.
-
Så här var det: Plötsligt ringer Nellan, som har stuga i närheten av våran, och säger att det brinner hos oss! I illfart kastar mamma och jag oss i bilen och susar iväg. Senare får vi veta att det "bara" är skog och komposten som brunnit, så vi kan köra ut till stugan lite lugnare än tidigare. Väl där får vi veta att fem brandbilar, en polisbil samt brandchefen har varit där. Elden är släckt och ett område på cirka 15x15 meter har brunnit. Precis mitt emellan stora stugan och en lite mindre stuga som vi också har. Pust! Tur att vi hade så mycket tur i oturen, så att säga. Stugorna står kvar och risken för att något ska ligga och pyra i marken är väldigt liten. Skönt.

Fattig studerande

Har precis beställt kurslitteratur för 2787 kronor. Och då saknar jag fortfarande fyra böcker. Och så skulle jag vilja köpa 2010-års upplaga av lagboken. Den kostar nästan 2000 kronor. Jag kunde ha fått en resa söderut för de pengarna.

Leva livet

Igår kväll hade jag riktigt roligt! Kvällen började med vin hemma tillsammans med Adam, mamma och Tinca (mammas kompis). Därifrån förflyttade vi oss till Indigos uteservering. Vid 23-tiden tröttnade "gamlingarna" och gick hem. Adam och jag styrde stegen mot Rockoff för att lyssna lite på Bullet (men vi höll på och dog av skratt, kändes inte som ett band värdiga att avsluta Rockoff). Farbror Fläsk tog vid därefter och publiken var riktigt på gång - roligt. När fyrverkeriet satte fart kollade vi på det och fascinerades av alla häftiga raketer. Sedan blev det lite Farbror Fläsk igen. Från Rockoff-området tog vi oss vidare till Indigo, igen. Där dansade vi och träffade en massa vänner. Jag hängde med Andrea ganska länge, mycket roligt. Adam valde att gå hem lite tidigare än vad jag kände för. Men när Indigo stängde var det dags även för mig att gå hem.
-
Idag mår jag oförskämt bra.