CrossTraining, min uppfattning

Såå, om jag nu skulle ta och slänga ner några rader om träningen igår. Känns som att jag borde författa ett långt och analyserande inlägg eftersom jag har dragit ut på att få detta inlägg skriver. Men det blir kort och koncist (eller så inte...).
-
CrossTraining, också kallat cirkelträning. Träningspasset var uppbyggt kring sex stycken stationer. Stationerna krävde inte några andra redskap än hantlar och mattor. Varje station varade i en minut och vi körde igenom hela varvet två gånger. Så själva cirkelträningen tog bara 12 minuter totalt. Men däremellan var det uppvärmning, diverse övningar samt nedvarvning. Uppvärmningen bestod av att jogga runt i salen och omväxlande köra höga knän, sparka i rumpan eller snurra på armarna. Precis sådär som på skolgymnastiken. Mellan det första och det andra varvet körde vi en övning i 8x20 sekunder. Den var verkligen fysiskt ansträngande men lätt att genomföra, ska försöka beskriva den nedan. Efter det andra varvet körde vi två övningar som likaväl kunde passat in på ett core- eller bodypumppass. Avslutningsvis stretchade vi.
-
Varför tyckte jag om detta pass? För att det aldrig blev tråkigt - hela tiden hände det något nytt. Det var fart på även fast det var styrketräning. Upplägget med stationer gjorde att man fokuserade helt och fullt på sig själv och man noterade knappt de andra personerna i salen. Ingen av övningarna var i sig så jobbig att man trodde att man skulle dö, men efteråt kändes det i hela kroppen att den fått träning. Övningarna utfördes inte enligt klassiskt manér, utan de kändes mer effektiva och tränade större delen av kroppen i varje enskild övning. Stämningen i salen vad väldigt positiv och lekfull!
-
Övningen som jag känner av mest idag: Ställ dig med fötterna lite mer än höftbrett isär. Låt knäna vika sig, som att du är på väg att sätta dig på en stol - men gå ännu djupare. Så att du sitter ner på huk, ungefär som när tjejer kissar ute i det fria! Sträck samtidigt ut armarna framför/ovanför dig. Res dig upp och för samtidigt ner armarna. Fall ner på huk igen. Och då menar jag verkligen att falla ner, bromsa inte upp utan låt tyngden rusa mot golvet. Glöm inte bort armarna! Res dig igen. Upprepa detta i 20 sekunder. Vila. Gör sedan detta totalt 8 gånger under 20 sekunder vardera. Du kommer känna tröttheten i benen, jag lovar!

Kommentarer

Skriv dina åsikter här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Hemsida:

Dina åsikter:

Trackback