Jag gillar extra tid!

Tänk vad man hinner med mycket när man helt plötsligt får nästan en hel dag "extra". Ja, för om flyget hade gått i tid hade jag ju varit i Bryssel just nu. På ett studiebesök hos Mannheimer Swartling faktiskt. Men nu har jag istället fått tid för sovmorgon, en timme på spikmattan, en löptur i solskenet, besök av husvärden (som fixade våra droppande element samt vår dörr till ett köksskåp) samt tvätta handdukar.
-
Nu ska jag måla naglarna.

Gissningstävling!

Två av sakerna jag köpte i lördags; löparjacka samt -byxor.
Kan ni gissa vad jag ska göra nu?

Aah, äntligen pigg och glad!

Klockan 08:30 steg Adam upp. Vilket också gjorde att jag vaknade till då. Sedan fick jag kämpa för att ligga kvar och halvsova drygt en timme till. Min trötthet igår kanske inte berodde på för lite sömn, utan på för mycket att göra? Hur som helst. Idag är jag pigg (har precis druckit två och en halv kopp kaffe) och längtar efter Brysselresan! Vi håller alla fingrar och tår för att strejken avblåses idag mitt på dagen, som tänkt. För i så fall går vårt flyg ikväll klockan 20:00!
-
Nu ska jag diska och sedan lägga mig på spikmattan en stund. Jag kämpar stenhårt för att inte låta stressen förstöra min rygg genom stela, spända muskler.

Sussa sött

God natt, nu ska jag sova tills jag vaknar (alltså, av mig själv - inte av någon skränande väckarklocka).

Det löste sig!

Vi kommer iväg till Bryssel, några timmar senare. Istället för att flyga vid 9 imorgon bitti, flyger vi nu istället vid 20 imorgon kväll. Vi missar ett studiebesök och några timmar "fritid" i Bryssel. Men huvudsaken är ju att vi kommer iväg! Dessutom gav det här plötsligt mig möjligheten till sovmorgon imorgon. Och den hopplösa tröttheten känns direkt som bortblåst!

Jag hatar att vänta

Jag väntar och väntar och väntar på information om hur det blir med vår Brysselresa. Och medan jag väntar får jag ingenting gjort. Frustrerande att inte aktivt kunna göra något.
-
Jag tar en dusch under tiden.

Typiskt

Flygledarstrejk i Belgien. Då återstår det att se när vi får möjlighet att flyga iväg till Bryssel istället då. Förhoppningsvis senare imorgon, eftersom strejken bara ska pågå fram till 15:00 (CET) imorgon.

Ännu mera trötthetsrelaterat

Enligt min Google Kalender är det 13 timmar och 30 minuter till min nästa aktivitet (att åka hemifrån). Det betyder att jag skulle få 12 timmar sömn om jag gick och lada mig precis nu. Synd bara att jag har en del att göra innan det är dags att sova. Äta middag till exempel.

Trött, tröttare, Julia

Jag förstår inte riktigt varifrån den här extrema tröttheten kommer. Kanske den kommit på grund av att min hjärna går på högvarv hela tiden? Även nattetid när jag förväntas sova. Imorgon ska jag åka hemifrån klockan 05:53. Förhoppningsvis får jag i alla fall en energikick av att befinna mig i Bryssel - många nya och spännande upplevelser väntar!

Intressanta föreläsningar

Eftersom jag har så fruktansvärt lite att göra hela tiden så har jag nu bokat in mig på några föreläsningar som är en del av Juristdagarna.
-
Tisdagen den 12 oktober 2010 kommer jag lyssna på följande föreläsningar:
 • 10 - 11 Barbro Jönsson, om organiserad brottslighet i Sverige.
 • 11:30 - 12:30 Eva-Maj Mühlenbock, om tvistelösningsprocessen.
 • 13 - 14 Lindahl, om vad lagen säger om sociala medier (t.ex. Facebook).
 • 14:30 - 15:30 Torgny Håstad, om arbetet i högsta instans (Högsta Domstolen).
 • 18:30 - Douglas Roos, entreprenörskap kombinerat med juridiken.
-
Boka in dig på några föreläsningar du med! Det kommer bli roligt och lärorikt, jag lovar.

Boule, medelhavet och avtalsförhandling

Herregud, vart tar tiden vägen?! Jag tror att det finns en tidstjuv någonstans. Och jag vägrar tro att den tidstjuven kallas för dator.
-
Igår var jag på kickoff inför arbetet på Juristdagarna. Vi är indelade i mindre sektioner, min sektion består av åtta mycket trevliga personer. Jag tror vi kommer ha roligt när vi arbetar tillsammans! Kickoffen igår bestod av bouleturnering på något hak på Söder. Därefter blev det middag i form av medelhavsbuffé och därefter rundpingis. Jag hade en rolig kväll tillsammans med några bekanta men mestadels obekanta. Det var spännande att gå till ett sådant ställe som jag aldrig annars skulle få för mig att gå till, samt att göra något som jag aldrig heller skulle välja att göra. Spela boule alltså. Hemma var jag vid halv elva.
-
Idag har jag träffat min grupp för en avtalsförhandlingsövning. Vi har utformat ett utkast till ett kommande avtal. Dessutom har jag packat, virrat omkring och försökt få ordning på tillvaron. Jag tror att jag tänker fortsätta med de tre sistnämnda sakerna resten av dagen. Jag har fjärilar i magen inför resan till Bryssel imorgon!

Välgörande

Nästan en timme (sömn) blev det på spikmattan. Underbart för mitt stressade sinne - mindre underbart för tidsförlusten. Tur att jag blev väckt av ett sms, annars hade jag säkert legat kvar länge till på spikmattan!
-
Nu har jag påbörjat packningen inför Brysselresan. Inte alldeles enkelt när man enbart får ha handbagage och detta ska hållas inom vissa mått och väga max 10 kg. Dessutom ska man ha vårdad (lite finare) klädsel på dagarna och helst har man ju något som känns lite roligare på kvällen. Nåja, det där löser jag nog. Mitt största orosmoment just nu är att de ska upptäcka att min ryggsäck faktiskt är 4 cm för bred när man fyllt väskan. Men den klarar sig om jag inte fyller upp den helt! Hoppas på det...

Energipåfyllning

Nu ska jag lägga mig på spikmattan en halvtimme. Måste försöka samla energi någonstans ifrån.

Trött!

06:30 tror jag att väckarklockan ringde. Jag minns det inte, men jag vaknade av mig själv 06:32 och steg upp. Sjuuukt trött är en ganska bra beskrivning på mitt tillstånd just nu. Och på onsdag ska jag åka hemifrån klockan 05:53, hur trött kommer jag inte vara då?!
-
Dagens planer är seminarium, joggingtur, packa, plugga hemma, kickoff inför arbetet på Juristdagarna.

Och kantareller också!

Och ytterligare tacksamhet visar jag mamma som släpade med sig hur mycket kantareller som helst från Hötorget och Mika som förvällde svampen åt oss. Nu har vi en massa svamp i frysen att plocka fram och koka god sås på!

Tack för den här gången!

Den här dagen bjöd visst på ett IKEA-besök. Givetvis kom vi hem med bra mycket mer saker än tänkt. Fast i och för sig hade vi bara tänkt köpa stearinljus, vilket ju var lite väl optimistiskt. Vi köpte bland annat en liten byrå att ställa in i klädkammaren. Hur som helst, nu har familjen åkt hem igen och ordningen är återställd här på Lappis. Vi har monterat ihop ovannämnda möbel, diskat och plockat här i lägenheten. Nu är det kaffepaus innan jag ska sätta igång med (det där förbannade) rättsfallskoncentratet. Just nu händer det för mycket annat roligt i mitt liv för att jag ska tycka att allt skolarbete är roligt (ja, annars tycker jag faktiskt att skolan är rolig!).
-
Trots att jag har mycket att göra just nu har jag uppskattat att ha familjen här på besök. Det är roligt att få bjuda hem dem till vårt hem, omvända roller känns det som. Dessutom är det himla uppskattat med besök som är så hjälpsamt. Igår diskade Fanny och idag diskade Frida! Lyxigt.

Lite om lite lite senare

Ungefär hundra år senare står Fanny i duschen och ska skölja ur blonderingsmedlet. Själv är jag utmattad av att ha dragit ut alla slingor (stackars de som jobbar som frisörer!) samt av den starka kemikalielukten. Jag hoppas verkligen att Fannys hår blir fint, trots att blonderingsmedlet inte räckte till att fördela ut i topparna. Nu är det dags för mig att klä på mig och så tänkte jag försöka hinna plugga lite innan mamma och Mika dyker upp (de har sovit på hotell i natt).

Lite om lite

När familjen är på besök i Stockholm finns det inte mycket tid för det jag annars gör flera gånger om dagen. Nämligen blogga! Men jag ska försöka få till ett inlägg senare idag eller imorgon där jag visar upp mina inköp från gårdagen. Då shoppade vi faktiskt hela dagen! Igår kväll färgade jag mitt hår. Resultatet blev betydligt mörkare än vad jag hade tänkt mig, men fint ändå. Det var väl mitt hår som sög åt sig så mycket av färgen, eller något.
-
Nu ska jag snart inleda projekt slinga lillasysters hår. Vi använder oss av metoden slinghätta (alltså en mössa på huvudet och så drar man ut små slingor genom massor av hål), vilket brukar ta en evighet. Andra planer för idag är (så klart) umgås med familjen tills de ska åka tillbaka till Åland, börja packa till Brysselresan samt skriva ett rättsfallskoncentrat.

Städa, städa - varje fredag!

... Och där är städningen klar! Familjen borde dyka upp när som helst. Tur att vi hann ställa undan dammsugaren före de trillade in, så kommer de inte fatta att vi panikstädade sekunderna innan! Fast om jag känner dem rätt kommer de läsa det här på bloggen, damn. Jag avslöjar mig själv.

Dagens planer

Träna, plugga, hämta ut ett paket från posten, städa, vänta på att familjen dyker upp här i Stockholm.

Mina planer närmsta timmen (timmarna)

Nu ska jag tvätta bort sminket, borsta tänderna, läsa fem sidor kurslitteratur till och sedan krypa ner under täcket och lägga mig på spikmattan. Dessutom ska jag börja på boken Maktens kulisser som passande nog handlar om EU (jag ska ju till Bryssel och på en del EU-relaterade studiebesök på onsdag). Sedan ska jag sova (bara för att bli väckt när Adam behagar komma hem från filmkvällen han är på)!

Fröken ambitiös

Nu ska jag sätta mig och plugga. Jippi. Roligare torsdagskväll kan man väl tänka sig, men å andra sidan får jag ju en massa roliga kvällar framöver på alla möjliga resor.

Fröken ambitiös

Nu ska jag sätta mig och plugga. Jippi. Roligare torsdagskväll kan man väl tänka sig, men å andra sidan får jag ju en massa roliga kvällar framöver på alla möjliga resor.

Varför?

Varför jag är stressad?
Jo, för att det är lite mycket nu (så klart). Kursen jag läser just nu kallas för väggen på grund av att den är ganska krävande och lång. Jag ska resa till Bryssel om några dagar. Jag ska resa till Helsingfors nästan direkt efter att jag har kommit hem från Bryssel. Jag ska jobba med Juristdagarna (som avslutas med en Bankett) under tre dagar nästan direkt när jag kommer hem från Helsingfors. Jag ska lämna in PM inte så lång tid efter Juristdagarna. Jag ska delta i (och förbereda) ett rättegångsspel nästan direkt efter PM-inlämningen. Jag ska resa till Island direkt efter rättegångsspelet. Jag ska planera Juridiska föreningens Nordiska vecka (Stockholm) som äger rum ett tag efter att jag har kommit hem från Island. Jag har en 22,5 hp-tenta nästan direkt efter vår Nordiska vecka.
-
Så jag är lite stressad över att inte försumma skolan trots att jag har lite annat framför mig närmsta tiden.

Stressad

Jag brukar klara stress ganska bra. Visserligen känna mig lite stressad emellanåt, men brukar ändå på ett smidigt sätt manövrera situationen så att allt blir bra till slut. Men just nu är det för mycket av allting. Och eftersom jag kommer befinna mig på resa under många dagar i oktober känner jag att jag behöver ha framförhållning. T.ex. skulle jag helst skriva klart mitt PM redan nu - men det finns inte en chans att jag hinner med det utan jag får prioritera det allra, allra viktigaste.
-
Jag är för stressad för mitt eget bästa just nu.

Min älskade Adam

Idag firar Adam och jag fyra år fyllda av kärlek. Vi blev alltså tillsammans när jag var 16 år och Adam precis hade fyllt 17 år. Egentligen blev vi tillsammans först den 23:e september 2006, men vi bestämde oss för att välja dagen innan istället. För egentligen hade Adam tänkt fråga mig om jag ville bli tillsammans med honom då, den 22:a september. Men han vågade inte, så istället frågade han via sms dagen efter. Gulligt med lite blyghet! Kvällen den 22:a september 2006 fick jag en ros av Adam, det är inte många 17 åringar som ger en ros bara så där! Nu när det har gått fyra år är de där spontana rosorna lite mer sällan förekommande, istället har vi något annat mycket finare. Vi har en ömsesidig, stark kärlek. Vi har trygghet. Vi har roligt! Vi har alltid den andras stöd, oavsett vad. Vi har gemensamma värderingar. Vi har fyra år av fantastiska minnen. Vi har framtiden.
-
-
JAG ÄLSKAR DIG AV HELA MITT HJÄRTA ADAM! ♥

Härligt!

Det var så härligt att orka springa utomhus igen! Hela förra veckan låg jag ju hemma med förkylning, så att träna var verkligen inte att tänka på. Men nu, äntligen, är jag tillräckligt frisk. Och veckan före det blev det heller ingen joggingtur utomhus, för vädret var så dåligt. Trots detta kunde jag glatt konstatera att konditionen fortfarande är på samma nivå. Nu blir det dusch och därefter lunch och plugg.

Inte så farligt i alla fall

Idag bestämde jag mig för att ge boken Mellanmansrätt en andra chans. Jag började läsa i den förut, men tröttnade. Helt plötsligt idag tycker jag att den är riktigt begriplig och intressant. Hm, det måste ju bero på att jag har lärt mig mera sedan förra försöket att läsa den. Min förhoppning är att läsa klart boken idag, vilket inte borde vara någon omöjlighet.
-
Men nu tänkte jag dra på mig träningskläder och ge mig ut på en joggingtur i solskenet. Skönt att äntligen vara tillräckligt frisk för att träna!

Mättad

Det var ganska gott med frukost idag. Jag hade nämligen inte ätit något sedan klockan 13:00 igår. Hm, inte allt för bra att strunta i måltider så där. Men idag ska jag äta på regelbundna tider! Dessutom ska vi storhandla idag, så att det även finns något att äta. Svårt annars.

Precis hemkommen från seminarium samt aft...

Precis hemkommen från seminarium samt after study-vin. En sen kväll för att vara mitt i veckan! Just nu slappar jag framför tv:n och tänker snart gå och lägga mig. Det är visst en dag imorgon också, har jag hört.


Det är det lilla extra som gör det

När jag kommer hem ikväll ska jag ta ett fotbad, lägga en ansiktsmask och måla om naglarna. Jag längtar redan!

Omväxling förnöjer

Om en timme är det dags för mig att åka hemifrån, för att gå på dagens seminarium. Idag kommer vi ha seminariet på vår lärares kontor, det vill säga på White & Cases kontor. Vi som hade Mattias som lärare på JIK:en har redan varit där en gång, men trots detta ska det bli kul att få komma dit igen. Lokalen är så maffig och det känns som att man blir några snäpp bättre på juridik bara genom att kliva in genom dörren. Hur som helst, efter seminariet blir det kanske en liten after study. Det vill säga ett glas vin på något trevligt ställe tillsammans med trevliga studiekompisar!
-
Dags att placera lite smink i ansiktet då.

De där rättsfallskoncentraten...

Igår när jag skrev rättsfallskoncentrat flög fingrarna fram över tangenterna och jag kände mig verkligen som en blivande jurist. Idag knappar jag på tangenterna en åt gången och funderar långa stunder mellan varje kanpptryck. Jag känner mig inte som en blivande jurist idag. Förhoppningsvis behöver jag inte lämna in mitt rättsfallskoncentrat idag, eftersom jag lämnade in igår. Men det där vet man aldrig med säkerhet, så det är bäst att vara förberedd ändå!
-
Systemet med rättsfallskoncentraten är i korthet uppbyggt så här. Det finns tio tillfällen då det är rättsfallskoncentratsinlämning. Varje person kommer vid fyra tillfällen ha möjlighet att lämna in ett rättsfallskoncentrat, men dessa fyra tillfällen får man inte veta i förväg - alltså måste man skriva ett koncentrat till varje tillfälle, i fall att man blir uppmanad att lämna in. Totalt får man lämna in tre rättsfallskoncentrat (man har alltså chansen att missa/skippa ett tillfälle då man egentligen uppmanas att lämna in ett rättsfallskoncentrat), så med lite otur får man skriva en hel hög rättsfallskoncentrat "i onödan".

Mellanläge

Just nu befinner jag mig i ett mellanläge. Där jag inte riktigt kan bestämma mig. För saken är den att min mobiltelefon verkligen gillar att samarbeta med gmail och jag har ju inget emot gmail. Förutom att jag gillar min hotmail bättre (julia_lindfors) än vad jag gillar min nyskapade gmail (jlindfors90). Fast det är ju inte hela världen. Utan ett större problem är ju då att köra båda mailadresserna parallellt under tillräckligt lång tid för att alla ska förstå vilken det är som gäller. Samt att ändra mailadressen på alla tusentals sidor jag är registrerad. Men jag tror nog att jag, med lite envishet, får allting ändrat.
-
Vi kan ju börja så här. I fortsättningen får ni väldigt gärna använda följande mailadress när ni kontaktar mig: jlindfors90[at]gmail.com (där [at] ska bytas mot @).

Normal igen

Irritationen gick över någon gång lagom till middagen. Himla skönt för Adam att slippa dras med en irriterad flickvän! Nu ska jag packa upp min resväska från helgen, vika kläderna jag tvättade i fredags, vattna blommor och sedan läsa några rättsfall. Jag har några rättsfall släpandes från när jag var sjuk, lika bra att läsa dem så att jag hänger med i allting.
-
Så jag har en kul hemmafru-/studentkväll. Hoppas att ni har tid att hitta på något roligare!

Irriterad utan anledning - frustration

Det är sällan jag är irriterad och på dåligt humör under mer än några minuter åt gången. Men idag går jag runt och är småirriterad hela tiden. Det känns som att jag har taggarna utåt gentemot allt och alla just nu. Varför? Jag vet inte riktigt. Jag hoppas att en kopp kaffe hjälper. Annars är det ju tur att jag bara ska sitta hemma och plugga idag, finns inte så många att irritera sig på då. Det går nog över ganska snabbt ändå tror jag.

Rättsfallskoncentratsmästaren

Rättsfallskoncentrat klart - en timme till deadline. Härligt! Nu ska jag hoppa i duschen och sedan bege mig till skolan. I eftermiddag ska jag sysselsätta mig med samma sak som jag gjort nu under förmiddagen, det vill säga skriva rättsfallskoncentrat. Men nu ska jag skriva koncentrat till morgondagens seminarium. Kanske jag skriver ett till följande vecka också, när jag ändå är igång.

Måndag, dagen efter

Det svenska riksdagsvalet är över. Alla är, mer eller mindre, förlorare. Alliansen fick flest mandat, men inte tillräckligt många för att ha majoritet. SD blev invalda. MP vägrar samarbeta med Alliansen, dumt av dem tycker jag. Vi har några spännande dagar framför oss tills vi vår klarhet i hur det politiska arbetet kommer ske under de kommande fyra åren. Kan de komma överens?
-
Själv ska jag författa ett rättsfallskoncentrat nu. Som ska vara inlämnat klockan 11 idag. Japp, jag är ute i god tid. Bäst att börja!

Sysselsatt

Vad jag har gjort sedan jag kom hem från skolan? Ja, inte har jag pluggat i alla fall. Däremot har jag ätit lunch, haft en politisk diskussion med Adam samt diskat. Rätt bra saker ändå. Nu ska jag packa och plugga en sväng. Sedan styr vi stegen mot Åland.
-
Förkylningen är förresten betydligt mycket bättre idag! Äntligen! Jag låter fortfarande lite roligt och jag hör fortfarande inte mycket på höger öra. Och jag får fortfarande snyta mig ofta och hostar med jämna mellanrum. Men jag har i alla fall lite energi i kroppen, framsteg!

God morgon

Strax är det dags för mig att packa ihop sakerna och bege mig till skolan för fyra timmar seminarium. Efter seminariet har jag tänkt plugga och packa. Ikväll bär det av till Cityterminalen och sedan vidare till Åland.
-
Ha det bra så länge! Nu måste jag skynda mig.

La familia

Imorgon bär det av till Åland över helgen. Det ska bli riktigt roligt att få träffa mina systrar igen, det är allt för sällan det händer! Och så får jag ju så klart träffa mamma, Mika, mormor, morfar och Adams familj. Jag uppskattar det här med att bo i Stockholm. Det är tillräckligt nära hem till Åland för att kunna åka över en helg - eller över en dag om man så vill, men det är samtidigt så pass långt bort att man får lite distans från det extremt lilla samhället som Åland ändå är och så är det ju skönt att ha familjen på betryggande avstånd. Inte för nära, inte för långt bort.
-
Dessutom är det inte någon vanlig helg den här gången. Nej, faktum är att det är min morfars 80-årsdag på söndag. 80 år!! Det är en högaktningsvärd ålder och således blir det att uppvakta jubilaren, först med champagne och därefter med restauranglunch och till sist tårta. Det låter som ett bra koncept tycker jag! Morfar är dessutom en förebild för mig. Han läste juridik i sina ungdomsår och har sedan jobbat inom juridiken hela sitt yrkesverksamma liv. Jag tror inte att jag hade valt att läsa juridik om det inte var för att morfar har gjort det.

TV-seriejunkie

Några av mina favoritserier har redan startat med nya säsonger (Gossip Girl, Weeds och Parenthood) men nästa vecka kör resten (nästan) igång. Då bjuds det på säsongsstart av Grey's Anatomy, Desperate Housewives, Bones, Cougar Town och House. Kan man omforma titeln "heltidsstuderande" till "heltidsserietittare"?
-
Utöver dessa serier kollar jag även på Mad Men, Criminal Minds, FlashForward och Miami Medical. Jag får tiden att gå, så att säga.

Konstigt att längta till?

Imorgon ska jag, äntligen, till skolan igen. På grund av förkylningen har jag inte varit i skolan på en vecka. Skönt att gå dit, för då vet man att allt är som det ska och att vardagslunken rullar på. Haha!

Det blir en spännande höst!

Jag har tre roliga resor att se fram emot den närmsta tiden.
-
29/9 - 3/10 kommer jag vara i Bryssel på en studieresa arrangerad av Juridiska föreningens internationella kommitté. Vi ska på studiebesök under onsdagen till fredagen och sedan är vi några som valt att stanna kvar över helgen för att se vad Bryssel har att erbjuda!
-
5 - 9/10 kommer jag vara i Helsingfors då Codex anordnar deras nordiska vecka. Det här har alltså också med Juridiska föreningens internationella kommitté att göra. Dessa dagar innebär alltså att träffa en hel hög andra representanter från olika juridiska föreningar. Lära känna varandra, gå på intressanta studiebesök och ha kul!
-
29-31/10 kommer jag vara i Reykjavik på Ungdomens Nordiska Råds session. Det är alltså en politisk sammanslutning med ungdomar från Norden där man kommer fram till resolutioner som sedan Nordiska Rådet tar ställning till. Jag åker dit som representant för Frisinnad Samverkan, Åland. Spännande och säkerligen lärorikt!

Bara en massa rättsfall

Nu har jag skrivit ett rättsfallskoncentrat och jag är väl sådär halvnöjd med det. Jag ska finslipa det ikväll, när texten fått vila något. Jag tänkte ta en kort pluggpaus nu för att istället göra lite hushållssysslor. Därefter ska jag fortsätta läsa rättsfall. Rättsfall, rättsfall, rättsfall. Gud, känns som det enda jag tänker på just nu. Trist!

Tiden går fort när man har roligt

Herregud, på onsdag har Adam och jag varit tillsammans i fyra år. Det är lång tid! Men det är absolut fyra år som jag är väldigt glad och stolt över. Jag älskar min Adam! ♥

Studierna

Ja, jag har egentligen inte speciellt mycket att skriva just nu. Som det känns just nu för såväl mig som för min sambo så borde den här helgen egentligen gå i pluggandets tecken. Men vi får göra det bästa av situationen och försöka plugga på båten, samt en del när vi är på Åland och sedan igen på båten på hemvägen. För min del kommer i alla fall nästa vecka bestå enbart av plugg och träning. Jag kommer vara bortrest väldigt mycket nu under oktober, vilket i sin tur betyder att jag måste ligga lite i förväg med skolarbetet. Fast förkylningen som jag nu fått dras med under ungefär en vecka har ju gjort att jag istället ligger lite efter. Nåja, det är klart att jag hinner ikapp - men det är trist att känna att man måste plugga in viktiga saker i sista stund!

Torsdag, snart är veckan slut - hur gick det till?

Igår mådde jag helt okej, fast då tog jag också värkmedicin med jämna mellanrum. Idag är jag förkyld igen. Jag märker i och för sig att jag mår lite bättre nu jämfört med vad jag gjorde i måndags (senast jag var utan värkmedicin), men fortfarande allt för förkyld för mitt eget bästa. Imorgon måste jag till skolan mellan 8-12 och därefter ska jag orka med resan till Åland. Imorgon ska jag dessutom vara redo att lämna in ett rättsfallskoncentrat, ifall det är min tur. Vilket man aldrig får veta i förväg. Så idag ska jag tvinga mig att skriva dels morgondagens rättsfallskoncentrat och dels måndagens rättsfallskoncentrat. Vanligtvis tycker jag inte att det är speciellt jobbigt att skriva rättsfallskoncentrat, men med förkylning i kroppen har jag så otroligt svårt att koncentrera mig.
-
Nåja, slut på gnällandet nu. En förkylning är inte hela världen!

Tack och god natt!

Födelsedagsfikan är precis avslutad och gästerna har begett sig hem till sig. Det var mycket trevligt att ha lite gäster här! Min tårta och min kladdkaka var uppskattade, vilket ju är bra. Speciellt skönt med lite bekräftelse eftersom jag själv inte äter sådant och inte heller har bakat på evigheter. Nu är jag trött och tänker gå och lägga mig. För imorgon ska jag orka plugga intensivt hela dagen!

Kalas

Om två timmar är det dags för födelsedagsfika för Adam. Det blir lite släkt och vänner som kommer hit för att äta tårta och dricka kaffe. Det ska bli mycket trevligt!
-
Är det någon som läser detta och funderar på varför inte den blivit inbjuden? Jo, då kan det vara på grund av att vi endast bjöd de allra närmsta vännerna och blev således inte överdrivet många. För risken med att bjuda hur många som helst och är att det kommer lika mycket folk (som man har bjudit) som det gjorde på vår inflyttningsfest. Men om du vill komma, så hör av dig och dyk sedan upp klockan 19 - det bjuds på tårta, kladdkaka, kakor, kaffe, saft, läsk och öl.

Lite kan jag pricka av från to do-listan

Lägenheten dammsugen. Möblerna flyttade till sina platser. Kladdkaka bakad. Tvättmaskinen snurrar. Mitt huvud snurrar.
-
Nu ska jag koka kaffe och så ska jag läsa några (egentligen väldigt många) rättsfall.

Törnrosa

I det här hushållet blev det en ofrivillig sovmorgon idag. Den mest rimliga förklaringen är nog att undertecknad har stängt av väckarklockan i sömnen och således fortsatt sova. Typiskt!
-
Nåja, det är bara att sätta fart nu. Sakerna som ska göras har inte direkt blivit färre bara för att vi sov extra länge.

Nytt i garderoben och på sminkbordet

Det här införskaffade jag idag när vi spenderade några timmar på stan.
Lite underkläder.
En söt blekrosa kofta från H&M.
En svart stickad klänning (som ser stor och oformlig ut på denna bild, men som egentligen smiter åt precis lagom mycket runt kroppen) från H&M.
En tunnstickad tröja/klänning som är gudomligt mjuk, från H&M.
En eyeliner av märket Lumene köpt på Åhléns.

Snart läggdags för att ladda upp

(Äntligen) börjar denna dag lida mot sitt slut. Jag har varit i full gång precis hela dagen, trots en envis förkylning i kroppen. Dessvärre ser inte morgondagen speciellt mycket lugnare ut, så jag hoppas på att förkylningen ändå inte drar ut på tiden för avresa från min kropp till destination okänd.
-
För att maximera Adams födelsedag har vi ikväll gjort följande saker; ätit pizza/kebab till middag, spelat Wii Sports Resort (hur roligt som helst ju!) och varit på tisdagspub till Adams sektion. En mycket bra kväll!
-
Planerna för morgondagen är att plugga stenhårt (helgen som var hade jag tänkt plugga stenhårt alla dagar, för att ligga lite före i schemat - men på grund av den här förbaskade förkylningen har jag inte gjort något över huvud taget), dammsuga hela lägenheten, flytta tillbaka alla möbler mot väggarna (det som radon-fixar-snubben lade längs med listerna för att täta har torktid just nu och beräknas vara torkat imorgon), baka en kladdkaka, gå på informationsmöte angående resan till Bryssel om två veckor samt ha födelsedagskaffe för Adam med släkt och vänner. Pust, jag blir trött bara av att tänka på allt som ska göras!

Sitter just nu på restaurang Professorn o...

Sitter just nu på restaurang Professorn och väntar på min beställning. Som ni säkerligen inte har missat är det Adams födelsedag idag och givetvis är det mitt ansvar att göra den här dagen speciell! Så när jag funderade på hur jag ska göra middagen speciell resonerade jag så här: en fin och lyxig middag hemma är visserligen både gott och mysigt, men faktum är att vi så pass ofta lagar "lyxmiddag" hemma att det inte alls känns speciellt. Och att sitta på en lyxig restaurang med min förkylning är heller ingen höjdare. Men att käka pizza eller kebab till middag, det är minst sagt speciellt för oss! Vi gör det aldrig någonsin även fast världens finaste och billigaste pizzaställe finns två minuter från oss. Så idag firar vi med pizza för Adam och kebabsallad för mig, vilket ska intas hemma med lite vin/öl. Smaskens!


Slut på energi, var god ladda

Utmattad. Att stiga upp 06:15 och sedan spendera några timmar på stan tar på krafterna när man är förkyld. Men några fina inköp fick jag med mig hem! Och även Adam shoppade lite.
-
Så fort jag har samlat lite energi ska jag baka en tårtbotten och så ska jag försöka få till bilder på mina nya kläder. Ha det bra så länge!

2010-09-14 Adams födelsedag!

Idag fyller världens bästa Adam 21 år! ♥ Jag började dagen med att sjunga Ja må han leva för att väcka Adam. Tilläggas bör att jag bara kom typ tre ord in i sången innan min röst inte var med på noterna (haha) längre, hes förkylningsröst rekommenderas inte till skönsång! Därefter fick Adam öppna presenten och sedan leka lite med den (Nintendo Wii). Nu sitter vi egentligen bara och väntar på att killen som ska sänka radonhalten i vår lägenhet ska dyka upp. Därefter åker vi en sväng till stan!
-
Hoppas att ni får en bra dag - det tänker vi i alla fall ha!

Lite bättre!

Nu har jag fått mat i magen. (Tack älskade Adam för att du fixar och ordnar och tar hand om mig!) Och så har jag tagit en värktablett. Och så har jag fått lite frisk luft (var till ICA Lappis en sväng och införskaffade lite frukostlyx till morgondagens födelsedagsbarn). Så nu känns förkylningen faktiskt lite bättre. Konstigt vore det väl i och för sig annars...

Klagovisan?

Jag är fortfarande lika förkyld. Jag är fortfarande lika lite positiv. Snubben som skulle täta hela vår lägenhet för att skydda oss mot radon från bergsgrunden dök upp en sväng idag, för att meddela att han kommer täta alla lister samt alla rör, men det blir först IMORGON. I mina öron låter det som många timmars arbete. Speciellt med tanke på att alla våra (stora, tunga, otympliga) möbler står längs med väggarna. Därför känner jag mig tvungen att utrymma hemmet, trots att jag knappast lär vara tillräckligt frisk för det imorgon. Min briljanta plan är därför att spendera förmiddagen med en (lugn och stillsam) shoppingtur samt en lång kaffepaus på något fik. Så kanske är jag på bättre humör imorgon. Om inte annat är jag nog på bättre humör bara av den orsaken att det är min älsklings födelsedag imorgon. Och i min värld är det födelsedagsbarnet som ska få den bästa möjliga dagen, varför jag kommer göra mitt yttersta för att han ska ha roligt. Vilket alltså kräver att jag är pigg och glad!

Inte den mest positiva idag

Då har vi måndag här i Stockholm. Jag kan gissa mig till att det även är måndag på några fler orter. Kanske till och med i några andra länder också!
-
Jag avskyr att läsa bloggar där blogginnehavaren bara klagar och är missnöjd. Där livet suger i största allmänhet och bloggarens liv i synnerhet. Men just nu suger det att vara Julia Lindfors. Därför ber jag om ursäkt för mina extremt negativa förkylningsinlägg. Och än tycks det inte vara slut på detta.
-
I natt vaknade jag, återigen, runt fyra och kunde inte somna om. Den här gången på grund av att jag hostade konstant. Så jag tog mina tre kuddar under armen, staplade dessa mot soffans armstöd och somnade (tillslut) om sittandes. Sovsittandes drömde jag att mormor och morfar ägde en postcentral och att de sålde födelsedagskort. Så jag köpte ett jättefint kort som Adam skulle få imorgon när han fyller år. Dessutom kom det några byggare till oss och renoverade om hela vår lägenhet, som förövrigt var en takvåning - inte en sutterängvåning, för att se till att radonhalten minskade i vår lägenhet.
-
Vad jag ska göra idag? Sitta hemma och vänta på att det kommer några människor och tätar socklar och rör i vår lägenhet, för att minska radonhalten. Och så ska jag ta mig iväg och köpa ett grattiskort till Adam. Känns ju trist att göra precis samma saker som jag redan gjorde i sömnen. Dubbelarbete, suck!

God natt

Nu går jag och min (envisa) förkylning (som aldrig vill bli bättre) och lägger oss. Ja, och Adam också då.

Förkylningsstatus

Jag har fortfarande knappt någon röst. Och nu hör jag inget heller. Sitter med örondroppar och fetvadd i båda öronen. Jag känner mig något isolerad från omvärlden... Tur att Adam tar hand om hushållet (tvättar, dammsuger, lagar mat, diskar) för allt man gör känns lite knasigt när man inte hör ljudet av det. Jag hör t.ex. inte att jag skriver på tangentbordet just nu!

Min räddare i nöden

Just nu är min älskade Adam iväg för att köpa örondroppar, fetvadd och halstabletter till mig. Det uppskattas enormt! ♥

Dagsformen

Som tur var somnade jag om i natt. Så där vid 6-snåret. Men istället sov jag djupt ända fram till 10, vilket är längre än vad jag brukar sova. Så totalt fick jag väl cirka 8 timmar sömn, vilket får anses helt okej.
-
Dessvärre känner jag inte mig speciellt mycket friskare, snarare tvärtom. Jag har nu även fått hosta, vilket jag tack och lov slapp hela gårdagen. Så nu ska jag slänga mig på soffan och vänta på att den här förbaskade förkylningen går över. Jag behöver få energi så att jag kan plugga!

Jaha, klockan är 04:18 och min kropp bestä...

Jaha, klockan är 04:18 och min kropp bestämde sig för att vakna nu. Jippi! Nämnde jag igår att jag ogillar att vara förkyld?


Jag gillar inte detta

Just nu är det inte så roligt att heta Julia Lindfors. Det här med förkylning är verkligen inte min grej. Ont i huvudet, öronvärk, lock för öronen, huvudet helt täppt, näsan helt täppt, ingen röst och säkerligen feber. Och Adam jobbar med klubbmästeriet ikväll. Han borde ju vara här hemma och pussa mig på pannan och intala mig att jag snart är frisk igen.
-
Och inte har jag fått i mig någon middag heller, matlusten försvann när förkylningen kom. Jag ska nog tvinga i mig lite mat i alla fall. Typ jordgubbar, fil och kokosflingor.

Tyvärr, jag är upptagen idag


Lever

Hej hopp, här får ni ett livstecken från er favoritbloggare (eller hur? I alla fall nästan?). Jag ska skriva ett längre och bättre inlägg - senare. Nu vill jag bara uppdatera lite och samtidigt meddela er att jag är väldigt förkyld och således försöker kurera mig genom att vila, vila och åter vila. Ni får gärna tycka lite synd om mig, för det är så tråkigt och jobbigt att vara förkyld (och det känns bättre om någon tycker synd om en)! Haha.

Underbara fredag

Strålande sol utanför fönstret. Hoppas att det håller i sig hela dagen! Dessutom hoppas jag innerligt att jag orkar med allt idag, har nämligen gått och dragit på mig en förkylning. Så trist, men inte mycket annat att göra åt än att försöka ta det lugnt och låta förkylningen ha sin gång. Men ja, lugnt tar jag det imorgon. Idag är det full fart som gäller!

Längtar tills imorgon!

Imorgon kommer jag ha en intensiv dag. Men förhoppningsvis blir det en rolig dag också!
-
Först börjar jag dagen med seminarium mellan 8 och 10. Direkt därefter åker jag in till stan (och hinner kanske via banken också). Inne i city ska jag möta upp mamma samt hennes partivänner från det åländska partiet Frisinnad Samverkan. Det är ett åländskt högerparti. Under dagen ska vi besöka två av Moderaternas valstugor, för att se hur det går till, samt besöka riksdagen. Det ska bli väldigt intressant! För att skapa lite balans i mitt liv och visa att jag verkligen är 20 år (inte närmare 40) så kommer jag spendera kvällen på Gröna Lund tillsammans med vänner för att kolla på Hoffmaestro & Chraa!
-
Så imorgon kommer jag hinna med juridik, politik och musik - allt på en dag!

Läppbalsam

Utöver alla par skor har jag också en hel hög med (olika) läppbalsam. Och ändå är det bara två sorter som jag tycker att är riktigt bra. Försvarets hudsalva och ett rosa från The Body Shop. Hur kommer det sig då att jag äger så väldigt många andra?

Skor

Jag har aldrig varit en sko-tjej. Visst gillar jag skor och de fyller ju en uppenbar funktion, så de är ganska praktiska att ha. Men jag har aldrig haft speciellt många överflödiga skor. Idag kan jag dock konstatera att jag har fruktansvärt många par skor, mätt med mina mått. Nästa inköp till lägenheten blir definitivt ett skoskåp, för att få plats med fler par skor på en mindre yta. Och så skulle jag behöva en skohylla till i hallen, för det är så opraktiskt att ha tre par skor staplade på höjden. Allt tenderar rasa när man vill använda skorna som är underst. Vilka problem jag har.

Ett infall om att dela med mig av städtips

Jag vill att vår lägenhet, vårt hem, ska vara fin och städad. Alltid. Därför finns det också hela tiden väldigt mycket att göra här hemma. Vilket gör det svårt att hinna med så hemskt mycket annat. Men jag har blivit ganska bra på att plocka lite hela tiden. T.ex. samla ihop hårsnoddar som hör hemma i badrummet när jag ändå ska gå på toa. Hänga in kläder som inte är smutsiga i klädkammaren när jag ändå ska dit och hämta något annat plagg. Ta med reklambroschyrer från köket samtidigt som jag går till vardagsrummet (vi förvarar dem på nedre planet av soffbordet). Och så vidare.
-
Så just nu ser det helt okej ut i lägenheten. Ifall ni undrade.

Redan torsdag!

Jisses, det är redan torsdag! Vart har den här veckan tagit vägen?
-
Planerna för dagen är att plugga flitigt samt att gå på ett pass bodypump ikväll. Måste bara försöka få träningsvärken att ge med sig lite så att jag inte ser ut som en robot när jag rör på mig... Haha.

Vart tar tiden vägen?

Den här dagen har bara sprungit förbi. Sedan lunch har jag knappt varit produktiv överhuvudtaget. Men lite hinner jag plugga ikväll efter middagen och därefter har jag gett mig själv fritid för att kolla på två (troligen värdelösa) nya tv-program. Skånefruar heter det ena. Kungarna av Tylösand heter det andra. Jag tror ärligt talat att båda är riktiga rubrikskaparserier och jag måste till mitt försvar säga att jag kollar på dem för att jag gillar att veta vad det är folk snackar om. Sedan kommer jag säkert fasta i båda serierna bara för att varje avsnitt avslutas med en cliffhanger.
-
Nu ska jag börja laga middag och hoppas på att Adam kommer hem inom en snar framtid.

CrossTraining, min uppfattning

Såå, om jag nu skulle ta och slänga ner några rader om träningen igår. Känns som att jag borde författa ett långt och analyserande inlägg eftersom jag har dragit ut på att få detta inlägg skriver. Men det blir kort och koncist (eller så inte...).
-
CrossTraining, också kallat cirkelträning. Träningspasset var uppbyggt kring sex stycken stationer. Stationerna krävde inte några andra redskap än hantlar och mattor. Varje station varade i en minut och vi körde igenom hela varvet två gånger. Så själva cirkelträningen tog bara 12 minuter totalt. Men däremellan var det uppvärmning, diverse övningar samt nedvarvning. Uppvärmningen bestod av att jogga runt i salen och omväxlande köra höga knän, sparka i rumpan eller snurra på armarna. Precis sådär som på skolgymnastiken. Mellan det första och det andra varvet körde vi en övning i 8x20 sekunder. Den var verkligen fysiskt ansträngande men lätt att genomföra, ska försöka beskriva den nedan. Efter det andra varvet körde vi två övningar som likaväl kunde passat in på ett core- eller bodypumppass. Avslutningsvis stretchade vi.
-
Varför tyckte jag om detta pass? För att det aldrig blev tråkigt - hela tiden hände det något nytt. Det var fart på även fast det var styrketräning. Upplägget med stationer gjorde att man fokuserade helt och fullt på sig själv och man noterade knappt de andra personerna i salen. Ingen av övningarna var i sig så jobbig att man trodde att man skulle dö, men efteråt kändes det i hela kroppen att den fått träning. Övningarna utfördes inte enligt klassiskt manér, utan de kändes mer effektiva och tränade större delen av kroppen i varje enskild övning. Stämningen i salen vad väldigt positiv och lekfull!
-
Övningen som jag känner av mest idag: Ställ dig med fötterna lite mer än höftbrett isär. Låt knäna vika sig, som att du är på väg att sätta dig på en stol - men gå ännu djupare. Så att du sitter ner på huk, ungefär som när tjejer kissar ute i det fria! Sträck samtidigt ut armarna framför/ovanför dig. Res dig upp och för samtidigt ner armarna. Fall ner på huk igen. Och då menar jag verkligen att falla ner, bromsa inte upp utan låt tyngden rusa mot golvet. Glöm inte bort armarna! Res dig igen. Upprepa detta i 20 sekunder. Vila. Gör sedan detta totalt 8 gånger under 20 sekunder vardera. Du kommer känna tröttheten i benen, jag lovar!

Dagen hittills

Dagens seminarium är nu avklarat. Fyra timmar gick ganska snabbt och jag känner att det var lärorikt - precis som det ska vara! Därefter var min plan att ge blod. Dock är det så i Sverige att man först måste registrera sig som blodgivare, vilket innebär att man svarar på en hälsodeklaration samt tar blodprov. Blodet testas sedan för diverse sjukdomar och först efter att dessa test är klara får man ge blod. Så jag får vänta ett tag till på att verkligen få ge blod, än så länge är jag bara registrerad som blodgivare. Lite tråkigt, men bättre att de är noggranna och inte låter vem som helst få bli blodgivare bara sådär än att de försöker samla in mesta mängden blod per gång, oavsett varifrån blodet kommer.
-
Men en sak var i alla fall positivt med mitt besök på Blodbussen. Nämligen att mitt blodtryck var riktigt bra. Jag har tidigare haft aningen för högt blodtryck, så där att jag alltid har legat precis på gränsen till vad som anses vara för högt. Idag var mitt blodtryck som sagt riktigt bra och det gladde mig verkligen. Det är ju alltid trevligt att få bekräftat att man mår bra och har hälsan i skick! Tycks som att regelbunden träning och viktnedgång har gjort nytta för mitt hjärta.

Onsdag

Två dagar i rad nu har vi vaknat upp med en tät dimma utanför fönstret. Sannerligen ingen uppiggande syn när man halvt sovande, äntligen, har släpat sig ur sängen.
-
Dagens planer är först fyra timmar seminarium om avtalsrätt, därefter tänkte jag uppsöka blodbussen, det vill säga att jag ska ge blod och sedan tänker jag gå hem och plugga. Och skriva det där inlägget om det där träningspasset igår. Och fundera ut ett tema till nordiska veckan i Stockholm.

Det går inte

Nej, jag måste faktiskt skjuta upp det utlovade blogginlägget om CrossTraining-passet. För faktum är att jag är så trött just nu att jag på intet sätt skulle kunna författa en text värdig det träningspasset. Istället säger vi god natt.

GRYYYYYYMT!

CrossTrainingen var GRYM - på alla sätt och vis. Nu måste jag plugga klart för idag, har nämligen tre rättsfall som ska vara lästa innan klockan 08:00 imorgon. Plus att jag måste äta något. Åt så sen lunch att jag aldrig hann med någon middag och nu är det ju kvällsmålsdags. (Julia, det är inte bra att hoppa över måltider!) Bäst att sätta fart nu! Men jag utlovar ett inlägg om träningspasset, senare.

Och så lite träning mitt i allt!

Träningspasset jag ska gå på börjar om en timme, vilket betyder att jag måste åka hemifrån om ungefär en halvtimme. Jag har absolut inte fått så mycket skolarbete gjort som jag hade önskat, men istället har jag fått lite klarhet i mina tankar och dessutom har jag skrivit upp allt jag måste komma ihåg att göra inom en ganska snar framtid. Känns som att jag ändå fått ordning på någonting. Kanske.
-
Träningen jag ska på ikväll är ett pass kallat CrossTraining. Enligt beskrivningen på hemsidan ska det vara ungefär som cirkelträning i grupp. Jag minns cirkelträningen från främst högstadiet. Jag har alltid gillat cirkelträning, till skillnad från "alla andra" som verkar ha hatat det. Det ska bli spännande att se ikväll om jag blir så slut i kroppen av träningen som jag hoppas på!
-
Övriga träningspass som jag har planerat in den här veckan är en timme bodypump på torsdag, en joggingtur på lördag och en timme bodypump (igen) på söndag.

Trögstartad

Det går ganska trögt med pluggandet idag. Jag skulle vilja träna nu på direkten, så att jag får ut lite överloppsenergi ur kroppen. Då borde jag ha lättare att fokusera den kvarvarande energin på plugget, inte på en massa annat.
-
Det är så mycket roligt på gång just nu så att jag inte riktigt kan hålla koll på mig själv och alla viktiga (och lite tråkigare) saker!

Återgår till den återkommande sysslan, plugg

Nu har jag fått lite lunch i magen och snart har jag även en rykande kopp kaffe framför mig. Jag får lov att lägga Nordiska veckan-tankarna åt sidan en stund, för nu behöver jag faktiskt plugga. Helst vill jag hinna med 55 sidor i kurslitteraturen samt sex rättsfall. Och så ska jag fundera en vända på hur jag ska planera för att få allt pluggande att gå ihop med allt annat runt omkring.

Nordisk vecka i Stockholm, planering

Just nu snurrar det i mitt huvud av tankar och idéer. Det handlar alltså om den Nordiska Veckan i Stockholm, som jag ska arrangera tillsammans med en tjej som heter Josefin (med stöd från några lite mer rutinerade personer).
-
Nordisk vecka arrangeras drygt tio gånger per år av olika juridiska föreningar. Syftet med dessa är att skapa kontakter och samarbete mellan oss juridikstudenter i Norden. Och att ha roligt ihop, så klart! I slutet av november ska den gå av stapeln i Stockholm, vilket då betyder att det kommer runt 20 personer från olika nordiska juridiska föreningar hit till oss. Tidigare har det varit en kille som har skött om det här och han har varit grymt engagerad, men nu har han flyttat och Josefin och jag har fått ta över ansvaret.
-
I detta nu försöker jag komma på ett (juridiskt) tema som ska prägla sittningar samt studiebesök under veckan. Jag tänker så att det knakar, tro mig.

Idag

Vad kommer hända idag i mitt liv då?
 • 11:00 Möte med några från Internationella Kommittén angående Nordiska veckan. Det är jag och en tjej till som ska planera och genomföra den. Spännande!
 • (13:00 - 15:00 Föreläsning)
 • Plugga hemma.
 • 18:30 CrossTraining på Sats Stadion.

Vi är på gång!

Nu har vi tisdag här. Ni också hoppas jag?
-
Jag har varit lite förvirrad de två senaste morgnarna när väckarklockan har ringt. För när jag förra veckan var ensam hemma sov jag väldigt oroligt och hade således vaknat hundrafemtioelva gånger innan väckarklockan väl ringde. Men nu, när Adam är hemma, så sover jag non-stop ända tills väckarklockan brutalt väcker mig. Detta känns alltså väldigt ovant och jag fattar inget alls när jag så plötsligt rycks ur min skönhetssömn. Men när jag väl kommer upp är jag väldigt pigg och glad! Nu startar vi den här dagen.

Yes, nu börjar ett av mina favoritprogram ...

Yes, nu börjar ett av mina favoritprogram som går på tv just nu: Sex education! På tv3 just nu.


Verkligen intressant. Verkligen!

Wihuu, nu har jag läst klart det som var mitt mål för dagen. Eller ja, bortsett från att jag ska läsa minst ett rättsfall ikväll. Men rättsfall brukar gå ganska lätt att läsa. Gud vad jag har skrivit mycket om studier idag. Ni är säkerligen intresserade av att veta exakt hur många sidor jag har läst. Kanske jag ska skriva av alla sidor här också, så att ni verkligen kan följa min vardag? Haha, eller så inte.
-
Nu är det dags att börja flärpa lagboken. Förhoppningsvis hinner jag göra det klart innan Adam kommer hem.

Paus

Nu har jag 16 sidor kvar att läsa. Vilket ju så klart är väldigt lite och kommer gå väldigt snabbt. Men magen har börjat kurra och tankarna börjat vandra. Så jag tar en liten paus nu på 15 minuter, för att sedan göra ett sista ryck.
-
Efter middagen är planerna att:
 1. "Flärpa" lagboken, det vill säga att sätta in flärpar med förkortningar för olika lagar på rätt ställen.
 2. Gå till universitetsbiblioteket och lämna tillbaka två böcker.
 3. Läsa minst ett rättsfall.
Sedan är jag ganska nöjd med den här dagen, faktiskt.

Lite matematiska uträkningar kring mitt (juridik)pluggande

Jag har nu pluggat i cirka 90 minuter. Det har inte varit jobbigt och jag har lärt mig en hel del. Mitt mål för dagen är att läsa 53 sidor till. Det känns verkligen inte som en omöjlighet. Speciellt inte med tanke på att jag inte har något inplanerat före middagen, det vill säga när Adam har kommit hem. Troligen kommer han hem tidigast klockan 18:00. Det vill säga att jag har 4 timmar på mig att läsa 53 sidor. 13,25 sidor per timme då. Vem tror att jag kommer lyckas med det?

Strategiskt eller inte?

Nyss åt jag lunch och sedan skulle man kunna tro att jag ska gå på föreläsning. Man kan tro det eftersom det är schemalagt en föreläsning mellan 13:00 och 15:00 idag. Jag ska visserligen plugga, men inte sittandes på en föreläsning. Jag tänker läsa på egen hand istället. För faktum är att jag är av den uppfattningen att jag får ut mycket mer av två timmars pluggande hemma jämfört med två timmars sittande på föreläsning. Speciellt med tanke på att föreläsaren faktiskt inte är speciellt bra (var på föreläsning med honom förra veckan) och dessutom har jag kollat igenom de punkter han tänker prata om. Och jag kan redan allt det. Plus att det ju ändå är kurslitteraturen som tenteras, inte föreläsningarna.
-
Ni hör att jag känner mig lite dålig som inte går på föreläsningen. Men samtidigt vill jag ju känna mig strategisk som föredrar ett effektivt pluggande framför ett ineffektivt. Jag tror absolut att jag får all den kunskapen jag behöver ändå.
-
Nu ska jag koka kaffe och sedan förflytta mig till skrivbordet.

Inte för mig den här gången

Nu ska jag berätta varför jag tidigare väntade på ett utdrag från det finska personuppgiftsregistret.
-
För drygt en vecka sedan fick jag hem röstkortet. Jag har ju sett fram emot riksdagsvalet sedan länge och valde i våras ut en kandidat som är värd min röst. Glatt öppnade jag röstkortet och kollade var vår vallokal ligger. Konstaterade att det fanns ett tomt fällt på mitt röstkort och så fanns det landstingsval och kommunalval uppräknat under det. Långsamt gick det upp för mig att det som inte stod med var riksdagsvalet. Efter som det var på eftermiddagen så hade länsstyrelsen i Stockholm hunnit stänga för dagen, så jag skickade iväg ett mail till dem. Med frågan, varför får jag inte rösta i riksdagsvalet trots att jag ju är folkbokförd i Sverige och har haft svenskt medborgarskap sedan födelsen.
-
På måndag, för en vecka sedan, ringde en kvinna från Länsstyrelsen till mig och sa att de hade kollat med skatteverket och att de inte kunde hitta några uppgifter alls om att jag skulle ha svenskt medborgarskap. Hon sa att jag skulle kolla med finska myndigheter för att få rätsida på alltihopa. Sagt och gjort. Jag ringde ämbetsverket på Åland och fick bekräftat att jag har dubbelt medborgarskap, svenskt liksom finskt. Hon satte ett utdrag ur registret på posten. I fredags, på eftermiddagen - så klart, landade utdraget i min postlåda.
-
I förmiddags var jag till skatteverket för att anmäla ändring av personuppgifter. Jag vill ju givetvis att det även i svenska register ska stå att jag är svensk medborgare. Hon som tog hand om mitt ärende var väldigt trevlig, men tyvärr lämnade hon beskedet att det tar ungefär två veckor innan ändringen blir gjord.
-
Om två veckor har valet redan gått av stapeln. Jag har inte möjlighet att rösta i riksdagsvalet den här gången. Väldigt trist tycker jag. Jag menar, hur skulle jag veta att jag förväntades anmäla mitt dubbla medborgarskap när jag flyttade hit för ett år sedan? Det var ingen som sa något om det överhuvudtaget och jag själv tog förgivet att det var registrerat direkt från när jag fick medborgarskapet. I min enfald trodde jag att Sverige ville ha koll på vilka som är medborgare i landet. Så fel jag hade.

Vardag.

Nu inleder vi en ny vecka, i princip den första höstveckan för Adam och mig. Tillbaka till vardagen. Och gud vad skönt det känns! Lite rutiner. Varm, lagad middagsmat. Plugga på dagarna. Umgås med varandra på kvällarna. Lediga helger att spendera hur man vill.
-
Själv ska jag ta mig till Skatteverket idag. Jag ser inte fram emot att sitta i kö i hundra år för att mötas av en person som inte fattar vad jag pratar om. Förlåt, förutfattade tankar om personalen på servicekontoren. Återkommer när jag varit där och vet hur de bemötte mig!

Det gjorde vi bra

Lövbiff. Klyftpotatis. Sallad. Stekta champinjoner med lök. Vitlökssmör. Dippsås.
-
Receptet på en lyckad söndagsmiddag. Nu är jag mätt i magen!

Söndagsseg

Här är vi lite söndagssega efter att ha varit på fest igår. Vi har precis kommit hem från en promenad och det var riktigt skönt med lite frisk luft. Nu ska vi slappa och kolla på något avsnitt Mad Men innan det är dags för middag. Ikväll ska jag dock försöka plugga en stund. Känns som att det behövs!

Står på arlanda och väntar på att min ...

Står på arlanda och väntar på att min älskade Adam ska dyka upp. Fortfarande är det 20 minuter tills flyget landar, och därefter lär det ta ett tag innan han (och så klart resten av hans familj) dyker upp. Och jag som redan har väntat här i en kvart... Tur att jag har en rolig telefon att leka med och en (ganska dålig) ljudbok att lyssna på. Bara att vänta! Ni vet, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!


Gillar denna dagen

Det här kommer bli en bra lördag, det känner jag på mig! Jag hörde precis på radion att Stockholm kommer få sol idag. Adam kommer (ÄNTLIGEN) hem idag! Vi ska tillsammans gå på Adeptgasque ikväll, det vill säga en finare sittning med klädsel mörk kostym (och jag som älskar att klä upp mig så där riktigt fint!) och alla nya (adepter) på Adams program går från adepter till teknogoger (teknologer + pedagoger = teknogoger).
-
Ja, hur som helst. En bra dag helt enkelt!

Gooood mooooorgooon!

God morgon! Varför sova bort halva dagen bara för att det är helg? Nej just det, man kan precis lika väl stiga upp klockan 07:00. Vilket jag alltså har gjort idag. Kanske inte helt "frivilligt". Det är nämligen så att jag har tänkt åka ut till Arlanda och möta Adam (samt hans familj) senare idag. Och igår var jag så upptagen med att städa och pilla på nya telefonen, så jag hann helt enkelt inte med något pluggande. Så det tänkte jag ta igen nu!

Bara för mig

Ja, man kan ju fråga sig hur det egentligen kommer sig att jag köpte en ny mobil nu mitt i allt även fast min gamla telefon är väldigt bra och modern. Det enkla svaret är att det var min belöning till mig själv för att jag har gått ner minst 20 kg sedan jag började med GI i våras. Jag tror att det är viktigt med belöningar och för mig var en telefon ett väldigt bra alternativ! Jag hade väldigt gärna gått på lyxrestaurang med Adam, men det känns som en väldigt märklig belöning för viktnedgång... Och nya kläder är förstås alltid en bra belöning till sig själv, men eftersom jag fortfarande vill gå ner ungefär 10 kg till så är det ingen idé att köpa nya fina kläder som belöning - om dom ändå blir för stora så småningom. Så det blev en ny telefon. För det är jag värd!

Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro

Min nya mobiltelefon! Jag har den alltså med röd baksida. Gillar den verkligen redan!

Jag testar blogga från telefonen. Spännand...

Jag testar blogga från telefonen. Spännande att se hur det går!


Lunchpaus i städningen

Jahapp, då har jag kvar följande saker innan städningen är klar:
 • Diska
 • Torka av bord och ytor i köket
 • Hänga upp de rentvättade sängkläderna
 • Tvätta en matta (i tvättmaskin)
 • Torka av speglarna
 • Dammsuga
 • Torka golv
 • Hänga upp den rentvättade mattan
 • Gå ut med soporna
 • Bädda med rena sängkläder

Pedant?

Att jag inte riktigt har ett normalt förhållande till damm och smuts, det har jag vetat sedan länge. Därför städar jag idag. Storstädar! För er som tycker att det var precis bara någon dag sedan jag senast städade, ni har fullständigt rätt. Men då plockade jag mest med saker och dammsög. Idag gör jag rubbet. Allt utom att tvätta fönster faktiskt. Min tanke är nämligen följande; om jag städar idag, så är det nystädat och fint fortfarande imorgon på dagen när Adam kommer hem. Och när Adam kommer hem vill vi ju umgås med varandra. Hela tiden! Då är det inte läge att städa. Så om jag städar ordentligt nu, då har vi en massa tid över att umgås med varandra och slipper sådana tråkiga måsten som att städa. Om jag dessutom städar väldigt grundligt nu, då kommer det enbart behöva dammsugas om cirka en vecka - vilket ju går väldigt snabbt att göra. Så vi kommer faktiskt inte behöva städa på riktigt före om jättelänge. Smart va?

Bättre sent än aldrig...

God morgon! Eller, jag har varit vaken i mer än en timme redan. Men jag har haft fullt upp med bloggläsning, facebook och kaffe sedan dess.
-
Hela den här veckan har jag vaknat med huvudvärk. Det var så extremt länge sedan jag hade huvudvärk så det tog ända tills igår innan jag kom på någon lösning på problemet. Först och främst kom jag på att jag ju kunde ta en värktablett på morgonen så att jag skulle bli av med huvudvärken ganska direkt. Sagt och gjort. Tilläggas kan att jag tidigare under veckan försökt dricka enorma mängder vatten för att jag bestämt mig för att huvudvärken kom av vätskebrist. Igår kväll fick jag en annan snilleblixt! Jag kom på att jag ju faktiskt har en bettskena som jag ska ha i munnen när jag sover i syfte att inte bita ihop tänderna i sömnen, vilket ger mig huvudvärk när jag vaknar. Så i natt sov jag med bettskenan i munnen. Och WOW ingen huvudvärk idag! Underbart när man finner en lösning på sina problem!

Jag gillar!

Tv3s nya program Välkommen hem är en ny favorit hos mig. Det är som Extreme home makover, fast lugnare, finare och svenskare. Underbart! Ögonen var tårfyllda när kvällens program närmade sig sitt slut. Det är så härligt med folk som ger något fint tillbaka till en person som har gett sitt liv för alla andras skull.

Snälla posten, skynda er!

Just nu önskar jag att postgången är snabb, av två orsaker. Dels väntar jag på ett brev från finska myndigheter där det finns ett utdrag som styrker att jag är svensk medborgare och dels väntar jag på ett paket från PC City innehållandes min nya mobiltelefon. Båda dessa två försändelser ska jag berätta mera om när de väl har kommit fram. Så man kan väl nästan säga att det här inlägget blev en form av cliffhanger. To be continued...

Lyxmåltid

Jämfört med veckans tidigare kosthållning har jag precis ätit världens lyxmåltid. Det har sina fördelar att släpa sig till affären och införskaffa mat. Jag åt köttfärssås (gräddbaserad, inte med tomatkross), tomat, gurka och stekta champinjoner med lök! Mums. Dock var jag så hungrig så jag hann äta upp maten innan jag ens tänkte tanken att jag kanske kunde ha tagit en bild. Nåja, sådant är livet.
-
Nu ska jag plugga!

Till vardag och fest är PrisXtra bäst

Nu har jag storhandlat. Och släpat hem allting också. Så nu väntar jag bara snällt på att Adam ska komma hem och (hjälpa mig) äta upp allting. Strax är det i alla fall dags för mig att plocka fram lite grönsaker, skära upp dem och äta dem tillsammans med köttfärssåsen jag lagade till lunch. Ikväll ska jag gå en sväng till ICA Lappis (min favorit ICA - eller så inte) för att hämta ut några paket. Något jag vet att personalen där tycker att är SÅÅÅÅÅ jobbigt. Synd för dem då.

Det var inte så tokigt

Nu har jag kommit igång med pluggandet. Högg in på boken Allmän avtalsrätt av Ramberg & Ramberg. Och till min stora förvåning var den inte bara lättläst utan även ganska intressant! Nu har jag tagit en dusch och ska strax slå mig ner vid skrivbordet igen, för ungefär 45 minuters pluggande till. Och det känns inte ens jobbigt att fortsätta läsa i den boken. Härligt!

Dagens torsdag

Igår tränade jag ingenting alls. Men idag har jag sådan grym träningsvärk i triceps! Måste vara från något av passen i måndags eller tisdags, men märkligt ändå att jag inte kände något igår.
-
Just nu dricker jag morgonkaffe och ska senast klockan 09:00 börja plugga. Klockan 12:00 blir det möte med Internationella Kommittén och därefter föreläsning klockan 13:00.

Ovan vid att bo ensam

Nu har jag i alla fall piggnat i lite. Försöker börja plocka upp och städa undan lite saker här i lägenheten. Så att det är snyggt lagom tills Adam kommer hem på lördag. Jag förstår inte riktigt varför, men när Adam är borta så blir jag världens slarver (eller okej, det var en grov överdrift - lite slarvigare än vanligt). Vanligtvis har jag extrem koll på alla mina saker. Var sak har sin plats, det är mitt motto. Det är därför det alltid ser välstädat ut hemma hos oss. Men nu när Adam är borta så lämnar jag saker efter mig, diskar max en gång per dygn, plockar inte upp skräp som ramlat på golvet och så vidare. Dessutom lagar jag ingen mat, inte någon vettig i alla fall. Jag tror att jag är för van vid sambolivet (har ju aldrig ens testat på att bo ensam) och därför har svårt att vara ensam hemma. För när vi är två vill jag hålla mina saker snyggt, så att dessa inte är irriterande för Adam. Precis på samma sätt som Adam håller ordning på sina saker för att inte störa mig. En väldigt bra deal tycker jag!

Sömngångare

Sov nyss några minuter på soffan. Är lite trött, men ska försöka hålla mig vaken ett tag till så att inte sömnen blir helt rubbad.
-
Ska till exempel leta upp cykelpumpen och pumpa däcken på min cykel. För nu ska den tas i bruk, det har jag bestämt. När Adam kommit hem får han hjälpa mig byta styre, hänga på cykelkorgen igen samt smörja kedjan.

Tidig morgon

Det kändes tidigt att ha väckarklockan på 06:31 (ja, jag tog en minuts sovmorgon). Men när man tittar ut och ser solen stiga känns det helt plötsligt mycket bättre. När jag så småningom har fått i mig hela kaffekoppen (eller innehållet i alla fall) kommer det nog till och med kännas helt okej att vara vaken.
-
Snart är det dags för mig att göra mig i ordning för en lång dag i skolan.