Tack och hej!

24 mars 2006 startade jag den här bloggen. Från allra första början och ganska länge därefter var Blogg.se det bästa bloggverktyget. Nu finns det nya bloggverktyg som är smidigare och bättre anpassade till dagens samhälle där den mesta internetanvändningen (i alla fall för mig) sker via mobiltelefonen.

Därför har jag nu startat en ny blogg och jag hoppas att ni följer med mig dit. Än så länge är den nya bloggen ganska simpel, men jag hoppas på att utveckla den till något vackert och levande. Jag ska även försöka flytta över mitt arkiv härifrån, så att mina åtta år på den här bloggen inte bara försvinner ut i cyberspace.

Nu hittar ni mig här:
julialindfors.blogspot.com

En ny chans

På fredag jobbar jag sista dagen för den här sommaren. Det betyder att hösten närmar sig med stormsteg. Och som vi alla vet innebär hösten nystart. Det är nu man får en chans att börja om på nytt. Gör om, gör rätt.

Jag har storslagna planer för den här hösten. Det här är hösten då allt ska ske. Jag ska fortsätta med LCHF och få strålande resultat på viktnedgången.

Jag ska börja träna regelbundet med PT och på egen hand. Jag ska engagera mig aktivt och helhjärtat i Unga Moderater på Åland. Jag ska ha framförhållning och sköta studierna exemplariskt. Jag ska se till att hålla regelbunden kontakt med de vänner jag inte träffar så ofta. Jag ska laga middag från grunden. Jag ska se till att Adam och jag får mycket kvalitetstid tillsammans. Jag ska blogga flitigt, intressant och med mycket bilder. Jag ska söka och få ett stimulerande extrajobb. Och så ska jag så klart, som alltid, hinna läsa alla fantastiska böcker jag har i bokhyllan.

Tack gode gud för att vi har fyra årstider. Fyra chanser till nystart. Varje år!

På Rosella

Ja, nu sitter jag på Rosella på väg mot Sverige. Helgen ska spenderas i min favoritstad (sorry Mariehamn, det blir bara en andraplats för dig), Stockholm. I natt sover jag i lägenheten tillsammans med Adam som redan är tillbaka i staden efter sommaren på Åland. Imorgon sover vi båda på hotell, tillsammans med Adams familj. Som ni kanske minns fyller Adams pappa 50 år (på söndag) och familjen firar det här med en hotellvistelse i Stockholm och restaurangmiddag tillsammans imorgon. Vad söndagens program blir vet jag inte, men jag stannar i alla fall i Stockholm till söndag kväll.

Nu ska jag återgå till pluggandet, försöker läsa förvaltningsrätt här ombord på färjan men koncentrationen vill inte riktigt infinna sig... Ska fortsätta försöka i alla fall.

Ha en bra helg alla!

Minus ett komma fem

Nu har jag gått ner 8 kg på fem veckor, något jag är väldigt nöjd med. Den senaste veckan resulterade i -1,5 kg - trots att veckan hade oddsen emot sig. Jag var förkyld och kunde inte gå på mina promenader och dessutom var jag på fest både fredag och lördag (drack dock ingen alkohol).

När jag gått ner två kilon till har jag nått nästa belöning, nämligen att klippa och färga håret! Jag längtar verkligen efter det, då mitt hår ser ut som ett skatbo mest hela tiden. Jag ska göra mitt yttersta den här veckan och förhoppningsvis kan jag boka frissatid redan nästa måndag!

Inte utan mina ord

En vecka har gått sedan mitt senaste blogginlägg och jag ser att ni trots detta klickar er in här flitigt flera gånger per dag.

Jag har hunnit avsluta Rockoff-veckan, jag har varit till Stockholm, jag har gått på en 12,76 km lång promenad (!!), jag har jobbat och jag har blivit sjuk. Jag var hemma från jobbet i tisdags och sov ända till 13.30! Jag kan inte minnas när jag senast sovit så länge. Sedan var jag fylld av energi och var igång ända fram till läggdags. I går var jag på jobb och energin var på topp nästan hela arbetsdagen. Igår kväll försvann min röst successivt och vid läggdags hade jag inte mycket till röst. Imorse kände jag att rösten fortfarande inte återvänt och halsontet var envist kvar, så inget jobb för mig idag. Jag försöker kurera mig med mängder av te med riven ingefära i, eftersom alla "vanliga" halstabletter och hostmediciner innehåller socker/sockeralkoholer.

Imorgon måste jag ta mig till jobbet, annars blir det lite väl tomt på stadskansliet. Och dessutom väntar fest i dagarna två i helgen, så jag måste se till att orka! Jag har redan tänkt vara nykter (vill maximera viktnedgången), men det vore ju trevligt om jag kunde prata och ha energi till att umgås med härliga människor! Förmågan att prata är ju en av mina starkare sidor, att vara tyst är inte riktigt min grej...

Fredagens fest är födelsedagsfirande för Adams pappa Owe som fyller 50 år nästa vecka och för Adams lillebror Benjamin som fyller 20 år imorgon. Lördagens fest är examensfest för systrarna Backas, Adams kusiner, som båda två har tagit examen (Cathrine har blivit sjukskötare och Caroline har tagit en master i ekonomi). Det ska bli så roligt!