Snart dags för grillpremiär! (Jag lovar at...

mms_img14663 (MMS)

Snart dags för grillpremiär! (Jag lovar att det finns mat i kassen också, inte bara alkohol...)


Skägget, vecka 1


En vecka utan rakning.

Min kära pojkvän har fått för sig att han ska odla skägg ett tag. Så här ser han ut efter en vecka utan rakapparaten. Och ja, som ni förstår är jag inte överförtjust i den här idén och därför tänker jag dokumentera skägget ungefär en gång i veckan (så att Adam i efterhand kan se att han passar bäst skägglös). Dessutom kan jag tänka mig att det kommer vara spännande (för vem?) att se förvandlingen från civiliserad kille till skoggstroll.

Lördag, söndag och nu måndag - dagarna går!


Adam leker inne på Södertörns pub under Valborgspubrundan.

I lördags var det Valborgspubrundan här i Stockholm. Strategiskt placerad på en lördag och inte på självaste valborgsmässoafton. Valborgspubrundan är alltså en dag då de flesta studentpubar i Stockholm håller öppet och sedan går det bussar kors och tvärs genom Stockholm för att slussa alla festglada mellan pubarna. Målet är så klart att hinna med alla pubar, men det misslyckades vi med. Jag tror att vi besökte 10 pubar, av totalt 15 stycken. Och vi höll igång från 11:30 till 03:00. När Adam och jag kom hem var jag så trött och slut att jag knappt orkade gå och lägga mig. Igår, söndag, latade vi oss mest hela dagen och sedan avrundade vi latandet med pizza och en film.

Idag är det nya tag som gäller. Adam och jag har hämtat ut fåtöljen från IKEA och släpat den genom halva Stockholm (kändes det som). Eftersom den var ett så pass stort paket så kunde den tydligen inte levereras till ICA här på Lappis, utan vi fick hämta den från Karlavägen. Nåja, det gick ju bra och nu har vi en fin fåtölj här i vardagsrummet. Mysigt! (Bild kommer så fort vi fått undan skrivbordet som stått på "fåtöljens plats".)

Idag har jag även påbörjat LCHF-kost (igen). Det känns riktigt bra att lämna bort kolhydraterna nu efter en helg som nästan uteslutande bestått av kolhydrater. Dessutom är det kul att tvingas tänka till lite extra för att hitta på roliga maträtter som är LCHF. Ikväll ska vi till exempel grilla med några kompisar och då blir det smarriga grillspett för Adam och mig.

Posten, vi tar gärna emot fåtöljen nu


Vår fåtölj skulle ha levererats i onsdags. När man söker på postens hemsida får man fram texten "försändelsen är försenad". Jo tack, vi har märkt det. Nu börjar vi dock tröttna och önskar få fåtöljen levererad. Tack på förhand!

Tack för maten

Igår fixade Adam en mysig middag för oss två. Det var en lite försenad födelsedagsmiddag. Vi brukar nämligen passa på och äta lite godare och bara njuta av varandras sällskap i samband med att någon av oss fyller år, men vi har inte hunnit med det före igår. Så igår fick jag njuta av skagentoast till förrätt och fläskfilé, pommes, sallad, rödvinssås och stekta champinjoner till varmrätt. Till det drack vi ett gott rödvin. Mums!

Så idag har jag lite lördagskänsla. Dels eftersom jag inte har några lektioner idag och dels eftersom vi åt finmiddag igår, något vi vanligen inte gör på en torsdag. Men vad gör det, helgen kommer ju kännas extra extra lång nu eftersom den började igår och inte tar slut före på tisdag! Lyxigt.

Väskan


Epic Discovery Slim Max.

I väntan på att pengarna ska samlas på hög (så att jag har råd med Bayswatern i inlägget nedan) har jag köpt mig en helt annan typ av väska. Nämligen en kabinväska, med godkända mått för handbagage hos de flesta kända flygbolagen. Dessutom tror jag säkerligen att väskan ska gå finfint att ta med sig över Ålands hav när man (jag) reser till familjen, även om det inte råder några storleksbegränsningar på väskorna där. Väskan köpte jag från hemsidan som, passande nog, heter just
väskan.

Den som spar hon har (snart)!


Mulberry Bayswater (Oak Natural Lether)

I sommar kommer jag tjäna lite mer pengar än jag har gjort tidigare somrar. Dessutom kommer Adam och jag vara hyresfria under tre månader (då vi hyr ut lägenheten). Det här gör ju att jag kommer befinna mig i ett lite bättre ekonomiskt läge än vanligtvis. Min plan är därför att lägga undan pengar i sommar för att kunna köpa mig en svindyr väska någon gång i framtiden. Ungefär 900 euro har jag tänkt spara ihop, vilket inte borde ta allt för länge (min egen andel av hyran som vi slipper betala är nämligen cirka 900 euro). Annars är jag ju också lite sugen på att spara ihop pengar till en New York-resa, men då måste jag nog spara en lite längre tid (både resekostnader och shoppingkostnader).

Den bortglömda bloggen, eller?

Jag har fått en hel del kommentarer av bloggläsare. Dels att jag borde uppdatera min header här på bloggen (jag är ju inte i Bryssel längre) och dels att jag gärna får uppdatera lite flitigare. Jag börjar med att försöka ta tag i uppdaterandet, sedan ska vi se om jag lyckas få till en ny header efter helgen. Jag vill ju inte heller att min blogg ska kännas helt inaktuell, men sedan jag kom hem från Bryssel har jag haft så mycket annat att tänka på så att bloggen har hamnat i skymundan.

Jag ska försöka bättra mig dock!

Fem dagar av familj och släkt

Igår vid 22-tiden kom jag hem. Då hade jag spenderat nästan fem dagar på Åland tillsammans med min familj. Otroligt nog kunde ALLA vara hemma den här helgen. Så vi var ett nätt gäng på åtta personer. Min mamma och min styvpappa. Min storasyster Jenny med sin pojkvän Janne. Mina tvillingsmåsystrar Fanny och Frida. Och så Adam och jag. Dessutom kom mormor och morfar över på middag i lördags! Utöver min familj har Adam och jag även hunnit med att träffa Adams familj och hans kusins nyfödda lilla bebis. Det har varit supertrevligt att bara umgås och mysa med familj och släkt. Skolböckerna har dock legat nedpackade i väskan under alla dagar, så nu får jag snart ta och rycka igång pluggandet - annars blir nog tentan en lite väl stor utmaning!

Idag har jag varit effektiv. Jag har hunnit med att vara i skolan på seminarium, tvätta en maskin mörk tvätt, bäddat rent i sängen och samtidigt bytt ut duntäcket mot ett svalare täcke, packat upp från ålandsvistelsen, betalat räkningar, deklarerat, mappat viktiga papper och skrivit inköpslista för kvällens storhandling. Nu väntar jag på att Adam ska komma hem så att vi kan äta middag och sedan plocka fram våra cyklar för att trampa iväg till PrisXtra.

Jag har inte mycket att klaga på i mitt liv just nu. Härlig känsla!

Kurslitteratur till salu

Är du intresserad av någon eller några böcker, maila mig direkt på jlindfors90[at]gmail.com.
Kan du mötas upp i Stockholm så får du dem för priset som är utskrivet, annars skickar jag dem per post och frakten betalas då av köparen.

Processrätt

Ekelöf & Edelstam, Rättegång – första häftet, åttonde upplagan (2002): 145 kr

Ekelöf, Rättegång – andra häftet, åttonde upplagan (1996): 140 kr

Ekelöf, Bylund & Edelstam, Rättegång – tredje häftet, sjunde upplagan (2006): 175 kr

Ekelöf, Edelstam & Heuman, Rättegång – fjärde häftet, sjunde upplagan (2009): 190 kr

Ekelöf, Edelstam & Pauli, Rättegång – femte häftet, åttonde upplagan (2011): 200 kr

Ekelöf, Edelstam & Pauli, Rättegång I-V – supplement, elfte upplagan (2011): 60 kr

Ekelöf & Edelstam, Rättsmedlen, tolfte upplagan (2008): 160 kr

Heuman, Specialprocess – utsökning och konkurs, sjätte upplagan (2007): 165 kr

Bylund, Repetitionskompendium i processrätt, åttonde upplagan (2010): 160 kr


Straffrätt

Asp, Ulväng & Jareborg, Kriminalrättens grunder, första upplagan (2010): 300 kr

Holmqvist, Leijonhufvud, Träskman & Wennberg, Brottsbalken – del 2, studentutgåva 6 (2009): 310 kr


Statsrätt

Warnling-Nerep, Lagerqvist Veloz Roca & Reichel, Statsrättens grunder, andra upplagan (2007): 50 kr

Lagerqvist Veloz Roca, Sandström & Warnling-Nerep, Arbetskompendium i statsrätt, nionde upplagan (2008): 50 kr

Warnling-Nerep m.fl., Författningar i statsrätt, fjärde upplagan (2010): 70 kr


Immaterialrätt

Bernitz, Karnell, Pehrson & Sandgren, Immaterialrätt och otillbörlig konkurrens, elfte upplagan (2009): 100 kr


Statsvetenskap I

Wendt Höjer & Åse, Politikens Paradoxer, andra upplagan (2007): 80 kr

Hallberg, Jansson & Mörkenstam, Tretton texter i politisk teori, andra upplagan (2009): 200 kr

Beckman m.fl., Texter i samtida politisk teori, andra upplagan (2009): 230 kr

Beckman & Mörkenstam, Politisk teori, första upplagan (2009): 240 kr

Möller, Svensk politisk historia, andra upplagan (2011): 175 kr

Freidenvall & Jansson, Politik och kritik, första upplagan (2011): 185 kr

Bäck, Larsson & Erlingsson, Den svenska politiken, tredje upplagan (2011): 270 kr


Övrigt

E2000 light, företagsekonomi A, Fakta & övningar, tredje upplagan (2006): 240 kr


Hurra, hurra, hurra, hurra!


En sjuttonårig Julia som snart skulle fylla arton.

Idag fyller jag 22 år och traditionsenligt "väcktes" jag av sång och frukost på sängen. Och presentöppning, givetvis! Dagens bästa var nog att få höra Adam ensam sjunga Ja må hon leva! Haha.

Jag har lite delade känslor inför den här åldern. På ett sätt känns 22 som så hiiiimla gammalt. Jag kan inte alls förstå att jag är 22 år, redan. Skulle någon fråga mig så tror jag att jag skulle säga att jag är 19 år. Det var den åldern jag fastnade vid helt enkelt. Men på samma gång så fnyser jag lite vid tanken på att jag bara är 22 år, herregud, en 22-åring vet väl inget om livet? Nej, och det gör kanske inte jag heller. Och förhoppningsvis har jag 78 fina år kvar att leva, för jag vill verkligen fylla 100 år - tänk, tresiffrigt! Därför ska jag nu knyta på mig träningsskorna och ta mig ut i solen för lite löpträning, pass nummer två på det 20 veckor långa träningsschemat inför Tjejmilen.

Födelsedagsfirande blir det lite grann imorgon kväll och sedan lite till på lördag. Det är kul att sprida ut firandet, då känns födelsedagen mycket längre!

10 km på Djurgården - vi möts igen!Efter ett år av förfall är det nu dags igen. Den 1 september ska jag spinga Tjejmilen för andra gången i mitt liv. Nu gäller det att komma igång med löpträningen så fort som möjligt (varför inte redan imorgon?)!

En väldigt avslappnad helg


Fåtöljen Ektorp från IKEA, på väg hem till oss.

Jag har njutit av en avslappnad och härlig helg. Fredagskvällen spenderade jag här hemma med två tjejkompisar på middag. Christine, Malin och jag hade inte träffats sedan innan jag åkte till Bryssel - så våra munnar gick i ett hela kvällen. Lördagen ägnade Adam och jag åt att växelvis kolla på tv-serier (Dexter, som vi äntligen börjat kolla på och gud så bra det är!) och att städa ur garderoberna. Vi kände inte för att laga middag, så vi köpte pizza till middag. På kvällen vandrade vi över till grannlägenheten och hade en trevlig kväll tillsammans med Sandra, Marcus och Emma. Även den här kvällen pratade vi på under många timmar. Det är det bästa med att ha varit borta länge, man har så otroligt mycket att prata om när man väl träffar alla kompisar igen! Idag, söndag, har Adam och jag kollat vidare på Dexter. Just nu kollar Adam och hans kompis Tomas på hockey här hos oss, medan jag hunnit fylla i min kalender, skattedeklarera och planera våren. Dessutom har Adam och jag beställt fåtöljen som ni ser ovan, om drygt 1½ vecka borde den komma hem till oss. Jag ser fram emot att sitta i den och läsa böcker med bara en liten läslampa som ljus! Mysigt.

Träning - för ett hälsosammare jag


Efter en träningsfattig jul och sedan tre ännu mer träningsfattiga månader i Bryssel har jag nu satt igång med att låta muskler och hjärta få kämpa. Jag började med ett spinningpass i måndags och imorgon är det dags för Basic Aerobic. Det känns riktigt bra och jag ser fram emot att få in träningen som en självklar del av vardagen igen.

Nu ska jag fokusera på processrätten en stund. Och försöka att inte tänka på arbetsintervjun jag var på i förmiddags. Jag väntar med spänning på att få veta hur det gick.

Livet, vardagen och verkligheten

Jag är hemma i Stockholm nu, sedan i torsdags. De sista dagarna i Bryssel gick bra, jag ägnade mig mestadels åt att packa och städa. Det var vemodigt att lämna praktikplatsen och staden, men samtidigt slog mitt hjärta några extra slag när jag flög in över ett soligt Stockholm i torsdags. Det är skönt att vara hemma. Här kan jag slappna av och bara vara.

Påsken har varit riktigt bra. Jag har packat upp och tvättat, så nu är ordningen återställd. Adam och jag har njutit av att göra ingenting, så (alldeles för få) pluggtimmar har varvats med serietittande, prat, skratt och tv-spelande. Idag börjar verkligheten göra sig påmind. Det är dags att komma igång med träningen igen (spinning ikväll), börja med LCHF igen (börjar på onsdag), skriva processrättstentan (fredag) och börja sätta mig in i förvaltningsrätten (den kurs jag ska läsa under våren). Dessutom har jag fått möjligheten att komma på arbetsintervju den här veckan, gällande en halvtidstjänst jag väldigt gärna vill ha.

På sätt och vis hade det varit skönt med lite mera ledig tid, så att jag kunnat "acklimatiserat" mig under en längre period. Men samtidigt är jag supertaggad inför allt våren har att erbjuda här hemma! Nu sparkar vi igång våren tycker jag.

De sista dagarna

Idag vaknade jag redan klockan åtta. Det var otroligt skönt att dels vakna så tidigt och dels att vakna hundra procent utvilad. Sedan åt jag en långsam frukost för att fördriva tiden lite. Dagens planer var nämligen att gå till Magritte Museet och det öppnade först klockan tio. Så vid halv tio promenerade jag iväg och inte långt efter öppning var jag inne på museet. Glatt betalade jag de två eurona det kostar för studenter, verkligen en struntsumma.

Väl på museet gick jag runt en dryg timme och fascinerades av Magrittes surrealistiska konst. Jag själv är väldigt formalistisk och därför tror jag att jag gillar det surrealistiska lite extra. Min egen fantasi räcker liksom inte till för att gå utanför det som är rätt och riktigt.

Jag ägnade en lång stund i museishopen trånandes efter ett av konstverken, men på grund av att mina resväskor redan är fulla så fick jag nöja mig med en bild i A4-format och en i vykortsformat. Vackert så i alla fall. De bilderna blir i princip det enda jag köpt som souvenir till mig själv, så jag ska vårda dem väl.

Sedan gick jag en sväng ner runt Grand Place och stannade för att njuta av den sista belgiska våfflan för den här gången.

När jag sedan promenerandes var på väg hem igen kände jag mig riktigt nöjd. Jag har sett allt jag hade tänkt se här i Bryssel. Jag har träffat underbara människor. Jag har verkligen uppskattat praktiken. Jag har besökt både Brugge och Gent. Jag har ätit traditionsenlig belgisk mat. Jag har druckit många öl. Jag är nöjd. Nu känns de sista dagarna verkligen som tre långa dagar att försöka fördriva tiden på. Jag längtar hem. Hem till Adam. Hem till Stockholm. Hem till allt det som är mitt och vårt. Hem till en bekant kultur och ett begripligt språk. Hem närmare familjen.

Nu hoppas jag på strålande sol de här sista dagarna och så ska jag se till att nu under de kommande dagarna uppskatta Bryssel och allt fint som finns här. Den här tiden i Bryssel kommer jag alltid bära med mig som ett spännande äventyr! Jag hoppas dock att jag får anledning att återkomma till staden i framtiden!