Ibland blir saker så mycket mer invecklade än vad man trodde var möjligt

Idag hade jag utvecklingssamtal med min klassföreståndare, Mojje. I stora drag blev jag överöst med beröm och komplimanger, vilket såklart alltid är trevligt (speciellt när det är saker man själv kan hålla med om, jag har svårare att ta emot beröm då det gäller sådana saker som jag själv inte ser). Men sedan blev jag lite besviken, då någon i klassen (jag vet inte vem, och ärligt talat så bryr jag mig inte om vem) var sur på mig i julas. Orsaken till det var tydligen att jag hade hoppat av att delta i julfestprogrammet, vilket jag gjorde på grund av att min farbror dog och begravningen hölls samma dag som julfesten (det vill säga att jag inte kunde vara med i julfestprogrammet, varken fysiskt eller psykiskt). I samma veva har någon tydligen frågat om jag kunde göra en julkalender för hela klassen (jag har inget minne av att ha blivit tillfrågad, men allt var lite upp och ner då, så jag kanske bara har glömt bort) och mitt svar hade kort och gott varit nej. Av de här orsakerna har alltså någon blivit sur och pratat med vår klasslärare, inte med mig. Vem det än gäller, så hoppas jag att den personen i fortsättningen kan tänka steget längre och förstå att om en person ska på sin släktings begravning, så är den här personen knappast speciellt på gång för att laga en julkalender. Till saken hör också att flera andra i klassen inte deltog i julfestprogrammet, men inte heller de gjorde någon julkalender.

Så, nu har jag fått det ur mig. Jag tycker inte att vi behöver diskutera detta något i klassen. Syftet med det här inlägget var helt enkelt att få ur mig besvikelsen över att folk alltid förväntar sig att jag ska ställa upp på att göra saker, utan hänsyn till att jag gick igenom något väldigt jobbigt för tillfället. Och att jag tycker det är löjligt att bli sur på grund av en icke existerande julkalender. Och så tycker jag att om man är sur på någon, så kan man säga det rakt till personen. Tack!

Kommentarer
Postat av: Anna

Suck, ibland är det verkligen trist när folk inte tänker på hur andra mår :(

Postat av: Malin

Hm, vad konstigt. Hoppade inte du av julfesten riktigt i början då? Har för mig att du var med på första mötet, och det var jag också. Jag valde att inte vara med endast pga. att vi hade så mycket i skolan då. Det är väl upp till var och en liksom. Och om det nu hade blivit någon julkalender så skulle det ju ha varit hela klassens ansvar och inte bara ditt.

2009-04-29 @ 17:20:43
URL: http://mejlajn.blogg.se/
Postat av: Frida

Vaaa? Okej vad konstigt!! Blev jätteförvånad nu, och vad onödigt att bli sur på dig! Suck!

2009-04-29 @ 17:48:56
Postat av: Julia

Inte för att vara elak på något sätt, men jag kom inte ens ihåg att du skulle vara med i julfest programmet. Alltså måste du ju ha gjort det i början, precis som Malin sa! Men det var väl inget att vara sur på dig över, och jag skulle nog inte heller velat vara med om jag hade varit i samma sits som dig då. Fattar inte varför denna person tog upp det med Mojje och inte direkt till dig! Helt onödigt! Och julkalendern så trodde i alla fall jag att vi skulle göra tillsammans i klassen, men ingen hade lust eller tid med det.



Nej, det är konstigt hur vissa människor tänker! Hoppas att du mår lite bättre efter att du ha fått skrivit av dig!

2009-04-29 @ 18:58:34
URL: http://lulibell.blogg.se/
Postat av: Liz

HAHA asså förlåt nu meeeen vem orkar vänta flera månader för att gnälla hos klassläraren om en skitsak?!??!! HAHA



snacka om långsint :P

2009-04-29 @ 19:56:39
Postat av: Sofia

Alltså fy satan.

2009-04-30 @ 15:45:32

Skriv dina åsikter här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Hemsida:

Dina åsikter:

Trackback