Gultärfult, jag älskar gult.

Jag är inte trött ännu, så nu när jag har tvättat bort sminket (fortfarande sminket som jag inte haft på mig idag) och bytt om till pyjamasbyxor beslöt jag mig för att fixa mina naglar. Jag brukar alltid måla naglarna och samtidigt som jag läser någon vecko tidning, men nu har jag läst den senaste VeckoRevyn (den senaste vi åländska prenumeranter har fått, ett nytt nummer har kommit ut i Sverige), och även det senaste nummret av Solo. Jag väntar bara på att få låna Mimis juni-nummer av Cosmo... Men hur som helst, eftersom jag inte har någon veckotidning (veckotidning? de flesta av dem kommer ut varannan vecka/en gång i månaden) så tänkte jag att jag kan kolla på någon film/serie på datorn samtidigt som jag målar naglarna. Nästa problem dök genast upp, inte kan jag väl sitta på min lilla snurrstol med benen i kors och nagellacket i famnen? -nej, klart jag inte kan, inte utan att ramla i alla fall (ramla från datastolen är jag förövrigt bra på). Därför gick jag och hämtade en av våra gula fotöljer (du minns de där gula fotöljerna som fanns på gamla Klipp Upp? dem har vi fått ärva nu när klipp upp har flyttat). Nu sitter jag som en prinsessa och ska precis just hämta nagelprodukterna och sedan besluta mig för vilken färg på nagellack, och vilken film/serie jag ska kolla på.

Undrar förresten om jag får behålla den här stolen i mitt rum? Ingen annan använder den ju...

Förresten är det lite läskigt att tre män har hamnat på förhör för koppling till PirateBay...

Take your time, think a lot, think of everything you've got,
for you will still be here tomorrow, but your dreams may not...
Julia

Kisslisa!

Min dag har varit spännande.
Jag vaknade (blev väckt), gick ut med hundarna och mormor, tog en värktablett, lade mig på sängen och kollade på TV, åt choklad, kollade på TV, åt middag, kollade på TV, sov, kollade på TV, hundkurs (det gick förövrigt mycket bra och det var näst sista gången), kollade på TV (top model england), DATORN!

Nu ska jag snart tvätta bort sminket (vilket smink? jag har inte orkat sminka mig idag) och sedan sova (försöka).

Top Model England, avsnitt 1, var kasst. Man fick bara se en miljon dåliga hemmagjorda videoklipp med töntiga, fula, fjolliga modell-wannabes. Min tid fördrev jag genom att planera hur jag skulle bli smal, lång och göra en egen sådan video. Jag skulle lätt komma med, seriöst, jag tror det. Jag vet hur jag spelar på mitt utseende och min personlighet. Lite av en drama queen är jag också. Skulle jag satsa på att komma med, klart som fan jag skulle göra det. Blinka lite oskuldsfullt genom pannlugg... går alltid hem! HAHA

Men på tal om att bli smal, jag ska börja skriva i bloggen exakt allt jag äter. Det får nog mig själv att tänka efter lite mera vad jag stoppar i mig. Och så ska jag skriva upp om jag tränar och hur länge osv... Jag börjar imorgon, så därför ska jag nu äta upp den sista chokladen jag har hemma.

vargbjörnhumlagiraffelefantgrodahundkattkrokodilmyralejongräshoppazebra
vandrandepinne? -TIGER!

Julia

Usch, vad är det här?

Jag mår illa, fruktansvärt illa. Kanske är det ångern och skuldkänslorna som har kommit ifatt mig?
Om fallet är så, då hjälper nog inte värktabletten jag tog tidigare.
Jag har förövrigt mått lite halvt dåligt ända sedan i torsdags...

Jag är yr också, kan inte göra något hastigt eller sådär.

Kanske dags att gå och lägga sig på sängen och kolla på tv?

"det kändes väldigt bra och positivt för mitt liv",
jo eller huuuur!
Julia

När tar morgonen slut och dagen tar vid?

God morgon!
Jag hävdar att det fortfarande är morgon, trots att det är en timme sedan jag vaknade och mormor säger att det är mitt på dagen. Inatt sov jag från kl 01.00 - 13.00 då mormor kom in i mitt rum och väckte mig.

Jag drömde något bra inatt också, men jag minns inte vad. Tråkigt.

Trots att jag har sovit så mycket inatt så ser jag ut som ett lik, ärligt talat. Jag har gropar runt ögonen, hyn är blek och grå, läpparna är torra och bleka och jag orkar knappt hålla ögonen öppna. Tokigt.

Det första jag gjorde när jag vaknade var att kolla på Anns bilder från Folkis out. Jag tänker inte länka till dem, för jag uppmuntrar ingen till att se bilderna på mig (jag skäms, jag hatar och jag får ångest).

Nu har jag huvudvärk och ska snart gå i duschen.

Som Mona-Lisa har sitt leende,
så döljer också du en hemlighet,
Julia

Lite till...

Nu känner jag att jag är nära att bryta ihop, det är konstigt, jag har lärt mig känna igen den känslan mycket väl. Trots att jag sällan bryter ihop.

Dags för en värktablett, ansiktstvätt och sedan sömn.

Jag undrar fortfarande "what's left of me?"
Julia

Hej hopp här kommer jag

Ikväll har jag varit på hundkurs, Minus var jätte duktig! Jag är stolt. Nu är det bara två gånger kvar av hundkursen, imorgon och på torsdag. Skönt.

Ikväll har jag också hjälpt Fanny och Frida göra inbjudningskort på datorn.

Ikväll har också begreppet Julia&Wille upphört (det har väl aldrig existerat på riktigt heller, men det var ett fint sätt att säga att det är över, finito, slut, done nu!) Jag vet inte om jag sörjer, eller jo, det vet jag att jag gör. Men jag tror nog jag överlever. Som jag tänkte när jag stod och plockade in disk i diskmaskinen "jag får helt enkelt ta livet med en klackspark och inte gräva ner mig för djupt". Det var nog dagens klokaste tanke från min sida. Annars gillar mina tankar att hoppa fram och tillbaka nuförtiden. Det är lite svårt att hänga med ibland, too bad.

Efter att jag hade tänkt sådär klokt och visat min mogna sida blev jag utskälld av Thomay, hurra hurra. Jag är inte överraskad, men jag orkar inte längre. Jag föreslog för honom att vi skulle bryta kontakten helt här och nu, men han brydde sig inte om den kommentaren alls. Jahapps, vi kan väl fortsätta vara vänner ("vänner") då.

Sedan lade jag mig i soffan och kollade på Mr. Deeds, den var faktiskt helt bra. Jag gillar Adam Sandler, han gör oftast roliga roller. Och han är en jätte bra skådis. Inte tror jag att jag ens tvivlade en enda gång på att han skulle vara Mr. Deeds (som jag redan har glömt förnamnet på)...

När jag kollade på filmen insåg jag att jag vill vara rik, men, en fråga dök upp i mitt huvud. Varför måste alla rika ha minst 10 meter till taket? Gillar dom när det ekar av ensamheten i hela huset? Eller känner dom att all deras högfärdighet måste rymmas ovanför dem hela tiden? Jag måste bli rik och ta reda på det där...

Vet ni att jag själv tycker att jag låter ironisk hela tiden.. Det är inte så bra va?
Jag kanske har blivit lite negativ, lite bitter, men det är nog bara tillfälligt. Det här med Wille förändrade min syn på livet mycket och fort. Jag har inte riktigt hunnit ikapp ännu.
Jag har insett att såhär som jag är till sättet kan jag aldrig fortsätta, inte om jag ska bli den där oskuldsfulla karriärkvinnan som flörtar med chefen och rätt som det är har tagit över chefsposten. Det är min plan åtminstone. Kanske jag aldrig behöver vara oskuldsfull, det skulle underlätta då. Då krävs det inte många förändringar av min personlighet!

Julia

Håkan finns överallt

Nu har jag och Jenny lagat middag, helt okej, men ingen lyx-måltid direkt. Vem bryr sig? Att äta är ändå tråkigt.

Mina småsystrar ska sjunga Håkan Hellström på skolavslutningen (eller alla 4:or ska väl göra det...) Jag tycker det är tufft, lätt att jag ska fara på deras avslutning och lyssna till lite ljuv håkan-musik. Och en orsak att få klä upp sig lite... jag är nog en partypingla!

Efter middagen ringde Andrea, dom har fått helt klart sin film, och nu återstår det bara att bränna den till dvd. Kollaget hade dom tydligen också hunnit med, enligt Andrea var det superfint. Jag tvivlar inte!

Hon (Andrea) skulle komma hit mellan 18.15-18.30, så skulle vi upp till ÖHS och bränna deras film. Då slipper dom (och även jag) komma till ÖHS imorgon bitti. Jag slipper nog komma dit överhuvudtaget tror jag. Mysigt, min första helt lediga sommarlovsdag? Fast jag har ju hundkurs på kvällen... :/

Ikväll ska jag också på hundkurs (och på torsdag, men då är det sista gången! I can't wait...), hundkursen äger rum kl 19.30-20.30 och vi skulle träffas vid Handels. Skönt att det inte är ute på espholm och att mormor skulle skjutsa mig dit, för ärligt talat börjar jag få lite nog av mormor...

På tal om det så ska jag gå ner och hämta upp min strukna tvätt, som mormor fixat. Tack!

Efter hundkursen vet jag inte vad jag ska göra, kanske jag är hemma och tar det lugnt? Kanske jag tvingar Andrea att umgås med mig... Hihi.

På fredag ska vi mediabrudar gå ut och käka, pizza på Adlon! :D haha. Det är klass på oss!
Ida, Kattis och Anna (jag tror hon kommer med, ska messa henne just) ska träffas här hos mig kl 18, och sedan käkar vi och efter det lär det bli fest? Haha. Schools out för fan.

Nu ska jag hämta min tvätt och messa till Anna. Jag tror jag slänger på mig lite smink också före jag och Andrea ska till Övernäs...

Julia

Att slapna av är en gåva, jag har den inte.

När klockan var 10.15 var jag uppe i ÖHS, jag hjälpte Andrea, Erri och Henni med deras filmprojekt. Vi lade in musiken, och jag tycker det blev riktigt bra!
Igår när jag inte var där och hjälpte dem så hade dom klippt väldigt mycket, och jag måste säga att jag är imponerad. Inte alls dåligt klippt, snarare tvärtom!

Vid 12-tiden gick jag hem, och direkt ner på stan med Jenny. Vi gick till Robert's och fikade (jag drack en Robert's Mocca och åt en cookie, fyy vad jag kände mig onyttig, tur att jag inte fikar så ofta!), när vi var klara med fikandet och hade hunnit diskutera lite grann gick vi till Lisco Parfym för Jenny skulle kolla på hårfärg. Dock hade jag lite ont om tid, så Jenny följde mig till HelaKroppen där jag skulle vara på ansiktsbehandling. Jenny fick gå och köpa hårfärg själv. Utanför HelaKroppen mötte vi Tobias (våran ex-klasskompis som gick en vecka på medialinjen och sedan "skulle till Tyskland och plugga svenska"... hm "ok") och sedan kom Rune ut vinglandes från ett café. Stackars honom.

Jag hade fått ansiktsbehandlingen Havsbris i present av mina flickor (åh, ni är så underbart bra). Först fick jag ta av mig tröjan och lägga mig på en massagebänk (hon hade värmemadrass under så man låg där och myste), håret lade hon upp inlindat i en handduk. Sedan satte hon igång, först rengjorde hon ansiktet från smink och annat smuts. Hon arbetade även ner mot halsen och dekolletage. Efter det gjorde hon diverse olika saker, ansiktsvatten, akupressur, peeling, massage, ansiktsmask, återfuktning osv. Det var otroligt skönt! Jag låg där i en hel timme, trots att behandlingen egentligen bara är 40 min, men det tackar jag för! Hon arbetade med så mjuka rörelser att man kände sig otroligt lyxig. Tyvärr kunde jag inte slappna av ordentligt, jag har svårt för det. Hela tiden spände jag käken (bet ihop tänderna, det gör jag hela tiden, dåligt), benen spände jag nästan hela tiden, och axlarna drog jag upp. Jag undrar varför jag egentligen gör så? Jag känner mig inte otrygg av att någon håller på med min kropp, jag bara inte kan slappna av. Men skönt var det, jag rekommenderar, starkt!

Hon berättade hela tiden vad hon gjorde och vad för produkter hon använde, så man kände sig inte lurad eller så. Tips och andra nyttiga saker att veta berättade hon också.

När jag blir vuxen kommer jag nog vara en stressad, upptagen karriär-kvinna, och jag lovar, jag kommer unna mig massage och ansiktsbehandling titt som tätt!

När jag var färdig fick jag små tuber med ansiktsgrejer som jag skulle testa, för att se om jag gillade. Reklam jag vet, men jag tycker det är skönt med sådant. Man får testa på lite nya, exklusivare produkter. Utan att betala dessutom... Toppen!
Nu ser jag fram emot att boka tid för massage och få slappna av i alla andra muskler också...

Efter att behandlingen var klar gick jag hem och hämtade Jenny och hundarna. Vi gick till Hallen och jag var in och handlade lite saker till middagen, vi är alltså ensamma hemma och får ta hand om hushållet. Tror det blir köttbullar och pasta till middag, och till efterrätt skulle jag testa något med bär och grädde... Smaskens. Lite jobbigt är det nog att agera mamma, men jag har ju trots allt sommarlov!

Ikväll ska jag på hundkurs, bara det inte börjar regna. Efter hundkursen vet jag inte vad jag ska göra, kanske jag kan gå ut och gå med Andrea? Får se vad som händer. Inte lär jag ju få träffa Wille så.

Julia

What's left of me?

Inatt har jag sovit dåligt, igen!
Det är nog något allvarligt fel på mig, jag somnade vid 2-tiden, vaknade klockan 3.00, 5.20, 6.30, 7.10, 8.25 och låg vaken ca 10 min varje gång, men när klockan ringde klockan 9.00 var jag så trött så jag inte ens orkade stiga upp.

Jag har drömt helt knäppt inatt också. Jag tror seriöst jag borde sluta sova, så jag skulle slippa alla drömmar och att vakna hela tiden.

Igår kom alltså mamma hem, imorse for hon igen. Hon har lämnat pengar till mig för att jag skulle handla, problemet är bara att jag redan har glömt bort vad det var hon sa att jag skulle handla... Snart ska jag till ÖHS och hjälpa dem med deras projekt (jag ska vara där om 10 minuter och jag har inte klätt på mig ännu, ooops). Klockan 13.00 ska jag på ansiktsbehandling och efter det ska jag handla, men jag vet ännu inte vad.

Nu pratar dom om träning på RixMorronZoo, jag ska nog ta tag i det här med att fara ut och jogga. Varje morgon nu under sommaren kan ju inte vara helt fel? Jag vet att det är mycket att satsa på varje morgon, för det kommer man inte att orka. Men satsar jag på att jogga en gång i veckan, så kommer jag hela tiden skjuta upp den gången, säger jag då istället att jag ska jogga varje dag, då gör jag det åtminstone en gång i veckan. Hihi, busbus.

Julia

Mamma

Det är skönt när mamma är hemma,
fast just nu är det lite jobbigt.
Hon får mig alltid att visa mina känslor,
speciellt om jag är ledsen.
Hon är bra på det där.
Jag fick gråta lite grann,
och även om hon inte sa mycket (eftersom jag inte ville berätta så mycket),
så fick jag ändå en lite positivare syn på allting.
Det kanske går att lösa?

Och till Wille vill jag bara säga; förlåt för allting.

Julia

Jag vill också lägga mig i debatten

http://expressen.se/index.jsp?a=596716
Det är en debatt om partypinglor, eller kvinnoideal egentligen.
Jag håller helt med Natalia, varför ska vi kvinnor anses som äckliga och dåliga för att vi uppskattar en god kvälls festande?

http://www.expressen.se/index.jsp?a=594663
Problemet är att jag håller med Ebba också (vad har hänt, jag som inte gillar Ebba von Sydow håller helt plötsligt med om hennes åsikter). Ebba ratar ju inte fester, hon uppmuntrar bara till sunt festande. Och av mina egna erfarenheter, så har Ebba rätt. Varannan vatten kan inte skada.

Ikväll kommer mamma hem från Tyskland, och imorgonbitti far hon till Finland. Det är lite jobbigt när han flänger fram och tillbaka sådär, och man aldrig vet vem som har ansvaret över oss barn.

Lolli kommer hit en stund ikväll, trevligt.
Fia kanske inte far till Sverige imorgon, hon kanske lånar en klänning av mig och så kommer hon med mig och shoppar nästa vecka. Det skulle jag gilla.
Lolli får i alla fall med sig Mimi till Sverige.
Vad är det med mina vänner?
Dom har blivit dåliga shoppare, köper så lite varje gång.
Fy på er.

Julia

xD

Haha, nej nu när jag testade så funkar min mp3 igen.
Bra bra.
Jag undrar om den kanske bara var lika trött som jag?

Julia

Skräp

Min mp3 har gått sönder också,
det är inte heller bra.
Och försäkringen gäller nog inte längre?

Julia

Nu har jag stängt av Julia, kvar är bara utsidan.

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,832946,00.html

Jag har äntligen orkat ta tag i saker, även fast det är småsaker.
Jag vet inte vad det har varit med mig den senaste tiden,
men inget har jag fått gjort.

Den där artikeln jag har länkat till har jag enbart där för jag tycker det är intressant,
men jag förstår inte att det tagit flera år för forskare att komma fram till det?

Inatt sov jag som sagt endast 2h, och vaknade första gången när min väckarklocka ringde.
Jag var då oförmögen att stiga upp, och låg kvar ett tag till.
Andrea ringde en timme senare, jag skulle ha varit och hjälpt dem med deras projekt,
men jag upptäckte att jag hade feber.
Fast projektet gick nog bra även fast jag inte kunde komma?
Jag tror inte jag var sjuk, men jag tror det var min kropps sätt att reagera på för lite sömn och för mycket och för starka känslor.

De få timmar jag sov så drömde jag massor, helt konstiga saker som jag inte förstår. Men jag tänker inte börja skriva ner mina drömmar här. Det känns som om jag blottar mig själv för mycket då. Det klarar jag inte av just nu.

När jag orkade mig ur sängen tog jag en värktablett, så nu har jag ingen feber mera (tror jag) och det känns inte som om den tänker komma tillbaka igen. Tur det.

Jag har också städat mitt rum idag, äntligen.
Har gått en hel vecka som jag inte gjort annat än slängt saker hur som helst i mitt rum, och jag är egentligen en vän av ordning.
Jag tror seriöst att mitt rum aldrig har varit så stökigt förut, och det låter konstigt men jag mår dåligt när mitt rum är stökigt. Jag får ångest.

Nåväl, nu har jag rummet städat igen.
Så var jag i duschen och gick sedan till Hallen med Fanny och Frida för att handla mjölk.
Men som alltid när man ska handla en sak, så kommer man hem med flera. Denna gång var det inte så farligt, vi köpte rostbröd, 2 liter mjölk och tuggummi.

Min ekonomi mår inte bra. Tyvärr.
Mormor är skyldig mig 7? (eller om mamma betalar tillbaka det)
Mamma är skyldig mig 5? (fast hon vet inte om det ännu)
Lolli är skyldig mig 5,50? (hoppas hon kommer ihåg det)
Jag är skyldig Tomas 6,25? (du ska få det Tomas, jag lovar)
Jag är skyldig Fia 11,70? (även du ska få det, snart)
Jag är skyldig Jenny 4,70? (du får det någongång när du ber om det och jag har pengar)

Jag vill och shoppa.
Fia och Lolli ska imorgon, men jag har inte tid att fara imorgon.
Så jag får skippa det, hårt.

Jag ska på ansiktsbehandling imorgon kl 13.00, äntligen får jag skämma bort mig själv lite. Och inte behöver jag betala något, utan jag fick det som presentkort av mina vänner. Ni är snälla, ni betyder.

Så länge jag inte tänker på dig går allting bra,
Julia


Måndag

Jaha
sov 2h inatt
har feber
allting är toppen.

Julia

Don't tell me you don't know that

Jag vaknade kvart över 1, jag tror det är det längsta jag har sovit sedan förra sommaren.
Jag måste ha varit helt utpumpad, eller känslomässigt utmattad?

Nu är jag i alla fall glad, riktigt mycket glad också.
Snart ska jag messa till Wille, gå i duschen, fara till Fia och chilla medans hon och Lolli får kämpa med sitt projekt. HAHA. Efter det ska jag till Lolli, kanske vi hyr film eller något sådant. Natten tillägnar jag Lolli, så jag sover där också.

För jag får inte vara ensam hemma och mamma och Mika är i Tyskland (och dricker gratis öl i en liters glas/hinkar!). Min moster som är här och vaktar oss barn har tagit alla barn med sig och farit till stugan. Jag vägrade dock följa med, oväntat va? Haha.

Imorgon har jag hundkurs, måste höra att dom andra har kommit tillbaka från stugan då, så dom kan skjutsa ut mig och Minus dit.

Efter det ska jag och kolla på Willes match, var ju nästan länge sedan jag träffade honom sist :|

Let me entertain you,
Julia

Aaw

Helt ärligt, du är min raka motsats.
Och det ska jag vara glad för.
Jag har saknat dig idag, Wille.
Min Wille, min knäppa Wille, min söta Wille.
Min busiga Wille! När får jag träffa dig igenigenigen?

I can see the love shining in your eyes
And it comes as such a sweet surprise

If seeing's believing it's worth the wait

So hold me and tell me it's not too late

We're so good together, we're starting forever now

Julia

Är det såhär när man är kär?

Jag hatar Julia.
Död åt Julia.

Julia

Fredag, eller kanske måndag?

Enligt Erri och Andrea är det nog måndag, jag hävdar att det är fredag.

Idag har jag varit och hjälpt Erri, Andrea och Henni med början till deras gymnastik-film.
Vi kom inte så långt, men det tar verkligen tid att klippa.
Vi ska fortsätta på måndag och tisdag nästa vecka.

Efter det var jag med Andrea till banken och hon tog ut pengar, sedan gick vi och lämnade in mitt busskort till ålandstrafiken, och sedan tog jag ut lite pengar.

Nu ska jag just ut med hundarna, sedan kommer mormor och morfar hit på middag. Efter det ska jag moppa med Ak och sedan får man se?

Imorgon ska jag i alla fall sova hos Lolli.

Julia

Let's party, everybody stand up!

Igår var igår, det var kul, men det gick lite snett.
Läs
Idas blogg för lite mera detaljerat.

Imorse steg jag upp, kl 8 och fixade mig för hundutställningen.
Jag kan ju inte direkt säga att jag var pigg och fräsch, men det gick.

Själva utställningen ska vi inte prata om, Minus var lite envis.
Kattis pappa var domare, haha.

Efter hundutställningen duschade jag och for till Wille.
Min Wille.
Det var mycket mysigt, och han är världens snällaste (och knäppaste).
Vi var ensamma hemma hos honom,
och Hector (hunden) slängde han ut.
Haha.
Vid 7-tiden kom hans familj hem, dom hade varit i Sverige.
Jag fick träffa hans mamma för första gången,
och dom bjöd på mat, men jag måste tyvärr tacka nej,
moster Lotta kom och hämtade mig vid halv 8-8 så.
Lotta och Willes pappa Anders känner varandra sedan gymnasietiden,
så de vuxna stod och snackade länge,
och jag och Wille hade tråkigt. Haha.

När jag kom hem åt jag, första gången på ett dygn. Haha.
Sedan kom Fia hit och vi hade massor att prata om, eller jag pratade väl mest, som alltid.
Men jag har så mycket att berätta alltid :D haha.

När klockan blev 11 gick vi ut med hundarna,
och Fia gick hem.
Då mötte vi Ella, hon kom körandes på sin moppe.
Och hon såg jätte tuff ut! Tycker jag.
Det var länge sedan jag träffade Ella, det var kul att få prata lite med henne.

Nu ska jag sova, ta igen några av de timmar jag missade förra natten.

Imorgon ska Wille på klassresa till Sverige, och jag ska hjälpa Erri, Andrea och Henni med deras projekt. Klippa film, wihu. Hoppas det går fort!

Julia

Helvete!

Varför är jag som jag är?
Och varför är du så snäll mot mig?
Jävla helvetes skit.

Julia

Haha

VÄDUREN
21/3-20/4
Onsdagen börjar väldigt bra med något du njuter av. Eftermiddagen blir produktiv och kan ge klirr i kassan.
från
aftonbladet.se

Det är otroligt, horoskopet stämmer alltid nuförtiden.

Det är sjukt.

Julia

Avslutning, stipendium och sommarlov

Inatt har jag sovit väldigt lite igen, det är konstigt att kroppen reagerar så när det händer mycket och bra saker i ens liv.

Efter att ha vaknat en miljon gånger imorse så steg jag upp vid kvart i 9. Jag läste tidningen från i måndags, och kollade på Wille och de andra stafettkarnevalsmänniskorna. Hihi.

När jag hade vaknat ordentligt klädde jag på mig och sminkade mig, jag fick äntligen använda min gröna fina klänning igen!

Hmhmhm, när jag var klar for jag och mamma till Sparhallen. Kändes lite kul att gå runt där i klänning och högklackat, men det var kul samtidigt. Jag köpte en blomma till Christian, och en gubbe som stod i kön bredvid mig började fråga om det var en plastblomma. Han såg lite pedofilisk ut. Läskigt.

Efter det for vi ut till folkis, dags för avslutningen. Rektorn Kjell inledde med tal och det var ganska fint, men svårt att förstå. Det gällde att hänga med.

Sedan fick Johan ta över och spela saxofon. Han är duktig!

När han spelat klart var det dags för Bodil att dela ut stipendium. Och gissa vad? -jag fick stipendium! Det är roligt roligt! Så här löd motiveringen; "Det här stipendiet borde egentligen gå till en hel linje för dom har verkligen arbetat som ett mycket bra team. Men stipendier delas ju ut till personer och inte till linjer så en i teamet får stipendiet men alla får ta åt sig äran. Stipendiet delas ut för utmärkt språkkänsla, för verkligt god förmåga att uttrycka sig i både tal och skrift och eftersom det är Julius Sundbloms stipendium inte minst för goda mediekunskaper. Media och film har den här linjen sysslat med så vi kan väl säga att -om inte årets Oscar -så i alla fall årets Julius går till Julia Lindfors"

När jag hörde det blev jag jätte glad och kände mig stolt, över mig själv, och över hela linjen! Jag fick ett fint diplom och 150? i stipendiet (ett och ett halvt par jeans alltså, inte illa). Tack!

När alla stipendier var utdelade sjöng vi den blomstertid nu kommer och allting var klart.

Vi samlades med respektive linjer och lärare i våra klassrum. Betygen/intygen delades ut, och Christian fick blomma av mig och Ida.

Efter det gick vi ut och tog foto på hela linjen tillsammans, det blåste mycket så klänningen var lite busig och ville inte hållas nere. Tur att jag hade snygga trosor under ;)

Inne i matsalen serverades det tårta och kaffe/saft. Lite vemodigt att ta farväl av alla lärare innan man for därifrån. Tur att jag är med i direktionen så får jag träffa vissa igen.

Under tiden vi var där fick jag många positiva kommentarer om min klänning och många berömde mig för stipendiet. Jag var gladgladglad.

Totte och Anna åkte med mig och mamma till stan och jag var in till apoteket och köpte mera pollenmedicin innan vi kom hem.

Det första jag gjorde på mitt sommarlov var att hänga tvätt. Bådar ju gott för sommaren, kan ju bara bli bättre nu så.

Ikväll blir det grillning och fest hos Ann. Tror att Kim skulle komma till mig först, och så går vi tillsammans till Ann. För annars kommer han en halvtimme för tidigt. Haha. Det är bara skönt för mig om jag får sällskap. Det ska bli riktigt roligt ikväll! Jag känner för fest.

G A N G S T E R

Jag måste tyvärr hem redan till halv 1 inatt, för imorgon blir det hundutställning kl 9 på morgonen. Efter det ska jag antagligen till Wille, jag saknar honom redan.

I kväll kommer min moster Lotta och min kusin Tove hit också. Kan säkert bli kul?

Mamma åker till Tyskland med Mika imorgon också, hoppas dom får kul och att mamma kan sluta tänka på allting annat.

På fredag vill jag och Fia till Sthlm, men tydligen skulle 9E ha fest på torsdagskvällen, så Lolli vill inte fara till Sverige dagen efter då. Dumt, för Lolli måste nog med eftersom dom ska hålla på med sitt projekt. Vi måste väl hitta någon annan dag som vi kan fara till Sverige då.

Och som Lolli hade skrivit kommentar, att hon knappt kommer ihåg hur jag ser ut längre, så kan jag säga detsamma om Lolli. Vad har hänt? Vi som brukade ses varje dag..

Julia

Volleyboll och Wille

Efter lunchen var det volleyboll turnering, först ut var media mot skap.
Skap vann, too bad för oss. Vi förlorade.

Efter ett tag blev det blött, kallt och tröttsamt att vara pigga och alerta medialinjen,
så vi tog det lugnt och hejade på de andra linjerna när de glatt spelade vidare i turneringen.

När skoldagen var slut åkte vi bussen hem, sista gången för mig tror jag.
Fy fan vad sorgligt. Jag skojjar inte.
Jag sov nästan hela vägen. var så himla trött.
Tur att Anna väckte mig för att säga att det var Litauens bidrag på radion.

När jag kom hem tog jag ett långt härligt bad, och äntligen tinade mina förfrysta kroppsdelar!
När badet var avklarat klädde jag på mig, pratade med mormor för att höra om hon kunde skjutsa mig till Wille och om hon kunde hämta mig därifrån. Snäll som hon är så gick hon med på det, utan protest.

Vi åt middag och jag tyckte att alla bara bråkade med varandra, men så var det nog inte egentligen.

När vi hade ätit så sminkade jag mig lite snabbt och så fick jag skjuts till Wille, hihi.
Och jag håller med Ida, dom har ett fint hus! Och bubbelpool ;) Haha. Eller vad heter det, bubbelbadkar? xD

Jag fick träffa hans pappa och lillasyster också, det var läskigt. Men dom var nog snälla :) Hihi. Alla i den familjen är nog snälla.

Så visade Wille khs julfest också, haha. Deras lärare gjorde lika kasst program som övernäs lärare. Vad är det för fel på lärares humor?

Imorgon är det avslutning, och fest hos Ann på kvällen. Så jag tror inte jag hinner träffa Wille imorgon :/
Men på torsdag ska jag nog till honom efter att jag har varit på hundutställning :) Brabra!
Sedan på kvällen ville vi träffas alla tjejkompisar, eller jag och Erri ville, men nej, 9E ska tydligen ha klassfest. Skit i oss då. Nej men, det känns som vi aldrig träffas mera. Fanfan. Vi alla bär nog lite skuld, fast man gärna skyller det på någon annan. Trist.

Julia

M E D I A

Kom igen MEDIA, kom igen!

Nu på förmiddagen har vi haft olika lekar/stafetter.
Jag var med Sara, Kristina och Trond.
Först skulle vi äta blodbröd (det gjorde inte jag, så det blev straff istället) och springa till en innebandyklubba, och leka norskfylla.
Fy fan vad det snurrade, jag visste inte vad jag sa, eller gjorde.
Och jag lovar att jag sprang i uppförsbacke, det såg så ut när jag snurrade runt där.
Jag kläckte ur mig att jag skulle flytta till Norge också.
Sedan hittade jag inte tillbaka till mitt lag, så Trond tog tag i mig och drog mig på rätt. Haha.
Vad dum jag kände mig då.

Som straff skulle alla som vägrat äta sjunga Lordi - Hard Rock Hallelujah, det var kul, men det gick inte bra.

Efter det skulle varje lag välja ut en person, jag blev vald som representant.
Vi fick på oss ögonbindlar och så skulle man leta med händerna i två hinkar efter 4 mynt.
Hinkarna var fyllda med matrester, ena var gröt (och innan jag skulle göra lade dom i blodbröd också), i den andra hinken var det minestronesoppa.
Jag klarade det på 1.20min, men jag hade kunna gjort det snabbare om jag direkt hade tänkt på att mynten högst antagligen låg på botten.

Efter det fick vi en tom 1,5L flaska, och en hink med vatten i. En lagmedlem skulle lägga sig på marken med flaskan på magen, och de andra skulle fylla munen med vatten, springa till flaskan, och fylla flaskan med vattnet. Vi kämpade duktigt, men vi vann tyvärr inte. Men det var riktigt roligt!

När vi var klara med det så fick alla i laget en egen tändsticka och en ring. Man skulle ha den i munnen och sedan föra ringen från tändsticka till tändsticka. Vi gjorde riktigt bra ifrån oss!

Sedan var det lunch och snart är det volleyturnering, hihi.

Julia


Tisdag - lekdag

Idag är det tisdag, och vi ska ha "lekdag" här i skolan.
Våran sista riktiga skoldag, hur riktigt den nu är vet jag inte, men vi har avslutningen imorgon.
Vi ska ha olika tävlingar mellan linjerna idag, och sedan volleyboll turnering.
Det skulle säkert vara jätte kul om det inte regnade.

Idag är jag sliten, jag sov väldigt lätt inatt. Kan man säga så?
Jag sov alltså inte tungt, utan jag vaknade ofta och sov inte oroligt, men jag hade för mycket att tänka på för att kunna sova lugnt.

Idag tror jag att jag får tillbaka min klocka av Majvor också.
Vad glad mamma ska bli.
Hihi.

Julia

Omväxling förnöjer

Ja, verkligen.

Idag har jag varit på stan med Ida, hon köpte ett par vita Cheap Monday-jeans. Dom var skitsnygga på henne! Orättvist. Hon hade massa pengar, så hon kunde gå runt och prova en massa olika saker. Själv var jag bara med som hängare och påklädare ;) haha. Ida kan inte klä på sig själv alltså.

Jag såg ett par fina skor nere på Zko, kanske jag köper dem? Om jag har pengar alltså.

Sedan for jag hem och gjorde i ordning det sista av middagen, och efter middagen var jag väldigt nervös.
Wille skulle komma hit, hihi.

Och det gjorde han, vid halv 8 tiden. Han vågade till och med hälsa på mamma när han for härifrån. Jag är imponerad. Nu ställs det ju krav på mig att jag ska hälsa lika präktigt på hans föräldrar. Shit, hur ska jag lyckas spela präktig?

Kort och gott, det var en lyckad kväll. All nervositet gick över, eller den mesta i alla fall. Nu får man bara blicka framåt och se vad som händer. Men man hoppas ju... Wille är söt.

Julia

Fy fan vad kul det var

Nu har vi hoppat brogunga från färjsundsbron, ho ho, vilken jävla känsla.
Det var himla roligt, jag vill göra det igen!

JAJAJAJAJA!

Modigt.
Ikväll ska jag vara med Wille, modigt det också.

Julia

Hjälp!

Snart ska vi och hoppa brogunga, jag är nervös!
Men jag lovar dig, jag ska göra det.
Annars kommer jag vara besviken på mig själv.

Och ja Hampus, jag glömde skriva att Sverige vann VM-guld i hockey. Men nu är det ju sagt.
Både OS- och VM-guld, kan någon säga att Sverige inte är bra på hockey?

Julia

Zum Zum Zum ett sommarbi

Jaja, okejdå Ida, här med uppdaterar jag min blogg.

Imorse vaknade jag någon gång vid 7-tiden, och det var knäpptyst, jag hörde inte ett ljud! Inga klockor som tickade, inte mina egna andetag, inga bilar, inga fåglar, inga människor, inget datorsurr -verkligen inget alls. Nu i efterhand har jag börjat fundera, kanske jag var döv, eller död, i några minuter imorse? Annars har jag ingen förklaring till att det var så tyst. Men efter ett tag började klockorna i mitt rum ticka igen, och jag började höra andra små ljud. Var jag döv för en liten stund? Är det möjligt?

Sedan somnade jag om, och väcktes vid 12-tiden. Jag steg upp runt halv 1 och satte mig vid datorn. Så småningom klädde jag på mig och for på hundkurs.

Det gick inte lika bra som vanligt för Minus, han var väldigt orolig och ville därifrån. Om han saknade mamma eller Uti vet jag inte. Hursomhelst så klarade han hundmöte väldigt bra, men nu när jag var ut med båda hundarna så insåg jag att det är omöjligt att få han att låta bli att skälla när Uti gör det. Balle kan man säga.

När hundkursen var slut så körde mamma hem mig, så tog jag lite saker med mig och körde till Fia. Där var Andrea redan, så vi vandrade iväg till Bomans ängar för att kolla på fotboll.

Wille, Alfons, Tomas, Thomas m.fl. spelade match mot några röda typer. Ingen av Östernäs p18 verkade vara riktigt på g, men trots det gick matchen bra. Jag tror dom vann med 1-0?

Lolli och Mimi dök upp efter mer än halva matchen, kul att träffa dom också.

När matchen var slut så for jag hem igen, åt middag och gissa vad? jag satte mig vid datorn ;D
HAHA

Sedan satt jag väl vid datorn i 2-3 timmar, msnade med massa människor. Wille, Ida, Petra, Hampus, Rasmus, Fro, Jocke, Fia, Andrea, Affe, Katja, Thomas, Dan, Nettan, Sebbo och pappa.
Herrejävlar vad många olika, dock var det inte så mycket jag msnade med vissa. Men i alla fall!

Efter det slingade Jenny håret åt mig. Och nu undrar alla: 1.Vilken färg på slingorna? -ljusare. 2.Blev det fint? -jag vet inte, har knappt hunnit se mig i spegeln ännu, jag upptäcker väl så småningom om jag är nöjd eller inte. Men det tror jag nog.

Sedan smorde jag in mig med Dove Summer Glow (den med brun-utan-sol i sig), och Jenny fick smörja in min rygg. För man når ju inte själv till ryggen, och annars blir det ju fula kanter på ställena man inte når till. Hur har tillverkarna av brun-utan-sol produkter tänkt att det ska gå om man inte har någon som hjälper till?

Nu sitter jag här vid datorn igen, herrigud vad jag sitter vid datorn, fast det är inget emot hur jag satt i vintras.

Måndag: Imorgon i skolan ska vi hoppa brogunga, fy fan vad jag längtar! Det ska bli rysligt spännande.
Tisdag: Det är lekar/tävlingar mellan de olika linjerna i skolan, jag hoppas ingen tvivlar på att vi på medialinjen vinner allt?
Onsdag: Avslutning, usch vad ledsamt det kommer bli. Jag måste skaffa en vattenfast mascara före det. Folkis Out hos Ann på kvällen, med grillning och fest. Moster Lotta och Tove kommer hit.
Torsdag: Första sommarlovsdagen. Prov-hundutställning på Torp. Mamma far till Sverige.
Fredag: Mamma och Mika far till Tyskland. Antagligen träffa Wille på kvällen.
Lördag: Ingen aning?
Söndag: Hundkurs.

Still going strong,
Julia

Lordi!

Jag är otroligt förvånad, för en sak är säkert, Eurovision kommer aldrig bli detsamma igen.
Lordi vann alltså eurovision song contest, bra eller dåligt? -avgör själv.

Själv tycker jag att det främst är tufft, och annorlunda.
Jag är otroligt chockad, kommer ta veckor innan jag inser att Hard Rock Hallelujah vann hela Eurovision Song Contest.
Tänk er, Lordi kommer hit på RockOff, kommer verkligen att dra folk till Åland.
Mäktigt att se Lordi live tror jag.
Och nästa år kommer det vara en otrolig schlager-hysteri i Finland, hela Norden förresten.
Jag skulle nästan villa fara på ESC när det är i vårat eget hemland, Finland.
Okej, nu låter det som om jag skulle vara stolt över att jag är finne, men jag är varken eller.
Mera stolt hade jag varit om Carola hade vunnit, men som jag skrev i förra inlägget, det hade hon ingen chans att göra.

Hoppas nu bara att Finland är så pass smarta att de ser till att få ett riktigt bra bidrag nästa år också, för det skulle vara skämmigt om någon jävla finsktango ska vara bidraget när Finland är värdlandet.

Tror du att RixFm kommer spela Lordi - Hard Rock Hallelujah? För annars brukar dom ju alltid spela schlager-låtar, men jag vet inte om jag kan kalla Lordi för schlager, hur mycket jag än vill. Dom vann eurovision, visst, men inte fan är det schlager för det. Nåja, återstår att se hur RixFm gör.

Jag har fortfarande en liten kärlek till LT United - We are the Winners (Litauen), den är också tuff! Haha. Gick bättre än väntat för dem också.

Jag har alltså kollat på Eurovision Song Contest med Fro, Fia, Sebbe och Anton ikväll. Vi alla var hemma hos Fia, myysigt.

Imorgon blir det fotboll på bomans! Östernäs p18 spelar, och Wille ska vara med dem imorgon (:

Hard rock hallelujah,
Julia

I like 'em round and big

Ikväll blir det Eurovision med Sebbe, Anton och Fia, hos Fia.
Kanske att Affe och Eddy dyker upp, det är något man får se.
Det ska bli spännande att se vem som vinner, och vem som försvinner.

Jag hejar starkt på det sämsta bidraget, LT United - We are the Winners (Litauen), det gör Ida också.
Haha.
Nejmen, det skulle vara tufft om det gick bra för Lordi, men jag är emot att dom vinner.
Jag vill att det ska gå bra för Carola, eftersom det innebär ära till Sverige.
Men jag kan förstå om det inte går fullt så bra...

Nu ska jag i duschen, och sedan till Fia. Niiice!

Julia

The hell with romancin'

Haha, igår hade jag och Fia filmmaraton,
vi hade nog lyckats hyra världens sämsta filmer!
HAHA.
Vi köpte massa "mat" också. FETTON xD

När vi kom hem till Fia,
hade bytt om till pyjamas och skulle kolla på den första filmen Bewitched,
ja, då upptäckte vi att hon hade gett oss fel film.
HAHA
Så vi tog Fias mammas cykel och trampade iväg till videocorner,
dock bytte vi från pyjamasbyxorna till mjukisbyxor,
när vi väl var framme skrattade vi så mycket att vi inte kunde säga varför vi kom tillbaka med filmen.
Hon tittade oförstående på oss och skrattade lite också.
Sedan lyckades vi säga "fel film!" och hon på videocorner bad så hemskt mycket om ursäkt,
och egentligen var jag och Fia sura,
men det var svårt att vara sura samtidigt som man höll på och avled av skratt.

Så cyklade vi tillbaka och kollade på den rätta filmen,
vi kan inte riktigt ge den bra betyg. Haha,
den var ruskigt löjlig.
Ojoj.

Efter det så skulle vi ställa min moppe på gården,
och då fick vi sådan lust att springa,
så i pyjamasbyxor sprang vi till Stadshuset,
där höll vi på och dansade regndans runt någon grej,
alla bilar måste ha tyckt att vi var knäppa.

Sedan sprang vi tillbaka längsmed Ålandsvägen,
dock lyckades vi kolla bort varje gång en bil körde förbi, haha.

Sedan skulle vi kolla skräckfilm, dead meat,
värre b-film har jag väl aldrig sett.
Den var väldigt overklig, dåliga skådespelare och kass musik.
Haha, vi kollade på ungefär en halvtimme,
sedan bytte vi film.
Vi tänkte då kolla på den tredje och sista filmen, Napoleon Dynamite,
men jag förstår inte?
Den var ju inte alls så bra som folk har sagt.
Eller så har vi bara fel humor? Haha.

Efter det sov vi nog, tror jag.

Imorse busade vi, med Nalle, kuddarna och täckena.
Så Fias rum ser ut som ett bombnedslag. Stackare ;)

När jag kom hem fick jag direkt byta om till finare kläder,
så bar det av på examensfest till Kim Björke.
Där åt vi, åt och så åt vi lite till.
Kim var nog lite bakis också. Haha.

Ikväll blir det nog eurovision song contest, med åtminstone Fia.
Fast jag skulle känna för party.
Kanske både och?
Men var? Haha.

I think you're crazy,
just like me.
Julia

JAA!

Ikväll blir det filmmaraton med Fia, yes!
Sova där också :)
Prima skinka! :D
Messa eller ring om det är något ;)
Julia

Vi är på gång!

ikväll ska allting hända

Igår kväll såg jag, givetvis, på semifinalen i eurovision song contest. Det är på något sätt givet i år att alla kollar på det, när det gäller Lordi vs. Carola (Latex meet Botox).
Det gick ju bra för båda, vilket ingen kan ha missat?

Imorse funderade jag på att fortsätta sova när väckarklockan ringde,
men så kom jag på att vi skulle få vara med Andy i mörkrummet,
och då måste jag masa mig upp.
Jag fick stressa i duschen,
ta mina piller,
klä på mig,
sminka mig,
ta ut moppen ur garaget,
OCH DEN JÄVELN VILLE INTE STARTA!
Jag fick stå där och kicka som en idiot jätte länge,
tills den äntligen gick igång.
Då for jag till skolan.
Eller till bussen då.


Först på morgonen hade vi Christian och började rensa våra egna datorer.
Efter ett tag kom Andy och hämtade oss, så hade vi en snabbkurs i framkallningsteknik i mörkrummet.
Det var spännande, även fast jag redan visste hur man hade gjort.
Vi framkallade en bild på Anna (skap) och två på Ann (skap).

Till lunch var det hamburgare, mumma!

Efter lunchen hade vi Christian igen, vi brände till cdskivor det vi ville ha hem från skolans datorer.
Men såklart skulle det jävlas för mig, inget funkade.
Måste bränna en ny cd på måndag.
Skit också.

Helt plötsligt dök Hasse upp och bad om att få låna oss några minuter,
han gick igenom hur vi hade skött oss det året,
och om vi var godkända.
Det var vi.
Tur!

När Hasse var färdig hade vi slut på lektioner för dagen,
vi satt vid våra datorer och jag var på dåligt humör.
Allt var fel, mensvärk till på köpet.

Så ringde morfar till mig och frågade om han och mormor fick komma ut och kolla på folkis utställning, och om jag då kunde stanna kvar efter skolan och visa dem runt.
Sagt och gjort, dom dök upp vid halv 3 så jag visade filmerna våra åt dem och sedan skjutsade dom hem mig.

Det är bara Jenny, mamma och jag hemma, så vi chillade och värmde lite paj till middag.
Nu har jag suttit här, ville förut bara sova,
men nu ska jag snart ner till videocorner och hyra film med Fia.
Jippii!
Först värktablett, sedan blir det moppon dit.
Hihi.

Genom ett regningt Europa,
talar vi om livet,
och du kysser mig ibland,
ja, du kysser mig,
som bara du kan.
Julia

You'r time will come

Idag har jag varit i skolan och rensat ur redigeringsdatorerna, och så har vi brännt en hel del filmer (:

Det är trevligt.

Efter skolan var vi kvar och började på vårat kollage till Christian, och sedan åt jag middag och for på ifk-match. Det var kallt och ifk spelade lika, 1-1, mot Lahtis.

Nu måste jag städa mitt rum :/ Eller plocka undan alla mina kläder som ligger framme :S

En mandarinklyfta som spricker mitt itu är inte någon vacker syn.

Allting blir så vackert genom dem,
Julia

Det kanske kan bli svårt, men kan du förlåta?

Och trots att du hör,
om saker jag gör,
så tillhör jag dig.
Jag vet vi klarar allt,
vi två tillsammans.

Nu har jag varit och kollat på gymnastiktävlingar i bollhalla med Fia. Alla flickor var så duktiga, mina småsystrar tog medaljer, Frida fick ett guld, matta och två brons, hopp och räck. Fanny fick ett silver, hopp och ett brons, bom. Andrea lyckades också ta massa medaljer, och Erri också. Jag är så stolt ^^

Sedan var det tänkt att vi + Lolli skulle gå till bastun och lyssna på musik, men det var bara massa föräldrar och töntar där, så vi gick hem till mig istället.

Vi lodade framför datorn och nu har dom gått hem.

Jag har ångest, för jag har fått spärr. Det är först natten mellan sön-mån som spärren släpper. Jobbigt. Men jag kan i alla fall skicka mess till dem med 0457-nummer från internet. Dock bara 5 per dag. Men jag ska väl klara mig ;)

Jag har ångest för en sak till, jag vet inte om jag vill fara på hundkursen eller på ifkmatchen imorgon, båda skulle vara jätte kul. Men lutar väl lite mera åt hundkursen... Vad tycker du? Ska du dit?

Jag har ångest över ännu en till sak, om jag ska eller inte ska följa med Lolli och Fia till Sthlm när dom ska fara på deras projektvecka. Jag vet inte om jag har pengar... Fy fan vad dåligt det känns. Men kanske jag hinner få mina direktionspengar? och kanske vi får pengar från skolan eftersom vi inte får någon klassresa? Hoppashoppashoppas! Då kan jag följa med.

Annars får jag använda gamla fula bikinis i sommar, skor som jag får skoskav av och fula sommarkläder som jag ser tjock ut i. BLÄ!

Det är så fel att du ska må så här,
Julia

If you don't have the answer, why you still standing here?

Ja Andrea, det är på Espholm jag går på hundkurs. Varför undrade du?

Idag i skolan har vi först haft Bodil, våran sista lektion, trist. Bodil är en sådan bra lärare.

Precis i början, när vi nyligen hade börjat folkis, så fick vi skriva en berättelse och sedan banda in den. Jag var då med Ida, Sicko och Anna. Idag fick vi lyssna på det vi hade bandat, och herregud vad jag skrattade, så jag grät, jag kan lova dig det!

Efter det pratade vi lite om hur mycket vi kom ihåg av det vi hade gått igenom tidigare under året, inte så mycket visade det sig.

När vi hade pratat klart så bad Bodil oss skriva ett brev där vi utvärderade vårat år på folkis, jag har många synpunkter. Tyvärr flera negativa än possitiva, trots att jag tycker att det har varit toppen på folkis och inte alls dåligt! Jag måste få fram det i brevet bara...

Sedan kom Monique och hämtade oss, vi hade våran sista lektion med henne också. SKÖNT! Jag kan bara inte beskriva hur otroligt skönt det är att slippa henne.

Vi började lektionen med att höra Sickos bokföredrag, och efter det fick vi höra på någon jävla kosaga.
Jag sov kapitel 2,3 och 4, och när jag vaknade och hörde rösten från cd-spelaren säga "kapitel 5.." så blev jag fundersam, inte kommer väl kapitel 5 direkt efter kapitel 1? Men sedan kom jag på just ja, jag hade sovit.

Efter det var det lunch och sedan vandrade vi iväg med filmkamerorna och stativet i högsta hugg. Vi skulle filma fotolinjen när dom var ute och fotograferade blommor. Eller det var någon speciell blomma som jag aldrig hade hört talas om, men den var säkert fin.

När vi hade kommit ungefär halvvägs så stannar alla fotogeeks och tar foton på en traktor som plöjde (?) en åker. Och en massa måsar som flög runt den. Var det ett bra motiv eller? Blir säkert spännande bilder... Eh, jaja. Sedan gick vi vidare och så filmade vi lite grann och efter det gick vi tillbaka. (Efter att Christian hade brytit av två trädgrenar och vi var inne på ett naturreservat!)

Imorse var vi förresten i tidningen, Nya Åland, så du kan ju leta upp det och läsa om du vill se en massa snyggingar ;) haha. Eller främst om du vill se snygga mig då xD

När jag kom hem efter skolan gjorde jag inte så mycket, tog det mest lugnt.

Snart kommer Fia hit, och sedan kommer mormor och hämtar Jenny, Fia och mig. Vi ska till bollhalla och kolla på gymnastiktävlingar, Andrea tävlar, Fanny och Frida tävlar och en massa gymnastikgeeks till. Kanske Erri också tävlar? Jag skulle nästan tro det.

Efter att tävlingarna är slut så ska Fia, Lolli och jag till bastun och kolla när lite band spelar. Blir säkert roligt. Kom med du också!

Att äta glass när man fryser är väldigt korkat, I can tell you.

Imorgon är det torsdag och vi ska städa i våra klassrum och datorer. Blir nog en hel del saker man kommer bränna och ta med hem gissar jag. Sedan ska vi också göra ett kollage som vi ska ge till Chrisitan när vi går ut. Kulkul.

På kvällen imorgon ska jag antingen på hundkurs, eller så far jag på ifkmatchen, får se lite.

Nu måste jag tydligen ut med hundarna före Fia och mormor kommer. Jobbigt!

Dansdansdans, jag ska dansa mig genom livet.
Julia

Hundkurs

Igår kväll var jag alltså på hundkurs, och det var faktiskt riktigt roligt.

I början var Minus jätte jobbig, han bara skällde på alla hundar. Men sedan gick det bra, och han var super duktig! Jag är stolt. Det blir nog bra att gå den här kursen, hoppas jag.

När jag kom hem var jag så otroligt trött och hungrig, så jag åt lite mat och sedan tänkte jag kolla på tv.
Men jag somnade.
Så kan det vara.

Julia

Fortfarande en rolig dag

Ja, jag hann inte berätta så värst detaljerat om dagen i förra bloggen. Här kommer lite mera;

Idag har vi alltså jobbat med framsidan till Nyhetens väg, våran film om nyhetsmedierna på Åland. Jag och Ida kämpade med den, och jag måste faktiskt säga att jag blev jävligt nöjd med resultatet. Sicko gjorde färdigt våran En resa i rymden film, duktig han var. Kattis och Anna jobbade med våran tidning, och det gjorde jag lite grann. Den är så gott som färdig nu, och jag ska komma ihåg att bränna en cd med bilder som ska till tidningen.

Vi hade skolfotografering idag då, alla människor som jobbar/går i skolan. Det blir spännande att se resultatet. Vi mediatöntar sitter längst fram i mitten, och ler som små idioter. Men hey, man ska vara glad!

Sedan fortsatte vi kämpa med diverse arbeten, och efter lunch började vi skriva ut. Omslag, tidning, text... osv.
Det är ju lite töntigt eftersom vi bara har en skrivare ikopplad, och bara en dator kopplad till skrivaren. Dåååligt.

Vi lyckades i alla fall skriva ut framsidor och baksidor till 9st filmer, 3 till varje nyhetsmedia. Ålandstidningen, Nya Åland och Ålands Radio.

Dom dök upp vid 1-tiden, och då kollade dom lite på hela skolans utställning (fast jag skulle nog säga att foto har erövrat nästan hela utställningen). Sedan var det dags för dem att kolla på vårat mästerverk till film, Nyhetens väg, men dom verkade nöjda, och vi hade nog lyckats göra en ganska bra film i alla fall...

Efter det fotograferade och intervjuades vi, av båda tidningarna och av radion. Tydligen har det redan sänts i radio, så jag hann inte höra det. Trist... Men jag ska fråga Christian om han kan fixa så att vi kan få det bränt på en cd, för jag vill höra det! Han hade tydligen sagt att en av hans elever ska till Yrkes och kommer nog fortsätta som journalist, och jag är den enda som säkert ska till yrkes... Anna funderar ju på det, men det är nog Roden som hon sagt hela året. Åhå, så kanske Christian ser en liten journalist inom mig?

När pressen hade farit hem så frågade vi Chrisitan hur det blir med våran klassresa...? Han svarade att vi inte kunde komma till Sveriges Radio och Sveriges TV, tråkigt. Men vi vill så gärna fara på klassresa, att han skulle fundera på det, och se om han kunde ordna något. Annars skulle han försöka få ut pengarna från skolan ändå, och så skulle vi få dem att roa oss med. För de andra linjerna får pengar för sina resor...

Jag hoppas att vi får pengarna, så kan vi åka på en billig resa och så kan man shoppa för resten (inte för jag vet om det är några stora summor vi pratar om, men mer än 5? åtminstone).

Efter skolan var jag på innebandy träning till idrottsgården. Vi har ju vårat lilla egna lag, som vi själva dragit igång. Det är faktiskt ganska roligt, och idag var det ännu roligare. För vi var nästan seriösa, men inte sådär tok-seriösa så det blir stelt. Andrea, Fia, Lolli, Mimi, Ella, Malin, Nettan, Lillkati och jag var där. Nu har jag ont i ena handen och i ryggen, det var allt för länge sedan jag tränade...

Snart är jag på väg ut med hundarna med Jenny, vi ska gå med dom till Lindans lekpark. Där mamma, Fanny och Frida är på klassträff, och sedan skjutsar mamma och Jenny mig till Espholm där jag ska på hundkurs med Minus. Spännande.


I need a house, I need a room, I need a bed to sleep in,
Julia

Tisdagar kan faktiskt vara roliga

Idag har vi stressat, stressat, stressat i skolan. Vi skulle få färdigt framsidan till Nyhetens väg, och vi lyckades! Jag och Ida gjorde det fint tillsammans. Trots att vi måste rusa ut i kylan på skolfotografering och saker också.

Sedan kom pressen och kollade på våran film, dom gillade nog den. Och så tog dom foton och intervjuade oss, både radion och tidningen. Spännande.

Hihi.

Nu ska jag snart på innebandyträning, kulkul.

Sedan hundkurs, spännande.

Julia

Måndagskväll som känns som en torsdagskväll?

Ikväll har jag varit med Louise, Sebbe och Grönis och kollat på skolmästerskapen. Mina småsystrar sprang båda två, och dom var duktiga. Men vad hade man väntat sig när de har en storasyster som mig? ;D

När vi hade suttit där en stund såg jag Wille, men han såg nog inte mig då tror jag. Busigt.
Efter att vi lyssnat på Grönis sjuka kommentarer och funderingar om barn så bestämde vi oss får att gå till garaget och käka, Grönis bjöd på pommes.

På väg därifrån såg jag Wille igen, den här gången såg han mig med så vi hälsade. Han hade nog fotbollsträning.. eller något?

Vi gick alltså till Garaget, eller Sebbe och Grönis skjutsade oss. Snällt. Väl där inne slår Grönis näven i disken och säger "en stor jävla pommes frites!" Ouppfostrade gosse.

Sebbe valde curry som dip, och det var lite udda att äta pommes med curry dip. Men man vande sig.
Vi åt, skrattade och hade oss. Sedan när alla pommes var slut, så säger Grönis att han vill ha en sked, så han kan äta upp dippen som är kvar. Han har ju faktiskt betalat för den! HAHA.

Fan vad vi skrattade.

Efter det snackade vi lite utanför, och sedan for dom två hem till Strandnäs.

Jag och Lolli visste inte vad vi skulle ta oss till, så vi gick för att kolla om hennes mormor var hemma. Men ack nej. Så vi gick tillbaka till skolkampen, Wiklöf Holding Arena, och kollade. Då mötte jag Wille igen, vi stöter på varandra lite här och där nuförtiden. Så kan det vara.

Sedan letade jag och Lolli upp Emil Jingstål och stod och kollade med honom. Han gick efter att Hanna hade sprungit.

Vi stod kvar och kollade när högstadiekillarna sprang, Wille, Niklas, Tomas, Jonas, Kim, Oliver, Anthon... m.fl. som man kände.

Det gick nog bra för dom alla, eller kanske inte för Anthons lag, dom förlorade. Men Willes lag vann, duktigt (:

När det var klart gick jag och Lolli hem till henne och chillade, och jag gick hem vid halv 10. Sedan dess har jag suttit här... datanörd.

Nu ska jag snart sova, så jag orkar med skolfoto (på alla folkiselever tillsammans), dvdbränning, nyhetsfilm omslag, Linas lektioner, göra klart rymdfilmen, visa nyhetsfilmen Nyhetens väg för pressen, innebandyträning kl. 16-17 i ig och sedan hundkurs 19.30-20.30 på Espholm.

Intensiv dag imorgon.

Julia

That makes me crazy

Jag har nog en fetisch för att svara på frågor om mig själv. Njut av svaren om du vill, annars kan du skippa det här blogg-inlägget.

PERSONLIGT
1 Vad heter du? - Julia
2. Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Drömnamn - Julia von Silverhöök
3. Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Julia var enda alternativet (jävla tur jag blev en tjej)
4. Vilket stjärntecken är du? Vädur
5. Vilken årgång är du? - '90
6. Vart bor du? - Mariehamn, Storagatan
7. Var skulle du egentligen vilja bo om du fick välja? USA (oj vad alla kommer hacka på mig nu)
8. Vilken skola går du på och vilken linje? - Ålands folkhögskola, medialinjen
9. Vilken klass? - Ettan?
10. Vad vill du bli när du blir äldre? Advokat? Ingenjör? Uteliggare? Rik lyxfru?

UTSEENDE
1. Hur lång är du? 1,63 svarade Ida, och vi är lika långa (jag lite längre) men jag vill svara 1,65 cm
2. Hur mycket väger du? Tillräckligt och några elefanter till
3. Hårfärg och frisyr? Tunn, sned pannlugg, sned bena, axellångt, ljusbrunt, snart blonda slingor
4. Ögonfärg? FlickanMedDeBlåÖgonen
5. Mest nöjd med? Hals, nyckelben, handleder
6. Skostorlek? 38-39
7. Har du några piercingar/tatueringar eller andra "kännetecken"? 3 hål vänster öra, 1 höger.

FAVORITER
1. Film? Madagaskar
2. Låt? Elias feat. Frans - Who's Da Man. Men vanligtvis Håkan Hellströms alla låtar.
3. Årstid? - Sommaren är min tid
4. Mat och dryck? Oxfilé, med ett glas Smirnoff skulle inte vara tokigt. Men låt mig säga vatten, eller cola.
5. Djur? Hund, eller vandrande pinne.
6. Färg? Alltså rosa skulle vara logiskt att svara, men vit är den renaste, stilfullaste färgen jag kommer på
7. Parfym? Live by J.Lo
8. Tv-program? Top Model
9. Ämne i skolan? Måste väl kanske säga att det jag tycker är roligast just nu är rasterna :/
10. Sysselsättning? Inget alls, datorn, vännerna... ni kan det där redan.

KLÄDER
1. Vad använder du just nu för jacka? Min vita skepparkavaj från H&M, men jag vill ha en ny
2. Vad använder du just nu för skor? Inga, helst. Får fan skoskav av alla skor! Men annars Lacoste
3. Favoritfärg på kläder? Rosa, vit, turkost, ljusgrön.. just nu
4. Favoritmaterial på kläder? Jeans och bomull
5. Vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Alla?
6. Favoritaffärer? Gina Tricot... kanske?
7. Hur mycket köper du kläder för i månaden? Ibland under 500kr, ibland 4000-5000kr... Shopaholic
8. Favoritmärke? - Jeans är Lee dom skönaste, annars är det väl gina trico, lacoste, Cheap Monday..

DITT RUM
1. Stort, litet eller mitt emellan? Litet
2. Vilken färg på tapeterna? Gult och ljusgult randigt
3. Vilka färger går rummet i i övrigt? Vitt, trä, svart, grönt...
4. Favoritmöbel i rummet och varför? Datastolen (världens obekvämaste), men sängen är nog mysig, men liten
5. Vad vill du ändra där inne? Storleken, tapeterna, datorn, garderoben...
6. Vad har du där inne av följande:
a) Tv? - Ja
b) Video/dvd? -Ja, ja
c) Dator? -Ja
d) Stereo? -Ja
e) Telefon? -Ja, mobil och telefonuttag, men ingen telefon ikopplad
7. Vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster? Min nakna granne, nejmen. Grannens hus, byggkran, träd, gräs, buskar
8. Vad gör du oftast i ditt rum? Sitter vid datorn, sover, klär på/av mig, sminkar på/av mig
9. Vem förutom du brukar sova i din säng? Lolli
10. Favoritpryl i rummet? Datorn

SOCIALT
1. Hur ofta festar du och vart brukar du gå? Jag går dit det går folk, men jag är dom inte krogmyndig än
2. Senaste konserten du var på? Rock Off, eh.
3. Pub/krog eller diskotek? Svårt att avgöra utan att ha testat båda
4. Vad dricker du då du dricker alkohol? Alkohol
5. Röker du och i så fall vad och hur mycket? Passiv rökare
6. Tar du droger och i så fall vilka och i vilket syfte? Aldrig, det skrämmer mig
7. Vad är syftet för att du går ut? Träffa nya människor, dansa, ha kul
8. Privata fester eller "ut"? Laddar upp på en privat, sedan ut
9. Dansar du mycket? När det finns dansmöjligheter? Javisst, hela kvällen om det är så
10. När ska du festa nästa gång? När jag får lust

BLANDAT
1. Vad heter din morfar? Jan-Erik "janne" Lindfors
2. Vad har du i din;
a) Jackficka just nu? Inget
b) Skolväska just nu? Jag har ingen skolväska, den jag har med till skolan är min handväska
c) Handväska eller liknande just nu? Filofax, mobil, Sprängaren, IFK programblad, busskort, mp3, läppfett x2, juicy tubes, penna... ungefär
3. Vad är du beroende av? Läppfett, att vara social
4. Vilket land kommer du ifrån? Åland! Men har både svenskt och finskt medborgarskap
5. Vilken sorts lipsyl använder du? Försvarets hudsalva, Labello m.fl.
6. Vad tror du på? Framtiden
7. Vilken religion tillhör du? Kristendomen.
8. Vad köpte du senast? Morsdagspresent till mamma
9. Har du nåt husdjur? Två hundar (Uti,5 Minus, 1 och 3 mån), två marsvin (Tripp och Flipp) och en katt (hos pappa)
10. Vad bor du i (villa, lägenhet, husvagn...)? Villa både hos mamma och pappa

Julia

Kyla

Idag har jag varit i skolan, wooooooaaaaaaw!

Vi gjorde inget roligt. Vi lade in texter till Nyhetsfilmen, och började göra framsidan till den. Trevligt, eller så inte.

Efter skolan lagade jag middag, och åt sedan.

Nu sitter jag här och fryser.
Ska snart ut med hundarna, och sedan på skolmästerskap med Lolli (och kanske Sebbe?).
Mina småsystrar springer...

Sedan får man se vad som händer, något kul hoppas jag på.

Julia

Alla drömmer om fåglar

Nu har jag varit på fotbollsmatchen, IFK - FC HAKA.
IFK vann med 2-1 genom Tommy Wirtanen och Peter Blomberg.
Bra spelat!

Men det var kallt på matchen, riktigt kallt... trots att vi satt med en filt på benen. Jag var där med Fia och Lolli, men till andra halvlek kom Andrea, Erri och Tove dit. Vi satt inte med dom, för det fanns inte plats kvar vid oss.

Jag träffade en hel drös med folk jag kände, men jag orkar inte räkna upp dom.

Ja, för att snabbt dra vad den där alkoholisten snackade om igår, så var det om : vem Linus skulle ligga med under kvällen, att Linus var Tommy Wirtanen, att Zlatan är bättre än Tommy, att pepsodent är jävligt bra, att Lolli var jävligt snygg, att Rökka-Börje var gammal men vacker... och så vidare.

Nu sitter jag här, har kallt och aningen tråkigt. Ska snart föra undan madrassen som Lolli sov på inatt. Ner till den kalla mörka källaren.. MM...Mysigt!

Jag hatar bananflugor! och på tisdag är det vernissage i skolan.

Vi måste börja leva,
Julia

Busunge

Nu hade jag tänkt klä på mig, för att inte frysa på fotbollsmatchen.
Jag tänkte "jag tar på mig en tröja som inte är urringad, så jag slipper frysa",
sedan insåg jag att jag bara har urringade tröjor, och polotröjor...

Det är förjävligt! (:

Igår var jag och kollade på fotboll med Louise och Sofia, det var ute på Bomans ängar och Dunders lag spelade på ena planen, och Willes lag på andra planen. Dom allihopa var duktiga. Linus gjorde mål, bicycleta (ursäkta mig om jag stavar fel) och Wille lyckades göra det där målet han hade lovat mig! ;)

Efter det var det direkt hem och äta middag, och sedan kom Louise hit. Hon skulle sova här så. Vi gick ner mot stan, och mötte massa turister.
"ursäkta, var liger centrum?"
vi står utanför TipsEttan
"eeh... här?!"
det kändes aningen dumt.

Sedan;
"har ni...lighter...eller eld....att röka!"
"eh, va? jo, ja, här, varsågod"

Sedan träffade vi Rune:
"mina damer! Har ni tvättat håret idag?"
"ööh, jo?"
"ni ser lite ovårdade ut!"
Haha, så tydligen såg vi ovårdade ut.

Sedan utanför Pubettan;
"hejsaaaan...kom och sätt er här!"
"eh, nää..."
"du ska inte tala sådär till damerna!"

Sedan hyrde jag och Lolli film, och gick hem till Fia. Lolli och jag köpte även chips, och när vi kommer till Fia hade hon dukat upp chips och sådant redan. Haha. Vi såg på Creep, och som Fia sa "den var creepy".

När filmen var klar gick vi ner mot stan, och träffade på en Dunderkille, Linus :D haha.
Efter en liten stund kom en alkholist, och jag hinner inte skriva vad han sa nu. Men kan ta det ikväll.
Han var kul i alla fall.

Sedan sov Lolli här, eller jag sov och hon satt vid datorn. Ungefär.

Idag har vi uppvaktat mamma, och så har vi ätit middag på Indigo, smaskens!
Och sedan tårta med mormor och morfar.

Nu ska jag på IFK matchen, med Fia och Lolli, mysigt.

hejhoppgummisnopp,
Julia

Morsdag

Jag har inte uppdaterat på ett tag,
inte ska jag skriva om allting nu heller.

För nu ska jag i duschen!

Julia

Håkan, ikväll är du bara 2a

Jag har funnit en ny tillfällig idol, sjuåringen Frans Jeppsson-Wall!
Elias feat. Frans - Who's Da Man
-definitivt dagens låt.

Det är alltså en hyllning till Zlatan, jag är själv ingen Zlatan-fantast, men sötare låt har jag aldrig hört.
Den är lätt årets bästa VM-låt.

Vill du lyssna på ett ljudklipp av låten?
Elias feat. Frans - Who's Da Man
Vill du läsa lite om Frans?
Frans Jeppsson - Wall

Ikväll har jag förövrigt haft grymt tråkigt, men samtidigt skönt att vara hemma.
Tomas hade lovat att kolla på hockey med Karring, så jag fick inte vara med Tomas heller.
Jag har msnat med Anna och Hampus, och så har jag spelat ett jätte meningslöst spel på hamsterpaj.

Sedan har jag ätit chips, godis och vindruvor. Och så åt jag en passionsfrukt, så nu ska jag väl ändå bli passionerad? ;)
Nej men passionsfrukt är grymt gott, och det är så jävla häftigt! (Nu tänkte jag vara korkad och skriva "den personen som har kommit på passionsfrukt måste vara grym", men som tur var insåg jag att ingen kommer på frukter bara sådär, utan dom odlas).

Nu ska jag snart gå och lägga mig, och när jag kollar min blogg imorgon vill jag ha fått kommentarer om vad ni har gjort ikväll. Tack på förhand!
(hej jag är gay)

I Love You, Ich Liebe Disch, Zlatan Ibrahimovic,
Julia

Öppna dina trötta ögon

Aj, jag bet mig i läppen nyss, och det blöder. Otur.

Idag har jag varit i skolan, och det var en förbannat slö dag, verkligen! Eller så har jag bara varit på fel humör?
Efter skolan var Ida, Anna, Anna och jag till Kattis och kollade på hennes valpar, dom var underbara!
Jag är kär, och om du vill köpa någon av dom så är det bara att höra av dig till Kattis pappa Nisse.

Andrea har skaffat katt, i måndags tror jag, och jag har ännu inte sett den, fy vad dåligt av mig.
Lolli som jag annars brukar träffa nästan varje dag, har jag bara träffat en gång den här veckan.
Fia som jag inte brukar träffa under veckan, har jag träffat en gång.
Mimi som jag bara träffar på helgerna, har jag inte heller träffat sedan förra helgen.
Ella som jag nästan aldrig träffar, har jag inte träffat på evigheter.
Erri som jag träffar på helger, har jag inte träffat på evigheter.
Tomas, Fro, Affe, Eddy, Hagge, Linus, Victor, Sebbe m.fl. har jag inte träffat sen i söndags.
Jocke har jag inte träffat på 5 månader, det är hemskt!

Varför har jag blivit så osocial?
Ikväll har jag inget att göra. Erri, Andrea, Caroline och Affe ska till Grem och kolla på film, men jag vill inte följa med.
Lolli och Fia är i Sverige, och jag hade inte pengar att följa med.
Mimi är till Finland med Sara och Nettan.
Ella vet jag inte vad gör, antagligen är hon i Finland.
Ida ser på film med Wille, tror jag, och jag får antagligen inte vara med.

Nej blä, jag hoppas Strandnäs pojkarna ska göra något roligt, så kan jag hänga på?
Om jag får...

aldrig känt mig så ensam

Ikväll önskar jag att jag skulle ha en pojkvän, jag kan ha kvällar som jag saknar vissa personer så otroligt mycket.

Från och med nästa vecka ska jag bara vara hemma när jag verkligen måste, jag lovar! Jag ska bli bättre på att höra med andra vad dom ska göra, för hittills har det faktiskt varit så att jag aldrig ringer någon för att höra om vi kan träffas. Jag är en dålig vän.

Julia

Var glad och nöjd med livet som vi lever här

Nej! Det tänker jag inte, jag tänker inte vara glad och nöjd! Inte alla 365 dagarna under året, låt mig ha åtminstone 1 dag som jag får klaga, gärna 1 vecka, 1 månad...

Det jag vill klaga på nu är; mitt tråkiga liv.

Och ja, det är ett tråkigt liv jag lever, och eftersom det är så enkelt, så skyller jag allt på mina föräldrar (se, jag har inte släppt ämnet från förra inlägget).  Jag är missnöjd med min tillvaro, inte med familjen i sig, utan hur strängt jag har det, hur kass min ekonomi är (så jag inte får följa med Lolli och Fia till Sthlm), hur jag har "begåvats" med shoppingberoende, att min kropp inte ser ut som modellerna i tidningarnas, att han i du är vad du äter ikväll gick ner 25kg på 8 veckor, och min spontana kommentar var att det vill jag också göra. Men ack nej, går jag ner 25kg väger jag inte hälsosamt längre (fast med tanke på att jag är så kort så är det väl så lite jag borde väga egentligen, men jag tror att mina småsystrar väger ungefär 25kg mindre än mig).

Jag vill shoppa, jag måste handla något! Tror jag ska ge mig den på att hitta en klänning här hemma i helgen. Nackdelen är ju att nu när Mikkiz med vänner har haft mode i Veckans Åland, så kan man ju inte köpa någon av dom kläderna längre. JÄVLA ÅLAND!

Och så ska jag gå ner i vikt, jag ska börja träna aktivt, jag ska äta nyttigare, jag ska sitta mindre vid datorn, jag ska aldrig mera äta något äckligt flottigt fettigt sockrigt onyttigt. Före jag är smal.

Julia Lindfors, Mariehamn 11 maj

En tanke flög förbi

Jag såg Fias rubrik på hennes senaste blogginlägg, "ge oss en chans vi är äldre nu" (fias inlägg). Det fick mig att tänka efter lite grann, eller tänka efter är fel uttryck, snarare att tänka. Enbart.

Jag kom och tänka på våra föräldrar (mina och mina kompisar), och hur stränga dom är, egentligen. Visst jag kan förstå att dom blir irriterade på vårat eviga alla andra får... men faktum är att de flesta andra får mera än vi. Jag skulle önska att vi inte skulle ha några tider när vi skulle komma hem på helgerna, utan att vi skulle få en chans att visa att vi är äldre nu. Att vi skulle få sova hos varandra även om det inte var föräldrar hemma, att vi skulle få tälta/fara till någons stuga, ensamma. Som det är nu så känns det som om jag sitter fast i mina föräldrar och aldrig kommer klara av att bli stor och självständig.

I've been looking for freedom,
Julia

Det är inte bara jag

Det är inte bara jag, utan alla har PMS idag. Eller inte allvarligt talat då, men alla är lite småfittiga idag. Och Totte är mogen :S

Julia

Solen skiner och en traktor backar

Det känns verkligen som om våran skola ligger på landet, det har jag märkt på senaste tiden. Men det gör inte så mycket, tror jag. Det skulle vara konstigt om skolan låg mitt i stan med 100m till sittkoffs typ. För då skulle nog gemenskapen vara körd, totalt.

Idag är jag väldigt trött och ytterst oseriös, men på samma gång så trött så jag är seriös. Jag har börjat använda min kalender/filofax igen, bra, kanske jag får lite ordning på mina sysslor igen?

Idag efter skolan ska jag ta ut lite pengar, och sedan ska jag köpa en deodorant, och så snart som möjligt ska jag stämma träff med Tomas, så han får tillbaka sina 6,25?. Han saknar nog pengarna massor.

Nyss har Kattis läst in speakarna till del ett av våran nyhetsfilm (Ålandstidningen), och det gjorde hon bra! Snart är det min tur att läsa in mitten speakarna (Nya Åland) och efter det ska Ida läsa speakarna till den tredje och sista delen (Ålands Radio).

Nu tror jag vi ska börja.

Inga visdomsord från mig just nu,
Julia


Spänning förnöjer

Idag har jag varit med Ida till frissan, och hon blev så fin, även hon med pannlugg. Nu är alltså Kattis, Ida och jag pannluggstöntar. Och nästa måndag/tisdag ska Anna klippa sig, även pannlugg hon?

Efter det var jag och provade lite klänningar på madison, får se om jag kanske köper någon. Priserna var vettiga i alla fall.

När jag kom hem gick jag direkt och åt middag, sedan duschen, ut med hundarna och iväg på direktionsmöte. Och där satt jag i 2 ½h, ungefär. Men det var nästan roligt idag, lättförtjänta 51? (OBS! 51? och inte 50?).

När jag kom hem blev det datorn direkt, datanörd som man är.
Jag har börjat göra en morsdagspresent/-kort åt mamma, hoppas det blir bra! Jag tänker tyvärr inte skriva än vad där för något, ifall mamma skulle råka läsa min blogg.

Nu snart sova, för jag är trött. Och jag måste vakna imorgon bitti, jag kan inte försova mig igen!

Watch out!
Julia

Vi kommer alla att dö om livet fortsätter

http://www.aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,822960,00.html

http://www.aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,823024,00.html

http://www.aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,823914,00.html


-det är farligt att leva normalt, tro mig.

Julia


En tuff brud, i lyxförpackning

Idag har jag alltså solat (dvs brännt mig ännu mera, jag måste komma ihåg att smörja in mig imorgon!), varit och klippt mig (det blev bra, jag är nöjd) och varit på hundkurs-teori (det var bra, tror nog att själva hundkursen blir toppen).

Jag har ätit glass också, icke att förglömma.
Det är lite knäppt, jag kan få ångest för att jag äter två smörgåsar reisu mies, men en glass kan jag bra äta utan ångest. Fel? -ja.

Därför håller jag mig helst till min vän fruktskålen, den ger mig mat, men inte ångest. Toppen.

Jag är trött som fan, och ska snart sova. Måste bara smörja in min kropp med bodylotion först.

Jag hatar pollen, mina ögon blir svullna och rinner, och hela ansiktet blir rundare (eller så har jag plötsligt blivit väldigt ansikts-fet). Jag vill inte! Och så går jag runt med huvudvärk hela tiden, även fast jag tar pollen medicin, och näspuffar. Varje dag.

Vissa personer är som klistermärken med mycket klister, du vet sådana där som man försöker skrapa bort, men det blir alltid lite grann (vitt) kvar. Jag är utsatt för en sådan just nu, jobbigt.
Och jag tycker att jag är rak på sak, men jag lovar dig, jag har (äntligen) mött någon som är värre. Voi ho ho.

Kom sommar, kom,
Julia

Wow

Nu sitter jag i skolan, vi har nyss ätit lunch.
Jag, Ida och Kattis satt ute och åt i den fina solen.

Tidigare idag har vi haft vårtalka, och krattat gården och sådär.
Efter det har jag hållit på och kämpat med folkisannonsen, det går sådär :S.

Idag har jag klänning på mig, underbart :)
Och min en annan klänning finns med på
aftonbladets mode xD, klicka där på bildextra, och så är det den första klänningen jag har.
Det är lite tufft det ;)

Det är så skönt väder ute, och jag börjar bli brun, eller röd åtminstone.
Men det blåser lite, och det är roligt att köra moppe med klänning, kan jag lova!

Idag ska jag klippa mig, spännande.
Och sedan ska jag kanske köpa en klänning,
och efter det på hundkurs-teori.

Dagen planerad alltså.

It must have been love,
Julia

När kärleken föds

Låt oss seee, vad jag ska skriva i bloggen idag.
Det faller sig inte naturligt för mig vad jag ska skriva längre, illa!

Idag har jag varit i skolan, såklart.
Vi började dagen med att göra klart våra projekt, och sedan läsa upp dem för klassen. Kul tyckte jag :)
Efter det så filmade vi början och slutet till våran nyhetsfilm, och gissa vem som fick säga inledningen och slutet, IGEN. Jo, jag.
Kanske jag borde satsa på nyhetsuppläsare eller något annat i rutan, verkar ju funka rätt bra. Förutom att jag aldrig kommer ihåg vad jag ska säga, too bad.
Efter det såg vi på film, eller dvs, sov på film för min del. Ninas Resa hette filmen, och var en spelfilm om Ninas liv. Hon var en polsk jude under andra världskriget. Filmen var nog bra, och själva handligen helt gripande. Men kassa skådespelare, kasst filmat, dåligt klippt, och så gick filmen så långsamt! Det går inte att beskriva, men tänk dig en berättar röst som pratar    s    å       h      ä   r       l    å   n     g   s   a  m   t , det är påfrestande. Så jag sov väl i 45min - 1h, men det gjorde inte så mycket, jag hängde med i filmen i alla fall.

När filmen var klar satte vi oss ute i solen och väntade på bussen och sedan var allting som vanligt, bussåkande i evigheter. När vi kom till bussplan så pratade jag med Hampus en stund, och sedan for jag hem. Och ni kan ju gissa vad jag gjorde hemma, jo, solade igen. Haha, jag har fått någon sorts sol-mani. Trevligt på sitt sätt.

Ikväll vet jag inte vad som händer, men jag vill absolut göra något.

Imorgon ska jag och klippa mig, och så ska jag på hundkurs-teori. Kanske blir intressant? Och om vi ska lyckas ställa ut Minus, den busen, så måste han nog gå hundkurs. Hur jag ska klippa mig börjar jag väl snart ha klart för mig, tur det i alla fall.

You're a part of me,
Julia

I don't take it

1. Lägg alla dina mp3n i en playlist.
2. Sätt på "Shuffle"
3. Ta de första 20 låtarna som kommer upp och skriv ner. Inga undantag!


01 Fronda - en tönt som spelar counter-strike
02 Nickelback feat Kid Rock - Sturday night's alright
03 Björn Rosenström - Gunilla
04 Motorsik Afasi & Filthy - Sverige
05 Alicia Keys - If I aint got you
06 Gyllene Tider - Honung och guld
07 Pantera - A new level
08 Weezer - Hash Pipe
09 Arash - Temptation
10 Inner Circle - Bad boys
11 Noice - Jag är trött på tonårsdrömmen
12 Joddla med Siv - Kaj ä gay
13 Right Said Fred - Stand up (for the champions)
14 Lars Winnerbäck - Du hade tid
15 The Ark - It takes a fool to remain sane
16 Nightwish - Phantom of the opera
17 LeTigre - Boom! I got your boyfriend
18 Goo Goo Dolls - Slide
19 Wet Wet Wet - Love is all around
20 The Cranberries - Twenty one

I want nothing more,
Julia

Egentligen borde vi alla vara döda nu

Imorse när jag vaknade (eller när mamma väckte mig alltså), så hade jag ingen aning om vad jag skulle, eller ville göra idag. Besvärligt tyckte jag då, men jag lade mig endå i solen och drack vatten. Ungefär en halvtimme senare kom Andrea med den briljanta idén att jag skulle följa med henne ut till Sund (hennes mormor och morfars stuga/hus).

Vi for dit vid 2 tiden, och lade oss genast att sola i bikini. Eller först fick jag en guidad tur genom stugan (som jag nog väljer att kalla för hus). Efter ungefär en timme så fikade vi med glass och chokladsås, det kan ju bara vara gott eller vad?

När vi hade fikat tänkte vi fara ut med båten, så vi gick till lidret och hämtade tidernas största flytväst-jackorna (eller heter det flytjackor då kanske?). Vi tog på oss dem och skrattade oss tokiga, gick ner till bryggan och skulle starta motorn. Men ack nej, den skulle tydligen inte starta, den bara brummade och dog, brummade och dog... Sedan skulle Jonny (jhonny?) försöka fixa den, så han skruvade på den ett tag, och vi satt oss i solen och läste
VeckoRevyn istället, vilket inte heller var fy skam.

När vi hade läst hela tidningen och även hunnit prata lite mode var det middag, så vi satte oss där ute och åt en härlig middag. Ingen speciell mat sådär, men allting smakar gott när man varit ute i solen en hel dag. Enligt mig.

När vi hade ätit fick vi något fel, solsting antagligen. Vi fortsatte sola, och började diskutera allt här i livet som pekar mot att vi ungdomar lever hemska liv. Vi sammanställde alla hemska faktorer, och vet ni var gott folk, egentligen borde vi alla vara döda nu. Tänk nu på alla saker man sägs få cancer av, nu senast fick man ju läsa på aftonbladet att man kan få cancer av driksvatten. Men får cancer av solen, maten, miljön vi lever i... Allting! Vi ungdomar borde också snart bli döva, för vi lyssnar på mp3 för mycket, och till på köpet lyssnar vi på mp3 i trafiken, och borde nog snart bli överkörda eftersom vi inte hör bilarna som susar förbi. För dagens ungdomar som får körkort kör ju som dårar, som bekant. Vi kommer även bli utbrända, pga av att vi ständigt ska vara online, kontaktbara via mobilen, datorn... Aldrig en lugn stund med tystnad eller rofylld klassisk musik. Klassisk musik förresten, vem vet något om det? Vem anses som allmänbildad för att den vet hur Stravinjskis (jag som inte ens kan stava till hans namn) första verk låter? Nej, vi är korkade, döva, utbrända cancer barn.

Hör ni hur skeptisk jag låter?

Efter det for vi hem, hem till Andrea. Där vi gjorde lite av Andreas (ja, ifall du inte förstår Hampus så menar jag ju självklart Andrea's) matteläxa, och sedan fick vi skjuts ut till Backeberg för att spela brännboll med alla de andra.

Vilka som var där tänker jag inte ens ge mig in på att räkna upp, för jag lovar att jag kommer glömma någon och så kommer den känna sig dissad. Too bad... Men roligt var det nog, jag var väl kanske lite väl oseriös bara. Men det är ju inget ovanligt.

När alla gav upp brännbollandet så for jag till Andrea igen, och försökte hjälpa henne det sista med matten, men ack nej, jag hade nog solsting på riktigt. Min hjärna var helt bortkopplad, seriöst, jag kunde inte räkna ens den enklaste matten. Så jag gick hem.

Väl hemma gick jag ut med hundarna, och sedan dess har jag suttit här. Och jag är på ett tusingens bra humör, så jag vet inte hur fan jag ska somna inatt. Haha, senare bekymmer. Faktiskt.

And it feels like I'm living someone elses live,
Julia

Ingen rubrik

Statistiken visar hur många besök(are) du har på bloggen

                                                         

Totalt antal sidvisningar: 2726

            

Totalt antal besökare (IP): 194

 

Julia


Tokfia

Två saker gör mig tokig;
1. Folk som raderar sina gb inlägg på lunar (jo, tjena lunartönt, that's me)
2. Folk som har pojkvänner och är lyckliga, utan att jag kan få den jag vill ha.

That's all folks,
Julia

På Kumlinge sover man

...det upplyste Anton mig om ikväll. Intressant som fan.

Ikväll har jag varit med Lolli, Mimi och Fia, och vi är nog knäppa. Gud vad vi skrattade xD haha. Vi försökte alltså cykla 4st på Mimis cykel, ni kan ju gissa hur det gick. Sedan busade vi lite annat, och allt detta på väg till Ann. Där Lolli, Mimi och Fia inte blev länge, dom for till Mimi efter en annan cykel, och sedan till stan. Jag blev kvar med Folkisgeeksen ett tag. Och sedan for jag hem. En helt okej kväll, men jag har varit med om roligare.

Nu börjar jag bli trött, och ska snart sova. Jag har förresten betalat tillbaka min skuld till Fro nu, lite stolt är jag över det. Haha xD. Bara skulden till Tomas kvar nu ;)

Oh baby when you talk like that,
you make a woman go mad,
Julia


Baby, you're the one that melts my heart

Igår var Louise och jag på 18 årsfest. Och det var rätt roligt!
Det var alltså Alexander, Jennie, Michelle, Eeve och Nico som fyllde år, och jag och Lolli var "personal".
Först satt vi i insläppet, och stämplade dom som kom. Det var helt okej, man såg ju i alla fall vilka som kom dit. Men efter ett tag blev det kallt, tråkigt och myggigt. Så vi gick runt lite grann, men det var möjligen ännu tråkigare, så till sist fick Erri, Ika och Maria med Lolli och mig ut på dansgolvet. Och det var roligt, det är roligt att dansa!

Vi dansade, gick ut och svalkade oss, dansade igen, pratade lite. Och sedan var klockan redan 2-3, så Dj Hagge slutade spela musik, och byggnaden måste tömmas. Vi blev kvar där, eftersom Lolli och Alexanders pappa och Annica varit där hela kvällen som "ordningsvakter". När klockan var halv 4 så satt Lolli, Alexander, Jennie, Uffe, Annica och jag i Lollis kök och åt nattmat, och efter det gick jag och Lolli till hennes rum för att sova.

Det där med att sova är ett begrepp jag inte förstått, för då var jag riktigt pigg och på g, så jag hade svårt att somna. Jag kved över att jag hade sendrag som inte ville ge med sig, jag hade hysteriska skrattanfall, jag jävlades med Lolli, hon jävlades med mig, men det konstiga var att Lolli nog ville sova. Det brukar alltid vara tvärtom. Haha, men jag var inte alls trött och jag var på partyhumör!

Men nog somnade vi förr eller senare, tror jag. Och imorse vaknade vi, klädde på oss och gick ner på stan, där raggade vi upp Mimi och for till Backeberg och kollade på fotboll. Det var underbart varmt ute, hääärligt. Att sitta där i solen med kjol och linne och kolla på fotboll, det var sommarkänsla!

Ikväll får man se lite hur det blir, men jag vet i alla fall säkert att jag ska gå i duschen snart. Lööövli, HAHA!

Touch me,
Julia

Nä vad tusan

Jag har fått rand efter min bh och mitt linne idag, fy fan vad kul! Då märker man att solen faktiskt ger en färg i alla fall. Åh underbara sol.

Som Mona-Lisa har sitt leende,
så döljer också du en hemlighet,
Julia

Jag älskar solen

Jag älskar solen, ingen tvekan om saken.

Idag har jag varit i skolan, inget märkvärdigt hände. Jag och Kattis intervjuade Andy Horner (fotoläraren) på engelska, vi bandade under intervjun och sedan skrev vi ner det han hade sagt. Efter det måste Kattis gå och spela teater för sista gången, så jag fick ensam lägga in det i pagemaker och lägga in bilder. Inga problem, det fixar ju en mästare som jag xD. Haha, men det är faktiskt inte så svårt.

Under tiden redigerade Anna och Sicko Ålandstidningen-filmen, medans Ida var hemma och sov antagligen. Var Parisa befann sig är ännu oklart för mig.

Efter det så var det meningen att vi skulle ha Monique, men tänk vilken tur att hon fortfarande är sjuk, så vi hade Christian och Lina fortsättningsvis. Det var helt okej idag, eller så var det bara för att jag var på så bra humör? Vi gjorde inte så mycket vettigt mera med dom, och sedan hade vi Hasse efter lunchen och då fortsatte vi med våran film/bildspel om rymden, det var också roligt tyckte jag. Jag är på ett utomordentligt bra humör idag.

När jag kom hem från skolan så bytte jag direkt om till shorts och linne, och här måste jag vara så töntig att jag säger precis samma sak som Andrea sa i sin blogg här för någon dag sedan. Jag hittade nämligen ett par shorts från förra året, och när jag vek upp dem lite slarvigt så blev det värsta modeshortsen. Enda skillnaden är att mina är blåa istället för hennes beiga. (Och så är det nog olika modeller om jag minns rätt...)

Ikväll ska jag och Lolli på Alexander, Jennies och fleras 18 årsfest, det blir säkert roligt! Och sedan ska jag sova hos Lolli. Kulkul, för vi ska få vara ute mycket längre än vanligt xD.

Imorgon hade jag tänkt vara med Andrea, men ack nej, hon ska på SM i gymnastik. Tråkigt för mig, kul för henne.  Jag får väl sola på dagen och på kvällen vet jag ännu inte. Ann pratade om att möjligen ha lite fest hos sig, men det är oklart. Affe pratade väl om utefest, men det är oklart. Mimi pratade om skräckkväll, men även det är oklart. Men det gör inget, jag vet att jag inte kommer gå sysslolös i alla fall.

Advokat låter faktiskt lockande... (hänvisning till förra inlägget)

Nu ska jag snart massa mig i duschen, och sedan börja fixa mig. Annars blir jag väl aldrig färdig tills ikväll! Temat är Men in Black, så vad förväntas vi tjejer ha på oss? För mig blir det antingen kjol, shorts eller jeans i svart/mörk färg. Och upptill måste det ju bli något svart, på den fronten är det lite kris, jag äger ungefär 2 svarta plagg. Och jag har inte några svarta skor, det löser sig. Hoppas jag.

Okej, jag äger väl ca 10 svarta plagg, men endast 2-3st som jag kan ha ikväll. Allt annat är ju vinterkläder! Inte går man ju med en svart polotröja på en fest den 5 maj.

No, so long sucker,
Julia

Ljusblåa dagar, seglar förbi

Idag har jag varit på stan med mamma, Fanny och Frida, sedan var jag med när Fanny och Frida klippte sig, oh, så snygga dom blev! Jag bokade också tid för klippning åt mig själv, på tisdag, med Monica :). Men jag ska kanske boka om tiden, och boka slingning, klipp och fön. Men jag får se lite om jag har råd med det...

Efter att Fanny och Frida hade klippt sig for vi till Hesburger och åt middag, deras fiberburgare var faktiskt helt okej! Och man kände ju sig lite nyttigare ;) När vi hade ätit for vi till Bollhalla och kollade på gympatävlingar, och jag vet inte riktigt vad det är med gymnastik som fascinerar mig, men något måste det ju vara. Avundsjuka kanske?

De andra var på Backeberg och spelade brännboll, och det hade nog varit kul att vara med, men jag var inte på humör, jag har varit på konstigt, men glatt humör dom senaste dagarna. Märkligt. Hoppas det går över.

Imorgon ska jag sova hos Louise och så ska vi på 18årsfest. Roligt!

Nästa helg var det tänkt att jag och Lolli skulle fara till Sthlm, men jag har inte råd, så mamma vill inte låta mig åka. Och det var så pass lite saker jag "behöver" köpa, så det är inte lönt att fara... Det blir ju, som mamma sa, alltid en massa annat man köper bara för att man för en gångs skull är i Sthlm. Tråkigt, men samtidigt sant, jag måste spara lite pengar. Min ekonomi suger. Och egentligen har jag skuld till mamma på 90?, men jag slipper nog betala tillbaka det, men då måste jag också fatta att hon inte kan strö pengar runt sig, jag är tydligen för dyr i drift. Jag måste söka helgjobb från och med hösten! På riktigt.

Nu har jag kollat på den nya serien Ghost Wisperer på tv 4, och den var faktiskt rätt bra. (Varning för mediageek snack) Och jag tyckte klippningen och bilderna var riktigt snygga, lite grann märkte man att dom haft roligt och lekt med effekter, men annars var det helt vettigt. Snyggt redigerat, och varierande tempo. Fyfan vad det suger att kolla på TV/film nu när man bara tänker på hur det är gjort. Dumma media.

Jag funderar på om jag kanske vill bli advokat när jag blir stor (om jag blir stor). Advokater får bra betalt, jag gillar att lösa konflikter, jag är relativt rättvis, jag är ärlig och jag vågar säga vad jag tycker och är inte lätt övertalad. Låter inte det bra?

Is this the end of nothing?
Julia

Nu är det sommar, nu är det sol

Jag måste vara tidernas mest nyfikna person, här i skolan har vi sådana här toaletter som är två toabås inne på samma toalett (jo, tjena, jag är het på att förklara). Ja i alla fall, varje gång jag går på toa här i skolan, så skyndar jag mig alltid för att hinna se vem det är som varit på toaletten bredvid.

Nyss var vi en vända ut genom fönstret/dörren här i klassrummet, och Ida kände sig som hemma. Jag försökte stänga ute henne, men ack nej, hon var för smart. Eller Kattis kom med en så bra idé, och den använde Ida. NU ÄR KATTIS KNÄPP! :D Haha.

Och det är torsdag idag, TROSDAG! HAHA xD
Humorn är på topp, och humöret med, OCH SOLEN OCKSÅ!

"Jag har tråkigt, jag har ingen dator" Ida,
Julia

Så det kan gå

Namn: - Julia.
Kön: - Flicka.
Tillstånd: - Glad, irriterad, trött, solig.
Vad gör du? - Sitter vid datorn, sminkar mig.
Vem är din hjälte? - Mamma.
Vad lever du för? - Livet.
Nästa mål i ditt liv: - Komma in på sos.
Vem vet mest om dig? - Lolli.
Vem vet minst om dig? - Ingen, alla på Åland vet allt om alla.
Vem vet du mest om? - Lolli, Andrea (var nog Jocke förut tror jag, men inte mera)
För full eller för nykter? - Kan man vara för nykter? I så fall tar jag det.
Mamma eller pappa? - Mamma.
Vad tynger dig mest just nu? - Pengar.
Vad gör dig gladast just nu? - Solen.
Snygg eller trevlig? - Jag vet inte, snygg kanske.
För gullig eller för maskulin? - För gullig.
Stör dig mest i detta ögonblicket: - Lathet.
Godaste ölen: - Inte Norrlands i alla fall.
Favoritalkohol? - Vet inte.
För tråkig eller för spexig? - För spexig.
Röd eller blå? - Blå.
För överkåt eller inte kåt alls? - För överkåt.
Hitler eller Stalin? - Kan för lite för att uttrycka mig, men Stalin antar jag.
Hur mår du? - Skapligt.
Vad har du gjort idag? - Skolan, solat, datorn, duschen.
Övervikt eller undervikt? - Undervikt.
Techno eller pop? - Pop.
Rosa eller svart? - Rosa.
Vit eller gul? - Vit.
Hardcore eller hiphop? - Hiphop.
Natt eller dag? - Dag.
En öde ö eller Big Brother? - En öde ö.
Sova eller vara vaken? - Vara vaken.
Dator eller tv? - Dator.
Vår eller höst? - Vår.
Action eller komedi? - Komedi.
Webbkamera eller digitalkamera? - Digital.
Matematik eller svenska? - Båda.
Attityd: - Otydlig, just nu.
Ålder: - 16.
Internet Explorer eller Netscape? - Firefox.
Kroppsdel du har mest nytta av: - Mun.
Tror du på något? - Ja.
Hårfärg: - Ljusbrunt.
Längd: - 165 cm.
Vad ville du bli när du var liten? - Lärare.
Blev du det? - Vet inte.
Om du vore en färg: - Röd, kärleksfull och utmanande.
Hur många har du kysst? - Räknar inte.
Har du haft sexuella fantasier om vänners föräldrar/syskon: - Nej.
Har du använd sexleksaker? - Nej.
Har du betalat för sex? - Nej, sånt gör inte jag.
Vilken är din konstigaste sexuella upplevelse? - Alla är väl konstiga på sitt sätt.
Är du praktisk? - Så det räcker.
Är du teknisk? - Ja.
Lekte du med Barbies som liten? - Ja.
Onani; skamligt eller njutningsfullt? - Njutningsfullt borde det vara, men snarare skamligt enligt de flesta.
Vad anser du om porr? - Varför?
Dricker du mjölk? - Sällan.
Har du koll på din ekonomi? - Ja, men inte kontroll över.
David Bowie eller Beatles? - David Bowie.
Vet du vad ordet paradoxal betyder? - Nej.
Vad är det mest romantiska du vet? - Romantik i sig.
Bra egenskaper hos någon av motsatta könet är: - Utseende, humor, talför.
Tycker du sex är viktigt i ett förhållande? - Kan vara.
50-tal eller 80-tal? - 50- tal.
Hör du nåt ljud just nu? - Ja, radio reklam som övergick i musik nu.
Hur gammal var/kommer du vara när du flyttar hemifrån? - 19, antagligen.
Hur ofta tvättar du ansiktet? - Morgon och kväll.
Tycker andra att du är attraktiv? - Inte sådär att folk går och säger det till mig jämt, men nog har jag fått höra det ett par gånger.
Vad är riktigt jävla töntigt? - Att tro att man är tuff för att man t.ex. röker.
Vem hade du senast en dispyt med? - Tomas, men det kan man nog inte räkna.
Vad handlade det om? - Om pengar och betala tillbaka skulder.
När är någon söt? - Beror på vem det är, vissa är ständigt söta.
Har du åkt fast för snatteri någon gång? - Nej.
Vad drack du senast? - Vatten.
Brukar folk säga att du ser äldre ut än du är? - Ja.
Vilken stad är din mamma från ursprungligen? - Mariehamn.
Om jag var döende skulle jag: - Förverkliga mina drömmar.
Hip hop eller soul? - Soul.
Bo Lundgren eller Alf Svensson? - Bara för att jag inte vet vem dom är.
Rösta eller inte rösta? - Rösta.
Arg eller ledsen? - Arg.
Barn nu eller aldrig? - Nu.
Varg eller björn? - Björn.
Våning eller villa? - Villa.
Fysik eller historia? - Fysik.
Idrott eller teater? - Idrott.
Har du haft krångel med myndigheterna någon gång? - Antagligen jo.
Brukar du kissa var som helst när du är full? - Kan väl hända.
Känner du till Nietzsches teori om übermensch? - Nej.
Tittar du alltid på reklamen på TV? - Nej, aldrig.
McDonald's eller Burger King? - McDonald's.

VEM
... älskar du? - Mamma, Pappa, Mika, Susanne, Jenny, Fanny, Frida, Emma, Maja och vissa av mina vänner.
... avskyr du? - Avskyr ingen, men vissa människor klarar jag inte av.
... hånar du? - Alla, lite nu och då.
... delar du mest minnen med? - Lolli kanske.
... längtar du mest efter? - Andrea, känns som jag aldrig träffar bara henne nuförtiden.
... vill du helst slippa? - George Bush och andra med alltför stort, dåligt inflytande.

VILKEN
... tidning läser du?
- Solo, VeckoRevyn, Cosmopolitan...
... dag föddes du? - 18 april 1990.
... stad/by är du uppväxt i? - Mariehamn.


VAD
... gör dig till en bra människa? - Snäll, omtänksam, social.
... gör dig till en dålig människa? - Tråkig, egoistisk, lat, pratar för mycket. Om man nu blir en dålig människa så lätt.
... har du lyssnat på idag? - Lärare, musik, radio, Håkan Hellström.
... ska du göra nu? - Gå ut med hundarna.
... tror du på? - Frihet.
... tror du inte på? - Rykten.


ÅSIKT OM
... politik?
- Jag önskar att jag var mera upplyst.
... kött? - Föda.
... feta människor? - Bör banta, för hälsan.
... distansförhållanden? - Omöjliga.
... exflick-/pojkvänner? - Lika bra nu som då.

DEN SENASTE DU
... tänkte på: - Eddy.
... badade med: - Bastu med Andrea, Lolli och Sofia.
... åt en god måltid med: - Familjen.
... ville döda hemligt: - Det kan jag inte säga, ifall denna person läser min blogg.
... ville hångla med: - Hemligt.
... beundrade för stunden: - Mika.
... blev glad av att se: - Ida.
... insåg att du verkligen gillar: - Minus.
... insåg att du inte gillar så himla mycket: - Privat.
... drömde om: - Jag tror det var Lolli, Rasse, Ida, Kim, Jenny och Mimi.
... blev besviken på: - Mig själv.

Talk to me, call me my name,
Julia

och dom sa till mig

Åhnej, nu fick jag hälften av maxsaldo (och det är 2 ½ vecka kvar innan ny räkning),
jag måste verkligen börja messa mindre och ringa mera!

Och snart ska jag ta mina näspuffar (näspuffar är ett jätte skojigt ord tycker jag!), det är alltså näspuffar (nässpray) mot allergi. Hoppas nu bara att det är en kort och liten pollensäsong iår.

Sedan ska jag gå i duschen, och efter det ut med hundarna, och sedan till biblioteket med Louise och låna Grabben i Graven bredvid på dvd, tufft va?

Idag efter skolan låg jag och solade, det var mysigt. Och Rasmus är en Cowboy och hans stol är hans häst! Den ska han rida med till cafét.

Det finns nog inte mera,
som jag kan leta efter,
Julia

Ett år

Jag måste köpa en ny vattenfast mascara innan skolavslutningen!
Jag kommer gråta, det är jag nästan säker på, usch, vad jag kommer sakna våran klass, och alla andra här i skolan.

Is this for real?
Julia

Och media vrider den gulliga världen

Har du massa frågor? -jag har flera!

Nu sitter vi i våran datasal, hela medialinjen är i skolan idag. Det är nästan förvånande! Vi håller på och jobbar med våra projekt, och jag är färdigt nu. Har gjort en framsida och har skrivit all text om depression, hoppas nu bara att Anna blir klar snart med sitt om självmord. Så vi kan lägga ihop det tillsammans, och så tadaaa, ett färdigt projekt.

Senare idag ska vi intervjua idrottslinjen om deras resa till Norge, det ska bli kul att testa använda bandspelaren och sedan SKRIVA en intervju utgående från det. Kan nog bli spännande.

Åhnej, nu startade Anton eller någon en konversation med flera personer, jag hatar sådant. Och dom skriver som ett gäng småbarn. Jag msnar hellre med bara Nilsson! :)

Vad händer annars idag?

I won't cry,
and even if I do,
it's not because of you,
Julia

Natt eller sen kväll?

Under veckor kallar jag nästan kl 23:20 för natt, men under helger är det bara sen kväll. Märkligt.

Jag såg nyss på Scary Movie 4, och det var 1 h och 12 minuter slöseri med tid, förlåt till er som har gjort filmen, men den var en flopp! En gång skrattade jag under hela filmen, en gång blev jag rädd (för jag är fortfarande rädd för den där lilla killen från the Grudge). Det var som om dom hade haft 10 av de nyaste filmerna, och klippt ihop 20 scener från varje film, och tadaaaa, där har du Scary Movie 4!
Handling? -nej knappt märkbar
Underhållande? -nej endast några få sekunder
Bra skådespelare? -kanske det är bra skådespelare, om dom skulle försöka
Bra filmat och redigerat? -var det ens redigerat? ungfär..
Visst, se den om du vill, men jag rekommenderar inte den.

Tack och godnatt.

I'm spending my time,
Julia

Jag gjorde alltid mitt bästa för dom jag älskade

Det här var ju toppen, jag satte mig vid datorn för jag hade en massa "viktigt" att skriva ner och göra er delaktiga i, men såklart så uppgraderade BlogSoft sina servrar just då. Och om du känner mig någorlunda bra så vet du att jag inte har världens bästa minne. Det ledde alltså till att jag inte längre kommer ihåg alla dessa viktiga saker jag ville säga dig.

Jag har börjat med min pollenmedicin idag, jag hatar pollen.
Jag har mailat till Mika (fortfarande min styvpappa) att han via företaget ska beställa ett USB minne, 512 Mb (
http://www.pixmania.com/se/se/60022/art/pny/usb-minne-attache-512-mb.html) till mig, och ett USB bluetooth (http://www.daek.se/webbutik/default.asp?sku=BT-100), jag hatar att använda mina pengar.
Folk skriver till mig på msn, jag hatar att msna med vissa personer.
Jag funderar på hur jag ska klippa mig, jag hatar mitt hår idag. (Som sagt, jag är inte längre förvånad vid Bad Hair-days, utan snarare förvånad när jag har en Good Hair-day, tragiskt.)
Jag funderar på vad jag behöver köpa när jag far till Stockholm med Lolli nästa helg, jag hatar återigen att göra av med pengar.
Jag har en hata-alla-dag, och jag hatar det.
Jag lyssnar på Håkan Hellström, och han kan jag inte hata, han är plåster för själen.

Idag har jag fått ett bankkort, alltså inte ett betalkort, utan ett automatkort. Duger bra det, än så länge. När jag fyller 18, eller flyttar hemifrån, då ska jag ha ett betalkort!
Jag har också köpt nya omega 3 kapslar, och skavsårsplåster.
Jag måste köpa nya skor, jag kan bara använda mina lacoste med skavsårsplåster, jävla 1000kr åt helvete. För jag kan ju inte ha skavsårsplåster hela sommaren, det är ju inte snyggt sen när man tar av skorna. Förlåt, jag är fåfäng.

Detta är ungefär vad jag nu vet att jag måste köpa i Sthlm (var jag ska få pengar från vet jag inte):
-nya skor (det har jag ju redan förklarat)
-deodorant (ja, vem vill lukta illa? och så börjar min ta slut, egentligen vill jag ha en hugo boss deodorant, too bad for me, jag har inte råd)
-bikini (och en snygg kropp, någon som vet var man köper det?)
-kjol (en/flera som slutar just ovanför knäna, inte för långt, inte för kort)
-shorts (ja, jag hakar på sommarenstrend)
-linnen (alt. klänningar) (linnen som jag kan ha till shortsen, eller klänningar så kan jag skippa alla andra kläder)
-parfym (men det vet jag redan att jag inte har pengar till, antingen blir det en skitparfym, eller så får jag fortsätta använda någon av mina 12 parfymer jag redan har)
okej, det var inte så farligt mycket (klart jag kommer komma på mera innan vi far, men wtf!)

Så många vänner jag känt
Ingen som jag riktigt behövde, nej,
Julia

Månen är död

Idag har vi varit till Ålands Radio och filmat, det låter väldigt dumt att man filmat på en radiostation?!
Men ja, det är vad vi har gjort. Vi är lite dumma, speciellt Ida xD nej jag skojar bara.

På radion var det iaf tråkigt, eller nej, inte tråkigt. Men bara ospännande. Fast jag skulle faktiskt kunna tänka mig att jobba på radio, undrar om man kan sommarjobba på radion? Även fast man inte har någon riktig utbildning... Det skulle vara kul! Kanske inte på Ålands Radio, det är inte riktigt min stil, men kanske på Steel, eller i Sverige. Tufft skulle det vara. Jag gillar att prata, så är det bara.

Vi gick till Fantasia och åt lunch idag, fyfan vad mätt man blev! Och som jag sa, jag kommer vara mätt väldigt länge idag, och det var helt rätt, jag är fortfarande mätt, och snart är det middag, så då kommer jag bli ännu mera mätt. Problem!

Igår kväll hade jag svårt att somna, massa tankar som tumlade runt. Jag tvinnade in mig i logiska funderingar och lösningar, och blev bara irriterad och ledsen.  Ett sprucket hjärta är ett sorgligt sätt att starta något nytt... Som Håkan Hellstöm säger. Han är klok! Han är min idol, min gud, mitt universum, mitt livsmedel (nej, jag är inte hysterisk).

Ikväll funderar dom andra på brännboll, men ska jag vara ärlig så är jag inte på humör, jag har ont i huvudet, är trött, det blåser ute, det är långt till Backeberg och det kommer säkert inte bli roligt. TJENA PESSIMIST!

Men jag har en dålig dag idag, okej?

För du är det finaste jag vet
när allt annat här
är falskt och fel
och jag går bara ner mig

Julia

Nääe, sluta nu

Jag ska isolera mig själv, och leva i celibat.
Eller så ska jag skapa mig ett eget universum, och där ska allting funka perfekt!

Här har jag något du vill prova istället,
Julia

När jag tittar ut genom mitt fönster

När jag tittar ut genom mitt fönster så ser det ut som sommar ute (fast det inte är något grönt på träden). Men när jag går ut genom mitt fönster (okej, jag går inte ut genom fönstret, men dörren då) då är det kallt och det blåser. Usch.
Ge mig värme!

Igår så åt och lagade vi middag hos Mimis pappa i strandnäs. Det var mysigt, flickorna är härliga att prata med. Vi alla tycker så lika xD Tur är väl det, annars skulle det nog bli bråkigt. När vi hade ätit och diskat och allting, så gick vi ut.

Vart visste vi inte, men sedan fick vi komma till Becci, där redan Fro, Tomas, Affe, Eddy, Hagge och Grönis var. Och så flera, men dom känner jag inte riktigt. Det var lite stelt där, eftersom alla drack utom vi, och det var lite dumt att komma där utan att känna Becci. Men det var nog okej.

Efter ett tag gick vi till Grönis, och dit kom det en massa människor, ojoj. Men han säger att det idag inte syns alls att det varit folk hemma hos honom. Haha, han sa lite knäppa saker, men han hade ett fint rum! Haha.

När vi egentligen var påväg därifrån så mötte vi Rasse och hans vänner, så vi stod och pratade med dom en stund. Trevligt! Även fast man inte känner dom så känns det ibland så :p Haha, är väl för att man läser deras bloggar och sådär. Tufft va? xD

Sedan fick vi bråttom hem och så sov Lolli här, och vi kollade på sex and the city och chillade. Trevligt.

Imorse vaknade vi också, vid 1 tiden. Skönt som fan. Så vi åt frukost, satte oss vid datorn, klädde på oss, åt middag, satte oss vid datorn och nu har jag varit ut med hundarna och Lolli har gått hem. Jag ska snart göra färdig mig och sedan ska jag till Lolli och chilla. Kolla på film eller något.

You are the way you are, I am the way I am, does it fit?
Julia

Ett helt vanligt knäppisanfall

.--------------------------------------------------------------------.
| Konversationen startade: den 1 maj 2006               
| Deltagare:                                                        
|    julia (julia_lindfors@hotmail.com)                             
|    fro. (emilforsbom@hotmail.com)                                 
.--------------------------------------------------------------------.
[18:26:58] julia: hej bulle
[18:27:10] julia: i would die for you
[18:27:26] julia hej bulle
[18:27:26] julia i would die for you
[18:27:48] julia: no one else can ever love me like the way you do
[18:27:52] julia: hej bulle
[18:27:58] julia: i would die for you
[18:28:02] julia: papapapappa , aaah
[18:28:08] julia: du är här, jag naken
[18:28:13] julia: men jag har lite kallt om baken
[18:28:25] julia: jag sjunga, rulla tunga
[18:28:36] julia: och med dig i sängen gunga
[18:28:43] julia: jag har en tunga
[18:28:48] julia: det vet du
[18:28:55] julia: hiihihihihohohohoho
[18:28:58] julia: jag är galen
[18:29:03] julia: och lite arg
[18:29:08] julia: men jag är inte bitter för det
[18:29:32] julia: du kanske inte svarar för din status är inte vid
           datorn
[18:29:40] julia: undrar vad du gör
[18:29:40] julia: ?
[18:29:51] julia: kanske är du med alfons för han är ine heller vid
           datorn
[18:29:57] julia: eller så är du jätte bakis
[18:30:02] julia: eller med tomas, eller mimi
[18:30:08] julia: eller med eddy
[18:30:11] julia: fast han är online
[18:30:20] julia: du är älskad
[18:30:25] julia: av din pappa och mamma
[18:30:27] julia: och tomas
[18:30:30] julia: han är kär i dig
[18:30:41] julia: men det fick jag inte berätta så säg ingenting
[18:30:44] julia: nälla?
[18:30:50] julia: det heter min säl
[18:31:40] julia: jag råkade just skicka ett brustet hjärta till
           linus
[18:31:54] julia: (tihi)
[18:32:03] julia: you take me hiiiiiigher
[18:32:11] julia: dunder är kåt på grönis
[18:32:33] julia: för grönis har kondomer i översta lådan med han har
           också pingvin godis
[18:32:37] julia: men på hyllan
[18:32:45] julia: fast vi hittade inga kondomer
[18:32:50] julia: så vi åt godis istället
[18:32:54] julia: buuuus
[18:33:18] julia: i'm going wild and crazy
[18:33:24] julia: lets dance!
[18:33:34] julia: hoohohohohoh, eller som peddo tomten säger
[18:33:36] julia: hoehoehoe
[18:33:44] julia: gud vad du skall flumma på
[18:33:47] julia: shit asså
[18:34:00] julia: e ru hög älle?
[18:34:08] julia: jag har en himpans i fickan
[18:34:14] julia: så heter min flodhäst
[18:34:31] julia: den tycker om lejonstek och kokosnötter
[18:34:33] julia: mums
[18:34:53] julia: beoncey ses här med pure copper poxer
[18:35:01] julia: 7.46
[18:35:15] julia: någon typ av röd färg
[18:35:33] julia: vill du ha ett vilddjur i sängen så skall du få det
           också
[18:35:35] julia: grrr
[18:36:00] julia: jag MÅSTE hitta ett par solglasögon för att dölja
           mina röda bakisögon
[18:36:07] julia: fast jag var ju nykter
[18:36:13] julia: så det blir billigt
[18:36:18] julia: ksffekopp
[18:36:53] julia: det står för: kalles snopp för fan eller kanske
           oskars pappas penis
[18:37:06] julia: oj, vad hände nu
[18:37:09] julia: jag måste runka
[18:37:12] julia: brb
[18:37:32] julia: nej, jag tog av mig byxorna men fann igenting
[18:37:35] julia: wierd egentligen
[18:37:45] julia: varför skall killar ha en men inte vi damer
[18:37:59] julia: martini har oliv i sig
[18:38:06] julia: eller två om man tycker om det
[18:38:14] julia: damdida mdidamdamid babe
[18:38:30] julia: nä gin säger dunderiboy
[18:39:28] julia: nu skall jag ut med hundarna, alltid lika kul att
           disskutera med dig (L) du lyssnar så bra om man får så
           mycket sagt
[18:39:32] julia: hejdå bullen

Hoho, det där kallas en redig konversation mellan Julia & Louise och Fro.

Om jag inte får någon annan, då får det väl gå bra med dig,
Julia