Veckan har börjat

Idag blev det ingen skola för min del. När väckarklockan ringde klockan 06.00 var jag lika trött som igår när jag somnade och dessutom kände jag mig yr, som det känns när man har lite feber. Jag tror nog inte att jag har feber just nu, men energin ligger på noll. Jag missade tentagenomgången, vilket var lite synd, men jag sörjer inte att jag missat arbetsrättslektionen. Läraren är under all kritik.

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa klart Kajsa Ingemarssons Bara vanligt vatten (inte många sidor kvar nu), och sedan blir det att plugga så mycket jag orkar idag.

Dessutom är det mammas födelsedag idag! Vi firade henne i helgen och idag har jag skrivit grattis via Facebook, sms och mail. Och nu kommer ett till grattis här i bloggen. Så blir det när man inte befinner sig i samma land! Grattis på födelsedagen mamma ♥.

Slut på helgen

Strax ska jag packa ner datorn och bege mig till båten - eller, det är fortfarande ungefär 30 minuter tills jag behöver gå hemifrån. Helgen har gått snabbt som vanligt, och imorgon är det en ny vecka med nya tag.

Första advent

I går var det lilla jul (som firas i de svenska delarna av Finland) och dagen inleddes med en sväng till lilla julmarknaden med Adams familj. I min familj klädde vi senare en liten gran, hade mormor och morfar över på middag och öppnade några paket. Glögg drack vi även. Det var en riktigt bra kväll, jag fick till och med prata lite juridik med morfar!
Idag är det första advent, vilket innebär att nedräkningen till julafton har börjat. Vid frukosten tände vi första adventsljuset och på tisdag får man börja öppna luckor i julkalendern (givet att jag har en julkalender, chokladkalender faktiskt). Nu dröjer det inte länge innan julen är här!

På Åland

Nu sitter jag på Åland och har precis kommit hem från en promenad med hunden. Snart ska jag ta en dusch och sedan försöka plugga. Jag är noll motiverad att gå på lektionerna i morgon och på tisdag, eftersom läraren visade sig vara värdelös. Nåja, på måndag ska jag åtminstone gå dit - eftersom vi ändå har tentagenomgång före lektionen. Men jag får se hur jag gör på tisdag.
Nåja, nu ska jag bädda sängen och sedan, som sagt, duscha.

En bra dag på gymmet

Idag var det en riktigt bra dag på gymmet! Jag började med 15 minuter på löpbandet, utan att egentligen bli trött (vanligtvis räcker 10 minuter för att jag ska vara flåsig och svettig som en jag-kommer-inte-på-någon-bra-liknelse). Sedan valde jag att köra en maskin per muskel (då enbart de större musklerna - triceps, biceps, bröst, axlar, mage, rygg, framsida lår, baksida lår, insida lår) och dessutom öka på vikterna jämfört med vad jag har kört tidigare. Det kändes riktigt bra! Som avslutning stretchade jag för första gången sedan jag kom igång med träningen. Bättre sent än aldrig. (Behöver jag tala om att jag är otroligt stel i alla muskler?)

Nu är jag härligt matt i hela kroppen, men adrenalinet (eller något annat energigivande) pumpar på i min kropp. Det är så här det ska kännas efter ett träningspass.

Vinterdäck, gymmet och arbetsrätt

Nu har jag två vinterdäck ståendes i hallen. Det är mammas kompis, Tinca, som ska ha dem - men som med allting så är det billigare att handla i Sverige istället för på Åland. Eftersom vinterdäcken är levererade nu, så kan jag gå iväg till gymmet och genomföra ett svettigt träningspass. Det var precis lagom, jag har pluggat nu i några timmar - och känner att det snurrar runt i huvudet av alla rättsfall jag har läst. Det är allt ifrån läkare som har läkemedelsmissbruk (och inte fått jobba kvar) till kvarnarbetare som inte ville jobba på en söndag. Inte överdrivet spännande alla gånger, men man lär sig något nytt i alla fall.

Helgen kan börja - snart.

Goder morgon. Senare idag åker Adam och jag över till Åland (men det blir först med sena färjan, så att du vet mamma). Adam är i skolan och skriver tenta och jag ska så småningom ta mig till gymmet. Dessutom ska jag försöka hinna plugga så mycket som möjligt idag, så att jag slipper plugga hela helgen på Åland. Vi har ett kompendium med frågor som vi ska förbereda till varje gång. Dom ser hemskt oskyldiga ut, men när man sen kollar närmare inser man att läshänvisningarna är omfattande. En miljon rättsfall, lagtexter och kapitel ur kursböckerna ska läsas. Och man har cirka en dag på sig mellan varje lektion (om ens det).

Så nu ska jag ställa undan frukosten och sedan läsa igenom något rättsfall eller så.

Ett litet steg för mänskligheten, ett stort steg för Julia.

Nu har jag gjort det. Nu har jag tagit det stora klivet. Nu har jag gått över till den andra sidan.

En skuld som jag kommer få betala av på ända tills jag går i pension. Studielån. Denna fruktade situation. Handla för lånade pengar. Huuu!

Tidsfördriv

Nu sitter jag här och fördriver tiden tills det är dags att åka till skolan. Jag vill inte ens veta hur mycket jag släpar på idag, räknat i kilo. Lagboken, två skolböcker, två tjocka kompendium, en pärm med allt material för den här kursen (ganska mycket), vattenflaska, clementin, häfte, glasögon... Och sedan det vanliga; plånbok, kalender, mobil, mp3, pennor, nycklar.

Tur att jag har kommit igång med träningen. Ryggen, axlarna och armarna behöver lite pumpade muskler för att orka med. Och benen för att hålla en upprätt.

Nu är det jul här i vårt hus!

Jaaa, nu är lägenheten lite mera julig! Vi har införskaffat en liten gran, en adventsljusstake, en julmus, en julblomma, glögg, julvört (bröd), Annas pepparkakor, clementiner och ett ljus som doftar pomerans & kanel. Nu återstår att köpa en till julmus (på grund av viss motvilja från ena parten i detta samboförhållande köpte vi bara den kvinnliga julmusen), den manliga och en ljusslinga att ha runt spegeln i hallen. När vi åker hem i helgen ska vi leta fram Adams julstjärna med fot som ska stå i hallen och dessutom ska peppparkaksformarna och kaveln som införskaffades förra året med till vårt gemensamma hem. Vi hittar nog säkert några små julprydnader i barndomshemmen som vi kan plocka med oss.
MYYYSIGT!
Ljus med doft av pomerans och kanel, glögg och julblomma.


Clementiner, vilket jag visserligen har ätit mängder av senaste veckorna - men än är jag inte trött på dem.


Adventsljusstaken och den kvinnliga julmusen. Ni ser väl också att det till vänster bara MÅSTE sitta en manlig julmus, eller hur? It's meant to be.


JULGRANEN!


Julvört och Annas pepparkakor. Perfekt!

Koll på ekonomin!

Av någon outgrundlig anledning är det jag som sköter alla gemensamma julklappar från mig, min storasyster och två av mina småsystrar (de från mammas sida). Så därför sitter jag och planerar julklappar, köper dem och skickar sedan en "räkning" till respektive syster. Nu har jag nyss strukturerat upp alla julklappar jag har köpt/ska köpa/har beställt. Sedan har jag räknat ut hur mycket pengar jag (hittills) kan casha in. Efter det gjorde jag upp en enkel kalkyl över decembermånads inkomster och utgifter. Jag kommer att klara mig ekonomiskt, men det är just och just. Som tur är kommer jag ju att spendera halva månaden hemma = inga utgifter för mat och dylikt.
Det är skönt att strukturera upp ekonomin, då kan man släppa tankarna på det och istället ägna sig åt roligare tankar!

Onsdag 25-11-09

Jag är så otroligt förvirrad vad gäller veckodag. Just nu är jag ganska säker på att det är onsdag. Det betyder att jag ska gå på föreläsning om diskriminering mellan 13-15 och sedan ska jag hem. Väl hemma blir det att ordna fram någon middag. Därefter ska jag och Adam inhandla lite julpynt och hämta ut lite paket (innehållandes julklappar och lite annat) och sedan ska jag förbereda mig inför första lektionen imorgon. Egentligen har vi förberedelsegrupper att förbereda oss med, men utan namn på gruppmedlemmarna är det svårt att samla dem. Så jag gör det själv nu första gången, sedan hoppas jag att vi ska kunna få klarhet i vilka som ska förbereda sig med vilka.
Nu ska jag starta om datorn - några uppdateringar av Windows Vista som vill slutföras.

Lite självpepp, eller något?

Bästa botemedlet mot ett "dåligt" vitsord måste ju vara att plugga - inför nästa tenta (som befinner sig ungefär hundra år bort). Lite gör om, gör rätt-inställning. Bara det att det är en helt annan tenta jag då kommer skriva. Jag var på vippen att skriva; nu kan det ju bara gå bättre - men det är ju en sanning med modifikation. Låt oss säga så här istället; nu siktar jag bara på det bättre, nu har jag smakat på att vara missnöjd, jag vet hur det känns och kan glatt gå vidare till klockrena fullpoängare igen. Därför tänker jag plugga stenhårt från och med idag och fram till tentorna i början på januari. Mitt mål är högsta vitsordet och man ska inte vara nöjd före man har nått sitt mål. Tur som fan att jag har väldigt många tentor kvar på juristutbildningen, så jag har många chanser att uppnå mitt mål. Och jag hoppas, tror och vet att jag kan få ett toppjobb ändå. Som sagt, det var det här med att sikta på det bästa och sedan ge sig fan på att klara av det.

Lite jävlar anamma har aldrig skadat.

Betyget har kommit

Näst högsta vitsordet landade jag på. Dock var jag en poäng ifrån högsta vitsordet - så ja, det irriterar väldigt mycket. Nu ska jag åka till skolan och gå på föreläsning i individuell arbetsrätt.

Träning: fokus på kondition

Jag hade svårt att få ro på gymmet och fokusera på träningen - för mycket tankar som snurrade i huvudet. Dock kunde jag koncentrera mig på konditionsträning - så jag inledde med 25 minuter cykel, samtidigt som jag kollade på min släkting, Lill Lindfors, på TV. Sedan körde jag rygg ordentligt, mage halvdant, framsida + insida lår ordentligt och bröst + axlar halvdant. Därefter avslutade jag med 10 minuter på löpbandet. Inte helt nöjd med träningspasset, även fast det var skönt att utmana konditionen lite mer än vanligt. Jag funderar på om jag ska gå på spinning + core imorgon kväll, det känns som ett pass för mig.

-

Ooooliiiiiidliiig väntan.

Tålamod.

Frukosten ligger i magen och snart är kläderna på kroppen. Därefter promenerar jag iväg till gymmet. Sedan hoppas, hoppas, hoppas jag att betyget ligger uppe på hemsidan. Jag orkar inte vänta på svar längre. I eftermiddag blir det föreläsning om individuell arbetsrätt och imorgon är det föreläsning om diskriminering - sedan är det slut på föreläsningarna och istället börjar gruppundervisningen, samtidigt som vi ska skriva ett PM.
Men nu; träna.

Ett betyg avklarat (det minst viktiga)

Nu kom betyget i det praktiska provet upp på hemsidan (ett litet struntprov som gjordes på en timme och handlade om att söka i databaser), godkänd eller underkänd var betygsspannet. Jag blev godkänd. Jippi för det!

Från morgon till kväll

Oj, här var det dåligt med aktivitet. Jag undrar hur man gör för att tidsinställa inlägg - eller är det kanske bara en funktion för de som betalar för sin blogg? Så är det säkert.

Dagen har bestått av föreläsningar (arvsrätt) och sedan har jag mest sysslat med att ordna ihop julklappar och födelsedagspresenter till hela familjen. I övrigt har jag en ganska liten släkt, men bara i min egen familj finns det dubbla par föräldrar (mamma, styvpappa, pappa, styvmamma) och fem systrar (helsyster, halvsyster från mammas sida, halvsyster från mammas sida, halvsyster från pappas sida, halvsyster från pappas sida). Plus att mamma och mina två halvsystrar från pappas sida fyller år nära jul. Det blir alltså tolv presenter sammanlagt (om jag nu har räknat rätt...)! Jag har i alla fall kommit ganska långt i klappletandet, nu är det inte speciellt mycket kvar att fundera ut. Skönt det. På tal om julklappar, så är det en månad till julafton imorgon. LOVELY!

Nu ska jag gå och lägga mig för att orka få reda på betyget i JIK:en imorgon. Känner att jag kan hantera ett sämre vitsord om jag har fått ordentligt med sömn natten innan. Hoppas betyget kommer upp på hemsidan innan jag går till gymmet - så kan jag ta ut frustrationen där! Eller om det vill sig så väl, så får jag utlopp för glädjen där. Men låt oss inte tro för mycket nu.
Hur som helst - sova var det!

Längtan till gymmet

Imorgon förmiddag blir det ett träningspass som heter duga. Jag har inte tränat sedan i onsdags, och det är på tok för länge sedan. Jag ska stiga upp med Adam vid lite före åtta och så ska jag släpa mig till gymmet så tidigt som möjligt, föreläsningen imorgon börjar först 15:00, så jag borde hinna med ett rejält pass. Jag ser fram emot det!

Recension: Duplicity

Ja, filmen Duplicity klassas som crime, romance and thriller enligt imdb.com. Jag kan nog hålla med om den genreindelningen. Kanske inte thriller.. Hur som helst är jag inte helt säker på vad den handlade om - jag var på tok för trött och ofokuserad för att hänga med i allt som hände. Det var i alla fall en film som handlade om två konkurrerande företag som spionerade på varandra och snodde idéer, sedan var det ett par, Clive Owen och Julia Roberts, som spionerade åt något håll (jag är inte riktigt säker, men de två var huvudpersoner i alla fall). Det ena företaget tog fram en superprodukt som gjorde att döda hårsäckar började producera hår igen. Det andra företaget snodde idén rakt av, vilket de inte skulle ha gjort. Mer tänker jag inte avslöja.

Trots att det var en så förvirrande film (som väl framgår av mitt försök att beskriva den), så var den bra. I slutet när man förstod allt (eller åtminstone det mesta), så kände man sig precis som huvudpersonerna - lurade. Jag kan inte sätta fingret på varför jag tycker ni ska se den, men det tycker jag. Observera bara att det är en film man ser när man är pigg och orkar koncentrera sig i alla svängar hit och dit.

Måndagsmorgon.

Måndagsmorgon. Inte så tokigt faktiskt. Idag ska vi ha två föreläsningar i arvsrätt, och jag vet att han som håller föreläsningen mellan 12-14 är riktigt bra. Han mellan 15-17 är också bra, men aningen tråkigare - så det är lättare att sväva iväg i tankarna.

Senast imorgon får vi veta hur det gick i JIK-tentan, och jag är otroligt nervös. Jag blir mer och mer osäker på allt som jag har skrivit. Det är inte en speciellt rolig känsla. Men bara jag blir godkänd är jag nöjd!

Nu ska jag gå i duschen och sedan plugga lite innan jag åker iväg till skolan. Kan skriva ett inlägg snart med lite omdöme om filmen jag och Adam såg igår; Duplicity.

Vanligt praktiskt snack

Nu har jag plastat in skolböckerna till C1:an. Det känns bra att ha det gjort, så hinner inte böckerna bli förstörda redan innan jag plastat dem. Dock tog plasten slut med två böcker kvar, så jag får väl fortsätta en annan dag.

Jag tror att jag ska ta en liten stund nu och planera den kommande veckan och även att planera lite julklappar - en månad och två dagar kvar till jul nu! Någon dag den här veckan ska jag och Adam gå ut och köpa julpynt till lägenheten, mysigtmysigtmysigt.

Annorlunda

Renbäddat i sängen, de första julklapparna inslagna, havregrynsgröt till lunch. Ja, jag är faktiskt riktigt nöjd med allt idag. Jag är inte stressad över skolan, julklappar och så vidare. Jag är bara nöjd och lugn.

Märkligt, va? Vanligtvis brukar klagoord och ångestfyllda texter prägla söndagar - men inte i min värld, inte idag.

Recension: Harlan Coben - Den enda lögnen

Paul är en framgångsrik jurist som arbetar som distriktsåklagare och på ytan lever han ett perfekt liv. Men faktum är att Paul lever med att hans syster och tre andra ungdomar dog för många år sedan, efter detta lämnade Pauls mamma familjen och i Pauls vuxna liv dog hans fru ifrån honom. Det som upptar stor tid av Pauls tankar är att systerns lik aldrig upphittades, utan det antogs bara att hon dödats tillsammans med de andra. När det så en dag börjar dyka upp saker som pekar mot att hans syster kanske inte dog den natten, börjar Paul nysta i härvan. Samtidigt försöker han driva ett viktigt mål för en våldtagen tjej och ta hand om hans lilla dotter. Att hans avlidna frus svåger förskingrat pengar från deras gemensamma välgörenhetsfond till minne av Pauls fru, gör inte heller livet roligare. Så småningom börjar Paul få klarhet i händelseförloppet och med skickliga medarbetare lyckas de få svar på alla frågor. Samtidigt dyker Pauls ungdomskärlek upp och känslorna blossar upp. Kanske Pauls liv äntligen reds upp och gör att han kan lämna det förflutna bakom sig?
Boken är skickligt skriven, den tar två steg framåt i utredningen, för att sedan backa ett steg. Det här gör att man som läsare aldrig kan förutse om det som tycks vara något, verkligen är det. Den här spänningen gör att man bläddrar och läser sida för sida. Författaren har fått med mord, passionerad kärlek, familjeliv, rysk underrättelsetjänst, svek och drivkraften som får en person att gå över eld för att få veta sanningen. Boken rekommenderas absolut till alla, men speciellt till den som är trött på alla svenska deckare som, ärligt talat, är uppbyggda på exakt samma sätt. Den här boken ger lite mera och gör det lite bättre. Det faktum att man inte kunde säga säkert ifall systern levde eller inte före på de allra sista sidorna är ett väldigt gott omdöme, i alla fall i min mening.

Söndagsmorgon, lugn och ro

Det var faktiskt riktigt skönt igår att bara koppla av och kolla på mina favoritserier hela kvällen. Lite skolfix hann jag med också. Nu är jag ikapp med Grey's Anatomy, Desperate Housewives och Gossip Girl (alltså ikapp med USA-sändningarna). Dessutom läste jag klart senaste numret av Chic. En halvtimme efter att jag hade somnat kom Adam hem, så jag hade inte några som helst problem att somna om. I morse lät jag sambon sova och själv låg jag och läsa Kajsa Ingemarssons Bara vanligt vatten, måste faktiskt säga att den är betydligt sämre än de tidigare böckerna av henne (har ungefär halva boken kvar, men utsikterna är dåliga). Trist!

Planerna för dagen är att plugga några timmar och sedan slå in några julklappar, mysigt!

Battery status: low

Pust, den mesta energin är slut nu. Är nyss hemkommen med tunga matkassar och ett nytt fläktfilter - skönt att ha det fixat!
Nu ska jag äta middag och kolla på någon serie. Enda fördelen med att inte ha sambon hemma till middagen (han gillar inte "mina" serier).

En riktig städdag

Idag är det städdag i hushållet Lindfors-Mattsson. Vi har torkat damm, rengjort kaffebryggare, ugn, fläkt (fläktfiltret föll sönder i våra händer - ett tecken på att där städas för sällan?), kylskåp, golvbrunn i duschen, toalett och så vidare. Fyra maskiner tvätt är igång just nu också. Och strumpbyxor i handtvätten. Golvet är dammsuget och mattorna skakade. Nu ska jag städa upp i garderoben, vika om tröjor som jag tänkt använda men sedan ångrat mig och hafsigt vikt tillbaka in i skåpet. Sedan ska jag sortera bort böcker och papper från förra kursen. Efter det ska jag ta hand om tvätten som är ren och torr (stryka, sy och vika in i garderoben och byrån). När allt städrelaterat är klart ska jag duscha. Mat ska handlas och ett nytt fläktfilter införskaffas. Och Adam åkte precis nyss iväg på "introduktionsfest" för nya CLM (klubbmästeriet). Han har visserligen hjälpt till duktigt fram tills nu, men resten åligger mig att göra. Nåja, jag ska nog hitta på lämpliga sysslor som han får göra för att gottgöra frånvaron. Massage ligger högt upp på min lista!

Fredagen i korthet

Föreläsning i äktenskapsrätt del I & II - check!
Tacos till middag - check!
Glenn tar vem? på Åland24:s webbtv - check!
Harry Potter och Halvblodsprinsen - check!
Läst Gaudeamus nr 6/2009 - check!

Sova? - snart check

Standardrubrik på fredagar (läs: fredagsmys)

Nu är det (äntligen) fredag. Men innan fredagsmyset inleds, så är det fem timmar föreläsning som gäller. Först blir det äktenskapsrätt I för att sedan gå över till äktenskapsrätt II, haha. Jag tror att det kommer bli intressant, och jag har stora förhoppningar på föreläsarna - främst han första, för han ska vi ha som grupplärare vad gäller familjerätt.

Efter skolan är det tacos och senaste Harry Potter-filmen som gäller. Dessutom tänkte jag och Adam kolla in Glenn tar vem? på Åland24. Jag har hört att det ska vara en (skratt)succé!

Jag kom på nu att jag ju utlovat en bokrecension. Eftersom jag inte vill vara den som lovar runt men håller tunt, så kommer recensionen troligen på lördag. Då kommer jag ha tid för att skriva en recension - håll ut!

Resumé av dagen

Det känns som att det här har varit en väldigt lång dag - fast den faktiskt har varit ungefär som alla andra. Bara det att jag hade fritid före föreläsningen, istället för efter den som jag brukar ha. Hur som helst var föreläsningen intressant idag också, barnrätt var det som stod på schemat. Återigen brann föreläsaren verkligen för sitt yrkesområde, det är helt klart ett vinnande koncept. Och att kunna förmedla det till nybörjare på ett begripligt sätt.

Väl hemma svängde jag och älsklingen ihop ungsstekt kyckling och ris. Perfekt vardagsmat. Efter middagen tvingade jag ut Adam på en löprunda, han är ofta väldigt trött på grund av långa dagar i skolan - men med lite träning i vardagen blir man mycket piggare. Jag känner redan av ökad energi, och då kom jag igång med träningen för bara en vecka sedan. Adam kom i alla fall nyss hem och verkade ha uppskattat att bli uttvingad i mörkret och regnet, hihi. Hoppas nu bara att han inte går om mig i träningstävlingen - nu står det 3 - 1 till mig.

Nu är det nog dags för att läsa några sidor i Anställningsförhållandet, det går sakta men säkert framåt.

Hemlis

(Jag läste klart Glamour.)

Mys som blev till fix

Okej, mysmorgonen förvandlades till en fixarmorgon. Kortfattat kan vi säga som så; nu har jag en mindre hårig kropp - jämfört med vad jag hade för en halvtimme sedan. Det känns som att jag i ett enda svep gick ner några kilo och minskade några centimeter (benomkrets).

Nu ska jag klä på mig och sedan kanske jag till och med orkar läsa någon sida i Anställningsförhållandet - eller så läser jag klart Glamour...!

Mysmorgon

Idag har jag lyxen att föreläsningen börjar först 13:00. Det betyder att jag inte behöver åka hemifrån före 12:20 - vilket ger mig 3 timmar att göra vad jag vill nu. Jag tänker spendera dem på en mysmorgon. Det vill säga; jag tömmer kaffekoppen (i munnen), pussar Adam hej då och sedan lägger mig i sängen och läser tidning alternativt bok. So long!

Ska jag vara ärlig så hänger jag inte ens med själv - i mina egna tankar!

Min favorit pojkvän (ja, eller jag har ju bara en pojkvän - men det låter så mycket bättre att lägga favorit före, för att visa hur mycket man uppskattar, tycker om och älskar) är i skolan på CLM-möte. För det är faktiskt så att han har blivit invald i klubbmästeriet (men jag skulle gissa att stavningen borde vara med C, 'clubbmästeriet'?, eftersom deras linje är Civilingenjör- och lärare - därav förkortningen CL och sedan 'M' som i mästeriet, nåja vi struntar i stavningen), vilket alltså är hans sektions barmästare. Spännande va?! Jag är mäkta stolt över min bartender (nu ska vi bara köpa många starka drycker och en drinkbok - det är ju pinsamt om han inte ens kan blanda ihop en Gin&Tonic). Hur som helst, det jag egentligen ville ha sagt är att eftersom Adam är på möte i skolan, så väntar jag snällt med middagen tills han kommer hem. Köttfärsfyllda paprikor blir det, för den som undrar. Och eftersom jag inte har ätit ordentligt efter träningen så är jag lite ofokuserad (läs detta inlägg för att bekräfta). Därför är det aningen svårt att koncentrera sig på Anställningsförhållandet. Speciellt med tanke på att min dator är nytankad med bra serier och att både Glamour och Chic ligger bredvid mig. Sjukt svårt val.

Eller, valet är ju enkelt - serierna och tidningarna. Men sedan sitter det ett förnuft i min kropp som säger att jag inte kommer vilja läsa Anställningsförhållandet hellre senare.

En timme på gymmet med mycket rygg- och magträning!

Ja, då var dagens timme i gymmet avklarad. Idag körde jag igenom mitt träningsprogram (som jag har gjort själv) baklänges. Så jag började med benen och gick uppåt tills jag hade kört igenom armarna. Det känns som att det gav bättre effekt, men jag är ändå mindre trött än efter tidigare träningspass. Hur som helst körde jag tyngst för ryggen och magen - viktigt att mittpartiet är starkt för att kroppen ska orka med all annan träning! Sedan avslutade jag med 15 minuter på löpbandet, vilket jag i efterhand ångrar att inte blev längre. Jag hade energi kvar att springa, men programmet jag hade valt var slut - så då slutade jag springa. Jag borde ha startat ett nytt program och sprungit lite, lite till. Det får bli nästa gång!
Nu ska jag måla en guldstjärna med ett 'J' i, i vår väggkalender, för att markera att jag har varit och tränat. Jag har startat en tävling mot Adam - den med flest guldstjärnor (det vill säga träningpass) när månaden är slut har vunnit (riktigt vad man vinner är ännu oklart, men jag ska fundera ut något bra). Trots att jag började träna först förra veckan - så leder jag ändå med 3 - 0. Bra gjort va?

En riktigt bra föreläsare

Jag hade rätt om föreläsningen - den var faktaspäckad, men superbra! Föreläsaren var engagerad och man märkte att han brann för sitt yrke, vilket fick oss åhörare att sluka allt han sa. Han fick till och med mig att tycka att kollektivavtal är lite spännande - även fast jag tidigare suckat och stönat över dem. Roligt att för en gångs skull ha en ung, pigg och fascinerande föreläsare.

Det enda tråkiga med föreläsningen var att han, Mattias Landgren, som höll föreläsningen egentligen skulle ha varit vår lärare för gruppundervisningen rörande arbetsrätt (men så klart hade han fått förhinder, säkert något stort och intressant mål!). Han sa att vi istället skulle få någon rolig gammal gubbe, hoppas verkligen att den gubben lever upp till Mattias standard. Annars blir jag besviken.

Nu har jag nyss ätit lunch, ska diska snabbt och sedan gå (i regnet) till SATS. Ser ut som att det blir tre träningspass för mig den här veckan! Roligt.

Planer för morgondagen:

- Föreläsning; kollektiv arbetsrätt (av PP-presentationen att döma kommer det bli en faktaspäckad, men bra föreläsning).
- Hem; lunch.
- Träna.
- Plugga (målsättning: 3 ½ kapitel i Anställningsförhållandet).
- Middag, ensam...
- Fortsätta plugga.
- Kolla på någon serie (Grey's Anatomy/Desperate Housewives/Gossip Girl/Weeds).
- Sova.

Dagen som försvann

Ja, det har verkligen känts som att den här dagen bara rusat iväg. Först var det introduktionsföreläsning till arbetsrätten, sedan lunch och då gick jag och Christine på en promenad runt skolområdet och upptäckte att det faktiskt är grönområden precis runt knuten - bra promenad/pluggplats inför varmare väder. Efter det var det föreläsning i EG-arbetsrätt och föreläsaren var inte en av de bättre - så jag hade svårt att koncentrera mig. Direkt hem efter det - middag - städa undan - diska - rengöra "köket" - kolla mail/FB/bloggar - skriva ut material inför morgondagens föreläsning (kollektiv arbetsrätt) - NU: plugga!

Intensivt var ordet.

Bra fråga

Oj, vart har den här dagen tagit vägen?

17 november

God morgon folket!

Idag är jag inte riktigt helt pigg (till skillnad från igår, då jag var superpigg). Förmodligen kommer det ordna till sig bara jag får på mig lite kläder och smink. Idag blir det skola ända till 15 - sedan ska jag börja läsa igenom kursmaterialet. Räknade ut igår att det var närmare 1000 sidor att läsa, vilket känns överkomligt. Dock har jag då inte räknat med rättsfallssamlingarna, som nog bidrar med en hel del sidor. Nåja, jag ska i alla fall börja läsa igenom allt - för bara jag läser helt okej många sidor per dag så ska jag nog ta mig igenom kurslitteraturen snabbt.

Nu; kläder och smink!

Håll koll på vad som händer och sker!

Ikväll har jag sparkat igång den nya kursen mentalt. Jag har kollat igenom kurslitteraturen, skrivit ut nödvändiga dokument, ordnat en pärm för alla papper, gått igenom schemat, strukturerat upp studietekniken inför denna kurs. Och så vidare. Och så vidare. Jag känner att det här kommer bli en rolig kurs - det enda momentet jag inte riktigt gillar är kollektivavtal - och är just nu väldigt peppad. Det kommer vara en ganska intensiv kurs, eftersom största delen av kursen är förlagd från och med idag och en månad framåt i tiden. Sedan kommer några tillfällen i januari och därefter tentan. Det är trots allt 12 hp.

Imorgon blir det föreläsning i (introduktion till) arbetsrätt och EG-arbetsrätt. Det är en och samma föreläsare under fyra timmar, så jag hoppas han är bra. Hur som helst ska det bli spännande att börja plugga aktivt igen.

1 ½ timme på gymmet

Har precis avverkat 1 ½ timme på gymmet. Idag fokuserade jag på benen och lät armarna/bröstmusklerna vila lite, eftersom träningvärken inte riktigt har släppt från senast. Trots detta körde jag igenom hela kroppen, men anpassade vikten efter behov. Efter det "varvade jag ner" med 15 minuter på löpbandet - vilket var tyngre än förra gången. Troligen på grund av att jag tagit ut mig mera i styrka före den här gången.

Jag kände mig mäkta stolt efter att ha kört benpress. För killen som tog maskinen efter mig var ganska biffig och han körde på samma viktmotstånd. Hehe, gigantiska lårmuskler - here I come! (Okej, det är väl kanske inte riktigt vad jag eftersträvar.)
Eller så inte...

Återigen måste jag få berömma mig själv. Den här gången för att ha avverkat två gympass och det är fortfarande roligt. Fast bäst är nog bastun efteråt...

Kort skoldag - långt inlägg

Det blev en kort skoldag idag. Jag lämnade in mitt PM och sedan började introduktionen till civilrätt 1. Den tog ungefär en timme, vilket betydde att lunchen utökades till två timmar. Jag - liksom många andra - kände att det inte var värt att vänta i två timmar för att sedan lyssna på en föreläsning om arbetsrättens historia. För arbetsrättens historia kan inte ens anses tentarelevant. Därför har jag nu kastat i mig lite lunch, ska precis just skriva ihop ett träningsprogram till mig själv (så att jag inte bara tränar det jag tycker att är roligt) och sedan gå iväg till gymmet.

Förresten, i morse åkte jag hemifrån en halvtimme tidigare än vad jag brukar göra. Detta eftersom PM:et skulle lämnas in innan föreläsningen. Trots det här så kom jag till skolan senare än vad jag vanligtvis gör. Kändes surt. Först var Saltsjöbanan ungefär 5 minuter sen. Sedan missade jag precis tunnelbanan jag skulle ta och fick därför vänta på nästa. Vilken var ungefär 10 minuter sen. Och dessutom proppfull, jag stod inklämd mellan massa långa människor - då kände jag mig verkligen liten. När jag väl kom iväg med tunnelbanan stannade den ovanligt länge på varje station (kan ha haft med mängden människor att göra) och vid tekniska högskolan stannade vi flera minuter. Sist och slutligen kom jag fram till skolan och hann precis lämna in PM:et och sätta mig i föreläsningssalen innan det började. Pust! Tur att jag hann komma före klockan 10 i alla fall, annars hade jag fått göra ett helt nytt PM - eftersom det i så fall inte skulle blivit inlämnat i tid. Det är inte lätt att helt plötsligt anpassa sig efter kollektivtrafik, när man har promenerat till skolan i hur-många-år-man-nu-har-gått-i-skolan.

Måndagsmorgoooon!

Ja, nu är det måndag och seriösa studier kör igång igen. Mitt PM är klart (dock hade jag velat skriva längre, längre - mitt ämne var ju intressant). Jag är taggad, för faktum är att det är rätt trist att inte ha några "måsten".

Planerna för idag är att lämna in PM:et, gå på upprop/introduktion till C1, gå på föreläsning i arbetsrättens och familjerättens historia (låter ju onekligen dötråkigt, får se hur det blir med den föreläsningen), hem, gå till gymmet, handla mat, laga mat, somna? Full fart.

Nu kör vi!

Söndagen - den sista vilodagen

Imorgon kör den nya kursen igång. Vilket kommer innebära skola varje dag de kommande två veckorna. Det kommer kännas väldigt annorlunda, med tanke på att jag knappt varit i skolan alls de senaste två - tre (?) veckorna. Idag ska jag därför finslipa mitt PM samt besvara metodfrågan (nämna fyra sätt som man kan söka fram juridisk litteratur på). Dessutom ska jag kolla ifall jag behöver förbereda mig något genom att läsa i kursmaterialet. Det ska bli roligt att komma igång aktivt igen, och dessutom en utmaning att kombinera studier, träning och hushållsarbete. Men det ska nog gå bra, en månad till "jullovet"!

Mina inköp

Här kommer då bilder på mina inköp (fast inte på mammas julklapp, så klart).
Okej, det här är lite internt. Jag vet inte hur det är i era hushåll, men i vårt är diskningen inte favoritsysslan. Därför har vi ibland diskussioner om vems tur det är att diska, konstigt nog är det alltid så att vi båda har diskat mera än vad den andra har gjort. Visst är det märkligt att båda kan diska mera än den andra? Det borde ju var ungefär omöjligt. Och det är ju inte sant heller, sanningen är ju att jag har diskat senast. Alltid.


Haha, världens (löjligaste) sötaste örhängen. Jag bara älskar att färgerna är pastelliga och att det är ett par som står under ett paraply. Jag tänker mig de här örhängena till en i övrigt strikt och sofistikerad look. Så perfekt!


Miniatyrflaskor av hygienprodukter, att ha med till gymmet. Necessären fick jag med på köpet, och den är lila på riktigt. Inte blå som på bilden.

Shoppingdag

Pust! Då var en låååååång shoppingdag över. Jag är trött i huvudet, har ont i kroppen i allmänhet och i fötterna i synnerhet. Fanny och Frida har hittat allt dom skulle och jag är ganska nöjd över min icke-existerande shoppinginsats. Eller okej, jag köpte ett par örhängen (kunde inte låta bli - bild kommer), en kökshandduk (kunde inte låta bli den här heller - bild kommer), miniflaskor shampo, balsam, duschkräm, ansiktsrengöring och lotion (för att ha med till gymmet nu när jag ska försöka bli aktiv) och julklapp till mamma.
Dock lite trist att komma hem till en tom lägenhet, Adam är på gasque (middag+fest) och måste åka iväg innan jag hann hem. Nåja, jag får göra det bästa av kvällen ändå. Lär väl slockna på sängen om inte allt för många timmar.

Lång dag framför mig

Ungefär den tidigaste uppstigningen på hela veckan - allt för mina systrar. Klockan tio noll noll anländer de Cityterminalen och sedan ska jag ta med dem till Forum Nacka, för en hel dag av shopping (tyvärr är det enbart de som ska shoppa, på sin höjd köper jag någon julklapp). Arton tio hoppas jag att de sitter på bussen på väg hem.

Jag blir alltså borta hela dagen, återkommer ikväll. Och nej, jag är inte så där fancy som storbloggarna att jag uppdaterar via mobilen. Jag vet inte hur man gör.

Träningsvärksstatus

Träningsvärk: ja.
På en skala från 1-10: 5.
I musklerna: bröstmusklerna, axlarna, triceps, framsida lår, övre delen av ryggen.
Orörlighet till följd av träningsvärken: jag sträcker helst inte upp armarna högre än till axelhöjd, gör jag det så skakar musklerna till av aggression.
Beräknad återhämtningstid: på söndag ska nog allt kännas som vanligt igen.
Tankar om träningsvärken: YES! Träningen igår tog på musklerna. Dock är jag lite orolig över att jag inte känner något i magmusklerna.
Att tänka på till nästa träningspass: ben, mage och rygg ska tränas lika hårt som armarna/axlarna/bröstet tränades igår.

Tipstips!

Jag åt nyss vad som kan vara världens godaste lunch. I och för sig kanske den här rätten passar sig bättre som frukost eller kvällsmål - men idag blev den lunch. Jag åt turkisk yoghurt med frysta hallon & blåbär samt flytande honung ringlat över det. Perfekt!

Här ska det finnas en bild på turkisk yoghurt, hallon, blåbär och honung
- men det kan hända att undertecknad åt upp allting innan bilden togs.

Fredagen den 13:e!

Här om dagen (onsdags) så försov vi ju oss här i hushållet. Snäll som jag är tog jag på mig skulden för det. Men imorse hände det igen - och den här gången hade Adam väckarklockan på sin sida av sängen (jag var alltså oskyldig!). När han tog upp väckarklockan såg han att den var stendöd. Perfekt sätt att börja fredagen den 13:e på! För en liten stund sedan pep vår brandvarnare till, och vi har ingen aning om varför. Hoppas den inte får någon knäpp och börjar pipa mitt i allt.
Ja, jag återkommer om det händer nya konstiga, irritrande eller oturliga saker idag.

Nu är jag igång!

YES, första träningspasset avklarat! Trots att jag kände lite motvilja att gå iväg till gymmet, så är jag i efterhand nöjd med att jag tog mig dit. För det förstat gillar jag ju att träna (även fast jag tycker det är jobbigt att ta sig dit), för det andra är jag bra på att träna (har tekniken i kroppen och har relativt bra grundstyrka) och för det tredje är det livsviktigt. Jag blev positivt överraskad av mig själv när jag insåg att jag fortfarande är ganska stark och orkade med ungefär samma vikter/repetitioner/set som när jag förut gymmade regelbundet. Det var roligt att se!

Nu har jag ju bara att kämpa för att bli ännu starkare och dessutom måste min kondition förbättras, för den var inte vad den skulle vara.

Idag körde jag uppvärmning 10 minuter på en cross training-maskin, sedan körde jag 3x10 alternativt 3x15 repetitioner per maskin. Jag arbetade mig igenom benen, magen, ryggen, axlarna och armarna. Sedan avslutade jag med 17 minuter på löpbandet. Efter det relaxade jag i bastun, duschade och gick hem.

Jag är riktigt nöjd med mig själv och hoppas innerligt att jag ska orka hålla igång träningen på en lagom nivå (har en tendens att antingen träna "hela tiden" eller att tröttna).

Läsvärt!

Inte för att jag har en sådan kategori, men om jag skulle ha det - så skulle det här inlägget av Charlotta Flinkenberg vara månadens bästa: Charlottas insiderguide: 11 budord för att bli en succébloggare!

Nu tar jag sats för att gå till SATS

Idag gäller det. Idag ska jag inta gymmet och jag ska göra det med bravur. Jag drömde i natt att jag måste ta hissen ner (SATS ligger en våning, eller något sådant, upp) - för att mina ben var som spagetti. Det är inte omöjligt att det blir verklighet.

Hur som helst är jag lite nervös för att gå dit och gymma för första gången, det känns löjligt att vara nervös och jag kan inte riktigt sätta fingret på varför jag är nervös. Men jag har tänkt gå dit nu under dagtid för att undvika största folkhopen och för att i lugn och ro kunna testa maskiner och ta in hur det känns. Äsch, det ska nog gå bra.

Senare idag ska jag åka till Riksdagsbiblioteket (igen) för att hämta några beställda böcker.

Jag lovar att återkomma med en rapport om hur det kändes att gymma för första gången på minst ett halvår.

Effektiv dag

Idag har jag och Adam vandrat runt i Gamla stan, vilket resulterade i att vi båda kom hem med två lånekort; ett för Riksdagsbiblioteket och ett för biblioteken i Stockholm. Dessutom kom jag mig äntligen för att gå till SATS - så imorgon aktiveras mitt medlemskap och jag ska ta min första vända i gymmet. Spännande och skönt att äntligen ha tagit tag i detta. Nu är det ju dock snart jullov, och då kommer jag ju vara på Åland ett tag - men jag får väl försöka träna ordentligt före och efter det för att väga upp. Nu i början ska jag försöka träna två pass i veckan, för att över huvud taget komma igång och sedan öka det till tre gånger i veckan. Jag tror att det är en bra plan.

Nu ska jag skriva på PM:et. So long!

Oplanerad omplanering

Jaha, den här dagen började ju inte riktigt som tänkt. Utan istället inledde vi med en försovning i hushållet. Ja, det var alltså inte jag som försov mig (jag har inget att försova mig till just nu), utan det var min kära sambo som försov sig. Att det sedan kan ha varit så att jag drömde något där en ringande väckarklocka stängdes av väldigt snabbt utan att någon egentligen vaknade, hör inte hit. Det var Adam som försov sig. Därmed förändrades min dag lite också. Jag skulle ju stiga upp vid 7-tiden och vara effektiv idag, istället vaknade jag 10-tiden och känner mig äldre än världens äldsta kvinna. Dock läste jag Christines tips om Stadsbiblioteket och Riksdagsbiblioteket i en kommentar här på bloggen, och där fastnade jag i över en timme. Nu har jag hittat doktrin som verkar bra. Det gäller bara nu att jag får på mig kläderna och kommer iväg (och hittar till biblioteken i fråga). Jag ska bara äta frukost först.

På kommande

Den boken som jag läste ut igår och som jag har lovat recensera heter Den enda lögnen och är skriven av Harlan Coben. Jag kommer skriva recensionen inom de kommande dagarna - under tiden kan ni gå till affären och köpa boken. Jag rekommenderar den alltså.

Tankar om mitt PM

Ikväll har jag försökt få lite struktur och ordning på det som skall bli mitt PM om personlig integritet. Men antingen får jag ihop några korta väl valda rader om vad personlig integritet är, eller så skulle jag kunna skriva en avhandling där jag behandlar personlig integritet i arbetslivet, i brottsbekämpning, på nätet, vid sjukhus, i samband med FRA-lagen och så vidare. Men istället ska jag knåpa ihop 2,5 sidor text - vilket antingen är för mycket eller för lite enligt mig. Nåja, på ett eller annat sätt ska jag väl klara av det. Önskar dock att jag hade hittat någon doktrin som kändes perfekt, men det har jag alltså inte. På gymnasiet började jag ofta den här typen av texter med en definition av nyckelbegreppet enligt t.ex. SAOL - men det sa vår lärare uttryckligen att vi inte ska ta med i texten, så jag är lite fundersam om hur jag ska inleda texten också.

Annars ikväll har jag hunnit kolla på två avsnitt Desperate Housewives (samt en tillhörande sovpaus mellan avsnitten), druckit kaffe och ordnat en pärm inför den kommande kursen i civilrätt. Diska har jag också gjort, spännande va?

Science is organized knowledge. Wisdom is organized life.

Nu är jag hemma i Stockholm igen. Det var skönt att vara på Åland, men det är också skönt att vara hemma nu. Fast det är väl så det ska vara när man har flyttat hemifrån.

Det praktiska provet som jag skrev i skolan idag gick nog bra och sedan åkte jag direkt hem. Hemma var det strömavbrott eller något - så det dröjde ungefär 1 ½ timme innan elen kom tillbaka. Det hann bli riktigt kallt här i lägenheten, och kylskåpet blev varmt. Så nu försöker jag återställa temperaturerna här inne.

Ikväll ska jag börja skriva på mitt PM och imorgon tror jag att jag ska ta en tur till biblioteket för att hitta någon doktrin. Dessutom tänker jag verkligen, verkligen försöka komma iväg till SATS imorgon för att gymma för första gången på hundra år (nästan).

I skrivande stund är jag så fruktansvärt trött. Jag läste en väldigt bra bok igår, som jag skrev flera gånger (recension kommer troligen), och den måste jag ju så klart läsa klart innan jag kunde släcka lampan och somna - och Viking Line tog ingen hänsyn till min förkortade natt, utan båten avgick klockan 8 som vanligt. Typiskt. Dessutom kunde jag ju inte dricka kaffe när jag kom hem från skolan, eftersom strömmen var borta - så ingen konstgjord energi fick jag i mig heller. Typiskt igen.


Citat i rubriken: Immanuel Kant

Aaah,

avslappningskoma pågår.


Återkommer när jag har varit på promenad med hunden och därigenom återhämtat mig från det sköna badet.

Guds gåva till mänskligheten

Nu kom jag på vad jag ska göra ikväll - bada badkar! Här har jag suttit hela hösten (nästan) och blivit avundsjuk då någon kompis skrivit på Facebook att han/hon har badat badkar och varje gång jag kikat på lägenheter har jag direkt kollat om det finns badkar. Så då är det ju givet att jag ska bada badkar nu när jag är hemma och vi har ett badkar ståendes i badrummet. Jag har dessutom redan övat det jag behöver på det praktiska provet som är imorgon. Så det betyder att det nu blir en timme (eller något) i badkaret med min bra bok som jag läser.

Vad skönt det skulle vara om alla dagar såg ut ungefär så här:

Hårklippningen blev en vanlig toppning samt att hon tog lite på längderna. Skönt att få bort det slitna och att hela håret fick mera liv. Efter det handlade jag flera paket finskt kaffe (alla vet att svenskt kaffe är odrickbart!) och passade på att prata med Emil som satt i kassan - roligt att höra vad som händer i hans liv nuförtiden. Sedan gick jag och lillasyster Fanny runt på stan och fördrev tiden, tills lillasyster Frida kom dit. Då fikade vi och köpt hårfärg - väl hemma färgade jag Fridas hår, så nu har hon mörkare hår. Riktigt snyggt blev det!

Ikväll ska jag packa, plugga och gå ut med hunden - därutöver ska jag enbart ta det lugnt (håller på och läser en bra bok just nu).

Nu är det måndag och jag är ledig

Efter att Adam hade åkt iväg med båten i morse, kröp jag ner under täcket igen. Därför har jag nyss stigit upp och ska strax göra mig redo för att gå ner till stan. Det ska bli skönt att klippa håret, så att det slitna försvinner och jag slipper bråka med hårborsten och håret varje dag. Just i detta ögonblick är jag sugen på att klippa om frisyren lite - så att det blir mera av en frisyr och mindre av ett hår på utväxt. Men jag vet att jag inte vill ha så mycket kortare hår än vad jag har nu, och då är det ju svårt att få till någon annan frisyr. Nåja, jag återkommer i hårfrågan.

Lugna Åland

Jag befinner mig fortfarande på Åland och tänker fortsätta med det i 1 ½ dygn till. På tisdag tar jag båten över och hinner precis till Stockholm för att skriva praktiskt prov (på tal om det - kanske värt att öva igenom det åtminstone en gång?). Fram tills hemfärden tänker jag läsa skönlitterära böcker, kolla på Ensam mamma söker (jag skäms för att erkänna det, men känner att det är bäst att stå för vad man tycker, men jag har fastnat totalt i det programmet), sova med Adam, klippa håret, fika med systrarna, köpa kaffe, färga syster Fridas hår och sedan öva lite på praktiska provet och jobba lite med PM:et.

Gårdagskvällen hos Marica och Martin var lyckad, vi drack vin och spelade sällskapsspel - mysigt! Och idag har vi firat fars dag. Så det så.

Gissa var jag är nu?

Åland, vårt Åland, vår hembygd det är... Och så vidare går texten (Ålänningens sång för er svenskar som inte visste det). Jag befinner mig alltså på Åland just nu, känns riktigt bra faktiskt. Adam åkte nyss iväg till KlippUpp för att trimma håret - och jag ska till samma ställe på måndag. Vi har fullt program hela helgen för att hinna träffa min familj, Adams familj, mina morföräldrar och Adams farmor och kusiner. Dessutom ska vi träffa Martin, Marica, Sandra och Marcus ikväll. Roligt!

Matlagning

Just nu tillagar vi middag, bestående av fantastiska svampfyllda tortellini och mozzarella baguette. Sedan åker vi iväg mot Åland.
Ha det bra!

Orsaken till att (utbildade) unga borde få hög ingångslön!

Ugh, betalade nyss skolböcker för 1800 kronor. Det tar faktiskt lite emot. Fasiken vad jag ska kräva hög lön när jag kommer ut i arbetslivet, för att kompensera för alla jäkla böcker man köpt under studietiden. Jag har väl redan köpt böcker för närmare 4000 kronor, och då har jag inte ens gått en termin än. 8 terminer kvar, det betyder att jag ungefär har 32 000 kronor kvar att lägga på skolböcker. Hu, hoppas verkligen att det där inte stämmer.

Fredag (har egentlien ingen koll på dagarna)

Nu har jag två dagar i rad vaknat lite över 5 på morgonen och sedan legat vaken i minst en timme. Jag brukar inte vara den som grubblar på saker, men nu för tiden snurrar det bara en massa tankar i mitt huvud. Jag tycker inte om det. Efter helgen hemma på Åland ska jag ta tag i träningen på riktigt och åtminstone komma iväg på två träningspass per vecka, vilket sedan ska utökas till tre pass i veckan så småningom. Då hoppas jag på att vara så slut och utpumpad (efter att ha pumpat på gymmet, liksom) att jag inte har ork att grubbla.

Idag ska jag gå ner en sväng till köpcentret här i Sickla och införskaffa några saker. Sedan ska jag packa och laga middag - för 18:10 går bussen som tar mig och Adam iväg på första etappen mot ön som man hatar att älska och älskar att hata.

Uppiffning

Eftersom jag ägnade dagen åt att städa hemmet, så ägnade jag kvällen åt att städa mig. Fötterna är filade, badade och insmorda. Ansiktet är rengjort, ansiktsmask har varit på och tagits av och även ansiktet är insmort. Händerna är peelade och insmorda. Sköönt.

Favorithögtid

Jag längtar väldigt mycket till julen, men jag har förbjudit mig själv att julpynta vår lilla lägenhet före tidigast en månad innan julafton, det vill säga den 24 november. Men jag har redan funderat ut vad jag vill ha för saker, för det är en hårfin gräns mellan plottrigt och smakfullt. Inte för lite pynt, då ser det fjantigt och halvdant ut, men absolut inte för mycket heller, då ser det desperat och billigt ut. Nej, något mitt emellan är perfekt. Jag ska försöka åstadkomma det - och om jag lyckas bjuder jag givetvis på bilder här på bloggen! (Men ni får som sagt vänta till slutet av november för det.)

The perfect housewife

Badrummet är skrubbat. Disken diskad. Lägenheten dammsugen. Golven torkade. Nu ska jag handtvätta lite saker, torka av dammiga ytor (jag vet, det borde jag ha gjort innan jag dammsög), stoppa undan halvrena kläder samt sortera bort den förra kursen (jag förutsätter att jag blev godkänd i tenten och därför kan plocka undan böckerna) och göra i ordning för den nya kursen. Sedan ska jag väl hitta på något till att pyssla med, innan jag däckar i sängen med varm oboy och senaste Plaza Kvinna (och eventuellt Chic om den har landat i postlådan).

Nu behöver jag ert råd

Det blev grupp 2 för min del, tillsammans med flera andra som jag redan känner - skönt att veta! Tyvärr fick jag varken Sanna eller Christine med i gruppen, inte Jessica heller. Tråkigt. Hoppas jag ändå kommer kunna hålla lite kontakt med dem.

Nu över till en annan sak.
(Anna,) får man slänga en blomma som ser så här trist ut? ;)

Avslagen

Jag är fortfarande helt slut, så det finns möjlighet till att det här blir en slödag. Jag ska åtminstone försöka städa här hemma, så att det är rent och fint när vi kommer hem efter en helg på Åland. Men utöver det är jag inte säker på att jag orkar så mycket mera, känns som att jag har feber - men vägrar ta fram febertermometern och kontrollera (för jag vill inte få det bekräftat).

Just nu sitter jag i alla fall och väntar på att klockan ska bli 12.00 för att då kunna boka in mig på en grupp till följande kurs; civilrätt 1 (fantasifullt namn va?). Hoppas jag får grupp 2 - där kommer det (förhoppningsvis) vara en del av mina kurskamrater från kursen vi tentade igår.

Avdankad

Nu har jag slösurfat, druckit vin och kollat på en film - fast jag sov nästan uteslutande. Nu när jag har vaknat ska jag äta lite kvällsmål och sedan sova lite till. Jag förstår inte folk som klarar av att gå ut och festa samma dag som en tenta!

Avklarad

Tack för att ni tror på mig! Dock gick tentan inte speciellt bra. Jag vet att jag blir godkänd (annars ska något konstigt till), men jag vet också att jag inte får högsta betyg (i så fall sak något konstigt till). Jag kommer att få något mitt i raden, vilket så klart aldrig är fel. Men jag hade verkligen hoppats på att kunna känna mig nöjd och stolt över vad jag presterat efter tentan, men så är alltså inte fallet. Nu ska jag slösurfa, kolla på någon härlig serie/film och sedan äta middag och dricka vin - mitt i veckan.

På återkommande.

För sista gången den här gången

Efter middagen tog jag och Adam oss ut på en kvällspromenad i mörkret och kylan. Vi gick på den fina strandpromenaden och satt en stund och pratade och kollade ut över vattnet. Det var riktigt härligt och allt snurr i hjärnan stannade av. Förhoppningsvis kommer jag kunna somna ikväll, utan att nervositeten kommer krypande. Om jag lyckas sova är oddsen tusen gånger bättre för att jag ska skriva en bra tenta imorgon. Nåja, nu är det nog tvistat hit och dit om huruvida tentan kommer gå bra eller bättre, den går som den går. Nästa gång ni hör från mig har jag skrivit tentan och är antagligen pigg på att skriva intressanta och mera varierande inlägg.

Tills dess önskar jag er allt gott (bara för att jag vet att ni då önskar mig allt gott, vilket jag behöver imorgon på tentan!). ♥

Tips!

Mamma, du har rätt - det går att sova på spikmattan! Jag låg en stund tidigare idag, och somnade nästan direkt.

Tips från coachen, sätt på bra musik i hörlurar eller högtalare och placera dig själv på spikmattan med lamporna släckta. Du kommer koppla bort omvärlden på ett mycket effektivt och skönt sätt, till exempel när tentaområden bara snurrar runt i ditt huvud så att du håller på att bli tokig (trust me, det fungerar!).
Musik, spikmatta och mörker - avslappnande kombination.

Nu måste jag skärpa mig!

Jag kan inte riktigt bestämma mig för om det är bra eller dåligt att jag inte har satt igång med pluggandet än. Jag tror att det är ganska bra, för det betyder ju att jag inte känner något tvång på att plugga mera. Men samtidigt har jag alltid levt efter devisen att det alltid går att lära sig mera. Därför borde jag plugga hela dagen idag.
Strunt samma, jag orkar inte plugga non-stop idag (då kanske jag tröttar ut hjärnan inför imorgon?!). Istället ska jag försöka kombinera plugg, med lite motion och en lång stund på spikmattan. Jag känner att det behövs för att mentalt förbereda mig på tentaskrivningen. Jag fattar inte varför jag är så här nervös, egentligen, för jag kan materialet inför tentan hyfsat bra och dessutom förstår jag mig på lagboken (som vi har med på tentan). Jag brukar inte vara nervös, men nu är det i och för sig nytt ställe, nya regler och ja, allt är nytt helt enkelt. Bara jag blir godkänd på tentan är jag nöjd (eftersom den här första kursen ändå aldrig spelar någon roll inför framtiden).

Nervositeten kommer krypande

I natt drömde jag något om tentan, minns inte riktigt vad - men jag minns att det var något dåligt. Hoppas det inte var en sanndröm! Nåja, jag ska försöka att inte stressa upp mig och vara nervös, trots att det är första tentan någonsin på universitetsnivå. Lugnt och sansat är det bästa. Jag ska se till att vara riktigt trött när jag går och lägger mig ikväll, så att jag inte ligger och vrider och vänder mig med nervösa tankar!

Svammel

Ikväll ska jag göra en gammal tenta "på riktigt". Det vill säga att koncentrerat svara på frågorna, skriva ordentliga och rediga svar samt inte tjuvkika i svarsmallen. Sedan tänkte jag upprepa samma procedur en eller två gånger i morgon. Efter det ska jag förbanna vara redo för tentan. Just nu längtar jag så intensivt till att tentan ska vara över. Jag har redan planerat hur jag ska fira att första tentan är avklarad; ett glas vitt vin, läsa senaste Plaza kvinna och bli medlem på SATS (och träna!). Kanske inte riktigt i den ordningen. Jag tror att det blir vitt vin och Plaza på onsdag eftermiddag/kväll och SATS på torsdag förmiddag.

Det här blir nog bra, riktigt bra. Den nya kursen (som börjar 16 november) ska jag ta tag i från första början, det vill säga att har försökt läst igenom allt material när halva kursen är klar - för att sedan börja om från början och satsa på tentaplugg under en utdragen tid (har två tentor precis efter jullovet, inte roligt).

Jag längtar efter att få trycka på play

Okej, nu har jag två dagar på mig att plugga inför tentan. Jag tror det ska går bra. På onsdag eftermiddag börjar mitt liv igen, tack gode gud!

VIKTIGT!

Jag åt nyss världens godaste clementin. Köpt på ICA, ifall ni också vill njuta.

The beginning of knowledge is the discovery of something we do not understand.

Här flyter pluggandet på i en maklig takt. Jag känner att jag har precis tillräckligt mycket tid på mig att hinna med allt jag har tänkt innan tentan. Jag har nyss gått igenom lektionsanteckningar och glatt konstaterat att nästan allt kändes bekant och greppbart. Trist om det hade dykt upp någon lektionsanteckning som gjort mig superförvirrad! Jag tänkte fortsätta på min "pluggplan", nu har jag kommit till punkten som lyder: Bläddra i lagboken; - strecka under, - flärpar.

Ikväll kommer Adam hem! Det är inte klokt hur mycket jag har saknat honom, speciellt om kvällarna när jag har lagt plugget åt sidan - för vanligtvis finns Adam där och har tid att prata och umgås med mig, men inte de senaste kvällarna. Det har känts konstigt och tråkigt!

Citat i rubriken: Frank Herbert.

En liten upplysning

Eftersom jag är så otroligt originell vill jag bara upplysa er om att det är första november idag, att tiden har gått (alldeles för) snabbt och att julen närmar sig.