Godnatt

Äntligen hemma! Fast, egentligen skulle jag nog mycket hellre vara kvar hos A. Det är i alla fall skönt att inte åka tunnelbana, buss eller båt längre. Nu har jag fem dagar skola, träning, umgänge framför mig innan jag får umgås med älsklingen igen. Och nästa helg ska vi på "adeptgasque", kul! Jag berättar mera om det under veckan.

Imorgon lovar jag ett inlägg med mina inköp. Håll ut!

P.S. Artikeln till Xit är i princip helt klar, och jag gillar den. Imorgon ska jag korrläsa och finslipa humorn. Om en vecka, tror jag, kan ni läsa det färdiga resultatet!

Lyckans jag

Igår tog A med mig till Cosmonova, så fascinerande att se naturfilmer och känna att man själv är med i dem. Efter det gick vi runt på stan och shoppade tills vi inte orkade mera. Då gick vi till Gamla stan och åt på en thai-restaurang, supermysigt och maten var riktigt god! Otroligt lyckad dag helt enkelt.

Nu ska jag skriva på artikeln till Xit, deadline imorgon och jag är långt ifrån klar... Oops.


Jumper

Älsklingen och jag har nyss kollat på filmen Jumper. Filmen handlar om en kille som har förmågan att teleportera sig själv mellan olika platser. Den var helt okej bra, dock väldigt förutsägbar. Men underhållning behöver inte alltid vara detsamma som spänning.

Nu ska jag göra mig redo för nattsömnen. Imorgon har A planerat något hemligt för oss, spännande! Och sedan blir det shopping, oväntat va?

Godnatt!


Pusspusspuss älskling

Nu sitter jag här hemma hos A i Vällingby. Dum som jag är så tog jag högklackade skor på mig. Gissa vem som har ontontont i fötterna efter ett par timmar i city? Och imorgon blir det ännu mera gående... Förresten, idag köpte jag de högklackade skorna som jag skrev om igår. Imorgon ska jag leta efter de andra skorna (de från Adidas). Hoppas att jag hittar dem också! Då blir jag lycklig.

Men nu ska jag pussa på A, det gör mig väldig lycklig!

7 h

Om ungefär sju timmar får jag träffa världens bästa.

Puss!


Adrenalin + endorfin = bra.

Aaaaaah.


Nu minns jag varför jag älskar att träna. Under sommaren har jag varit mer än lovligt lat, det tänker jag inte sticka under stol med. Och nu när skolan har börjat och hösten närmar sig har jag tänkt "mm, jag ska börja träna. Imorgon". Vet ni bloggläsare hur många "imorgon" jag har haft senaste tiden? Haha.

Men idag kom jag mig iväg till gymmet för ett pass styrka och spinning. Tro det eller ej, men jag lyckades anpassa tyngden/svårigheten så att jag klarade mig igenom hela passet. En timme och 30 minuter. Nu känner jag, redan, hur träningsvärken kommer smygandes. Men det gör inget, för adrenalinet har pumpat genom min kropp och lär fortsätta ett tag till. Endorfiner har släppts lösa. Jag är pigg, glad och positiv. Nu gäller det bara att fortsätta komma iväg på träningspass hela hösten. Men det ska gå bra, för jag vet att ni bloggläsare stöttar mig när det är motigt. Tack för det!

Så här kan det inte gå till!

De senaste dagarna har jag läst boken Swing it! av Linda Unnhem. Jag fullkomligen älskade boken, ända till sista kapitlet.

Swing it! handlar om Lars och Pernilla som har ett helt vanligt liv tillsammans. Det är familjemiddagar, borde-jag-inte-börja-träna-och-banta-tankar, jobb, vänner och sex. Men så en dag avslöjar Pernilla sin fantasi om att ha en trekant, med Lars och en annan man. Boken, som är skriven ur Lars synvinkel, beskriver hur Lars avskyr detta förslag från första stund, men eftersom han inte vill ha fördomar mot något han aldrig har provat så går han motvilligt med på det. Och det här med tanken på en trekant var ungefär det värsta som kunde ske för Lars och Pernillas förhållande.

Om du har tänkt läsa boken, sluta läsa nu, för jag tänker avslöja slutet.

Genom hela boken tyckte jag att den var så otroligt träffsäker. Varenda tanke och händelse kändes så bekant. Jag tänkte att den här boken borde användas som guide för Svensson-föhållanden. Men så i sista kapitlet så tröttnar Lars fullständigt och lämnar Pernilla, bara sådär. Han kliver av tåget som är på väg till julfirandet hemma hos Pernillas föräldrar och that's it. MEN VAD FAN, alltså. Vart tog lyckliga slut vägen? Och så klart har ja kopplat tusentals saker i boken till mitt och A:s förhållande och så lämnar killen tjejen i slutet. Jävla skitbok.

Vill-ha-skor 2!

De här skorna från Din Sko kan jag också tänka mig att inhandla. Hoppas att de finns någonstans!

Vill-ha-skor!

De här skorna ska jag leta efter i Stockholm på lördag. Och om jag inte hittar dem, då vill jag ha några som liknar. Så det så.

Skon kommer från Adidas.

Allting ska ske under press

Idag diskuterade jag, Malin och Julia Ls om personer som alltid kommer för sent till saker. Sedan föll vi in på att det alltid är lättast att skriva ett arbete/en uppsats när det bara är väldigt lite tid kvar till deadline. Det finns faktiskt vettiga psykologiska studier kring detta. Därför tänker jag hänvisa till vetenskapligt bevisade saker när jag säger att Xit-artikeln får vänta tills imorgon, eller på fredag, lördag eller söndag. Huvudsaken är att den är klar och bra på måndag då jag mailar den till Zandra. Så nu är det bestämt, artikeln ska skrivas under press.

Rör på kroppen!

Idag hade vi valbar idrott, och då var vi på Lilla Holmen och spelade strandrugby och beachvolley. Det var superroligt! Nu känner jag mig rikigt pepp inför den kommande träningssäsongen för min del. För det är verkligen underbart att få röra på sig och känna musklerna och hjärtat jobba. Imorgon bär det av till gymmet för att gå på styrka- och spinningpass.

Några futtiga ord borde vara en lätt match

Äh, det här gick ju åt helvete. Varför ska det vara så svårt att få ner några futtiga ord på papper? Artikeln får helt enkel vänta tills imorgon. För imorgon förväntar jag mig att Herr Kreativitet och Fru Inspiration har hittat tillbaka till mig. Om Herrn och Frun har glömt bort var jag bor kan ni kontakta mig på [email protected]  så att vi kan reda upp det här.

Kassa ordvitsar är min melodi

Idag har det varit en lugn och skön dag. Jag har varit ynka tre timmar i skolan idag, donerat blod, börjat med artikeln till Xit, varit till stan, badat badkar och hämtat systrarna från deras träning. Nu ska jag sätta mig ner (okej, jag sitter redan) och verkligen försöka få till en bra artikel. Det skulle vara så skönt om jag fick den klar innan helgen! För som jag redan har skrivit så ska jag till A i Stockholm i helgen. Och då blir det minsann mys och shopping för hela slanten, haha, vilken kass ordvits.

Och om jag får artikeln klar så kan jag börja fokusera på alla kommande uppsatser som inte alls ligger så långt fram i tiden som man skulle kunna tro (hoppas?). För även om alla mina år på SoS har varit väldigt produktiva och framgångsrika så ska det här ändå bli det bästa året på SoS! Med en bra start, en stabil mitt och en perfekt slutspurt kommer man långt här i livet (haha, en kass ordvits igen).

Ge blod!

Nu har jag nyss varit och gett blod. Enkelt, smärtfritt och väldigt, väldigt viktigt. Tänk den dagen du själv ligger på sjukhus med blodbrist och läkaren säger "tyvärr, vi har inget blod att ge dig". Ge blod för din egen, och alla andras, skull!


En narcissistisk mediamans liv och leverne

Vill du läsa en riktigt bra blogg som inte handlar om mode? Idag kan du få den perfekta mixen mellan humor och allvar, sanning och lögner, flumfilosofi och djupfilosofi och en skön kille om du klickar på länken här. Killen heter Kristofer och bloggen heter Jag, Kristofer. Kan det bli bättre? Det enda dåliga med den bloggen är att den inte går att lägga till på bloggkoll.com.


Jag tänkte bara att jag skulle dela med mig lite av min sysselsättning på kvällarna.

Att bota pengaångest

Hela sommaren har jag varit kaxig och sagt att jag ska spara massor med pengar för att ha på lager tills jag flyttar hemifrån nästa höst. Men nu har jag en beställning från Josefssons och en från Adlibris på väg hem till mig. Dessutom gjorde jag av med nästan 1000 kr i går (på vad?!) och på lördag ska jag storshoppa, på riktigt. Snacka om att jag kommer tycka att kontot är klent sen... Men, vad fan. Jag kan ju inte bara leva i morgondagen, jag måste ju få njuta nu också! (Jag är bra på att motivera mina synder).

Varför finns det så många som är orange?

Är det billigare att tillverka orange och gula godisar än vad det är att tillverka röda/rosa godisar? Eller varför i hela världen finns det alltid flera orange och gula som smakar äckel-päckel?

Beroende

Nyss kände jag mig helt yr i huvudet och händerna bara skakade. Men problemet är löst nu. Vad felet på mig var? Koffeinbrist. Suck alltså att man ska vara beroende. En annan sak som jag är beroende av är böcker. Just nu läser jag två olika böcker, har fem nya i hyllan och sju nya beställda från Adlibris. Jag borde lägga mig ner och bara läsa tills högen minskar.

A hjärta Tom Cruise

Igår åkte jag med A, A:s mamma och A:s pappa till Sverige. Vi hjälpte A att flytta till Vällingby (utkanten av Stockholm). A bor numera inneboende hos en 20-årig kille i ett radhus. Huset var gulligt, om än lite slitet. Och viktigast av allt, A verkade känna sig bekväm där inne. Det allra bästa var i alla fall den superheta planschen på Tom Cruise i A:s rum! HAHA.



Resterande tiden av gårdagen spenderade vi inne i Stockholm city. Det blev ingen shopping för mig, jag sparar mig till nästa helg. Jag längtar! Hihi. Det var en riktigt bra dag, men såklart var det jäkligt jobbigt att säga hejdå. Distansförhållande är inte bra för hjärtat.

Tidigt, tidigt

Godmorgon!

Här sitter vi på Rosella på väg till Sverige. Idag är det dags för A att flytta på rikitigt. Spännande! Mer än så har jag inte att skriva.

Fantastiska Fredag!

Jag älskar hur mitt schema ser ut. Till exempel;
Fredagar: 10.45-11.30 Valbar psykologi.
That's it.

För det första är det underbart med sovmorgon och för det andra är det underbart med massa ledig tid på eftermiddagen. Man hinner göra så mycket viktigt då. Idag har jag till exempel ordnat present till A:s och min ett år och elva månaders-dag som är idag, fixat flytta-hemifrån-present till A, bytt mobilabonnemang, varit till jobbet och lämnat tillbaka nyckeln, köpt en bok till skolan och lite annat smått och gott.

Och ikväll kommer älsklingen hem!

Problem i paradiset

Hallå, inspirationen? Var är duu? Jag försöker skriva på min artikel till nästa Xit, men det är helt omöjligt att vara rolig på beställning. Eller rolig och rolig, men finurlig och underfundig (är det ens ett riktigt ord?). Problem i paradiset.

Hur överlever man?

Jag saknar A! Hur f-n ska vi två klara av att leva utan varandra i veckorna och bara träffas på helgerna? Jag kommer att vara sönder av saknad hela året.

Hur överlever man ett distansförhållande?

Jag passar bättre i mörkt, helt klart

Jag kunde inte låta bli. Här kommer tre bilder på "mitt nya hår"! Jag gillar det superdupermycket.
 


På den stor bilden får ni gärna notera mitt gula blomhalsband och mina gula blomörhängen som jag fyndade second hand igår. Och på tal om second hand så slänger jag in en bild på min fyndade lampa, min porrbelysningslampa alltså.


Slöfocken Julia

Ikväll hade jag tänkt börja strukturera upp och spåna på min artikel till nästa Xit. Tror ni att jag har fått något gjort? Nej. Så därför går jag och lägger mig nu. Godnatt!

"Återträff"

Idag har vi haft en återträff på Fredis med de ålänningar som var med på lägret. Dessutom var båda tidningarna där och frågade lite saker. Riktigt roligt! Förhoppningsvis kommer nyan att publicera en bild de tog idag, så då kan alla ni läsare spana in min nya frisyr samt hårfärg i tidningen. Hihi.

We are the winners of SoS-lekar

Idag i skolan hade SoS2 ordnat lekar för hela programmet. Jag tyckte att de hade lyckats hitta på riktigt roliga lekar! Och det hela blev ju inte sämre av att mitt lag vann alltihopa... Haha. Den fina vinsten var att varje lagmedlem fick en tampong. Och så äran såklart. Roligt, roligt med lite kul innan lektionerna sätter igång imorgon. Förresten så har jag jättebra schema nu. Det känns great.

Vänskap som håller

Ni bloggläsare har väl alla varit med om följande scenario; man är på en resa/ett läger/dyl. och får en massa ny kompisar. Lovorden om att hålla kontakten, träffas och allt det där haglar över en. Men inom en vet man att man inte kommer att höras, inte kommer att ses och inte kommer att hålla kontakten. För så är det alltid. Visst känner ni igen det här?

Men, faktum är att hittills har jag mailat med Daina från Litauen (vi träffades på lägret i Karelen), på måndag kommer Julius och Agne hit till Åland och vi har ett Åland-Litauen-forum på internet. Det här kommer bli vänskap som är mer än bara lovord. Det är jag säker på! Och det är skitbra. Jag vill aldrig tappa kontakten med dem!

Skypa!

Idag har jag fyndat ett halsband och tillhörande örhängen samt en lampa, en mugg och en bok från Bettans Bod. Det är inte helt fel det heller. Mammas kommentar om den (röda) lampan: "Vilken porrbelysning!". Haha.

Snart ska jag skypa (förklarning: använda skype) med A. Han har ju flyttat till Stockholm nu och vi har inte träffats på snart två veckor. Jag håller på att gå sönder av saknad! Nu gäller det bara att förstå sig på skype...

Text om ditten och datten

Ja, veckan i Karelen var riktigt bra. Vi bodde på läger-/stugområdet Metsäkartano i Rautavaara. Närmsta staden var Nurmes, men där var jag bara när vi steg på och av tåget. Lägret var roligt och jag fick en massa nya vänner, precis som det ska vara på ett läger alltså! Vi ålänningar delade stuga med ungdomarna från Litauen och härligare människor får man leta efter. Redan idag efter en dag hemma fick jag mail från en av tjejerna där hon skrev att de alla redan saknade oss. Under lägertiden diskuterade vi lite om klimatändringar, paddlade, klättrade, testade bågskytte, spelade frisbee-golf, vandrade och festade, haha! Perfekt mix alltså.

Igår var jag till Klipp Upp och färgade och klippte mitt hår. Nu är jag riktigt snygg och ser nog en aning mer vuxen ut. Bra det! Bild kommer när jag orkar få in dem i datorn. Latheten pratar...

Idag började skolan, sista året på gymnasie för min del. Det kändes riktigt bra att vara tillbaka i skolan!

Men nu ska jag dricka min varma koppen och plöja igenom högen med tidningar och klädkataloger. Jag återkommer med bilder och sådant!

Inget lugn, ingen ro


Tillbaka!

Hej alla!

Jag är hemma och jag lever. Men jag har mycket att göra, så jag återkommer när tiden räcker till!

Ha det bra!

The final countdown

Nu är det ca. 45 minuter tills båten går. Jag är nyduschad med fräscha naglar och allt är bra. Dock har jag inte testat om väskan går att stänga och så börjar jag bli trött, vilket för mig alltid innebär att jag blir extra emotionell. Hur fan ska jag klara av att sakna A i två veckor? Buhuhu.

Nu vill jag bara somna och vakna upp på lägergården i Nurmes. Snälla?

Eftersom jag inte vet hur roligt det kommer bli i Karelen, antingen super-duper-roligt eller äckel-päckel-tråkigt, så vet jag inte heller hur mycket kärlek bloggen kommer att få. Men, ni klarade er när jag var på Rhodos, så jag är helt säker på att ni klarar er nu när jag ska till Karelen. Frågan är snarare om jag klarar mig. Nåja, vi hörs kära bloggläsare!

Sysselsättning är inte det lättaste!

Tre timmar och 42 minuter kvar tills båten går. Jag har otroligt tråkigt. Jag har läst klart boken jag pratade om, Brian Freemans Syndfull. Verkligen läsvärd! Det var kriminalroman på hög nivå. Polisarbete, advokater, frågeställningar, vardagsliv och passion i en suverän mix. Läs den!

Nu ska jag ta bort det nuvarande nagellacket och sedan måla på nytt. Efter det blir det duschen, kaffe, slutlig packning och till sist ska jag bege mig till hamnen.

Slutledningsförmågan kom väl tillpass

Nu är middagen avklarad och jag är rastlös. Om ganska exakt 7 timmar och 5 minuter avgår båten. Vad fan ska jag sysselsätta mig med fram tils dess? Städa gjorde jag i förrgår, eller något. Då bäddade jag rent också. Packningen är så gott som klar. TV-tablån är hopplös. Boken jag håller på med är snart slut. Serie- och filmutbudet i den här burken är knapert. En promenad vore inte helt fel, men min ena hörlur trillar ur örat när jag går raskt och det är irriterande, så promenad blir det inte. Kanske lite internetshopping? Nej, jag borde inte...

Vemodigt

Suck, just nu känns livet lite vemodigt. Jag och A har nyss sagt hejdå, för att inte ses igen på två veckor. Det känns jobbigt att vara utan varandra, speciellt med tanke på att vi inte har varit i från varandra mer än en vecka i sträck sedan vi blev tillsammans. Nåja, jag hoppas ju såklart att lägret i Karelen ska vara roligt så att jag får tiden att gå och sedan flyttar A till Stockholm och där lär han få tiden att gå!

Det känns konstigt att när jag kommer hem om lite mer än en vecka, då kommer A att ha flyttat hemifrån och bort från mig. Men det är bara att gilla läget. Jag tror helt klart att vi två kommer ha massor av roligt det här året, även fast vi inte kan träffas dagligen. Eller hur?

Nu ska jag packa lite till, läsa nya Xit (min artikel om Last Summer Sins - missa inte!) och sedan läsa klart en bok. Det ska är super!

080808

Jag är inte speciellt fascinerad av faktumet 080808. Jag menar, det händer ju rätt ofta. 010101, 020202, 030303, 040404, 050505, 060606, 070707, 080808, 090909, 101010, 111111 (det däremot ser lite häftigt ut!) och slutligen 121212.

Haha, åå, vilken tråkig grej

Öppna din sms-inbox. Tryck nedåt 5 gånger. Öppna sms:et och läs, detta är svaret på den första frågan. Gör likadant med resterande frågor

Vad säger dina vänner om dig när du inte är i närheten?
"Haha, låter soft :) ska jag komma till dig eller?"

Vilken raggningsreplik faller du för?
"Ja det gör vi"

Vad var det första du sa imorse?
"Okej, ja jag kan försöka :)!"

Vad är det sista du kommer säga innan du dör?
"Hej älskling :) hur går det på jobbet? På fredag kanske vi ska äta kräftor, vill du också? :P"

Vad säger personen som gillar dig mest just nu?
"Okej :) haha, så typiskt :P"

Så vad säger du under förspel?
"Nä men det hör till jobbet att ta sig dit och hem ju :P jag lyssnar på musik :)"

Och efteråt?
"Okej ;) jag bränne rfilm :p kanske ska fara med benjamin till stan snart, han ska köpa akustisk gitarr :P"

Några år senare får ni barn. Vad är deras första ord?
"Ja det blir nog bra, kommer väl vid 6-tiden då :P"

I-landsproblem; att packa tillräckligt mycket och så lite som möjligt.

Imorgon kväll/natt påbörjar vi resan till Norra Karelen. Och eftersom vi ska vara där i en vecka finns det ett stoort problem. Nej, det är inte att klara sig utan dator för det finns datorer där, samt trådlöst internet ifall man vill ha sin egen dator med.

Problemet är att jag inte kan packa. Det här problemet försvåras märkbart när de lovar väder som är allt mellan regn och knappa 10 grader till sol och stekande hetta. Dessutom ska vi syssla med aktiviteter som kräver "praktiska kläder", vilket jag inte äger. Och till på köpet ska vi satsa på att gå ut och festa någon kväll. Det här betyder alltså att man borde ta med sig massor med kläder, vilket är omöjligt eftersom man ska släpa på det själv. Satan.

Det kommer helt säkert sluta med att jag går runt naken sista dagarna. Ja, eftersom kläderna kommer ta slut. Eller något sådant.

Filmtips: The Ruins

För någon dag sedan kollade jag, A och hans mamma på en bra film. Den hette The Ruins och var en skräck/thriller. Filmen handlar om fyra ungdomar som är på semester till Mexico och sista dagen bestämmer de sig för att besöka en undangömd ruin. Det borde dom inte ha gjort. När de kommer till ruinen dyker det upp flera Maya-indianer som ställer sig på vakt med vapen. Ungdomarna fattar inte varför, men de fattar att något är väldigt, väldigt fel. När ungdomarna kommer upp till toppen av ruinen hittar de ingen levande person, men döda hittar de däremot.

Sevärd film som fick det att krypa i kroppen!

Hej, sa Petronella ifrån Plaskeby...

Regnet det bara öser ner, och jag är så blöt om både skor och strumpor. Trallalallalalaa.

Jag är på bra humör idag, trots att det är ett regn som heter duga utanför. När jag tittar ut genom fönstret ser jag en korsning och i ett av de fyra hörnen finns det en pool. Coolt tycker jag! Tänk om man skulle springa ut och ta sig ett dopp?


UPPDATERING: Haha, Anna kommenterade nyss och påminde mig om att hennes pojkvän, Simon, faktiskt simmade i ett vattenfyllt dike förra året. Det är inte bara jag som kommer på sådana idéer alltså! Fast jag skulle nog aldrig genomföra just den idén. Men Simon, han vågar han.

Varför gör vi på detta viset?

Min lycka är gjord. Snart kan jag bli en ännu värre besserwisser! Det här är nog tamejtusan en revolutionerande upptäckt. Jag hittade länken i en läsares blogg.

Tjuvtittat-länk

Inte ens vi ålänningar kan göra rätt (surprise).

Läs denna artikeln!

Klok artikel. Läs!

Arboga-rättegången?

Okej kära bloggläsare. Jag brukar vara den mest pålästa och insatta personen jag känner. Men en sak har jag inte orkat engagera mig i alls. Arboga-rättegången. Kan inte någon berätta för mig i korta drag vad som har skett, vem som är anklagad och varför media är så intresserade av just den här rättegången?

Jag orkar inte börja läsa artiklar på aftonbladet.se/expressen.se efter som de har skrivit enorma mängder om det här.

Back again

Och sommaren är tillbaka. Tack solen!

Wow!

Onsdag. Hihi. Snart färdigt jobbat för min del. Snart Karelen för min del.

Ovana

Ovana att göra sig av med omedelbart: hemma öppnar jag bältet och börjar knäppa upp byxorna redan innan jag har kommit till toaletten, för att spara tid. På jobbet är det inte ett okej beteende.

Oktober

Jag tror visst att jag sov lite länge. För det måste väl vara oktober nu? Det kan inte vara 5e augusti.

Höstvindar och sommartankar

Här är det blåsigt och kallt. Det är nästan som höstvindar. "Mysigt", kommenterade min lillasyster direkt. Och jag är benägen att hålla med, det är mysigt. Men när man vet att detta rugg kommer hålla på ända fram till julafton, då är det inte lika mysigt längre. Fast, jag är positiv och tror på att sommaren och värmen kommer tillbaka innan sommaren är slut. Det måste den göra.

Vem är det som har ringt?

Jag har ett missat samtal på telefonen. Och eftersom jag sitter på jobb så kan jag inte ringa privata samtal. Därför undrar jag om någon av mina läsare vet vem eller vad som ligger bakom telefonnummer 018 532341? Tacksam för hjälp!

Jag vill maila

Jag  vill maila, men jag har ingen att maila till. Det är ganska tråkigt.

Extrema-kläder-och-djurs-dag

Nyss vandrade världens fulaste jeans förbi utanför fönstret. Ni vet sådana där hängbyxor som alla "coola"-killar hade i mellanstadiet? Tänk er ett par sådana, med grenen nere vid knäna och midjan uppe just under brösten. Det betyder att gylfen måste vara ca. en halv meter lång. Det var sjukt fult. Och så såg det ut som tjejen som bar byxorna hade skitit ner sig under en månads tid. Köp aldrig ett par sådana byxor. Inte ens om du får betalt  för att köpa dem (??).

Och nu gick världens största hund förbi. Vad är det här, extrema-kläder-och-djurs-dag?


Typiskt.

Bara för att det är dåligt väder så har jag inget att göra på jobbet. Det är så typiskt. Så orättvist. Varför inte bara sköta alla praktiska sysslor när det är dåligt väder? Då skulle i alla fall jag har något att göra.

Typiskt att man ska jobba i båtbranschen när bensinen är dyr och vädret dåligt.

En sommarhelg

Ja, så i fredags var jag och A på 18-årsfest/kräftskiva till Tranvik i Sund. Det var Johanna och Linnea som hade ordnat festen som blev helt lyckad! Det var kräftätning, fyllebrännboll i vattnet, porr-testning av Linnea och roligt folk. Men alla festdeltagare var slöa och gick och lade sig runt 12-tiden. Bara jag och A som ville fortsätta festa (det är ovanligt att vi håller ut längst!). Så jag och A tog ett naken-/nattbad. Det var kallt och härligt! Robin och Erik tog också ett nattbad, men det gick på två sekunder och sedan var dom uppe igen. Efter det lade jag och A upp vårt tält och sov där.

Gårdagen var ganska slö, energin infann sig aldrig... Haha. På kvällen kollade vi på Arn - tempelriddaren. Men jag somnade efter en kvart, slö film. Tror jag.

En bra helg helt enkelt, trots att det regnar idag.

B fyller 16

Idag  fyller A:s lillebror, B, år. 16 år gammal blir han, stora pojken riktigt. Han har fått en soffa i present, och jag har önskat mig en soffa varje år sedan urminnestider. Men har jag fått någon soffa? Nej. Orättvist är vad det är. Haha.

Fnissig

Hihi, jag är alldeles fnissig just nu. Om det beror på att jag ska få äta kräftor ikväll eller om det beror på sockerchocken från fredagsfikan, det vet jag inte. Men jag vet att det är kul att vara fnissig. Hihi. Ordet 'fnissig' får mig att börja fnissa.

Min sommar i antal

Jag snodde lite antal-gånger-om-dittan-och-dattan-i-sommar från Sofia på Xit.

Antal gånger full: 4 (och ett antal cider/vin/öl/champange utspridda så att de inte räknas som en fylla)

Antal arkenbesök: 0

Antal gånger ätit grillmat: 10 +, lätt!

Antal strandbesök: 0

Antal gånger simmat (i havet): 2 ½ (ofrivilligt dopp på iTech)

Antal arbetstimmar, juli: 149,5

Antal besökta rockoff dagar: 4

Antal restaurangbesök: (lunchen räknas inte) 0

Antal myggbett: 30, minst


Snart är det slut för i år!

Det är sjukt, idag har jag exakt en vecka kvar här på (underbara) Alandia båtförsäkringar. Jag kommer sakna det och få abstinensbesvär när jag ska tillbaka till skolbänken. Men, man får väl se det positiva; - jag är högst antagligen garanterad jobb här fortsättningsvis på somrarna, - jag har fått jobba på ett härligt ställe, istället för att slava med något meningslöst. Det är kanon!

Men det jag ville säga med det här inlägget var att det har gått sjukt snabbt. Sju veckor har jag jobbat här, det har känts som sju dagar.

Hur kan sommaren gå så snabbt medans vinterhalvåret går så lååångsaaamt?