Snygg i håret är jag också

Jag lever.
Ifall ni undrade.


VA? Gjorde ni INTE?
Jaha.
Men nu vet ni i alla fall.

Vilken måndag

Idag har jag avverkat mitt livs första övertidsarbete. I-m-p-o-n-e-r-a-n-d-e! (Dock oklart ifall det är mest imponerande att jag har jobbat över eller att jag aldrig har gjort det tidigare i mitt liv.)

Egentligen hade jag tänkt gå på gym efter jobbet, men tror ni att jag kom ihåg att ta med träningskläder? Nej. Så nu ska jag slänga mig på sängen i 45 minuter och läsa Aldrig fucka upp av Jens Lapidus. Eller någon av de andra miljoner böcker jag har på gång. Bra plan att glömma träningskläderna va?



Svårt val...

Midsommar

Midsommar firades alltså i Vårdö hemma hos A:s farbror med familj. Sällskapet bestod av väldigt mycket släkt från den Matssonska sidan. Det var A:s familj, A:s faster med familj, A:s farbror med familj och A:s kusins kompis. Haha. Inte alls råddigt!

Hur som helst hade vi mycket trevligt och idag är vi redo för middag med A:s familj samt A:s moster med familj. Haha, det är inte lätt att hinna med alla släktingar.

Midsommarklädsel?



I Topshops senaste mailutskick fanns den här härliga bilden med. Jag skulle kunna kopiera den rakt av en solig dag på en klippa vid havet. Och med en mage som har tillbringat liiite mera tid på gymmet än vad undertecknads mage har gjort.

Nya skor!



Skulle det inte vara för att de är så förbaskat snygga så hade jag stoppat tillbaka dem i postlådan. För jag är inte nöjd med modekungen.ses service. Men när man är förälskade i ett par skor så vinner kärleken över hatet. Så är det bara. Underbara ♥

Hemöms junior

Nu har jag tecknat en hemöms junior försäkring, trots att jag inte vet var jag kommer bo om två månder. Men det gick bra och jag får ett rockoff-pass så fort jag har betalat (inom juni). Eftersom jag inte vill att försäkringen träder i kraft före i mitten av augusti så kunde jag inte få försäkringen för 45 euro (juni-special, tillsammans med rockoff-passet), men eftersom jag har Generation Å medlemskap så fick jag 20% rabatt för första försäkringsåret. Dessutom är försäkringen giltig för både mig och A, så det blir 24 euro per person att betala. Mycket fint för att ha prylar försäkrade upp till 20 000 euro (med en självrisk på 85 euro).

Japp, där fick ni gratis serverad reklam/information om en försäkring som är bra att ha!

(Ja, jag jobbar på Alandia Bolagen - inte på Ömsen, frågor på det?)

Många måndagsfunderingar

Måndag morgon - lika dåligt väder som föregående vecka, jag sitter på samma kontorsstol som föregående vecka och jag har till och med på mig samma jeans som föregående vecka. Det känns faktiskt lite enformigt. Men strax ska jag gå iväg med mitt skattekort så att jag får lön så småningom, det gjorde jag inte föregående vecka.

Förövrigt har jag planer på att skrota mitt röda hår och istället färga det ljusbrunt med ljusa slingor i. Det gäller bara att boka en tid till frissan (nu när jag har pengar orkar jag inte mixtra med håret själv).

Förövrigt 2.0 har jag och A inte lyckats klura ut vad vi ska göra på midsommar. Borde jag ha panik? Är vi totalt socialt efterblivna om vi inte super oss sten och spyr i en buske på någon kompis stuga? Tell me.

The Sims 3

Jag funderar på att införskaffa the sims 3. Så du som har testat det - vad är bäst och sämst med the sims 3?

Ser man på!

Här var det ju verkligen aktivt.

Totalt meningslöst


Nu sitter jag på jobbet och blickar ut över regnvädret. Sol till helgen hade inte suttit fel, men regn kan väl vara mysigt det med!

I dag ska vi göra egna hamburgare till middag, nice!

Minus för modekungen.se

Jag tänker nu publicera ett inlägg till modekungen.ses nackdel. För jag är mycket besviken över att mina skor inte har kommit ännu. Jag lade in en beställning söndagen den 17 maj. Då fick jag en bekräftelse och det stod att  paketet skulle levereras inom 10-12 dagar (jag antar att de menar arbetsdagar). Senare hade jag, som jag skrivit tidigare, kontakt med modekungen.ses kundservice och även med företagets vd. Då fick jag uppgiften att de har ändrat leveranstiden till 7-14 dagar, fortfarande antar jag att det är arbetsdagar som de syftar på. Vd:n sa även att det automatiskt skickas ut en bekräftelse när ordern har lämnat lagret.

Idag har det gått 16 arbetsdagar sedan jag lade in min beställning (kristi himmelfärdsdag borträknad). Fortfarande har jag inte fått något meddelande om att ordern har gått iväg, än mindre sett röken av mina skor. Skulle det inte vara så att jag väldigt gärna vill ha just de skorna så skulle jag absolut ha tagit tillbaka ordern. Och dessutom måste jag betala i förväg, så pengarna har jag alltså varit utan sedan den 17 maj.

Jag rekommenderar absolut inte modekungen.se till er (i framtiden kanske de skärpt upp sitt företag, så det kan jag inte säga något om).

Måndag (ja, inlägget är lika intetsägande som rubriken)

Så idag har sommarjobbet inletts och det var faktiskt riktigt roligt att vara tillbaka! Jag märkte att jag var efterlängtad eftersom en stor hög med arbete väntade på mig redan på morgonen, haha. Dessutom har jag hunnit vara till KappAhl och Sparhallen med mamma en sväng. För min del resulterade det i en ny handväska och en skimmerlotion. Och snart kommer A hit.

Livet rullar på!

(Ungefär världens tråkigaste blogginlägg?)

Alandia Bolagen - här kommer jag!

Imorgon börjar sommarjobbet, som för min del handlar om båtförsäkringar på Alandia Bolagen. Det ska bli riktigt roligt att komma tillbaka dit, för det är en härlig arbetsplats! Förra sommaren rusade tiden iväg när jag var på jobb och sedan var kvällarna fria. Kontrasten till de senaste tre åren på gymnasiet är stor. Jag har lite ångrat att jag sa att jag kan börja jobba direkt efter skolavslutningen, för ett sommarlov eller åtminstone lite ledighet hade jag varit värd. Men samtidigt känner jag att det är skönt att komma igång med att jobba, vilket (som sagt) är betydligt mycket enklare än att plugga. Det blir två månaders jobb för min del, vilket säkerligen kommer gå snabbt. Speciellt när jag mentalt redan har flyttat till Stockholm och påbörjat allt nytt och spännande som kommer med det!



(Före detta) klasskompisar!

Förresten, klasskompisar; har ni härliga bilder från examensfirandet så kan ni väl skicka dem till mig? 

Komprimera ihop dem bara och släng iväg dem på msn. Jag själv prioriterade bort kameran helt, så jag har inte ett endaste bildbevis på att jag var ute i vimmlet och njöt av friheten!

Examensfirandet är över nu

Ja, nu har jag tagit examen efter tre (långa) år på Ålands yrkesskola. Studietiden där har varit både upp och ner, roligt och med en härlig klass samtidigt som det har varit gott om skolarbete och gnällande. Men nu är vi klara därifrån klassen, härligt jobbat av oss!

Mitt examensfirande var av högsta kvalitet. Hemma var det släkt, vänner, gudföräldrar och andra trevliga människor. Presenterna var av väldigt hög nivå (och passande). Sedan bar det av till min klasslärare på middag med hela klassen. Det var mycket, mycket lyckat. Vi hade det trevligt tillsammans ända fram tills det blev arken. Där dansades det, pratades och dracks med en hel hög trevliga människor. Istället för champagnefrukost (majoriteten bangade innan arken stängde) så tog vi nattmat på Dixie/Garaget/Wirrans (jobbigt att man är så gammal att man har tre namn på ett och samma ställe). Och på lördagen vaknade jag och A upp mycket piggare än efter studenternas helg. Haha.

Dessutom måste jag bara tillägga att mitt avgångsbetyg var strålande, så jag kan vara ganska säker på att jag kommer in på juristprogrammet vid Stockholms universitet. UNDERBART! Stipendium fick jag också. Hihi.

Obligatoriskt

Idag, gott folk, vallfärdar vi till vallokalerna!

Idel leende

Här hemma är det full fart nu inför examen. Det är mycket som ska tänkas på. Men, trots vädret, så tror jag att vår examensdag kommer att bli härlig. Dels är det vår allra sista dag i gymnasiet och dels får vi spendera dagen med bra människor (på dagen: släkten, på kvällen: klassen, på natten: arken-people)!

Idag hade vi lite lekar och evenemang med hela vårt program på skolan. Det var faktiskt roligare än vad jag hade väntat mig. Och hälften av lyckan låg nog i att vår klass vann sos-kampen, den årliga tävlingen som är på liv eller död. Just nu har jag en paj i ugnen, så middagen är strax klar. Vad huslig jag är!

Elegy

Ikväll har jag kollat på en film i min ensamhet, riktigt skönt att bara koppla av och varva ner. Det blev filmen Elegy som handlade om kärlek mellan en äldre man och hans elev (på högskolenivå). Det var nog meningen att man skulle tycka att kärleken dem emellan var underbart fin, men jag tyckte att filmen var ganska dålig.


Detta väder som berör alla

Enligt väderleksrapporterna så blir det dåligt väder den här veckan (fredag: examen) för att sedan bli bra väder igen från och med nästa vecka (sommarjobbet börjar). Det är ju härligt att vädret är så på vår sida!


Jag har en dröm

Idag är min älskling i Stockholm för att hämta ut sitt körkort. Han var även underbar och köpte ett par skor från DinSko till mig, så om skorna från Modekungen.se inte hinner komma (vilket jag tror att de inte hinner göra) så slipper jag i alla fall gå barfota. Jag får istället satsa på läckert nagellack på tårna och annat som piggar upp. Jag funderar på att köra på rött som kontrastfärg rakt igenom. Då skulle jag helst ha röd handväska, röda tå- och fingernaglar och röda läppar. Mitt röda hår går ju inte riktigt ton i ton, men det är ju rött det också! Sedan en svart och vit klänning och svarta skor med detaljer i brons. Ögonskuggan blir nog bronsfärgad och smyckena i svart och guld.

Jag tycker det låter ganska snyggt. Får se om det blir verklighet eller om jag hinner ändra mig tusen gånger om innan fredag. Haha.


Lycka!

JAAAAAAAAAAAAAAAA! Jag fick en 5a (högsta vitsordet) i mitt slutarbete. Jag är så otroligt nöjd, så otroligt glad. Helt underbart!

Europavalet den 7 juni 2009

Som säkerligen de allra flesta av mina läsare redan vet så är det val till Europaparlamentet den 7 juni 2009. Från Finlands sida handlar det om 13 ledamöter som ska väljas av folket. Ledamöterna kommer sitta i europaparlamentet till och med 2014. Eftersom EU får mer och mer makt (positivt eller negativt, välj själv) så är det av yttersta vikt att alla går och röstar! Men så klart är det jobbigt att ta reda på vad alla olika kandidater egentligen står för och ta ställning till hur man ska lägga sin röst. Jag vet inte om det kommer hjälpa er något, men jag tänkte här rada upp de kandidater som jag kan tänka mig att rösta på. Personer som jag tror att kan arbeta för ett sådant EU som jag vill ha.

Kandidaterna presenteras utan inbördes ordning. Alla kandidater ställer upp för SFP (Svenska FolkPartiet). Om du inte tycker att någon av dessa kandidater är bra kan du gå in på den här hemsidan (http://www.sfpval.fi/start/) för att läsa om SFP:s kandidater. För att göra samma test som jag gjorde kan du gå in på den här hemsidan (http://yle.fi/vaalikone09/kandidattest.php). Annars kan du läsa på om andra partiers kandidater på respektive partis hemsida.

  • Charly Salonius-Pasternak: en 35-årig man som har hunnit arbeta i flera olika delar av världen. Han har kännedom om finländska angelägenheter, men också om hur läget ser ut i USA och kan på ett klokt sätt koppla samman dessa kunskaper. Hans hjärtefrågor rör säkerhetspolitik och internationella frågor, energi, miljö och klimat samt ekonomi och sysselsättning. Jag tror att han har möjligheten att bidra med kunskap om var problemen finns, men även att han kan presentera lösningar. Dessutom gillar jag att han verkar ha förstått att Finland inte är hela världen, utan att det gäller som ledamöt i europaparlamentet att hjälpa och stöda alla medlemsländer, och även länder utanför EU. Läs mer om Charly här: http://charlysaloniuspasternak.sfpval.fi/
  • Oscar Ohlis: en 26-årig ung man som tror på att människan själv styr bäst över sitt liv, inte staten. På Yles kandidattest matchade jag till 87% med Oscar. Trots sin unga ålder är han redan aktiv i politiken; ledamot i stadsfullmäktige i Vasa och förbundsordförande för Svensk Ungdom. Han tycker att det är vi som ska forma EU, inte tvärtom. Han betonar att de unga är en del av samhället och framtiden. Förutom välfärdsfrågor är han även engagerad inom klimatfrågor och även för bevarandet av (språkliga) minoriteter. En klok ung man! Läs mer om Oscar här: http://oscarohlis.sfpval.fi/
  • Britt Lundberg: en 46-årig kvinna från Åland. Om man ska rösta på en åländsk kandidat så är det Britt som borde få rösten. Hon står för frågor som rör Östersjön, energi, miljö och klimat och även frågor som rör bibehållandet av det svenska språket på Åland. Helt enkelt, hon bryr sig om frågor som engagerar i närmiljön. Personligen tycker jag inte att dessa frågor är de viktigaste, men jag kände ändå för att presentera henne som en potentiell kandidat. Läs mer om Britt här: http://brittlundberg.sfpval.fi/
  • Ann-Sofi Backgren: en 43-årig kvinna som har tio års erfarenhet från olika internationella projekt och arbeten. Hon står för minoritetsgruppers rättigheter, däribland svensktalande finländare. Dessutom tycker hon att ekonomin och sysselsättningen runt om i Europa borde fokusera mer på närproducerat i finanskristider som dessa. Utöver det är hon även engagerad i frågor som rör energi, miljö och klimat. I mångt och mycket är hennes tankar lika Britt Lundbergs, men hon har erfarenhet inom internationellt arbete vilket jag ser som ett plus. Läs mer om Ann-Sofi här: http://annsofibackgren.sfpval.fi/
  • Emina Arnautovic: en 38-årig kvinna som kom till Finland som kvotflykting 1992. Jag upplever hennes presentation som väldigt positiv och bekymmerslös, vilket är ett väldigt stort plus i mina ögon. Den som själv sätter upp hinder kommer inte långt. Hon engagerar sig i frågor som rör grundrättigheter och jämställdhet, språk, integration och minoriteter och även frågor om ekonomi och sysselsättning (där hon bland annat förespråkar förenklad byråkrati i EU). Läs mer om Emina här: http://eminaarnautovic.sfpval.fi/

Skor som borde komma nu

Panik! Jag mailade till modekungen.se och frågade om mina skor har skickats iväg (i bekräftelsemailet stod det att leveranstiden var 10-12 dagar, men i svaret jag fick skrev kvinnan att leveranstiden är 7-14 dagar). Till svar för jag att de skickas den här veckan. DEN HÄR VECKAN. Min examen är på fredag och då behöver jag har skorna här. Jag mailade tillbaka och frågade exakt vilken dag de skickas, för har jag tur kan jag hämta ut dem från Sviby postkontor på fredag morgon. Annars... får jag lov att gå barfota.