Livets outgrundliga mysterier

Och mitt i allt började jag blöda näsblod. Se där, det har jag nog inte gjort på minst tio år. Spännande! Undrar varför jag började blöda just idag, den sista februari 2011?

Kära vän

HAHA, fick nyss en väldigt förvirrande och osammanhängande kommentar på min blogg. Jag är helt säker på att det inte är någon jag känner som har skrivit kommentaren (så dåligt skriver ingen jag känner). Nu ploppade det upp en till kommentar. Vänta så ska ni få läsa, så kanske ni också får er ett gott skratt. Vem du än är som valt att kommentera, så har jag svårt att tro att du är min bästa vän. Haha, förlåt mig!
KOMMENTARER
Postat av: Din vän ! ! !

Hej, jag ville bara säga så här, är du verkligen känd eller inte vad är det med dig och hur gammal är du för att ha blogg, om du är 14, 15, 16, 17, 18, 19 eller 20 år så är jag inte din vän längre fattar du eller.......
Jag vill bara inte att du ska ha blogg!!!!!
Snälla sluta att ha blogg så att jag kan vara din bästa vän, du har väl så många vänner men jag säger inte vem som skriver åt dig men det är din allra bästa, bästa vän asså och jag vill inte gå på stan med dig igen fatta!!!
Du är typ en elak vän åt mig så jag är med en annan kompis haha..... ha det bra idag!!!!

Förlåt mig!

2011-02-28 @ 15:34:54
Postat av: Lurad

Så klart jag vill vara din bästa vän och gå på stan med dig igen och ha roligt på sommaren tillsamman!!

Bästa tjejer någonsin eller hur vännen!

2011-02-28 @ 15:37:20

Den magiska drycken

Jag brukar dricka te på kvällen framför tvn för att varva ner, jag dricker aldrig annars te. Istället brukar jag pimpla kaffe som om det vore en drog och jag var en missbrukare under dagarna. Men idag, när jag kom hem från mötet, slängde jag igång vattenkokaren och drack en kopp te. Och vad gott det var att bryta av kaffedrickandet med te.

Hm, all frisk luft i fjällen har tydligen fått mig att bli lite mer hälsosam i mitt dryckesval. Kan ju vara rätt bra, i alla fall om det håller i sig.

Back to reality

Det går lite si och så att sparka igång den här veckan - hjärnan är fortfarande i semesterläge. Men förr eller senare ska jag väl få ordning på livet, så att jag kan tentaplugga och jobba stenhårt med den internationella kommittén inom Juridiska föreningen.

Måndagen till ära ska jag sälja några böcker, gå på möte angående Folkbanquetten som vi ska ordna senare under våren och resten av dagen ska jag ägna åt att komma igång med plugget och att tvätta sängkläder. Diska lär jag behöva göra också. Vardagen, ack denna hatade och älskade vardag.

Äntligen hemma

Efter 15 minuter hemma i lägenheten i Stockholm har jag hunnit göra de två viktigaste sakerna; 1. Starta första tvättmaskinen, 2. Starta datorn.

Fast den allra, allra viktigaste saken är ju givetvis att ge sambon en hej-jag-har-saknat-dig puss. Synd bara att sambon inte är hemma och kan ta emot pussen...

(Skid)veckan lider mot sitt slut

Nu börjar jag längta tillbaka hem till Stockholm igen. Skidåkningen idag var verkligen inget vidare. Hård blåst, kallt, ingen sikt och backarna i dåligt skick. Imorgon är sista skiddagen, så vi håller tummarna för lite bättre före!

Snart är det läggdags, det är tidiga kvällar och tidiga morgnar som gäller här i fjällen. Rätt skönt, passar nämligen min naturliga dygnsrytm perfekt.

Men alltså, missförstå mig inte - jag har det mycket bra här i fjällen och jag är så glad att jag hade möjlighet att följa med. Det är underbart med skidsemester, eller aktiv semester överlag! Fast nästa gång tar jag nog med mig sambon, det blir lite ensamt och tråkigt utan honom.

Byggde en snögubbe i backen tidigare idag....

mms_img34563 (MMS)

Byggde en snögubbe i backen tidigare idag. Visst blev den rätt snygg? Dessutom har jag skidat, simmat och badat en massa bastu idag. Helt okej, faktiskt.


Skidproffset

Jag är i fjällen (Lindvallen, Sälen) tillsammans med min familj. Vi har det bra här, jag har inlett resan med att slå knäet blått och att slå sönder en liten flisa från ena framtanden (de två olyckorna hade absolut inget med varandra att göra). Fler olyckor likt detta kan jag hantera, så länge jag slipper skada mig allvarligt!

Uppdateringen den här veckan kommer troligen vara katastrofal, men när jag kommer tillbaka hem till Stockholm på söndag ska jag se till att uppdatera er lite mera.

Let's party!

Okejdå, jag struntade i att dammsuga och bestämde mig för att måla naglarna istället. Ibland måste en kvinna prioriterar. Och ikväll ska jag ju på middag och fest på Juristernas Hus. Och då ställde jag mig själv frågan, vem blir lycklig av att min lägenhet är kliniskt ren? Svar: ingen (inte ens jag själv, jag kommer hem någon gång i natt - och jag åker till fjällen tidigt imorgon bitti). Vem blir glad av att mina vackra, röda naglar förgyller denna mörka och kalla vinter? Svar: åtminstone jag själv.

Superwoman!

Alltså jag vill bara meddela att jag har skrivit klart min PM. Jag har varit en vända till gymmet och tränat. Jag har renskrivit alla mina anteckningar från gruppundervisningen. Jag har diskat. Jag har plockat undan allt skolmaterial som legat slängt över hela lägenheten. Jag har en ansiktsmask lagd som bäst (den ska göra mig snygg(are)). Jag har snart packat klart. Jag har nästan bestämt mig för vad jag ska ha på mig på festen ikväll. Fattar ni vad produktiv jag har varit idag?

Nu kan jag snart börja känna partystämning och lite senare kan jag börja känna mig pirrig inför en vecka i fjällen med familjen (och en kusin!). Men först ska jag packa klart och dammsuga.

Det jag har väntat på!

En timme efter att jag steg upp ur sängen tror jag att jag kan klassificera min PM som färdig. Eller det beror på hur man ser på saken, jag tänkte givetvis läsa igenom texten och se om jag kan finslipa någon formulering - men annars; klar!

Nu känns det ju faktiskt lite dumt att jag steg upp så fruktansvärt tidigt (för att vara lördag alltså). Fast samtidigt, tänk vad mycket jag kommer hinna med idag i alla fall!

Det går framåt!

Har skrivit 2 ½ sidor på min PM. Ska skriva ungefär två sidor till idag, det kommer jag klara. Nu när jag äntligen börjar känna att jag fått grepp om uppgiften är det egentligen inte så svårt.

Jag har varit till gymmet och tränat också. Så jag fick en välbehövlig paus där jag faktiskt kunde släppa tankarna på miljöbalken helt och hållet. Det var skönt!

Dags att köra igång igen

Jaha, gårdagskvällen gick åt till annat än PM-skrivande. Så nu ska jag strax sätta igång och skriva tills fingrar, ögon och hjärna ömmar. Dessutom måste jag hinna en sväng till gymmet idag, jag blir tokig av att bara sitta still och stirra mig blind på PM:en.

Paus

Nu släpper jag tankarna på PM-uppgiften en stund, för att istället bege mig till Juristernas Hus. Där ska jag plocka goodiebags och sedan visa ett gäng holländare runt på campus.

Sedan kommer jag komma hem till en tom och tyst lägenhet där allt som har med min PM att göra kommer ligga utspritt i hela vardagsrummet. Adam har åkt iväg till Åland, så det betyder att jag inte har någon ursäkt att inte fortsätta med PM-skrivandet senare ikväll. Typiskt!

Wow!

Det är få saker som får mig att glömma bort den rykande heta kaffekoppen så länge att kaffet hinner bli iskallt. Men idag hände det. När jag satt och skrev på min PM-uppgift. Plötsligt händer det!

Bättre lycka idag?

Ny dag och nya tag - stämmer verkligen idag. Nu ska jag försöka se om jag har fått grepp om PM-uppgiften eller inte. Jag tänkte börja med att skriva upp fakta i punktform, så att jag sen kan börja skriva det som en flytande text (typ imorgon). Önska mig lycka till - det behöver jag!

Inte så enkelt som jag hoppades

Usch och fy. Jag fick skippa träningen för jag insåg att jag måste lägga min tid på att försöka få ordning på den här PM-uppgiften. Så hittills har jag suttit hela dagen och läst igenom material efter material. Samtidigt som jag ständigt slängt en blick på själva uppgiften, för att försöka förstå bakgrundsförhållandena ens. Frustrerande. Det gick till och med så långt att en klasskompis skickade ett mail till seminarieläraren för att fråga vad han riktigt menar. Fast hans svar var inte så förtydligande...

Jag har i alla fall lyckats ställa upp en punktlista på saker jag behöver ta reda på och redovisa för i texten. Så nu ska jag försöka beta av dem en efter en och hoppas på att jag till slut kommer ha fattat något av uppgiften i alla fall.

Nu blir det paus från uppgiften en liten stund, för att hänga upp affischer på campus och sedan åka och handla. Sedan får jag ta nya tag igen framåt kvällen.

Dags att sätta igång på allvar nu

God morgon.
Nu ska jag sätta igång med dagens plugg. Sedan blir det crosstraining klockan 12 och därefter ska jag (tillsammans med resegruppen) hänga upp affischer om den kommande Londonresan. Ikväll ska Adam och jag försöka hinna åka och handla. Och någon gång däremellan ska jag fortsätta plugga. Börjar känna mig lite stressad, men jag hoppas att jag ändå hinner få ihop en schysst PM innan jag åker iväg till fjällen.

Liiite till

12 sidor miljörätt SKA jag läsa till innan det är läggdags för min del. Imorgon kommer jag ha fullt upp från 12 och framåt, så då vet jag att väldigt lite blir läst. Så jag måste pressa mig själv att läsa, trots att jag är världens sämsta på att fokusera under kvällstid. Morgonmänniska, det är vad jag är.

(Fråga inte mig varför det plötsligt rasade in kommentarer från främlingar på inlägget nedan, det måste ha hamnat överst på någon lista med de senast aktiva bloggarna - eller något.)


Uppdatering: Ja, det var ju inte så fruktansvärt jobbigt att läsa några ynka sidor, när man väl kom igång. Hade jag kommit igång lite tidigare hade jag ju till och med hunnit läsa det som är relevant till min PM... Men, det är ju en dag imorgon också. Så då ska jag väl komma igång innan det är läggdags.

Att jag ska tvingas säga till på skarpen!

Julia Helena Lindfors. NU sätter du igång och läser Miljörätt. Det måste bli gjort och det kommer inte kännas roligare imorgon. Läs. Läs. Läs! Läs!! LÄS!!!

(Ibland behöver jag hetsa mig själv lite för att komma igång. Hoppas att det fungerade den här gången.)

Okänd

I cirka en veckas tid har jag med minst en gång varje dag missat ett telefonsamtal. Varje gång har det varit "Okänd" som ringt mig. Så med andra ord har jag inte kunnat ringa upp för att se vad denna person vill mig. Jag har funderat en hel del på vem denna "Okänd" kan tänkas vara. Och nöjt konstaterade jag tidigare att det säkert är min styvmamma, jag tänkte mig att hon kanske har hemligt nummer när hon ringer från jobbet (varför hon skulle ha det vet jag inte riktigt, men det var det enda någorlunda rimliga jag kunde komma på).

Men så idag när jag promenerade hem från skolan ringde "Okänd" mig igen. Jag svarade (som sig bör när det ringer). Denna "Okänd" som har försökt få tag på mig var ett företag som gör marknadsundersökningar (jag har själv anmält att jag kan ställa upp på enkäter via telefon).

Skönt att ha fått reda på vem denna envisa "Okänd" var. Synd att det inte var någon från Svenska Spel som ville berätta att jag har vunnit några miljoner.

Miljörätten hänger över mig

Okej, jag behöver läsa kapitlet om miljörätt nu på en gång. Jag fick nämligen en uppgift som handlar om miljörätt (typiskt - så tråkigt!). Nåväl, det är bara att hugga tag i det på en gång. Jag ska även hinna med två timmar gruppundervisning idag.

Ack, detta eviga skolarbete

Om drygt 35 minuter får jag veta vilken PM-uppgift som tilldelats mig. Sedan har jag till på lördag att skriva klart uppgiften. För på söndag åker jag ju, som bekant, till fjällen med min familj. Alla andra har ända till på måndag att skriva klart sina uppgifter. Nu återstår bara att snällt be någon kompis lämna in min PM-uppgift i mitt ställe. Känns ju lite dumt att lägga ner en massa tid och energi på en (obligatorisk) uppgift utan att kunna lämna in den. Men jag tror inte det ska vara något problem att ge det i uppdrag åt en kompis.

Och dessutom har jag bara drygt 100 sidor kvar att läsa (miljörätt) innan jag tagit mig igenom all viktig kurslitteratur. Sedan har jag drygt 100 sidor historik om fastighetsrätt att läsa, men det tänkte jag sysselsätta mig med mellan varven i skidbackarna. Eller så sätter jag fart den här veckan och läser klart alla böcker och skriver klart PM:en. Så kan jag känna mig ledig nästa vecka!! Hur coolt vore inte det?!

Puss på er!

Jag gillar hur delar av min familj taggar till inför den gemensamma resan till fjällen.
Kuriosa: Fanny har gips på foten och går på kryckor och dessutom är hon laktosintolerant.

Längtan till fjällen

Om en vecka befinner jag mig i fjällen. Lindvallen för att vara exakt. Tillsammans med min mamma, min styvpappa Mika, mina tvillingsmåsystrar Fanny och Frida och kusin Tove. En hel vecka ska jag befinna mig där, från söndag till söndag. Jag minns knappt senast jag skidade, så det ska bli riktigt roligt! Och det ska bli skönt med lite ledigt från skolan, för att ladda upp inför tentapluggandet som kommer köra igång därefter.

14 februari 2011

Det är -17 grader utanför fönstret. Absurt! Fast solen skiner idag igen, så det är ju kul.

Nu ska jag plugga någon timme på förmiddagen, därefter gå på möte med de duktiga tjejerna i resegruppen angående resan till London vi planerar, sedan ska jag en sväng på gruppundervisning för att runda av dagen med middag på
Jensens Bøfhus tillsammans med min älskade Adam!

Att avsluta en vecka

Det blev inget mera pluggande idag, men det gör inte så mycket. Jag ligger rätt bra till ändå. Bodycombaten var rolig och jag var fullpumpad med endorfiner när jag kom därifrån. Adam undrade nog om jag fått fnatt. Ikväll har vi slöat tillsammans framför TVn. Solsidan, I rymden finns inga känslor och ett avsnitt Mad Men. Imorgon är det alla hjärtans dag - kan ni gissa hur vi ska fira? ♥

Snart klar, men först lite träning!

Om 45 sidor har jag avverkat hela boken Hyra och annan nyttjanderätt till fast egendom. Det känns riktigt bra! Nu ska jag dock ta pluggpaus några timmar. Om en timme måste jag påbörja min resa till gymmet, vilket inte är det lättaste just nu. Tunnelbanan är nämligen avstäng här vid oss under helgerna i februari (p.g.a. arbete med Norra länken), så man får trixa med ersättningsbussar istället. Men det är det värt, för idag ska jag på ett pass bodycombat - och jag är riktigt taggad!

Försök sova om du kan

Igår kväll när jag gick och lade mig fick jag först ligga och lyssna på festen som grannarna ovanför hade. Sedan somnade jag, tack och lov. Men sekunden senare får jag ett sms från Adam som meddelar att han är på hemväg. Försöker somna om, återigen till tonerna av festen ovanför mig. Precis när jag har somnat om kommer Adam hem. Vaknar, igen. Tvingar mig själv att somna om, vilket lyckas efter drygt en timme. Jag är inte något speciellt stort fan av att bli väckt mitt i natten.

Innan läggdags

Utmattad. Snart läggdags. Men först favoritansiktsmasken och en stund med en skönlitterär bok. Just nu läser jag Mia Skäringers Dyngkåt och hur helig som helst. Härligt befriande bok, enligt Mia Skäringer är i princip allting okej och normalt. Precis som livet är på riktigt.

Bäste Brevbärare, tack för att du delar med dig!

Vår brevbärare delar med sig av ganska privat information.
Men kul att han/hon har ett så omfattande sexliv!
Tack för informationen.

Oh My God

Tydligen har jag ett gott öga till låtar som tävlar i Melodifestivalen och har titeln Oh My God!
Förra veckan gjorde Le Kid det knasiga och humörhöjande bidraget Oh My God. Den här veckan är det The Moniker som testar samma låttitel och en lika muntert knasig låt. Gillar't!

Mellon!


Är det Melodifestivaldags, så är det.
Glammigt ska det vara!

Det är ju ändå lördag

Inspirerad av det festglada gänget som lämnade lägenheten för en dryg timme sedan häller jag nu upp lite rödvin i ett glas. Jag har lovat mig själv att läsa minst 20 sidor till innan det blir kväll (alltså från kurslitteraturen, skönlitterärt lär jag läsa mer än så senare ikväll) och då behöver jag unna mig själv något för att orka lite till. Fast det känns lite märkligt att dricka rödvin helt ensam, det måste jag erkänna. Det får mig att tänka på den här boken som jag läste för någon vecka sedan, vilket inte känns helt okej. (Bra bok förövrigt, läs den!)

Julia hjärta Hyra och annan nyttjanderätt till fast egendom

Då var promenaden avklarad och sakta men säkert tinar mina kroppsdelar, så snart kanske jag slutar frysa. Adam och hans klubbmästarkompisar var snälla och skyndade sig bäst de kunde med att färdigställa sitt gyckel, så nu har de dragit vidare till den egentliga förfesten. Nu hinner jag plugga en stund till! Känns lite märkligt att sitta hemma och plugga när man nyss haft lägenheten full av personer som taggar till inför fest... Men sådant är livet.

Ljuvligt!

mms_img35034 (MMS)

Ljuvligt!


Promenerar man tillräckligt länge så hinne...

mms_img35033 (MMS)

Promenerar man tillräckligt länge så hinner man ifatt solen ändå. Hurra, nu tankar jag D-vitamin!


Hallå, solen?!

Lagom till att jag är redo för den där solskenspromenaden har solen tagit sitt pick och pack och dragit någon annanstans. Typiskt! Då blir det bara en helt vanlig promenad.

Strålande helg

Idag är det lördag. Jag var sjukt utvilad imorse när jag vaknade (om man nu kan vara sjukt utvilad?). Så efter frukosten tog jag mig an kurslitteraturen och avverkade drygt 60 sidor utan att ens bli uttråkad. Nu har jag precis ätit lunch. Snart dyker Adams kompisar i deras klubbmästeri upp, för en förförfest här hos oss. De ska öva gyckel, tror jag. Då tänkte jag bege mig ut i solen på en långpromenad! Härligt. Det blir jag, ljudboken (Mari Jungstedt - I denna stilla natt), solen och snön. Och alla de andra som tänkt likadant.

Ikväll blir det Melodifestivalens andra deltävling för min del. För er också, kanske?

Denna dagen

Trots snökaoset imorse har himlen nu öppnat sig - för att släppa fram solen! Detta firar jag med att, ändå, träna inomhus framför tvn med Wii Fit.

Jag har på känn att jag kommer vara rätt nöjd med den här dagen när jag ikväll lägger huvudet på kudden och tänker. Jag har diskat, tvättat, pluggat och (snart) tränat. Därefter blir det lyxmiddag (i min ensamhet) och en bra film. Imorgon kommer jag vakna pigg och utvilad - redo för ännu mera plugg!

Det är 40 minuter för mycket!

Nej men, det tog ju bara 40 minuter att diska. Och det som inte ens var min disktur egentligen. Utan jag skulle bara vara snäll och diska istället för Adam, eftersom jag ändå är hemma hela dagen. Men 40 minuter - inte okej.

Fredag och jag kan inte låta bli att konstatera det uppenbara

Vaknade. Tittade ut genom fönstret. Konstaterade att snöstormen inte gett med sig. Loggade in på Facebook. Konstaterade att SL har lite problem med trafiken idag. Lite är en underdrift. Avbokade dagens gruppträning. Konstaterade att hemmaträning is the shit.

Men först ska jag dricka kaffe och plugga. Eller nej, först ska jag diska.

Torsdagsmorgon

Frukosten intagen. Snart ska jag promenera iväg till skolan. Och där ska jag befinna mig ända fram till klockan 15. Segt! Okej, jag ska inte klaga. De allra flesta är i skolan 8-15 alla dagar - jag är det ungefär aldrig.

SATS Crosstraining

Alltså. Jag ÄLSKAR crosstraining. Det är grymt jobbigt, men det är ständig variation och det är socialt på ett helt annat sätt än många andra gruppträningspass. På min topp tre gruppträningspass ser det ut så här:
1. Crosstraining
2. Bodypump
3. Bodycombat

Om man någonsin ska...

Och medan jag tittar på brandbilarna så bränner jag laxresterna jag håller på och steker till lunch. Nu upptäckte jag ju det i tid, men annars hade jag haft hjälp nära till hands. Praktiskt.

Dessutom blev det riktigt gott med en krispig yta på laxen. På riktigt!

Ingen rök utan eld

Igår var en polisbil och en ambulans till grannhuset. Idag är det två brandbilars tur. Visserligen är det lite trångt här framför husen, men har det hänt en olycka är det ju inte direkt okej att brandbilarna kommer ett dygn efteråt...

Skämt åsido, jag tror inte att det har skett någon olycka - för inga sirener eller varningslampor är på och brandmännen ser lugna ut. Fast lite nyfiken på vad de gör här är jag ju.

Gårdagens motsats

Idag är jag pigg och på gång igen! Skön känsla, det här att känna sig energifylld alltså. Snart ska jag plugga lite, innan det är dags för en timme crosstraining för min del. Jag längtar! Skulle gärna hoppa i träningskläderna nu på en gång och dra iväg, men jag får hålla mig till tåls någon timme. Den har dagen kommer förövrigt inte bjuda på så mycket annat än just träning och plugg. Men eftersom jag har energi så känns det inte alls motigt att bara ägna dagen åt plugg (med lite träningspaus mitt på dagen), utan snarare rätt roligt!

Nu kör vi!

Paket från Lycknis.seFrågan är bara, vilken av dessa tre böcker - eller någon av alla olästa i bokhyllan - ska jag hugga in på idag?

Ledigt.

Idag har jag tagit en ledig dag. Jag gör ingenting vettigt.

Hittills idag har jag halvsovit på soffan samtidigt som jag har kollat på serier. Jag vet inte varför jag sov så dåligt i natt, men jag vet att jag har kollat på klockan ungefär en miljon gånger. Dessutom känner jag att jag har bitit ihop mina käkar ordentligt, så framöver blir det att använda bettskenan medan jag sover.

Jag är väldigt beroende av sömn, men även av att lite nu och då ha dagar då jag verkligen inte gör något ansträngande. Fråga mig inte varför, för det vet jag inte - men jag vet att jag ibland måste släppa tankarna på skolan, träningen och allt som hör vardagen till. Annars orkar jag inte vara mitt pigga, glada och effektiva jag alla andra dagar!

Nu ska jag göra det enda produktiva som den här dagen (troligen) kommer bjuda på - hämta ett paket från ICA. Paketet innehåller några nya och (förhoppningsvis) bra böcker!

God natt.

Huvudvärken som kommer som ett brev på posten när jag har sovit riktigt dåligt. Den är inte trevlig.

GarderobenBläddrade igenom mitt bildarkiv. Så här välorganiserad var min garderob år 2006 (när jag fortfarande bodde hemma alltså). Två saker slår mig: 1. Jag vill ha lika rymlig garderob här i Stockholm! 2. När övergick min underbara, färgglada garderob till en rätt trist svart-vit-grå-mörkblå garderob?!

Those days, a life.

Förmiddagen spenderades inne i city tillsammans med Adam. Vi kollade på skor till honom (utan resultat), köpte födelsedagspresent till Sandra (Adams kusin, som vi ska till på födelsedagsfika ikväll!) och ordnade så att jag återigen har SEB studentkonto. Passade även på att beställa ett VISA-kort. Dags att bli vuxen, eller något.

Men nu, nu ska jag läsa klart den himla boken om panträtt i fastighet. För visst har jag skrivit cirka en miljon gånger här i bloggen om att jag ska läsa panträtt? Precis. Bara 38 sidor kvar nu! Sedan ska jag börja läsa om hyra och andra nyttjanderätter...

Ju snabbare jag pluggar desto större chans är det ju att jag hinner ägna mig åt lite annat
nödvändigt läsande.

Those days, a life.

Förmiddagen spenderades inne i city tillsammans med Adam. Vi kollade på skor till honom (utan resultat), köpte födelsedagspresent till Sandra (Adams kusin, som vi ska till på födelsedagsfika ikväll!) och ordnade så att jag återigen har SEB studentkonto. Passade även på att beställa ett VISA-kort. Dags att bli vuxen, eller något.

Men nu, nu ska jag läsa klart den himla boken om panträtt i fastighet. För visst har jag skrivit cirka en miljon gånger här i bloggen om att jag ska läsa panträtt? Precis. Bara 38 sidor kvar nu! Sedan ska jag börja läsa om hyra och andra nyttjanderätter...

Ju snabbare jag pluggar desto större chans är det ju att jag hinner ägna mig åt lite annat
nödvändigt läsande.

Det här med datorer

Egentligen tycker jag inte att man ska sitta framför varsin dator samtidigt som middagen intas. Men så blev det idag. Under helgen har varken Adam eller jag prioriterat att sitta framför datorn, så när det nu är söndagskväll är det mycket som ska "tas igen". Det är då man inser hur stor del av sitt liv man faktiskt lever på nätet! Frågan är bara om det är bra eller dåligt. Jag har i alla fall fördelen att tillhöra den generationen som har vuxit upp med datorer och internet, så jag ser det inte som lika skadligt som jag kan tänka mig att äldre generationer gör.

Hur som helst ska jag slita mig från datorn nu. För att hänga tvätt och plugga en vända innan det är dags för Solsidan på TV4 (20:00).

Hur man spenderar en helg

Gårdagen blev en skön helgdag. Först var vi effektiva och duktiga under dagen med skolarbeten och hemmafix, för att sedan spendera kvällen hos en kompis med Melodifestivalens första deltävling på tv.

Idag har Adam och jag - för första gången sedan vi blev tillsammans (tror jag) - joggat tillsammans. Vi avverkade några kilometer i strålande solsken och när vi kom hem körde vi ett Wii Fit-träningspass. Riktigt roligt att träna tillsammans! För att inte tala om hur underbart det var med solens strålar som värmde ansiktet (eller var det ansträngningen som gjorde oss varma?) och den friska, klara luften vi andades!

Nu ska jag dammsuga och sedan slå mig ner i skrivbordsstolen för att lära mig ytterligare lite till om panträtt i fastighet.

En dag

Lördag. Mormors födelsedag. Panträtt i fastighet. Kaffe. Cougar Town. Tvätta. Vakna skräckslagen av att Adam ger mig en morgonpuss (ibland är reaktionerna inte riktigt korrekta innan man hunnit vakna till). Tacos. Melodifestivalen. Lördag.

Min fredag

Planerna för den här fredagen är inte speciellt spännande överlag. Först blir det som sagt att läsa så mycket panträtt som jag bara hinner med, för att därefter i tre timmar öva på panträtten. Direkt efter det blir det två timmar gruppövning om speciell fastighetsrätt. Så först klockan 18 får jag lämna universitetet för att ta helg. Då blir det middag tillsammans med Adam och sedan antar jag att vi ser en film. Lugnt och skönt. Jag har sovit rätt dåligt hela veckan, så det behövs en lång och ostörd nattsömn.

Avbokad träning till förmån för plugg

Egentligen skulle jag ha varit på ett pass bodypump igår och ett pass zumba idag. Men någonstans fick jag ta mitt förnuft till fånga och övertala mig själv att jag måste hinna med resten av mitt liv - inte bara träningen. Fast zumba har jag aldrig förut testat på, så någon gång ska jag testa på det (men det blev inte idag)!

Nu ska jag istället läsa så mycket panträtt som jag hinner före klockan 13. Då gruppövningen om panträtt kör igång.

Tankar om kläder, pengar och strosande

Alltså jag är rätt dålig på att bara strosa på stan och kolla i affärer. Det är bara om jag har ett konkret ärende som jag tycker att det är värt att åka in till city. Inte för att jag inte gillar shopping, jag älskar att shoppa, men för att jag är dålig på att ta mig tid till "onödiga" saker. Det här har ju gjort att jag emellanåt har rätt dålig koll på utbudet i affärerna - vilket jag tycker är synd, för jag har ändå ett rätt stort klädintresse.

Idag "råkade" jag surfa in på Monkis hemsida och hittade mycket fint. Då slog det mig hur bra det var när vi bodde i Sickla. För då hade jag nämligen ett stort köpkvarter att ta mig igenom innan jag kom fram till gymmet (där Monki var en av mina favoritaffärer). Det var toppen! Då hade jag ständig koll på utbudet, jag visste exakt vad som reades ut och jag kunde gå och fundera på ett köp länge innan jag bestämde mig. Eller så kunde jag spana in något på väg till gymmet, fundera på om jag ville lägga pengar på det medan jag svettades på löpbandet och sedan köpa saken/plagget på hemvägen.

Det var kanske därför jag upplevde att jag hade så väldigt lite pengar förra hösten/vintern, när vi fortfarande bodde i Sickla. Hm.

Operation: fixa foten.

Någon som däremot har en rätt spännande dag idag, det är min lillasyster Fanny.Hon ska nämligen operera foten idag! Om en timme ligger hon och snarkar på operationsbordet. Sedan kommer hon få dras med gips och kryckor ett tag, bra armträning! Hur som helst, jag håller alla tummar och tår att operationen lyckas. Kram på dig Fanny!

Fröken Annorlunda

Idag, Kära Läsare, idag ska jag göra något annorlunda. Något jag inte göra varje dag. Givetvis ska jag till skolan på föreläsning (som vanligt), plugga hemma (som vanligt) och åka och träna (som vanligt). Utöver detta ska jag sätta mig på bussen, buss 40 närmare bestämt, och åka i cirka 20 minuter. Därefter ska jag hoppa av bussen och promenera några hundra meter. Sedan har jag nått min måldestination. PrisXtra. Och där ska jag storhandla! Sedan ska jag ta mig samma väg tillbaka, fast med tunga matkassar att släpa på...

Visst är ni lite avundsjuka på mitt spännande liv?

Papegojan Julia, inte till salu

Jag känner mig lite som en papegoja - som precis har lärt mig några meningar.
- Nu ska jag plugga.
- Idag har jag varit effektiv och städat, tvättat, diskat.
- Dags för träning.

Och sen har jag också lärt mig att säga meningarna i lite olika tempus.
- Idag har jag pluggat.
- Nu ska jag vara effektiv och städa, tvätta och diska.
- Dagens träning har avklarats.

Med det sagt vill jag bara säga följande:
Idag har jag varit effektiv och städat, tvättat och diskat. Dagens träning har avklarats. Nu ska jag plugga.

Det var allt för mig just nu.

En spark i baken var vad som behövdes!

På radion sa de "imorgon kommer Alex Schulman på besök, precis som alla torsdagar". Då slog det mig. Herre gud, snart har ju hela veckan gått. Och ingenting har jag fått gjort (säger min hjärna, trots att ju fått en hel del gjort och det har ju faktiskt bara gått två (och en halv) dag av veckan). Så då fick jag fart. Läste 17 sidor om panträtt i en rasande fart, diskade all disk som fått bli stående ända sedan i måndags (usch, hatar att lämna disk så länge!), startade en tvättmaskin med handdukar och vek undan den rena och torra tvätten som hängt framme sedan i måndags. Nu har jag precis fått i mig lite lunch. Ska hälla upp en kopp kaffe, sminka mig och hänga upp handdukarna som snart snurrat klart i tvättmaskinen. Därefter är det skolan som gäller i två timmar - ännu mera panträtt!

Mitt i veckan

Hm, en ganska ospännande dag det här. Hittills idag har jag pluggat. Efter lunch ska jag iväg till skolan på föreläsning. Senare ska jag på ett pass shape och därefter blir det middag och något bra tv-program. Känns som en rätt vanlig vardag, eller hur?

Inte övertygad

Två gånger tidigare har jag gått på kombinationen spinning (30 min) och core (30 min) på SATS. Första gången på SATS Sickla och en gång tidigare på SATS Stadion (där jag också tränade ikväll). Alla tre gånger har jag gått därifrån med en liten känsla av besvikelse. Spinningen, som man börjar med, är riktigt bra. Men corepasset är alldeles för kort och intetsägande. Det är säkerligen bara en känsla jag får, eftersom jag är van att gå på pass som är en timme långa och då hinner man givetvis gå igenom hela kroppen på ett annat sätt. Men ändå, jag är inte övertygad om att kombinationspasset spinning+core är min grej. Jag ska testa det en gång till, nästa fredag närmare bestämt, för att se om jag bara har haft otur med instruktörerna eller om det kanske är jag som tar i för lite?

Nu är det nog fokuserat på träning för idag. Dags för ett avsnitt Criminal Minds i väntan på att Adam ska ha jobbat klart för ikväll.

Mat i magen

När Adam inte äter middag hemma ser mina måltider oftast lite märkliga ut. Jag utgår från devisen: det som går lättast och snabbast att laga med väldigt lite kolhydrater baserat på det kylskåpet har att erbjuda. Idag blev det således knappt något tuggmotstånd alls i middagsmaten; blomkålspuré (från i söndags, bara att köra i mikron), guacamole (från igår, bara att slänga på en klick), majs (på burk) och köttfärssås (faktiskt färsk, från idag!). Majsen var det som erbjöd mest tuggmotstånd, så det säger ju en del om måltiden. Det kändes lite som att jag åt barnmat - vilket jag väl i princip gjorde. Bortsett från att jag hade betydligt mera salt i min mat, jämfört med vad en bebis skulle ha haft. Hur som helst är det denna måltid som ska ge mig energi för att om en timme genomföra ett pass spinning+core på SATS Stadion.

Mörk dag

Eftersom solen har lyst med sin frånvaro idag så har hela dagen varit mer eller mindre mörk. Men nu, redan, börjar mörkret bli påtagligt. Dags att tända lite mysbelysning här i lägenheten, så känns det lite trevligare när jag nu ska fortsätta plugga ett tag till.

Gråmulen tisdag i februari

Lite besviken över avsaknaden av positiv respons på förra inlägget. Det måste vara så att ni inte fattar hur mycket jag ser fram emot det. Eller så har ni inte hunnit läsa inlägget ännu, jag postade ju det ändå rätt sent igår och de flesta av er ägnar väl inte morgnarna till att lusläsa bloggar. Alla kan ju inte vara som jag, helt enkelt.

Hur som helst, det var inte det jag tänkte skriva om. Jag tänkte skriva om den där bodycombaten som jag var på i söndags. Jag skrev ju att den gav en massa energi, det minns ni va? Vad den också gav, har jag märkt, var träningsvärk på ställen där jag aldrig brukar ha träningsvärk. Hur ofta har man träningsvärk i fötterna, egentligen? Eftersom det uppenbarligen var ett roligt och effektivt träningspass så bokade jag in mig på samma pass nästa söndag. Inte den inkommande söndagen, utan söndagen där efter. Jag har redan fyra tuffa träningspass inbokade den här veckan, så jag tror jag får nöja mig med det. Ikväll blir det spinning och core, till exempel.

Men nu ska jag klä på mig. Att sitta här i snobbenpyjamas när det snart är mitt på dagen känns inte riktigt okej. Klockan 13 ska jag dessutom befinna mig i skolan. Och då känns det absolut inte okej att ha snobbenpyjamas på sig.