Midsommar på Sottunga

Fias mamma var snäll och tog Fia, Andrea och mig med i bilen till skärgårdsfärjan. På båten var vi långt ifrån ensamma, Kasper, Leto, Tanja, Karin, Andreas familj...m.fl. var där. Vi spelade 'Hugo' och åt glass. Fias mamma bjöd mig på glass, det var mycket snällt tycker jag. Fia skulle äta pommes frittes men hon fick dem 5 minuter före vi skulle kliva av på Sottunga. Så vi tog dem med i en burk.

I hamnen mötte Annica oss och skjutsade oss till stugan. Där möttes vi av sjömonstrena; Lolli och Nettan. Dom simmade och badade bastu, men vi var inte sugna, så vi lade upp tältet och packade upp. Efter det tog Andrea, Fia och jag en powerwalk till 'city' (ålandsbanken, posten, Sottunga Andelshandel och skolan).

När vi var tillbaka lagade och åt vi mat. Vi satt nere vid vattnet och åt riktig midsommarmat. Självklart hade vi partyhattar på oss! Vi satt där och åt och åt och åt och åt... Och sjöng, och pratade. Det var trevligt, då hade jag midsommarkänsla.

Efter att vi hade ätit så var vi alla så mätta så jag trodde vi alla skulle dö, men vi hade tråkigt så vi bestämde oss för att äta efterrätt, jordubbar med glass och grädde. Och jag måste bara säga det igen, jordgubbar är så otroligt gott!

Efter det var vi väldigtjätteextremt mätta, men vi orkade inte bry oss så vi fixade oss snygga och gick ner till skolan där vi träffade Sottunga-pojkarna. Johan, Emil, Jonno, Robin, John, Andreas, Dan, Ronnie... typ? :p haha. Vi var med dom hela kvällen, satt i skjulet (som dom kallar ungdomslokal), spelade fotboll, reste midsommarstången med villiga händer (som man sjunger i 'Ålänningens sång'), var till Lokalen och dansade, var i Fabriken... Det var nog ganska kul. Sedan måste vi vara hemma klockan 2, nyktra och städade och det var vi!

Vi dukade upp med chips och andra godsaker, så vi frossade och snackade i tältet ända tills Jonno, Robin, Johan och Emil kom och "smög" på oss. Lollis kommentar när vi hörde ljud utanför "neej, det är bara korna som kommer ner till vattnet, det är inte killarna". Det säger väl ganska mycket om hur bra dom var på att smyga... ;)

Så där satt/låg vi, 9 personer i ett 4-personers tält. Vissa räknade myggor, några sjöng, andra hade däckat och vi 'normala' klagade bara på att det var trångt. Haha. Det var mysigt (:

Vid 5-tiden gick Emil, Johan och Jonno, men Robin var det omöjligt att få liv i, så han fick sova kvar i tältet. Fia och Andrea hade gått över till mitt "hortält", så jag, Lolli, Robin och Nettan sov i Nettans tält. Eller sov och sov... Vid halv 6 tiden slutade Nettan prata i telefon, och då somnade hon och Lolli (Robin hade sovit sedan typ 3), själv hade jag svårt att somna. Jag låg och lekte med Robins nyckel som stack ut ur ett hål i hans bakficka. Sedan somnade jag väl vid halv 7 tiden. Vi alla vaknade till och från av diverse olika orsaker men klockan halv 11 satte vi oss upp och började snacka. Stackars Robin var förvirrad när han vaknade, haha, han kom inte ihåg att han kommit till tältet. Tihi. Men inte kan han ha misstyckt att vakna med tre brudar. Haha.

Vi åt frukost och sedan lade vi oss på bryggan och solade. Så dök John, Dan och Ronnie upp och lite senare kom Jonno också. På något konstigt sätt blev det vattenkrig, Robin och Dan mot Andrea, Nettan, Lolli, Fia och mig. Vi kastade vatten från stövlar på varandra, och jag vet inte hur det gick till, men helt plötsligt drog Robin och Dan ut mig på bryggan och kastade i mig i vattnet. Det var elakt! Jag hade ingen chans att försvara mig. Efter det åkte alla tjejer i, en efter en. Då ville vi ha hämnd, så Dan åkte i vattnet ganska direkt och Robin fick klä av sig före han hoppade i. Synd för honom att vi tyckte att även han skulle ha blöta kläder, så vi tömde hans fickor och doppade hans byxor i vattnet. När vattenkriget var slut och killarna for hem så hade Robin otroligt snygg klädsel; långärmad, jacka, kalsonger, sockor och skor. Jag kan tänka mig hans familjs reaktion när han kommer hem efter att ha sovit någonstans (dom visste inte var) i bara kalsonger och tröja. Haha.

Vi tjejer började packa ihop tälten och våra saker när alla farit. Sedan åt vi middag (vi hade fortfarande kvar av våran enorma mängd mat!) När vi hade ätit klart så sminkade vi oss och så gick Andrea, Nettan och jag till skolgården och träffade killarna en sista gång innan vi skulle hem. Lolli och Fia kom lite senare, men dom behövde inte säga farväl ännu, eftersom dom blev kvar på Sottunga tills följande morgon.

Vi satt i skjulet och snackade och sedan solade vi lite på skolgården. Johan gav en avskedspresent, en liten plast soldat. Haha, tack!

Annica kom och skjutsade oss till båten och sedan spelade vi 'Hugo' på vågen hem också. Nettan steg av på Överö och jag och Andrea tog bussen från Långnäs till Mariehamn. Vi hade buskul och jag lovar dig, det var vi mot världen! HAHA.

När jag kom hem packade jag upp och hängde upp mina blöta kläder (från vattenkriget). Sedan fick jag direkt börja packa igen. Hoho.

Idag har jag packat och duschat, snart har jag nog packat klart för två veckor på lemböte. Jag är stolt. Nu ska jag byta musik på mp3n och packa ner lite andra prylar och sedan ska jag ta moppen till stan för att ta ut pengar. Kanske jag hinner till Andrea ett tag också, det vet jag inte ännu. Men jag tror att Andrea ska äta middag här? För hennes familj är inte hemma ännu.

Klockan 7 skjutsar Alexander ut Andrea, Lolli och mig till Lemböte och så blir vi där i 12 dagar som storasyskon tillsammans med Karin, Tanja, Jennifer, Sebbe, Abe, Henrik och Ramsay. Det ska bli roligt. Tråkigt bara om det blir tjej- och killinternat...
I love him so much, it turns to hate,
Julia

I can build me a castle, baby you know I can

God Morgon och Glad Midsommar!

Det har hittills inte varit en god morgon, så jag hoppas på att det ändå blir en glad midsommar.

Snart kommer Fias mamma och hämtar mig. Då lär Fia och Andrea redan vara i bilen. Då åker vi ut till Långnäs och tar båten till Sottunga. Där möter Uffe och Annica oss för att skjutsa oss till stugan. I stugan väntar Nettan och Lolli. Sedan ska vi laga och äta mat, bada bastu, träffa Sottunga-pojkarna och sova i tält.

Imorgon åker vi båten hem, och så tar vi bussen 20.20 från Långnäs till Mariehamn.

På söndag åker Lolli, Andrea och jag till Lemböte och blir där i 12 dagar.

You better miss me,
Julia

I've been wrong, I've been down

Ikväll har jag varit på direktionsmöte, det var jobbigt.

Sedan har jag varit trött och imorgon ska vi till Sottunga, it better be good.
Jag är inte på humör, jag vill vara hemma och packa och organisera mig inför Lemböte.

Jag skulle vilja träffa folk, före vi far till Lemböte. Men icke.
Det är värt lite slit för att få synas med stadens elit,
Julia

Ohlalala

Tio första:

Första bästa kompis: Alexandra
Första bil: En vit Volvo?
Första kärlek: Någon på dagis... Affe, Casper eller Jockum kanske?
Första husdjur: Moa, Vani och Uti -våra tre första hundar.
Första semester: Spanien var jag till när jag var liten.
Första jobb: Blir väl på Lemböte om några dagar...
Första köpta skiva: Aaron Carter och Paradisio.. Eller var det Spice Girls?
Första riktiga kärlek: Eddy
Första piercing: Hål i öronen när jag var 6, eller?
Första konsert: Typ markoolio på rockoff?

Nio sista:

Senaste alkoholdrycken: Wild Strawberry
Senaste bilfärd: Från direktionsmötet, för 20 minuter sedan med Kaj Backas
Senaste filmen du såg: Grabben i graven bredvid (tror jag)
Senaste ringda telefonsamtal: Till Lolli före middagen
Senaste bubbelbadet: Ingen aning
Senaste spelade cd: Andrea och jag lyssnade på Absolute music 40 (typ) på min stuga
Senaste kyss: Hampus (kanske)
Senaste gången du grät: Allt det där med Wille
Senaste måltiden: En banan för 20 minuter sedan

Åtta, har du någonsin:


Dejtat en av dina bästa kompisar? haha, jag dejtar inte
Blivit arresterad? nej det har jag inte, man är väl lite smidig
Blivit kär vid första ögonkastet? det kan jag väl inte påstå..
Varit på tv? svt i 'hjärnkontoret', och säääkert i TV Åland
Fått ditt hjärta krossat? så kan man uttrycka det
Sagt att du älskar någon utan att mena det? det kan väl ha hänt sådär i misstag typ
Haft ett one night stand? det beror på vad man förväntas göra för att det ska kallas 'one night stand'
Busringt till nån? alla har vi väl varit små?

Sju saker du har på dig:

1. Mörka uppvikta Lee-jeans
2. Svarta och rosa trosor (jag tror jag har dom på mig varje gång någong sådan här fråga kommer upp)
3. Grönt halternecklinne från Gina
4. Rosa och rutig kofta från Svea
5. Vit bh från HM
6. Vit Regal-klocka
7. Guldfärgat diadem

Sex saker du gjort idag:

1. Handlat midsommarmat med brudarna
2. Försökt få ett bredband att fungera åt mammas kompis
3. Blivit irriterad och bekymmrad över att min dator börjar ge upp ?
4. Varit på direktionsmöte
5. Varit till Ålandstrafiken för att höra om det verkligen kostar 10? för att ta moppen på skärgårdsfärjan
6. Msnat med Casper ett flertal gånger

Fem favoritsaker:

1. Min dator
2. Min telefon
3. Mitt garderobsinnehåll
4. Mina seglarskor
5.
Min gula fotölj

Fyra personer du kan berätta allt för:

1. Jocke
2. Lolli
3. Andrea
4. Fia


Tre val:

Svart eller vit? vitt, nu då och föralltid
Sommar eller vinter? sommar
Choklad eller chips? choklad

Två saker att göra innan du dör:

1. hoppa bungyjump
2. bli chef

En sak du ångrar:

Att jag gjorde som jag gjorde den 24.05 2006

Julia

Jag vill

Nu har jag suttit och kollat på kläder på nätet, och jagvilljagvilljagvill blir smal och kunna ha tajta linnen & klänningar.
Men blir jag smal så finns väl risken att höfter och bröst försvinner på kuppen... Finns ju inte så mycket att ta av där xD haha.
Nej usch, dom här tankarna är för privata.
Julia

Sluta

Sluta skriva anonyma inlägg.
Fast jag bryr mig inte längre.
(jag ljuger så bra)

Dududududu, jag tycker om dig.
?
Nej, jag vet inte.
Julia

Stugan med Andrea

Jag och Andrea har varit på stugan, det var hur mysigt som helst.

Vi solade.
Vi löste korsord.
Vi simmade.
Vi lagade vursting middagen (lövbiff i het sås och chokladmoussetårta).
Vi vattnade blommor, trädgårdsland, döda träd, vattenkärr... osv.
Vi pratade om allt.
Vi badade bastu nästan mitt i natten.
Vi doppade tårna i vattnet.
Vi åt glass med frusna jordgubbar.
Vi sov.
Vi vaknade.
Vi åt frukost.
Vi solade.
Vi spelade Canasta.
Vi åt middag.
Vi packade.
Vi for hem.
Vi körde moppe till Sparhallen.
Vi handlade godis, chips, läsk, tandkräm, tandborste, shampoo, balsam, after sun (till lemböte) och två chokladplattor (för att vi var godissugna).
Vi körde hem.
Vi åt choklad och kollade på sex and the city hos mig.
Andrea for hem.
Andrea kom tillbaka.
Andrea for hem.
Jag mådde illa.
Jag redigerade bilder.
Jag publicerade bilder.
Jag uppdaterar min blogg.

Jag har så mycket känslor just nu. ÅÅÅÅÅÅÅÅH, irriterande.

Imorgon ska vi och handla midsommar-mat klockan 14.15 (Lolli, Fia, Andrea, Nettan och jag).
Inatt släpper spärren (mera efterlängtat än någonsin).
Imorgon far Lolli och Nettan till Sottunga.
På fredag far Andrea, Fia, jag och kanske Erri till Sottunga.
Midsommar.
Lördagkväll är vi hemma igen.
Söndagkväll börjar vårat jobb på lemböte.
Jag måste ringa Gia imorgon.
Därför ska jag nog sova snart.

Och när jag nyss hade glömt,
då dök du upp igen,
som en ande från det förflutna,
och du bad om mera, mera, mera.
Jag gav dig allt jag hade,
jag gav dig mera än vad jag hade,
sedan tog jag slut,
jag föll ihop,
jag gick sönder
och du räddade inte mig igen...
Julia

Volley, simning och oro

Ikväll har vi spelat volleyboll, trots det dåliga vädret var vi fast beslutna vid att spela volleyboll! Först hade vi tänkt vara på Lilla Holmen, men där var det upptaget så vi gick till Gröna Udden istället. (Jag har aldrig förstått vitsen med två badstränder så nära varandra före nu.) Till en början var det Lolli, Fia och jag. Sedan dök Tomas, Fro och Andres upp (motvilligt). Vi spelade ett tag och vi ska inte prata om hur det gick...

Efter det for pojkarna hem och vi spelade fotboll tills vi fick för oss att vandra lite i vattnet med kläderna på. Fia och jag är inte riktigt normala, vi brottades i vattnet och det hela slutade såklart med att vi båda föll omkull med kläderna på. Jag hade trosor, bh och jeans att ta på mig efteråt och Fia hade trosor, bh och tröja. Haha, så vi gick efter våra saker och skulle lägga dem på bryggan och byta om där. Vi valde att gå i vattnet till bryggan (fråga mig inte varför) och då sjönk Fia ner i leran, så hennes enda torra tröja var nu blöt. HAHA. Usch, stackars henne, men vad kul jag hade!

Tillslut lånade Lolli (som var torr och glad) ut sina shorts (Fia) och sitt linne (mig). Vi ringde till Casper för att höra om dom spelade fotboll (så vi skulle ha något att göra), men ack nej, 'det är för dåligt väder'. Tråkigt.

Då gick vi till Andrea och pratade och flummade. "Vad/vem tänker du på när jag säger 'sommar'?" Sjukt.

Lolli och Fia for hem runt 10-11 tiden? och jag och Andrea planerade vad vi ska handla till middag åt oss två imorgon. Vi ska till min stuga så. (Hur vi kommer dit är ännu oklart, men hey, vem har sagt att man måste planera allting?)

Utan att jag märkte något gick klockan och vid halv 1 fick Andrea ett mess av mamma där hon frågade var jag håller hus. Inte hade jag tänkt på att klockan var rätt mycket och att jag hade mobilen i moppen. Inte heller tänkte jag på att jag hade lovat att gå ut med hundarna, eller berätta för mamma vart jag skulle.

När jag kom hem var mamma sur/orolig över mig och sade att jag får gå ut med hundarna imorgon bitti.

Nu är jag trött och har lite ont i magen, jag tycker inte om att göra mamma orolig. Det var ju faktsikt inte meningen.. :/

Jag har kollat på massa folks bilder på
www.bilddagboken.se, där såg jag en bild på Wille, och jag undrar varför han alltid ser så satans cool ut på alla bilder? Jag blir sur.
Sedan började jag tänka och känna efter, hur kändes det att kolla på en bild på honom? Jag vet inte, men det kändes inte så mycket. Kanske jag börjar inse faktum och glömma bort allting? Nej, usch, vad hemskt. Inte vill jag glömma bort allting, trots att det var så lite och så otroligt ingenting så vill jag komma ihåg den tiden. Men jag vill glömma alla känslor som kommit efteråt, jag har reagerat och betett mig på ett konstigt sätt. Jag vet inte varför, men det blev en sådan total omvändning och allting blev bara fel. Jag hatar och ångrar fortfarande allting så jävla mycket. Skulle jag få välja en sak här i livet jag aldrig skulle ha gjort, då skulle det vara den där onsdagen. Den där torsdagen som kom dagen efter, den var fylld med total lycka (konstigt, jag vet. Men då var allting bra, sedan kom allt det jobbiga). Jag undrar om jag någonsin kännt ett sådant lugn inom mig förut? Och om jag kommer göra det igen?
Vem vet?

Julia

Dill -doh!

Haha, idag har jag varit på picknick på Espholm med Fia, Andrea och Lolli (Tax, Fitta - Lax, Britta, don't even ask). Vi cyklade dit som dom tokar vi är. Jag har inte cyklat på evigheter (för det räknas inte när jag och Fia susat iväg på hennes mammas cykel), vi cyklade snabbt, det var varmt och jag trodde jag skulle dööö. Nästan i alla fall.

När vi kom fram till Espholm lade vi oss ner i sanden och läste veckotidningar, lyssnade på när Lolli "sjöng" och snackade. Efter ett tag började vi planera maten till midsommar, och rätt som det var låg vi alla i en hög och bet på varandra. Hur kommer det sig?

Lätt roligaste idag, "jag vill ha dill...DOH! Gräslök menade jag." HAHA, det låter skittråkigt när man skriver det, men säg det dill-doh!, så förstår du kanske?

Sedan måste Andrea fara och vi andra började också packa ihop våra tillbehörigheter. Lolli, Fia och jag cyklade till Lottas systuga och hälsade på Mimi, Lolli hämtade också sin lön.

Sedan gick vi till banken, jag köpte rockoff-pass och så var vi även till Fro och sa hej.

Ikväll blir det beachvolley, kulkul. Hoppas bara det inte börjar regna? Haha, det skulle vara likt oss att spela volley i regnet.

Nu sitter Lolli vid min sida, haha, bokstavligt talat. Hon sitter på armstödet till min stol :D

Julia

Kom ihåg mig då

Sluta skriva anonyma kommentarer xD Jag dör av nyfikenhet!

Igår for jag till stugan, tjolahopptjolahej. Jag orkar inte skriva något detaljerat, men jag kan ge er några nyckelord;
sol-bad-bastu-grillat-familjen-hård säng-insekter-båt-kortspel

Sedan när jag kom hem så for jag och Andrea ut för att äntligen moppa! Det var evighetersevigheter sedan jag och Andrea träffades (för att inte nämna hur länge sedan det var vi moppade!) Färden bar först av till Esso för att tanka Andreas moppe och sedan ut till Klosterviken. När vi körde ut dit var vi duktiga och allting gick bra. Så parkerade vi i gräset och gick den låååååånga skogsstigen till klipporna man kan hoppa från (gissa om det var snuskigt med alla träd/buskar/insekter/spindelnät). Då kände vi oss som äkta stadsfjollor. Den långa skogsstigen blev inte direkt kortare av att vi sedan gick vilse på klipporna xD! Men hey, klippor som klippor? Alla ser ju likadana ut, hur skulle vi veta vilka som var 'the klipporna'?

När vi gått fram och tillbaka några gånger så hittade vi rätt och satte och ner och solade och pratade. Vi hade inte några planer på att simma, no no, inte vi inte. Vi hade inte våra bikinis med.

Efter ett tag blev det kallt för solen gick ner, så vi gick tillbaka till mopparna, men eftersom det var evigheter sedan vi träffades så hade vi evighetsmycket att prata om. Så vi satt på mopparna i 1-1½h och pratade innan Andreas mamma tyckte att Andrea skulle leta sig hemmåt.

Vi körde iväg och det gick otroligt långsamt, vid musikinstitutet fick vi lov att svänga av vägen och köra småvägar. För Andreas moppe vill inte vara snäll, den tar tydligen inte upp bensin som den ska? När vi var vid kyrkan tröttnade moppen totalt, så Andrea rullade den hem till mitt garage och nu sover den lyckligt där bredvid min stora starka moppe. Alltså den är inte död, den sover bara!

Imorgon blir det picknick med brudarna (Fia, Andrea, Lolli och jag). Jag längtar redan. Jag tror jag ska försöka svänga ihop en pastasallad (om vi har någon sallad hemma?) och så måste jag hinna duscha före också. Vi skulle träffas hos Fia klockan 12, så jag siktar på att vara där halv 12 (då kanske jag är hos Fia kvart över 12). Jag har blivit ruuskigt dålig på att passa tider! :O

Jag tror att Hampus snart vet allting om mig, det är nästan lite läskigt. För han kommer ihåg saker så mycket bättre än mig, snart kanske han vet mera om mig än vad jag själv gör?! :O Shiiit.

Fia är alltså hemma från Da Kreta nu, wow liksom. Jag har saknat min brud, som bara snor mina tankar från mig! Hihihahahoho.

På tisdag ska jag och Andrea leva stugliv igen! Otroligt vad jag börjar bli stuglig.

Sedan blir det midsommar på Sottunga med brudarna, mysigtpysigtpösigt.

Nu är jag trött och flummig och jag är ha-galen.

Julia

Stugan

Nu bär det av till stugan,
du når mig bäst på telefonen!

Julia

Barnvakt

Nu har jag varit barnvakt åt lille Andreas. Det var inte så länge, utan bara under tiden som mamma, Mika, Jenny, Gabbi (Andreas mamma) var på begravning i kyrkan (bara ordet begravning gör mig ledsen), ca. 2h sammanlagt.

Jag gick runt med Andreas i vagnen och försökte få honom att sova, sammanlagt sov han kanske 10 minuter. Hejja.

Men han var inte jobbig för det, nej då. Tvärtom, han var glad och skrattade och nyfiken. Väldigt nyfiken! Och så var han hungrig, så jag fick ge han nappflaskan, för jag kan ju inte amma xD

Inte för att vara politiskt inkorrekt eller rasistisk, men det var lite tråkigt att han inte alls var så mörk som jag trodde han skulle vara. Kan väl bero på att mamman är vit och pappan mörk...?

Julia och Andreas
Hej, varför får inte jag vara lika söt?

När alla i min familj kommer hem så ska vi fara till stugan, kan väl bli okej. För det var rätt längesedan jag var där!

Att sola och bada är ju heller aldrig fel... ;)
Ni andra får väl försöka ha kul här i stan utan mig, men det tror jag nog ni kommer få ;) :D

Nu ut i solen och jobba på min bränna (jag fjällar nästan inte mera WIIIE).

Julia

All heder åt folket

Idag ringde Jan Kronholm från Nya Åland till mig, han undrade om jag var den Julia Lindfors som fått ett hedersomnämnande för något i Finland. Jag svarade att jag nog inte trodde jag var den Julia Lindfors, tyvärr. Haha. Jag borde ha sagt ja, och varit med i tidningen. Haha.

Ikväll har jag haft lite tråkigt och lade därför upp lite bilder på
bilddagboken... Hej tönt.

Julia

Fredag

Ikväll har jag varit med Lolli, vi var datanördar. Sedan kom Fro hit och då var Lolli datanörd och Fro inspekterade mitt rum och jag hade tråkigt. Blää.

Imorgon ska jag vara barnvakt, till en ½ år gammal baby. Han heter Andreas och är mörkhyad. Så om du ser mig på stan imorgon med en barnvagn så kan du vara lugn, jag har inte blivit mamma!

Imorgon kväll vill mamma ha mig med ut till stugan, men jag tänker sova hos Lolli istället. Så det så!

Julia

Lolli är efterbliven

HAHAHAHAHAHAHA, Lolli hade aldrig hört 'Boten Anna'. HAHA.
HAHA en gång till.

Hampus har lite jobbigt att hinna läsa mina "långa" bloggar. Haha, tönt.

Mimi är hemma nu.
Jag är med Lolli,
och jag har inget att skriva.
Haha, meagtöntigt.

Julia

Ovig

Idag tänkte jag gå ut och lägga mig i solstolen och njuta av en bra bok och mycket sol. Jag hade hunnit läsa första sidan i boken så kom Frida och släpade upp mig, vi skulle träna gymnastik. Hon var min tränare och jag må då säga att jag inte tränat så här hårt på länge!

Vi övade hjulningar, handstående, stretchningar, sit-ups, armhävningar, joggning... Med mera. Hoho, varje dag nu hela sommaren så blir väl kroppen trimmad ;)

Efter det hade jag och Frida vattenkrig och sedan var energin slut.

Då lagade jag och Fanny middag och sedan åt vi. Mamma och Jenny kommer väl snart hem, så dom får äta då.

Vad händer ikväll då?

Julia

Hurra vad bra

Idag fyller Sebbe 16 år, grattis!
Idag fyller Emma 17 år, grattis!

Och jag fjällar fortfarande på ryggen, och jag har fortfarande spärr och jag tänker gå ut och sola mig nu.
Tjarå.

Julia

Fisk

Nu fjällar jag på ryggen, jag hatarhatarhatarhatar det.
Bäst att låsa in sig tills det slutat fjälla och ser normalt ut igen.
Jag kommer säkert dö i cancer. Hudcancer.

Affe har fallti och stukat och fått en spricka i foten, kryckor en månad nu. Stackare, jag lider med dig. Kan inte vara roligt!

Julia

Låt mig bli

Ditt namn: - Julia Helena Lindfors
Är du snygg? - Ja, ibland
Födelseår: - 1990
Ditt födelseställe: - Mariehamn

Hur tar du bort oönskad hårväxt? - Pincetter och lödder och hyvlar
Spelar du instrument? - Nej
Ligger Skåne i Sverige? - Senast jag kollade gjorde det det i alla fall
Har du några danska släktingar? - Ja
Ditt mest överanvända ord: - "Haha, okej"
Dina första tankar när du vaknar: - Vad fan var det jag skulle göra idag? inte glömma...tänk..tänk.
Är du hungrig? - Nej
Var befinner du dig just nu? - I min gula datastol
Var bor du? - Hemma
Vad har du för t-shirtstorlek? - Olika, men allt från XS-M
Är du bra på: - Prata... ragga. Hah.
Är du kåt? - Nu?
Är du singel? - Ja

Vad heter din morfar och mormor? - Jan-Erik och Ebba Lindfors
Vilket land kommer du ifrån? - Finland

Låt just nu: - Fronda - Min hjärna kommer snart att explodera
CD i stereon nu: - Bad Cash Quartett
Är du sexig? - När jag vill
Vem är snyggast? - Förutom jag då?
Vem vet mest om dig? - Lolli förut, vet inte nu
Vem vet du mest om? - Jag vet ganska mycket om ganska många
Vad vill du ha just nu? - Sovsällskap
Höger- eller vänsterhänt? - Höger
Språk: - Svenska, engelska och lite finska.
Vilka sjukdomar har du? - Förutom att jag är knäpp?
Fobier: - Mörker, fyllon, trånga utrymmen
Känner du en snygg kille? - Ja!
Vilka cig gillar du mest? - pass
Brukar du svara på kontaktannonser? - Haha, nej tyvärr.
Åsikt om jultomten: - Han är tjock och lycklig
Äger du några vapen? - Nej, inte som jag tänker berätta för dig då. Men en stekpanna har jag.
Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? - Ingen aning
Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? - Julia var det enda
Vilket stjärntecken är du? - Vädur
Pepsi eller Coca cola? - Cola light
Mjölk i kaffet? - Nej tack
Röker du? - Inte när du ser i alla fall
Svär du? - När det inte är barn i närheten
Sjunger du? - Hellre än bra.
Duschar du dagligen? - Ja, oftast
Har du varit kär? - Ja
Den starkaste du vet: - Jag vet inte?
Vill du gå högskola? - Jag vill gå vad som helst som gör mig högutbildad.
Vill du gifta dig? - Ja, någon gång med någon.
Tycker du att du är attraktiv? - När jag känner mig attraktiv är jag attraktiv, annars inte
Är du en hälsogeek? - Nej, det ser du väl
Kommer du överens med dina föräldrar? - Jo, oftast
Vad vill du bli när du blir stor? - Lång och framgångsrik

 

Din ögonfärg: - Blå
Din hårfärg: - Brunt med blonda slingor
Din längd: - 164 cm
Din vikt: - Är privat
Din frisyr: - Har jag tröttnat på
Skorna du hade på dig idag: - Ger mig skoskav och dom är nya
Kläder du hade på dig idag: - Kjol, linne, bikini överdel
På kroppen mest nöjd med: - Dekolletaget
På kroppen minst nöjd med: - Storleken
Din skostorlek: - 38-39-40
Vad använder du just nu för jacka? - Har ju min skepparkavaj, annars inget.
Favoritfärg på kläder: - Rosa, blått, grönt
Vilka kläder skulle du vilja ha just nu? - Pyjamas
För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? - Svårt att säga, för mycket
Skolväska just nu? - Svart läder
Har du rosa kamouflagekläder? - Men självklart, enbart!
Tatueringar du har: - Icke
Piercingar du har: - Icke
Handväska eller liknande just nu: - Vilken av dem?
Har du glasögon: - Nja, lite.
Vilka sorts läppglans använder du? - Läppfett hellre, och jag använder en miljon olika. Hej beroende.
Hur ser din plånbok ut? - Tunn och smal och tom

 

Din perfekta pizza: - Inget fett, mycket ost
Randigt, rutigt eller blommigt? - Randigt
Favoritmaterial på kläder: - Bomull xD
Ditt favoritmärke på kläder: - Kläder jag har, eller kläder jag vill ha? ;)
Favoritårstid: - Sensommar
Favoritmat och -dryck: - Oxfilé och vatten (inte tillsammans)
Favoritdjur: - hund
Favoritparfym: - vet inte
Favorit-TV-program: - Top Model
Favoritämne i skolan: - Svenska
Favoritsysselsättning: - Datorn?
Favoritaffärer: - Billiga och bra
Favoritbyxor: - Kjol
Favorittröja: - Byter hela tiden
Dagens låt: - Fronda - Min hjärna kommer snart att explodera
Dagens artist: - Fronda isf?
Favoritregissör: - Ingen aning
Favoritartist/grupp: - Ingen aning, Håkan?
Choklad eller vaniljglass: - Choklad
Gillar du när det åskar? - Jo, om man är inne och myser
Vad köpte du senast? - Naturgodis (eller mamma köpte åt mig)
Hur mycket pengar har du? - Har inte kollat efter, men drygt 100?

HAR DU UNDER DEN SENASTE MÅNADEN
druckit alkohol? - Ja
tagit droger? - Nej
varit på dejt? - Nej?
ätit sushi? - Nej
stått på scen? - Nej
blivit dumpad? - Ja
stulit något? - Nej
blivit slagen? - Nej, eller av min 3 åriga lillasyster jo.

Julia

Försening

Nu har jag klippt gräset, oh så duktig jag var.
Sedan var jag i duschen, oh så ren jag är nu.
Sedan tog jag moppen till stan, oh så bra det gick.
Sedan lämnade jag tillbaka min försenade film till bibban, oh så billigt det var.
Sedan for jag till Esso och tankade, oh så spännande.
Sedan for jag hem med moppen, oh så bra det gick.
Sedan lade jag upp ett tält med Fanny och Ida, oh så snyggt det vart.
Sedan satte jag mig här, oh för det.

Jag undrar om jag är den enda på jorden som kör moppe med kjol? Egentligen är det ju hur korkat som helst (om man inte har världens snyggaste trosor som man vill visa).

Jag lämnade in 'Grabben i graven bredvid' till bibban, 5 dagar försent. Gissa vad det blev att kosta? 0,75€. Billigt värre. Det ska jag göra till en vana.

När jag skulle betala på Esso var Christian Aakula i kassan, när jag sa att jag hade tankat på 3an svarade han tankfullt "ja, det har du gjort." Så fick jag stå och vänta och vänta på att han skulle säga priset. Jag tror han var i sina egna tankar? Haha.

Fanny, Frida och Ida ska tälta på våran gård inatt. När ska vi tälta? Jag vill, jag vill, jag vill!

Nu är jag hungrig och mitt godis är slut.

Julia

Geting igen

åh, jag fångade den i en glasburk och sedan släppte jag ut den.
Jag klarar inte av att döda.
Jag är nog ganska mesig.

Julia

Geting

ååh, det är en geting i mitt fönster, DÖDA DEN!
jag hatar getingar :|

Julia

Yakumo

Yakumo
Det här är min nya skärm, som jag fått av pappa!
http://www.yakumo.com/produkte/index.php?pid=2&artnr=1041008
Tack!

Jag kopplade i den igår och jag är redan van med den, me likie.

Jag vaknade för en halvtimme sedan av att alla i min familj höll på och skrek på varandra, usch. Fast egentligen var jag redan vaken då, för jag fick ett mess av Anna vid halv 12 som väckte mig. Tyvärr har jag spärr så jag kan inte svara, så du vet om du läser detta Anna.

Nu har jag ätit mannagrynsgröt och ska snart gå i duschen.

Jag har ont i mina muskler, någon som vill komma och massera? ;)

Julia

Astrologi

www.astro.com kan man ställa sitt personliga horoskop. Jag läste först det som var för mig som vuxen, och sedan det som var anpassat för barn/tonåringar. Det för vuxna passade mycket bättre in på mig. För i det för barn/tonåringar stod det att jag är en väldigt blyg person som helst håller mig i bakgrunden. Och det skulle jag väl inte direkt säga att jag gör?

Imorgon ska jag fortsätta kolla, då ska jag läsa mitt personliga horoskop om kärlek och sådant. Jag har bara läst några meningar och där stod det att jag har en otrolig charm och klär lika bra i mjukiskläder som i en formell dress, eftersom min utstrålning alltid finns där. Haha. Uppmuntrande!

Nu är det nog dags för lite sömn, jag börjar bli lite lagom kvällshumor-trött.

Julia

Tillägg

Även fast jag nyss skrev en lång och detaljerad blogg så glömde jag skriva en sak;
I helgen när Fanny och Frida fyllde år så hade dom födelsedagskaffe för gudföräldrar osv. Då var alltså Ulla här, Alexandras mamma. Tydligen hade mamma visat någon bild på mig, och då hade Ulla sagt att jag skulle kunna bli modell, har precis rätt kindben och utseende.

Jag blev jätte glad när jag fick höra det av mamma, jag menar, vem blir inte glad över att höra att den är snygg? Hihi.  Stärkt självförtroende igen, snart slår jag nog i toppen.

Julia

Tisdag och onsdag, allt i ett

I tisdags (igår) reste jag hem från pappa.

Klockan 11:52 gick tåget från Borlänge C. Susanne och Maja skjutsade dit mig medans Emma var i skolan och pappa på jobb.

Med mycket möda och stort besvär fick jag in alla mina saker på tåget (en sportbag på ca 15kg, en dataskärm på 9kg, en kasse med skor ca 3kg och en handväska på ca 2kg). Hejjagpackardåligtochtrorattjagärstarkareänjagär.

Tågresan tog 2 timmar och 23 minuter, och under den tiden läste jag, lyssnade på mp3 och funderade. Det fanns fläckar i taket, sådana där klibbiga som det blir om man slipper läsk eller saft på bordet. Jag funderade länge på hur dom kommit dit. Kanske hade någon öppnat en läsk som varit väldigt omskakad? Eller hade tåget kanske åkt upp och ner någon gång så att någon hade tappat sitt glas? Jag kom inte på något svar. Tacksam för nya idéer.

När tåget var i Uppsala kom det på en skolklass (jag fick nästan för mig att det var en specialklass eller något...) Hur som helst så var dom jävligt irriterande, och satte sig (såklart) runt omkring mig. Hoho, jag trodde jag skulle bli tokigt. Mp3n på högsta volym och det hjälpte inte...

När jag kom till Stockholm klockan 14:15 gick jag direkt och lade in mitt pick och pack i en förvaringsbox. Skönt att bli av med det!

Sedan bara det av ner till city och gå i affärer. Jag hade dock bara 700-800 kr... Och dom brände jag snabbt. Haha, jag är en extrem person. Gör av med pengar lika snabbt som andra hinner säga shopaholic.

Jag köpte födelsedagspresenter till Fanny och Frida. Så var jag in på apoteket och köpte lite saker. Efter det gick jag ner på PUB och köpte Bed Head Tigi shampoo och balsam. 2x750ml för 299kr. Det är billigt det.

När det var avklarat gick jag till McDonalds och åt. När jag satt där inne och kollade ut började jag studera människor. Det gick förbi en kille med världens spändaste HALTERNECKlinne. Jag trodde jag skulle dö av skratt. Något så fult har jag inte sett på evigheter. Strax efter att jag hade hämtat mig från skrattanfallet (ja, jag satt inne på McDonalds och skrattade för mig själv) kom den en invalid Buddha-typ förbi körandes (förlåt om jag uttrycker mig inkorrekt, men jag vet inte vad sådana heter, muslimer?). Jag tyckte synd om honom för att han var invalid, men samtidigt såg han lite rolig ut. Då blev jag sur på mig själv för att jag har så svårt att känna medlidande.

När han hade försvunnit kom det en tant/kvinna och satte sig vid bordet utanför fönstret. Hon hade världens djupaste urringning och världens största bröst. Ingen lyckad kombination. Hon hade en baby i en vagn också. Varje gång hon böjde sig ner hoppade brösten nästan ut ur bhn, ingen trevlig syn! Och mitt under måltiden (hon åt en Big Mac o Co.) började hon byta blöja på ungen, och sedan åt hon glatt vidare utan att tvätta händerna eller något... Bara jag som tyckte det var lite äckligt?

Sedan gick det 4-5 tjejer som såg ut att vara i 12-års åldern. En av dem gick med ett par skor med ca. 10cm hög, smal klack. Problemet var bara att hon inte kunde gå med dem utan gick där och såg ut som en anka. Hon var väldigt smal också. Hon hade på sig en alldeles för stor halterneckklänning, och på ryggen såg man vartenda ben.  Usch. Blek var hon också. Glad att man inte ser ut som henne. Stackars lilla fjolla.

Efter det gick det förbi en tjej i 20-års åldern. Hon hade på sig ett par kilklack skor som jag såg i en tidning förut. Ett par riktigt snygga, jag blev väldigt avundsjuk. Men sedan kollade jag in hennes gå-stil. Den var hemsk! Vad är det med folk och höga klackar? Varför kan ingen gå vettigt? Haha.

Bredvid mig inne på McDonalds satt en annan tant/kvinna med baby. Hon satt och sjöng "Boten Anna" för babyn... Sedan när är den en barnvisa?

När jag kom ut från McDonalds kör det förbi en lastbil med massa studenter, och gissa vad dom lyssnade på, jo, "boten Anna". Vadå sommarplåga xD

Hela den student-lastbilen var full med finska flaggor. Undrar varför.

När jag började tröttna på att gå runt på stan (pengarna började med andra ord ta slut..) gick jag till Åhlens och gick runt där på alla våningar och kollade. Sedan satte jag mig på Åhlens café och drack en latte. Det var inte helt fel. Jag kände mig som en Sthlms-brud. Jag vill vara/bli en storstadsbrud.

Efter ett tag gick jag till Cityterminalen. När jag suttit där en liten stund kom en kvinna och så började vi snacka. Vi pratade om Åland, och hon pratade mycket om henne söner. Hon försökte para ihop mig med hennes 16-åring (eller 20-åring, för han var också singel) haha. Men jag pallade inte fråga om dom såg bra ut ;). 20-åringen skulle i alla fall till Åland i sommar... Se detta som en kontaktannons (HAHA, OBS! oseriöst)
Jag söker dig kille från Örebro, din mamma är ensamstående, ska börja jobba i Sthlm och måste därför pendla 4 timmar per dag. Hon anser att det går bra nu eftersom hennes två söner börjar bli så pass stora. Den ena fyller 20 år i år, han är musikintresserad och spelar i ett band. Han ska till Åland snart, med en kompis, till hans stuga. Vart på Åland vet inte hans mamma (och kanske inte han själv heller?) Den andra är 16 år och ska börja gymnasiet till hösten. 16-åringen börjar dra sig mera och mera hemifrån, men det är så det ska vara säger hans mamma. Är du någon av dessa två söner så kontakta mig.

HAHA
tänk vad töntigt om någon av dem skulle råka läsa detta och känna igen sig!

När kvinnan hade tagit sin buss hem till Örebro så dök Ida och Emma upp. Då fick jag mig en pratstund med dem innan bussen kom. Dom är nog bra tokiga i alla fall.

När jag kom ombord på båten (efter att ha åkt buss i 1 timme och 15 minuter) kom Sofie Falenius mamma fram till mig och sa att mamma hade ringt och sagt att jag skulle ringa när jag kom ombord på båten. Då hade tydligen pappa försökt ringa till mig (men jag hade fått spärr så telefonen fungerade inte när jag var i utlandet). Eftersom det inte hade gått så ringde han till mamma, och när inte heller mamma kunde nå mig blev dom båda otroligt oroliga. Ovetande som jag var lallade jag runt utan en tanke på att dom kanske ville höra av mig och veta lite hur resan hade gått dittills. Men sagt och gjort, jag lånade båtens telefon och ringde min mor för att berätta att jag var vid liv (om man bortsåg från att mina fötter och axlar var så gott som döda). Mamma blev väldigt glad och jag blev glad över att hon brydde sig. Men tänk vad pinsamt om dom hade ropat upp i högtalarna att jag skulle ringa till min mamma. HAHA, tur att Barbro kände igen mig.

Under resten av båtresan läste jag klart min bok som jag köpt på Ica Grangärde, 'kärleken'. Det var en konstig men på något sätt ändå givande bok. Läs den om du vill, jag varken avråder eller uppmuntrar.

Under hela båtresan funderade jag på en sak, för det var en kille med på båten som jag kände igen så otroligt bra. Men jag visste inte varifrån. Jag visste bara att han var svensk, att jag hade träffat han. Ungefär 5 minuter innan vi var framme kom jag på det, det var Sean! Anton Nilssons kusin. Som jag nog har träffat ett par gånger när han varit på Åland med sitt hockeylag... Lolli och Mimi, kommer ni ihåg? ;) haha.

Väl framme på Åland så kom Jenny och mötte mig och vi gick hem och jag fick äntligen någon att dela min tunga packning med. Skönt. Skoskav hade jag också, men det var väl inte så oväntat.

Imorse vaknade jag runt 1 tiden och vid halv 3 for jag och mamma till Bollhalla. Fanny och Frida hade avslutning på sitt gymnastik- & dansläger. Då hann jag träffa Andrea några sekunder också. Och Erri och jag vinkade till varandra. Hihi.

Efter det for vi hem och sedan gjorde jag inte så mycket.

Jo, jag läste mitt antagningsbesked och fick då klart och tydligt papper på att jag är antagen till Yrkes samhälliga och socialalinje. Jag och mamma for och lämnade in den där lappen där man ska bekräfta platsen. Inne på Ams träffade jag Nicke, vi pratade lite grann och sedan måste jag rusa ut igen. Han är trevlig, även fast jag ju egentligen inte alls känner han. Kulkul.

Under kvällen har jag varit på direktionsmöte, vi snackar alltid en massa skit. Men nu har jag i alla fall listorna på alla antagna till folkis. Respekt. Haha.

Kaj Backas skjutsade hem mig, det var snällt.

Sedan mötet har jag bara suttit här och försökt få ihop hela denna bloggen.
Och så har jag gjort ett kollage med alla kläder jag köpte i Stockholm med Fia. Så nyfikna personer får se dem utan att behöva komma hem till mig... Haha.

Kollaget är klart men funktionen bilder på blogg.se funkar inte just nu så jag publicerar bilden när det funkar igen. Tjolahopp, nu ska jag göra något vettigare. Sova?

Nej men, nu funkade det.
Sthlm 03.06-06
Skor; Wedins, 500 kr. 4 t-shirts; Cubus, 49,50kr/st. Grön-vit randigt ribbat linne, Cubus, 49kr. Blått linne, Cubus, 49kr. Grönt halternecklinne, Gina Tricot, 79kr (?). Rosa klänning, Gina Tricot, 100+kr (?). Randig bikini, Stadium, 129kr/del. Rosa randig omlott t-shirt, Cubus, 79kr (?). Blå kjol, Cubus, 149kr. Ansiktsrengöring, Depend nagellack, mascara, Nivea nagellack, Cubus.

Julia

Dumma

Nu är jag hemma, imorgon kommer en längre blogg.

Du, anonyma människa, du gör mig frustrerad!
Men de två nya anonyma kommentarerna jag fått är från två olika ip-adresser.
Den första är samma som de två tidigare.
Men den andra anonyma kommentaren är från en annan ip-adress.
Det här gör mig galen.
Vem är det som njuter av att se mig nyfiken ? xD

You make me go crazy, spinning round round round,
Julia

HAHA

Det här har varit en tokig kväll.
Helt klart godkänd ur mitt perspektiv.
Imorgon blir det en lång resa hem,
och jag har en hel stor skärm att släpa på. Hihi.

Julia

Havet och vinden och doft av kaprifol

Jag är nog inte så djup som jag ibland tror mig vara. Jag är bara inte det, jag är enkel.

Idag har jag bara solat, solat och återigen solat. Jag har också läst klart min trasiga Cosmo och druckit  vatten.

Ätit middag, packat, kollat på tv och suttit här har jag också hunnit med.

Nu börjar jag äntligen bli brun.

Du är så knäpp, så härligt knäpp. Haha, jag förstår mig inte på dig, du är mystisk.

Jag har i alla fall insett att jag lever ett stormigt liv, det kan gå en vecka, och då känner jag tusentals olika känslor och blir både onaturligt glad och onaturligt ledsen. Sedan kan det gå flera veckor utan att jag känner några speciella känslor alls. Ibland undrar jag om jag periodvis är känslokall?

Julia

Anonym

Jag hatar att det finns den mjöligheten att man kan kommentera ett inlägg anonymt. Jag är så grym nyfiken.

Jag har fått två kommentarer idag, båda anonyma. Det stod inget livsavgörande, men jag kan ändå inte låta bli att fundera.

Så här stod det i dom:

I don't give a fuck 4 timmar sedan  
Where should I meet you ?

IP-adress: 213.204.51.93 Godkänd? Ja
Filtrerad? Nej


Håkan Hellström, somm.. 4 timmar sedan  
Såklart.

IP-adress: 213.204.51.93 Godkänd? Ja
Filtrerad? Nej
Och jag kan inte stilla min nyfikenhet. Snälla du som skrev det, skriv igen och säg vem du är. (Åh vad töntig jag låter. Haha.)

Julia

Cosmopolitan

Nu har jag skickat en insändare till Cosmo, lagom smörig men samtidigt bestämd och besviken. Jag vill ha en hel tidning nästa gång.
Dom förtjänar få veta det, så kanske det går att förbättra?

När jag ändå är på g, ska jag skicka in ett mail till RixFm och be dem skärpa sig och förbättra sändningarna? Nej, det får vara. Det kan jag göra någon annan gång när jag är sur, nu är jag glad och somrig.

Hihi, nu blir det solen för mig igen.

Julia

I don't give a fuck

Nu har jag legat på bryggan och solat i 2 timmar. Sedan kom ägarna och hunden Hugo dit och började städa bryggan, då ansåg jag att dom skulle få ha sin brygga ifred. Så jag gick upp tillbaka till huset. Det var nog lika bra, för jag hade slut på vatten och jag kände hur det snurrade i huvudet av all sol.

Jag var först till Ica Grangärde före jag lade mig på bryggan och då köpte jag Cosmopolitan, juni nummret. Med den fick man en parfym, min var sönder. Skit också. Sedan när jag började läsa tidningen så märkte jag att sidorna lossnade när man bläddrade. Jippi, nu har jag alltså en Cosmo med 90 lösa sidor (jag har hunnit läsa 90 sidor). Tur att jag bestämde mig för att läsa Cosmon idag och boken jag köpte imorgon under resan. Jag skulle inte ha nerver att sitta på tåget med en tidning som föll sönder. Jag funderar på att maila till Cosmo och klaga lite grann, det känner jag för just nu...

Nu väntar jag på att batterina till min mp3 ska bli färdigladdade så jag kan få lyssna på lite Håkan, men det dröjer nog ännu 1-2 timmar. Jobbigt.

Idag måste jag också packa ihop mina saker och försöka få ner allting i min väska, hur ska det gå? Jag undrar varför jag alltid har en väska med mig på resor, och skulle behöva två när jag far hem...

Jag lyssnar på RixFm via webben och snacka om att det inte fungerar, radioprataren börjar prata för tidigt, reklamen läggs igång mitt i radioprat/låtar. Ljudnivån ändrar ständigt. Irriterande det med.

Nu har jag fikat lite och är redo för att gå ut i solen igen.

Meet me here in the middle of the night,
I don't give a fuck if it's wrong or right.
Julia

Håkan Hellström, sommar och sol

I förrgår (lördag) var det medeltidsmarknad här i Grangärde. Emma och hennes kompisar Sofia, Majken, Martin och Albin sålde fika för att samla in pengar till deras klassresa nästa år, 1460kr fick dom in. Jag var med där och hjälpte till lite grann. Men emellanåt gick jag runt och kollade på resten av marknaden. Jag och Susanne ville bli spådda med tarotkort, men så måste man vara över 18 för att få göra det. Så Susanne blev spådd och jag fick bara lyssna. Men jag måste säga att hon som spådde var ganska dålig... Haha.

Det var strålande sol hela dagen, och jag hade på mig min nya rosa Gina Tricot-klänning (den som Ida har suktat efter...) När vi kom hem vid 4-tiden märkte jag att jag hade brännt axlarna rejält! Inte tänkte jag på att solen tog på även fast jag inte låg ner och solade. Ajaj.

Direkt efter att vi kommit hem så for vi iväg till farmor och Lasse i Skinskatteberg. På vägen dit stannade vi och åt på McDonalds, det var länge sedan sist (kändes det som). Vi satt ute och åt, och det var massa fåglar där som ville ha våran mat, usch! Jag tycker fåglar är snuskiga, och nu sedan allt det här snacket om fågelinfluensan har jag blivit helt anti-vara-i-näheten-av-en-fågel.

När vi satte oss i bilen och fortsatte till farmor och Lasse så körde vi lite sånglekar, det hela slutade med att alla i bilen (inkl. Maja) sjöng för full hals på oliga svenska klassiker. Det var roligt!

Väl framme så fick vi jordgubbar med grädde, MUMS! Jag älskar jordgubbar, jag tror jag skulle kunna äta hur mycket som helst. Utan att börja må illa. Men jag måste ju visa lite hänsyns så jag tog bara två portioner >_<

Efter att vi var fullproppade med jordgubbar så var det dags för bastu. Jag och Emma gick först, men ingen av oss är någon vidare bastu-älskare (ingen riktig finne alltså). Det gick väldigt snabbt och sedan fick Emma smörja in min rödbrända rygg. Det var kaaaallt. Haha.

När pappa, Susanne och Maja gick i bastun så började jag och Emma lägga pussel. Först lade vi ett 100 bitars Pippi-pussel. Men det gick fort, så vi plockade fram ett 1000 bitars pussel. Vi kom en liten bit med det, och sedan måste vi fara iväg. Jag och Emma plockade försiktigt ner pusslet i kartongen så att de bitar vi redan hunnit med inte gick sönder.

Sedan for vi till Börje (Susannes styvpappa) och hjälpte honom med lite digitalbox-problem. När klockan närmade sig tolv hade både Maja och Emma somnat hemma hos Börje, och vi fick brutalt väcka dem och ta ut dem till bilen.

Hemvägen från Börje var lång och mörk, jag tror jag sov hela vägen.

Igår var det strålande sol igen, och eftersom jag ibland saknar lite vett så gick jag ut och solade trots min röda rygg. Korkat. Jag var ute från klockan 11-17, utan att skydda min rygg speciellt mycket. Haha. Jag låg och solade, lade pussel med Emma, läste 'sprängaren' och var även ner till sjön och simmade två gånger! Vattnet var kallt, men det gick!

Nu har jag läst klart 'sprängaren', ojoj. Vilken bra bok alltså. Direkt jag kommer hem ska jag fortsätta, tror att 'studio sex' är följande bok Liza Marklund har skrivit. Fast Susanne säger att den handlar om tiden före 'sprängaren'. Förvirrat.

Under dagen hjälpte jag även pappa att dra elkablar på nedrevåningen (dom renoverar nedrevåningen och så fort den är klar ska dom flytta ner och renovera övre våningen). Vi var ett riktigt bra team pappa och jag. Eletriker kanske vore något? Haha. Pappa hade också en väldigt pedagogisk förklaring för Emma om skillnaden mellan serie- och parallelkoppling.

Till middag blev det grillad hamburgare, och jag tyckte det var lite kul. I fredags grillade vi, i lördags åt vi hamburgare och igår åt vi grillad hamburgare ^_^. Hej variation!

Efter middagen målade jag och Emma. Vi målade en blomstege. Den ska stå utanför huset med blommor på. Vi målade den farmor-blå, med andra ord väldigt väldigt hej-titta-på-mig-för-jag-är-blå. Men vi var duktiga med målningen, och jag hade riktigt snygga kläder. Pappas stoooooora t-shirt, jag tror jag hade haft plats för alla mina vänner i den tröjan om jag hade velat. Och ovanpå det hade jag ett par gröna snickarbyxor som ungefär var lika långa som eiffeltornet. Snygg var jag i varje fall ;)

När vi hade målat klart dök Jonas upp (dock är han 11, lite för ung för mig, haha). Emma, Jonas och jag gick ner till sjön och badade. Först var det iskallt (eller det kändes så), men efter ett tag blev det tillräckligt okej för att man skulle våga doppa sig. Och sedan helt plötsligt lurade Emma och Jonas mig att simma värsta massor. Det gick ju faktiskt. Haha.

När vi hade simmat så for Jonas hem och jag och Emma hoppade studsmatta. Men jag tror vi båda hade varit ute i solen liiiite för länge, våran humor låg lång långt under den vanligtvis låga nivån. Till slut gav vi upp hoppandet för att vi bara föll och skrattade hela tiden.

Vi kollade lite på TV och sedan bokade jag och pappa min hemresa. Jag kommer hem imorgon, men först har jag 5½h i Stockholm. Soft. Det blir tåg från Borlänge klockan 11:52 och då är jag framme i Stockholm klockan 14:15. Sedan går bussen till båten klockan 17:50 (tror jag).

Hoppas jag får lite mera pengar av pappa, så jag har något att göra i Stockholm de där timmarna. Jag måste köpa presenter till Fanny och Frida eftersom de fyllde år i lördags och jag inte var hemma. Sedan ska jag köpa frisörschampoo, och jag hoppas det är lika billigt som det var när jag och mamma var dit förut. Jag måste köpa bomullsrondeller också. Haha.

Nu när jag nyss har ätit frukost ska jag klä på mig och gå till Ica Grangärde och köpa en ny bok, en tidning och något godis att ha på tåget imorgon. Gottegris >_<

Jag tror jag ska smörja in ryggen lite idag också... Så jag inte börjar fjälla! Det är det värsta, äckligaste och jobbigaste jag vet!

Jag måste ladda min mp3 batterin också, för annars kan jag inte lyssna till Håkans ljuva stämma och känna sommaren snurra genom kroppen.

Hängde du med?
Julia

Hon är grejen, värsta grymma tjejen

Senaste inlägget jag skrev så skrev jag att jag trodde jag hade bränt mig, men det är inget emot hur mycket jag brännde mig igår. FYYY.

Natten har jag tillbringat på mage, ryggen sved så in i helvete.

Nu smörja in mig med solkräm och sedan ut i solen igen. Min nya bikini är glad.

Julia

Röd

Nej tusingen, jag tror jag har bränt mig på ryggen. Jag är ruuskigt röd!

Nu vara social med Strömmen.

Julia

Och sol, vind och vatten blev det!

Jag gick ner till bryggan, knäppte massa kort (märker du Ida att jag också har börjar säga 'knäppa kort'. Knäppt).

Emma och Sofia simmade och jag läste 'Sprängaren', det är oliiiiidligt spännande! Jag jobbade även på min solbränna, satsar på att vara lika brun som Fia kommer vara när hon kommer hem från Grekland... Detskagå. När Emma och Sofia hade simmat klart tvingade jag dem att gå upp och byta kläder. Dom kom aldrig tillbaka. Haha. Där låg jag i min ensamhet och solade på bryggan. Jag diggar min nya bikini starkt!

När jag låg där djupt försjunken i min bok, ('Sprängaren' såklart), lekte solen kurragömma. Men den var otålig, så om jag inte hade börjat leta efter den inom 1 minut så dök den upp igen. Efter ett tag så kom jag på solens knep, den gömde sig bakom molnen varje gång. Tråkigt att solen hade så dålig fantasi! Jag brydde mig inte om solens barnsliga lekar, och låg envist kvar på bryggan och pressade. Det var inte kallt eller så där, så mycket betyder inte solen för mig att hela jag kyls ner om den gömmer sig.

Efter ungefär 2h gav solen upp, den insåg att jag var för bra för den. Då fick molnen tråkigt och försvann. Jag fick helt plötsligt lust att leta efter molnen, jag började med att leta efter dem i vattnet. Ett snabbt dopp hann jag med innan jag trodde jag skulle förfrysa. Så jag gick upp och fortsatte ägna mig åt min bok. Trots att boken är spännande så kunde jag inte stilla min nyfikenhet, så jag måste gå i vattnet igen för att leta efter molnen. Den här gången tänkte jag att jag kanske skulle se dem om jag doppade hela huvudet, men nej. Så jag simmade lite längre ut i vattnet. Men jag tror molnen hade gömt sig någon annan stans. Då gick jag tillbaka till huset och klädde på mig.

Då sattes jag direkt i arbete, att ta fram hammocken var mitt och pappas projekt. Sagt och gjort.
Sedan gjorde vi i ordning maten, grillat blev det idag.

När Susanne kom hem från jobbet så blev det stort grill-kalas. Pappa, Susanne, Maja, Emma, Sofia och jag satt ute i trädgården och knaprade i oss kött och korv. Det var gott som tusan.

Nu har vi nyligen kommit in och jag har inget att göra, kanske det kommer något på TV? Förutom VM, inte orkar jag kolla på annat än Sverige. Eller? Jag är ju faktiskt inte lika mycket fotbollsneerd som Hampestampe-Hampus.

Julia


Sol

Sol, vind och vatten... det är mina drömmar vävda av!

Nu är det strålande sol, och jag är tokig som är inne. Jag har nyss tagit på mig min nya bikini och min nya kjol, Emma med kompis kom nyss hem och vi ska gå ner till sjön. Dom ska bada, men jag tror inte min bikini gillar vattnet... Ehm. ;)

Nu blir det sol för hela slanten!

Julia

Webfabriken

www.webfabriken.se
-pappas hemsida.

Idag är jag med pappa på hans jobb, jag får hjälpa till. Jag försöker slå rekord i snabbast på att klippa och klistra.

Jag har ett skavsår som gråter. Det smärtar.
Varför kan mina fötter aldrig må bra?

Julia

Frågor, läs om du har tråkigt.

BRUKAR DU KOMMA I TID?
Om jag måste, annars kan det hända att jag dyker upp när det passar mig.
NÄR BLEV DU FOTAD SENAST?
Hm, var nog i fredags på schools out..
HUR KÄNNER DU DIG NU?
Trött och förvirrad, jag vet inte var pappa är.
VANLIGASTE FÄRG PÅ DINA KLÄDER?
Vitt skulle jag tro, rosa är också väl använt.
KAN DU LAGA MAT?
Ja, om jag verkligen försöker.
VAD PLUGGAR DU?
Inget alls, men förmodligen till hösten.
VAD TYCKER DU OM FÖTTER?
Bra att stå på, men mina ställer bara till med besvär.
ÄR DU AKTIV I SKOLAN?
Vilken skola? Men ja, ganska aktiv. Att göra det bästa av situationen gillar jag.
VAD SAKNAR DU?
En massa pengar.
NÄR OCH VARFÖR GRÄT DU SENAST?
Det var väl söndagen/måndagen förrförrra/förra veckan. Varför är privat. De som vet fattar, inte de andra.
HADE DU EN BRA KVÄLL IGÅR?
Helt okej, läste lite på sprängaren, satt vid datorn och sedan kollade jag på CSI Miami på tv. Synd bara att jag inte hann kolla på fortsättningen, CSI NY.
DIN FAVORITDRYCK PÅ MORGONEN?
Vatten.
RAKAR DU BENA?
Heter det inte benen? Men ja, det gör jag.
ÄR DU NYTTIG?
Definiera ordet nyttig. Fast jag tror jag kommer fram till samma svar i alla fall. Nej.
NÄR BRUKAR DU GÅ OCH LÄGGA DIG?
Nu under sommaren blir det aldrig före klockan 01.00 i alla fall.
VAD SKA DU GÖRA I VINTER?
Det vet jag väl inte redan. Förmodligen pluggar jag och förbannar all snö.
PROJEKT JUST NU?
Jobba och njuta på samma gång.
VAD BORDE DU GÖRA?
Gå härifrån och skaffa mig ett riktigare liv.
VAD VILL DU GÖRA NU?
Gå härifrån och skaffa mig ett riktigare liv.
HAR DU NÅGONSIN HAFT NÅGOT JOBB?
Inget sådär som jag kan skryta med.
JAY LENO SHOW?
Kollar jag inte på.
ÄR DU BLYG?
Händer sällan, men ibland..
ÄR DU POLITISKT AKTIV?
Nej, jag är inte aktiv inom någonting.
VILKEN TID GICK DU UPP IDAG?
Klockan 06.25, och ja, jag har sommarlov.
VILKA INSTRUMENT KAN DU SPELA?
Klarinett.
VILKEN IDROTT SYSSLAR DU MED?
Datastolsrally.
VILKET TV-SPEL SPELADE DU SENAST?
Singstar om det räknas, annars har jag inte spelat tv-spel på år och dar.
VILKET DATORSPEL SPELADE DU SENAST?
Harpan, now and forever!
VILL DU HELLRE HA MAIL ÄN VANLIGA BREV?
Vanliga brev värmer längre i hjärtat.
TROR DU PÅ KÄRLEK VID FÖRSTA ÖGONKASTET?
Ja
HUR MYCKET KRÄVS FÖR ATT DU SKA BLI FULL?
Ibland mycket, ibland lite och jag vet det aldrig innan. (Roberts svar, och för er alla, jag känner inte Robert, men det är Anna, som jag inte heller känners, pojkvän)
HAR DU SPYTT OFFENTLIGT?
Ja, det måste jag väl ha gjort. När jag var baby.
VAD SKULLE DU GÖRA OM DU VAR KILLE FÖR EN DAG?
OOOH! Massor.
HAR DU STJÄRNOR OCH KAJAL?
Vad är det för jävla fråga? Kajaler ja, men jag använder dem knappt nu sommartid. Stjärnor? Nej för fan, det går ju inte.
BRUKAR DU SMINKA DIG?
95% av dagarna på ett år. Resten av dagarna är jag sjuk.
ÄR DU NÖJD MED DITT LIV?
Jag gillar inte att klaga, så, ja.
VAD HAR DU PÅ DIG JUST NU?
Mina svarta Lee-jeans, mina svarta topshop trosor med rosa kant, min turkosa Gina Tricot t-shirt, min rosa Cubus bh och mina smycken.
VILKEN HÅRFÄRG HAR DU?
Brunt med blonda slingor, färgat.
HAR DU STADIGT SÄLLSKAP?
Inget är stadigt om det har med mig att göra. Men nej, jag har inget sällskap.
VAD VILL DU JOBBA MED?
Advokat, journalist eller ingenjör. Hejjagsägerjuattjagärbred.
HAR DU TRÅKIGT JUST NU?
Lite för mycket.
VAD GÖR LIVET VÄRT ATT LEVA?
Människor.
VAD LYSSNAR DU PÅ FÖR MUSIK?
Det Janke skickar till mig, eller någon annan.
KATEGORISERAR DU DEJ SJÄLV I NÅGON STIL?
Fjortis! Haha, nej men. Player. Haha, nej nu är jag nästan oseriös. Jag kategoriserar mig själv som snobb. Tack Ida, du har fått mig att inse!
ÄR DU TRÖTT?
Ja, mina ögon vet inte vart de ska kolla.
NÄR VAR DU FULL SENAST:
Schools out var väl senaste festen...
SOVER DU HELST ENSAM ELLER TILLSAMMANS MED NÅGON:
I min säng är jag helst ensam, för annars är det bara Lolli som sover där, och det är trångt. Men jag skulle inte ha något emot att ha någon att sova tillsammans med. Frivillig? xD
BÄSTA GRUPP/ARTIST:
Pass.
HUR MÅNGA SKOR HAR DU?
Ska räkna när jag kommer hem. 4 par med mig hit till pappa i alla fall.
FAVORITRÄTT?
Oxfilé. Tjena glidare.
VAD GÖR DU IMORGON?
Är med pappa till kontoret.

Julia

Spegel, spegel på väggen där...

Det finns väldigt få speglar här hemma hos pappa. Jag kollade mig i spegeln och jag såg så trött ut att jag inte är säker på om mina ögon gick i kors eller inte.

Julia

Skola

Idag har jag varit i skolan, Emmas skola.

När jag gick i 6an funderade jag på att flytta till pappa och gå 6an i just den skolan jag var till idag. Det visste du inte va?

Jag fick vara med på diverse olika lektioner, matteprov och orientering bland annat. Det är en ganska trevlig skola, men den kändes inte alls lika sträng som Övernäs. Kanske för att man inte har betyg?

När vi kom hem hoppade vi lite studsmatta och sedan gick vi ner till sjön och solade. Dock inte badade. Jag frös bara av att kolla på vattnet!

Sedan lagade vi Tacos och åt middag. Det var gott. Min guacamole som jag lagade var supergod. Mästerkock...

Efter middagen lade jag mig och läste ännu lite mera på Sprängaren, den börjar bli rysligt spännande. Före jag lade ifrån mig boken läste jag första meningen på följande sida, "Annika Bengtzon, sprängaren har slagit till igen." DET ÄR SPÄNNANDE. Jag kan inte komma på vem som är sprängaren. Jag är otålig. Ska jag fråga någon som har läst den, eller ska jag läsa sista kapitlet? :D

Julia

Lovely day for writing

Och Emma kom hem, som jag trodde i förra bloggen. Men före Emma kom hem hann jag prata med mamma i telefon. Hon ville nog inte något speciellt, men det var endå kul att prata med henne.

När Emma hade kommit hem fortsatte jag sitta vid datorn. Haha, vilket extremt roligt sällskap jag är. Men efter ett tag lyckades hon övertala mig att komma med ut och hoppa på studsmattan. Deras studsmatta är mycket roligare än den vi har hemma, för deras är ny och med mycket studds. När vi hade hoppat ett tag kom pappa och Maja hem, slut på glädjen alltså. För när Maja kommer hem vill hon också hoppa på studsmattan, vilket innebär att jag och Emma inte kan hoppa. För då skulle nog Maja flyga till himmelen. Illa.

Vi lekte lite med Maja på studsmattan och sedan tvingade vi henne att gå ner. Då började hon gråta så vi alla tre gick in istället.

När vi kom in så lade jag mig på sängen och fortsatte läsa på Sprängaren, den är så rysligt bra att jag inte vet vad. Ska försöka hinna läsa klart den, och sedan har Susanne Liza Marklunds senaste bok som jag gärna läser. Emma och Maja spelade pippi-dataspel under tiden. Fast ljudet var knäppt så man hörde bara hälften...?

Sedan var det dags för middag och till efterrätt åt vi jordgubbar, glass och chokladsås. Fetton.

När middagen var klar gick jag och satte mig här igen, och här sitter jag fortfarande.

Jag har insett att jag har börjat skriva väldigt tråkiga bloggar. Måste skärpa miiig.

Fia åker snart till Grekland och jag dööör om hon kommer hem brun med massa spännande att berätta. Hon sa att hon inte behöver några kläder, men en kompis som väger under 20kg, jag anmälde mig direkt som frivillig att följa med. Ska bara banta lite först! Kan behövas!

Jag provade alla mina kläder som jag köpte i Stockholm i måndags, och så tog jag foto på alla plagg. När jag kommer hem ska jag lägga ihop dem i ett kollag och publicera här i bloggen. Trevligt. Min bikini som jag köpte utan att prova satt som gjuten, den var perfekt. Jag  gillade den annorlunda modellen.

Nu funderar jag om jag ska ta en lite vilopaus för att återkomma när Hampus har skrivit klart sin blogg.. För det lär dröja! Annars har jag inget alls att göra här vid datorn.
Nu är det lika långt till stjärnorna,
som stjärnorna till dig,
Julia

Pappa

Inatt har jag drömt så knäppa drömmar, herregud alltså. Jag drömde mest om Tomas, haha, kanske var för att jag hade msnat med honom under kvällen? Annars har jag ingen förklaring. Tokiga drömmar var det i alla fall.

Jag vaknade från mina tokiga drömmar vid kvart i 12 och då var jag stressad, för jag trodde att jag hade sovit halva dagen och missat måna soltimmar. Men vilken tur jag hade att det är mulet ute då.

Nu har jag ätit frukost och suttit här vid datorn. Ska snart i duschen och sedan får jag se vad som händer. Emma borde väl komma hem från skolan så småningom.

What's left of me?
Julia

Sverige

Jag sov alltså hos Fia natten mellan söndag och måndag. Fast ordet 'sov' är lite fel, vi hade hyrt en film som vi skulle kolla på, men det blev det inget av. Istället kollade vi på en porr-dokumentär på tv3 och pratade och busade. När klockan närmade sig 3 bestämde vi oss för att sova, vilket nog var tur eftersom väckarklockan skulle ringa kl 6.20 följande morgon.

När väckarklockan ringde var jag väldigt pigg, helt otroligt. Fia däremot var nog lite segare... ;)

Vid 8-tiden gick Ålandsfärjan iväg till Sverige, och vi gick upp till sjöfrukosten direkt. Fia och jag var fräcka och gick före i kön, vi ställde oss med Per. Fias mamma däremot var ärlig och ställde sig sist i kön, bakom 'hells angels', nästan i alla fall! Haha. Efter en halvtimme till sjöss ropade de i högtalarna att om det fanns någon läkare ombord så skulle denna komma till informationen. Några minuter senare vände båten och vi måste fara tillbaka till Mariehamn. Personen hade tydligen blivit så akutsjuk att den måste tillbaka till land. Så våran båtresa blev sammanlagt 'tre timmar och en halv och fem minuter', alltså 3,35h. Fia och jag fördrev tiden med att spela kort, och rätt som det var vaknade mullvaden vid bordet bredvid, och det var Erri! Haha, vi hade inte en aning om att vi satt i bordet bredvid. Ojoj, Ålandsfärjan är nog för stor för oss.

När båten äntligen var framme i Kapellskär körde vi av och tog med bilen till Stockholm. Fias mamma körde och Fia och jag låg i baksätet och sov hela vägen. Jag vaknade vid Danderyds sjukhus som jag alltid gör!

Vi parkerade under Gallerian och gick sedan upp. I någon timme gick vi runt på Gallerian och provade kläder, sedan åt vi lunch/middag (finns det inget ord för det? jag menar, det finns 'brunch' men finns det inte 'lunner' eller något liknande. Lunch & dinner kombinerat alltså...) på NK. Det var riktigt gott där och tjejen i bordet bredvid var jätte trevlig! Helt glad, spontan och typisk Sthlms brud. Jag vill också!

Efter att vi hade ätit våran 'lunner' gick vi vidare på stan. Sista timmen hade vi väldigt bråttom så Fia och jag rusade in och ut i affärer och köpte kläder utan att prova. Hihi, busbus.

När vi väl var tillbaka i bilen så skulle vi försöka hitta från Galleria-parkeringen till Cityterminalen. Lättare sagt än gjort, vi åkte på diverse vägar innan vi kom på rätt. När vi äntligen hade hittat cityterminalen fick jag hoppa ur bilen och ta min handväska, shoppingkassar och resväska med mig och gå ner till tågstationen.

Fia och hennes mamma fick göra i en 'ruuskigt bra' fart till båten, och ändå missade dom den. Oops. Tur att Eckerö Linjen går lite senare då så dom hann hem med den.

Jag gick och löste ut min tågbiljett och gick sedan till tåget. Själva tågresan gick helt bra, jag läste 'Sprängaren' av Liza Marklund och jag blev helt fascinerad. JAG VILL BLI JOURNALIST! Haha, men jag har inte läst klart boken ännu, så jag hinner ändra mig. Under hela tiden som jag satt och läste så satt en kille på sätena på andra sidan gången och kollade på mig. Han var kanske 20 år och skejtare. När han skulle stiga av tåget så sa han 'hej' och 'synd att vi inte hinner snacka, hejdå'. Om han hade velat snacka, varför kom han inte och satte sig bredvid mig och snackade direkt från Stockholm då? Haha. I löööv to ragga and bli uppragad.

När jag var framme i Borlänge efter ca. 2½h kom pappa, Susanne och Maja och hämtade mig från stationen. Vi tog bilen hem och sedan chillade vi och kollade på någon film om något gammal musikband, 'The Band'.

Idag vaknade jag vid 10-tiden (blev väckt) och då var farmor och Lasse här. Trevligt. Det blev frukost direkt och sedan gick vi ut och arbetade i trädgården. Fast jag arbetade inte så länge, för jag och Maja följde med Susanne och hämtade hem Emma från en kompis. Dom hade sovit i tält och simmat. Jag kan inte fatta det, är ju nästan vinter fortfarande...

När vi hade hämtat hem henne så hoppade vi på studsmattan och sedan var det middag.

Efter middagen gick vi ner till sjön och satt på bryggan och sedan hoppade vi lite till på studsmattan och då säger Maja (obs, hon är 3½ år gammal) 'Julia, vad stora tuttar du har'. Haha. Småbarn är häftiga, och Maja är en kopia av mig till sättet (alltså jag gick inte runt och sa till folk att dom har stora tuttar eller så, men hon pratar lika mycket som mig, busar och är envis).

Efter allt hoppande blev det lite fika och dags för farmor och Lasse att åka hem. Och eftersom alla myggor dök upp nu så beslöt jag att gå in.

Idag har jag också hunnit prata med Andrea i telefon, var väldigt länge sedan jag pratade med henne. Det var kul att höra av henne, trots att vårat samtal bröts abrupt (är det ett ord? :D). Min mobil dog och jag hittade inte min laddare, så jag orkade inte ringa upp igen. Och för den delen så var vi väl ganska klara med vårat pratande... Tror jag!

Imorgon blir jag ensam hemma här på dagen. Emma är i skolan, Maja på dagis, pappa på kontoret och Susanne på jobb. Skönt. Hoppas det är lika varmt som det varit i slutet av dagen idag, då ska jag lägga mig i hängmattan/på studsmattan/på bryggan och sola. Då har jag också en chans att läsa vidare på 'Sprängaren'...

Hit and run,
Julia

Fialialej

HIHI, Fia skrattar fult! xD

JOO

Idag har jag packat, men det krävdes en Fia och en piska (okej, ingen piska, men nästan) för att klara av det. När vi (jag) äntligen hade packat klart upptäckte jag Erris solglasögon i min handväska?! Haha.

Fia och jag gick ner till Stadshusbacken och gav brillorna till Erri. Efter det gick vi hem till Fia, hon städade rummet, och sedan kom vi på att vi ville se på film och äta pommes på Garaget. Vi for och hyrde film, Skeleton Key (vi var kvar där efter kl 22 då det stännger, fyyy på oss!), sedan cyklade vi till Garaget, men ack nej det var stängt (varför i hela friden stänger det 21?) Då tänkte vi att pizza skulle sitta fint, men ack nej, även KottiPizza stänger 21. Det blev Select! Där köpte vi en ugnspizza och sedan började vi cykla hem. Haha, men när vi hade kommit en bit så kom vi på att vi ville ha något att äta just då, och kunna sitta på bryggorna i Östra hamnen. Så vi cyklade tillbaka och köpte toast menyer.

Vi satte oss på bryggan och pratade om hajar och valar som hade sex (hej, jo normala samtalsämnen), sedan cyklade vi hem. Sedan dess har vi suttit här vid datorn, och inte har vi kollat på filmen, och inte har vi ätit våran pizza. Vi är dåliga! :D haha.

Nu är jag kissnödig och vi ska snart kolla på film.
Imorgon ska vi shoppashoppashoppa! Sedan tar jag tåget till pappsen.

Julia

Fia-Kubb-Sthlm-Tåg-Borlänge-Pappa?

Nu blir det kanske såhär;

Ikväll:
-Packa
-Till Fia
-Spela kubb
-Sova hos Fia

Imorgon:
-Sthlm med Fia, Fias mamma, Calle
-Shoppa
-Tåg till Borlänge
-Pappa

och sedan blir jag nog där till Fredag.

Julia

Spice Girls

http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,836101,00.html
-åhnej! Dom gör comeback...

Jag vaknade för en timme sedan. Sedan dess har jag ätit våfflor och suttit här. Msnat med Casper. Lyssnat på musik.

Kl 15 är det match på BB, Östernäs p-18 som spelar. Kanske jag får med mig Fia dit och kolla på matchen, om hon nu skulle svara på mitt mess... ;) Annars tänker jag bara ligga ute i solen och steka idag! Det är nästan mera frestande ;)

Julia

Julia Helena Lindfors (fd. Heinonen)

Inledande
Fullständigt namn: - Julia Helena Lindfors (fd. Heinonen)
Din ålder: - 16
Födelsedag: - 18 april 1990
Syskon: - Jenny, Fanny, Frida, Emma, Maja
Hårfärg: - Brun med blonda slingor
Ögonfärg: - Blå

Förhållanden
Vem är din(a) bästa vän(ner)? - Fia, Lolli, Andrea
Har du en pojkvän/flickvän? - Nej, inget av dem
Hur länge har ni varit ihop? - öhm, pass
Hur långt var ditt längsta förhållande? - 5 månader
Vem kysste du senast? - Eh, Hampus?

Grejer
Vad shoppar du helst? - Kläder och skor
Har du några tatueringar eller piercings, och i så fall hur många och var? - Nej
Hur många skor har du? - För några, kanske 10-20st
Hur många par byxor har du? - För några, kanske 10 par
Har du några smycken som kostat över 1000 kr? - Jag vet inte, de flesta smycken har jag fått. Men en ring jag fått som var mormors mammas är nog värd mycket. Äkta guld och diamanter...

Favoriter
Färg: - Vit
Mat: - Oxfilé
Killnamn: - Adam
Tjejnamn: - Fleur
Ämne i skolan: - Svenska
Sport: - Handboll
Musik: - Håkan Hellström
Fras/mening/uttyck: - "HAHA, jagjagjagjagjagjag..."

Har du någonsin...
Snusat? - Ja
Rökt? - Ja
Hoppat bungee jump? - Nej, men brogunga
Brutit mot lagen? - Ja
Fått dig själv att kräkas? - Ehm, kanske
Nakenbadat? - Ja
Varit kär? - Ja

Extra grejer
Tar du droger? - Nej
Vad använder du för schampoo? - Kms - Curl Up
Vad är du mest rädd för? - Mörker
Vilken bil skulle du vilja ha? - Den som stod utanför Nautical
Vem fick du senast SMS från? - Casper
Var vill du gifta dig? - I en kyrka
Hur många MSN-kontakter har du? - 95
Hur många av dem är online just nu? - 27

Slutfrågor
Pizza eller choklad? - Choklad
Tränar du? - Nej, inte ännu
Hur ofta? - pass
Guld eller Silver? - Guld, men silver på smycken
Vilken film såg du sist på bio? - 'Narnia', tror jag
Vad vill du helst av allt göra just nu? - Busa med mina vänner

Julia

Avslutningskväll

Det var dock inte min egen avslutning, det vet jag. Men nog får jag fira för det!

Först var Ida, Kattis, Kim, Totte, Anna och jag till Adlon och käkade pizza. Vi fick självbetjäning och det var ganska roligt. "Tack på förhand <3" HAHA.

När vi hade ätit gick vi ner mot stan, fast Totte och Anna hade redan stuckit då. Vi mötte Rasse, Janke, Ted och Lumpo på en parkbänk i esplanaden. Lodisar. Haha.

Efter det gick vi ner på stan, Ida, Kattis och jag. Kim dissade och var med lodisarna. Haha. Vi gick runt och tillslut hamnade vi i den där lekparken på torget. Men helt plötsligt blev den invaderad av lantisar/skärgårdsbor/töntar. Och dom visste vem Ida och Kattis var, men inte vem jag var. TUR! :D haha. Vi gick istället och satte oss i ett cykelställ bakom stadshuset. Vi ville inte vara på framsidan med alla töntar. Haha. Vi tyckte nog att alla var töntar.

Efter ett tag kom Fia dit och sedan gick vi och var med alla andra, på framsidan. Det var roligt, massa folk man inte hade träffat på länge. Vi gick runt där och sedan kom snuten (som alltid) med en bil vid museet och en uppe vid stadshuset. Vi gick till tullarnas äng. Efter ett tag gick vi tillbaka, och sedan fortsatte minglandet. Jag umgicks med allt och alla. Ungefär. Haha, jag tänker inte börja nämna några namn. Det är bara onödigt.

Jag tycker det var en lyckad kväll och visst finns det saker jag skulle kunna tänkas ångra, men jag tycker det är slöseri med tid att hålla på och ångra saker. Förlåt till er som tycker att jag har gjort något fel.

Idag har jag varit hemma och sysslat med trädgårdsarbete, ganska skönt. Vad som händer ikväll är ännu en gåta, blir nog hemma om ingen ringer och vill hitta på något.

Julia

MEN JAA

DET VAR INGEN DÅLIG KVÄLL
BARA HÄNDELSERIK!

What differense does it makes if I still love you?

Jävla cp.
Kul ikväll.
Men ja, jag hade velat träffa dig.
Tack.
Fy fan.
Du är cp.
Vem blir nästa då?
Och jag blev förvånad, ni två? :O
men okej, jag kan inte klandra dig.
Vilken skit kväll.
Kanske allting blir lite bättre nu?
Eller sämre? :/

Julia

Vem av alla, uh, sanningen.

VEM AV ALLA TJEJER
är snällast? - Ella.
har bäst musiksmak? - Lolli är väl den som har mest musiksmak.
bor närmast dig? - Lolli.
litar du mest på? - Mimi, fast det har blivit väldigt lite Mimi på senaste tiden.
har snyggast stjärt? - Inte som att jag brukar spana in det men, Erri.
är du kär i? - Kär är jag inte i någon tjej.
kramade du senast? - Mamma.
hånglade du med senast? - Eeh, puss var i alla fall Andrea...
pratade du senast med i telefonen? - Andrea.
sov du över hos senast? - Lolli.
brukar du slåss med? - Ida, inte för jag brukar slåss.
delar du mest minnen med? - Lolli?
prata du senast med? - Tanten på banken, men annars var det väl Fia igår efter matchen.
träffar du mest? - Fia för tillfället. Annars brukar det väl vara Lolli eller Andrea...
sov hos dig senast? - Lolli.
var du senast tillsammans med? - Jag har aldrig varit tillsammans med någon tjej.
besökte dig senast? - Fia.
tog du senast kort på? - Ingen aning, var nog på någon fest. Så antagligen på flera tjejer.
är bäst? - Mamma!
bestämde du senast träff med? - Ida.
saknar du? - Mimi, Ella, Lolli.

VEM AV ALLA KILLAR
är snällast? - Wille.
har bäst musiksmak? - Janke.
bor närmast dig? - Toffe, om han räknas? Hampus kommer snart bo riktigt nära.
litar du mest på? - Jocke.
har snyggast röv? - Eddy.
är du kär i? - Jag är inte kär.
hånglade du med senast? - Wille.
vem ringde dig senast? - Mika.
sov du över hos senast? - Tomas.
brukar du slåss med? - Affe är väl den jag någongång slagits med, på skoj, på Lemböte, om hans mobil.
delar du mest minnen med? - Oj... Ingen aning, jag delar så olika minnen med alla.
prata du senast med? - Gubben som skulle mäta el och vatten... Annars var det väl Wille jag senast pratade med.
träffar du mest? - svårt.. Jag vet faktiskt inte.
sov hos dig senast? - Har någon kille sovit här? Kasper gjorde ju det, men det är lääänge sedan.
var du senast tillsammans med? - Wille, men det räknas kanske inte. I så fall är det Eddy.
besökte dig senast? - Wille.
tog du senast kort på? - Lika svårt som med tjejerna, var nog också på någon fest. Säkert hos Tomas.
är bäst? - Alla har olika delar som är speciellt bra med dem... ;)
bestämde du senast träff med? - Wille.
saknar du? - Wille, Jocke, Hampus och Beckman.

Lite roligt va? xD Jag hittade dem i
Annas blogg (Anna som jag förövrigt inte känner, men jag 'känner' folk som känner henne, kanske? Uhm. Förvirrat. Men hur som helst så brukar jag läsa hennes blogg och nu hade hon dom här med.) Tack och adjö.

Julia

Skolavslutning, glass och 200?

Imorse ringde väckarklockan 07.30. Det betyder alltså att den ringde mitt i natten för mig. Jag steg motvilligt upp och gick i duschen.
Varför jag steg upp? Jag skulle på skolavslutning, dock inte min egen.
Fanny och Frida hade skolavslutning kl 9.00 i Övernäs gymnastiksal. Jag följde med dit i brist på annat att göra, och för att mamma inte är hemma och kunde gå. Mika var också med på avslutningen. Själva avslutningen var helt vanlig, mycket sång och musik. Anna Karlsson spelade gitarr, Andreas lillasyster. Det är svårt att säga om just Anna var duktig, eftersom dom var 13 st som spelade gitarr. Men hon satt långt fram och nära micken, och jag kan inte säga att jag hörde en enda felspelning. Så det gick nog toppen för henne! Johanna, Lisa, Josse, Maria och Linnea var några av de andra som också spelade gitarr. 4, 5 & 6 sjöng Håkan Hellström, och inte för att vara elak men Håkan gör det bäst själv... Blev lite fel känsla när man i huvudsak hörde tjejerna.

(Oj shit, nu plingade det på dörren och så öppnade jag. Där står en liten man och säger med tunn röst "Hejsan jag är från elverket och skulle vilja mäta lite el och vatten..." där avbröt jag honom och sa "aa, då är det bara att stiga på" haha. Sedan ropade jag på Mika och återgick till mitt blogskrivande.)

Efter avslutningen gick Fanny, Frida, Mika och jag till Svarta Katten (såklart!) Jag åt hallonsorbet och lakritsglass (såklart!)

När vi var klara gick vi hem, så bytte jag kläder och for med Mika på lite ärenden. Vi var till Sparhallen och köpte marsvinsmat, till Bygg Varuhuset och köpte spikar (Mika ska spika ett staket) och till sist for vi till Banken och jag tog ut 200? för att ha något att shoppa för i Stockholm med Fia på måndag!

Nu sitter jag här och har nyss bjudit in även Totte och Kim till våran exklusiva middag på adlon ikväll. Så det blir alltså mediabrudarna; Kattis, Ida, Anna, jag och Totte och Kim från idrottslinjen. Gulligt. Gulligt? vilket ord, passade inte alls i sammanhanget. Haha.

Jag tror jag ska på stan med Fia idag också? Det återstår att se.

Det går en vind över vindens ängar,
det fladdrar till i en tyllgardin,
Julia

Allting handlar om vanor...

Imorse mådde jag illa igen! Mår jag illa imorgon bitti börjar jag ju seriöst fundera vad felet är?

Jag kravlade mig ur sängen vid 11 och försökte göra mig klar tills jag skulle på stan med Ida, jag blev inte klar så fort. Förvånad? -nej. Ida hann gå nästan ända hem till mig innan jag var klar. Vi gick ner på stan och jag köpte högtalare till datorn (inga speciellt bra, men tillräckligt för att jag ska kunna höra på lite musik, det är även sådana högtalare man kan koppla till mp3n eller dylikt. Soft). Vi fikade på Julius och satt och glodde på folk. Först var det fullt av ÖHSare (jag visste vem alla var), sedan när vi hade fikat klart och gick runt på stan var det fullt av KHSare (Ida visste vem alla var) knäppt. Vi provade skor, kollade på kläder, kollade på böcker, smink... Osv. Trevligt att träffa Ida igen, trots att det bara var en vecka sedan sist.

När jag kom hem från stan kom Andrea hit och var snel. Hon städade min garderob och lånade två linnen av mig. Var av ett hon ska använda imorgon. Sedan nalkades det middag, som Jenny hade lagat. Och när middagen var klar lagade vi smoothie (jag skrev igår i bloggen att jag skulle skriva ner allt jag äter, jag orkar inte.)

Vid lite över 6 hämtade Fias mamma mig och så skjutsade hon Fia och mig till IFK matchen (jo, hej jag vet att det är långt att gå). Vi gjorde det mysigt med filt, vana fotbollsfans som vi är. Efter ett tag dök Andrea, Lolli och Erri upp. Men dem fick man knappt ett ord med, dom var för upptagna av varandra. Happs. Så kan det vara.

När matchen var slut gick Fia och jag till Select, köpte sprite. Sedan gick vi hem till henne med den. Efter det gick vi hem till mig. Satt vid datorn och snackade skit en stund, kollade på bilder och pratade. Sedan lånade hon min gröna klänning, och mina vita skor. Hon ska ha åtminstone klänningen imorgon på avslutningen, skorna vet hon inte ännu. Bäst att låna för säkerhetsskull.

När Fia hade farit hem åt jag (IGEN!) och sedan plockade jag upp högtalarna jag köpt. Lättare sagt än gjort, dom var inpackade i inbrottssäker plast, och mitt enda redskap var en nagelsax! Det hela tog lite tid och till sist var dom upplockade, endast mitt lillfinger som fick spilla lite blod. Jag dödade nästan min webcam också under tiden. Nu har jag bara att koppla i min skrivare också, men det får nog vänta...

Idag fick jag tillbaka mina (Jennys) sex and the city filmer av Andrea också, tackelitack.
Idag raderade (och läste) jag varje sms jag har fått av Wille. Tror jag hade nästan alla kvar. Det var hårt.
Imorgon ska jag på Fanny och Fridas skolavslutning (kl 9!!!).
Imorgon ska jag med Fia och träffa Ronnie.
Imorgon ska jag ta ut pengar från banken, shopping på måndag.
Imorgon ska jag äta middag med mina mediabrudar (Kim vill gärna följa med, men det måste jag höra om är okej för er före jag kan säga ja).
Imorgon är det fest.

Uuh, Rasmus, jag orkade uppdatera min blogg. Mitt beroende och psyke är lugnat.

As if tomorrow never comes,
would you know how much I loved you?
Julia

Madagascar

"-Maurice, my arm is tired, wave it for me! Aah, faster, you naughty little monkey!"

"-Skipper, don't you think we should tell them that the boat's out of gas?
-nee, just smile and wave boys, smile and wave"

Haha, jag orkade inte kolla på hela filmen, hoppade över ca 30 min på mitten, men annars såg jag allting. Fast slutet är det som är bäst. Lätt.

Nu har jag målat mina naglar och ska snart sova. Måste ju orka upp för att fika med Ida imorgon. Kl 12 vid ålandsbanken tror jag vi bestämde? Hihi. Hoppas hon är frisk!

I like to move it, move it,
Julia