Jag har världens häftigaste småsystrar!

Mina småsystrar var verkligen otroligt duktiga på vårfesten! Herregud bara vad de snurrade runt i luften och hade sig. Det var volter, sträckta volter, flickisar och allt sjutton vad det nu heter. Jag tror att de tillbringade lika mycket tid i luften som på marken. Otroligt! Jag är mäkta imponerad och väldigt stolt. (Såklart var det andra barn där också, men mina småsystrar var bäst - ingen protest! Haha.)

Lite svar åt er

Som svar på era frågor; ja, jag hoppade av från julfestprogrammet väldigt tidigt. Eftersom min farbror dog ganska långt innan begravningen hölls. Jag är inte hundra på att han hade dött när jag bestämde mig för att inte vara med, men han var svårt sjuk tiden innan och vi visste att han inte skulle leva speciellt länge till. Oavsett hur det låg till, så spelar det väl ingen roll. För precis som ni säger var julkalender på inget sätt bara mitt ansvar. Men vi lämnar det här nu, det hela känns bara så otroligt onödigt!

Och givetvis, tack så otroligt mycket för era kommentarer - det känns bra att ni har förståelse och sådär. Ni är härliga!

Mina fina systrar

Nu är jag på väg till mina småsystrars gymnastikförenings vårfest. Det brukar vara rätt underhållande, med uppvisningar och humor. Det blir säkert bra i år igen! Jag tycker att det är så roligt att se hur duktiga mina systrar är.

Sedan ska jag plugga lite och packa, för imorgon bär det av till Stockholm för att fira valborg!

Ibland blir saker så mycket mer invecklade än vad man trodde var möjligt

Idag hade jag utvecklingssamtal med min klassföreståndare, Mojje. I stora drag blev jag överöst med beröm och komplimanger, vilket såklart alltid är trevligt (speciellt när det är saker man själv kan hålla med om, jag har svårare att ta emot beröm då det gäller sådana saker som jag själv inte ser). Men sedan blev jag lite besviken, då någon i klassen (jag vet inte vem, och ärligt talat så bryr jag mig inte om vem) var sur på mig i julas. Orsaken till det var tydligen att jag hade hoppat av att delta i julfestprogrammet, vilket jag gjorde på grund av att min farbror dog och begravningen hölls samma dag som julfesten (det vill säga att jag inte kunde vara med i julfestprogrammet, varken fysiskt eller psykiskt). I samma veva har någon tydligen frågat om jag kunde göra en julkalender för hela klassen (jag har inget minne av att ha blivit tillfrågad, men allt var lite upp och ner då, så jag kanske bara har glömt bort) och mitt svar hade kort och gott varit nej. Av de här orsakerna har alltså någon blivit sur och pratat med vår klasslärare, inte med mig. Vem det än gäller, så hoppas jag att den personen i fortsättningen kan tänka steget längre och förstå att om en person ska på sin släktings begravning, så är den här personen knappast speciellt på gång för att laga en julkalender. Till saken hör också att flera andra i klassen inte deltog i julfestprogrammet, men inte heller de gjorde någon julkalender.

Så, nu har jag fått det ur mig. Jag tycker inte att vi behöver diskutera detta något i klassen. Syftet med det här inlägget var helt enkelt att få ur mig besvikelsen över att folk alltid förväntar sig att jag ska ställa upp på att göra saker, utan hänsyn till att jag gick igenom något väldigt jobbigt för tillfället. Och att jag tycker det är löjligt att bli sur på grund av en icke existerande julkalender. Och så tycker jag att om man är sur på någon, så kan man säga det rakt till personen. Tack!

Nu flyter det på!


Jag blev till och med så inne i mitt slutarbete att jag påbörjade min power point-presentation som ska vara stöd till mitt seminarium om examensarbetet.

En riktigt bra dag idag

Just idag flyter skolarbetet på väldigt bra. Min svenskalärare har läst igenom mitt slutarbete och han var verkligen imponerad och jag fick intrycket av att mitt arbete absolut höll den standard som krävs för högsta vitsordet. Det kändes riktigt bra! Nu på håltimmarna har jag dessutom arbetat med min hemtent i socialkunskap och jag måste säga att den verkligen börjar arta sig. Tänk om till och med den blir riktigt bra i slutändan! Haha. Resten av dagen ska också spenderas med skolarbeten, men det känns faktiskt inte förjävligt. Inte idag, för idag är jag på bra humör och känner verkligen för att plugga (jag vet, jag lider av något konstigt syndrom som gör att jag faktiskt gillar att plugga).

Dessutom har jag antagligen, med hjälp av Samsungs telefonservice, fixat våran TV. Great!



Snart mina



De här skorna är på väg hem till mig nu (eller okej, till A i Vällingby är de på väg)! Jag kommer vara svinsnygg (för att inte tala om lång) när jag har dem på mig. Mitt enda problem är att de är 13,5 centimeter över marken - och från min tidigare skosamling leder ett par kilklackar med 8 centimeters klack. Hur ska jag kunna gå snyggt med dem på avslutningen? Jag kommer måsta öva massor, så hädanefter kommer jag trippa runt med höga klackar i hemmet en vanlig kväll. Najs!

Myshelg!

Åh vilken härlig helg det har varit hittills! I fredags tog jag det lugnt, kollade på Talang 2009 och annat med mina småsystrar och sedan hämtade jag A från hamnen och lämnade samtidigt mina småsystrar i hamnen, eftersom de skulle på tävlingar. Jag och A kröp ner i soffan och kollade på Dude, where's my car? (min favoritfilm!). Igår vaknade vi vid tio och då lagade jag en riktig storfrukost och sedan tog vi en promenad med hunden. Dagen spenderade vi sedan med en bok i handen ute på gården. När vi kände för det lagade vi en trerätters middag med champagne och vitt vin till. Sedan spelade vi singstar, guitar hero och till sist kollade vi på en film, Babysitter wanted (men jag somnade efter typ en kvart). Härligt värre! Idag har jag städat upp efter igår, plockat annat i mitt rum och snart ska vi gå iväg på en långpromenad med hunden. Mysigt!

FF - Finaste Fötterna

Nu har jag nyss suttit med fötterna i mammas vibrerande massage-fotbad! Riktigt skönt. Sedan smörjde jag in dem med mormors superfotkräm (som inte luktar så gott, men som gör fötterna lena som en babyrumpa!). Nu ska jag övergå till att plugga tyskaord.

FF - Fantastic Friday, FöräldraFritt!

Härligt med fredag!
Nu ska jag göra lite skolarbete och sedan ska jag försöka ta det ganska lugnt i helgen. A och jag har huset för oss själva, tillsammans med hunden och marsvinet då alltså.

En fågel

Jag har ganska länge gått och funderat på att göra en tatuering. Mina tankegångar har hela tiden kretsat runt att tatuera in en fågelsiluett på handleden. En fågel för att jag tycker att de är vackra djur, speciellt som siluett, och dessutom för att en fågel känns som en symbol för frihet.

Nu har jag sökt runt på nätet och läst på om symbolismen för olika sorters fåglar. Jag har kommit fram till att en kolibri dels är den mest dekorativa för handleden och dels den med mest passande symbolik. Kolibrin kan symbolisera väldigt mycket, men här hittar du en ganska bra beskrivning: http://wiki.answers.com/Q/What_do_hummingbirds_symbolize.

Om du klickar på bilden kan du se en photoshoppad, ungefärlig, bild av hur jag har tänkt mig tatueringen.


Nu gäller det bara att kolla upp lite om priser och sådant. Och att våga göra det!

Har du erfarenheter av Dinos Tattoo?

Är det någon av mina bloggläsare som har erfarenhet av Dinos Tattoo? Alltså vad säger ni om tatuerarna, priserna, snygghetsfaktorn på motiven och så vidare? Allt du kan dela med dig av om Dinos Tattoo är välkommet.

Annars om någon har varit till någon bra tatuerare i Stockholm?

Tips mottages tacksamt!

Ibland är det inte lätt att välja rätt



Jag kan inte bestämma mig för hurdana examensskor jag ska beställa. De ska vara snygga och fungera att använda på andra fester under sommaren, hösten, vintern så länge de håller. Och så ska de passa på en examen. Och så ska de matcha min klänning (vilket troligtvis blir den jag har lagt in i bilden, men jag är inte hundra ännu). De som jag vill ha allra helst är de uppe i högerkant, i svart och guldigt från forever21.com, men eftersom frakt och tull blir superdyrt när man beställer därifrån så vet jag inte om det är värt det. På andra plats ligger skorna från have2have.se (det lutar mest mot dem just nu). De andra skorna är också superfina! Omöjligt att bestämma sig för bara ett enda par.

Vad tycker du?

Idag är jag vän med mitt slutarbete!

Just nu känns det riktigt bra med slutarbetet. Mina planer för idag är att finslipa inledningen (så gott som klart redan), fördjupa mig något inom texten om common law-systemet, utveckla delen om hur konstitutionens "anda" har påverkat folket och skriva en skiss på vad slutdiskussionen ska innehålla. Imorgon ska jag skriva slutdiskussionen, läsa igenom hela mitt arbete och även granska att alla källor har blivit rätt. Och på torsdag ska jag lämna in det för första deadline. Härligt!

Snyggaste hårddisken i världen!

Jag glömde ju visa bilder för er på min underbara externa hårddisk som jag fick från min ännu mer underbara pojkvän! Eftersom jag själv inte är någon masterfotograf, så snodde jag kallt några bilder på hårddisken från nätet.


Visst är den snyggast i världen?

Ännu mera presenter!

Och ännu mera presenter fick jag! Av A:s familj fick jag dubbel uppsättning påslakan och dynvar (så att både jag och A har likadana sängkläder när vi flyttar ihop) och av A:s farmor fick jag en bok, som verkar jättespännande. Vita heter den och är skriven av Melania G Mazzucco.


http://bok.nu/Melania_G_Mazzucco/Vita

Jag måste erkänna det (igen); jag älskar att fylla år och att få presenter!

Vilket presentregn!

Åh, jag hade en riktigt bra dag igår och så fick jag superfina presenter. Jag fick vattenkokare, smörgåsgrill och elvisp från OBH Nordicas Chilli serie, det vill säga snyggt röda köksprodukter! Dessutom fick jag en mixer, också från OBH Nordica, i färgen piano black.



Jag fick även en symaskin (äntligen!) av märket Brothers. Av älsklingen fick jag en extern hårddisk (liten och rosa, mindre än min plånbok i storlek!) och en USB-dammsugare, haha! Jag fick även en del kläder och kökshanddukar + grytlappar. Lite pengar, whiskeyglas och ett presentkort på IKEA fick jag också. Och av storasyster fick jag Nuxe handkräm, världens bästa handkräm!

Riktigt bra grejer, nu vill jag flytta hemifrån.

19 idag!

Idag är det min födelsedag! Så jag kommer vara upptagen på annat håll, vilket resulterar i dåligt bloggande.

Ha en bra dag! ♥

Förberedelser!

Här bakas det och städas och stås i, för imorgon är det födelsedag för min del och då ska det vara fint!



The Reader



Åh, The Reader var en så fin film. Den var djup, känslosam och romantisk. Och givetvis sorglig och hoppfull. Och fantastisk och fruktansvärd.

Nedkopplad

Jag har inte så mycket att säga idag heller. Det känns lite trist att min hjärna har gått in i viloläge, men samtidigt är det nog bra med en två dagars nedkoppling (av hjärnan alltså, inte internet. Herregud nej, inte två dagar utan uppkoppling) så att jag kan ge järnet de sista 7 veckorna på min gymnasietid!

Nu ska jag äta godis och kolla på The Reader (snälla säg att den är lika fin som jag tror att den är!).

Så kan det bli ibland.

Jag har absolut inget att skriva. Det är tråkigt.

Gissa vem som blir tre år äldre än vad bilderna visar på lördag!


Vem kunde ana en sådan effektivitet?

Huvudvärken har släppt relativt mycket, skönt! Dock är mitt synfält fortfarande reducerat, vilket känns ganska obehagligt. Trots dessa handikapp har jag fått ganska mycket skolarbete gjort. Jag har skrivit en sammanfattning på allt vi har till provet i fysiologisk psykologi (om nu en sammanfattning kan vara 12 sidor lång), jag har skrivit en och en halv sida på slutarbetet och dessutom fixat med små detaljer och kommit på vad det sista (förutom slutdiskussionen) i slutarbetet ska vara, jag har planerat och strukturerat upp alla kommande arbeten/prov och bestämt ämne till mitt engelska speech och så har jag granskat mitt träningsschema som ska gås igenom imorgon på valbara idrotten. Pust.

Nu ska jag läsa igenom min sammanfattning, äta kvällsmål och njuta framför tvn en liten stund. Bra avrundning på dagen, det måste jag erkänna.

Huvudvärk!

Usch vilken jobbig huvudvärk jag har nu. Jag ser halvsuddigt och mitt annars breda synfält är nu kraftigt reducerat. Det är knappt att jag ser hela datorskärmen på en och samma gång. Läskigt! Men jag försöker att bara bita ihop och fortsätta plugga, det måste göras ändå. Dock funderar jag på att skippa idrottslektionen, för boboll är nog ingen hit när man har så ont i huvudet att synen är nedsatt...


http://miansart.blogspot.com/

Hoppas det släpper snart.

Då är vi igång igen!

Jaha, då har jag inlett veckan med två (onödiga) lektioner i svenska. Framför mig har jag tre håltimmar, vilka ska spenderas till att plugga fysiologisk psykologi. Och sedan har jag boboll på idrottslektionen.

Eftersom jag vet att det här är så otroligt viktigt för er att veta så kan jag tala om för er att jag i natt sov med bettskenan igen, första gången sedan före jag opererade bort visdomständerna. Och gissa vad? Jag har sovit gudomligt! Bettskenan är Guds gåva till mig.



Varför måste alla lov ta slut?

Ja, om några timmar kommer världens bästa att sätta sig på båten till Sverige. Själv kommer jag att sitta med näsan i skolböckerna. Slutarbetet ska bli några rader längre, mina kunskaper inom fysiologisk psykologi ska bli mycket djupare och dessutom ska boken om Obama bläddras i. Inte så roligt, jag vet, och känslan av att påsklovet är över är tydlig.

Igår var vi dock till Havsvidden och åt påskmiddag. Mormor och morfar bjöd min familj, A, mammas småkusin och vår pyssling. Jag åt oxfilé med rödvinssky och ungsbakadpotatis till varmrätt och sedan smakade jag av alla sorter från dessertbordet! Till förrätt drack jag ett glas mousserande vin, till varmrätten rödvin och till efterrätten dessertvin. Gott! Hela kvällen tillbringade jag kvidandes över hur mätt jag var...

Vi hittade dem!


Hehe

Den enda sanna glädjen är skadeglädjen. Just nu ligger min älskling i sängen och kvider för att han är illamående och bakis. Själv funderar jag på att börja leta påskägg och vräka i mig choklad. Världen är rättvis.

Påskharen är snäll, men har restriktioner

Just nu ligger det cirka 40 påskägg av varierande storlek gömda i mitt rum. Påskharen tittade förbi ikväll, men han sa att jag inte fick leta efter dem före imorgon. Hälften av äggen måste jag ge till A också, snåla påskhare.

Det är väldigt svårt att inte kolla runt i rummet, för rimligtvis borde det finnas påskägg ungefär överallt, och de ska jag som sagt inte hitta före imorgon.

Bäst att plugga lite till så att chokladbehovet trängs bort (låter väldigt troligt).



Aaa Vicki, jag kommer med på er middag och sedan hoppas jag att du och Emma är sugna på krog! Det ska firas att ni har fyllt 18!

Böcker jag vill läsa, och säkerligen ni också!

Böcker jag vill läsa inom en snar framtid (efter att jag har läst de 13 böckerna i bokhyllan):
 Illusionen om Gud, skriven av Richard Dawkins. Författaren försöker bevisa hur osannolikt det är med något som en Gud. Boken sägs innehålla mycket humor och intressant fakta. Det känns hälsosamt att läsa något som motbevisar mycket av det som vårt samhälle bygger på. Läs mer: http://bok.nu/Richard_Dawkins/Illusionen_om_Gud

 Fågeln som vrider upp världen (Haruki Murakami). En bok som beskrivs som en mörkare Alice i underlandet samtidigt som det är en hårdkokt deckare, kan inte vara annat än fantastisk. Läs mer: http://bok.nu/Haruki_Murakami/Fageln_som_vrider_upp_varlden

 Edward Finnigans upprättelse, av Roslund & Hellström. "Ett politiskt spel, men också en härva där mänskliga relationer och starka övertygelser har stor betydelse. Edward Finnigans upprättelse är en berättelse om vad strävan efter upprättelse kan göra med människor. Om vem som är offer och vem som är brottsling. Men framförallt är det en andlöst spännande och intelligent kriminalroman som engagerar och överraskar." Läs mer: http://bok.nu/Roslund_Hellstrom/Edward_Finnigans_upprattelse

 Blonde, Joyce Carol Oates, är en porträttnovell om Marilyn Monroe. Läs mer: http://bok.nu/Joyce_Carol_Oates/Blonde

Varför är det så fantastiskt med lov? - Jo, man har så mycket tid att plugga då.

Nu är jag hemma, och jag saknar redan A otroligt mycket. Jag sitter för tillfället och funderar på hur jag ska lyckas motivera mig själv att plugga. Jag funderade på att gå och köpa en godispåse, och sedan inte tillåta mig själv att äta från den före jag har pluggat si och så mycket. Men med tanke på att jag och A har världens fetaste påskägg hemma hos honom i Kalmarnäs tror jag att mitt godisbehov blir stillat ändå det här lovet. Sedan tänkte jag att jag kunde belöna mig med en riktigt bra film eller något serieavsnitt när jag har pluggat, men jag har ingen film som jag längtar efter att få se och det har inte kommit några nya serieavsnitt. Efter det hade jag den genialiska idén att jag skulle belöna mig med en promenad när jag har pluggat, men vad fan, det känns ju inte som någon belöning - snarare en plåga. Speciellt om man tittar ut genom fönstret och ser de mörka molnen som är på kommande.

Jag får helt enkelt bara bita ihop och plugga - trots att det är lov, trots att det är fredag.


Ja, det är jag på båda bilderna.

Påsklov och äntligen lite ledig tid

Nu sitter jag hos A i Kalmarnäs, för tillfället fixar vi med grattis-kort till hans två kusiner som nyligen har fyllt 18. Imorgon blir det födelsedagsmiddag för dem och sedan tror jag det blir krog!

Ikväll ska jag däremot inte ha det lika livligt, jag ska plugga på hjärnan och dess funktioner + sjukdomar kopplat till den och så ska jag skriva på slutarbetet. Jippi...

Hoppas ni njuter av påsklovet och äter mycket choklad!

Blodgivaren

Nu har jag nyss kommit hem från blodgivningen, det gick mycket bra. Det enda som jag stör mig lite på är att jag i december vid blodgivningen hade 127 i hb (på gränsen till för lågt för att få ge blod). Sedan dess har jag ätit två järntabletter (vilket är rekommenderad dos för vård av järnbristanemi) plus att jag har ätit vitaminer för kvinnor, vilka innehåller 129 % av rekommenderat dagligt intag av järn. Det betyder alltså att jag har fått i mig plenty of järn varje dag. Men ändå hade jag enbart 128 i hb den här gången. Något måste vara fel.

Min blivande!

Nu är en klänning på väg hem till mig. Eventuellt blir det min examensklänning!
(Egentligen skulle jag inte vilja visa den före examensdagen, men eftersom jag vill försäkra mig om att inte klasskompisarna köper en likadan så lägger jag upp den.)

Är den snygg eller är den snygg?!

Idrott är något man gör - inte pluggar på!

Just nu sitter jag och väntar på att jag ska plugga idrott- och hälsa inför tenten imorgon. Jag undrar hur länge det tar innan jag börjar. Jag skulle tro att jag börjar om cirka en halvtimme. Någon som har någon annan gissning? 


...


Nehepp, inte det.

Vem vet, inte du? Vem vet, inte jag?

Det kanske bara är för att jag sov dåligt i natt; men idag är ingen bra dag.

Är det vår så är det vår!


Tråkigt att plugga

Nu har A skjutsat hem mig, för att jag ska hinna plugga lite tyska innan provet imorgon. Dock har jag absolut ingen motivation alls. Fast den här gången får jag bita ihop och plugga, trots att jag inte vill/orkar. Provet är imorgon och jag har inte pluggat tillräckligt alls.

När våren kommer så orkar man mera, energin flödar. Men samtidigt försvinner all motivation till att plugga - det finns ju tusen andra roliga saker man skulle kunna göra!

Söndag idag

Nyligen hemkommen från A:s kusins 15-års födelsedagskaffe. Trevligt!

Ikväll ska jag plugga tyska, försöka få ner några ord på slutarbetet och läsa på idrottstenten. Roligt att måsta plugga hela tiden när A äntligen är hemma lite längre...

Typiskt

Eftersom det strulade med betalningen till Mangos webbsida, så hann jag inte köpa (den blivande examens)klänningen. Den tillhörde dessutom Penélope och Mónika Cruz limited edition, så den lär inte komma in igen. Sökandet fortsätter. Fan.

Annars har jag haft en bra lördag, har spenderat den hos A. I solen, skrubbandes en bil med mögel på ungefär hela insidan. Jippi! Haha.

Puss på dig!

Världens bästa är hemma till och med den 13 april, så jag lär inte hinna med bloggen så bra! Men vad gör det när man får umgås med den man älskar? ♥

Två av de bästa!

Två av mina favoritartister har släppt nya album precis i dagarna; gissa om jag är överlycklig! 



(Nu återstår det bara att lyssna på dem och konstatera att de är så bra som jag hoppats på.)

Hihi, kolla vad fint att båda två stolt poserar i röda tröjor med vita prickar!

Super

Nu ska jag i supertempo skriva på slutarbetet, sedan plugga tyska (också i supertempo) och efter det ska jag sitta på en stol och vänta på att klockan blir 22 - för då kommer A inseglandes i hamnen (eller kanske det är Rolfen som kommer intuffandes, det vet man aldrig).

Det är ganska påfrestande för hjärnan!

Pust, nu är jag helt slut i huvudet. Ska ta en paus från slutarbetet nu. Efter middagen ska jag skriva ihop en sida text och sedan ska jag plugga till tyskaprovet. Och sedan ska jag läsa (minst) 15 sidor till i boken The death of common sense - how law is suffocating America. Det är mycket nu.

Och så ska jag unna mig tid för att kolla på Gossip Girl ikväll.

Lagom är bäst!

Igår kände jag att jag hade för lite till slutarbetet, idag känner jag tvärtemot att jag har för mycket. Så förhoppningsvis känns det alldeles lagom imorgon.

Mango - erfarenheter?

Jag tror att jag har hittat min kommande examensklänning från Mango. Men nu undrar jag (såklart) om någon av er har handlat från Mango och kan tala om för mig ifall det tillkommer höga frakt- och tullavgifter?