Lagom är bäst

Gott nytt år allihopa! Hoppas ni får en rolig kväll med lagom mycket av allting. Kramar ♥

Konsten att göra ingenting

Idag har jag (vi, Adam och jag) sovit länge, legat och läst, ätit långsam frukost, gått till Alko (finska motsvarigheten till Systemet) (vi blev inte leggade den här gången heller...), bytt en bok jag fick dubbelt av i julklapp, kollat på en märklig film (Greenberg), kollat på ett avsnitt Criminal Minds, ätit middag. Nu ska vi snart åka till Kalmarnäs (hem till Adams föräldrar alltså) och fortsätta vårt stillsamma liv. Jag gillar fortfarande det här med jullov!

Dag 30 - Ett sista ögonblick

Jaa, då har dessa 30 dagar gått. Ganska långt klarade jag av att uppdatera på rätt dagar, men sedan kom något som kallas Jul emellan och störde rytmen. De två senaste inläggen (det här och gårdagens) har jag faktiskt "fuskat" lite med. Jag skrev dem redan den 28:e januari och tidsinställde inläggen till rätt dagar. För ärligt talat har det känts lite tjatigt de här sista dagarna. Jag har inte orkat lägga ner mitt hjärta och själ i texterna, utan jag har snarare krafsat ihop något på några få sekunder. Utan att tänka efter först. Men om jag påbörjar något kan jag inte direkt avbryta mitt i, det är inte min stil. Så jag har bitit ihop och tappert skrivit några rader under varje rubrik. Så det här är ett sista ögonblick av mina 30 dagar. Dessutom är det snart slut på år 2010, så det är även ett av de sista ögonblicken innan det nya året kommer. Nu ska jag återgå till vanligt dagboksbloggande, det är mera min melodi.
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 11 gånger.
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" sammanlagt i alla inlägg: 26+22+9+16+8+24+19+3+9+2+12+11+3+4+37+22+4+7+23+13+3+3+2+9+18+5+6+10+11+11= 352 gånger. Jisses! Jag har ju använt "jag" i princip lika många gånger som det finns dagar på ett år. Sinnessjukt vad den här "leken" blev egocentrerad. (Som om jag inte skriver om mig själv hela tiden annars också...)

Dag 29 - Mina ambitioner

Oj oj oj, det här skulle kunna bli en halv roman. För att anknyta till gårdagens inlägg så kan jag säga att jag verkligen inte saknar ambitioner, däremot säger kroppen ifrån ibland när det blir lite för mycket på en gång. Tur att man har ett inbyggt varningssystem!
-
I framtiden kommer jag att bli en framgångsrik karriärskvinna. Jag kommer ha ett fint hus. Jag kommer leva lyckligt med Adam. Jag kommer ha pengar på banken. Jag kommer ha en fin familj. Jag kommer ha tid över för att bara vara. Jag kommer att leva det - enligt mig - "perfekta" livet.
-
Ambitioner, som sagt.
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 11 gånger.

Dag 28 - Det här saknar jag

Just för tillfället saknar jag inte speciellt mycket alls. Jag (och Adam) är hemma på Åland, vilket betyder att släkt och vänner finns i närheten. Jag har pengar på kontot (tack tomten!). Jag är så gott som ledig. Möjligen saknar jag väl kanske ett lite nyttigare leverne, men det är ju bara att se till att bli lite nyttigare i så fall. Vilket jag ska bli återigen efter nyår, men nu har jag några dagar av osunda mängder kolhydrater (nästan).
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 10 gånger.

Nu har jag varit duktig

Nu har jag tränat, dammsugit och pluggat. Dags för en liten vilopaus. Jag tar Elsas värld med mig till soffan och blir där fram tills Adam kommer hit någon gång före middagen. Skööönt!

Skönt!

Det var väldigt, väldigt skönt att springa en runda. Lite för kallt för lungornas smak, men inte värre än att det gick att springa med relativt hög hastighet. Jag såg maximalt fem bilar under tiden jag var ute och sprang och endast två människor som var utomhus. Och jag sprang alltså inte i skogen, utan på vägar som kan trafikeras. Det märks att Mariehamn är en lite mindre stad... Haha.

Vad har jag gjort?

Så, vad har jag riktigt sysselsatt mig med de senaste dagarna? Jo, jag har ätit gott, sovit mycket, kollat på många filmer, umgåtts med många släktingar (såväl mina som Adams), sovit lite till och ätit lite till. Därför har jag just nu sinnessjukt mycket spring i benen. Och vad är det som råder bot på spring i benen? Att springa så klart! Därför ska jag nu dra på mig några lager löparkläder och ge mig ut.

Dag 27 - Min favoritplats

Min favoritplats, där jag trivs allra, allra bäst - det är i vår lägenhet i Stockholm. Men på något sätt säger ju det sig självt, eftersom det är mitt hem. Och ens hem ska man ju gilla, helst. Så det känns ju inte så fantasifullt att berätta om. Däremot kan jag berätta om en bergshäll jag gillar. Den ligger några hundra meter från vår lägenhet, är vinklad så att man ser rakt mot solnedgången och dessutom ligger den precis vid vattenbrynet. Där trivs jag mycket bra (åtminstone när det är sommar och lite varmare om rumpan när man sitter ner).
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 6 gånger.

Dag 26 - En rädsla

Det enda jag är riktigt rädd för, det är att förlora någon som står mig nära genom någon plötslig händelse. Jag är inte rädd för döden i sig, döden kommer oavsett om vi vill det eller inte. Men om någon rycks ifrån en genom en olyckshändelse så tror jag att döden drabbar en mycket, mycket hårdare. Personer som är gamla har hunnit leva länge och gjort något bra av sitt liv och då är döden en naturlig följd. Men personer som dör för tidigt, huj, det är obehagligt att tänka  sig att det kan hända vem som helst, när som helst.
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 5 gånger.

Dag 25 - En första

En första... En första vad då?
-
En första grej jag gör när jag vaknar på morgonen: går på toaletten.
En första grej jag gör när jag kommer hem från skolan: plockar upp posten från dörrmattan.
En första grej jag gör när jag kommer till Åland: kramar alla i min familj.
En första grej jag gör när jag är ledig: sover.
En första grej jag gör när jag ska testa något nytt: googlar för att få reda på allt om det.
En första grej jag gör när jag går hemifrån: startar iPoden och lyssnar på ljudbok.
En första grej jag gör när jag är på gymmet: springer på löpbandet.
En första grej jag gör när jag startar datorn: loggar in på Facebook, bloglovin och mailen (okej, det där var väl tre grejer, äh).
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 18 gånger.

Dag 24 - Det här får mig att gråta

Jag gråter lätt av skratt. Jag gråter lätt av ilska. Jag gråter lätt av frustration. Jag gråter lätt av sömnbrist. Jag gråter lätt av sorgliga händelser. Jag gråter lätt av fina händelser. Jag gråter lite nu och då, faktiskt.
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 9 gånger.

Dag 23 - Det här får mig att må bättre

En stund på spikmattan. En lugn kväll med en bra bok. Skratt. Att umgås med familj och vänner. Frisk luft. Träning. En varm dusch. God mat. Gott vin. Människor som gör något snällt utan baktankar.
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 2 gånger (varav båda i denna meningen).

Dag 22 - Det här upprör mig

Ligger lite efter, så kan det gå.
-
Vad som upprör mig? På ett sätt väldigt lite, på ett annat sätt väldigt mycket. Det som jag anser att är obegripligt, det upprör mig. Till exempel är det obegripligt för mig hur man kan använda våld i en situation där ingen provokation förekommit våldet. Eller hur man kan anse att det är viktigare att man själv har lyxprylar än att människor runt om i världen får mat. Eller att man enbart tänker på sig själv när man har andra att ta hand om, gamla och sjuka eller små och hjälplösa. Eller folk som slänger ur sig påståenden och skvaller utan att ha en gnutta kött på benen. Eller att köra bil (eller annat motordrivet fordon) med alkohol i kroppen.
-
Sådant upprör mig.
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 3 gånger.

Tack snälla tomten!

Detta var vad jag önskade mig inför julen 2010. Så vad har tomten lyckats pricka in? Massor!
- Björn Borg "Love all"-hipsters fick jag.
- Två muminmuggar från Arabia fick jag.
- Sofi Fahrmans bok Elsas värld fick jag (i två exemplar till och med, hihi).
- Bingo Rimérs bok En flickfotografs bekännelser fick jag.
- Dammsvärd från Enjo fick jag.
- Wii Fit Plus med balansbräda fick jag (tusen, tusen tack Adam!).
- Janet Evanovichs bok Gömt byte fick jag.
- Max Factors foundationpuder fick jag.
Utöver allt detta fick jag även en massa annat fint. Pengar, ansiktsbehandling, hårklippning och färgning (det som jag redan förbrukade innan julafton), handdukar, knivar, stekpanna, sängkläder, böcker, smink... Så här kan jag fortsätta i all evighet, ungefär. För jag hade tydligen varit så snäll att tomten överöste mig med julklappar. Roligt!
-
Jag gillar det här med jul!

Midnatt råder, tyst det är i bloggen...

Oj, det var värst vad den här bloggen uppdaterar sig själv dåligt. Ja, allt får man ju göra själv nu för tiden. Återkommer senare idag med ett lite mer omfattande inlägg!

Snön lyser vit på taken, endast JULIA är vaken.

En riktigt GOD JUL önskar jag alla mina älskade bloggläsare!
Vi ses igen på andra sidan julafton. ♥
-

Dan före dopparedan!

Bloggen är sannerligen nedprioriterad dessa dagar. Men är man en sann julälskare, så är man. Idag har det varit fullt program från morgon till kväll, så jag har inte ens startat datorn före nu. Eftersom jag älskar julen vaknar jag väldigt, väldigt tidigt varje julafton. Så med andra ord är det dags för mig att sova väldigt snart, så att jag är pigg och kan njuta till fullo av morgondagen. Som även den kommer vara fullspäckad!

Tröttis

Har åländsk mark under fötterna - men är alldeles för trött för att uppdatera något längre. Imorgon klockan 10 ska jag färga och klippa håret. ÄNTLIGEN! Kanske till och med kan få till en bild - efteråt!

Redo!

Jaha, då var förhoppningsvis allting nedpackat. Soporna är slängda. Kylskåpet är tömt. Golvet är dammsuget. Jag är duschad. Nu ska jag släcka och låsa. Sedan börjar resan hem till Åland. Återkommer när jag befinner mig på åländsk mark ikväll!

Dag 21 - Ett annat ögonblick

Det finns vissa ögonblick här i livet som är svårslagna. Just idag känns ögonblicket-när-tentaresultatet-kommer-och-det-har-gått-över-förväntan som ett väldigt svårslaget ögonblick. Ett annat ögonblick är när man samlas på julafton, det är mörkt ute, granen lyser och man vet att snart, snart får man börja julklappsutdelningen. Mitt liv är fyllt av ögonblick att bevara - varför jag borde vara bättre på att skriva ner, fotografera och på annat sätt dokumentera dessa ögonblick. För under vissa andra, mindre positiva, ögonblick önskar man att de fina ögonblicken kunde finnas lättillgängliga. Så att man bara kan plocka fram dem och påminnas om vilket fint liv man lever.
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 3 gånger (varav två i den här meningen...).

Världens bästa dag?

JAG KLARADE TENTAN! Faktum är att jag klarade den riktigt, riktigt bra! Jag fick Ba, det nästbästa vitsordet. Och var bara EN poäng från högsta betyget! Fattar ni grejen?! Det gör inte jag. Efter jul när svarsmallen har kommit och tentan lämnats ut ska jag se om jag kanske kan ompröva någon fråga för att få ett poäng till. Att få högsta vitsordet hade ju inte suttit helt fel... Haha. Men jag är så JÄKLA LYCKLIG just nu. Ja, ni märker säkert det på hur jag skriver - lite annorlunda än annars. Här satt jag och var orolig att jag skulle bli underkänd, haha, och så får jag nästan högsta vitsordet! Det går tydligen att vara ute och resa mest hela tiden istället för att sitta hemma och plugga och ändå få ett bra resultat. Hihi. Dessutom har jag typ jullov just nu - i alla fall inte några lektioner (sedan måste jag så klart plugga en del inför tentan i början av januari, men ändå nästan jullov).

Tjugoandra december

God morgon!
Det har fortfarande inte dykt upp något tentaresultat. Idag är jag utvilad och pigg vilket är en bra sak. För idag ska jag orka gå på lektion (3 timmar), packa, städa och resa hem till Åland. Jippi! Snart är det jul!
-
Jag vet att jag inte uppdaterade "dag 21" igår. Men det kommer idag, jag glömde bort det igår!

Apati

Enligt ryktet ska tentaresultatet komma upp på hemsidan idag. Tentaresultatet från tentan jag skrev för cirka två veckor sedan och som är den tenta som representerar flest högskolepoäng av alla på hela utbildningen. Det tentaresultatet. Därför är jag lite apatisk just nu. Känns som att jag inte får så mycket gjort. Uppdaterar hemsidan stup i kvarten. Men nu ska jag gå ut med soporna. Sedan ska jag uppdatera hemsidan. Resultatet kan faktiskt komma upp under de fem minuter det tar att gå ut med soporna. Varför jag måste se resultatet direkt det kommer upp? Jag vet inte riktigt. För att slippa fundera hur det har gått, antar jag.

Historien om brandvarnaren

Nu är jag precis nyss hemkommen från stan, där jag införskaffade strumpbyxor och brandvarnare. Först rusade jag ut för att hinna med bussen. Kommer till busshållsplatsen och får höra att vissa stått där i 20 minuter utan skymten av någon buss (den ska gå var tionde minut). Inser att jag har glömt H&M-kortet i lägenheten, så rusar in och hämtar det (skulle använda en rabattkupong på H&M, vilket kräver att kortet är med). Rusar ut till busshållsplatsen igen. Alla människor står kvar. Väntar, väntar och väntar. Ser bussen komma till ändhållplatsen (vilken är ungefär mittemot min busshållsplats, vilket alltså är första hållplatsen på rundan). Väntar, väntar och väntar. Bussen står kvar. Börjar gå mot Universitetet för att komma till tunnelbanan. När jag gått några hundra meter hör jag att bussen startar. Bestämmer mig för att fortsätta gå i alla fall. Tar tunnelbanan till stan och gör mina ärenden utan missöden. Åker hem igen. Väntar, väntar och väntar på bussen (som bara är cirka tio minuter sen). Kommer hem och ska montera upp brandvarnaren. Konstaterar att jag först måste ta bort det gamla takfästet för att få dit det nya. Prövar skruva bort skruvarna med skruvmejsel. Hämtar skruvdragaren. Batteriet slut. Byter till det andra batteriet. Konstaterar att båda batterierna är urladdade. Just nu: väntar på att ett batteri ska bli laddat.

UPPDATERING: Nu sitter den nya brandvarnaren i taket. Så nu hoppas vi på att den aldrig någonsin behöver pipa (förutom när batteriet börjar ta slut om några år).

Spännande tisdag

Har avverkat tre timmar skola och lunch. Medan tvättmaskinen har gjort våra handdukar rena. Nu ska jag åka in till stan för att köpa strumpbyxor och en brandvarnare (konstaterade nämligen att det inte går att byta batteri i vår brandvarnare, utan man får införskaffa en ny). Spännande! Sedan ska jag plugga och packa.

Tjugoförsta december

Idag är det tisdag - och om man inte räknar med idag och inte heller med själva julafton, då är det två dagar kvar till julafton! Eller så kan man, om man ska säga det mera korrekt, säga att det är dan-före-dan-före-dan-före-dopparedan. Det gillar jag!
-
För att fira att det lider mot jul har jag flera röda juleljus som belysning här vid frukostbordet. Snart ska jag dock promenera iväg till skolan, vilket knappast är att räkna som julmysigt. Nåja, det är bara idag och imorgon till. Sedan blir det några dagar ledigt över jul och nyår. Det är efterlängtat!

Dag 20 - Den här månaden

Den här månaden, december, är den enskilt bästa månaden under året. Visserligen himla mörkt och kallt för det mesta, men samtidigt älskar jag värmen och kärleken som den här månaden för med sig. Som ni redan fått veta älskar jag julen, mer än ett litet barn. Det var länge tack vare mig som vi fortsatte ha jultomte på julafton (trots att jag har småsystrar som är fem år yngre och borde vara de som är intresserade av en fysisk jultomte), bara för att nämna ett exempel. Men varför gillar jag den här månaden så mycket då? Ja, dels är det ju för att julafton äger rum. Jag älskar att få julklappar, men på senare år har jag också förstått tjusningen med att ge julklappar också. Vilket ju bara gör hela det här med julen ännu finare! Jag gillar traditionen med att man tänder ett ljus till för varje adventssöndag som går. Jag gillar julkalendern som räknar ner dagarna till den alltid lika fina julaftonen. Jag gillar julsångerna, för de förenar gammal som ung. Jag gillar att alla ler lite mera och är lite extra kärleksfulla i december, trots att mörkret är kompakt och det fortfarande är länge kvar till den (av många) efterlängtade sommaren. Jag gillar't helt enkelt.
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 13 gånger.

God morgon hjärnan, du är efterlängtad!

Nu börjar min hjärna sakta men säkert vakna till liv. Äntligen, säger jag bara. Därför ska jag alldeles strax slå mig ner i soffan och läsa (och lära mig!) rättsfall till lektionen imorgon förmiddag. När jag ändå är igång kanske jag till och med läser lite i kurslitteraturen!

Min icke-existerande sömn

I natt har jag sovit sammanlagt tre timmar. Jippi, vad pigg och glad jag känner mig idag... Först kunde jag inte sova före Adam kom hem, eftersom jag var lite uppskrämd efter att ha sett för mycket på Criminal Minds. Sedan när Adam kommit hem, runt halv två, kunde jag inte sova för att Adam snarkade. När jag väl somnade sov jag oroligt ända fram till halv sex, då jag hörde något pipande ljud. Då var det vårt brandlarm som pep cirka två gånger per minut. Adam vaknade inte av det och jag ville inte gå upp och försöka stänga av pipet, med risk för att istället få brandlarmet att tjuta. Kändes onödigt att väcka såväl Adam som grannarna. Så jag låg och försökte förtränga pipandet i två timmar, tills väckarklockan ringde. När vi stigit upp pillade Adam lite på brandlarmet och sedan tystnade det. Utan att vi fattar riktigt hur det gick till.
-
Just nu är min hjärna helt avtrubbad av alldeles för lite sömn. Så jag ska ta en tupplur innan jag sätter igång och råpluggar. Jag önskar att jag var en sådan där människa som kunde fungera någorlunda vanligt trots en natt med dålig sömn - men sådan är jag inte.

Paus för jullov

Äh, jag får ju ingenting gjort! Min hjärna har nog tagit jullov redan. Typiskt, jag som skulle behöva den i några dagar till...

Söndagskväll - fjärde advent!

Ikväll är Adam på "julfest" med klubbmästeriet på sitt program. Sedan tar han första bästa båt hem till Åland imorgon. Själv ska jag kämpa på med skola ända till onsdag. Det tar emot riktigt ordentligt kan jag säga. Men det är bara att bita ihop! Tänker ändå ge mig själv några extra dagar ledigt i januari, genom att skippa två lektioner dagarna efter nyår. Fast tentaplugga får jag ändå lov att göra ända från nyår och fram till tentan i mitten av januari. Hur som helst, tänkte bara försöka peppa mig själv att få lite pluggat ikväll genom detta inlägg. Får se om jag lyckades...

Dag 19 - Detta ångrar jag

Jag är 20 år gammal. Jag har inte hunnit göra speciellt mycket i mitt liv. Därför har jag inte hunnit göra speciellt mycket jag borde ångra. Dessutom har jag ganska lätt för att släppa tankarna på dåliga saker/händelser och istället fokusera på nuet och på framtiden. Visst har jag gjort dumma saker, saker jag kanske inte skulle göra om ifall jag var i en snarlik situation idag. Men samtidigt, varför ska man gå runt med ånger? Det som har hänt har hänt. Förhoppningsvis har jag sagt förlåt eller visat min ånger i samband med eventuella felsteg jag gjort. Som jag ser det är jag tillåten att gå vidare i livet, trots att jag inte i detta nu kan eller vill peka ut specifika tillfällen som jag borde ångra. Jag lever ett bekymmersfritt liv. Jag är glad, de jag bryr mig om är glada och livet flyter på. Den som går runt och bär på en massa ånger kommer till slut förstöra sig själv - det är jag övertygad om. Därför väljer jag att vara mitt bästa möjliga gentemot andra, så att jag själv slipper gå runt med ånger. Ånger tar en inte framåt i livet.
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 23 gånger.

Dag 18 - Min favoritfödelsedag

Himla löjlig kategori att skriva om. ALLA födelsedagar är mina favoriter. Jag älskar att fylla år, precis som jag älskar julafton. Jag är värre än ett litet barn, fortfarande. Jag vaknar tidigt, tidigt med ett leende på läpparna och så njuter jag hela dagen lång. Alla födelsedagar är favoriter, som sagt.
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 7 gånger.

Det kommer bli en bra helg!

Som vanligt har dagen bara rusat iväg. Nu är det mesta klart i alla fall inför kvällens middag. Så snart ska jag unna mig en varm dusch och därefter blir det att göra klart det sista inför middagen. Sedan är våra gäster varmt välkomna!
-
Jag kan varna redan nu, det kommer bli dåligt med blogginlägg den här helgen. Ikväll är det som sagt middag här hos oss med Sandra och Marcus, imorgon kommer Fanny och Frida hit och stannar tills på söndag. Så, ha en bra helg allihopa - för det tänker jag ha!

Längtan

En vecka till julafton, det är inte så tokigt det inte.

Dag 17 - Mitt favoritminne

Det var varmt, väldigt varmt. För solen stod högt på himlen. Det blåste lite, men det märktes knappt när vi var i skydd bland byggnaderna. Men så kom vi ut mot piren, där man hörde vattnet röra på sig livligt. Några vattenstänk nådde ända upp till oss. Det var du och jag, bara vi två. Det var ledig tid. Vi fick vara vuxna, tillsammans. Det var 2008 och vi, Adam och jag, var på Rhodos tillsammans. ♥
-
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 4 gånger.

Sömn, where are thou?

Igår kväll tog jag beslutet att inte gå på dagens föreläsning. Detta eftersom den faktiskt inte är tentarelevant och för att jag inte kommer få någon sovmorgon den här helgen. Och en sovmorgon är jag värd eftersom jag har sovit fruktansvärt dåligt hela veckan. När Adam steg upp 07:30 var jag klarvaken. Det var den sovmorgonen. Och jag hade alltså kunnat stiga upp en halvtimme tidigare och hunnit till föreläsningen. Typiskt! Istället mjukstartar jag dagen med ett avsnitt Criminal Minds och en stor kopp kaffe.

Dag 16 - Min första kyss

Jag har läst en hel del andra blogginlägg som handlar om bloggskrivarens första kyss. Allas allra första kyss har varit speciell, antingen på ett positivt sätt eller på ett negativt. Men nu är det ju i det här inlägget mest intressant vad jag har att berätta om min allra första kyss. För det är tydligen något man bör komma ihåg. Alla andra minns ju.
-
Min första kyss var troligen när vi lekte Ryska Posten i mellanstadiet. Men helt ärligt så minns jag inte min första kyss, den kan helt enkelt inte ha varit så himla omvälvande. Det är därför jag är så fascinerad över att alla andra minns sin första kyss! Orättvist att alla andra minns och att jag själv bara får gissa mig till när jag troligen fått min allra första kyss. Som sagt var det troligen under leken Ryska Posten, för då frågar man ju alltid "handtag, famntag, klapp eller kyss" och som jag minns det valde nog en och annan kyss emellanåt. Inte så imponerande kyssar, kan jag tänka mig.
-
Däremot minns jag min allra första kyss med Adam. På min håltimme mötte jag Adam utanför Lusse (hans gymnasieskola), han hade nog också håltimme eller lunch. När jag skulle gå därifrån (för Adams lektion började - och stackaren hade inte fått någon lunch i sig, det minns jag) böjde Adam sig fram mot mig för att ge mig en kyss. Jag minns inte själva kyssen så väl, men jag minns att jag gick från Lusse tillbaka till min gymnasieskola med ett stort leende på läpparna och ett virrvarr av lyckokänslor i kroppen. Direkt när jag kom tillbaka till min klass fick jag höra: "fått första kyssen av Adam eller? Du ser ut som ett lyckligt fån!". Och ja, ett lyckligt fån var nog precis vad jag var.
-
Så mamma, nu får du avgöra själv om det här var föräldratillåten information. Jag skulle nog säga att det är det, eftersom jag inte ens minns den första kyssen - haha!
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 22 gånger.

Lös mitt dilemma, tack

Förlåt mig så hemskt mycket för att jag idag överkompenserar med blogginlägg. Ja, för igår glömde jag ju faktiskt bort bloggen.
-
Nu har jag en utmaning. Jag har lite mindre än en vecka på mig att bestämma mig för vad jag ska säga till frisören att hon får göra med mitt hår. Färgmässigt är jag rätt så mycket på det klara med hur jag vill ha det. Det får nog bli någon form av mörkbrunt med inslag av guldigt. Typ. Men frisyren då? Jag har extremt slitna toppar, så räknar med att få kapa en del på längden. Så frågan hänger egentligen på hur jag ska göra med luggen. Idag har jag en så lång lugg att den nog snarast är att betrakta som jämställd med resten av håret. Jag tycker att min frisyr just nu är väldigt tråkig. Jag har snedbena och ja, that's it. Här får ni några bilder på hur jag kan tänka mig att ha luggen efteråt. Kom gärna med synpunkter! Jag lyssnar alltid på er (och sedan gör jag precis som jag själv vill ändå!).
-
Det är alltså luggen vi ska koncentrera oss på när vi ser dessa bilder.
Förslag 1: Här ser vi en superfin sned pannlugg.
Ungefär sådär såg min pannlugg ut innan den fick bli förväxt.
-
Förslag 2: En härligt lång lugg som får dela sig på båda sidorna, kombinerat med mittbena.
-
Förslag 3: Väldigt snarlik förslag ett, men med en lite kortare lugg och snedbena.
-
Förslag 4: Ytterligare en sned pannlugg, känns som om ni nu fattar vilket spår jag är mest inne på.
-
Förslag 5: Ett mellanting mellan en lång lugg med mittbena och en sned pannlugg med diffus bena.

Mysteriet med de stora julklapparna

Så här i juletider är det lite kul att ha små hemligheter för sin älskade. Därför ser Adam och jag till att vara väldigt diskreta med vad vi ska ge till varandra och när vi väl har julklapparna hemma så slår vi in dem direkt och gömmer dem på ett ställe där vi tror att den andra aldrig kommer att leta. I år är min julklapp till Adam ganska stor, så jag hade inte så många val av gömställen. Under sängen ligger således min julklapp gömd. När Adam nu skulle gömma min julklapp så konstaterade han (enligt hans utsago, jag har inte sett julklappen) att den är så stor att den inte kan gömmas var som helst. Således kollar han om den ryms under sängen (vi har även en sänglåda under sängen). Och finner - så klart - julklappen som han ska få av mig! Typiskt, nu har han ju en chans att lista ut vad han sa få av mig. Fast, i och för sig är det här ju bra. Nu har jag ju en chans att fundera på vad jag kan tänkas få av Adam. Så här långt har jag kommit i mina tankar: det är något stort, men inte större än att det ryms under sängen. Hjälp, vad kan det vara?!
Ungefär så här tror jag att det kommer se ut på julafton när jag ska öppna mitt paket från Adam...

Får inget gjort

Jag har ingen aning om vart tiden försvinner. Det känns som att jag precis nyss kom hem från skolan, även om klockan säger att det är två timmar sedan. Vad har jag gjort under den här tiden? Surfat runt, betalat räkningar, skrivit blogginlägg och ätit lunch. Egentligen borde jag ha suttit med näsan i boken och lärt mig allt om immaterialrätt. Men det enda som snurrar just i mitt huvud just nu är följande ord: "jag vill bara vara ledig, ledig, ledig". Taget från en låt, vet du vilken?
-
Skönt att det snart är jullov (trots att jag borde plugga under jullovet)!

Dag 15 - Mina drömmar (en dag försent)

Minna drömmar är för det mesta realistiska mål som jag har här i livet. Mål som jag verkligen planerar att uppfylla - såvida dessa drömmar fortfarande är mina drömmar när de blir aktuella. Om ni förstår hur jag tänker?
-
Drömmar kan delas upp i olika grupper anser jag. Det finns drömmar som man önskar uppfylla samma dag, det finns drömmar man önskar uppfylla inom några dagar, det finns drömmar man önskar uppfylla innan ett visst datum, det finns drömmar man önskar uppfylla när man är äldre och det finns drömmar man helt enkelt bara vill uppfylla - oavsett när det sker.
-
De drömmar jag har som jag önskar uppfylla den närmsta tiden är enkla. Jag drömmer om en lyckad middag imorgon med Sandra och Marcus som middagsgäster. Jag drömmer om en mysig helg tillsammans med mina småsystrar Fanny och Frida som kommer på besök i helgen. Jag drömmer om att vår julklapp till mormor och morfar blir lika bra som jag föreställer mig. Jag drömmer om att tentaresultatet från C2:an ska överraska mig positivt. Jag drömmer om ett avslappnat jullov. Jag drömmer, givetvis, om fina julklappar!
-
Sedan har jag drömmar som sträcker sig längre fram i tiden. Jag drömmer om ett friskt, lyckligt och långt liv tillsammans med Adam. Jag drömmer om ett vackert hus. Jag drömmer om att en vacker dag bilda familj. Jag drömmer om att göra karriär. Jag drömmer om att genomföra en 10 km lång löpartävling. Jag drömmer om att vara respekterad inom det yrkesområde jag valt. Jag drömmer om att engagera mig politiskt. Jag drömmer om att hoppa fallskärm. Jag drömmer om att hoppa bungee jump. Jag drömmer om att få ha kvar min familj så länge som möjligt. Jag drömmer om att bli ekonomiskt oberoende. Jag drömmer om att besöka alla världsdelar. Jag drömmer om att bli en lycklig pensionär som ser tillbaka på livet med ett leende. Jag drömmer om fred på jorden och en välfärd för alla.
-
Som ni ser drömmer jag om väldigt mycket, men 90% av allt jag drömmer om planerar jag att kämpa för med allt vad jag har. Och jag tror på mig själv. Jag ska uppfylla mina drömmar!
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 37 gånger.

Vad hände?

Vad hände riktigt igår? Jag skrev inte ett endaste blogginlägg. Inte ens det "obligatoriska", vilket igår var dag nummer 15 om mina drömmar. Fram till middagen var min dag så intensiv att jag inte hann skriva något inlägg och efter middagen glömde jag helt bort att jag borde blogga.
-
Men jag ska bättra mig! Idag blir det både dag 15 och dag 16. Så inte nog med att ni får höra om mina drömmar, ni ska också få höra om min första kyss! Först blir det dock skola fram till klockan 13.

Dag 14 - Vad hade jag på mig idag?

Möjligen världens sämsta bild tagen genom vår smutsiga spegel.
Men det här hade jag på mig idag: svart tröja med puffärmar, vit piké och mörkblå jeansleggings.
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 4 gånger.

Spänning i vardagen är...

... när man ställer sig och diskar strax innan vattnet kommer stängas av i fyra timmar.

Om jag bara kunde sova...

Trots att jag var väldigt duktig och gick i säng tidigt igår, så är jag absolut inte utvilad just nu. Jag vet inte varför, men jag har sovit så extremt dåligt. Trist! Oavsett hur trött jag känner mig så är det ändå dags för den första gruppundervisningen i immaterialrätt idag, så det är klart jag ska gå dit.

Bäst att sova på saken

Åh nej, imorgon ska jag skriva om vad jag har på mig (igen!). Måste se till att gräva fram något snyggt ur garderoben då, trots att jag just nu tycker att min garderob ungefär är den tråkigaste i hela världen. Bäst jag går och lägger mig nu så att min hjärna är pigg imorgon bitti och lätt kommer på en snygg klädsel.
-
God natt! ♥

Dag 13 - Den här veckan

Måndag, 13 december (lucia!): Skola 9-16, åka till Stadsbiblioteket och lämna tillbaka en bok.
Tisdag, 14 december: Skola 10-13, gå på Tackmiddag för alla som varit aktiva inom Juridiska Föreningen.
Onsdag, 15 december: Skola 10-13, en timme pilates.
Torsdag, 16 december: Skola 10-13, en timme bodypump.
Fredag, 17 december: Skola 8-10, en timme spinning + core, Sandra och Marcus kommer på middag.
Lördag, 18 december: Fanny och Frida kommer hit till Stockholm.
Söndag, 19 december: Fanny och Frida åker hem igen.
-
Och någonstans däremellan ska jag väl handla mat, plugga och försöka få lite julstämning. Och börja packa inför hemfärden till Åland nästa onsdag!
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 3 gånger.

Dag 12 - I min handväska

I min handväska finns för tillfället ingenting alls. Jag har nämligen haft en plocka-i-ordning-allting-i-lägenheten dag. Vilket alltid inkluderar att tömma handväskan på allt som inte behöver vara där i. Så imorgon när jag går till skolan kommer jag garanterat glömma något hemma, något som jag tar för givet att ska finnas i väskan. Men jag kan beskriva vad jag vanligtvis har i väskan.
-
Läppbalsam, handkräm, tuggummi, plånbok, mobil, nycklar, kalender, iPod, pennor och aktuellt skolmaterial. Tyvärr inte så spännande, önskar att jag hade kunnat bjuda på en smaskig bild där jag hällt ut väskans innehåll och visat er. Men nu råkar jag vara för ordningssam för att ha en stökig handväska, haha.
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 11 gånger.

Dag 11 - Mina syskon (på riktigt den här gången!)

Mina syskon är som sagt de finaste syskonen man kan tänkas ha. Att mina syskon består av fem systrar är ju helt fantastiskt, bara det! Till att börja med har vi Jenny, min enda storasyster och min enda "helsyster". Vi har alltså samma mamma och samma pappa. Därefter kom jag till världen. Sedan skilde sig mamma och pappa och hittade nya finfina respektive. Pappa och Susanne fick Emma ungefär ett halvår innan mamma och Mika fick tvillingar, Fanny och Frida. Därefter kom Maja, Pappa och Susannes andra gemensamma barn.
-
Jenny är 22 år gammal, bor utanför Gävle och studerar i Uppsala. Hon bor i Gävle tillsammans med sin Janne och de verkar ha det himla trevligt tillsammans. Janne är förövrigt väldigt trevlig. Och Jenny också, så klart! Det Jenny studerar till är sjuksköterska. Hon började sin universitetsbana med att läsa till lärare, men har nu svidat om till något som jag tror passar henne mycket bättre. Jenny är kolugn, för det mesta. Jenny har bra musiksmak. Jenny har bra filmsmak (om man bortser från att hon gillar Sagan om Ringen-trilogin). Jenny bryr sig om allt och alla och har ett väldigt stort hjärta. Jenny är glad och har lika bra humor som jag har.
-
Emma är precis nyligen 16 år fyllda. I fredags för att vara exakt. Emma bor hemma hos pappa och Susanne i Dalarna. Hon läser på ABB-gymnasiet i Ludvika. Emma är modeintresserad och har ett öga för det där, hon är väldigt bra på att hitta snygga saker! Som hon hemskt gärna vill köpa också. Emma är trots sitt modeintresse jordnära och lugn. Hon är inte så värst typiskt tonåring, utan hon påminner rätt mycket om hur Jenny var i ungefär den åldern.
-
Frida är tvilling med Fanny. De är alltså båda 15 år gamla. De bor på Åland tillsammans med mamma och Mika. De går båda sista året i högstadiet just nu. Frida är nog min allra snyggaste syster (förlåt alla ni andra!). Frida är dessutom grymt rolig, jag gillar hennes humor. Däremot får jag ibland känslan av att min humor inte alltid går hem hos Frida... Nåja. Frida är väldigt klok, det går att diskutera saker med henne utan att det känns som att det är en tonåring man pratar med. Frida är dessutom duktig på att visa kärlek. Djur ligger Frida varmt om hjärtat, och då speciellt vår hund Uti.
-
Fanny är då som sagt tvilling med Frida. Fanny har tvärtemot oss alla andra riktigt dålig humor, haha. Hon är väldigt pratig och skrattig. Fanny är en datanörd, jag misstänker att hon brås på mig. Vi båda spenderar alldeles för många timmar framför datorn. Fanny håller på med redskapsgymnastik rätt mycket, så allt som oftast befinner hon sig i Bollhalla och tränar.
-
Maja är minstingen i gänget. Hon fyller snart 8 år (hjälp, nu blir jag osäker - är det verkligen 8 år hon fyller, redan?!), närmare bestämt den första januari! Maja bor i Dalarna med pappa, Susanne och Emma. Maja älskar att få uppmärksamhet, vilket hon fixar genom att spela pajas. Just den biten påminner riktigt mycket om hur jag var när jag var liten... Maja sjunger otroligt fint, trots sin ringa ålder! Förra årets julkalender med Supersnällasilversara och Stålhenrik var en riktig favorit för Maja. I många månader (kanske fortfarande?) sprang hon runt och lekte Supersnällasilversara och hon kan alla deras låtar utantill. Häftigt!
-
Här hade det varit fint att illustrera med bilder på alla de fina systrarna, men jag har lite dåligt med bilder på dem - tyvärr. Det får jag lov att försöka åtgärda!
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 12 gånger.

Tredje advent

Nu har vi ätit mysig frukost med det tredje adventsljuset tänt (och det första och andra också så klart). Dessutom har vi kollat på dagens avsnitt av julkalendern. Vi är halvvägs till jul idag (räknat från första december alltså)! Nu blir det storstädning i lägenheten! Därefter tänker jag återgå till gårdagens slappande, för att vara utvilad imorgon då nästa kurs kör igång! (Och så ska jag så klart göra både dagens och gårdagens inlägg från 30-dagars listan.)

Dag 11 - Mina syskon

Mina syskon är de finaste syskonen man kan ha. De är värdiga ett fint inlägg, vilket jag tyvärr inte orkar prestera just nu. Igår tentafestade jag, så som sig bör är jag trött idag. Därför skriver jag ett fint inlägg om mina syskon imorgon, efter en hel natts sömn.

Dag 10 - Det här hade jag på mig idag

Dagen har bjudit på två olika utstyrslar.
Klädd för tenta.
-
Klädd för tentafest.
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 2 gånger (båda i denna mening).

Två viktiga fester ikväll

Alltså jag har hört något om att det är någon fest ikväll, nobelfest tror jag den kallas. Men alltså, ikväll är ju C2-festen?! Mycket större, mycket viktigare. Jag förstår inte hur någon väljer att gå på fest med kungen hellre än att gå på fest med överlyckliga och överförfriskade juriststuderande.
(Det är alltså vår tentafest, med sittning före - gillas!)

ÄNTLIGEN

Jag har skrivit tentan. Jag tror att jag är godkänd. Det känns grymt! Ikväll blir det att fira tillsammans med en stor hög med andra glada studerande (förhoppningsvis är det inte så många som hellre sörjer). AAAAH, så skönt att ha tentan skriven. Nu ska jag hoppa i duschen och se om det går att se ut som folk trots de svarta sopsäckarna under ögonen, jag hoppas!

Nu gäller det!

Om en timme ska jag promenera iväg till skolan. Om en och en halvtimme slår jag mig ner i tentasalen. Om sex och en halvtimme stiger jag ut från tentasalen - helt fri från skolan (i två dagar)!
-
Nu gäller det att tagga till för att skriva det bästa möjligt på tentan!

Lugnet själv!

Känner mig, märkligt nog, helt lugn i kroppen - vilket ju inte kan betyda annat än att jag tar morgondagens tenta med ro. Jag tog en lång och vaaarm dusch, smörjde in kroppen i min favoritlotion, kröp in i morgonrocken och har sedan dess bara myst på soffan med en filt och en kopp kamomillte. Känns som att jag verkligen gjort allt för att förtjäna detta lugn! Härligt. Nu ska jag mysa vidare (önskar dock att Adam var hemma och myste med mig, istället för att han ska vara på klubbmästerimöte) ♥

Dag 09 - Min tro

Min tro... Jag är inskriven i kyrkan (på Åland), jag går på julgudstjänst och någon enstaka övrig gudstjänst under året. Jag tycker om kyrkan eftersom den finns till för alla, oavsett social tillhörighet, ras eller sexuell läggning (angående det senaste; jag vet att inte alla präster vill viga homosexuella, men kyrkan som samfund är inte längre emot homovigslar). Kyrkan erbjuder en gemenskap till de som är ensamma. Kyrkan är en fast och trygg punkt i samhället. Kyrkan baserar sig visserligen på bibeln med den heliga treenigheten i spetsen, men om man ser förbi denna blinda tro på något som närmast får klassas (enligt mig) som såväl övernaturligt som onaturligt så är kyrkan en fin sak. Jag tror inte på Gud, men jag tror på vikten av att eftersträva att vara godast möjligt och att älska sin nästa. Det tror jag på.
-
Antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 9 gånger.

Nu räcker det

Klockan 07:00 ringde väckarklockan och sedan dess har jag pluggat hela dagen. Med undantag för en kort promenad i skogen. Om jag kommer klara tentan imorgon? Det tror jag, såvida inte tentafrågorna är betydligt svårare än gamla tentafrågor. Om jag kommer vara glad imorgon klockan 14? JA!! Planer för ikväll? Duscha, ligga på spikmattan, kolla på Lyxfällan, plocka fram allt som ska med till tentan och sova tidigt.

Några timmar

Imorgon blir det en liten datorpaus. Jag kommer inte starta datorn före fram mot kvällen. På dagen blir det det sista pluggandet innan tentan, därefter ska jag samla mina tankar och krafter inför tentan som går av stapeln på fredag. Sedan lär jag starta datorn en sväng innan läggdags, bara för att se att inte världens har stått still utan min närvaro på internet. Visserligen får jag alla mail till mobilen (så jag kommer alltså läsa mail), men ändå. Datorfri några timmar, känns klokt.

Dag 08 - Ett ögonblick

För många är det kanske ingenting, för mig är det ett mycket uppskattat ögonblick av lugn och ro och tid för mig själv. Vad? När senaste numret av ToppHälsa landar på hallmattan. En tjejtidning som passar mig ypperligt. Den är inte allt för utseendefixerad, utan fokus ligger på träning och hälsa - men den förnekar inte heller att det är kul att känna sig fin. Visserligen en del om kost och hur man går ner i vikt, men aldrig på ett hetsande sätt (i stil med: så får du killarna att gilla dig bättre, utan mera i stil med: minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar samtidigt som du minskar byxstorlek). Ytlig utan att bli innehållslös.
-
Det är ett ögonblick som sker varannan vecka. Ögonblick jag starkt gillar.
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 3 gånger.

Jag lovar!

Det är väldigt befriande att ha släppt kravet på att få högsta betyget. Att bara satsa på godkänt är ungefär lika förbjudet i juristkretsar som det är att svära i kyrkan, men samtidigt tycker jag att det är så otroligt dumt att fokusera stenhårt på betygen. Jag lovar er allihopa, att trots att jag inte kommer gå ut från juristutbildningen med de högsta betygen, så kommer jag ändå få ett riktigt bra jobb som jag kommer älska. Jag lovar er!

Märkligt hur humöret fungerar

Igår var jag hopplöst håglös. Idag är jag istället hoppfull! Det är konstigt med mig, vanligtvis är jag väldigt stabil och jämn i mitt humör. Jag kan bli sur och besviken, men det lägger sig väldigt fort och jag brusar aldrig upp utan anledning. För det mesta går jag faktiskt runt och är allmänt glad och nöjd med allting. (Jag vet att ni som känner mig bra mest kommer ihåg mina extrema humörsvängningar från tonåren, men jag har faktiskt förändrats. Mognat?) Men så fort det närmar sig en tenta blir jag så extremt ångestfylld och eftersom det här är en mycket ovanlig känsla hos mig så vet jag inte hur jag ska hantera det. Därför är humöret på toppen vissa dagar och helt i botten andra dagar. Märkligt! Vanligtvis bryr jag mig aldrig om saker som kanske andra människor får ångest av. Visa sig naken i omklädningsrummet på gymmet? Inga problem. Hålla presentation inför klassen? Inga problem. Tentaplugga? Ångest!

Dålig dag

Den här dagen har verkligen inte varit någon bra dag. Omotiverad, håglös och ångest inför tentan. Jippi... Har verkligen inte fått något vettigt gjort idag. Fan. Ska äta middag nu och förhoppningsvis lyckas jag ta mig igenom en gammal tenta ikväll, så har jag i alla fall gjort något bra idag. Det är verkligen inte läge att ha en dålig dag när utbildningens största tenta är om två dagar...

Hjälp!

Just nu är jag så sjuuuukt omotiverad till att plugga. Vad ska jag ta mig till?!

Dagen

Idag är det tisdag. Idag är det tre dagar pluggtid kvar innan tentan. Mitt krav (på mig själv) är att bli godkänd. Det borde jag verkligen bli, men så klart slutar jag inte plugga för den skull. Utan i tre dagar till ska jag plugga flitigt. Men nu ska jag först hoppa in i duschen för att så småningom åka in till stan och möta mamma en sväng, hon har handlat lite på apoteket hemma på Åland och har med dessa saker till mig. Det är alltså saker som inte finns här i Sverige!
-
Därefter blir det plugg resten av dagen.

Dag 07 - Min bästa vän

Jag skulle inte säga att jag har en specifik person som är min bästa vän. Adam vet visserligen allt om mig, jag kan alltid lita på honom och vi har alltid roligt ihop - vilket ju både är en definition på ett lyckat förhållande och på en bästa vän. Så Adam är nog både min bästa vän och min älskade pojkvän. I övrig har jag väldigt många vänner runt om och från olika sammanhang. Jag har vänner från barndomen, jag har vänner från tiden på Folkis, jag har vänner från tiden på SoS, jag har vänner från min nuvarande utbildning, jag har vänner från alla olika ungdomsresor jag åkt på och jag har vänner som bara har dykt upp i mitt liv av andra orsaker. Jag har vänner i Sverige, i Finland, i Danmark, i Norge, på Island, i Litauen... Men jag har inte något litet tjejgäng jag alltid håller ihop med, vilket säkert många skulle tycka att var en dålig sak. I mina ögon är det precis så här jag vill ha det, vän med alla (nästan) - istället för att låsa fast sig vid ett fåtal personer. Sedan har jag en trygg stabil bas med Adam och familjen. Jag är mycket nöjd med hur mitt liv ser ut!
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 19 gånger.

Dag 06 - Min dag

Klockan 08:00 ringde väckarklockan och eftersom jag på gamla dar (haha, jag gammal?) har fått väldigt lätt för att somna om tvingade jag mig själv upp ur sängen på direkten. Med resultat att jag i princip fortfarande sov när jag vacklade ut ur sovrummet. Det hade varit en syn, om nu någon hade sett mig. Morgonkaffet och frukosten intogs sedan medan jag samtidigt kollade runt på internet. När Adam tog sig upp ur sängen (ungefär 15 minuter senare) hällde jag upp dagens andra kopp kaffe och bänkade mig i soffan tillsammans med Adam för att kolla på dagens avsnitt av SVTs julkalender Hotell Gyllene Knorren. En mycket tråkig och intetsägande julkalender för övrigt.
-
När julkalendern var avklarad var det dags att ta itu med dagen och jag började således plugga. Läste klart boken Kredit & Säkerhet, en kort och koncist bok som rätade ut en del frågetecken faktiskt - skönt! Men någon riktig pluggro hade jag inte direkt, för lägenheten såg kaotisk ut (jag förstår inte hur det går till!). Började således plocka med ditten och datten. Startade en tvättmaskin, ställde tillbaka saker på sina platser, putsade mina svarta pumps som blivit smutsiga, handtvättade min balklänning, hängde upp tvätt... Fortsatte sedan plugga en liten stund, innan det var dags för gruppanmälan på nätet inför följande kurs. Fick den kursen jag ville ha, men Christine som jag hade önskat att få vara med fick ingen plats (de öppnade gruppanmälan några minuter för tidigt, vilket innebar att de populära grupperna var fulla redan innan klockslaget då gruppanmälan skulle öppna). Åt sedan lunch tillsammans med Adam. Passade på att beställa Adams julklapp från nätet (han satt i vardagsrummet och jag i köket, så jag tror inte att han såg vad jag sysslade med). Skickade några andra mail.
-
När Adam åkt iväg till skolan fortsatte jag pluggandet, men slängde fler och fler blickar mot golvet och såg hur dammtussarna virvlade omkring. Slet fram dammsugaren och gav lägenheten en omgång. Nöjd och glad efter städandet fick jag äntligen lite pluggro. Pluggade således ett tag innan jag beslöt mig för att gå ut med soporna och gå på en promenad. Sagt och gjort.
-
När jag kom hem från promenaden var det återigen dags för lite plugg. Gjorde lite mysigt i lägenheten och tände några stearinljus. Passade på att testa elda tumnagel. Resultat: det luktade inget vidare.
-
Sedan kom Adam hem från skolan, då lagade vi middag tillsammans. Och gissa vad, sen åt vi middagen. Oväntat va? Efter middagen drack vi kaffe samtidigt som vi kollade på ett avsnitt av serien Mad Men. Därefter fortsatte pluggandet. Och nu är klockan 20:39. Jag ska strax gå och ta bort det avskavda nagellacket, sedan ska jag diska (och under tiden jag diskar får nog en ansiktsmask ligga i mitt ansikte). Efter det blir det troligen ett avsnitt Mad Men till, innan sängen slutligen kallar på mig.
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 24 gånger.

Tyst här på bloggen

Dagens inlägg ska handla om min dag. Det här gör att jag får ligga lite lågt med det vanliga bloggandet, annars kommer jag ju ha avslöjat hela inlägget i förväg. För faktum är att jag inte har så mycket annat spännande att bjuda på just nu, förutom vad jag sysslar med om dagarna alltså. Återkommer i alla fall ikväll med en detaljerad rapport om dagen!

Dag 05 - Vad är kärlek?

Kärlek är när du tänker på att en person en dag kommer att dö och den här tanken får ditt hjärta att frysa till is och ditt sinne att stänga av de jobbiga tankarna. Istället önskar du att när den dagen kommer, så är det du själv som dör - och inte den du håller kär.
-
Eller så är kärlek att få ett fotbad i present av sin pojkvän när ens fötter är hopplöst vintertrötta.
-
Vad vet jag om kärlek, egentligen? Jag vet att jag älskar Adam av hela mitt hjärta. Jag vet att jag älskar min familj och flera andra som står mig nära. Hur vet jag det? Vi kan kalla det intuition. Allt behöver man inte sätta ord på.
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 8 gånger.

Hungrig

Nu har vi (äntligen) ett välfyllt kylskåp igen. Det firar vi med att äta nötkött (minns inte vad för del) med purjolök- och kantarellsås (hemlagad!) och så wokade grönsaker till mig och troligen potatisklyftor till Adam. Och sallad så klart. Mums! Magen kurrar bara jag tänker på det, men än får jag vänta någon timme på mat.

Gäspningar gånger tusen

Jaha, då har pojkvännen behagat stiga upp. Pojkvännen som behagade komma hem klockan 05:00 i natt. Störd nattsömn hos flickvännen? Ja visst! Nu ska vi samla våra krafter och åka till PrisXtra för storhandling. Jippi...

Seg morgon

Då var gårdagens disk diskad, en kaffekopp drucken och finrexin på gång. Det där med att jogga i vinterkylan när man inte är riktigt helt frisk, inte världens bästa idé. Det är bara att fortsätta kurera sig, så blir det nog bra i slutändan! Är ju tentafest på fredag - den kan jag inte missa (japp, vi ignorerar det faktum att en tentafest alltid föregås av en tenta, som jag ju också ska lyckas skriva).

Dag 04 - Det här åt jag idag

Jag äter alltså en diet med begränsad mängd kolhydrater. Under höstens alla resor har jag dock fuskat, ganska ordentligt vissa gånger. Då har jag tillåtit mig att äta vad som helst, vilket jag får "lida" för senare. Kroppen samlar lätt på sig vätska när man plötsligt börjar äta mycket kolhydrater igen och dessutom mår jag inte lika bra när blodsockret pendlar upp och ner. Därför försöker jag just nu återgå till en stram kolhydratsfri-diet, för att sedan långsamt lägga till bra kolhydrater. Jag vet att dagens måltider innehållit en hel del kolhydrater, men det är inga farliga mängder och dessutom har jag tränat idag. Till mitt försvar så här på förhand, för er som anser er vara dietväktare.
-
Dagen började med en frukost som jag önskar att hade varit lite bättre. Men när kylskåpet ekar tomt får man ta vad man har. Två
rostbröd med smör och ost, vilket sköljdes ner av 2 ½ koppar svart kaffe.
-
Efter joggingturen var jag hungrig som en varg, dags för lunch alltså. Plockade fram från frysen och värmde upp två skivor stekt kassler med gullök och gräddsås i micron, stekte frysta rotfrukter på låg värme med mycket matfett. Åt med god aptit tillsammans med kylskåpskallt vatten (det godaste vattnet!).
-
Sedan var det dags för eftermiddagskaffe. En kopp svart kaffe.
-
Till middag intog jag återigen mat från frysen. Fläskfilé som jag stekte. Stekta sommargrönsaker till det. Och så lite Tre Peppar Bearnaise och hemmagjort vitlökssmör. Alltihopa sköljdes ner med ett glas kallt vitt vin.
-
Som kvällssnacks blev det lite nötter från en nötmix och lite till vin. Därefter känner jag mig ganska färdigäten, för idag. Imorgon börjar vi allihopa om igen.
-
Antal gånger jag använt ordet "jag" i detta inlägg: 16 gånger.

Jogging i snön

Promenaden blev en joggingrunda i skogen. Vad jag kan minnas är det här min första joggingtur med riklig snömängd på marken - i hela mitt liv. Jag tyckte inte att snön i sig utgjorde något större problem, det krävdes bara lite mera fokus på att hålla balansen (vilket ju bara är positivt, då får man träna flera muskler!). Däremot har jag lite svårt att få till andningen på ett bra sätt. Jag vill andas in genom näsan och ut genom munnen, men det kräver i princip all min koncentration för att jag ska få det att lyckas. Kanske det blir lättare ju oftare man tränar att andas rätt? Hur som helst, min förhoppning är att jag ska kunna fortsätta ge mig ut på joggingturer under hela vintern.

Winter wonderland

Idag ska jag ta mod till mig och gå på en promenad i det snöiga vinterlandskapet. Varför jag behöver samla mod för det? Jo, för att jag knappt har varit utanför dörren sedan i tisdags. Och det har snöat en del sedan dess, så att säga. Dessutom ska jag gå igenom lagboken för att få struktur på alla viktiga lagar inför tentan. Det känns mindre lockande än att gå ut i snön, faktiskt. I övrigt bjuder den här lördagen på stillsamt pluggande i min ensamhet. Adam ska, som vanligt, hitta på något tillsammans med deras klubbmästeri. Ibland undrar jag om han är sambo med klubbmästeriet eller med mig, lite svårt att avgöra...

Kanske borde tänka om?

Jag tror nog att jag borde bli federal agent istället för jurist. Eller kanske läkare. Eller varför inte hemmafru? För gud så mycket roligare det är att titta på Criminal Minds, Grey's Anatomy och Desperate Housewives än vad det är att läsa avtalsrätt.
-
Men skam den som ger sig, nu sätter jag igång med dagens sista pluggryck. När klockan slår 19:00 denna fredagkväll är jag fri att kolla på hur mycket serier jag vill.

Alldeles för ofta

Ni kanske också har noterat det. Vad? Att jag uppdaterar bloggen sjukt ofta med tanke på att jag tentapluggar. Jag borde ju vara helt uppsluten i studierna. Inte kunna tänka på annat. Men faktum är att jag mest bara tänker på annat. Och väldigt lite hjärnverksamhet går åt till studierna just nu. Det här ska det så klart bli ändring på. Så fort jag har hängt upp tvätten som precis snurrat klart i tvättmaskinen.

Billig kurslitteratur till salu!

UPPDATERAD: Nu ännu billigare priser!


Statsrätt
Seminariematerial VT2010 Del 120 kr
Seminariematerial VT2010 Del 220 kr
SÅLD - Warnling-Nerep & Bernitz. En orientering i tryckfrihet & yttrandefrihet (4e upplagan, 2009) – 150 kr
SÅLD - Fisher. Mänskliga rättigheter (5e upplagan, 2009) – 110 kr
SÅLD - Warnling-Nerep. En introduktion till förvaltningsrätten (9e upplagan, 2008) – 90 kr
Lagerqvist Veloz Roca, Sandström & Warnling-Nerep. Arbetskompendium Staträtt (9e upplagan, 2008) – 60 kr
Warnling-Nerep, Lagerqvist Veloz Roca & Reichel. Statsrättens grunder (2a upplagan, 2007) – 150 kr


Folkrätt

Textkompendium upplaga 2220 kr
Svanberg. En introduktion till traktaträtten (4e upplagan, 2008) – 80 kr
Bring & Mahmoudi. Internationell våldsanvändning och folkrätt (1a upplagan, 2006) – 120 kr
Bring & Mahmoudi. Sverige och folkrätten (3e upplagan, 2007) – 200 kr


Europarätt
Kompendium i Europarätt VT1040 kr
SÅLD - Bernitz & Kjellgren. Europarättens grunder (4e upplagan, 2010 – preliminär studentutgåva) – 75 kr


Rättsinformatik

Rättsfallskompendium 2009/201020 kr
SÅLD - Studiematerial Rättsinformatik 2009/201050 kr
SÅLD - Författningssamling Rättsinformatik 2009/201050 kr

Månadens näst bästa dag (julafton är så klart bättre)

Idag är det fredag. Idag om en vecka är jag troligen sjukligt nervös och väntar på att få gå in i tentasalen. Idag landade studiestödet och skatteåterbäringen på mitt konto, skönt att äntligen ha lite pengar att röra sig med (läs: köpa julklappar för).

Dag 03 - Mina föräldrar

Jag har fyra föräldrar - mamma Nina och styvpappa Mika samt pappa Ari och styvmamma Susanne. Men här kommer jag enbart beskriva mina biologiska föräldrar.
-
När man beskriver sina föräldrar, så slinker gärna orden "bäst i världen", "utan er vore jag inte den jag är idag" och "obegränsad kärlek" fram. Givetvis stämmer dessa begrepp in på alla mina föräldrar, men jag försöker här presentera mina föräldrar lite mera sakligt.
-
Mamma Nina hade precis födelsedag, närmare bestämt i tisdags. Då fyllde hon 25 år, typ. Hon bor på Åland, i samma hus som hon själv växte upp i (hon har bott på Åland hela sitt liv, men på tre olika ställen). Mamma är sjukpensionär sedan några år tillbaka. Vad hon har för "fel"? Det vete gudarna. Just nu är det senaste budet Ehler-Danlos Syndrom, men tidigare har det diskuterats reuma, fibromyalgi och tusentals olika saker. Trots att mamma är sjuk så är hon väldigt stark, hon orkar engagera sig helhjärtat i sina olika uppdrag. Vad vore Mariehamns församling utan mamma?Vad vore Mariehamns stadsstyrelse utan mamma? Vad vore omsorgsförbundet utan mamma? Vad vore Ålands reumaförening utan mamma? Bara för att nämna några saker. Mamma har en förmåga att få socialt utstötta att ty sig till henne, vilkas förtroende mamma verkligen vårdar. Mamma har fyra barn och en make (som är far till två av barnen, Fanny och Frida).
-
Pappa Ari driver ett eget företag, Webfabriken. Han är bosatt i Dalarna, Sverige, tillsammans med min styvmamma Susanne och deras två gemensamma barn Emma och Maja. Pappa är pappa även till mig och min storasyster Jenny. Pappa bodde tidigare i Stockholm, men då både han och Susanne är hemma från Dalarna valde de att ta sitt pick och pack för att flytta dit. De köpte ett gammalt hus som de nu har renoverat i ungefär tio år. Det tar så lång tid eftersom de gör i princip allting själva (med hjälp av släkt och vänner) och dessutom bevarar husets ålderdomliga charm. När huset blir klart kommer det vara väldigt fint och helt klart pappa och Susannes drömhus! Pappa är lugn som en filbunke mest hela tiden, trots att han är stressad väldigt ofta för att jobbet som egen företagare tar upp väldigt mycket tid och det gör ju renoveringen också så klart. Pappas namn klingar ju väldigt finskt, vilket beror på att han egentligen härstammar från Finland. Men han är uppvuxen i Sverige och således svensk medborgare. Vilket även är förklaringen till att jag har svenskt medborgarskap, trots att jag är född på Åland.
-
Totalt antal gånger jag användt ordet "jag" i detta inlägg: 9 gånger.

Inget vidare

Äh, jag tar tillbaka det där jag skrev tidigare idag. Det blev inte alls en bra dag av den här dagen. Ingenting tycks gå vägen. Imorgon kommer såväl studiebidraget som skatteåterbäringen (får båda två från Åland), så det borde väl i alla fall förgylla morgondagen lite. Jag håller tummarna för det!

Torsdag 2010-12-02

När jag vaknade i morse tänkte jag "det här kommer inte bli en bra dag". Varför tänkte jag så negativa tankar så tidigt på dagen? Jo, för att jag vaknade och kände mig närmare förkylningen idag jämfört med igår. För att strömmen gick i köket när jag var mitt uppe i kaffekokandet. För att internet inte fungerade. För att jag inte var på plugghumör.
-
Men se där, nu några timmar senare är jag på mycket bättre humör. Strömmen är tillbaka i köket (tur att Adam har koll på sådant där), så jag har fått i mig lagom många koppar kaffe. Internet återuppstod. Pluggandet flyter på precis som det ska. Jag lyssnar på en mysig låtlista fylld med julmusik (tackar, Onekligen!) Jag har hunnit med lite julklappsplanering. Jag har druckit finrexin så förkylningen känns stabil igen. Jag har till och med planer på att gå ut på en promenad idag. Snart kommer Adam hem från skolan och då ska vi äta lunch och kolla på dagens avsnitt av julkalendern. Inte så illa faktiskt.

Dag 02 - Min första kärlek

Ja, på den här frågan är jag inte riktigt säker på vad jag ska svara. Jag minns helt enkelt inte riktigt alla killar jag varit kär i under årens lopp, haha. Från det drar jag slutsatsen att jag nog egentligen inte riktigt varit kär på riktigt före jag blev kär i Adam. Men bara för att det är roligt kan jag i alla fall nämna att jag på dagis gifte mig tre gånger, inte illa! Samtliga gånger till Smurfhits dessutom. Jag minns faktiskt bara två av de tre killarna, hm. Jockum och Casper, men vem var den tredje? Tål att funderas på.
-
Jag minns i alla fall hur det var i lågstadiet (ungefär årskurs 3-5), när alla måste vara kär i någon. Och helst skulle alla också ha en pojkvän/flickvän. Och så skulle man ändå leka Ryska posten på varje fest. Idag skulle jag nog inte vara helt bekväm med att skicka in min pojkvän i en garderob där någon söt flicka väntar på att få pussas lite i mörkret med honom. Lika lite skulle jag själv vilja krypa in i garderoben för att få pussas med någon pojke. Jag minns också den gången jag hade läppstift på mig och John därför inte ville pussa mig, för läppstift var något äckligt på den tiden. Under den här tiden var jag i alla fall tillsammans med Sampe och Jennifer var tillsammans med John. De andra var lite mer ombytliga, tror jag? Fast jag kommer inte ihåg att jag en endaste gång skulle ha umgåtts med Sampe utan att alla de andra var med, ack denna ungdomskärlek.
-
Min första riktiga kärlek är nog ändå Adam, för det är bara när jag tänker på honom som mitt hjärta bultar några extra slag och ett leende sprids i mitt ansikte. ♥
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i denna text: 22 gånger.

Dag 01 - Om mig

Hej! Jag är Julia och jag är väldigt fäst vid mitt namn. När jag var yngre hette alla Julia, men nu verkar det som att jag har lyckats skaka av mig de andra och kvar står jag som enda Julia i nästan alla mina bekantskapskretser (okej, det där var inte riktigt sant - jag är fortfarande kompis med väldigt många Julia). Att vara flera med samma namn leder lätt till att man får fantastiskt finurliga smeknamn. Jag har t.ex. kallats för Lilla Julia och Julia Lf. Fantasifullt så att det förslår.
-
En väldigt stor del av mitt liv utgör kärleken till Adam. Närmare fyra och ett halvt år har vi hängt ihop, och vi (i alla fall jag) planerar att fortsätta på det här invanda spåret. Men mer om Adam när det är dags att beskriva vad kärlek är (dag 05).
-
Jag har en fin relation till min fina familj. Jag har min närmsta familj som består av mamma, styvpappa Mika, storasyster Jenny och tvillingsmåsystrarna Fanny och Frida. Och så har jag min andra familj som består av pappa, styvmamma Susanne, lillasyster Emma och lillasyster Maja. Och så har jag min tredje familj som består av Adams mamma Agneta, Adams pappa Owe, Adams lillebror Benjamin, Adams lillebror Casper och Adams lillasyster Denina. Som ni förstår är det hemskt mycket familj att hålla reda på, men hemskt roligt också med så många härliga individer!
-
Jag läser juridik vid Stockholms universitet. Det här har jag tänkt fortsätta med i tre år till, nämligen tills utbildningen på fyra och ett halvt år är avklarad. Just nu gillar jag inte skolan så mycket, det är så mycket roligare att bara resa runt och ha kul - istället för att sitta i en obekväm ställning med näsan i boken. Men det här kommer ändra, för egentligen älskar jag att lära mig nya saker. Jag är väldigt nyfiken, på det mesta faktiskt.
-
Jag tränar på gym och försöker ta mig ut i joggingspåret allt som oftast. Kicken man får av att träna är underbar och jag tror inte på de människor som säger att det är tråkigt att träna. Jag är obotlig optimist också, ifall det inte har framkommit redan. Och så är jag lite, lite bäst i världen. Jag gillar mig själv helt enkelt! Något som kan få folk att tycka lite mindre om mig, ibland.
-
Så här kan jag se ut när jag befinner mig på kryssning och snart ska äta middagsbuffé.
-
Totalt antal gånger jag använt ordet "jag" i denna text: 26 gånger.

Dag 01-30

Jag har läst flera bloggar som har lyckats göra något fint av den nedanstående listan. Därför tänkte jag själv ge mig på ett försök - så har jag lyckats guida er igenom stora delar av mitt liv när den här månaden är slut.
-
Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Pluggis

Har fått en hel del pluggat idag - och tänkte strax slå mig ner i soffan (som har fått agera pluggplats idag) för lite fortsatt pluggande. Jag känner att min blogg återigen är så där härligt inspirerande... Haha!

Det blir bättre

Samtidigt som jag knaprar halstabletter och dricker finrexin (stackars er svenskar som inte har detta gudomliga ting som motverkar förkylningar) lyckas jag faktiskt komma rätt bra framåt i pluggandet. Nu har jag en bra och rimlig pluggplan, har snart läst ut boken jag håller på med (bara två stycken kvar sedan...) och känner mig aningen mer positiv inför tentan. Nu blir det mera finrexin och mera pluggande.

Jobbigt när tentan närmar sig...

Det bådar gott inför tentan nästa vecka. Jag har absolut inte pluggat tillräckligt under hösten (eftersom jag varit så mycket bortrest), alltså borde jag intensivplugga nu. Men nu fightas jag mot en förkylning som vill tränga sig på - men som jag inte vill släppa fram. Jag får försöka mentalt ställa in mig på ett väldigt dubbelriktat spår, dels ska jag plugga nu som om jag ska skriva tentan nästa vecka och dels ska jag vara förberedd på att det inte alls är sagt att jag kommer skriva tentan utan skjuta upp den till omtentatillfället i januari (då jag har en chans att vara mer förberedd). Jobbigt läge.