Så här kan det inte gå till!

De senaste dagarna har jag läst boken Swing it! av Linda Unnhem. Jag fullkomligen älskade boken, ända till sista kapitlet.

Swing it! handlar om Lars och Pernilla som har ett helt vanligt liv tillsammans. Det är familjemiddagar, borde-jag-inte-börja-träna-och-banta-tankar, jobb, vänner och sex. Men så en dag avslöjar Pernilla sin fantasi om att ha en trekant, med Lars och en annan man. Boken, som är skriven ur Lars synvinkel, beskriver hur Lars avskyr detta förslag från första stund, men eftersom han inte vill ha fördomar mot något han aldrig har provat så går han motvilligt med på det. Och det här med tanken på en trekant var ungefär det värsta som kunde ske för Lars och Pernillas förhållande.

Om du har tänkt läsa boken, sluta läsa nu, för jag tänker avslöja slutet.

Genom hela boken tyckte jag att den var så otroligt träffsäker. Varenda tanke och händelse kändes så bekant. Jag tänkte att den här boken borde användas som guide för Svensson-föhållanden. Men så i sista kapitlet så tröttnar Lars fullständigt och lämnar Pernilla, bara sådär. Han kliver av tåget som är på väg till julfirandet hemma hos Pernillas föräldrar och that's it. MEN VAD FAN, alltså. Vart tog lyckliga slut vägen? Och så klart har ja kopplat tusentals saker i boken till mitt och A:s förhållande och så lämnar killen tjejen i slutet. Jävla skitbok.

Kommentarer
Postat av: Anna

Usch, det är så hemskt med såna böcker. Jag blir alltid lika arg.

Postat av: Konsultpappan

Och hela boken tänkte jag: "Men för fan - lämna henne! Genast! Sluta vara hennes slagpåse och experimentkanin. Jag blev så himla glad när han äntligen klev av tåget."



Det kanske låter löjligt, men för mig var det precis det som blev det lyckliga slutet.



Kanonkul att vi såg exakt samma händelse i boken på två så olika sätt!

2008-09-07 @ 20:41:12
URL: http://kdudesblogg.blogspot.com/

Skriv dina åsikter här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Hemsida:

Dina åsikter:

Trackback